HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Franciaország–Németország 2-1

2009.04.28. 22:30 D. Gromov

Az elvben a mezőny leggyengébb csapatának gondolt franciák már a svájciak ellen is odatették magukat, alig kaptak ki, aztán az oroszoknak is ütöttek kettőt, majd feltették az i-re a pontot: 2-1-re verték az eddig negyeddöntőben reménykedő Németországot. Ezzel Franciaország A-s lesz jövőre is, a világranglista-tizedik németek meg mennek a vigaszágra, mellénk. Ez nem is azért baj, mert a hírek szerint 2010-es rendezőként ki sem eshetnek, hanem azért, mert alapjában véve roppant erősek. Nincs más hátra: az alsó ágon meg kell nyernünk mind a három mérkőzésünket, vagy ha csak kettőt, akkor kizárólag a németektől kaphatunk ki, mástól semmi esetre. Annyira nem is bonyolult.

67 komment

Címkék: vb franciaország németország a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Május 4.Bern 12.15 Magyarország-Németország
A franciák összehozták. Mi nem.
Ez így kemény dió lesz!
De bízom a srácokban.
Hajrá Magyarok!!!!!
Ez már egy kicsit sok a balszerencséből: 13 mp hiányzott a szlovákok ellen a pontszerzéshez, a lehető legrosszabbul alakult a szlovák-fehérorosz meccs végeredménye, most meg még a németek is bekavarnak...Azt hiszem, az IIHF-nél főhet a fejük, hogy miután annyit dícsérték a magyar csapatot, lehet, éppen a szabályok miatt nem maradhatunk A csoportban.
Cortina ismeri belülről a német hokit, majd kifőz valamit!

Körbeverés esetén - feltételezve hogy a németek vernek mindenkit - adott esetben 3 pont is elég lehet, persze a 6 az életbiztosítás.
Igazából nem sok minden változott. Eddig is tudtuk, hogy két meccset kell nyerni. Most már azt is tudjuk, ki ellen.
@bergengóc:
Ki ellen,mert ezután én nem tudom.
@starchild: cserébe ideadják a 2014-es VB-t és akkor majd főhet az illetékesek feje, hogy ha nem leszünk ott 2013-ban az A csoportban, hogy miért esik ki egyszerre három csapat.
@rihiranta&rantasila: A C és a D csoport utolsó helyezettje ellen:)
@rihiranta&rantasila: Ausztria + Dán vagy Norvég rutinmunka :))
Nem vagyunk szerencsések az már egyszer biztos...
Csicsó kérlek intézkedj vmit ott fent mert eddig nem nagyon segítenek az égiek nekünk, pedig ha vki rászolgálna egy kis szerencsére azok mi vagyunk!
Egyébként nem a szabállyal van gondom...elég hülyén nézne ki egy VB a házigazda nélkül, bárhol is játszák.
A fiúk (és a szurkolók) minden lehetséges és lehetetlen dolgot megtesznek a bennmaradásért, már csak egy kis szerencse kellene.
Nincs szerencsénk, ámde pechünk van ;)
Sebaj, az eddigi játékkal és közönséggel így sem lesz lényegesen nehezebb, mint a franciák ellen lett volna.
@rihiranta&rantasila: Magyarország-Németország, Bern, libabőrös lettem!
Az élet néha visszaadja azt amit elvett!
ADJA VISSZA!!!!
Csak egy kicsit tud belőle visszaadni, de azt adja vissza!!
@Rock me Amadeus: Gondoltam én is ilyen csereberére, de adja az ég, hogy ne szoruljunk rá az IIHF jótékonykodására. Ez a csapat a saját erejéből is képes az A csoportra. Már csak egy kis szerencse kéne..az meg jönni fog, mert megérdemli a csapat.
egy kérdés: miért lenne jobb azzal a francia válogatottal játszanunk, amely legyőzte a német válogatottat, amellyel ezek után játszanunk kell?
Belepofáznék, ha lehet, és valahogy ha lélekben is jó volna, ha eljutna a csapathoz is, a most következő csapatok nem az NHL és nem a KHL, még a németek sem azok, ha úgy játszunk mint két meccsen eddig bent maradunk, ha veszítünk, jövünk föl megint, ha meg tényleg ennyi volt, akkor volt egy jó kalandunk de tegyünk le botot, sózzuk föl a jeget oszt csókolom, de én nem hiszem hogy így lesz.
Mi a fránya fenéért volna jobb egy bizonyítani akaró francia válogatott???
@D. Gromov: jogos,bennem is felmerült,de a Német sem sétagalopp :))
Ha holnap kikapnak a Dánok akkor ők jönnek a Norvégok helyett, ha ez így lesz akkor kb 5% h bent maradunk, ha a Norvégok és az Osztrákok jönnek akkor kb 30%-ot adok a fiúknak persze ha jürgenek nem passzolják le a meccset a sógoroknak...
Annyiból szerencsénk van, hogy a németekkel játszunk utoljára, így ha addigra már kivívták alanyi jogon a benntmaradást, lesz esélyünk akár ellenük is. Az első két meccsből egyet nyerni kell a rendes játékidőben és akkor lesz esélye a válogatottnak.
Rá lehet pihenni a pénteki meccsre.
Cortina hív be a keretbe még valakit a Benk helyére?
@mbemba:
Igen,vannak helyek,ha meghalljuk csőre töltünk.Azért is kezdtem így a hozzászólást érzékeltetve helyzet komolyságát.
Érzem, sajna, hogy 14.-ek leszünk és kiesünk...
@D. Gromov:
Csak azért,mert a német válogatott roppant erős.
@veghist: a 14. nem esik ki, mert a 13. valószínű anémetek lesznek.
@silac: A németek már azzal kivívták alanyi jogon a bennmaradást,hogy náluk lesz a következő VB.:)
@rihiranta&rantasila: a francia nem?
@veghist: ha a németek lesznek a 13.-ak, akkor nem
@rihiranta&rantasila: ez igaz, de a franciák legyőzték őket...
A német csapat elvehet 1 helyet a bentmaradásért vivott harcban,a másik pedig a francia csapat technikásabb játéka nekünk jobban fekszik mint a németek agresszivabb játéka! Finoman fogalmazva Ladányi sem örült az esti meccs utáni villámriportban hogy a németekkel játsszunk!
3 meccsen vagyunk túl és 3 vár még ránk, talán nem kéne még temetkeznünk :)
@DarthPaul-something wicked this way comes -: így igaz. Fel a fejjel, srácok. Egy kis optimizmust.
@D. Gromov:
Már bocsánat,de Te írtad,hogy baj németekkel összefutni.(2009.04.28. 22.30.D.Gromov)
Hát ez nem alakult jól.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már olyan jól megszoktam, hogy nagy csapatok között ott van országunk neve, én már nem szeretnék többet magyar-holland meccseken izgulni :)

