HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Fehéroroszország 1-3

2009.04.28. 16:00 D. Gromov

Magyarország harmadjára is óriásit játszott, az utolsó percekig harcban voltunk a középdöntőért a világranglista-kilencedikkel. Az első harmadot elvesztettük, a másikat fantasztikus teljesítménnyel nyertük. Rengeteg helyzetünk volt, de csak egyből lett gól. Az ellenfél röviddel a vége előtt szerezte vissza a vezetést. Ott volt a spiccen az egész csapat, de most muszáj kiemelni Ladányi Balázst, aki az egész mezőny legjobb hokisának tekintendő. Ez a meccs is bizonyította, Magyarország jó helyen van az A csoportban. Ahhoz azonban, hogy ott is maradjunk, az alsóházban legalább két válogatottat meg kell előznünk. Ellenfeleink még nem ismertek. Alant a csata online közvetítése.

A magyar jégkorong-válogatott ki-ki mérkőzést játszik Fehéroroszországgal. Ha nyerünk, középdöntőbe jutunk, és a további három meccsünknek már nem is igazán lesz tétje. Azaz biztos, hogy bent maradunk az A csoportban – igaz, megcélozható a negyeddöntő is. Ha elbukunk, akkor sincs veszve semmi, csak az alsó ágra kerülünk, és a további három leggyengébbel küzdhetünk a bent maradásért. Ott a négyből a legjobb kettő közé kellene kerülnünk. A mérkőzést ebben a posztban közvetítjük online, szövegesen.

A magyar válogatott első két mérkőzését elveszítette a világbajnokságon, az elsőt szoros csatában, a másodikat simán. A fehéroroszok előbb szintén alaposan kikaptak Kanadától, majd hosszabbításban a szlovákok fölé kerekedtek. Minden eredményt megtalálnak az oldaldobozokban, ott keressék a csoportok állását, illetve tudósításainkat és a válogatottak kereteit is. Arról, hogyan állnak fel a csapatok a mai találkozón, itt írtunk. Ladányi Balázs, a válogatott legjobb támadóinak egyike itt beszélt várakozásairól.

D KOS20090428010

ELSŐ HARMAD

Elkezdődött, elhoztuk a bulit. Az első lövés is a mienk, Sille. Az első kiállítás is a mienk, Szélig. Antonyenko lő, Szuper óriásit véd. Grabovszkij is meglódul, nem megy be.

Gól, 0-1, Kaljuzsnij, nem sikerült kivédekezni.

Grabovszkij lő, fölé, 5. perc. Nem túl pörgős a játék, egyelőre óvatosak vagyunk, nem nagyon jutunk el a fehérorosz kapuig. Újabb magyar kiállítás, Horváth András. 7. perc. Ezt most megúsztuk néhány nagy Szuper-védéssel, 9. perc. Sikerül be-betörnünk a fehérorosz kapu elé, egyenlő létszám mellett nem bír nyomni az ellenfél. Túl vagyunk a harmad felén. Mezőnyfölényben vagyunk, vannak lövéseink, vigyázni kell a kontrákra.

13. perc. Óriási magyar helyzet marad ki, Palkovics passzolt, Fekete lövését fogta Mezin. Vas Márton kapuvas! Két ziccerünk marad ki két perc alatt.

16. perc. Ladányi váratlanul, Mezin. Újabb óriási magyar helyzet Palkovics szuperpassza után Vas János nem tudott igazán jól belepiszkálni a korongba. Kaljuzsnij, Grabovszkij, Kaljuzsnij akció, Szuper fogja, 18. perc. Peterdi szólózhat az utolsó másodpercekben, kimarad. Vége a harmadnak.

A magyar válogatott teljesen egyenrangú ellenfele az elvben sokkal esélyesebb Fehéroroszországnak, de a helyzeteink egyelőre nem mennek be. Közel sincs akkora nyomás rajtunk, ezzel együtt a folytatásban is veszélyesek lesznek a kontrák.

MÁSODIK HARMAD

Mienk a korong az első bedobás után. Fehérorosz helyzet, Ugarov elgázolja a bírót. Újabb lehetőség a magyar kapu előtt. Óriási magyar ziccer, Vaszjunyin nem tudta kihasználni. Beszorítjuk a fehéroroszokat, 3. perc. Vas Márton lő, Mezin. Megint Vas Márton, utána Ladányi, kimaradnak a helyzetek. Szupernek is védenie kell.

A kapura lövések aránya 13-15, 5. perc.

GÓL, 1-1! LADÁNYI ELKÉPESZTŐ PASSZÁBÓL PETERDI!!!!!!!!!!

Elképesztően jól játszik most a magyar csapat, sokkal közelebb van a középdöntő, mint valaha is gondoltuk volna. A fehéroroszok támadásba lendültek, felgyorsultak, lőnek.

