HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Kanada 0-9

2009.04.26. 20:00 D. Gromov

Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott, Hetényi Zoltán hármat, helyzeteink voltak, főként Ladányi, Palkovics és Peterdi előtt, de egyik sem ment be. A kapura lövéseket 50-16-ra nyerték a kanadaiak. Erősebbek voltak és gyorsabbak, más dimenzióban jégkorongoztak, ezen a meccsen is látszott, hogy a vb legnagyobb esélyesei közé tartoznak. A meccsen súlyosan megsérült Benk András, kulcscsonttörése azt jelenti, hogy nem játszhat többet a tornán. Kedden ki-ki mérkőzést vívunk a roppant erős fehéroroszokkal, rendes játékidőben kellene nyernünk a középdöntőért. Hajtás alatt a mai csata online közvetítése.

A magyar válogatott második világbajnoki mérkőzésén a helytállás a tét, ha Kanadától sikerülne pontot elvenni, az tényleg nagyobb csoda lenne minden szóba jöhető csodánál. Ezzel együtt sem számolunk olyasmivel, hogy Ladányiék nem teljes erőből fognak menni, tartalékolandó a keddi, fehéroroszok elleni ki-ki mérkőzésre. Nagy taktikai csata lesz ez, addig mindenképp, amíg el nem dőlnek a dolgok. Online közvetítünk, szövegesen.

Az A csoport A csoportjában Szlovákiának 4, Kanadának 3, Fehéroroszországnak 2, Magyarországnak 0 pontja van. Vagyis bármilyen eredmény születik most, az utolsó körnek lesz tétje számunkra, a fehéroroszok nem éppen kézenfekvő legyőzésével középdöntőbe juthatunk. A túloldalról NHL-es sztárok sora támad ránk, a magyar kapuban Szuper Levente próbálja állni a rohamokat. A két csapat sorösszetételéről itt írtunk, a kereteket születési évvel, klubbal, minden egyébbel megtalálják az oldaldobozokban.

ELSŐ HARMAD

Elkezdődött, elhoztuk a bulit. Horváth András két percet kap már az első percben. Szuper pár másodperc alatt véd kettőt. Kivédekeztük. Az első magyar támadás, Peterdi lövése nem jut el a kapuig. 5. perc.

Gól, 0-1. St. Louis ér bele egy távoli lövésbe, 6. perc.

A kanadaiak nyomnak tovább, megint kiállítást kapunk. Vas Márton megy le akasztásért. Spezza gólt üt, kisles miatt nem adják meg. Ezt is kivédekeztük. 8. perc. Ladányi lő hatalmasat. Vas Mártont kiállítják.

Gól, 0-2, Weber, messziről, 10. perc. Az első emberhátrányos gólunk.

Támadnak, támadnak és támadnak.

Gól, 0-3, Spezza csodapasszát üti be Derek Roy.

Gól, 0-4, James Neal, másodpercek teltek el a két találat között. 14. perc.

Fekete kétszer lőhet, egyedül lépett ki, nincs szépítés. Tilosra ütik a kanadaiak. Még 3 perc a harmadból. Jánosi lépett ki, nem lett belőle lövés. Kicsit jobban összeállt a védekezésünk.

A kanadaiak nagyon gyorsak és kombinatívak, sokáig nem tudtunk mit kezdeni velük. A harmad utolsó harmada már sokkal jobb volt, mint az első kétharmada. A két számjegy elvben elkerülhető, a becsületgól elvben beüthető.

D KOS20090426017

MÁSODIK HARMAD

Kanadai helyzetekkel, Szuper-védésekkel indul a harmad. Benk András megsérül, kanadai kiállítás. Az első, Upshall. Benket le kell kísérni. Nagyon csúnyán elgázolták. Upshall 5 perc plusz végleges kiállítást kap fejre irányuló támadásért.

