HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Budai: Soha nem volt balhém a kapitánnyal

2009.05.12. 08:53 F. Kapus

A vb előtt nem számítottam arra, hogy egy percet sem fogok játszani. A szezonban olyan teljesítményt nyújtottam, ami alapján alapesetként gondoltam arra, hogy lehetőséget kapok, mondta a jégkorongblognak Budai Krisztián, aki a 25 fős keretből egyedül nem léphetett jégre Svájcban. Olvasóink ennek ellenére az ötödik helyre szavazták.

"Már a felkészülési mérkőzéseken sem osztottak bőkezűen szerepet nekem. Csak a norvégok elleni második találkozon állhattam a kapuba. Ezen a meccsen remekül teljesítettem, az edzők a mérkőzés legjobb játékosának választottak. Sajnos a szövetségi kapitány ekkor sem látott élőben. A két edző azt mondta, javasolni fogják, hogy Sierre-ben az oroszok ellen én legyek az egyik kapus. Sajnos Pat Cortina Münchenből eldöntötte, nem öltözhetek be az utolsó felkészülési találkozóra. A szövetségi kapitány – és a szakmai stábból senki – sem hívta fel ebben a szezonban szlovák klubomat, az edzőmet, hogy a teljesítményemről érdeklődjön. Pedig a keretből Vas János után én szerepeltem a legrangosabb ligában.

Tavaly két hónapig nem védtem a szezon végén, Hetényi Zoltánnak jól ment, akkor elfogadtam, hogy ő utazott Japánba. Idén a felkészülést végigcsináló két edző, Énekes Lajos és Diego Scandella azt mondta, maximálisan elégedettek velem. Mindenki magával foglalkozzon, én is azt mondom, de nem túlzok, ha kijelentem, Hetényi nem volt jó formában. Pat Cortina nem állt mellettem már korábban sem, és ez idén is így volt. 2008-ban talált indokot erre, idén nem. Inkorrekt dolog volt a részéről, hogy egy meccset sem adott nekem a vb-n, ez finoman szólva is szarul esett.

Ezért is esik jól a szavazás végeredménye, az ötödik helyem, amit egy perc játék nélkül értem el. A vb alatt és után is rengeteg biztató sms-t kaptam, az iwiwen még Újpest-szurkolók is küldtek értetlenkedő leveleket. Svájcban sokszor odajöttek hozzám. Mindannyian éreztették velem, ők is tudják, valami más lehet a probléma velem, nem a teljesítményem miatt nélkülöznek. Ők is érzik, hogy itt valami nem stimmel. Ez jól esik, de nem adja vissza azt a lehetőséget, hogy nem védhettem életem talán egyetlen A csoportos világbajnokságán. De fejbe azért nem lövöm magam. Ide tartozik, hogy szurkolóink tényleg minden túlzás nélkül a legjobbak voltak a világbajnokságon. Soha nem volt balhém a kapitánnyal, fogalmam sincs, miért nem bízik bennem.

Félreértés ne essék, nem a többiek kárára akartam a kapuba kerülni. Egyszerűen úgy éreztem, jár nekem is legalább egy lehetőség. Szuper Levente jó formában védett, kétség sem férhetett a helyéhez. Szerintem Kanada ellen hiba volt vele kezdeni, de ha engem megkérdez az edző, hogy szeretnék-e Heatleyék ellen játszani, nyilván igent mondok én is. Azzal a mérkőzéssel túlterhelték. Szlovákia ellen csere voltam, nem értettem, utána Kanada ellen miért kerültem ki a csapatból. Aztán az sem világos, az osztrákok ellen miért kerültem vissza cserének. Még egyszer tisztázzuk, nem egy szánalomból odalökött harmadra vágytam. Egész évben azért dolgoztam a Kezmaroknál, hogy megszolgáljam a kapitány bizalmát. Úgy érzem, megdolgoztam azért, hogy a csapat tagja legyek, készen álltam a feladatra. Sajnos Cortina másként döntött."

Hogy egy ilyen világbajnokság után milyen a viszony a három kapus között, Budai arról is köntörfalazás nélkül beszél. "Nem vagyunk országos cimborák, de tiszteljük és elismerjük egymást. Kisebb súrlódások néha előfordulnak közöttünk. De ez természetes, a kapusposzt természetéből következik, közülünk csak egy játszhat. Ráadásul most markánsan megmutatkozott, ami ritkán szokott, kiderült, melyikünkről mit gondol az edzőnk. Szuper Leventét tízéves kora óta ismerem, már akkor is egészséges rivalizálás volt közöttünk. Hetényi más korosztály, a viszonyunk is más."

Budai Krisztián a szlovák másodosztályba kiesett Késmárktól elköszönt, és még nem tudja, jövőre hol folytatja pályafutását. Szóbeli érdeklődőből itthonról és külföldről is bőven akad, de konkrétum még nincs ez ügyben.

118 komment

Címkék: vb válogatott budai

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajj, nehéz dolog ez! Végső soron igaza van, de egy profitól a sértődöttség olyan gyerekesnek tűnik.
Hát teljesen meg tudom érteni Krisztiánt. Én is így éreznék. Bár picit meglepett, hogy ennyire ki is mondta (mármint nyilatkozatként).

Nagyon nehéz bármit is hozzáfűzni. Rendkívül sajnálom, hogy tényleg, még csak lehetőséget sem kapott. Nagyon kíváncsi lennék a "másik oldal" véleményére is, hogy vajon mi és miért történt.

Nyilván nem alkothatok szakmai véleményt, mert sem képzettségem, sem kellő rálátásom nem volt soha ezen a téren. De a "számok" alapján, helye volt a csapatban, és lehetőséget is "kellett" volna adni neki.

Tudom, egy VB csapatban nem feltétlenül kell mind a 3 kapusnak lehetőséget adni, és a 3. számú kapus előfordulhat, hogy kimarad. De, szerintem nem Ő volt a 3., de ha mégis, akkor sincs akkora különbség közte és Zoli között. Hozzávéve, hogy volt teljesen tét nélküli meccs is. Persze, azt is nehéz feldolgozni, hogy csak akkor kapok lehetőséget, amikor már minden mindegy...

Ha csak szakmai alapon döntöttek mindig a kapusokról, akkor mi szólt amellett, hogy Kanada ellen Levente + Zoli védjed? Mindenféle irónia nélkül kérdem, mert nem értem...
Fel a fejjel Krino! Lesz még lehetőséged nagyon remélem! Szerintem senki sem érti, hogy miért nem védhetett, számomra egyértelmű volt, hogy mindenki kap legalább 30 percet a kapuban, de úgy látszik Cortina nem így gondolta. Kanada ellen Őt kellett volna becserélni!

@eradam: Te nem lennél morcos? -én nagyon!!!
Most erre mit lehet mondani?! Én sem értem Cortina döntésének okát. Egész szezonban azt hallottuk, sőt egyszer-kétszer láttuk is, Krinó milyen jól véd Késmárkon. A felkészülési meccsen a norvégok ellen is jól szuperált a kapuban, mindössze egy gólt kapott (ha jól emlékszem 26 kapura lövésből). Ennek ellenére egy percet nem kapott Svájcban. Kicsit büdös a sztori ezen ismeretek fényében. Valaminek kell még itt lennie, mert így kissé irracionális a dolog. Ez a VB mindenkinek életének és munkájának álma/beteljesülése volt. Mindenki érdemelt volna jégidőt, ki ennyit, ki annyit. Még azok is, akik végül nem lehettek ott. Krisztián ott volt, de a semmi jutott belőle neki. Sajnálom! Azért Hajrá Krinó!!!
Megértem dühét és teljesen indokolt is. Cortináéktól ez nagyon nem volt korrekt
Ez kb. olyan, mint amikor 16 évesen az osztályban mindenki pakolt egy csajt, csak én nem, persze bántam, de végül jól jöttem ki belőle, mert nekem a többiekkel ellentétben csak reggel kellett foglalkoznom a keléssel:D
A lényeg, hogy leszünk mi még A csoportosak, és több sikerünk is lesz. Na persze egy zsírosabb szerződéshez ajánlólevél lett volna egy meccs, de a kapusok még 40 évesen is vígan elvédegetnek.
Emlékszem még vízilabda vb-kre, eb-kre, ahol az egy (1!) cserekapusnak általában egyetlen meccs jutott csak, az is Szlovákia meg Kanada ellen. Volt egy első számú kapus (asszem akkoriban Kósz Zoli), és ha nem ment neki szarul, szóba se került, hogy lejöjjön. Kovács Zoltán vagy Szécsi Zoli meg csak egy meccst kapott, azt is olyan csapat ellen, ahol sok szükség nem volt rá.