Ugarov esett rá a kapuvasra, fáj neki, 9. perc. Kis híján a kapunkba csúszik a korong, Csuprisz örül, de nincs minek. A videóbíró szerint sincs. A fehéroroszok megijedtek, megnyomják ezeket a perceket. Ladányi helyzete mellé megy.

D KOS20090428011

Túl vagyunk a harmad felén. Grabovszkijt szereli csodásan Tokaji. 13. perc, továbbra is támad az ellenfél. Az utolsó nyolc lövés az övék. Vannak kontráink, de a fehéroroszok most hatalmas lendületbe jöttek. Magyar kiállítás, Svasznek. Kivédekeztük. Nagy fehérorosz helyzet, Gyemagin, Szuper. Két Ladányi-villanás, vége a harmadnak.

HARMADIK HARMAD

Harmadjára is elhozzuk a bulit. Ladányi lő, Mezin véd. Jánosi előtt óriási helyzet. Megint magyar kiállítás, Palkovics, 3. perc. Ladányi kilép, Mezin. Jönnek a fehéroroszok, Szuper a helyén. Kivédekeztük.

5. perc. Korongszerzés, Ladányi, Mezin. Kovács, mellé. Vas lő, blokk. Jól kontrázunk. 8. perc. Hármat lőttünk egyszerre. Vas Márton, Ladányi, Vas Márton, kimarad. Közben fehérorosz helyzetek is. A harmad felénél vagyunk.

A feszültség egyre fokozódik. Nem lehetetlen megnyerni ezt a meccset. Peterdi kerüli meg a kaput, kimarad ez is. Magyar kiállítás, Szélig, Mihaljov esett el mellette. Mihaljov is lemegy, színészkedésért, túljátszotta. 4 a 4 ellen.

Szuper védi Grabovszkij lövését, 13. perc. Nagy Kolcov-helyzet marad ki. Mindkét csapat kiegészül, elhagyjuk a korongot, Gyemagin hatalmas lövését védi Szuper.

Gól, 1-2. Ugarov lép ki egyedül, megcsinálja a cselt, vezetnek.

Két gólt kellene ütnünk, de megint a fehéroroszok jönnek, már 5 perc sincs. Peterdi fonákkal, Ladányi passza után, Mezin. Még 4 perc. Kovács ütőjét szedik fel, még 3 perc. Palkovics lő, blokk, Gyenyiszov, még 2 perc. 1 perc 10 másodperc, időt kérünk, Szuper bizonyára lejön.

Gól, 1-3, Grabovszkij, üres kapura. Az utolsó lövés a mienk, vége.

703 komment

Címkék: magyarország vb a csoport fehéroroszország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(ja meg hülye vagyok, egy _bentmaradót_ akartam írni a kérdésemben (mármint hogy a németeken kívül), bocs)
Fent van a meccsértékelés az IIHF-en. Külön kiemelik:
Once again, Hungarian spectators were out in full force with drums, chants, and the usual enthusiasm that has been emblematic of Team Hungary’s experience here in Kloten.

For fifty-five minutes, the game could have gone either way.
Goalkeeper Andrei Mezin kept Belarus in the game.

Szomorú vagyok, de büszke is. Köszönöm, srácok, és veletek vagyunk a következő 3 meccsen is!
Tudja valaki, hogy hol lehetne az új hokis mezt beszerezni?
Egy kanadai rokonomnak kellene megszereznem még 2 héten belül. Előre is köszi
Nekem ne mondja senki, hogy 3 rohadt meccsen két 2 perces és egy 5 perces emberelőnyt kaptunk. Azért jó lenne, ha átgondolná a kedves IIHF a birói felfogás gyakorlatán. A mostani meccsen is vérrforraló volt a bíráskodás. Az 5. kiállítás is elég vicces volt, hát még az, hogy a fehéroroszok csak csapat kiállítást kaptak. A fiúk így is fantasztikusok voltak! A drukkerek előtt le a kalappal. Nagyon lehetett hallani a fehérvári dobokat! Amúgy simán bentmaradunk.
@DarthPaul-something wicked this way comes -:
dettó ugyanez itt is, még mindig nehezen hiszem el :)
@Steve the Great:

De elhiszem amúgy. Pláne, mert tényleg így van sajna.
Megjártam a kocsmát, benyomtam egy sört, drukkoltam és kikaptunk. Voltak nagyon biztató lehetőségeink, sokáig pariban voltunk. Aztán szvsz elfáradtunk, jött egy holtpont pár percig, amikor a fehérek simán azt csináltak, amit akartak. Valljuk be, képzettebbek nálunk, és ők is sokkal gyorsabbak. Egy kérdés: az egyébként szuperul védő Szuper kinyúlhat egy a gól előtti szituban a botjával? Mintha lett volna rá esélye, úgy láttam a visszajátszáskor, hogy volt egy ütem, amikor csak gurult a korong.