Hajrá fiúk, sikerülni fog!

Ha meg nem, max lesz egy év D1-es pihenő.
basszus, ha csigazabálók le tudták győzni őket akkor mi miért ne tudnánk????
Bern, magyar-német? Te szent ég. És negyedike, még ha nem júl., hanem máj.? Huhh.... Csak az eső ne essen :-)
Amúgy pár éve egy Eurotouron meg sikerült 6-3-ra nyerni odakint a britek ellen, de hát Nottingham volt a helyszín és az ellenfél hivatalos neve sem Anglia volt.
Szerintem majdnem mindegy, ki ellen játszunk. Az fog dönteni, a fiúk bírják-e fizikailag/pszichikailag a hátralévő 3 meccset. Ilyen erős sorozatterhelésnek magyar jégkorongos még nem volt kitéve.
Bízom benne, hogy a lelkesedésük és a kitartásuk átviszi őket a holtpontokon és sikerül bennmaradás.
Mindannyian tudtuk már a legelején, hogy az alsóház sem lesz sétagalopp vagy jutalomjáték. A bennmaradásért - legyen szó akármelyik ellenfélről vagy bármilyen "mellékes" körülményről - kőkeményen meg kell küzdeni a fiúknak. A két nap pihenő jól jön, a nagy levegőt kifújjuk, és péntektől nekimegyünk a germán triónak.
Mi, szurkolók pedig ne kezdjünk már el nyavalyogni meg sápítozni - ha Ők hisznek magunkban, akkor mi miért ne hinnénk továbbra is bennük?
bocs: magunkban = magukban :))))
OFF

Sziasztok,
Eladó 1 felesleges jegyem:
Game #47, május 4, hétfő, Bern 20:15
1C-2B (valszeg USA-SUI)
Álló szektor, 59 CHF

Akit érdekelne, a nick-re kattintva tud e-mailt küldeni. Minden magyar meccsen kint leszünk.

ON
A cikkben írjátok: "Ez nem is azért baj, mert a hírek szerint 2010-es rendezőként ki sem eshetnek"- egyelőre még csak hírek vannak efelől, a hivatalos kiírásban nem találtatok semmit erről, vagy mások esetleg?