Csak annyit akarok ebből kihozni, hogy főként a rendszerben van a hiba: minek engednek ki csapatonként 3 kapust a vb-re? Teljesen fölösleges. 6 meccs, 3 kapus... Ez sok, főleg, ha az első számú kapusra számít elsősorban a kapitány (és hát miért ne rá számítana)

Szerintem Szuper és Hetényi is jól védett, nem rajtuk ment el a bennmaradás, valahol tényleg indokolatlan ebben a helyzet az, hogy minden meccsen más védjen, majd 1-2 harmad után kapuscsere, hogy mindenki játszhasson.

Más kérdés, hogy emberileg nagyon meg tudom érteni Budait, Cortina igazán alakíthatta volna úgy, hogy kapjon 1-2 harmadot, ha már kivitte a vb-re. Mondom ezt az után, hogy Hetényi 3 meccsen is lehetőséghez jutott.
Hát igen, egy jobb szerződés szempontjából nem lett volna rossz, ha véd egy keveset a VB-n. Sajnálom, mert megérdemelte volna.
Viszont nem tudom, hogy egy ilyen nyilatkozat után egyáltalán lesz-e esélye Cortinánál a bő keretbe való kerülésre... A másik felet is faggassátok ki ha lehetséges!
Csak az nem érti hogy miért nem védett, aki homokba dugja a fejét!
Soha nem kételkedtem Cortina döntéseiben, de a Budi esete nekem már a kanadai meccsen feltűnt. Biztos voltam benne, hogy ő kezd, mivel előre borítékolni lehetett a zakót és Szupert inkább pihentetni kellett volna.
Nem sok magyar játékos fordult meg a szlovák extra ligában, ő az idén ott védett.
Hetényi jó kapus lehet, csak túl sokan elhitették vele, hogy már most is az. Ez látszott néhány EBEL meccsén is. Csak remélni tudom, hogy az A csoportos meccsektől nem csak az önbizalma nő.
Kb. 1 hete gondolkodtam rajta, én a Budi helyében elmondanám-e a véleményemet a mellőztetésemről. Most azt mondom, jól tette. Ez nem sértődés. A magyar hoki elmúlt évtizedes fejlődésében nem sokkal kisebb szerepe van, mint a Levinek. És semmivel se rosszabb kapus mint a Hetényi.
És mivel lesz rosszabb ha ezen megsértődik Cortina? Semmivel. Tavaly se védett VB-n, idén se. Legfeljebb jövőre se fog.
Az más tészta, hogy egy jó csapatba igazolásához nem ártott volna egy A VB-s meccs...
@pokerface: értem az aggodalmad, de az én olvasatomban semmi olyat nem mondott, ami túllépné a korrektség határait
Én is értem, hogy Levi nagyon meg akarta mutatni Kanada ellen, de azt a szuperzseniális első meccses mutatóját kár volt lerontani. Ott Budaival kezdtem volna.
Az osztrákok ellen is elég jó érvnek látszott, hogy Levi ismeri őket az EBELből, de igen hamar kiderült, hogy bizony az osztrákok is őt: a 3. gól után biztos becseréltem volna Krinót.
Hogy Hete hogy jött be elé második kapusnak, azt nem egészen értem.
Mielőtt bárki félreértené: 3 zseniális kapusunk van, akik mind a dolgukat teszik - ráadásul remekül! Eszem ágában nincs őket egymásnak ugrasztani. Hanem ahogy az előttem szólók is: a kapitány kapusválogatási elképzeléseiről szívesen olvasnék bővebben :)
(Pedroval is ugyanez a helyzet: minden világversenyen aranyat ér a csapatban, mégis mindig mintha kicsit billegne a tagsága... fene se érti)
@etyek: Hogy minek 3 kapus? Na akkor gondolkodjunk... :) Egy,nem minden válogatott 6 meccset játszik... Kettő,sérülés! Ugye nem kell tovább számolnunk? :)

@Video Tóni: Akkor ezek szerint az emberek 99%-a homokba dugja a fejét? :)
@celebesz: Na de Pedronál azért el lehet mondani,h a klubjában nem igazán megy neki jól,már évek óta. Sajnos... :( Persze ott nincs is 2 ilyen remek támadóval egy sorban,mint Vas M. és Ladányi B.! :)
@Video Tóni: akkor kérlek magyarázd el...
Nekem Krinó alapvetően ideges kapusnak tűnik. Sztem Cortina egyszerűen nem akart kockáztatni. Se Szupert, se Hetét nem láttam soha olyan vörös fejjel, mint Krinót néha... Viszont tény, hogy a norvégok elleni meccs és az egész szezonban nyújtott produkciója után érthetetlen, hogy még szerephez se jutott
@jágör68: Patrick Roy is "kicsit" ideges volt,nem? :) És mégis a világ valaha élt egyik legzseniálisabb kapusa volt! Remélem Krinónak jól esik a virtuális hasonlítgatás... :) Mármint a hokira értem,nem a magánéletre! :):):)
@Video Tóni: csatlakozom a választ követelők táborához. Gyerünk, villants valamit, mester. :)

Ami Budait illeti, vannak kemény mondatok ebben a nyilatkozatban, de engem megfogott az a kendőzetlen őszinteség, ami egyben korrekt is. Ez az igazi emberi jellem, hogy valaki ilyen helyzetben így el tudja mondani a véleményét!
Ez újfent csak megerősített abban, hogy Budai remek ember, és remek sportember. Remélem semmi gondja nem lesz ebből a nyilatkozatból - illetve remélem, hogy valaki ugyanilyen egyenességgel rákérdez Cortinánál is az okokra, bármilyen kényelmetlen is lesz neki a válasz. Mert ő vitán felül fantasztikus edző, de úgy tűnik, neki is megvannak a maga kedvencei, azok a dolgai, amelyeket szakmai érvek alapján nem nagyon lehet megvédeni.
@celebesz: teljesen egyetértünk! :-) Kíváncsi lennék Cortina véleményére. Ha nem bízik benne, akkor miért Őt választja????

@Video Tóni: asszem akkor elstruccosodtam! El ne hallgasd ha tudsz valamit! :-)
@pokerface: Őszintén remélem, hogy ez már nem oszt nem szoroz, már hogy Cortina megharagudott-e rá vagy nem......
@Szanee: Mert nincs nagyon más...? Legalábbis... Fene tudja... Szerintetek kit vihetett volna 3. számú kapusnak?

Amúgy még jó,h 1 percre levegőért kivettem a fejem a homokból,így láthattam Video Toni írását! :D:D:D
@jágör68: Te is tudod, hiszen számtalan meccset láttál, hogy minden kapus külön világ. Sok-sok műhiszti is van abban amit látunk, ugyanúgy amikor pl. egy-egy játékos elborult arccal reklamál a bíróknál, aztán meccs után, ha beszélsz vele, csak annyit mond: persze, jogos volt, na de ez hozzátartozik a játékhoz.
Krinonak is megvan a saját stílusa, és ez az "ideges" kinézet semmit sem ront a teljesítményén.
Sajnálom Krisztiánt, de el kell fogadni, hogy Szuper Levi az 1. számú kapus a válogatottnál. Sztem ezzel nincs is gondja, ami nem tetszik neki, hogy Hetényi Zolit favorizálta Cortina Krisztiánnal szemben. Számomra is érthetetlen a dolog,hisz Zoli nemsokat játszott a szezonban, Budai jobban megérdemelte volna most a 2. kapus posztot. Hetényi viszont a jövő embere lehet, és most szerezhetett rutint is. Hát, baromira nehéz a szöv. kapitány helyzete, mert van 3 majdnem egyformán jó kapusunk...
@Raon: talán az szakmai érv lehet, hogy Hetényiben látja a jövőt és valljuk be, ilyen tapasztalatszerzésre nem sokszor adhat neki lehetőséget

ettől függetlenül én is nagyon szívesen láttam volna Krisztiánt a kapuban, ha másért nem azért amiért sokakat kivitt Cortina a VB-re, mert a pályafutásukkal rászolgáltak

@Video Tóni: a nép lesi szavaid!!!
Engem a nagy megmondogatás közben két dolog zavar. 1) Budai láthatóan ki nem állhatja Hetényit 2)Az idősebb generáció nem csipázza a fiatalokat (lusta tohonyák alázat nélkül, mondják). A szuper, családias légkör, ami a 75-80 közti generációt jellemzi, ennyire zárt lenne?
Ja még annyi,hogy szerintem Hetényi Zolinak nyáron klubbot kéne váltani, mert így nem fog fejldőni,ha a volánban padozik. Jó lenne, ha kapna szerződést Svédország,Németország,Ausztria,Franciország közül valahol, hogy tovább fejlődhessen.

