HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Június 1-jén draftolnak a KHL-ben

2009.04.29. 15:19 kovacsistvan

Utoljára a Gagarin-kupa átadásakor foglalkoztunk a KHL-lel, így két hét után előállunk az ez idő alatt összegyűlt hírekkel. Megalapították az MHL-t, kitűzték a draft időpontját, és véget ért az orosz másodosztályú bajnokság is, de átigazolások is vannak már.

A drafton azokat az orosz hokisiskolákban nevelkedett 17-20 éveseket veszik figyelembe, akik nem írtak még alá KHL-szerződést, de az Oroszországon kívüli 17-21 éveseket is számba veszik. Utóbbiak előzetes listáját április 30-án hozzák nyilvánosságra.

Az MHL (Mologyozsnaja Hokkejnaja Liga) hasonlóan fog működni, mint az NHL mögött az AHL. Az ifjúsági ligában nem veszt részt az Amur, a Dinamo Riga, a Dinamo Minszk és a Barisz Asztana fiókcsapata. A csapatok a Harlamov-kupáért küzdenek a playoff 16 csapatos lesz.

A Viszsaja Ligát idén a Jugra Hanti-Manyszijszk nyerte (ők elvileg ugor nyelvrokonaink), a döntőben söpréssel verve a szebb napokat is megélt Krilja Szovjetov csapatát. A KHL-ben ősztől induló Avtomobiliszt Jekatyerinburg a negyeddöntőben kapott ki dettó söpréssel a Krilja Szovjetovtól. A Jugra is szövöget KHL-es álmokat, de idén még aligha jelentkeznek. A másik potenciális KHL-es, a HK Dmitrov még játszik a bronzéremért a Nyeftyanyikkal. Felmerült, hogy az egyetlen jó ukrán csapat, amely szintén a VL-ben versenyzett ebben a szezonban, ugyancsak megpályázza a KHL-t, de ehhez még sincs elég pénze a klubnak, ezért a fehérorosz bajnokságban indul. A Szokol ott is játszott már.

A CSZKA Moszkva új vezetőedzője Szergej Nemcsinov lesz, aki idáig a juniorválogatottat vezette. Így Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány valószínűleg a Szalavat Julajev Ufához megy vezetőedzőnek. Glen Hanlon fehérorosz kapitány, mint arról már korábban beszámoltunk, a Dinamo Minszkhez szerződik, az idén csak alapszakasz-huszonkettedik csapat nemhogy playoffot akar, a rájátszásban is menne egy kört.

A svéd Jonas Andersson a Kärpättől, Mikko Jokela a Jokerittől igazolt éppen a Dinamo Minszkhez. Jaroslav Bednar a Slavia Praha helyett az Atlant Mityiscsi játékosa lesz, Bernd Brücklernek több KHL-es kérője is akadt, a Blues Espoo után pályafutása következő állomása a Torpedo Nyizsnyij Novgorod lesz. A cseh Martin Sevc a Färjestadtól kerül kölcsönbe a Dinamo Minszkhez.

Andrej Basko is a Dinamo Minszkhez igazolt az Amurtól, Anton But a CSZKA-tól ment a Himikhez, Szergej Kagajkin pedig a Szeversztaltól az Amurhoz igazolt. Alekszandr Drozgyeckij a Szpartaktól a Szeversztalhoz távozott, Igor Jemelejev a Nyeftyehimiktől, Alekszej Skotov a Szalavat Julajevtől érkezett a Szibirhez. Gennadij Sztoljarov a Bariszt hagyta ott az MVD kedvéért, Pavel Vorobjov a Szeversztaltól érkezett ugyanide. A KHL legjobb védési hatékonysággal rendelkező kapusa, a kazah Vitalij Kolesznyik az Atlant mezét az Avangardéra cseréli. Aleksejs Sirokovs nagy átigazolásba ment bele: a legnyugatibb Dinamo Rigától a legkeletibb Amur Habarovszkhoz távozott.