Ezek után remélem a németeknek lesz annyi eszük, hogy gondolnak arra, hogy az idei tapasztalatok alapján tőlünk menne a vb-jükre a legtöbb szurkoló, úgyhogy minket kéne benntartaniuk. De ez az egész így már kicsit cinkes. Úgy érzem magam, mint azok a szurkolók akiknek a csapatuk hosszú éveken át a japánok automatikus bennmaradása miatt kellett, hogy még jobban küzdjön. Persze azt a mieink elég jól tudnak, ezt bebeizonyították már ezen a vébén is. Nah, hajrá magyarok!
@Zigi: ezt én tudom, de ismerve a német mentalitást. Kőkeményen fognak menni, hogy ne csak azért ne essenek ki mert ők a házigazdák. és mi utoljára játszunk velük. ha az előző kettőt megnyerik akkor bennt lesznek saját erőből is. érted?
Még egyszer, valahol már leírtam, ebből a csoportból ilyen tapasztalatlanul továbbjutni csoda lett volna, ráadásul úgy hogy soha egyik csapatot se vertük meg, ami azért sokat számít. Azt el lehet felejteni, hogy nincs meg az erőnléte a csapatnak, most a belaruszok ellen látva őket ez biztos nincs így, amíg odamentek korongot szerezni, és igyekeztek megtartani addig ment jól minden. Volt néhány nem megfelelő ütemű sorcsere, meg a gólszegénység, az előnynélküliségről nem is beszélek, mert azt nem tudom hova tenni, de ez a meccs teljesen rendben volt leszámítva azt, hogy mi még nem vagyunk évek, évtizedek óta biztosan bent. A németek pedig nem lesznek a kanadaiaknál keményebbek, legföljebb durvábbak.
@bezso: Áhh, közbe iihf-en olvastam, hogy a németek tényleg nem eshetnek ki... Szóval már nem csak a hírek szerint. Kiváncsi leszek ezek után hogyan állnak az egészhez. Meg akarják mutatni, hogy alanyi jogon is képesek bentmaradni, vagy motiválatlanul feladják? Asszem a legrosszabb a kettő között lenne, amikor valaki ellen így-valaki ellen úgy. Akkor már nyerjék meg az első két meccset ahogyan kell:)
@silac: Értelek,de ez előbb nem ezt írtad.:)

Most meg még csak az hiányozna nekünk,hogy holnap az osztrákok legyőzzék a letteket.
tulkép csak annyit akarnék mondani az első öt nap után, amit a nagyok szoktak, csak most a mi saját aspektusunkból: megvolt a bemelegítés, kezdődik a világbajnokság...
@Zigi: + a norvégok a dánokat. Az már tényleg hab lenne a tortán. Német, dán, lett + magyar csapat a kiesési körben...ahonan csak egy maradhat benn. Még belegondolni is hátborzongató.
@bezso: szerintem a német nem az a fajta aki feladja....
@Horiko: így is ciki nekik, hogy kikaptak a Franciáktól és, hogy kiestek. Nem engedhetik meg maguknak azt, hogy kiengedjenek csak azért mert ők ugysem tudnak kiesni.
Kedves már-előre-reszkető szurkolótársak!
Ti nem láttátok a fehérorosz meccset? Vagy a szlovákot? Mindkét stabil A-csoportos gárda ellen harmadot nyertünk, a legutóbbi meccsen simán irányítottunk a mérkőzés bizonyos szakaszaiban. Jók vagyunk, CSAPAT VAGYUNK! Ezen a két meccsen mutatott játékkal simán széttépünk bárkit a kiesőkörben. Igen, még egy olyan német válogatottat is, amelyik képes kikapni egy franciától. ;)
Vagy elfelejtettétek Sapporót? Nem gondoltuk-e mindannyian nagyobb (valójában csak álmainkban létező, de beteljesíthetetlennek látszó) feladatnak a feljutást, mint amilyennek most gondoljuk a bentmaradást? Szerintem a fiúkban egy szemernyi kétely sincs a bentmaradást illetően, hát bennünk se legyen.
Másfajta játék (más bíráskodással) kezdődik most, reméljük, az itteni meccseken már az is kiderül, volt-e egyáltalán értelme emberelőnyös játékot gyakoroltatnia Cortinának, vagy egy friss feljutó számára az A-csoportban az teljesen hülyeség. :)
Kedves Jay Phix! Annyira nem bízom bennük, hogy csütörtök este indulunk szurkolni a srácoknak...Nem tudom ki gondolja még így, de remélem sokadmagammal letesszük mellettük a voksunkat, legyen az ellen osztrák, lett, norvég, dán, és a elfuserált germán, sőt ha kiesnek akkor is tapsolok nekik..., mert látom a küzdelmet, az akarást, mert érdemesek egy ország szeretetére...Tudom, sokan így gondoljuk, de nem lehetünk most kevesen mellettük!
A bíráskodás egyszerűen gusztustalan! Felháborító, hogy miként bánnak velünk...és még így is...SAjnos egy-két játékos nem azt hozza amit tud pl. Kovács Csabi vagy Vas Jankó, de nekik is mondom, fel a fejjel, felkötni a pelust és le a sógorokkal!
Érdekes, nekem a mai meccsen mindketten tetszettek. Egyelőre Széliget érzem egy picit a saját árnyékának, és Palkónak is határozottabb vezérszerepet kellene vállalnia - nem baj, ha nem jön be minden csel, de tőle elvárnám, hogy meghúzza őket (ezt most úgy mondtam, hogy Cortina ne hallja, mert ő meg biztos nem ezt akarja :)). Ahogy Godó pl. vezér, akarom mondani vezéristenkirálycsoda. ;)
@rihiranta&rantasila: Szép lenne azt mondani (sokadjára), hogy visszavágó, de sajnos több szempontból sem lesz az. Egyrészt a németek számára már nem lesz tétje, szóval nincs kinek visszavágni, nincs kit kiejteni. Másrészt meg nem akarok túlzottan pesszimista lenni, de könnyen előfordulhat, hogy már nekünk se lesz tétje, ahhoz ugyanis az első két meccsen minimum 4 pontot hozni kéne. Ami elképzelhető ugyan, mert láttunk sok csodát ettől a csapattól, de mindenképpen bravúrokra lenne szükség hozzá, méghozzá nemcsak az eddigi szép és emberfeletti játék folytatására, hanem most már az eredményekben is megmutatkozó bravúrokra.
@D. Gromov: aért, mert szerintem a németek egy kicsit ellazsálták-balfáncánkodták ezt a franciás meccset. Továbbá nekünk egy francia meccs jobb lenne, mert "latinosabbak", míg a németek zakatolnak és képesek bedarálni minket. Továbbá a német bajnokság is erősebb a franciánál (nem?). De mindegy, ez van, ezt kell megverni :)
Az hogy a németek kerültek a kiesőzónába,még jól is jöhet! Gondolok itt arra,hogy az első két meccsüket simán hozzák,ellenünk meg már nem fognak nagyon harapni. Azonban a lényeg nem változott:2 győzelem elég a bentmaradáshoz. MEGLESSZ FIÚK! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nem fognak senkinek se lefeküdni a németek. Ugyebár a helyezés után kapják a pontokat a világranglistára, és a vb-csoportokat a helyezések alapján osztják be. Nagyon nem mindegy nekik.
azért ha kiesünk, nem mindegy, hogy milyen helyen... ugye a div1-es csoportok miatt
@kovacsistvan: Az igaz, hogy nem fognak lefeküdni, de kérdés, mennyire fognak koncentrálni. Szerintem az a tény, hogy garantáltan bentmaradnak, az meg fog látszani a játékukon. Persze, győzni akarnak majd, de nem az életükért kell küzdeniük.