Szerintetek van most olyan utánpótlás játékosunk, aki odaférhet a draftra? Egyáltalán, hogy döntik el,hogy oda ki kerülhet?
Teljesen igazat adok minden szavába!
Én tétmeccsre is betettem volna,jo formában van,rutin megvan,és a küzdöszellem is.
Azt hogy Hetényit betették az nem volt rossz huzás,mert fiatal tehetséges benne jövö van,de ez nem jelenti azt hogy Hete vagy Levi ne maradhatott volna ki legalább egy meccsröl igy Krinonak is meglett volna a lehetösége hogy bizonyitson(amit már többször megtett)és védjen egy A csoportos meccsen.
Fel a fejjel Krino,Te nagyon jo kapus vagy,és biztos vagyok benne hogy még nagyon sok örömet szerzel nekünk!
Üdvözöl kapusLaci
@csudto: Ez nekem is feltűnt,hogy az idősebbek elég kritikusan beszélnek a fiatalokról, ami nemtudom hasznos-e a csapatszellem szempontjából...

Mondjuk már az is furcsa volt, amit Cortina mondott a fiatalokról... Hát... jó lenne tudni, mi van az egész hátterében.
@barney's: ebben igazad lehet, de (nem tudom, Volán szurkoló vagy-e, én majdnem az összes hazai meccsünkön ott voltam) az idei évet nézve Hetével volt egy kis bibi.
Tavaly ugye Krinónak nagyon nem jöttek össze a dolgok, és az újonnan kinevezett Sator első épése az volt, hogy Krinó pad, Hetényi be, és ez így is maradt a szezon végéig. Hete ekkor bizonyította, hogy nagyon jó képességű kapus, és nagyon szépen összejöttek neki a dolgok.
Aztán ez az idei évre megváltozott. Illetve ahogy hallottam, Hete változott meg, nem kicsit elszállt a jó teljesítményétől, és ez kellemetlen következményekhez vezetett. Míg Budai a szlovákoknál magáratalált, és visszatért a csúcsteljesítményéhez, Hete a szezon végére sem tudta még csak megközelíteni sem azt, amit tavaly nyújtott a Volánban (de legalább kijött a gödörből, ez tény). Ilyesformán kettejük közül Budai sokkal inkább megérdemelte volna a válogatottságot.

Szóval a válogatottban az történt, hogy Cortina anna ellenére előbbre tette Hetét már az edzőmeccseken is, hogy az idei szezont nézve a forma alapján Szuper után egyértelműen Budainak kellett volna következnie. Ezzel együtt Hete remek kapus, és óriási jövő áll előtte, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy ennek a vb-s bizalomnak pozitív hatása lesz az egójára nézve.
Szégyen h nem védhetett, és ezen semmi nem változtat.
Égne a pofám az edzők helyében...:S
Ez az egy ami fekete folt lett ezen a VB- n.

@Jozsmag25: Szevasz Cimbora! Sztem is így van kb.! Sajnos... :(
@galmat: jogos, ez nekem sem tetszett. Főleg annak tükrében, hogy az EBEL végére összeállt Sofi-Nagy-Hegyi trió többször fordította meg a meccsek kimenetelét (legtöbbször nem gólokkal, hanem azzal, hogy egyszerűen szétdarálták az ellenfelet), mint az első sorunk. Ezzel együtt igaz, hogy a magyar bajnoki rájátszásban a fiatalok mélyen maguk alatt teljesítettek.
Én sem tudom, mi lehet a háttérben, de Jobb Dávidot és Sofit ismerve számomra megdöbbentő olyat hallani, hogy mindne fiatallal mentalitásbeli gondok lennének. Tény, hogy van ellenpélda is (pl. az imént említett Hete, de Nagy Gergőt sem kell félteni), de az ilyen sommás kijelentés azért kicsit erős.
Szerintem ez a szavazás is megmutatta, hogy Budainak játszania kellett volna.
Szuper a legjobb kapus, de a cseréje sok potya-szerű, védhető gólt kapott. Jól ki"szúrt" vele a komplett edzői stáb.
(Esetleg ha netán-netán átigazolna Újpestre, akkor ugyan szintén nem játszana a válogatottban, viszont itt sem látná senki a válogatott szakmai stábjából...)
Igen én is fehérvári vagyok és mivel közel sem láttam annyi meccset mint te élőben abszolút el tudom fogadni, amit mondasz.

Még annyit tennék hozzá, hogy ha ez így van akkor remélem az idei mellőzés kicsit helyre rázza az értékrendjét és több alázattal áll a feladatok elé. Levi VB teljesítménye után jó eséllyel kap majd szerződést ha nem is csúcs, de jobb bajnokságban, így Hetének is itt lesz a lehetőség, hogy bizonyítsa (amit amúgy a VB-n is megtett), hogy jó kapus.
@Raon: Bocs az előbbi kommentem elsősorban neked szólt.
@csudto: ez érdekes amúgy - mivel van némi rálátásom más csapatsportokra (foci, kosár), ebben én emberekre lebontott problémák helyett inkább egyfajta tendenciát / generációs különbséget vélek felfedezni. Lehet, hogy ez viccesen hangzik, de a 80-85 után születettek a régiekhez képest egy nagyon új világba csöppentek bele. Itt már társadalmi szinten jóval kevesebb értéke van a munkának, ez sokkal ingergazdagabb környezet, itt már több mindent szabad - sőt, ez valahol elvárás is az egyéniséggé válás/önmegvalósítás útján. Minden generáció minden fiatalja rápróbál a régi értékekkel való szembehelyezkedésre, de szerintem erre soha ennyi lehetősége/támogatottsága nem volt, mint a mai időkben - és valahol törvényszerű, hogy ennek bizonyos értékrendek látják kárát.

Innentől kezdve lehet, hogy a régi öregeknek tökéletesen igazuk van abban, hogy a mai fiatalok kevésbé alázatosak, és kevesebbet is dolgoznak, mint ők - viszont azt látni kell, hogy mert jóval fiatalabban jóval magasabb szinten hokizhatnak náluk, a végeredmény nem feltétlen lesz rosszabb az övéknél. Az már persze érdekesebb kérdés, hogy ha a régi öregek mentalitásával megáldott játékos mire juthatna a mai lehetőségek között... de ez ezért nem ennyire egyértelmű, mert sajnos az emberi psziché úgy működik, hogy szélsőséges helyzetekben sokszor jobb teljesítményre képes, mintha minden kényelem adott a számára. Szóval nem biztos az, hogy ha sokkal magasabb szintről indultak volna a régiek, akkor ugyanekkora fejlődési ívet járhattak volna be.

