HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország és az A csoport

2009.05.04. 15:37 D. Gromov

A magyar válogatott pont nélkül esett ki az A csoportból, még sincs okunk panaszkodni. Dühöngeni pláne nincs. Két dolgot nem szabad elfelejtenünk, amikor csapatunk teljesítményét gyorsértékeljük. Az egyik: olyan helyen jártunk, ahol eddig soha, és bár könnyűnek találtattunk, rengeteget tanultunk. A másik: a magyar jégkorong a hat vereség ellenére sem volt még soha olyan magasan, mint most. De nem ez a csúcs, leszünk ennél jobbak is. A 2010-es divízió 1-es vb-nek feljutási esélyekkel megyünk neki.

Magyarország hat mérkőzést játszott az A csoportos világbajnokságon, és valamennyit elveszítette. Háromszor buktunk szoros csatában, egyszer csak az utolsó percekben csúsztunk meg, kétszer nagyon megvertek bennünket. A hatban benne van a magyar jégkorong történetének két legnagyobb teljesítménye: azon akár vitatkozni is lehet, hogy a szlovákok elleni 3-4 vagy a fehéroroszokkal szembeni 1-3 alkalmából játszott-e akkorát a csapat, amekkorát még soha azelőtt, és egyelőre azóta sem.

A válogatott sokkal jobb formát mutatott a csoportkörben, mint a kiesés elleni harcok során. Alighanem ez is érthető: a játékosok olyan terhelésnek voltak kitéve, amilyennel eddigi pályafutásuk alatt még nem találkoztak. A nyomás nyilvánvalóan felülmúlta azt is, amivel az Alba Volán 19 hokisainak kellett szembesülniük a kedd-péntek-vasárnapi ritmusú EBEL-sorozatban. Hiszen itt nem az osztrák bajnokság legjobbjai voltak az ellenfeleink, NHL-es és KHL-es támadókkal-védőkkel kellett felvennünk a versenyt. Ha gyakran nem is sikerült, akkor is megtett mindenki mindent.

Az összes meccsünket buktuk, az összes meccsünkön az ellenfeleknél volt többet a korong, rendre lassabbak és gyengébbek voltunk. Ha az egyes összecsapások első harmadaiban futotta is kreatív megoldásokra, a harmadik felvonásokban már csak a legritkábban – leszámítva a drámai magyar–szlovákot. Ám fejlődni csak úgy lehet, ha erősebbekkel küzdünk. Csak akkor derül ki, mi hiányzik, és csak akkor látjuk, hova is kellene eljutnunk. Sok minden hiányzik, sok mindenben van mit tenni, de hogy merre fontos mennünk, azt látjuk. Meg hát látjuk azt is, hogy jó úton vagyunk.

Az, hogy most kiestünk, megítélésünk szerint nem jelent megtorpanást. Úgy gondoljuk, minden adott, hogy a fejlődés töretlen maradjon. Meglehet, a csapat összetétele nagymértékben megváltozik, de legalábbis nagyobb mértékben, mint ahogyan az elmúlt években megszokhattuk. Lesznek, akik visszavonulnak, netán olyanok is, akik lemondják a válogatottságot. Egy a lényeg: az, hogy minden korrekciót fokozatosan, okosan hajthassanak végre az arra hivatottak. Hogy megmaradjon a csapatban a rutin, és ideális arányban érkezzen mellé fiatalos lendület. Az utánpótlás eredményeit elnézve lesz kikből válogatni, lesz kikkel pótolni a legnagyobbakat is. De sietni nem kell, nem is szabad.

2010-ben ismét a divízió 1-ben játszunk, egyértelmű feljutási esélyekkel. Ahogy már régebben kiszámoltuk, várhatóan Szlovéniával, Lengyelországgal, Nagy-Britanniával, Horvátországgal és Dél-Koreával küzdhetünk. Hogy hol lesz a vb, még nem tudjuk, döntés erről is pénteken születik. Mi nem pályázunk. Legnagyobb riválisunk a hatosban a két évre lent ragadt Szlovénia lehet. Nem lesz könnyű velük, de nem leszünk kevésbé erősek, mint ők. És ha mégsem sikerülne azonnal visszakerülnünk, hát sikerül 2011-ben. Mert egészen biztos, hogy hosszú távon is számolni kell velünk.

Sokakban felvetődik, a posztjainkhoz írott kommentekben és egyebütt is, hogy a vereségek ellenére mennyire pozitív a közönség hozzáállása a jégkoronghoz. Hogy más, mint más sportok esetében. Azon túl, hogy a válogatott valamennyi tagja úgy küzd a jégen mindig, mintha az élete múlna rajta, ez azzal is magyarázható, hogy nincs olyan múlt, amihez mérni lehetne. Nincs romlás. Jégkorongban a mostani az aranycsapat.

És azt is jó érezni, hogy van ennél is feljebb. Csak dolgozni kell tovább, megállás nélkül. Összeszedetten, céltudatosan, úgy, ahogyan eddig.

123 komment

Címkék: magyarország vb a csoport divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Összességében szerintem kifejezetten büszkék lehetünk a korongosokra, hogy esélytelenként, végül csak a papírformát hozva, de tisztességesen helytálltak.
Szerintem a szlovákokkal szemben győzelmet érdemeltünk volna, az elsőt leszámítva csak ronda gólokat lőttek, a Fehérorosz meccs is minimum döntetlent érdemelt volna.
A Kanadaiak kizárólag gyönyörű gólokat ütüttek az még így is nagyszerű meccs volt.
Úgy érzem, hogy Csicsóval középdöntősök lettünk volna, mert vale a szlovákokat biztos fogtuk volna. Palkóék sora - Csicsó fájó hiánya és a szükséges védekezés miatt - nem működött olyan szellemesen, és eredményesen ahogy néha az Ebelben is sikerült. Nagyon drukkoltam, hogy legalább egy gól összejöjjön Palkónak és szerencsére sikerült.
Cortina zseniális, nagy szíve van, nagyon szeretném, ha maradna, még akkor is, ha jövöre megint nem sok esélyünk lesz a feljutásra.
Ez a jégkorong nagyon jó sport, és mi is jók vagyunk benne!
Az a helyzet, hogy ilyenkor kellene elgondolkodni azon, hogy meddig öljük még a pénzt Magyarországon döglődő sportágakba (foci, 300 néző/meccs), miközben itt egy rakat tehetséges és küzdeni akaró fiatal, akik a kor szellemének megfelelendő, új sportágak magasabb szintre emelését tehetnék lehetővé.
Meg kell nézni pl. egy olimpiát, hogy bizonyos sportágakban eddig ismeretlen nemzetek miként kapaszkodnak be egyre jobban az élmezőnybe, miközben kitúrnak néhány tradicionális nemzetet az élcsapatok közül.
Ha az kell a nemzetünknek, hogy új hősei legyenek, akkor ne az Aranycsapat dicsőségéből éljünk még vagy 50 évig, hanem igenis legyünk mi a 2. jamaicai bobcsapat!
Lepjük meg a világot ahol csak lehet.
Ez a kis csapat 1x már megtette, és az előzmények alapján nagyon sajnálom, hogy az egész VB alatt a fiúknak egyetlen igazi sikerélmény sem adatott meg, pedig nagyon megérdemeltek volna legalább egy icipici részsikert (főleg azok után, amit a finnekkel, norvégokkal rendeztünk a felkészülési ).
Miért ne tehetné meg más is?
Mindehhez csak az kell, hogy a kölkeink ne a TV előtt tespedjenek napestig, hanem menjenek ki a házból. Pl. a jégre.
Mi ma este már megyünk is! :o)
Bocs, ha hosszú voltam.
kimaradt: "a felkészülési meccseken". Bocs. :o)
Újat nem nagyon tudok mondani. Gratulálok mindenkinek a részvétel kapcsán! Szép volt fiúk! Tudtuk, hogy nehéz lesz és az is volt. Alapvető dolgokban vagyunk elmaradva és ezekben tovább kell fejlődnünk türelemmel. Megtapasztaltuk a mennyországot és remélem, hogy kívánunk újra visszalátogatni oda egy hosszabb periódusra.

