HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Lemaradunk a Bajnokok Ligájáról?

2009.04.29. 09:20 kerusz

Várhatóan mégsem bővítik a Bajnokok Ligája mezőnyét. Erről Horst Lichtner, a nemzetközi szövetség főtitkára nyilatkozott újságíróknak. Az IIHF honlapján megjelent hír szerint az IIHF eltökélt a Champions Hockey League (CHL) enntartásában, de a sorozatot a következő szezonban is ugyanabban a formában bonyolítják le, mint idén.

"Most készítjük elő a CHL következő szezonját. Szinte éjjel-nappal az ezzel kapcsolatos dokumentumokon dolgozunk, és folyamatosan egyeztetünk a különböző ligákkal. Tudják, hogy áll az ügy" - jelentette ki a főtitkár.  A globális gazdasági válság hatásai alól a jégkorong sem tudta mentesíteni magát, állította. Lichtner szerint az IIHF-nek is alkalmazkodnia kell a megváltozott körülményekhez. Az elmúlt hetekben már voltak hírek arról, hogy a szövetség visszatáncolhat a bővítéstől, és ez most be is következik.

"Már bejelentettük, hogy megtesszük a következő lépést is a CHL-ben, 22 csapatosra bővítjük a mezőnyt, de ezt most újra meg kell tárgyalnunk. Valószínűbb, hogy ugyanúgy fogunk játszani, mint ebben a szezonban. Ha tudjuk folytatni, máris sokat értünk el" - magyarázkodott Lichtner. Ugyancsak kifejtette: nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egyáltalán nem lesz CHL. "Nagyszerű első szezonunk volt, több, mint pozitívak a visszajelzések a játékosok és a klubok felől, a nézőket is nagyon érdekelte a sorozat. Nem hinném, hogy az NHL-t kellene lemásolnunk. Helyette olyan kell, ami a ligákat erősíti az egyes tagországokban. Ezért jó megoldás az, ha szerdánként egy külön ligában játszanak a csapatok a hazai bajnokságok mellett. De valami nagyot ltrehozni időbe telik."

Lichtner szerint 1991-ben, amikor a labdarúgó Bajnokok Ligája startolt, költségvetése 70 millió euró volt. Ma több mint egymilliárd. 20 évbe került ez. Információink szerint egyébként nem annyira a válsággal van gond, mint inkább azzal, hogy az IIHF egyszerűen nem talált nagy szponzorokat a bővített sorozat működtetéséhez.

44 komment

Címkék: bajnokok ligája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontinentális Kupa megmarad?
@OliBLOOD: igen, erről is lesz ma cikk, egy kis türelmet kérünk
És mitszolnátok 1 közép európai ligához?

Uegyan ez a szisztéma heti 1 alkalommal jáétszaánk

osztrák szlovén horvát szlovák ukrán román lengyel cseh.

csapatok vagy aki belemegy a dologba ...

mi szoltok ehhez?
@cévitamin: Annyit hogy kivitelezhetetlen...
ha megtudjákl opldani amerikában az NHL t az pedig sokkal bonyolultab bajnokság....

Ez meg csak 1 liga.
Országonként 1 max 2 csapatal.... 2 Fordulóval
és a 2 forduló győztes játszana a kupáért
a meccsek 2 győzelemig tartósak lennének.

Csak akarni kell

Ha tud az osztrák bajnokságban jtszani magyar és szlovén csapat meg nálunk "román" bajnokságból
csapat egy ilyen közép eupai mini ligát is lehetne.

Lekell ülni velük főként a gyengébb csapatok országaival és megkérdezni mit akartok?
A csoport vagy d1 meg2. Szeretnétek fejlődni?
Akor mi a probléma?

PErsze nem muszáj 1ből minden országgal elég az eleén 3 ez a minumu, és sorban ofgnak majd csatlakozni a töbiek. És nekünk magyaroknak kéne ezt ezdeményezni és ,egvalósitani ha lehet.
Lealább 1 nagyon jó pozitív benyomás lenne az iihf fele és a 2014 es vb rendezésére.
@cévitamin: csak azért, hogy szervezzünk egy újabb ligát, nem nagyon lenne értelme. Persze, lehet álmodozni, de ha a CHL lebonyolításához sincsenek meg a megálmodott anyagiak, akkor egy ilyenhez honnan lennének... Ezek a sorozatok csak partikuláris érdeklődést gerjesztenének, cserébe viszont sokba kerülne az utazás.