Emiatt lehet, hogy Sofiék nagyon mások, mint ők, de talán nem kizárólag a régi mércét kellene rájuk alkalmazni. Arról nem is beszélve, hogy összetennék a két kezüket, ha ismernék a hasonló korú kosarasokat, focistákat...
@barney's: köszi. :)
Amit írsz, az egyébként érdekes kérdés. Ha Hete érdekeit nézzük, neki folyamatos játéklehetőség kellene, mert ebben a korban nagyon megrekedhet a fejlődésben, ha nem véd eleget. Ezt viszont a Volán biztos nem tudja neki biztosítani, mert ahhoz meg nem elég jó, hogy első számú kapus legyen. Viszont nekünk meg kell egy megbízható második számú kapus, és erre Hete kiválló megoldás lenne. Szóval itt az az agyrém, hogy ha a klub érdekeit nézem, az lenne jó, ha Hete maradna, és megpróbálná nálunk bebizonyítani, hogy megérdemelné az első számú kapus címét - viszont ha Hete érdekeit nézem, akkor meg nagyon könnyen el lehet jutni odáig, hogy ő azért túl jó ahhoz, hogy ennyit padozzon. Ráadásul ebbe az is belejátszhat, hogy mi érthet többet neki: egy-egy meccs az EBEL-ben, vagy rendszeres védés egy kevésbá erős bajnokságban... Tényleg nem tudom, mit gondoljak.
(Szuper emúgy egyértelműen jó lenne első számú kapusnak, de nem tartom valószínűnek, hogy jövőre is nálunk maradna)
Én is nagyon sajnálom,hogy nem védett Budai,főleg azok fényében, amit néhány Volán edzésen láttam.
Hetényi már edzésen se ette oda nagyon magát,és igen a tavalyi meccseken se hozta azt a formát mint az előtte lévő évben. HA igaz amit Raon mond,hogy kicsit elszállt akkor igenis jót tett volna neki nevelő célzattal ha nem védett volna a VB-n.
Nekem az a véleményem,hogy Krino-nak is csak előnyére vált a Volán béli mellőzése mert így kettőzött erővel mutatta meg Szlovákiában,hogy mit is tud.

Szóval nem volt szép Cortina...
@Jozsmag25:
Teljesen egyetértek!

Ha máskor nem akkor a Németek ellen be kellett vol na tennie!
Sajnálom én is Budait, kár, hogy nem kapott lehetőséget. Én legalább egy harmad erejéig biztosan beállítottam volna a kapuba, azért ő is elég sokat tett a magyar jégkorongért az elmult években. Érthetetlen számomra ez az egész. Kiváncs lennék Cortina miert döntött így, meghallgatnám szívesen az ő véleményét is. Addig nehéz bármit is mondnai az ügyről, amíg nem tudjuk miért nem védette ő. Mert lehetőség lett volna arra, hogy beállítsa a kapuba, de valamiert nem tette. Miert?
Sosem titkoltam, hogy nekem a kapusok közül mindig Budai volt a kedvenc, többek között az őszintesége és korrektsége miatt is. Bármikor kérdeztem tőle bármit mindig őszintén, ferdítés nélkül válaszolt. Ezen a VB-n neki kellett volna lennie a 2. számúnak és szinte biztos voltam benne, hogy ő lesz. Mégsem így lett. Cortina olyan remek mentális felkészüléseket tud tartani, akkor mesélje már el neki, hogy mért pont a másikat ülteti a padra, mikor mindenki tudja, hogy ő volt jobb formában.
További sok sikert Krisztián!!!
Én is hányoltam a kapuból.

Amit szeretek a védéseiben ,hogy feleslegesen nem jön ki a kapuból (nem fetreng a jégen ,hogy könnyen átemeljék)

Jövőre se lesz a vb-n (csak kettő nevezhető), hisz Szuper dobbant, Hetényi meg marad a Volánban, olyan meg nincs, hogy Volán kapus ne legyen a VB-n.
Csak egy mondatot emelnék ki:
"A szövetségi kapitány – és a szakmai stábból senki – sem hívta fel ebben a szezonban szlovák klubomat, az edzőmet, hogy a teljesítményemről érdeklődjön."
Nos, ugyanígy járhatott jópár játékos még, akik pl a MOL ligában vitézkedtek egész évben, azt is ugyanúgy leszarta a szakmai stáb, gyakorlatilag esélytelen volt onnan bejutni, ill aki bejutott, hát hogyismondjam, nézzétek meg a szavazást... (kivétel pl. Jánosi Csaba, aki előtt le a kalappal!!!) Budai kikerült az érdekkörből, gyakorlatilag tökmindegy hogy hogy véd, nem fog lehetőséget kapni.
Szerintem Budainak igaza van. Nem volt korrekt Cortina reszerol hogy egy meccset sem adott neki. Finoman fogalmazva is menjen a picsaba. Nem lehet egy jatekos onbizalmat ennyire megtepazni
@Video Tóni: hát szerintem meg Jánosi esete azt bizonyítja, hogy teljesen esélytelennek tűnő helyzetből és be lehetett kerülni a válogatottba (és nem a Volánból). Kicsit uncsi már ez a MOL liga kisebbségi komplexus...

Cortina szerintem egyértelműen tudatosította, hogy ő a saját maga által kitalált játékrendszerhez keresett megfelelő embereket. Neked nem tetszik hogy Borbás és Berta kimaradt, én Volán szurkolóként nagy hülyeségnek tartom, hogy Vaszjunyint vitte, Sofront nem - de azt azért el lehetne ismerni, hogy a betonbunker védekző taktikához valószínűleg Cortina választottjai voltak a legmegfelelőbb emberek (én ezt még Benk esetében is elfogadom, talán csak Vaszi kapcsán nem, mert ő nagyon nem volt formában). Az már más kérdés, hogy ha más lett volna a taktika, akkor nem biztos, hogy ők lettek volna a kiválasztottak...
@sutyi2: Pedro kicsit off itten, de azért beírom - bocs. Szóval neki szerintem teljesen más feladata van a válogatottban (menni előre és Godó forinos zsugáit behúzni), mint Újvárosban (ahol mára gyakorlatilag ő az öreg, rutinos játékos, és a játékot kéne szerveznie). Ez utóbbi lehet, hogy nem fekszik neki annyira, sőt, az is lehet, hogy idén nem felelt meg néhány elvárásoknak ...

De mindez csak akkor lehetne szempont, ha a válogatottat összeállítók közül bárki figyelemmel kísérte volna az szezonban az OB1 csapatainak teljesítményét. Vagy akár Budaiét és Hetéét. És ez szerintem nem nagyon történt meg.

Ellenpélda Jánosi lehetne (bár szerintem ő inkább a bőkereti összetartásokon volt nagyon meggyőző), és nagyon örülök is, hogy végül bent maradt, mert igen jól teljesített! (Gratuláltam is neki Zürichben, csak sajna akkor épp nem nagyon látszott a lila sál a nyakamban, mert beszorult a - vadiúj iihf-es, akciósan 20 pénzes - hátizsákom alá :D )
@Raon: Pontosan mikor is keresett embereket a taktikához?
amugy Hetenyi a nemet meccsen jol vedett de nagyon bizonytalan volt majd minden korong kijott rola, nem adott egy tartast a csapatnak mint pl Szuper. Nem volt egyaltalan magabiztos mig Budai leven hogy tobb rutinja van o meg benne van ebben a 75-80-as csaladba tobb tartast tudott volna adni a csapatnak esetleg jobban tudta volna oket hajtani es akkor a nemet meccs egy kis szerencsevel meglehetett volna.
Kedves szerkesztok mikor kaphatunk valaszt az erintetektol?
@Video Tóni: értem a kérdésed, de akkor visszakérdezek. Szerinted kik maradtak ki a finn meccsek ellőtti bő keretből, akit még meg kellett volna néznie?
@Raon: Pl. konkrétan Borbás. Ami lehetőséget a norvégok elleni meccsen kapott, az egyértelműen a vicc kategóriába tartozott, nyilvánvaló volt kinyírták a válogatottból, az egész éves munkáját nézve igenis helye lett volna a csapatban. Persze a szakmai stábot nem érdekelték olyan meccsek, mint pl a MOL-liga elődöntők, döntők, egy kisvolán-stars meccsen alkottak képet a liga színvonaláról...
@qx92: Nem Hetényin ment el a meccs, hanem azon hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket! Ezt nem róhatod fel neki! Hete igenis jól védett a VB alatt, bár az idei szezonja valóban nem volt valami fényes. Szívem szerint tartanám a Volánban, de jobb lenne neki egy olyan csapat aki 1. számú kapusként védetné vagy legalább lenne egy egészséges konkurencia. Szuper mellett esélye nem volt ebben a szezonban, holott tavaly igencsak kirángatta a Volánt a ...ból! Mindenesetre Budai jobb formában vágott neki a világbajnokságnak, ez kétségtelen!
@Video Tóni: Már az is nagy szó, hogy behívták és ezt Te tudod a legjobban miért mondom! Ez az öregek VBje volt, jövőre jöhetnek a fiatalok! Egyébként én is sajnáltam, hogy kimaradt, de tulajdonképpen mindenkit! ( Focit a legjobban)
Az külön tészta, hogy Budai mennyire volt csúcsformában az idén. Az oké, hogy a csúcsmeccseiről büszkén számolt be a blog, de nem vagyok benne biztos, hogy csak ilyen meccsek voltak. Én - szigorúan statisztikai alapon - követtem a szlovák bajnokságot és kifejezetten Krinó teljesítményét, és tessék megnézni a kapusstatisztikákat, nincs fönn az első lapon, és 90% alatt marad a teljesítménye, igaz, a liga messze leggyengébb alakulatában (bűnrossz védősoruk volt, az nem könnyíti a kapus dolgát). Azzal együtt Budai tipikusan Peterdi-kopi válogatott kérdésben: a norvégok ellen (ezt viszont már egészen közelről követtem) szenzációsan védett, máskor meg nem adtak neki lehetőséget, amivel élhetett volna. Én beraktam volna Kanada ellen (nem értettem mért Szuper kezd őszintén szólva) nem mintha Hete csalódást okozott volna, főleg a németek ellen.
@csudto: Az a baj, hogy a válogatott szakemberei is a meccskönyv statisztikáji alapján válogattak.
Budait sajnálom, de be kell látnia, hogy Szuper és Hetényi sokkal jobb kapus nála.