Nem tudunk felállni, Doan meglódul, Palkovics kap két percet. 4 a 4 ellen. Ladányi gyönyörű csele és szép lövése. Fekete is lő, kiegészültünk, megint előnyben vagyunk. És megint kapunk egy kiállítást, Horváth fogta Lombardit.

Gól, 0-5, St. Louis, közelről, 8. perc.

Benknek az első vizsgálatok szerint kulcscsonttörése van.

Gól, 0-6, megint Weber, megint messziről. Hetényi Zoltán váltja Szuper Leventét.

A mérkőzés felénél tartunk. Újabb magyar kiállítás, Szélig. Hetényi véd hatalmasat. Kivédekeztük, 13. perc. Kanadai kiállítás, Phillips. Palkovics lő, Mason véd. 32-8 a kapura lövési arány. Kivédekezték, csak egyszer tudtunk felállni. Sille lő, védés. Ladányi második nagy helyzete, kimarad. Magyar kiállítás az utolsó percben, Tokaji. Vége.

A második harmadban jobban tartottuk magunkat, mint az elsőben, hét percig emberelőnyben is voltunk, inkább ne lettünk volna, Benk András számára véget ért a világbajnokság. A harmadik menetet hátrányban kezdjük.

HARMADIK HARMAD

Kanadáé az első buli.

Gól, 0-7, Fisher, Horcoff szép keresztpassza után.

4. perc, próbálunk akciókat vezetni, Vas Márton lövését fogja Mason.

Gól, 0-8, St. Louis egészen közelről, 6. perc.

A kanadaiak tovább szorongatnak bennünket, 9. perc. Kovács keresztpasszával nem tudott mit csinálni Jánosi. Palkovics lő, felvágódik. Svaszneket ütögeti meg Horcoff, Svasznek nem üt vissza. 39-13 a kapura lövések aránya.

Gól, 0-9, Spezza lehetetlen szögből, hihetetlenül balszerencsésen.

13. perc, kissé lelassult a játék, de a kanadaiak minden akciója gólveszélyes. Kangyal kap két percet. A kanadaiak rosszul cserélnek, ez is kisbüntetés.

Négy perc van hátra, emberelőnyben vagyunk. Vas Márton kis híján szépít Peterdi passzából, de Mason a helyén van. Még két perc a meccsből. Palkovics csinálja meg a helyzetet, Mason átverhetetlen. Utána Hetényi véd nagyokat. Ezzel vége.

466 komment

Címkék: magyarország vb kanada a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gromon, leszarom az iihf-t, azért is, mert a kommentjeik cinikusak és gőgösek. Nem hinném, ha úgy lenne a helyes, hogy a gazdag országok és az urak sportja ez...mivel egy nagyszerű sportág, és ugye-Filc- egy új hokinemzet születik, majd a lehetőségek-pl- Svájc a többtucat csarnokával-csekély töredékével csapunk-sőt csaptunk!-oda...Nem bántásból mondom persze...Reményeink vannak, az első hatnak kézlegyintés, az utolsó 10-nek pedig probléma leszünk. Jó példa, ha összevetjük a kézi-vagy vízilabdával...Ott a reklám szerint is császárok vagyunk, ebben pedig még csak most alakítjuk a királyságunkat.Cskély, szerény, de KIRÁLYSÁG! Szuper pedig a főkamarás, Ocskay Gabi pedig a királyság örök és megkoronázott királya!
@haveri kutya: Bizony, bizony. Amikor a kanadaiak nálunk jártak egy felkészülési meccsre, és mi jól megszorongattuk őket :-)) , akkor hallottam utoljára emlegetni, hogy - és sajnálnám, ha teljesen téves dologra emlékeznék - nálunk valami ezres nagyságrendű számban vannak fedett pályák. Amikor megkérdezhették nálunk járva, hogy és itt mennyi van, mókás lehetett, hogy öt (kábé ennyi lehet, ha jól rémlik). Biztos mondták a kanadaiak, hogy nem, ők nem a kerületre gondoltak, hanem úgy az egész országban mennyi van. :-)
@Demokrapia: Gondolom,itt a tv nézettsége is beleugat"(észrevehető más sportágakban is,hogy a nagyobb piacu országokat jobban nyomják(több meccs,nagyobb nézettség,nagyobb reklámbevétel,stb)
Anyagi érdek hogy ezek mindenképp célközelben végezzenek.
(hangosan gondolkodtam a felvetésen)