Az NHL-ben van annyi pénz, hogy a csapatok repülővel utazhatnak, ha itt egy fél kontinensnyi bajnokságot szervezel a hazai _mellett_ (Gdansk-Zágráb, Innsbruck-Bukarest például), az az itt hagyományos buszos túrákkal kivitelezhetetlen. Ha meg a hazai sorozatok helyett szerveznéd, azzal csak jól szétvered a hazai versenyrendszert, aminek mindig a kisebb csapatok innák meg a levét, pedig az ő létezésük is életbevágóan fontos.
@cévitamin: Három hátráltató tényezője van annak amit írtál: Pénz! Pénz! Pénz!
Jól hangzik de Európában még mindig a foci viszi a népszerűséget. Sajnos!
hát igen a pénz az szűkében vagyunk.1 általn azon is csodálkozom hogy idáig eljutottunk. Csak 1 kis támogatás kéne. MEg persze a töbi országoknak is.

De inkább nekünk.

svk cz és aut ott nem lene gond az utazás csak nálunk viszont ők nem biztos belemennének..

De ha ez nem akkor havi 1X panonon kupa 4 cspattal
vagy akár mini tornánk 10 csapattal úgy gondolm ezek után senki nem mondja hogy nem jön el.
Képzeljétek csak el.

Havonta látni és játszaaaaani a legjobakal cseh orosz finn swéd magyar ... De ez csak álom.....
Régen mindíg volt ilyen eurótour vagymi játszottunk blr szlovák olasz de már az sincs.

és mégis ottvagyunk kiváncsi leszek hogy a vb után hanyadik helyen leszünk szerintem 2 helyet ugrunk majd előre.
@cévitamin: Van eurotour (egészen pontosan Euro Ice-hockey Challenge), azokban az években, amikor nincs olimpiai selejtező.
jólenne inkább a MOL ligát bővíteni.
Még egy-két magyar csapat, meg Horvát, esetleg Szlovén, vagy Román.
Csak hát oda is több pénz kellene, és több TV közvetítés, hogy a támogatóknak megérje.

Azt viszont nem értem miért nem éri meg több jégkorongot közvetíteni a TV-ben, és miért éri meg közvetíteni pl.: az Amerikai football bajnokság magyar verzióját.
De lehet hogy megint én vagyok a hülye, és azt több millióan ézik az országban.
Ami nem megy azt ne erőltessük itt a focira gondolok.

svk ban a hoki a nemzeti sport austztriában sem megy a foci se nálunk mégis rengeteg pénzt ölnek bele

stadion felújítások ott sis meg átépítés (FTC terv)
csak nem tudom minek?

pár 100 ember aki kimegy 1 focimeccsre maximum max 6 ezer de az rangadó.
Minek 50 ezres stadion 6 ezer embernek?
A legnagyobb baj hogy az országot hozá nem értő emberek irányítják.

Olyan emberek akiknek közük nemvolt a sporthoz vagy csak simán hülyék mint a vilanyoszlop.

Én teljesítmény alapján dönteném el
és jelenleg a foci ál az utolsó helyen.

nem is értem a hozzá álást azárt vagyunk ilyen rosszak mert nincs elég pénz adnak még rosszabak még még mindíg roszak és ez megy már 30 éve

A hokisaink már letettek vamait klubb és válogatott szinten is.

A baj az hogy 1 darabig nem látok kiutat hiszen viktor bátyák is focipárti de 1000el. A jégkorong meg megint pénznélkül marad.

Ezek után tényleg csodálom hogy ittvagyunk PÉNZ nélkül.
@kerusz: Persaze hogy azt nézik csak arra kiváncsiak 1 magyar orosz hokimeccs helyett. Meg a 68 X megismételt ftc-bakatalórént házára, hát hova gondolsz..... Anno a svk hun mecset sem adta a tv nagyon deges voltam hgy az agyon ismételt szarokat meg amcsivocit kell nézni. Ráadásul itthon játszottunk.Nagyon felháborító volt.