Budai volt első számú kapus, a 2004-es Oslo-i VB-n, ott is bizonyíthatott volna, mind az 5 meccsen ő védett, mert Szuper a tengerentúlon volt.

Budai 85,88%-os volt, 4,81-es kapott gól átlaggal, még a belgák is 4 gólt lőttek.

Budainak kétségtelenül voltak jó meccsei (pl. a Zvolen, Milano ellen, vagy két éve a svédek elleni első meccs), de hosszabbtávon mind Szuper, mind Hetényi megbízhatóbb kapus.

Mellőzték mind a Kezmarok-nál, mind a magyar válogatottnál, biztos volt ok rá...

Sok sikert Budainak a következő szezonra!!!
Nekem nagyon nem szimpatikus ez a nyilatkozat.

Emberileg igaza lehet: érthető a csalódottság.

DE: Profi játékos ne teregesse ki a az edzővel való konfliktusát. Olyan Barátok Közt-pletyka íze van ennek a nyilatkozatnak. Mire jó ez? Mit vár ettől? Meggondolja majd magát Cortina?

Ez a nyilatkozat szerintem tovább rontja viszonyát Cortinával és a csapategységet is bomlasztja. Lehet, hogy naív vagyok és alulinformált, de tudtom szerint nyilvánosan nem bírálta még egyik játékos se Cortinát, nem teregették ki a szennyest. Ahogy pl. egyik vizlabdás se Kemény Dénest. Pedig biztos lenne rá sokaknak oka. De játsszák le az öltözöben egymás közt. Ez olyan focista viselkedés, amikor Lipcsei Petike már hónapok óta panaszkodik a sajtóban, hogy az edző bá' nem rakja be a csapatba...

Azzal az érvvel sem értek egyet, hogy pusztán azért kellett volna Budait játszatni, mert ott volt Svájcban. Ez nem osztálykirándulás, hogy mindenk iérezze jól magát.
@Video Tóni: Borbásról az ominózus meccs után még néhány újpesti szurkoló is írta ide a blogba, hogy nem kellene erőltetni... Egyébként az én - szigorúan a döntőn látott meccsekre alapozott - véleményem Borbásról az, hogy támadásban néhányszor mutatott pár szép dolgot, de védekezésben, tempóban azért még fejlődnie kell. Az egyértelmű, hogy nagyjából a határon mozog - szerintem csak rajta múlik, hogy jövőre bekerül-e a válogatottba.
@Raon: Hát az alapján, hogy kb 120 mp-et töltött a jégen, ráadásul egyszer sem a saját posztján... Nagy szakértő írhatta hogy nem kéne erőltetni, bár így végülis tényleg semmi értelme.
Válasz a HOKrI-nek A korrekt tájékoztatódhoz hozzátartozna az is , hogy Oslóban Őt választották meg a legjobb kapusnak pedig 4. helyezettből nem szoktak választani. Tudtommal elég rég volt, hogy idegenben magyar kapus kapta
meg ezt a díjat.
@Raon: A leirtakkal teljes mértékben egyet értek.
Az az idő elmúlt amikor a kormot kellett edzés előtt letolni a pályárol,de ezt ne hiányoljuk.
Az, hogy ez történelem,-remélem-,nem lehet és nem kell az új generáció terhére róni.Nem tudom,hogy a mostani valamivel jobb körülmények okozhatnak-e némi feszültséget a srácok között,de erről a fiatalok nem tehetnek.A mostani nagy generáció alapozta meg,"vérrel és veritékkel" a jobb lehetőséget.A fiatalok,hála Istennek, mindig egy kicsit másak.Egyetlen dolog talán ami aggasztó lehet,hogy hamarabb feladhatják.Az a dacos elszántság lehet,hogy hiányzi néhányuknál?
@Video Tóni: kerestem, de nem találtam meg azt a pár hozzászólást (még az is lehet, hogy nem a norvég meccs után volt, hanem a keret összeírásnál). Mindegy, ebben a kérdésben úgy sem jutunk előbbre - Borbásnak kívánom, hogy jövőre is mutassa meg, mit tud, és akkor szerintem láthatjuk a válogatottban is.
@Uteapu: jó látni, hogy egyetértünk. :)
Igazad lehet ezzel a dacos elszántsággal, nekem pl. valahogy pont efféle hiányérzetem van mondjuk az újvárosi első sorral kapcsolatban (mert hogy ők tudnak, ha akarnak, az vitán felül áll).
Nekem is csak emiatt van hiányérzetem. Szerintem tett ő annyit a magyar hokiért, hogy legalább egy meccset kaphatott volna.
Bár én efogult vagyok mert ők a kedvencem (egy alkalommal még Késmárkon is megnéztem), azért szerintem ez nem volt korrekt.
Azzal azért vitatkoznék, hogy Szuper nyugodt kapus. Néha ő is olyan hisztit le tud vágni a biróknak...
@Video Tóni: most minek csinálod a fesztivált?! Cortina ilyen, ő nem változik meg. Szóval akkor mondd ki bátran, rűgják ki Cortinát! Kicsesztek Budaival, de az egy dolog, nem érdemelte meg. DE ha ő játszik, semmivel sem végeztünk volna jobb helyen. Szóval ennyi. Végre meg kellene tanulni, hogy a kapitány nem azért van, hogy minden kibic és sajtós véleményét összegezze.
Sajnálom Krisztiánt, h nem védhetett egy meccsen sem, őszintén szólva a norvég meccs után úgy éreztem a VBn az egyik csoportmeccsen neki kellene védenie...hát nem lett igazam, kár érte, ő is remek kapus, én sem értem mi lehet a gond...
@Raon: nem vagyok benne biztos,hogy te milyen Volán szurkoló vagy...Milyen meccseket néztél? Hete teljesítménye miért is romlott meg? Ja,mert nem védett. Ha nem védett,akkor hogyan romlott? Ezen azért el kellene gondolkodnia minden kedves Volán szurkolónak ,aki ilyeneket nyilatkozik róla. Az pedig hogy elszállt volna magától,ez nevetséges.Gondolom nem vagy pszichológus,ha az lennél akkor tudnád ,hogy mik az egoizmus tünetei. Az aki kimentette a csapatot a sz..ból a 2007-2008-as szezonban,azt most így húzzátok le? Most pedig Szuper Levente miatt szorult háttérbe. Hozzáteszem joggal. Őt megelőzni nem elég egy év,de kettő biztosan elég lesz ahhoz hogy ne legyen 1.2.3. számú kapus. Nem tudom a válogatott statisztikával tisztában vagytok-e? Miről vitatkoztok ti itt? Budai?...
@Surdilovics: most mégegyszer átfutottam, és nem igazán tudom, miféle eddig titkos szennyest teregetett itt ki Budai.

Igaziból azt mondja, amit mindenki láthatott, aki figyelte a szezont: elég jól ment neki az évben; meccs játékosa lett a norvégok ellen; minden releváns ember dícsérte; ehhez képest cserekapus is - illetve MINDEN kiutazó játékos - kapott lehetőséget a vb-n, csak éppen ő nem. Ez azért felvet kérdéseket. És ahogy látom, senki nem törte össze magát, hogy (akár utólag) valahogy tisztába tegye/elrendezze/elsimítsa/lezárja vele ezeket a kérdéseket.