Cortinat ki kellene tüntetni, hogy érezze az ország tiszteletét. A fiúknak meg minél több nívósabb ellenfelet kellene szervezni, legalább úgy, mint idén, csak még többet.

Gondoljunk Ocskay Gáborra is egy pillanatra és arra a sok emberre, aki mindezt az eredményt támogatásával segítette.

Nincs mese, 2010-ben vissza kell jutnunk. Nincs más lehetőség. Ha most elbukjuk a 2014-et, akkor jövünk a 15-ösre, 16-osra stb. Csak előre mehetünk, semmi sem kell, hogy elvegye a kedvünket.

Végül, élmény ez a blog, elég jófej arcok írnak ide, sokat tanultam a jégkorong apró szakmai titkairól. Köszönet mindenért a csapatnak és a blogba íróknak.

HAJRÁ MAGYAROK!
Arizmendi!

Ha csak pusztán az eredményeket nézzük tulajdonképpen nincs különbség a magyar labdarúgó és a jégkorong válogatott között. A világ élvonalától éles meccsen statisztika szerint egyik sem szerzett pontot. Mitől élvezi ez a csapat mégis a közszeretetet és közmegbescsülést? Nem olyan bonyolult a válasz. Ezek a srácok, elődeik, edzőik olyan körülémenyek között értek el csodaszámba menő eredményt, ami a mai eszünkkel talán el sem hihető. Sajnos én még emlékszem a jászberényi jégpályára, az újpesti pályára, ahol azért késett a meccs órákat, mert a rolbaként szolgáló UAZ után húzott szőnyeg odafagyott a jégre, a Kisstadion kettős rangadói... És a megszállottak ilyen körülmények között is dolgoztak, tették a dolgukat. Nem nyavalyogtak. Azt hiszem ez a generáció, amely Svájban pályára lépett az egész fiatalságát arra áldozta, hogy egyszer majd olyan sztárok ellen játszon akikről volt idő, hogy csak olvashatott. Úgyhogy a magam negyven évével könnyek között hallgattam a Himnuszt a német meccs után. Talán, ha majd tudunk védekezni, meg néha támadni is, akkor majd az eredménysor is szebb lesz. Reméljük adódik rá lehetőség!!
Tökutolsók vagyunk, de kívánom minden magyar sportolónak, hogy soha rosszabb mint 16. legyen egy világversenyen. Hogy az összehasonlítást befejezzem a magyar foci infrastruktúrája lassan megfelel a jászberényi jégpályának. Remélem nekik nem kell ennyi idő, hogy megtalálják a gyors felemelkedést.( a válogatotnál már mocorog valami, mint ahogy ezt a nézőszám is bizonyítja). Addig pedig kéretik a hokisokat nagyon szeretni!!!
Hajrá Magyarok!!
azt mondták, hogy ha feladnánk az 1.csoportkört és egyből a kieséses szakaszra koncentrálnánk, akkor kiesnénk a formából.
Nem adtuk fel az 1 csoportban annak reményét, hogy simán, középdöntőbe jutva bentmaradjunk az A-csoportban, de viszont így nem lettünk 100% kondiban a kieséses szakaszra.
Lehet, hogy akkor se sikerült volna, ha tényleg az utolsó 3 meccsre tartalékolunk.
Mind3 csapat verhető volt, az osztákok ellen semmi sem sikerült, a dánok ellen jól ment, jól védekeztünk, szerintem meg lett volna, ha a játékvezetők nem nyúlnak ilyen látványosan bele. A német csapat is elég nudli, ahhoz képest akik franciaországban nem olyan régen megnyerték a divízió 1-es vb-t.
Ha ezeket a meccseket húzzuk meg, szerintem akkor se bírta volna a csapat szuflával, de talán a 2. helyre elég lett volna, de tudjuk, hogy itt az is kevés, ha a németek nem nyerik meg.
@arizmendi: Én szurkolok a focisoknak is, semmi gond.
Ha párhuzamot akarunk vonni, akkor mondjuk azt, hogy ha a csapat kijut a vb-re, akkor nagyon fogok örülni egy bármilyen előrébb jegyzett válogatottól való vereségnek is, mert kijutottunk, ott leszünk. Remélem. :)
@arizmendi: Csak tudod, mig a fociba folyik a pénz a szponzoroktól és ennek ellenére nem képesek kijutni egy EB-re, VB-ről már említést sem teszek, pedig jónéhány játékosunk olyan elitligákban edződik mint anglia vagy németország. Majd ha ők is megdöglenek nekem a pályán, mint a jégkorongosok, és kimehetek úgy egy meccsre a nőmmel, h nem kell atrocitástól tartanom, akkor majd szurkolok a magyar fociválogatottnak is a helyszínen. Hidd el tiszta szívemből kívánom a focistáknak ugyanezt a megbecsülést, csak előtte legalább ennyit le kellene tenni az asztalra.
ismetlesek helyett :)
koszonet es respekt az egesz CSAPATNAK - szurkolostol, edzostol, kerettagostol, mindenestol!

koszonom, amit a magyar hokiert tettetek!!!!!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Gratulálunk a teljsítményért.A válogatottat nem lehet hibáztatni azért,mert nem tudott a A csoportban maradni.Ez nem a "szokásos" magyar betegség.Ilyen körülmények között feljutni a legjobbak közé,na az a bravúr.Aki követte,és követi a válogatott menetelését,az tudja hogy honnan jött ez a csapat és hogy sikertörténet az övék.A hit és az akarat sikertörténete.Nem keseregtek ha veszítettek,mentek tovább.Nem szállt fejükbe a dicsőség ha nyertek,előre néztek és készültek.
A magyar szív nagy,lehet álmodozni is,de ők meg tettek is érte hogy itt lehettek ahová értek.
Ez példaértékű.

HAJRÁ MAGYAROK!!
Hatalmas gratuláció az egész CSAPATNAK! Bármi is lett a vége, azt az élményt, hogy egy A csoportos VB-n a helyszínen szurkolhattam a magyar csapatnak már soha nem tudja tőlem elvenni senki! Köszönöm!!!

Jah, a fanyalgók, cöccögők, örök elégedetlenkedők, "na ugye megmondtam" stílusú foteldrukkerek meg beállhatnak P.Pagé mögé a sorba ééésss.... :)
Csak azt sajnálom hogy nem lehettem ott, remélem Szlovákiában már újra ott lesznek, és akkor én is megyek.
Szép volt fiúk!Minden mecset végi néztem és szurkoltam nektek.Sajnos van még mit tanulnunk,de jó volt látni,hogy meghúzkodtuk az oroszlán bajszát és ha bár nem is sikerült megfricskázni őket,megmutattuk a világnak magunkat.
Nekünk van a leglelkesebb csapatunk és a legjobb szurkoló táborunk.
Bebizonyítottátok ,hogy bennetek igaz MAGYAR szív dobog!
Köszönjük srácok ,hogy megmutattátok milyen is az A-csoportos vb belülről!
Hajrá MAGYAROK!
@arizmendi: ebből látszik, hogy a focipályáról jöttél. Kérdezz meg nálad hozzáértőbbeket, utána írjál. Írhatsz előtte is, csak akkor kinevetteted Magad.
Maradok tisztelettel!