Nem lepne meg, ha a franciák elleni meccsen is ez lett volna a döntő tényező.

Mindenesetre elég faramuci helyzet, hogy egy négyes tornán az egyik csapat számára kevésbé komoly tétje van a meccseknek, mint a másik háromnak. Különösen akkor, ha más lesz a két kieső, mint lenne, ha csak a másik három csapat körmérkőzését nézzük...
Sziasztok!
Eltudná nekem valaki magyarázni, kikkel fogunk játszani a benntmaradásért és hányszor kell nyernünk,mi lesz ennek a menete? Most a németekkel is mi lesz a helyzet,ha őket kapjuk ki már nem is nyerhetünk, mivel nekik tuti a helyük?!
Én már annyira összezavarodtam:D
Köszi bárkinek is! :)
ÉLJEN A FRANCIA-NÉMET BARÁTSÁG :(


AZ OSZTRÁKOK MÁR JÁTSZOTTAK EGY BUNDA MECCSET A NÉMETEKKEL FOCI VB-ÉN.

MEG KELL VERNI MINDENKIT !

@GNiki: 4 csapat játszik körmérkőzést, mindenki nulla ponttal indul.

Németország
Ausztria (némi meglepetéssel Lettország)
Norvégia vagy Dánia
Magyarország

A németeket nem nézve az utolsó kettő esik ki. Úgy is nézhetjük, hogy a németek mellett a másik háromból a legtöbb pontot szerző marad bent.

A németek játéka lutri: nincsenek nagy formában, de jók. Talán bizonyítani akarnak, de bennük van, hogy úgysem eshetnek ki... Szóval ki tudja, hogy ki ellen hogyan játszanak. Mi az utolsó napon játszunk velük.

A tuti a 3 nyert mérkőzés :D
Elég a 2 nyert is, ha csak a németektől kapunk ki, és a németek megverik a másik két csapatot.
(rendes játékidőben értve)

A többi kimenetel lutri... Nagy az esély a körbeverésekre.
@ulrik: Köszi,máris jobb:)
Tényleg!Németország-Magyarország Bern!A SORS és CSICSÓ figyelni fog.Hajrá Magyarok!
süti beállítások módosítása