Persze lehet mondani, hogy egy szöv.kapnak nem dóga, hogy elszámoljon a játékosainak, de
1) ez nekem szubjektíve nem tetszik (nem szimpi ilyen tüskével hazaengedni egy játékost);
2) Cortina jön állandóan evvel az "egy család vagyunk, szívem szottya minden játékos" -szöveggel (ami tényleg mindig megmelengeti a szívem!!!), és hát ebbe meg főleg nem fér bele az ilyesmi.

Szóval itt valami tényleg nem smakkol, és ennyiből nem igazán tudhatni, kinek a készülékében van a hiba. :(
@megmondóemberke: Gyerekek,szerintem ez ide nem kéne... Hol vannak ilyenkor a moderátorok? Szomorú... :(
@jágör68: nem értem, szerinted az idegességtől tud csak vörösödni egy tejföl szőke hajú, fehér bőrű ember feje? Már sokszor éltem át, hogy kis megterhelésre is lángoló vörös az arcom, mert szőke és fehér bőrű vagyok. Idegeskedésnek pedig nyoma sem volt.

Én nagyon sajnálom Krisztiánt, és még ha teljesen igazat adok is neki, azért tényleg furcsa ez a "kirohanása".Soha nem hallottam még őt így sem nyilatkozni, sem magánemberként beszélgetni... A fájdalmát megértem.(Ráadásul emlékszem egy Fábry műsorra, ahol Levi sem leplezte felháborodását annyira, mikor Krinóról kérdezték. )

Krisztián azzal érdemelte volna ki a jégidőt, amit nyújtott az előző szezonban. Mint tudjuk Zolinak ez nem adódott meg a Levente mögött.

És Zolikáról tényleg nem lehet azt mondani, hogy mostanában annyira szerény és alázatos, bár ettől még szeretjük őt.

Cortina fejével pedig nem nagyon tudunk gondolkodni, hiszen hányan írtátok, hogy a Jánosi helyett másokat fog vinni, aztán "mindenki2 meglepődött amikor mégis őt vitte ki.

Remélem Krinónak lesz egy jó csapata és még sokszor láthatjuk a válogatottban is!

@celebesz: Én sem azt mondom, hogy "titkos szennyest" teregetett ki, hanem azt, hogy ez a belső konfliktus nem a közvéleményre tartozik.

Biztos vagyok benne, hogy más játékosnak is van problémája a csapatban, akár Cortinával, akár mással, de nem szellőzteti meg, hanem megbeszéli az illetékessel, vagy megoldja magában.

Egy sportcsapat nem demokratikus intézmény. Lehet a főnökkel vitatkozni, de négyszemközt. Ez a fajta nyilvános panaszkodás Budainak, Cortinának és a csapatnak is hátrányos.
Szeretném kérdezni a nálam tapasztaltabb sporttársakat:
Egyébként mennyire bevett dolog, akár a mostani VB-n, akár más tornákon, hogy 3 kapust játszatnak? Más csapatban nem az az arány megszokott, mint nálunk? Hogy kb. 70% 30% 0% ?
@igazmondó1170: légyszíves vegyél vissza ebből a stílusból, szerintem én teljesen normálisan írtam le a véleményemet. Próbáljunk meg korrektn beszélni egymással akkor is, ha esetleg nem értünk egyet.

Rögtön egy kérdés: úgy emlékszem, Hete édesapja is szokott ide kommentelni - de nem emlékszem a nickjére. Tehát a kérdés: te vagy Hete édesapja?

Ami a véleményed illeti, egy részével még egyet is értnék, de a helyzet szerintem nem ilyen egyszerű.
Azzal egyetértek, hogy Hete a tavalyi szezonban nagyon jól védett. A "kimentette a csapatot a sz..ból" azért szerintem erősen túlzás, de ezt a megfogalmazást betudom a szurkolói fanatizmusnak.
Még azzal is egyetértenék, ha azt mondanád, hogy ilyen előzmények után Hete ősszel a vártnál jóval kevesebb lehetőséget kapott. Én mondjuk nem tartom magam olyan szakembernek, hogy érdemben megítéljem, Szupert hányszor kellett volna pihentetni, de szurkolói szemmel nekem úgy tűnt, hogy lehetett volna, indokolt lett többször is.
Azt is aláírom, hogy ha valaki ritkán véd, nehéz formában maradni, nehéz jó teljesítményt nyújtania.

Ezzel együtt ősszel az történt, hogy amikor Hete bizalmat kapott, messze nem tudta azt a formáját nyújtani, mint az előző idényben. Emlékszel, amikor már Beczét kellett behozni helyette? Szerintem Hete idei szezonjának az volt a mélypontja.
Biztos rendkívül nehéz helyzet lehetett ez egy ilyen fiatal játékosnak. Azt is aláírom, hogy ilyen kudacokat nem könnyű építő-előremutató módon feldolgozni.
De az tény, hogy belülről hallottam, hogy Hete hozzáállásával komoly gondok voltak, és a meccsen látottak jó része ezzel egybevágott. Ezekután nem hinném, hogy a véleményem Hete indokolatlan kritizálását jelentené - szerintem ezt csak te érezted így.
Ami pedig Hete és Budai összevetését illeti, ezen a végtelenségig el lehetne vitatkozni, kérdés, hogy van-e értelme. Szerintem egyértelmű, hogy az idei szezon alapján Budai jobban megérdemelte volna a válogatottban a bizalmat (de legalább annyit, mint Hete), szerinted nem így van. Nem lehetne ennyiben maradni, és a további indulatokat mellőzni?
@Szanee: ne erts felre nem azt mondtam hogy Hetenyin ment el a nemet meccs mert o jol vegezte a dolgat ez ketsgetelen amikor szukseg volt a bravurokat is elohuzta, de mindezek ellenere nem volt magabiztos tul sok korong jott ki rola ami sok plusz melo a hatvedeknek nem adott tartast a csapatnak amit esetleg Budai adhatott volna remelem most mar erted mire gondolok de ez szigoruan csak az en velemenyem en ezt igy lattam a tvn keresztul
@qx92: ok! Ezen nem veszünk össze! :-)A kijött korongokkal viszont Levi is hadilábon állt a VB-n. Sokszor csak kapkodta a fejét. Nem tudom, mikor ki lett volna jobb, de én sajnálom Krisztiánt, hogy nem kapott egyáltalán lehetőséget!
@igazmondó1170: "Most pedig Szuper Levente miatt szorult háttérbe. Hozzáteszem joggal. Őt megelőzni nem elég egy év,de kettő biztosan elég lesz ahhoz hogy ne legyen 1.2.3. számú kapus."
hogyha jol ertem amit akarszs mondani akkor azt mondod a kovetkezo szezonban mar legalabb olyan jo lessz mint Levente?? enged meg hogy komoly ketsegeim legyenek efeloll.
a masik kerdesem az lenne hanem lessz 1,2,3 szamu kapus akkor hanyadik lessz ? esetleg 0-ik egy kicsit sot nem is kicsit elfogult vagy vele szemben
az teny es igaz hogy a tavaly volt nehany parades meccse amikor tenyleg nagyon tolta a Volan szekeret de azota mit csinalt annyira kiemelkedot? mert gondolom abban egyet ertunk hogy ebben a szezonban nem alkotott maradandot.
ami pedig Budait illeti neki tobb a rutinja es eleg sokat jatszott szlovakiaban te hat neki volt egy par meccs (jo nehany szenzacios) a kezben , lababan.
@Szanee: ok nem veszunk ossze :D abban is egyet ertek hogy Krisztian 1 meccset mindenkepp megerdemelt volna .
En nem akarok megbantani senkit de egy profi edzo hogy tud ilyent csinalni. Cortina a valogatott felet ugy valogatta ossze, hogy azt se tudta, hogy ki milyen formaban van...De hogy Budai-t elviszi es legalabb a tetnelkuli meccseken ne rakja fel, az parasztsag volt tole.
Amugy meg Budai sztem jobban megalta volna a helyet mint a tejfoles szaju Hetenyi...