@Demokrapia: Még annyit hozzátennék a sok kiállított magyar miatt volt a sok gól. Az kiveszi az erőt a játékosokból és nehéz pszichikailag is.
az egész VB egy csodálatos élmény, és nagyon jó látni, hogy nem csügged a szurker sereg.
bent kéne maradni, megérdemelnék a srácok.
@haveri kutya: Lehet, de ebben az esetben minek? Kanada úgyis fölényesen nyert volna.
@MeLa: "Indoor Rinks 2,451" No, ez az, akkor nem emlékeztem rosszul. Én is kétezret akartam írni, de féltem, hogy tévedek. :-D
De a mi 17-ünk már sokkal több, mint hittem.

Azért az jó dolog, hogy nálunk háromszor annyi srác hokizik, mint felnőtt. Csak csinálják, nagyon helyes. Ha nem direkt a durvaságra mennek, mint az NHL-ben, akkor a hoki egy nagyon jó sport.
@Atisss: jo bulit, kedden megkapjak a feheroroszok is a szurkoloi pressure-t. A szlovakoknak is remegett a labuk a 3. harmad elejen.
(webpont olle!)
@MeLa: jó de ez egy szint fölött nem az anyagiaktól és az országban játszó játékosok számától függ. Pl. Csehország, Svédország (jó ott az anyagiak megvannak).
Hiába van pénz, tehetség is kell hozzá nem?
A focira is mindig azt mondják, hogy a pénz. De mindkét ország játékosai eléggé elszántak, rengeteget edzzenek, mégis az élboj verhetetlen.
A hokikultúra öröklődik?

@Androsz: Hallgattam ma Jakabházit az inforádióban.Pont ezekről beszélt.Pár éve,mikor a küldöttségünk kiment bemutatkozni a szervezőknek,minden küldöttől megkérdezték hogy mondja el hány igazolt játékosuk van,hány csarnok,hány csapat a bajnokságban.
Röpködtek a 100ezres számok,csarnokból a 100-500,csapatokból a 20-30-ok.
Mikor hozzánk ért a sor,a küldöttünk felállt,és közölte a számokat.
1-2-3:D

Nem hitték el:D

Ehez viszonyitsunk
@Demokrapia: Persze,de védeni kell a sztárokat.Azok miatt nézik a tv-t milliók.Képzeld ha lesérülnek...;)
nekik lehet,őket nem.
@ave: gondolom, mert nem láttad a meccset, és semmit nem tudsz a hokiról.
@Androsz: a játék legtöbb esetben nem a durvaságról szól, hanem a keménységről. Az egy másik felfogás, ahogy az amerikai és kanadai csapat játszik. Ott bizony akkor is van ütközés, ha már nincs ott a korong. Ezt meg kell szokni, ebbe bele kell tanulni, lehetőleg már fiatal kortól kezdve. Hosszú az út, de jó irányba megyünk... Kitartás, szorgalom, eltökéltség, s az eredmény nem marad el!
török péter for president
@blöff: igen, öröklődik. A cseheknél és a szlovákoknál olyan a hoki, mint nálunk a foci. Mindennki ért hozzá... :) Fel sem merül, hogy megkérdezzék valakitől, hogy miért vitte a fiát vagy lányát (!!!) jégkorongozni. Itthon meg... Erről tudnék menélni. ;)
Igazán gratula a csapatnak látszott hogy szivvel lélekkel küzdöttek, csak remélni tudom hogy nem a következő mecsek rovására...
A szurkolóknak külön grat eszméletlen hangulatot csináltak.