Inkább megy a győzikesó meg a többi magyar szar.
az helyett. hogy közvetítenék. Ez a Volán mecseireis vonatkozik azt is adhatnák folyamatosan az ismétlések helyett.
@ifjvit: Miért sajnos? Nem valami ellenében kell a jégkorongnak fejlődnie! Ez olyan, mintha azt mondanánk mi magyarok, hogy a vízilabda egy érdektelen, unalmas sportág (mert egyébként az), amiből az generál Magyarországon népszerűséget, hogy sikeresek vagyunk benne, kár, hogy csak 3-4 országban űzik komolyan, mert máshol legalább 20 sport népszerűbb... :D Szerintem a jégkorong után a klasszikus futball a legjobb sport, az egyszerűsége miatt, persze a BL-t ilyesmit el kell felejteni... Elég rég figyelem a sportot és már unalmas, hogy minden sportág "azzal jön", hogy ez, meg az a sportág, a hibás az én sikertelenségemben... A jégkorong terjedjen azért, mert jégkorong, a jelen kor legjobb sportja és ne más legyen a hibás... Mert az zsákutca!
@cévitamin: Az biztos hogy a focival nemérdemes foglalkozni magyarországon, mert fényévekkel le vagyunk maradva az elittől, másrészt lennének olyan sportágaink ahol nevetséges összegekből produkálnak óriási eredményeket pl.: Jégkorong, vizilabda, kézilabda, vívás, kajak-kenu hogy csak párat említsek a teljesség igénye nélkül.
@Szenszej: A sajnost azért írtam, mert a foci még úgy is népszerűbb, hogy szinte semmit nem mutatnak! Eljutottunk fociban arra a szintre, hogy az már eredmény, ha megverjük Máltát! És töretlen a befektetők bizalma a népszerűsége miatt. Ezalatt a hokiban eljutottunk oda, hogy a világ 15 legjobbja között tisztesen helytállunk. Mi a köszönet? Fehérváron április 1-vel nincs jég. Újpesten bontják a palánkot! Nem hibáztatom a focit sikertelenségemben. Mivel a hoki nemhogy sikertelen, de sikeres! Mégis csarnokok felett lebeg a kard. Miközben focicsapatokat állami pénzből támogatnak, meg húznak ki a sz@rból!
Bocs! Egy kicsit elragadtattam magam, de ezzel együtt ez a véleményem!
@Skoda: Ez a demagóg duma és mentalitás... Őszintén, hány kajak-kenu eseményen voltál élőben? Víváson? Vízilabdán? Szerintem az emberek 95%-a, aki ezt a marhaságot szajkózza, sosem látott még élőben ilyesmit, hanem megnézi a VB-t, 4 évente az Olimpiát a TV-ben és azt hiszi, kiszurkolta a győzelmet... Ezek a sportok a világon SEHOL sem vonzanak nézőket sem élőben, sem tévében! Mert unalmasak, persze örülök, hogy jók vagyunk bennük és csinálják ezeket is minél többen, minél több gyerek sportoljon!

A fociban az elittől le vagyunk maradva fényévekkel ez igaz... A jégkorongban is! Szerinted, ahhoz, hogy Kanadával felvegyük a versenyt nevetséges összegek kellenek? Óriási baklövés azt gondolni szerintem, hogyha a nap 24 órájában egy sport menne a tévében, azt megszeretnék az emberek...
off
Ez komoly, újpesten bontják a palánkot?
on
A focit is támogasák mert támogaság de ne CSAK azt
Mert jeleneg csak oda megy a pénz.

A legnagyobb pénzt a a csapat szálítása és a szálás viszi. Ezért is nehéz lenne öszehozni 1 ilyen ligát de nem lehetetlen...

kell 1 repülő az alba volánnak :) gyüjtsünk rá össze nekik.

ha csak minden ember 100ft ad.....

@ifjvit: Ma Magyarországon, a bürokrácia és az "urambátyámsógorkoma" világában szerinted a focit támogatják azokkal a pénzekkel? Mint egy jó beruházáshoz a pénz olyan ez, "ha te kapod meg a munkát, visszaadsz ennyit, adunk a harmadiknak is belőle, mert a múltkor jófejek voltak, a negyediknek és ötödiknek is adunk, hogy ne dobjonanak fel minket!" A foci címén rengeteg emberhez juttathatják el így a pénzeket, magában a sportban a töredéke marad. Emiatt ne egy sport legyen a hibás. Én sem vinném a fiamat futballozni, mert ott semmit sem ér a gyerek, már a pénzt nézik benne... A honi labdarúgás irányítói a politikában is nagy hatalommal bírnak, jószándékú embert sosem engednének maguk közé!