Budai a Sportclub-ba!!!!!!!!
Oké, kövezzetek meg, de mit tudhatunk mi reálisan Budai idei szezonjáról? Látta valaki 1nél többször játszani? Mert tényleg érdekelne, hogy védett sorozatban. A számok alapján közepesen, a norvég meccs alapján parádésan. Kíváncsi lennék egy szlovák értékelésre.
Arra azert nagyon kivancsi lennek,hogy Cortina mit fog mondani ha egyszer valaki majd megkerdezi errol...

@Joegep: Budait felejtsd el szerintem,habar inkabb ne legyen igazam!
Hibaigazitas: Nem magamhzo szoltam,hanem @BOFFOCSKE: hez!:D
Nem tudni, hogy minden infó birtokában vagyunk-e vagy sem. Egyenlőre Cortina az szövetségi kapitány, nem pedig mi. Kissé mulatságos, hogy hónapról hónapra változik a széljárás. Sapporo után "Cortina for president", válogatott keretszűkítéskor "kapd be Cortina", VB tisztes helytállás "Cortina for president", most meg ismét hullámvölgy. Ez már kezd szánalmas kategóriába esni. Ez hasonló, mint amikor Ted Sator menesztették fehérvárrról. Először mindenki nekiindult nagy hévvel bírálni, aztán amikor kijött Csicsó bá nyilatkozata, mindjárt más volt a gyerek fekvése. Páran elvetik a súlykot ami a szavakat illeti, persze semmi közöm hozzá. Csakhogy az ilyen parázsviták után jön a kommentek lezárása és a többi kedves moderátori reakció, amivel a normálisan kommentelő többséget büntetitek.

Ettől függetlenül sajnálatos, hogy Krinó nem jutott szerephez és továbbra is tartom az álláspontomat, miszerint megérdemelte volna, hogy kapuba állhasson.
@holabda: emlékszem, hogy Budait választották meg legjobb kapusnak, kb. azóta tudom, hogy ennek a torna/meccs legjobb kapusa/hátvédje/csatára választásnak sok értelme nincs.

Arról meg, hogy a 4. helyezett csapatból nem szoktak választani, csak annyit, hogy tavaly Szapporoban a horvát Belic volt a legjobb kapus, 2007-ben a holland Groeneveld volt az. Mindkét csapat 5. volt abban az évben...
@HOKrI: Biztos szar kapusok voltak,Budai is az... Te normalis vagy ember???
@HOKrI: naugyehogy a negyedikből nem szoktak!!!! ;)
@Joegep: nem írtam, hogy szar kapus. Csak nem értem, Osloban miért Budai lett a VB legjobb kapusa. 85,8%-al, 4,8-as kapottgól-átlaggal...


@celebesz: valóban :D
@HOKrI: A szamok sokszor csak szamok! Egy kapus rossz szazaleka nem csak rajta mulhat... Ennyi erovel Levire is rasuthettuk volna a Kanada elleni meccs utan,hogy szar kapus,nem?
Érdekes és sokszor elgondolkoztatóak a néha érzelmekkel teli véleményhullámzások.
M.Lac rátapintott a lényegre.(szerintem)
Régebben irtam,hogy egy működő,bejáratott gépezet esett szét (Gábor) és ezt kellett valahogy "üzemben" tartani.
Nem lehet Cortina szemére vetni, hogy a biztonságra törekedett.Lehet,hogy Budaival hibázott(?) de ezt igazán csak belűlröl lehetne eldönteni.
Nincs a zsebében a bölcsek köve,de a miénkben sem.
Véleménye mindenkinek kell, hogy legyen és nagyon jó ha ezt ütköztetni és itt,elmondani is lehet.
Más szemmel nézünk,ki közelebbről, ki távolabbról.
A VB elmúltával sokan "távoztak" innen,magunk közt meg érvelhetünk vitázhatunk,ha a szándék jobbitó.
@Joegep: Nem egy meccs alapján vontam le magamban a következtetést, hogy mind Szuper, mind Hetényi jobb kapus Budainál. Elég csak az elmúlt két év statekjait megnézni. Azt meg próbálhatod bemesélni egy edzönek, vagy csapat-managernek, hogy a rossz százalék nem csak rajtad múlt, meg hogy a számok csak számok.

Nem tetszik ez a nyilatkozat, nem sportemberhez illö. Kiváncsi vagyok, hogy a lett Naumovs, a német Kotschnew, vagy a kanadai Harding mit nyilatkozhatott a VB után. Mert ök kicsivel többet tettek le az asztalra, mint Budai, nevezve is voltak a VB-n, mégsem játszottak egyetlen percet sem... Egy sportembernek illene ezt feldolgoznia.

Nem Budaival van bajom, csak ezzel a buta nyilatkozattal. Drukkolok, hogy a következö szezonja jobban sikerüljön, mint az elözö kettö.

"nem a többiek kárára akartam a kapuba kerülni" :) Gondolom melléjük, nem a helyükre...

Na mindegy. Szerintem is megérdemelt volna egy meccset, de ha hosszabb távra gondolkozunk, inkább Hetényit célszerű menedzselni.
Levi meg komolyan azt hihette, hogy Kanada elleni shutouts-cal majd visszakerül az NHL-be, mert különben teljesen felesleges volt akkor játszania. (Nem is gondoltam, hogy ő fog védeni.)

Régebben folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy két egyforma képességű kapusunk van. Szuper már akkoriban is röhögött ezen, (minden fontosabb meccset ő kapott meg) és pont a norvég divízió 1-es vb bizonyította, hogy mekkora a különbség.

@HOKrI:

Óriási a különbség a többi ország mellőzött kapusai és a miénk között!
MINDENKI TUDJA H EZ A VÉLEMÉNYE!!! NEKED IS EZ LENNE HA OTT LENNÉL.
Ha profi ha nem ez a nyilatkozat...
Akkor sem volt fair h nem kapott a tortából.
Szerintem ennyi a minimum h kiadta magából a véleményét, és ha emiatt mellőzik??? Számítana? Most sem számítottak rá... nem bíztak benne:S Nekem ég a pofám emiatt.
Tavaly örültem h a Hete ment helyette, mert jobbnak éreztem a Zolikát, idén 3 kapus.... mind zakó és csak 2 véd.
Ez nekem nem tetszik:S
@HOKrI: Ez nem "profi"sag kerdese. Kijutott mindenkinek a sikerbol? Cortinanak? igen, Szupernek, Hetenyinek, Szelignek,...stb? igen. Budainak? NEM. Legalabbis nem erzi at, mint a tobbiek. A szurkolok azert biztositottak ot (ezzel a szimpatia szavazassal), hogy a szurkolas egy resze neki is szolt. Nagyon sok jatekos mar a valogatottol valo visszavonulast fontolgatja. Tennek-e ezt, ha nem leptek volna palyara a VB-n?
Én nagyon vártam, hogy a láthassam védeni!! Csalódott voltam, hogy nem kapott lehetőséget!!!!!
BUDAI! BUDAI! BUDAI!

Látjuk még Őt fehérváron ? :)
Én azt kívánom Neked Krinó, hogy jövőre legyen nagyon-nagyon jó szezonod!