A szlovák Ivan Ciernik a Szibirtől a Kölner Haiéhoz ment, a Lokomotiv egyik húzóembere, Johan Akerman pedig a svájci Luganóba költözik.

15 komment

Címkék: draft átigazolások khl mhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondolom engem senki nem akar draftolni jó pénzért...bár igaz nem is tudok hokizni...de szívesen vezetgetnék egy rolbát naphosszat :D
ha valakit draftolnak a khl-be akkor azt mar nem draftolhatjak az nhl-be? es forditva?
@pisti.sportklub: szerintem ezt még senki sem tudja. bizonyára szerteágazó jogviták jönnek majd a két liga, illetve a két ország között
de jó volna ha pár magyar fiatal is játszhatna ebbe a ligába, na hátha...
Eléggé zátonyra futtatta a válság a KHL bővítési terveket. A Slovan Bratislava a csarnoka felújítása mellett nem rendelkezik elég pénzzel, az Energie Karlovy Vary is csak akkor tudna csatlakozni, ha az oroszok megdobnák pár millával (ahogy azt valszeg tették egy éve a Dinamo Rigával), a németek se nagyon jönnek, a Szokol Kijev meg egyenesen annyira rottyra ment és tartozik játékosainak is, hogy az orosz másodosztályt a belorusz bajnokságra cseréli mert így spórolhat csomót az utazási költségeken.
Én voltam a HK Dmitrov csarnokában, bár modern, méretre kb. a zalaegerszegi szintjén van, ami igen messze van az elvileg 5500-as minimumtól. A hanti-manszijszki csapatnak van vadiúj méretes csarnoka, de szerintem igencsak kérdés hogy egy 60 ezres, a világtól földrajzilag gyakorlatilag full elzárt városban nézők is lennének-e. Bár poén lenne hantiul számolni a gólokat, mert a számok magyarul is full megérthetők, legalábbis tízig.
Most már a Krilja se hajtogatja hogy ősztől KHL-es akarna lenni, meg szerintem a Junoszty Minszk se. Az Avtomobiliszt elnöke meg azt mondta hogy ha megnyerik a másodosztályt akkor változatlan kerettel vágnak neki a KHL-nek. Egyrészt nem nyerték meg, másrészt ez pont ugyanarra a tökutolsó helyre lenne elég mint a korábbi győztes Himik Voszkreszenszknek...
Úgyhogy szerintem a következő szezon a stagnálás jegyében fog telni, legjobb esetben. Azt is olvastam, hogy egyelőre úgy néz ki hogy egyetlen csapatnak nő a költségvetése, a kazah Barisznak, másoké jó esetben is csak marad a tavalyi.
A svéd balhéval azért megnyílt az út a 30 csapatos szezon előtt. Bár jelen állás szerint egy Avtomobilszt-Vityaz csere tűnik valószínűnek, és 24 csapat.
@ecs: Reméljük nem lesz mindig válság, nagyon fontos a szándék, az hogy valaki ezt kezedeményezi, és létre akar hozin egy ilyen bajnokságot. Szerintem például a németek egy kicsit rá lesznek kényszerűlve arra, hogy csatlakozzanak, de sok más ország is, mert csak így tudnak majd fejlődni, és lépést tartani a legjobbakkal. Azért mégiscsak a KHL a világ 2. legjobb bajnoksága.
@durex26: Arról volt szó még április elején, hogy a Vityaz és a Himik pénzügyileg bajban van. A Himik bejelentette, hogy van új szponzor, míg Csehovban csönd van. Ez szimpla találgatás volt.
Jó lenne magyar fiatalokat látni ebben a ligában, ha már az NHL ilyen ,,válogatós". A magyar válogatott tagjait eltudnám képzeli a KHL-ben.
Gallo Illes esetleg?!
Mi van azzal a magyar gyerekkel aki a Belie Medvegyiben játszott?
Egyébként azt hiszem ez a csapat a Krilja ifjúsági gárdája.
süti beállítások módosítása