SEBAJ, eddig csak jó dolog történt velünk, és azt kívánom, hogy mindentől függetlenül minél több ilyen éles meccsünk legyen komoly ellenfelekkel, de nem feltétlenül a krémmel. Mondjuk a ranglista 6-20. helyezettjeivel. Akkor tudunk fejlődni.

Most kezdődik az igazi rész és remélem, hogy a fiúk és Cortina is tudja: van mire építenünk. Senkitől nem kell félni.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!
azert is jo lenne bentmaradni mert akkor oriasi eselyunk lene a 2014re... s akkor elvileg meg 5 evig nem fognak kiejteni... igy van?
ezt a vereséget,kicsit a sporiknak köszönhetjük.Sille és Svasznek helyett nem lehetne életképes jégkorongozókat játszatni?Észre kellene már venni nem bírják a tempót.jó tudom a tapasztalat....de ma szükség lett volna még néhány gyors játékosra.
Mindennek ellenére:SZÉP VOLT FIÚK!!!
Nem vagyok hoki rajongó, csak átlagos sportbuzi, így azért követem a hokit is (újságban, meg itt rendszeresen a blogon). Örömömre szolgál, hogy megkövethetem magam: a vb előtt nagyon féltettem a csapatot, sőt a kandai-belorusz meccset nézve még inkább kezdtem aggódni. De szerencsére a Csapat alaposan rám cáfolt, és bizonyította, hogy helye van a legjobbak között!! Ha a Kanada elleni meccset kivesszük a csomagból (az egy másik galaxis), biztos kevesen gondolták (én biztos nem), hogy a másik két meccsen alig 6 percre leszünk attól, hogy két pontot szerezzünk. Jó volt látni, hogy, ha fizikumban és gyorsaságban vannak is hiányosságaink, taktikailag igenis a világ legjobbjai között vagyunk, és van eszünk, van finesz a játékban, a játékhoz. Ezek után egyszerűen MUSZÁJ bent maradni, hogy még egy lépéssel közelebb kerüljünk a masszív középmezőnyhöz. Röviden: nagy gratula, és Ladányi for president!!
@Sussudio: Nem lenne nagy öröm így kiesni, az biztos. Viszont a házigazdának ez szinte minden sportban "jár" ez, a lebonyolítás miatt itt meg ilyen furcsán jön ki.
@Vészmadár: AValami fordítást tudnál hozzá mondani mert sokan nem értenek angolul én sem és jólenne a tudnánk miről lenne szó

köszi:)
Csak gratulálni lehet a csapatnak. Nagyon jól megfogták a gyors fehéroroszokat.
Kár, hogy a játékvezető nem állt a feladata magaslatán. Bizonyára csak annyi az egész, hogy nem akarta a norvég csapat ellenfelének a fehéroroszokat.
szövetség honlapján: www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/news/news-singleview-world-championship-2009/article/ugarov-mezin-are-big-in-win.html?tx_ttnews[backPid]=2717&cHash=80841e4e8c

idézem: "55 percig másként is alakulhatott volna a verseny" - és hogy megmutattuk ismét, hogy tudunk harcolni, dícsérik a nagyon lelkes szurkolókat, uraltuk a 2. harmad és 3. harmad elejét, de a végén a beloruszok el tudtak lépni..

a cikk nagyobb részében minket dícsérnek, a fehéroroszoktól csak a kapusokat
@Aye:NEm akkor is ketten esnek ki...Ugyhogy akkor mindenkit meg kell verni az alsohazban...

mármint a németeket nem kell megverni..., lehet azon a meccsen pihenni. Mert nézzük így: két csapatot meg kell előzni - és ne a német legyen az egyik! :-)))
Fel a fejjel egyébként. Ha maradt erő (szerintem maradt, sőt!), akkor meg lehet.

Hajrá Magyarország!
@Steve the Great:

Igen, a szabadkártya az teljesen általános, csakhát ugye máshol az úgy van, hogy kiesik, aztán kap szabadkártyát - ez meg itt nem működne a rendszer miatt.

Ez van. Végülis egyébként érthető - minket meg úgysem fog érinteni. :)
De azért hajrá németek akkor már! :)
Ne már, iszonyat jók voltunk. Gratula, aztán húzás aludni, rá kell pihenni a következő meccsekre.

Hajrá Magyarok!
@Füli: sajna pontosan ez a legvalószínűbb ahogy írod, de ne adjuk fel a reményt!