@advocatusdiaboli: Apropó! erről jut eszembe! Marha jól mutatott az egyik fő szponzor hirdetése a kispadok mögött... Egy oldalon Ceresit (mintha a raktár utcában lennénk), de a másik oldalon pedig kismillio LePage felirat... :):):)
Már ezért megérte :):):)
Hülyesége félretéve le a kalappal a srácok előtt, és persze Szlovákiában találkozunk ;-)
de remélem a focidrukkerek otthon maradnak!!!
Már korábban is leírtam én is gratulálnék a csapatnak!

A 2010-es feljutás szerintem sem lesz egysezrű móka, de bízhatunk.
Akik a Hári-féle generációban bíznak, azok azonban még min. 6-7 évig kell böjtöljenek!
Aranycsapatról jut eszembe, hozzáteszem totál dilettáns amatőrként, hogy ez a jéghoki-dolog mennyire pénzigényes móka? Mert ugye a foci az elég egyszerű, csak kell hozzá egy laszti, valami nagyobb, többé-kevésbé sima terep, meg pár arc, akik igyekeznek többet rúgni a labdába a megfelelő irányba, mint mellé. Nekem úgy tűnik, ez a koronghajkurászós móka sokkal több befektetést igényel a szervezés, a befektetés és a sportolói oldalról is, de majd ti felvilágosítotok jól. ;)
Üdv!

Kegyetlen jók voltak, szerintem. Bár igazából nem értek a dologhoz. Szanaszét izgultam magam a szlovák meg a fehérorosz meccsen, tetszett a kanadai is. Az osztrákok ellen nem jött össze, azt nagyon sajnáltam. A dán meccsért nagyon kár volt, szerintem ott sem játszottak rosszul csak kicsit érdekesen jött ki a bírói intézkedés (nem mondom, h ártatlanok voltak a fiúk mindenben, inkább a mi javunkra nem fújtak be olyanokat miket az ellenfélnek igen). mai meccset még nem tudtam megnézni.
Mindenesetre köszönet illeti az egész csapatot, a nézőket (hihetetlen, hogy ennyire bírtak szurkolni, azt a lelkesedést először el sem hittem) meg mindenkit akinek benne volt a keze.
A focis kapcsolatról meg annyit, hogy ott is hasonló a hangulat, most, hogy nem 1:hihetetlennagyszámaamitelsemtudtokképzelni az esélyünk, hogy valami eredményt elérjünk nemzetközi szinten, ha ki nem is jutunk a vbre, már kezd alakulni a csapat.
Ott voltam a Szlovak Magyaron es a Magyar Osztrakon. Konnyezve hallgattam vegig a himnusz ahogy a szurkolok enekeltek, teljes csendben a stadionban...Eletem egyik legmeghatobb pillanatai koze tartoznak (a veresegek ellenere).

Azt mondjak svajcban imadtak minket szurkolokat mert akkor sem ment el a hangunk amikor nagy zakot kaptunk a Kanadaiaktol. Ez a dicseret foleg svajciaktol!

Nem voltam hoki szurkolo, de mostantol mar annak mondom magam.

A fiuk megtettek amit tudtak. Persze van mit javitani (gyorsasag, technika, helyzetfelismeres teren) de a szivuk a helyen volt es az akaratuk vitte oket elore.

SZEP VOLT FIUK! SZEP VOLT CORTINA!

Remelem azert Cortina marad...
@Bedeko:

Hát igen,ez nem egy olcsó sport. 150 ezer alatt nem szerelsz fel egy játékost.Kapott állami támogatást a jégkorongszövetség utánpótlás nevelésre,nem egy ügyvédi sikerdíj(emlékezz),de nagyon jól fog jönni a kissrácoknak akik olyan komolyan gondolják a jétékot mint a nagyok.Szerintem van jövője a hokinak,de ez utánpótlás támogatás nélkül szép álom,ez igaz.
@Lans: Egyetértek. Csak az a baj, hogy itthon mindent szétvernek A SPORTOT beleértve! Szóval én nem számitok semmi jóra.

Mire lennénk képesek egy olyan támogatással amilyen az osztrák csapatnak van? Százszor jobbak lennénk!

Remélem retardált politikusaink olvassák ezt a blogot.
@KCs: talán félreérthetően fogalmaztam, pontosítok: a legkevésbé sem állítom, hogy mi vagyunk a feljutás legnagyobb esélyesei 2010-ben, hanem azt állítom, hogy az esélyesek egyike vagyunk. igyekeztem azzal is árnyalni állításomat, hogy jeleztem, ha nem sikerül jövőre, sikerül később.
@arizmendi: hokit nem lehet a focival összemérni. Talán csak marketingben.
Nagy-nagy köszönet a blogosoknak, hatalmas dícséret a csapatnak és hát Hajrá Magyarok!
Jövőre veletek ugyanitt! (Na jó, hát nem jövőre, de így jobban kijön :)
Hát arizmendi eléggé beleünneprontott a dolgokba, pedig látnia kéne a két sportág közötti fordított irányt, a honnan hová kérdését. És akkor már nem sarkítana így. De hogy mondjak egy párhuzamot: a focistáknak '96-ban kijutni az olimpiára, az valami volt. Három vereségükkel együtt is megsüvegeltem őket, pedig 16-ból tizenhatodikak lettek, mint most a hokisok. 24 évet vártak erre a csodára, de mára megint 16-nál tartanak. A hokisok 70-et - deennyit a következőre, hát, biztos nem kell várni...
Köszönjük fiuk és a köszönjük a szurkolóknak!!!!
Olyan csináltatok, amit csak pár nap múlva tudok csak felfogni. Én még mindig nem hiszem, hogy itt voltunk:)
Sajnos megint csak Cortinának volt igaza, amikor azt mondta, hogy ez nem valaminek a kezdete, hanem valaminek a vége. Ezt a sikert megérdemelték a srácok, mint ahogy a berekedt drukkereket is :-)
És a kezdet akkor lesz, amikor a fiatalított válogatott kiharcolja a feljutást.

A szlovák és fehérorosz meccsen hiányzó plusz fentről figyelt és onnan drukkolt.

Köszönöm nektek srácok, hogy ott lehettem veletek!
Hatalmas köszönet a csapatnak, edzőknek, szurkolóknak és Mindenkinek, akiknek ezt az elmúlt 1 évet köszönhetjük! Jó volt ezt megélni!!
Ennyi meghatott pillanatot, mint amit nekik köszönhetően átéltünk, már rég tapasztaltunk. Mi itthon nagy társasággal néztük az összes meccset és látni, ahogy meglett negyvenesek szeméből gördülnek a könnycseppek...Persze van mit javitani, senki sem állitja, hogy nincs, de a semmiből ezt felépiteni, csoda volt!!!
Persze nagyon-nagyon hiányzott VALAKI, aki most már csak odafentről tekinthet ránk!
Még egyszer millió köszönet Mindenkinek!!!!
Csak a szlovének lesznek igazi ellenfelek, lehet, hogy ők erősebbnek tűnnek, de ha szívvel-lélekkel harcolnak a fiúk, akkor feljutunk ismét. Márpedíg ehhez nagyon ért A CSAPAT.
A kommenteket olvasva, már előttem mindenki elmondta a lényeget, de én is szeretnék köszöntet mondani a csapatnak, hogy ott voltak, küzdöttek és büszkék lehettünk/lehetünk rájuk!
Amikor a 90-es években nagy ritkán leadtak egy meccset nem is mertem gondolni rá, hogy valaha A csoportosok leszünk.
Szép volt Fiúk!:)) Felejthetetlen volt ez másfél hét!
Addig mig Magyarorszagon nem lesznek ulyabb fedett letesitmenyek epitve es tobb igazolt jatekos fog szerepelni es tobb csapat a MOL ligaban, addig minosegi fejlodes es tartosabb A csoport nem fog megvalosulni szerintem.Ez az ev arra jo volt hogy talan felcsigazta tobb ember kivancsisagat a jegkorong es igy talan tobb nezot lehet majd latni a lelatokon.
Torontoban amellett hogy rengeteg fedett jegpalyas lehetoseg van, nyaron megy a gorhoki amit rengetegen jatszanak.Talan a magyar kezipalyakon ki lehetne alakitani valamit (korbe palankolni) ahol a kolykok no meg a felnottek is nyomjak a gorhokit egesz nap.
Ebben a szetzilalt orszagban, foleg a jelenlegi korulmenyek kozott nehez barmiben is hinni. Jelenlegi kivetel ez a kozel ket het. A jegkorong valogatott teljesen kiszolgalt minket. Nem hinnem, hogy sok ember van, aki komolyan hitt abban, hogy IGY kapunk ki a 6 meccsen. Minden elismeresem a fiuke. Egy orok elmeny, aminek reszese lehettem. Megerte a 2500km ingazas. Jo volt latni, mive nottek ki magukat a fiuk az elmult 20 ev alatt...