Azt tudja valaki hogy Török Péter miért volt Szegedi Tudományegyetemes polóban? Sajnos lemaradtam a közvetítés elejéről, de az egyetem jégkorongcsapatának volt tagjaként azért kicsit jól esetett:-).

Kicsit szakmaibb téma: szerintetek mit kéne tenni az első sorral? Láthatóan Palkó melöl hiányoznak a társak nincs meg az összeszokotság (lehet sorokat probálgatni de plakó csicso összeszokott párt nem lehet szerintem már pótolni). Szerintetek van erre valamilyen megoldás? Vagy ezen a VB-n inkább a 2. 3. sortól kell majd várni a gólokat? Ebben semilyen kritika nem akart lenni, de kiváncsi vagyok valkinek van-e megoldása erre a problémára.
@blöff: Lehet ott működnek legjobban a "játékos gyárak"(pl fociban hollandia).Felismerték,hogy ebben van a jövőjük,és ráálltak a képzésre.Tán ettől termelik ki azt a sok tehetséget(ami nálunk pl lehet elkallódik.Bár remélem nem).
A válogatottjuk pedig a reklámtábla,ugródeszka az NHL-be.
ugyan mar sracok. Upshall nem egy durva jarekos. az egy teljesen szabalyos bodycheck volt. Sajnos mi nem vagyunk ezekhez hozzaszokva. Szegeny Bank eleg szerencsetlenul kapta el.
negyon tetszik azert ahogy vedekezunk. fegyelmezetten, szervezetten. es a szurkolok fantasztikusak!
nem szegyen Kanadatol kikapni. majd a benmaradasert kell nyernunk, valszinuleg Francio. vagy valaki hasonlo ellen.
@ComLo: Lenne egy kérdésem. Van még az SZTE-nek egyetemi csapata? Ha van szeretnék abban a csapatban játszani.
@haveri kutya: igen ez így van. Pl.: a szlovákoknál Trencsényben (Trencin) működik egy ilyen képzési forma, ahonnan a Gaborik-féle nemzedék nőtt ki. Az már más kérdés, hogy azóta maga Gaborik épített egy új csarnokot, s ezzel mintegy tovább vitte azt a nevelésu módszert, amelynek Ő és társai is köszönhették, hogy felfigyelt rájuk a világ.
@MeLa: amugy szlovákiában 70 csarnok van.
Szolni kéne Ancsinnak,épitsen ő is egy csarnokot:D

És szlovákia csak egy 4 milliós ország....
@haveri kutya: türelem, lassan, lassan érződni fog, hogy kettéváltak... :) Mi meg majd jövünk fel, mint a talajvíz!

Petőfi után szabadon: száz csarnokot, ezeret! Csináljatok, csináljatok...
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: OFF Én már évek óta nem vagyok szegeden, ahogy tudom már nincs egyetemi edzés (sem:-( ), de küldj egy mail-t a comlo@freemail.hu -ra és adok kontaktokat hogy kivel érdemes erről beszélni.
ON: Igazi jégkoronghoz értő ember nem is remélte hogy izgalmak várnak ránk az első körben. Ezt azért jó szem elött tartani. Mégyegyszer köszi a csapatnak.
Hi, kint voltam, a kanadai volt fonokom szerint is tobb elonyt kaptak mint ami jart .. itt kint szuper a hangulat tobb ezer magyar unnepelte a csapatot elotte kozben utanna ... koszonet, hogy egy vilagszerte nepszeru csapatsportban ott lehetunk a VB-n ... mindenkinek at kellene erezni, milyen ez, amikor hazai a palya es zug a szurkolo sereg :)
@MeLa: Képzeld el mi lenne itt pár éven belül,ha öntenék a hokiba a pééézt,és hirös sztáredzőket hoznának;)
es ma eldontottuk, hogy ha kell visszajovunk a vegjatekra mert holnap haza ...
@haveri kutya: Szerintem az, ami a fociban, hogy tele vannak a csapatok megélhetési alibifocistákkal, meg minden csapat arra panaszkodik, hogy nincs pénze kifizetni a milliócskákat a játékosoknak, és egyébként is tele vannak problémákkal. Most a hokiválogatottunk olyanokból áll, akik szeretnek és tudnak is hokizni, amennyire ezt meg lehetett tanulni, a közönség pedig imádja őket azért a harcért, amit vívnak.
@haveri kutya: azért ez nem ilyen egyszerű... :) Sok-sok munka és idő kell ahhoz, hogy ilyen "arany-generációk" nevelkedjenek fel, de ismét mondom szerintem jó úton járunk!