én abban reménykedek, hogyha a gyengébb csapatok ellen nő a kapuralövések száma akkor talán több gól megy be, mert elég eredményes a csapat ebből a szempontból, főleg a szlovák meccsen volt ez így.
Kellene szólni Bajnai Gordonnak, hogy utazzon ki Svájcba a meccsek egyikére és csináljanak valami kis diplomáciai nyomulást a csapat és a 2014-es vb miatt. Mindenhol mindenki ezt csinálná. Ezt most tuti komolyan gondolom és írom le. Valaki valahol tud neki jelezni, hogy ebben a szomorkás kis országban végre büszkék vagyunk újra valamire?
@red7: A szlovák tévében néztem, ők is úgy látták, hogy a magyar játékosok ésszel játszanak. A hiányosságokat is abban látták tulajdonképpen amiben Te! Ha nem is vagy hokirajongó, az észrevételeid helytállóak.
Péntek délben is lesz meccs...shit... sebaj, remélem már nem csak MOL-ligás góloknak örülhetünk ezentúl!
@Circus: Hát igen, és szembesülnünk kell újabb csarnokok bezárásával. Úgy látszik a pénzes embereknek semmi nem elég. Most is kihúzzák alólunk a szőnyeget! Remélem nem hagyjuk, de ez elszomorító. Akármit is visz véghez a jégkorong csapatunk csak nyírják, nemhogy felkarolnák. Szomorú vagyok! Borzasztó!
Cévitamin:
Pongyolán:
"55 percig a meccs nem dőlt el.
A kapus Andrei Mezin tartotta a mérkőzésben a Belorusszokat."

Once again, Hungarian spectators were out in full force with drums, chants, and the usual enthusiasm that has been emblematic of Team Hungary’s experience here in Kloten.Illetve a szurkolókról:
"És újra, a Magyar szurkolók itt voltak teljes erővel, dobokkal, kórussal, és azzal a példaértékű lelkesedéssel, rajongással, amellyel a Magyar csapatot övezik."
Kb... de nem vagyok jó fordításban...
akkor is SZÉP VOLT FIÚK!!!

papíron talán az a valószínű, hogy pénteken az osztrákokkal játszunk...
szerintem meg kellene lenni az 1. győzelemnek...
utána dán/norvég. hááááááát....
és a végén német/francia. franciákat verhetnénk, ha a németek lesznek, talán nem hajtanak majd mertugyis benn maradnak, de akkor a dán/norvégot is nyerni kell...

szerintetek?
egyszerű szurkolóként mondom, szerintem eddig ezen a meccsen voltunk a legjobbak. állati, ahogy a csapat játszik, hajt, küzd. sajnálom, mert lehetett volna bármi, nyíltnak tűnt. a bírók meg szívjanak gázt.
Most az oldal szerkesztőihez szeretnék szólni

Meglehetne e oldani azt hogy a rólunk szóló cikkeket lefordítva kitennétek itt az oldalon?

Nagyon hálásak lennénk az online fordítások sajnos nagyon rosszak érthetetlenek.

üdv:

Ahogy korábban írtam, jöjjenek a sógorok és aztán a franciák. Nekik kell menni, mint az állat! Veszíteni valónk semmi.
@red7:
"taktikailag igenis a világ legjobbjai között vagyunk, és van eszünk, van finesz a játékban, a játékhoz"

pont, mint fociban, amikor vertük a világot - JÁTSZOTTUNK! Okosan és szépen.

Ami a fociban Anglia, az a hokiban Kanada(+USA).
Fel fogunk nőni hozzájuk :)
Jó volt látni, hogy voltak időszakok amikor a a Fehéroroszok csak néztek, hogy mi van és nem győztek védekezni, talán ilyen főlényünk most először volt a vbn. Nagyon jól játszott a csapat tényleg csak egy hangyfszni kellett volna az 1 ponthoz. Minden elismerésem a drukkereknek kint, megint nagyon jó volt a hangulat!

Hajrá magyarok!
@t81: A németek verik a franciákat szerintem. A norvég, francia, osztrák csapatot tippelem.
Bíróknak annyit: nem azt vártam volna, hogy megnyerik a meccset nekünk, de azért esélyt adhattak volna. Milyen az már, hogy emberelőnyben sem voltunk 60 percig?
Igaza volt a szemét mutogató magyar vízilabdaköntösös szurkolónak...
Soha eletemben nem szurkoltam meg csapatnak ennyire. Igazan megerdemeltek volna a gyozelmet ennyi kuzdelem utan, mert azt nem vonhatja ketsegbe senki, h mindent megtettek a gyozelemert. Koszonom, h ilyen csapatnak szurkolhattam.SZEP VOLT FIUK! HAJRA MAGYAROK!
Miért nem eshetnek ki a németek???És ha megverjük őket akkor is kiesünk helyettük???Ez nem ér...
28-04-09
Szeretné ezeket a sorokat beidézni az iihf honlapjáról, ami beszámol a meccsről. Ld. alul a magyarokról írott válogatást. Emberek, ez állat, hogy ilyen pozitívan látják a dolgokat rólunk.

www.iihf.com
ZURICH-KLOTEN – In a game that had ramifications for both sides, Belarus defeated a much-improved Hungary team 3-1.