A visszajovetel az A-ba lehet, hogy nem lesz olyan gyors, ellenben a Magyar Hoki nagyon jo uton halad. Remeljuk, hogy a mostani teljesitmeny jobban osztokeli a sportpolitikat a jegkorong tamogatasara es nem stadion bezarasokrol hallunk a jovoben, hanem az utanpotlas megerositeserol es a sportag nepszerusiteserol.

A fiuk peldat mutattak (legalabbis nekem) kuzdesrol, osszetartasrol. Es ezek a dolgok segitenek elviselni a hetkoznapokat is.

HAJRA MAGYAROK!
Sziasztok! HAJRÁ hoki válogatott, HAJRÁ hoki drukkerek!
A három legnagyobb hoki élményemet szeretném Veletek megosztani. Az első 1987-ben volt, mikor a svéd-szovjet döntőn a svédek második egyenlítő gólja megszületett és lettek világbajnokok, igazi katarzis volt Nekem. A második, 1994-95 telén volt, mikor a tatabányai hoki csapat első meccsét játszotta. Erről az van előttem, hogy az egyik játékosnak 99-es volt a mezén és a bemutatásnál lejött a vasalt szám  . A harmadik az az A-csoportos VB magyar-szlovák, első magyar gólja. Legalább 1 percen keresztül üvöltöztem, sikítoztam, ütöttem a térdem percekig és tényleg nekiugrottam a tv-nek. Komolyan úgy viselkedtem, mint egy kisgyerek. Anyám szólt, hogy mit csinálok, az egész utca hallja! Nem izgatott, nem érdekelt. Csak a gólöröm számított, 70 év után ütöttük az első gólt. Ilyet megérni felemelő pillanat, mivel csak egyszer van első gól. Sőőt, kicsit el is sírtam magam a meghatottságtól és a gólörömtől. Bevallom, hogy 38 éves vagyok és azt is, hogy 22-25 éve szeretem a hokit. Pontosan nem tudom, hogy mióta, de svéd-szovjet meccs idején már nagyon szerettem. Végül a negyedik élmény, ami már nem is az, hanem határtalan büszkeség. Az unokaöcsém az Én hatásomra szerette meg a hokit és kezdett el jégkorongozni. Annó 10 éve mutattam meg az NHL 99’ című játékot, 2000-ben. Azóta töretlen az érdeklődése a sport iránt. És a lényeg: kapus, KAPUS!!!! Jelenleg a tatabányai csapatban véd, 17 éves múlt, sőt már a felnőtt csapatban is edzett már. Rendkívüli módon büszke vagyok rá, imádom a kiscsávót, aki egy fejjel magasabb Nálam . A neve: Ruska Tamás.
Köszönöm, hogy ezeket a gondolatokat megoszthattam Veletek . A csapatról csak is szuper(Szuper )lativuszokban tudok beszélni. Továbbra is: HAJRÁ magyarok, HAJRÁ hokisok!!! Ez a csodálatos csapat rendkívüli élményt okozott Nekem az utóbbi pár napban (és Sapporoban is).

Ui.1 : pár évvel ezelőtt a helyi önkormányzat (leegyszerűsítve) szánalmas módon nem tudott építtetni egy jégcsarnokot, mert nem kell a megyeszékhelynek korizási lehetőség. Talán még Én is megtanultam volna . A csapat rémes körülmények között kell, hogy eddzen. Ezek a témák egy külön misét érnének meg!!

Ui.2: vegyétek meg az Indul a bakterház 1990-es kiadását könyvben, Szuper Levente van az elején.

Üdvözlettel: Meszes József, Tatabánya
@Bedeko: Hát ez legalább, annyira volt komolytalan és nem hozzáértő kijelentés, mint amit te kritizálni próbálsz.
Gratulálok az egész Csapatnak, a stábnak, a blog szerkesztőinek és a fiúkat Svájcban is buzdító drukkereknek! Mindeki kitett magáért, nagy élményt, örömet okozva a magyar hoki társadalomnak.
A jövőt illetően remélem továbbra is Pat marad a válogatott mellett. Szükség lesz a tudására, hogy átalakítsa a csapatot, a fiatalokat is megtanítsa a megfelelő taktikára. Sajnos az nagyon látszott, az A csoportban nagyon gyors a játék ritmusa, ezt mi jelenleg nem tudjuk felvenni. Reméljük a következő generáció fiataljai már tudnak ehhez alkalmazkodni. Pl. Sofi a legjobban korcsolyázok között van a Volánban, ha még ehhez tud fejlődni fizikálisan, technikailag, akkor a későbbiekben talán már nem lesz ilyen nagy a hátrányunk a korcsolyázásban.
AZ NS(MTI) szerint Bil (Kagyal Balázs) bejelentette, VB-n már többett nem fog szerepelni.
Cortina mester gyorsértékelése: Szuper, Hetényi, Svasznek, Tokaji, Horváth, Sille, Ladányi és a sérüléséig Benk játékával volt a leginkább elégedett.
Bocs! helyesen Kangyal Balázs
@geriszu: Hát akkor majd böjtölünk...Ez a csapat még a böjtölést is megéri. A realitás az, hogy addig is talán liftezni fogunk, de az elmúlt években ki gondolta ezt is?
Az biztos hogy Nemesék korosztálya lesz az, amikor talán odáig erősödhetünk, hogy kijelentsük: az A csoportban talán-talán lesz nálunk 1 v 2 esélytelenebb csapat is. De megvárjuk:)
@arizmendi: "néhány kiváló szakember el tudja fogadtatni a plebsz-szel, hogy Ausztriától 6 góllal kikapni szép"

Meglehet, én emlékszem rosszul, de szerintem az AUT-HUN 6-0 után minden szakember azt mondta, hogy az egész torna legrosszabb játékát mutattuk aznap, hogy ez nem A-csoportos színvonal, és egyiktől sem emlékszem, hogy azt mondta volna, hogy ez szép.


Más téma:
néhányan említettétek a mérkőzések végén felhangzó szurkolói himnusz-kórust. A pozitívumok sorolásába most nem is kezdek bele ennek kapcsán, de vegyük úgy, hogy felsoroltam az összeset, csak hogy szóvá tehessek egyetlen negatívumot is:
A "hozz rá víg esztendőt" sornál NINCS olyan, hogy "HOZZ REÁ" a Himnuszban. Olyan van, hogy "HO-OZZ RÁ víg esztendőt", vagyis a "hozz" szó van hajlítva! Nagyon fontosnak tartanám, hogy a nemzeti himnuszunkat mindenki pontosan tudja (hiszen mi mást, ha ezt nem?), ezért aki ezt olvassa, és eddig rosszul énekelte, az adja tovább mindenki másnak is, akit érint.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Himnusz.jpg

Arról lehet tudni valamit, hogy miért nem rendezünk vb-t? Nagyobb sansz lenne itthon kivívni a visszajutást.
@petu: Az a tippem, 2014re koncentrál a szövetség.
köszönjük..
TI vagytok a legjobbak!
Persze, csak ha Szlovénia vagy Lengyelország belejentkezik a Div1 rendezésért, akkor reális feljutási esélyeink szinte lenullázódnak.

