HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pénteken valami elromlott bennünk

2009.05.02. 15:57 F. Kapus

A pálya közelében sem akartam maradni az osztrákok elleni mérkőzés után – mondta Ladányi Balázs, amikor azt kérdeztük, megnézte-e a finn–szlovákot. A csapat gyengén játszott, de van két napja, hogy összeszedje magát a dánok elleni csatára.

"Pénteken valami elromlott bennünk. Háromnegyed tizenkettőkor megbeszéléssel kezdődik a szervizprogram. Megyünk a garázsba, és fél kettőkor edzünk egyet – vázolta a szombati menetrendet blogunknak még délelőtt Ladányi Balázs. – Ausztria ellen ötvenperces rövidzárlatunk volt. Rosszul reagáltunk a nagy nyomásra, amit a szurkolók és a magunk által felállított normák jelentettek. Az első gólt nem mi szereztük, pedig volt esélyünk. Utána nagyon gyorsan egyenlíteni akartunk, és a túlzott győzni akarásban senki – velem az élen – nem tartotta be a taktikát, az egyéni játékot helyeztük előtérbe.

Biztosan szokatlan volt, hogy emberelőnyöket kaptunk az elején, négy mérkőzés alatt elszoktunk ettől. Még az első perceket jól is játszottuk meg, de aztán ez sem ment már. Pat Cortina látta, mi a helyzet, ha három napig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt, nem akart még ő is belénk rúgni. Gondolom, ezért is van szombaton a megbeszélés, és nem tartottuk meg már pénteken. Én is kétszer ütöttem helyzetben luftot, pedig nem szokott ilyen lenni. Az elsőnél nem tudom, mi történt, tökéletes helyzetben tökéletes passzt kaptam, erős sem volt, úgy jött a korong, ahogy kell. A másodiknál eltört a botom az eset előtt, csak nem vettem észre. Ahogy lekorcsolyáztam, csak lifegett a vége.

Sokat gondolkodtunk azóta azon, hogy mi történhetett. Tokaji Viktorral beszéltük is: már reggel éreztük mindketten, hogy nem megy úgy, mint szokott. Csak a hosszú évek alatt volt már sok ellenpélda. Például egyszer a norvégok ellen is úgy éreztem az öltözőben, hogy inkább aludnom kellene, mint játszanom, aztán a jégen nagyon jól mentek a dolgok. Abban bíztunk, hogy most is csak rosszat sejtünk. Sajnos nem.

Bízom benne, hogy az utolsó két meccsen azt a játékot fogjuk hozni, amit az elsőn és a harmadikon. Nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk a lehetetlent. Meglátjuk, a többiek mit játszanak. Tudjuk, már nemcsak rajtunk múlik a bent maradás. Maradjunk annyiban, esélyünk nem sok van. De ha ki is esnénk, akkor is úgy kell búcsúzzunk, ahogy a legjobb meccseinken játszottunk. Nem mindegy, mit mutatunk a dánok és a németek ellen. Meg kell adnunk a közönségnek azt, amiért több mint ezer kilométert utaztak értünk."

25 komment

Címkék: magyarország vb ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk gyerekek, egy ország Veletek!!!!!!!
Nem baj srácok, benne van a pakliban ez is!

Mindent bele az utolsó két napon!
Veletek vagyunk! (bocs, de azt hiszem mindenki nevében beszélhetek...)
HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Oda se neki! Ha mindig mindenki 150%on teljesítene, akkor mi lennénk a világelsők és hót unalmas lenne az élet.
Jók vagytok fiúk, szeretünk bennetek akkor is, amikor bénáztok!
HAJRÁ MAGYAROK!
Nem baj Godó, van ilyen...valahogy semmi nem jött össze ezen a meccsen.Ki kell mászni a gödörből, és megcsinálni ugyanazt amit a szlovákok és a fehéroroszok ellen is.HAJRÁ SRÁCOK!!!
Az se baj, ha nem maradtok bent, csak játszatok jól, és nyugi =)
ezért szeretem ezt a sportot, meg ezt a blogot!!! :-))))

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Remélem, vasárnapra felépítik magukat, én szurkolok neki... :)
Közben a szlovákok kb. ugyanazt produkálják 1-2 szinttel fentebb a csehek ellen, mint mi az osztrákok ellen.
Alig több, mint félidő, és már 0-6, a szlovák kapus lejön.
nembaj, legalább a szlovákokat is megszórja valaki :D
@Koree: 60 kapuralövés vsz. nem lesz, de a 0-10-et könnyen megkaphatják. Szóval előfordul mással is egy totál összeomlós meccs.
Az a jó az egészben, hogy ezeket a srácokat akkor is lehet szeretni, ha bénáznak.
Nem az a jó szurkoló aki a legjobbakat bíztatja, hanem az aki az esélytelenebbet.
Nekünk ti vagytok a legjobbak, és jóban rosszban veletek vagyunk.
Godó riszpekt !
Fel a fejjel, ez egy rövidzárlat volt, ilyen van, ez van (volt).

Nem kell izgulni a következő meccseken, játszatok a legjobb tudásotok szerint, lesz ami lesz, mi szeretünk titeket !

Hajrá magyarok !
Nem baj skacok, tudnotok kell, akkor is:Haj-rá Magyarok!!
Fel a fejjel már így büszkék vagyunk rátok!! semmi stressz, nekünk már bajnokok!!!
Ria-Ria Hungária!!!:P hajrá srácok!!! van még esély bent maradni!!:D
a vagytok lemaradt:D:D
Azért jó érzés lehet nekik, hogy nyilatkoznak és egyből mindenki vígasztalja és buzdítja őket ;)
HAJRÁ, FIÚK MINDENT BELE!!!
ez is jellemző erre csapatra: rosszul, fókuszálatlanul, fegyelmezetlenül játszottunk. Javítunk. Máshol ilyenkor jönnek a kifogások: pálya, bíró, tészta miegyéb
Nem baj fiúk! A folytatás kutya nehéz lesz, de próbáljátok meg!
Félek a dánok szétkorcsolyáznak majd minket.
leszarom az osztrakok elleni meccset. dogfaradtak voltak, amit nem is csodalok.

hetfore szabit vettem ki, es viszem a csaladot is, mert akarom, hogy ok is lassak ezt a nagyszeru csapatot!
Nekem mar reg bizonyitott a csapat. Csak azt sajnalom, hogy a kivulallok es a fanyalgok most remek ziccert kaptak egy kis "naugyehogyenmegmondtam"-hoz.
Egyetértek! Ezen a VB-n nekünk már nem kell bizonyítani, már megkaptuk amiért érdemes nézni a meccseket: van egy olyan csapatunk, aki "meghal" a pályán a közönségért, és ennél nem kell több!!!
Azért a 2014-es VB-ért még egy uccsú nagy hajrá jól jönne, mutassuk meg milyen is az a játék, amit tudunk;)
Hajrá Fiúk, mindent bele!
Már a bemelegítésnél látszott, hogy valami nem stimmel. Lötyögés, lagymatag passzolgatás, fegyelmezetlenkedés, és a félsz...Akkor azt hittem, többet nem megyek ezeknek e fiúknak a meccsére, de a dánok ellen ismét bizonyítottak..., így még remélem sok meccsüket láthatom...
süti beállítások módosítása