For fifty-five minutes, the game could have gone either way. Hungary showed its ability to generate scoring chances and move quickly to the puck. As well, Levente Szuper rebounded from a difficult game against Canada to a solid performance.

Once again, Hungarian spectators were out in full force with drums, chants, and the usual enthusiasm that has been emblematic of Team Hungary’s experience here in Kloten.

Teams traded chances throughout the first period. Hungary had several close quarter chances on Andre Mezin, who was making his second straight start.

"We had a little problem with our start again," said Szuper. "I don't know whether we get nervous or what but that is the third game in a row. We have to learn to calm down."

Towards the end of the first and for the rest of the game, Hungary took the action to Belarus. Imre Peterdi tied the score scored off a no look pass from Balazs Ladanyi at 5:14 into the second period. The goal was Peterdi’s second of the tournament. Marton Vas picked up the secondary assist.

Hungary came out in the third and dominated the first ten minutes of the period. They peppered Mezin with shots from close range. Ladanyi had a dead on scoring opportunity that Mezin saved and two minutes later Janos Vas fired a snapshot that Mezin knocked away.

"This was a hard game, a tough game," said Mikhail Grabovski. "They played smart in the defensive zone. They always had five men back."

Hungary now moves to the Relegation Round.

Our main goal is to stay up and keep dreaming the dream," said Szuper. "We want to show our fans and the world we want to be here."
Szép volt Fiúk, de ma nem volt szerencsénk, a bent maradás meglesz!!!
@Csokiii: szerintem erről két okból is fölösleges beszélni. egyrészt a németek nem fognak kikapni a franciáktól. másrészt ha az alsóházba kerülnek, úgy megvernek mindenkit, mint a pinty.
Hát egy-két ember elküldenék melegebb éghajlatra ...
Szép volt fiúk!!!
@Csokiii: anno a japánok se eshettek ki, rossz szabály volt.
Akárkivel is kerülünk össze,ilyen játékkal....na kössék fel a nadrágot.
Fog ez menni Fiúk!Bent maradtokaz A-ban!(de jó ilyeneket írni:-))))
szerintem a norvégokat kellene megfogni még egyszer de iszonyú nehéz, és a franciákat.
az osztrákokkal szerintem lehetetlen a győzelem
például osztrák bajnokság
akárhogy ők rutinosabbak, és van egy olyan érzésem, hogy a mai teljesítmény volt a csúcs, és a végére elfárad a csapat.
bár ne lenne igazam
még persze nem lehet tudni, hogy kivel játszunk de én erre a kombinációra tippelek.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
www.2014budapestws.com
oldalon olvastam a hírt hogy magyarország a 2013 as vb re nem nevez kapust és anélkül is fog játszani.

nem verhetetlen az osztrák csapat, az osztrák bajnokság azért erős mert tele van légiósokkal, és nem az osztrákok miatt.
Tavaly ők a lengyelek ellen jutottak fől, nem volt sima meccs ha jól emlékszem
vagyis visszavonom, viszonylag sima volt
Ausztria-lengyelország 7:3 (1:1 5:0 1:2)
@Diewith: szerintem is verhetőek, ill hasonló erőt képvisel a Norvég, Magyar, Osztrák, Francia négyes, közülük bárki bent maradhat és ki is eshet. Uhh idegbajt fogok kapni! A mai meccset is alig bírtam már végig nézni, életemben nem szurkoltam még egyetlen csapatnak sem ennyire.

Hajrá Fiúk!
és nem ártana minimum 4 pontot szerezni, mert itt egy győzelem nem biztos hogy elég lesz.
az osztrákoknak egy nappal kevesebb idejük lesz pihenni!! ki tudja..ez is számíthat...
@D. Gromov: Aha. Mint a szlovákok, meg a beloruszok minket?:)
A szlovákok elleni és a mai meccs is bizonyítja, hogy nem véletlenül kerültünk az A csoportba!
Ha belegondolok, hogy az f.oroszok ilyen teljesítménnyel a VB végén akár 7.-ek is lehetnek, akkor mi is ott vagyunk /nem is messze/ a nyomukban.
A mai meccs kétesélyes volt, szinte végig!