Vagy Pat - okulva a vb tanulságaiból - ezentúl csak emberhátrányos játékot gyakoroltat, és az egyenlő létszám lesz a speciális elem. Az emberelőnyös tréning vegytiszta időpazarlás. :)

Kösz a választ. Szóval jéghokizni jóval költségesebb és körülményesebb, mint kosarazni vagy úszni; egy kapus szerkó nem fogható egy fürdőgatyához és egy úszósapihoz. Ez talán lehet egy ok, hogy miért van több megélhetési focista, és kevesebb jégkorongozó. Bár ez csak egy tipp.

Na még egy kérdés: jégen való csúszkálásra alkalmas helyet építeni a nagy semmi közepén kerül-e annyiba, mint mondjuk egy futballstadiont? Középkategóriás vidéki tapusút, nem Wemblyt. Így elsőre a közvetítésben látott csarnok eléggé fel van szerelve ezzel-azzal egy focipálya ürességéhezt képest, de jó ha fele akkora,és nem is kell 60 ezer embernek elférnie. Ezt csak azért szeretném tudni, mert olvastam pár helyen, hogy kevés a jégcsarnok, rövid a tél, vékony a Balaton jege, ami van, azt bezárják, sóval felhintik, és egyházi átokkal büntetik. Szóval hogy lehetne-e mondjuk a csöviszállóvá magasztosult Parkszínpad helyére egy ilyen létesítményt építeni. Merthogy Telikben most adtak át egy európai szintű központot, pedig abból a pénzből lehetett volna minden nagyvárosba egy hokipályát. Vagy nem?

A harmadik kérdés az lett volna, hogy mennyire szponzorálható és közvetíthető egy pénzre utazó kertévének egy ilyen esemény, de egy jéghokis guru ismerősöm mondta, hogy az amerikai foci mellett ez a sport az, amit teljesen a TV-k szájíze szerint alakítottak ki, szóval a válasz: maximálisan. Mert jó volna hülye boxklub meg Mencskijinnen helyett több magyar sikersportot látni.
A körülményekröl annyit, hogy Palkovics;Ocskay stb. jászberényi korosztályos ellenfelei legalább olyan vagy még tehetségesebb játékosok voltak. Csak alóluk elolvadt a jég. Plussz egy sor a válogatásra.
Engem mar leszurtak ezeken az oldalakon a kanadai meccs utan a hozzaszolasomert ,de azert megismetlem (mert kiderult igazam volt) ha nem is szo szerint.
A legjobb az lenne ha a vizilabdat nyomatnank. Ahhoz,hogy mi ebben a sportban(hockey) barmi eredmenyt elerjunk(nem a feljutasrol beszelek azt MO.-on kivul sehol nem jegyzik)olyan fiatal bazisra lenne szuksegunk amit csak egy nagyon kibovitett hockey infrastrukturaval lehetne megvalositani(Floridaban sem termelik a jatokosokat hanem odaszerzodtetik).Amig itt nalunk (Kanada)az ev 4 honapjapban termeszetesen befagyott tavakat talalsz(nem beszelve az ezrevel letezo mesterseges arenekrol)addig a melegebb orszagokbol erkezo csapatok csak nezhetik a nagyokat.
Ezzel persze nem azt akarom mondani,hogy a magyar csapatra nem voltam buszke,DE...be kell latnia minden hockey rajongonak,hogy ez nem a mi sportunk...
@focijoci1969:

A mai szakvezetők érdeme, hogy a 75-76 korosztály még sem tűnt el végleg ők U20 szinten már ott voltak egyszer az "A" kapujában ,de akkor éppen nem tudott csak a fél csapat kiállni Svájc ellen, mert a felnőtt vb-én is volt dolguk.. Segíteni kellett a nagyoknak bennmaradni a C csoportban ,mert épp akkor tobzódtak ott a szovjet utódállamok :)
@XXX Magnum: Hogy jön ide a vízilabda?

Megjegyzem, a magyar hokiválogatott feljutása és A-csoportos szereplése már nagyobb nemzetközi figyelmet kapott, mint a vízilabda-válogatott bármelyik eredménye - egyszerűen a két sportág nemzetközi elterjedtsége és népszerűsége miatt.
@KCs: "elterjedtsége és népszerűsége közötti különbség miatt."
@XXX Magnum: Teljesen nincs igazad.Példa Csehek,Szlovákok.Ha csak annyira volna pénzelve a hoki mint a foci és 10 stabilan működtetett fedett pálya.Erős középcsapat lennénk az A csoportban.Persze Kanadát nem érnénk utól.Úgy látszik a gének adottak ehhez a sporthoz.
Ez most így sikerült. Nincs miért szégyenkeznie senkinek. Hitványak a körülményeink és ennek ellenére ott voltunk. Gratulálok a játékosoknak(azoknak is akik lecsúsztak a részvételről), a szakmai stábnak, a szurkolóknak és végül de legfőképp a 19-es játékosnak.