Abszolút nem értem, miért nem lehetett a németek ellen kezdőként beállítani...
Úgy tudom, 29 éves, nehogy már öreg legyen...
@D. szurkoló: Én is nagyon vártam, hogy mikor fog pályára lépni, nagyon sajnálom, hogy ez nem történt meg, mert egy igazán remek kapus.
Minden tiszteletem Pat Cortina-jé, de ez tényleg nem volt korrekt :(
Hali
sokan írtak sok félét ma nagyjából elolvastam az összeset.
Kár, hogy ha 2 hely van akkor nekünk tuti 3 kapusunk lesz aki egyenrangú és máris nem tudunk mit kezdeni a helyzettel... ez picit magyaros..
Viszont Krinó nyilatkozata nem előzményektől mentes. Nem ez a VB váltotta ki belőle hanem az elmúlt pár év keserűsége és a friss élmények egyvalege. Szerintem minden szava ül. Nem utál senkit nem szurkol a másik ellen, de 20 év hoki után tudja, érzi mi az ami mellébeszélés mi az ami tiszta.
Sajnos érzéseim szerint Pat ebben a kérdésben nem tiszta, hiszen ő az aki kihangsúlyozza leginkább a csapat fontosságát a gyúrótól az orvosig játékostól az edzőig, ő a nagy pszichológus, ebben a kérdésben viszont az jön le, hogy szarik az ember fejére ha az érdeke úgy kívánja.....
Cortina Hetének szavazott bizalmat.Jól döntött?Kanada ellen majdnem 90 százalék-->jól.Németország ellen kb 95,ö a meccs legjobbja-->jól.akkor miröl vitatkozunk?miért kellett volna Budainak védenie ha semmise indokolta?Ha Szuper nem Kanadától kap x gólt,hanem Szlovákiától,akkor Budai megy be mert ö ült ott.Ugy beszéltek mintha Hete kapott volna két nyolcast..
ja bocs a Kanadás Szlovákiás cucc fordítva
Nekem erről az egészről az a véleményem (mindazon túl, hogy véleményem szerint is megérdemelt volna Krino egy kis jégidőt),hogy kár itt mindenkinek a száját tépnie, hogy így a Cortina, meg úgy a Hetényi, meg amúgy a Budai, a Szuperről már nem is szólva. Pat döntött a vb előtt is , hogy kit visz ki, meg döntött a vb-n is, hogy ki játszik. Ha tetszik, ha nem ez már történelem. Mellékesen jegyzem meg, hogy azt is megtehette volna, hogy 2 kapust visz ki. Azt meg, hogy miért döntött így, szerintem csak ő tudja, és nem is biztos, hogy ránk tartozik.
Személy szerint -mint Volán drukker is-, azt kívánom, hogy Krino is és Levi is minimum Ebel szintű bajnokságban (nem a Volánban) játsszon, a Hete pedig legyen első kapus Fehérváron, mondjuk a Becze Zolival a háta mögött. Hiszen, ha tetszik ha nem, ők a jövő és meg kell nekik adni a lehetőséget a jó szereplésre és a fejlődésre, mint ahogy minél több fiatalnak meg kellene adni a lehetőséget, hogy erős bajnokságban játszhasson.
Ja! És legyen világbéke! :)
Minden tiszteletem ellenére,ez Cortina hibája.
Először írok ilyet,amivel még csak a bírálat lehetőségét is felvetem,de szerény véleményem szerint szakmailag ezt nehéz megindokolni,hogy még 1 harmadot sem kapott.
Nem vagyok vele elfogult,de amit a feljutásért tett elvitathatatlan,tudom ő sem akarja,hogy ez alapján védjen,de a felkészülésen kapott lehetőséggel élt,megmutatta,hogy jó formában van.
Sajnálom és nem értem.
Esetleg ha valaki tud v.mi konkrétumot azt örömmel fogadom.
Hajrá Magyarok! Cortinával tovább.
Nagyon nehéz lehet neki feldolgozni ezt az egészet, így nem csodálom a reakcióját. Kész csoda, hogy nem Sapporo előtt-után borult a bili. Tényleg szinte ugyanannyi része volt a feljutásban, mint a csapat többi tagjának. Persze nem csak jutalom volt az A-csoport, de ha pont azért nem került be a sok fiatal, mert a rutinra volt szükség és az eddigi munka elismerésére, akkor jégre kellett volna lépnie. Ha más nem, akkor a tét nélküli német meccsen ott lett volna a helye.
Talán egyszer valaki felteszi majd Cortinának a kérdést, és biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki el fogja fogadni a válaszát.

Amit már régebbi postokban is emlitettem Hetényiből sugárzik a bizonytalanság.Bár én koca rajongó vagyok, soha nem játszottam jégkorongot, nekem Hetényi bizonytalan.Hetényi az esetek 80%-ban nem adja ki a korongot,3-4 méteres kivedődéseket választ, mégha a korong simán megjátszható lenne. Inkább választja a bedobást a saját harmadon belül, ami veszélyesebb.
Nekem a hátsó fronton stabilitás kell ami természetesen Szuper után Budai Krisztián. Hetényi óriási tehetség, és csak rajta múlik hogy ezt valóra váltja-e.
@HOKrI: Megkérdezték, válaszolt. Mit vártál volna - mosolyogjon? Sumákoljon, semmi baj, minden tök jó? "Sportemberként"? Épp úgy viselkedett. Őszinte volt hozzánk! És én ezt csak köszönni tudom neki. Nem bántott sértett meg senkit.
@sinupret: Neked jól esett volna, ha te jutsz ki a VB-re és nem állhatsz a kapuban? Akkor is így tudnád értékelni a dolgokat? Nem hiszem! Gondolkozz el azon, hogy mit írsz. Nem vitatta senki, hogy Hete megérdemelte a szereplést és remekül védett, DE! Budainak is meg kellett volna adni a lehetőséget, hogy a legnagyobb álma valóra váljon!
@Uteapu: A Leventének esélyt adott a Kanada elleni meccsen, hogy felfigyeljenek rá, hisz nyilvánvaló, hogy ezért védette. A Krisztiánra meg rányomott egy bélyeget, hogy ő az a kapus, aki a VB-n jégre sem lépett. Ehhez nem bölcsek köve kell, hanem emberség. Nem a Budain úszott volna el a VB, ezért lennék kiváncsi, hogy mivel indokolja ezt.
@Klip: Örülök minden felvetésnek,kérdésnek mert ezekből a hoki szeretetét, a féltést,aggódást érzem.
Semmi nem változott volna ha Budai is véd, semmivel sem lett volna jobb vagy rosszabb az eredmény.A Budai már sokszor bizonyitott.
A bölcsek kövének definiciójában nem csak az aranycsinálás,az élet meghosszabbitása de a gyógyitás is beletartozik.A lélek is gyógyitható,tehát ebből a szempontból igazad van.
Tudunk mindent a belső dolgokról?
Tudunk arról,hogy-a kapusoknál maradva-,Őt miért nem mutatták meg a világnak?
(ezt már a romló májam teszi)
Sok érdekes kérdés van,de nem CSAK Cortinának kéne válaszolnia.A döntés felelőssége viszont,csak az Övé volt.
Ebből a szempontból tartom a "kőhiányt".
Bárcsak ott tartanánk,hogy nem a hokiért, hanem "csak" egy-egy játékosunkért kéne aggódnunk.
1.Budai a kiesett Kesmarokkal a teljesített 88%-ával,védett 1/3 meccset az összmennyiségből...mire számított???-
2.Szuper és Hetényi játszott az EBEL-ben, mely esősebb bajnokság, mint a szlovák 1o-16.-ik hely!!!
3.Állítólag Cortinának van /volt/ 3-elsőszámú kapusa. Az Ő kompetenciája, hogy kinek szavaz bizalmat.
4.Szuper tette a dolgát /jól védett/, -Hetényi nem vallott szégyent, élt a lehetőséggel!!
5.Meg kell nézni, hogy a többi csapatnál a 3-dik kapusok védtek-e??...pedig, lehet, hogy nevesebbek!!!??Vajon most ŐK is keresik a hibát a MIÉRTRE....
@nyilasjegyű:
1.A számokkal óvatosan kell bánni.
Nem mindegy,hogy kik vannak előtted.
(tudom,mert csináltam)
2.Valóstinüleg igaz.
3.Igaz.
4.Igaz.
5.A miértre mindig kell keresni a választ.
@nyilasjegyű: A többi csapatnál valószínüleg nem 70 évet vártak az A csoportos szereplésre és valószínüleg előbb kaphatnak lehetőséget, mint a mieink.

De én ezzel be is fejeztem, mert ez egy meddő vita és úgysem lehet igazságot tenni.
A világ legnagyobb faszsága, hogy hosszabb távon Hetére kell építeni?!?!?!!


EMBEREK: VB. most volt, és nem úgy megyünk ki, hogy most VB van de mi a következőre készülünk!??!!
mindenkinek a klubjában kell készülni az ilyen versenyekre, és nem gyakoroltatni őket ott kint?!?!

vicc ez a Cortina, nahh nem baj, úgyis megpattan hamarosan.(remélem)
Szerintem a jövő Hetényi, Agárdy( most valahol egy kanadai egytemi csapatban tolja) Rajna Miki, ha több lehetőséget kap és sikerül eligazolnia egy jó külföldi csapathoz. Én sem örültem hogy Krinó nem védett. Ez tényleg nem volt fair. MEGMEREM KOCKÁZTATNI, HOGY JOBBAN VÉDET VOLNA HETINÉL ÉS EGYFORMÁN LEVENTÉVEL!!!!!!!
Hetényi jelen.A jövő 94-es évj.körül.
süti beállítások módosítása