Nem voltunk ma gólerősek. Kidolgozott helyzetek, ziccerek......
Már az összecsapás előtt - a sorainkat látva - felvetődött bennem egy kérdés. A Volánosok nagyon szét vannak "dobálva". Nem lehetne belőlük egy összeszokott sort kihozni, hátha ütőképesebbek lennének?! / Elnézést Cortinától, hogy belebeszélek. S tudom, hogy valaki hiányozna abból a sorból. :( /

Amikor először voltam hokimeccsen teljesen meglepődtem, hogy itt is mennyire szubjektív a bíráskodás: akarom meglátom, akarom nem.....akarom, megítélem....akarom, nem......amit szabad Jupiternek, nem szabad a Kisökörnek!
Az EBEL -ben is ellenünk fújnak és itt is. Mondjuk, nem látványosan, de mi nem kapjuk meg a lehetőségeket. Birkatürelem kell ám ezek elviseléséhez! S mindig kérdés: mikor szakad el a cérna?
Korrektséget a hokiba !!!

FIÚK!
Pihenjetek, regenerálódjatok! Aztán mindent bele!

Hajrá Magyarország!
@Semerreretyó:
Valahol - a buzeráns szolgáltató miatt - még a Sport 1 sem fogható. Így átnevelni valakit a hokira enyhén szólva is nehéz ...
Ez nem volt semmi!
4 ovist megszereztünk a hokinak.
Csak így tovább!!
Most kezdődik a VB, eddig álom volt.
Kollégája, Pat Cortina is Ocskay Gáborral kezdte:

„Gábor nagyon-nagyon büszke lehet ránk. Nagyon hiányzik…” Itt és ekkor elcsukló hangon elnézést kért az elérzékenyült szakvezető, majd mély lélegzetet véve mintegy 20 másodperc után folytatta: „Ez a mi játékunk. Fegyelmezetten védekeztünk, a játékosok maradéktalanul betartották az utasításokat, ráadásul szemre is tetszetős támadásokra is futotta az erejükből. Csak a dicséret hangján tudok szólni, le a kalappal a srácok előtt!”
@Paripa: ezt hol lehet olvasni?

mikor lesz a kovetkezo meccsunk?
Szerintem nagyon jók voltunk csak nem volt szerencsénk. Nagyon sajnálom őket. Szerintem nagy jók voltak és most is azok. Ők az igazi magyar sportolók nem mint a szánalmas focisták.
Kipurcantak? Most jött meg meg az étvágyuk!!! :)
Csak remélni tudom, hogy az elmúlt hetek csodálatos meccseit az "illetékes elvtársak" is látták vagy legalább az eredményekről hallottak valamit. Ennek tükrében a jégcsarnokok bezárása visszataszító döntés. Azt hiszem ha még ezt is hallanák riválisaink talán még jobban csodálkoznának a magyar csapat fantasztikus teljesítményén. Bár sajnos ezek a sportlétesítmény bezárások más sportokra is vonatkoznak és vonatkoztak a múltban is. És még is értünk el gyönyörű sporteredményeket a körülményeket megcáfolva. De meddig lehet ezt így??? Elvárások vannak......győzelem esetén mindenki egyformán boldog, de a hátteret miért nem biztosítja egy ország a sportolói számára.???
Éppen ezért....(is).....szívből gratulálok a fiúknak!! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Szép volt srácok! Nem tudom honnan merítitek az erőt, de remélem még legalább félig van a tank :)
Most egy kicsit nehéz higgadtan irni, de az első ami kijön az a
KÖSZÖNÖM FIÚK!
KÖSZÖNÖM,KÖSZÖNÖM!
Amikor az ember új helyre kerül,három napig "szorulása"van, nem találja a WC-t,nem tudja mikor mehet ki,stb.
A fiúk nem sz..tak be és megmutatták magukat.
Ezek után soha senki nem kérdezheti,hogy "kik Ők és mit keresnek itt"
Már itt vagyunk,és itt is maradunk!
Nincs kifogásom a műkorcsolya ellen, szeresse aki szereti,de ne előlünk szivják el a levegőt és vegyék el a jeget!
Hokizni ezrek fognak,tripla leszúrt Rittbergert tiz évente fog egy valaki,-világversenyen- hibátlanul ugrani.

HOKI MINDÖRÖKKÉ!
Ezt mondták rólunk:

Pat Cortina:
"Nagyszerű mérkőzés volt, már-már igazi A csoportos szinten játszottunk, és komoly gólhelyzeteink voltak a sokkal erősebbnek tartott fehéroroszok ellen. Ocskay Gábor és a közönségünk megint erőt adott, sajnos, ez nem volt elég a győzelemhez, mert a rivális jobb csapat. Az eddigi három mérkőzés - amiből kettő nagyon szoros volt - remekül szolgálta a felkészülést a következő három, bennmaradásról döntő találkozóra."