Remélem a fiatalítás után a közeljövőben ismét ott leszünk, a legjobb lenne a 2011-es VB-n és akkor visszafoglalhatnánk a hazánkat is. :)
Én úgy gondolom, jövőre reális esélyünk van a feljutásra, akárhol rendezik a B csoportot.
A szlovének semmivel nem jobbak nálunk, évek óta ellenük játszunk az EBEL-ben ( Acroni, Olimpia), csak a légiósaikkal jobbak ( Strömberg, Casparsson,Banham, Elik, Intranuovo stb.), de ők ugyebár a válogatottban nem játszanak. Akik náluk játszanak és jók Razingar,a két Rodman, Kopitar, ennyi jó játékosunk nekünk is van, az AV19 legutóbb négy góllal küldte haza az Acronit. Ha jó napot fogunk ki verhetők, jelenleg nem erősebbek az osztrák csapatnál. Annyi örömünk van azért hogy az osztrákok is kiestek, igy is elég nagyképüen járnak fehérvárra.
Én úgy gondolom az elmúlt hét alatt több tapasztalatot szereztek a fiúk, mint az elmúlt három évben, amiről Cortina mesélt nekik, azt most testközelből átélték.
A szurkolók szeretetére pedig nem találok szavaket, ennek megőrzése sokkal fontosabb dolog mint hogy bentmaradunk, vagy sem az A csoportban.
Szóval fel a fejjel, ősztől irány az EBEL és a Francia liga, aztán kivívjuk az A csoportot, nem lesz nehezebb mint Sapporoban. Valami azt súgja nekem, ezúttal nem kell 70-évet várnunk!
@arizmendi: csak a miheztartás végett: _nem_ ugyanaz a közönség jár jégkorongra és focimeccsekre. Nyilván van átfedés, de vannak sokan, akik focimeccsekre nemigen járnak.
nagyon megjött a kedvem most a jegkoronghoz kár h már nyár van és errefelé nincs lehetöség játszani egyet..remélem sok fiatal is ugy érez mint én és vhol most indul el egy ujabb "Palkovics" pályafutása!
@killkenny: Erröl beszéltem az előbb "lehetőség".Az említett 10 pálya lefedné ezt a kis országot.
Nekem így is minden perc ajándék volt, köszönöm a CSAPATNAK! Sok-sok évig emlékszem majd még erre a pár napra. Ahogyan Szapporóra is. És állítom ha Csicsó velük van bent maradnak, mert az ő sorában benne maradt 2-4 gól. De semmi gond, visszajutunk! És ha Európában lesz a VB én tuti ott leszek, még egyszer ezt nem játszom el hogy itthon csorgassam a nyálam, hogy mekkora jó lehet kint :)
Ebből a Vb-ből csak tanulni lehetett mindenki számára, játékosnak, edzőnek, szurkolónak is szoknia kell ezt a légkört. Talán ha néhány játékosunk erősebb bajnokságban játszana és nem csak epizódszerepet mint Vas Jankó, akkor könnyebb lenne megszokni ezt az iramot. 1-2 játékosunk akár a KHL-ben is játszhatna ha hozzáedződne ahhoz a szinthez, fejlődni mindig lehet, lásd Ladányinak is milyen jót tett a francia légkör. Talán valamelyest nőtt a magyar játékosok ázsiója a szoros meccsek alapján. Jó lenne lassan egy A csoportos szintet megközelítő hazai bajnokságot is létrehozni, s nem inkább Románia felé nyitni, akik ott vannak ahol vannak. (kivéve a 2 Szeredát ők üde színfoltjai voltak a Mol-ligának idén.) Nem történt tragédia hogy pont nélkül estünk ki, menni kell előre jövőre vissza kell jutni. (Azt az egyet nem értem hogy miért gyorsabb a többi játékos?Pl.egy szlovák srác miért tud jobban korizni mint egy magyar? Ez olyan kb. mint ha fociban a brazilok azért lennének ilyen rohadt jók mert lefutnak mindenkit. Erre nem lehetne egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni fiatalkorban?)
Jay Phix: A Himnusz szövege Kölcseynél valóban úgy van, ahogy Te írod, de az énekelt verzióban évtizedekig "hozz reá" volt az elfogadott - legalábbis a hetvenes-nyolcvanas években. Úgy ugyanis jobb a prozódiája. Én is jobban szeretem "reá"-val. Szerintem az a lényeg, hogy énekeljék a szurkolók, úgyis egyre kevesebben énekelnek Himnuszt Magyarországon, már mindenki inkább csak hallgatja. Legtöbbször bizony a sportolók is, sajnos (nem a hokisokról beszélek, az egy különleges társaság).
SZÉP VOLT FIÚK!!!
Köszönöm, hogy itt láthattunk Titeket!

A fehéroroszok elleni meccs életem egyik legnagyobb "meccsélménye" volt! A vereség ellenére is!

A FIÚK között első a 19-es... mindig is Ő lesz...
OFF:
@főbohém: Egy részével egyetértek, szerintem is az a lényeg, hogy minél többször, minél többen énekeljük (és lehetőleg ünnepeljünk közben), de nem, nem mindegy, hogy hogyan énekeljük. A himnusz az egyik legfontosabb nemzeti szimbólumunk, a pontatlanság olyan, mintha a piros-fehér-zöldnél nem számítana, ha a piros kissé narancsos, vagy a fehér enyhén sárgás, esetleg a zöld kissé türkizes.
Direkt nem a Kölcsey-kéziratot linkeltem be, mert az egy vers, ebben a kérdésben végül is indifferens. A hozzászólásom végén az eredeti Erkel-kotta látható, tehát itt nincs félreértés: a zene az zene. És ott egyértelműen hajlítás látható.
Na, szóval figyeljünk a himnuszra, és adjunk neki olyan tiszteletet, mint a zászlónak és a címernek.
ON.
A CSAPAT HOLNAP 18.55-KOR ÉRKEZIK F.HEGYRE A2 TERMINÁL!!!!
Akár nyertek, akár sem, mindenképp fantasztikusak voltak.
Üdv mindenkinek!

Mindenek előtt ezúton szeretnék gratulálni a csapatnak ehhez a teljesítményhez, valamint megköszönni mindazon élményt, amit nekem, mint hokiszerető embernek adtak! Lehet nézni a statisztikákat, lehet nézni az eredményeket, de valójában az volt a szép, hogy 22 magyar jégkorongozó az 1millió Suzuki és a 6 használható jégcsarnok hazájából ellenfele tudott lenne olyan országok csapatainak, ahol nem vagy férfi, ha nem ütővel a kezedben születsz!!

Gratulálok a játékosoknak, amit lehetett megtettek, ennél többet nem várhattunk.
XXX Magnum: Ne myomassunk már olyan sportágakat, amik világ pár száz országából alig érdekelnek valakit! Az olimpiai pontvadászatból -minden siker ellenére- illene valami ép test-ép lélek felfogásra váltani.

@KCs: Nem vagy Te egy kicsit skizofrén? Te mint szurkoló ? :-)
Az olimpiai bajnoki címek, amiket a vizilabdában az elmúlt jó 100 évben nyertünk, márványba vannak vésve. Lehet, hogy most nagy szenzáció volt az A csoportos szereplés, de ennyi azért kevés lesz az Olymposzhoz.
@XXX Magnum: Miért ne lenne a hoki a mi sportunk??!!

Mit jelent az, hogy "a mi sportunk"?

Ha csak az a "mi sportunk", amiben éppen világelsők vagyunk, akkor a hoki tényleg nem az. De ha az a "mi sportunk", amiben látványosan fejlődünk, amiben erőnkön felül fejlődünk (lásd hokipályák száma), amit egyre többen szeretnek és amiért EZREK utaznak külföldre szurkolni, akkor a HOKI A "MI SPORTUNK"! Amiben 20-ikak vagyunk a világon, az a mi sportunk! Az a mi sportunk, amit azzá teszünk. És most nagyon sokan tartják a hokit a mi sportunknak. Leszarom, hogy Kanada 10x jobb nálunk, ez akkor is a MI SPORTUNK lett.
Annyi mindent elmondott már mindenki, hogy nagyon nehéz újat mondani. Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a 2 hetet mindig meg fogom könnyezni...
én csak arra lenné kíváncsi hogy más országok szurkolói is eléneklik a himnuszt vagy ez is egyedül álló. Kiváncsi lennék hogy pl a szlovákok elénekelték e a 8-0 vereség után.
Igen is lehetünk Kanadánál jobbak...15 éve ki gondolta volna hgy idáig eljutunk akkor miért történhet meg az hogy mi verjük kanadát 9 góllal?
Fociba ki gondolta volna 50-60 éve hogy ide jutnunk?
(ciprus,málta,ferrorer szigetek vernek minket)
SENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKISENKI
@petu: szerintem azért, mert a magyar szövetség nem olyan pesszimista, hogy a saját csapatának a kiesésére pályázzon már a VB előtt...

Egyébként idén a 2014-es A csoportos VB rendezésre pályáztunk és annak az esélyeit is erősen rontaná ha ezzel párhuzamosan beadnánk egy másik pályázatot (pont ezért nem pályáztuk meg a jövő évi U18-as VB-t sem, pedig ott egész komoly sanszunk van).
@XXX Magnum: A cseheknél is 4 hónapig be van fagyva az a rengeteg tó?
@uprmedia: "Annyi örömünk van azért hogy az osztrákok is kiestek, igy is elég nagyképüen járnak fehérvárra"

amellett, hogy kurvára nem szeretem a kárörömöt, szerintem most az osztrákok lehetnek igazán azok, akik emelt fővel mehetnek haza, mert bennmaradtak, csak az IIHF kinyomta őket, amiért igazán sajnálom őket. Képzeld ha mi jártunk volna így, mit szólnál ahhoz ha egy osztrák szurkoló mondaná ugyanezt ránk?
Gyönyörű volt ez a VB! A csapat csodálatos, a szurkolók frenetikusak, a blog kiváló. Pár napig jó volt MAGYARNAK lenni. Gratulálok a fiúknak, és köszönöm mindenkinek akinek része volt benne.