Addig jó, amíg a foci "kondérjától" nem állnak fel a keselyűk és nem jönnek a hokihoz és hagyják, hogy az megtalálja közönségét és támogatóit!
A Szokol Kijev, ami ősztől a KHL-ben akart szerepelni annyira megroppant anyagilag, hogy már az orosz másodosztály se jön össze. Helyette a belorusz ligába neveznek be.
Az ukrán jégkorong újabb lépést tett hátrafelé.
@Szenszej: Feljutunk majd arra a szintre is ebben biztos vagyok 60 éve sem gondolta vólna senki hogy fociban kikapunk máltától, és megtörtént. Majd az is megtörténik hogy kanadád vb verjük csak ki kell várni.

És nem arról van szó hogy jégkoroot 24 óában hanem mazt hogy több figyelmet szenteljenek nemcsak a jégkorongnak hanem a töbi sportnak is.
Jelenleg.24 órából 20 foci.
egyes csatornákon csak ez megy.

Sok pénbevételi lehetőség megy el mert a jégkorng közvetítés helyett focit adnak pláne ismétlést
Több milíóan néznék a mecset de csak az ismátlás.
Ez a vizilabdára is vonatkozik.

Felháborítóóó hogy eggy nemzetközi kupadöntőt(len) nem adja a tv..
@cévitamin: örülök, hogy ilyen optimista vagy:) Ha csak ezen mulna már most adnám a 100 FT-ot...
"Információink szerint egyébként nem annyira a válsággal van gond, mint inkább azzal, hogy az IIHF egyszerűen nem talált nagy szponzorokat a bővített sorozat működtetéséhez."

azert az hogy nincsenek szponzorok, az foleg a valsag miatt van.
Csak egy kérdés!! Azon tünődtem, milyen nemzetközileg is elismert csapata van fővárosunknak?
Fehérvárnak itt a Volán, Veszprémnek, Győrnek kézilabda, Pécsnek női kosárlabda. De mi az amire büszke lehet Budapest? Mert a focira nem az egyszer biztos...
@Szenszej: Teljesen igazad van... Csak még maukban nem tették fel a kérdést hogy mit szeretnél a tvben látni vagy mibe adnád a pénzed.

Abba hogy a foci válogatott kikap máltán meg cipruson a tvben meg álandóan a fradit propagálják
sport hírekben az egyetlen nb2 es erdény mindíg csak a fradié a töbíről semmi.

VAgy a világhatalomra törő magyar jégkorongba adná a pénzt. Akár 50 ezres csarnokot is megtudna teliteni a válogatott akár ki ellen hol tt foci volt hogy 167 ember ment ki 1 meccsre:S rémes
és válogatott foci meccs volt.

Vizont a jegyrakkal csínyán kell bánni.
max 5 ezer frt és akkor még többen jéárnának mennének szurkólni de csak megjön ez eszük és felteszik a kérdést....
@cévitamin: "Több milíóan néznék a mecset de csak az ismátlás."

A magyar válogatott meccseit élőben adják most, azt pedig kizártnak tartom (sajnos), hogy esetleg a Volán meccseit millióan nézték volna. Szinte mindig jégkorongmezekben vagyok és naponta kérdezik meg, hogy mi ez a nagy póló? Nagyon ritka, hogy olyan jöjjön, aki tudja mi az... A Magyarország mezemre például rengetegen azt hitték, hogy valami nagy hazafi, magyargárdás szerelés, engem meg Palkovicsnak hívnak :D, a Nike-ra, aztán pláne... A tyúk, vagy a tojás esete ez. Minél több hoki, annál több népszerűség, vagy fordítva... Legyen több hoki a tévében, de elsősorban minél több városban legyen elérhető, legalább szabadtéri pályákon, bár gondolom az sem olcsó mulatság... A válogatott sikerei remélem segítenek ezen, bár álnaív sem szeretnék lenni!
@Szenszej: Nekem nem a focival magával és a focidrukkerekkel van bajom, hanem azzal, hogy nem a helyén kezelik a dolgokat. Látod pl. a Fradi ha megye III.-ban játszana, akkor is adnák a meccseket! Még mielőtt letámadnának megjegyzem, hogy valaha Fradi (foci) drukker voltam, de kigyógyultam! :) Kanadától meg majdnem mindenki fényévekre van. Lehozták a 3 csoportmeccset 22-4es gólkülönbséggel. Azért egy foci VB-n még Brazilia sem tudna ilyet
@cévitamin: Egy 10-15 ezres hokicsarnok óriási álom, de amíg az itt rendszeresen agyonszponzoráltnak tartott focinak sincs egy normális stadionja, addig...? Ráadásul 1 évben 3-4 komoly meccs lehetne ott csak a válogatottnak nem?