Glen Hanlon,
a fehéroroszok szövetségi kapitánya: "Először is szeretném kifejezni együttérzésemet, hogy Ocskay Gábor már nem lehet a magyar csapattal. Nagyszerű játékost veszített el a sportág. A világnak pedig olyan csapatokra van szüksége, mint ez a magyar válogatott. Jól szervezett, jól felkészített alakulat, amely szinte mindenki dolgát megnehezítheti. Kívánom a magyaroknak, hogy a lendületük tartson ki, a fantasztikus közönségük segítéségével szerepeljenek eredményesen. A mi játékunk most nem volt tökéletes, de a kapusteljesítmény átlendített minket, és elértük a győzelmet."

Mihail Grabovszkij: "Minden elismerésem a magyar csapaté. Évről évre egyre magasabb szinten játszik. Kívánom nekik, hogy harcolják ki a bennmaradást, mert nagyon szimpatikusak, és a közönségük is fantasztikus."

Mi is így érezzük, fantasztikus meccs volt! KÖSZÖNJÜK
A magyar szurkolóknak külön köszönet azért, hogy egész meccsen tesznek arról, hogy minden itthonról szurkoló borzongások és libabőrözések közepette úgy érezhesse mintha Ő is ott lenne a csapattal
Na gyorsan irok valamit, hogy ne 666 hozzaszolas legyen!! Szep volt fiuk!!! Remelem sikerul bent maradni!
dsagésdhgésafgha, hát nem gólt lőttek a franciák?
Gratulálok a fiúknak.

A teljesítményükről mindennél többet elmond az, hogy a szlovákokat és a beloruszokat végig teljes erőbedobásra késztették - le a kalappal a csapat előtt.

Egy teljesen AMATŐR megjegyzés: Ha nem hozzuk le a kapust és marad a 2:1 akkor a minimális vereséget szenvedjük el, ami hatalmas fegyvertény. Így viszont kaptunk még egy gólt.... Tudom, mindegy , hogy mekkora gólkülönbséggel kapunk ki, de akkor se jó érzés ez a "talált" gól. És szerintem egyáltalán nem arányosak a valószínűségek, azaz hogy a kapus-lehozatallal szerzünk egy gólt és nem mi kapunk még egyet!

@honeymil: én se értettem, az X se lett volna már jó.
@Rock me Amadeus: Tudom, hogy az X se lett volna jó.
Annak az esélye viszont, hogy két gólt ütünk a hátralevő alig egy percben viszont gyakorlatilag nullával egyenlő.

Mindegy, hajrá fiúk! Most jön még a java!
nagyon mennek a franciák:(
akit erdekel....a kov meccsek....
maj 1. zurich-kloten 16.15
maj 3. zurich-kloten 12.15
maj 4. bern 12.15
@honeymil: Ha lövünk "csak" 1 gólt az is hosszabbítást ér. Igaz h azzal is *opóágon vagyunk de ez a magyar virtus: küzdeni a végsőkig :)
Amúgy meg 1 pont is pont, és sokat érhet a vb-pályázatunkban...
@iceice: az a hétfői meccs nagyon jó időpontban van, remélem lesz délutáni-esti ismétlés, de akkor napközben a munkahelyen internetet hanyagolni, füldugó, rádiót összetörni, mobiltelefont kikapcsolni.
@honeymil: egyértelmű döntés volt, le kellett hozni a kapust. A jégkorongban 1 perc alatt sokminden lehet.

Nekem dereng egy kb. 10-12 évvel ezelőtti volán-fradi meccs. Sosem felejtem el, vasárnap de. 11 óra körül kezdődött, mert tv-s meccs volt. 1:0 volt a volánnak az első harmad közepén, a harmad utolsó 1 percében 3 gólt lőtt a volán, így lett 4:0. A végén 7:5-re, vagy 7:6-ra nyert a fradi...

Szóval amíg a legkisebb esély is megvan, meg kell próbálni. Arra meg, hogy majd hogy emlegetik, hogy 2-1, 3-1... teljesen mindegy. Aki szakértői szemmel nézi, úgyis tudja.
Nagy játék volt srácok! Gratula!
Pedró, szép gól volt!
valaki átdobná azt a sztreamet, köszi
mennyi lehet a can-skv meccs? s a fra-deu?
@D. Gromov: nagyon nagyon benne vagyok a temaban mar....nezem a menetrendet is a vonatokanal..hogyan lehet atmenni a berni mecssre...nem kicsit vagyok bezsongva...
minden tiszteletem a Tied...irogatsz eppen eleget meccsek alatt utan es kozben...gondoltam segitek elore....
Szegény Cortina elsírta magát a sajtótájékoztatón, amikor a fehérorosz kapitány Ocskay Gabiról beszélt. Hátborzongató videó is van róla. www.hirsarok.hu/node/23782
@4-4-2: Meghalt ez a hirsarok.hu? nekem nem tölti be
@kicsiszékely: www.iihf.com/