Ez remek lélektani pillanat lehetne ahhoz, hogy a jégkorongot szerető emberek elkezdjenek szervezkedni. Ehhez a sporthoz is pénz kell, és ezt csak úgy lehet megszerezni ha a döntéshozók rájönnek, megéri támogatni a hokit. Számukra ez azt jelenti, hogy érzékelhető társadalmi nyomás van. Ezt kell megszervezni, elindítani.
Ehhez is sok sikert. (Rám számíthattok!)
A döntéshozok hülyék a fegyver után a sport a 2. legnagyobb erő. A világon Szinte minden hol de főként európába lenéz mindenki és ott rug belénk ahol csak tud.Annak ellenére hogy rengeteget köszönhet nekünk a világ.Nem tartanánk it ha nem lennetek volna magyarok eben biztos vagy mint abban is hogy ez esetben most nem tudnék hova írni mert számítógép sem lenne....,de ebe ne menjünk bele...
Tehát a sort a 2. legnagyobb hatalom az országok közöt és itt tudjuk megmutatni ki is vagyunk.
Ezért MINDEN SPORTOT támogatni kell kivétel nélkül hogy megmutathassuk kik is vagyunk..
Nem a mi sportunk. Ja, létesítmények nélkül nem is volt az. Leszámítva a napokban terjedő kurva jó híreket, ezen talán lassan túl leszünk. Idő kérdése és ott lehetünk tartósan az elején, értve ez alatt az első 16-ot.

Egyébként meg szálljuk már ki Kanada ánuszából. Nem kérdés, hogy hol tartanak és mit jelentenek, de egyrészt éppen most kapaszkodtak vissza a "picsányi" Finnország ellen, ahol szintén nincs 2500 fedett pálya és 400.000 játékos. Meg sokan emlékszünk rá, hogy milyen szinten voltak a finnek is lesajnálva és meg lehet nézni hol tartanak ma (meg vagy már 20 éve). Másrészt akkor Kanada is adjon fel minden más sportágat, mert abban nincsenek a világ trónján? Na ne komolytalankodjunk...

Minden más fontosat leírtak már előttem, élmény volt! Egyetlen kiegészítés: külön büszkeséggel tölt el, hogy a magyar szurkolók nem kezdték el az univerzális "póó-po-po-po-póó-póó"-zást! : )
@XXX Magnum: Hát ha már felvetödött ez a kifejezés, hogy "nem a mi sportunk" akkor keressünk már olyan férfi csapatsportágakat amiben legalább 20. vagyunk a világranglistán (mint jéghokiban). Vizilabda, kézilabda és kész. Vívást meg kajak-kenut itt most nem nevezem, mert ott végül is egyéni eredményekböl tevödik össze az csapat eredménye. Bocsánatot kérek, ha sportágakat kihagytam, sajnos külföldröl nem tudom úgy követni az eseményeket. Úgyhogy a jéghoki is a mi sportunk, csak sajnos a pénzeszsákok ezt még nem látják így.

Más téma: érdekes, hogy a német sajtoban hogy lapulnak. Legalább egy kritikus szóval kéne azt említeni, hogy jobb csapatnak kell búcsúzni helyettük egy idétlen szabály miatt.

Szép volt fiúk és köszönöm a BLOG-nak is az információkat.
@Von Siebenbuergen:

Pontosítok: büntetőkkel oboa Kanadának, kapura 50-30 a finneknek.
@uprmedia: "Annyi örömünk van azért hogy az osztrákok is kiestek, igy is elég nagyképüen járnak Fehérvárra." :))) Minden rosszban van valami jó :)
most nyalni fogok de annyira király látni hogy a blog teljes mellszélességgel kiáll a változó teljesítményű csapatunk mellett...

a válogatottnak is maxi respect, mert az eredményeken túllépve válogatotthoz méltón viselkednek és kezelik a helyzetet

valamint a szakvezetésnek is, hogy amennyire telik, biztosítják a körülményeket a munkához.

a végén csak csendben hogy a kisteleki féle elbaszott mlsz kurvasokat tanulhatna a jégkorongosoktól.

fiúk, csak így tovább:)
Üdv mindenkinek!
Fantasztikus élmény volt ez a vb és felejthetetlen volt a helyszínen szurkolni Szlovákia és Kanada ellen. Tényleg köszönet mindenkinek (játékosok, edzők, kommentátorok, szurkolótársak, Ocskay Gabi) és persze e blog szerzőinek is. Kívánom, hogy maradjon meg a lelkesedés sokáig.
Engedjetek meg egy személyes megjegyzést. A kisfiam 2008 május 31-én született, Vas Mártonnak hívják, a névadáshoz pedig a végső lökést az a sapporói meccs adta. Amint lehet, viszem a jégre, magyar válogatott hokis lesz belőle! :-)
Le a kalappal az egész válogatott előtt.

Ami a Focival való összehasonlítást illeti, a válogatottunk ott is kezd feltámadni. Azért Erwin Koeman is kiérdemel akkora tiszteletet, mint Pat Cortina. De két lényeges különbség van. Az egyik már elhangzott. Olyan, hogy megélhetési hokis, nincs, míg ugyanez a focistákról nem éppen mondható el. A másik pedig az, hogy a jégkorongválogatott mögött azért van egy elég erős bajnokság, míg az NB1-es futball siralmas. Kizárólag légiósokra pedig nem lehet hosszútávon egy válogatottat alapozni. Szerencsére ott is vannak változások, a futballakadémiák (azt hiszem, már hat van Magyarországon) ki fogják nőni a kriminálisan siralmas MLSZ-t, és egy szép napon észre fogjuk venni, hogy a Szövetség ellenében is lehet színvonalas bajnokságot csinálni.

Amúgy meg a jégkorong húszszor olyan izgalmas, mint a foci!
Mi hoki szeretők,hiába voltunk már rangos hoki eseményeken,ehhez egyik sem fogható! Szerintem mindannyiunknak magasan ez lesz a legemlékezetesebb!!!A fülembe cseng a zürichi pályaudvaron harsogó éneklés! Szerintem az összes svájci vasutas és rendőr azokat a rigmusokat fogja dudolászni unalmas hétköznapjain és szentimentálisan emlékszik majd vissza,hogy -milyen szép dallamos ez a magyar nyelv:)mert azt Ők sem gondolhatták komolyan,hogy Mi 10 napig egyfolytában ünnepeltünk! Pedig...
@vasmarci: Na csak vigyázz, mert szavadon fogunk. Egy Vas Mártonnak mindig kell lenni a válogatottban, néhány évig az "öreg" még kihúzza, aztán jöhet a most még törpe. Meg kéne ezt mutatni a Marcinak, biztos meg lenne hatódva, mint ahogy én is, pedig nem vagyok se Vas, se Marci.
@Snow-ice-hunter: Roczanov? Na ne :)

Idősebb Kiss-t és Hegyit kifelejtetted.
Vegyesek az érzéseim.

Mint nem jégkorongrajongó, csak azt tudom mondani, hogy meglepődve tapasztaltam, ebben a sportban el lehet adni egy 9-0-ás zakót tisztes helytállásnak. Sőt egyesek még büszkék is rá.
Nem tartom magam károgó, csak az éremnek örülő figurának, de erről az jutott eszembe, hogy ezzel az erővel én is kiállhatok Kanada ellen, pedig még korcsolyázni sem tudok.
Kapok mondjuk 69 gólt. Na és? Tisztességesen helytálltam!! Egy Kanada ellen ez qrvajó teljesítmény! ...