Na, nem akartam ezzel kezdeni, de valahol itt van a kutya elásva, amit írtál, remek meglátás! Ez is magyaros, a fradi = NB2. Biztos lenne pár ezer ember, aki örülne Pécsett, vagy Békéscsabán, ha említenék őket, vagy pár száz, a már itt említett Baktalórántházán, de ennyi a hír, Nb1 muszájból és a fradi! Na, ez a mentalitás érvényes mindenhol! Valahol igazuk van, valahol nincs... KHL-t a Viasatra hejj hejj! :) De könnyen mondhatják, hogy a jóbarátok 3245. ismétlése sokkal nagyobb buli nekik... :(
@ifjvit: Tényleg a gyógyulás a megfelelő szó! :D És a Ferencváros jégkorongcsapata?
@Szenszej: Esélyük sincs! Fejér megyei vagyok, és Fehérvárra jártam suliba! :) Na, de nem offolok tovább!
Kíváncsi vagyok, mi lesz a Färjestadt, Frölunda, Kärpät, Eisbären Berlin, Kölner Haie (stb.) KHL-be érkezésével. Pénz van: pl. a Malmö tengődik a svéd másodosztályban, de a tulajdonos adna pénzt a KHL-re.
@perge: nem. vagyis 2 hír lett összemosva:
1) egyelőre (remélem megoldódik) bezárják az újpestit
2) a Gyakorló jégcsarnokot pedig át kívánják adni kizárólagos használatba a korcsolyasportoknak. Itt bontják (tervezik bontani) a palánkot.
@kovacsistvan: hát igen azt hiszem a KHL-ben csak fejlődni lehet, és ugyfest svédeknél is elismerik a Kontinetális liga erősségét. A németek is csatlakozni szeretnének? Én csak a csehekről hallottam és egy szlovák csapatról.
@Horiko: Ezt az internetes felsorolást találtam így hirtelen: HC Energie Karlovy Vary, Szokol Kijev, Keramin Minszk, Junoszty Minszk, Kazcink-Torpedo, HK Gomel, Färjestads BK, Frölunda Indians, Kärpät Oulu, Eisbären Berlin, Kölner Haie, EC Red Bull Salzburg, Jugra Hanti-Manszijszk, HK Dmitrov.
@kovacsistvan: Köszönöm a felvilágosítást. Esetleg ha még lesz friss infód arról, hogy alakul az európai hoki jövője akkor azt nem tartsd magadban, engem személy szerint nagyon érdekel.
Mégegyszer köszi.
Konkrétan 5 svéd csapat már ki is szállt az SHL-ből:Frölunda, HV71, Farjestad, Linköpping, és Djurgarden.
A továbbiakban 2 út lehetséges: finn, és norvég csapatokkal egy közös liga, vagy KHL.
Utóbbi már létező dolog, szerintem az oroszok is szívesen látnák őket, minőségileg nagyot dobnának a ligán.
A Frölunda oldalán vezető hír. Hogy a jóisten abba, aki kitalálta a svéd nyelvet...)
@krumplee: Linköpings oldalán is vezető hírként szerepel, sajnos én sem tudok svédül a csapatok nevén kívül egyetlen szócsak sem ísmerős, és még angol verziót sem találtam. Ha van köztünk olyan aki tud lefordíthatná. Kiváncsi lennék, hogy miert léptek ki.
www.linkopinghc.com/index.php?articleid=490
Kiléptek mert a liga 2014 akarta rájuk erőltetni a tv szerződéseket, és azt mondták hogy ameddig nincs konkrétum hogy miként fejlődik a jégkorong addig nem akarnak hosszútávra aláírni. Szerintem megegyeznek.
@Horiko: Na Durex megelőzött. Valószínű, hogy megegyeznek, a svédek nem arról híresek, hogy nem kompromisszumképesek. Azért egy ilyen KHL nem lenne rossz...
@durex26: értem, köszi a gyors választ!
süti beállítások módosítása