Bíráskodás tényleg érthetetlen volt eddig.
Az első kiállitás se volt az szerintem (amiböl gólt kaptunk). Meg utána volt 2 belorusz szabálytalánság egymás után amire nem adtak semmit (még a tv is visszajátszotta)
nekem betoltotte...pat egy nagyszeru ember...es diego is...rola kevesebb szo esik de o is remek szakember es imadja a csapatot....
@Paripa: nem tudom, nekem bejött...
Na szerintem napjainkban Cortina a legnagyobb magyar.
Na basszák meg. Ennyit se tudnak a germánok, hogy lenyomják a csigazabálókat? Asszem a szerencse a srácok ellen van, de igy lesz szép nyerni és bennmaradni.
nem kovettem folyamatosan az elmult evek torteneseit, de azt gondolom fantasztikus, amit ezek a SRACOK, ez a STAB es ez a MESSZIROL JOTT EMBER tett, egyutt.
es hat a MAGYAR SZURKOLOK!!!!!
en is buszke vagyok rajuk!

ISTEN ALDJA MINDANNYIUKAT!
HAJRA MAGYAROROISZAG, HAJRA MAGYAROK!!
@iceice... ezek a meccsidopontok akkor bombabiztosak? mer kene jegyet rendelnem.

koszi!
@soleeroo: igen..nezd meg az iihf.com on ott vannak fent az osszes meccs idopontok
Ha valaki azt mondja 1 évvel ezelőtt h ilyen tisztes játékot mutatunk a csoportkörbe de az alsóházba kell kiharcolnunk a bent maradást, szerintem mindenki beleegyezett volna! de most látva a csapat képpességeit és a bírók "utálatát " felénk kicsit nehezebb elfogadni a dolgot! ilyen nincs h nem jáccunk emberelőnyben 1 másodpercet sem! mindenesetre gratulálok a fiúknak a mutatott játékhoz, így kell jáccani a maradék három meccsen és meglesz azaz egy kiadó hely! HAJRÁ MAGYAROK
Fantasztikus látni ezt a csapatot! Süt róluk, hogy óriási élvezettel játszanak, nem utolsó sorban azért, mert egyenrangú ellenfelek voltunk Szlovákiának és F.oroszországnak is. A küzdés és a szinvonal tényleg méltó az A-csoporthoz, úgyhogy csak így tovább!! Ja, és a szurkolókra legalább ennyire büszkék lehetünk, mert egyedülálló az a hangulat, amit létrehoznak! Ja, és Pat Cortina nélkül nem lennénk itt!
Hajrá MAGYAROK!!
Nekem tetszett a meccs! Sajnálom, hogy 1:2-nél lehoztuk a kapust, mivel sztem értelmetlen volt (amúgy abszolút nem éreztem már akkor a játékban, hogy akár egy gólt is tudunk lőni, nem hogy kettőt, mert végtelenül fáradtak voltak már a fiúk addigra). Ha döntetlenre álltunk volna, akkor lett volna csak értelme a kapus lehozatalnak! Az 1:2 sokkal inkább tükrözte volna a két csapat közötti kis különbséget, és a hatalmas küzdelmet utőlag, mint az 1:3.

A többi tanulsága a mérkőzésnek, hogy nem szabad ennyi helyzetet kihagyni, és hogy a bírói működés tényleg nem fair a kis csapatokkal szemben!

Mostantól cél a győzelem, minden meccsen! Ehhez sok sikert, érőt, és SZERENCSÉT kívánok!
Szép, hogy itt vagytok, fiúk, ám ahhoz, hogy itt is maradhassatok, jó lenne belődözni a helyzeteket! A tegnapi meccs nyerhető volt, úgyhogy én nem tudok felhőtlenül örülni az 1-3-nak...
Az 1. kiállítás - amiből a gólt is kaptuk - nevetséges volt.
Ezzel a helyzetkihasználással nincs itt keresnivaló, a játék szépségéért pont nem jár!
jo meccse volt... egy kicsit sajnalom, de ez igy is nagyon jo...

egyebkent en Tokival ertek egyet...
Szelig kiallitasa egyszeruen vicc volt... megcsapta a menetszele a feheroroszt es mar mehetett is ki 2 percre, szemben az elso harmados ipponokkal, amiket a beloruszok bevittek nekunk...

mind1... tovabbra is HAJRA MAGYAROK!!!
héj srácok

a hivatalos oldalon az iihf.com -on szavazás van arról hogy kinek a szurkolói a leghangosabbak:

WHICH TEAM HAS THE LOUDEST FANS?

és nem MI vezetünk !!!!

tegyetek érte nyomás, nehogy már!
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home.html

VAN OLDALT EGY SZAVAZODOBOZ AHOL A LEGHANGOSABB SZURKOLOTABORRA KELL SZAVAZNI, TESSEK A MAGYAROKRA SZAVAZNI!

süti beállítások módosítása