Plusz az hogy a rajongók tombolnak a lelátón 30 perccel azután, hogy a csapatuk kikapott inkább furcsa. Mind1 melyik ország szurkolóiról van szó. Ha mondjuk a női kézilabda válogatottunk elveri szíriát 35-9-re a szír szurkolók meg tombolnak, üvöltenek, és örülnek a dolognak ÉN speciel tuti hülyének nézem őket.

Másik részről meg nagy gratula a csapatnak, a nagy dolog valójában a feljutás volt, de ebben lesz még részük nagyon remélem.
A szorosabb meccsekért, - amikor meg a néző is izgulhatott- köszönet!
@Dr.Traktor:
Tudod ez a különbság közted és a kanadai hokisok között. Ők nem néztek minket hülyének! Bár lehet, hogy kevesebbet tettek le az asztalra, mint Te, amit azért nem hiszek.:-(
A Kanadai hokisok valószínűleg nem tudnák viszont elvégezni az én munkámat! De az is lehet, azokból bármit kinézek! :P

Szerintem egyszerűen különbség van aközött, hogy egy várható vereséget jól fogad a szurkolótábor és továbbra is kitartóan bíztatja a csapatát meg aközött, hogy tombolok a lelátón meg bantu mestereket megszégyenítően dobolok egy markáns zakó után (bármennyire papírforma is) :)

De Te voltál ott nem én, biztos qrva jó volt a hangulat ;P

Amúgy persze jó volna ha inkább így viszonyulna minden szurkoló a csapathoz legyen az bármelyik sporttág...
Csak nekem fura..biztos azért mert szokatlan...
Meg kicsit debil is tbh, de annyi baj legyen ! :D
Jónéhány éve a nyíregyházi stadionban láttam a "Viszlát NB1, még találkozunk!" drapériát kifeszítve, erre asszociálva üzenem:

Viszlát "A" csoport, még találkozunk!!!
Ha csak tizede annyi pénzt kapna a magyarországi jégkorong, mint amit az "aranylábú" focisokra költenek (bajnokság,ok, utánpótlás, válogatott. stb), akkor nem lenne gond egy olyan utánpótlás bázis kiépítése, hogy utána évtizedekig fent legyünk a Jégkorong VB csúcsán.


Szép volt fiúk, magam is szívből gratulálok, méltón küzdöttettek Kiscsicsó emléke előtt is és hálás lehet a közönség. A legkisebb királyfi is sokszor próbálkozik, mire elnyeri a Királylány kezét, legközelebb, vagy utána egy évvel simán feljuttok - nem kell félni. Az erő, a hit és kitartás legyen veletek!
@Dr.Traktor:szerintem mindannyian úgy voltunk vele,hogy nem az eredményt ünnepeltük,hanem
hogy végre ott vagyunk az "A"-ban.Ez az eufória
jellemző volt az egész 10 napra,meccsektől függetlenül. Nyilvánvalóan nem a 9:0 volt az öröm oka.Gondolom ha megszoknánk ,hogy oda tartozunk,
1-2 dologban változna a szurkolás képe,de ez most
így volt tökéletes!
Azért én meg tudnám szokni:)
Nem tudtam eddig gép elé ülni,igy most utólag pár dolog röviden,bántó szándék nélkül.
arizmendi:
Hála Istennek nem ugyan az a közönség.Sok sportágban kéne ilyen "középszer" nekünk és van a dolgokban igazad is.
righthofen és mások:
"pár napig jó volt MAGYARNAK lenni"
Én egy évben 365 napig ezt érzem.
XXXMagnum:
A szinesbőrü atléták,izomfelépitésük miatt, a leg alkalmasabbak az atlétika legtöbb számában.
Ebből az következik,hogy a gyerekeink ne atlétizáljanak?
Dr traktor:
A nyilatkozatod után elhiszem,hogy nem vagy jégkorong rajongó.Még nem igazán érted,miről van itt szó.Ne add fel, járj hokira sokat és hidd el,
eljő a "megvilágosodás"
Moszkvicsslusszkulcs:
Változtass:Mercislusszkulcs
roberto:
Az UAZ nem szőnyeget hanem jutazsákot húzott, nem odafagyott hanem a "szocrolba" kitörte a palánkot.
Örülök, hogy ilyenre emlékszel,Te sem ma kezdtél hokit nézni amint látom.(akik ma egy kicsit értetlenkednek a hoki feltétlen szeretetén,azok ilyen dolgokat ném élhettek át,nem érthetik meg, hogy mit kűzdött és kűzd ma is a jégkorong a megmaradásért)

MINDEN DICSÉRET ÉS ELISMERÉS MINDEN JÉGKORONGOZÓNAK, KÖSZÖNET A CSAPATNAK!
Amikor ot ültem a tv előtt, egyszerre lettem libabőrös, és kerülgetett a sírás, pedig nem vagyok az a fajta, de jó volt nézni a fiainkat és a szurkolókat is, aki ott volt és buzdította a válogatottat megérdemel egy nagy hipp-hippp- hurrát!

Tavaly voltam a szerbek elleni 8:1 meccsen bátyámmal+párjával , én nem hittem hogy a békés csendes emberek mennyire tudnak ünnepelni(én is )! Élmény volt. Ezért nem értem a sok szülőt aki azt mondja, nem viszem a gyereket meccsre mert ez meg az lesz és vandálok stb, akkor miért nem hoki meccsre viszi ahol van haza szeretet és nem az egész egy ál ellenségeskedésről szól, ahol együtt ünnpel mindenki!
@XXX Magnum: Nem hiszem, hogy pl a Letteknek olyan sokkal jobb korulmenyek allnanak rendelkezesukre. Az orszaguk, ha jol tudom, nagyobb szarban van, mint a mienk. Azonban a nemzeti hagyomany resze a jegkorong. 2,2 millio emberbol 5szor annyi szerzodeses jatekosuk van, mint nekunk 10 milliobol. Igen, jok vagyunk Vizilabdaban, Kezilabdaban es talan kapirgalunk valamit most fociban, de a legnagyobb fejlodest az elmult 15 evben a Magyar Jegkorong produkalta. Nem minden orszagnak mindene a foci. Sajnalom, hogy annak idejen nem Kercsot, hanem Fejes Lacibat (foci) valasztottam...

Es a jegkorong igenis lehet a mi sportunk!!!
@righthofen:
Jó és nem csak akkor, amikor másokra büszkék lehetünk.
@XXX Magnum: ..na és Szlovákia? Vagy Csehország? Vagy az már a Sarkkör?
A svájciak kifelé menet megállítottak bennünket és gratuláltak nekünk a német meccs után. Külön kiemelték, hogy a meccsek után a Himnuszunk eléneklése még nekik is fantasztikus érzés volt.
A kinti szurkolóink sok külföldivel megkedveltették hazánkat, amiért köszönet mindenkinek aki ott volt! A fiúknak és mindenkinek aki a szövetségben ezért dolgozott, külön köszönjük hogy ott lehettünk szurkolóként.Felemelő érzés volt számunkra az biztos. HAJRÁ MAGYAROK!!!!
PS: A világgazdasági válság nem látszott a svájciakon,a MÁV vezetők meg néhányan mehetnének oda segédmunkásnak, hátha ellesnének valamit!
@bököny:" PS: A világgazdasági válság nem látszott a svájciakon,a MÁV vezetők meg néhányan mehetnének oda segédmunkásnak, hátha ellesnének valamit!"
Ezen már én is gondolkoztam. Sztem a svájci bankárok közben a HAZÁJUKÉRT dolgoznak, nem a zsebükre minden jel szerint. Én egy svájcin sem láttam azt a munkában megkeseredett, megszakadt arckifejezést. Lehet náluk a bankárok rokkanak bele a rengeteg munkába??? HOPP SCHWIIIZ!
süti beállítások módosítása