Attól azért óvakodnék, hogy a focihoz hasonlóan számolatlanul öntenék a pénzt a hokiba is, mert akkor óhatatlanul megjelennének az ezzel együttjáró nem kívánatos "elemek".

A hokis közösséget eddig a túlélésért folytatott szüntelen harc kovácsolta ilyen erősre, s tényleg csak azok maradtak ebben a közegben, akik valamit tenni is akartak a cél érdekében.

A sikerek meg eddig igen szűken hozták a támogatókat, de legalább a szurkolói bázis szélesedett, s olyanok is érdeklődnek a jégkorong után, akik eddig nem is hallottak róla.
@blöff: Szerinted a kajak-kenu kultúra öröklődik Magyarországon?
@Androsz: ez igaz,de...
A hazai hoki nem pénzmosoda,ezért ne hasonlitsuk a focival.Miért baj az ha jobb felkészülés lehetne?Miért baj ha jobban honorálják őket?Megérdemlik a fiúk!
Miért lenne baj ha nőnének ki a csarnokok a földből?
Egy ponton túl már nem lehet amatörként,vagy félprofin csinálni ezt.
Csakhát....Merjünk nagyot álmodni?
Ez itt a kérdés.
@blöff: Ugyanúgy, ahogy az volt Schumacher és a többiek között. Ugyanúgy, mint Mo. a vízilabdában sok más országgal szemben. Ugyanúgy, mint az ázsiai azstaliteniszezők mindenki mással szemben.. Millió példa van rá. A 16 csapatból itt 6-nak van reális esélye megnyerni a tornát. A többiek más osztályt képviselnek. A foci vb-ken is ez a helyzet, a 32-ből igazából 5-6 szokott kiemelkedni.
Büszke vagyok a srácokra, nincsen semmi keserű szájizem, talán egy kicsit a gól hiányzott, meg egy kicsit innen nézve be voltnk tojva talán. Az is lehet inkább csak spóroltunk. Ez a realitás, lehet volna picit kevesebb, de jóval több is. Az a jó, hogy ez a stábés a játékosaink pontosan tudják. Magasra tették a mércét, és megfelelnek neki. Kanada minket azzal tisztelt meg, hoy 4-0 után sem vette félválról a meccset! Sokan szokták sok helyen emlegetni, hogy most büszke vagyok arra hogy magyar vagyok, meg ilyesmi, nos én mindig büszke vagyok rá, minden körülmények között vállalom, még akkor is, amikor bajom lehet belőle. Köszönet a szurkolóknak, a semlegesek teljesen el vannak tőlük ájulva valamint körülbelül magasról szarnak a tót sirámokra.
@haveri kutya: Persze, merjünk nagyot álmodni, de aztán csak azt kezdjük el megvalósítani, amit érdemes. A magyar hokit egyelőre nem lehet összehasonlítani a focival, és ez előnyére válik. A hokisoknak megadni azt, hogy ne küzdelem legyen hokisnak lenni, hanem sport, az jó álom. De látod, MeLa is rögtön a focira gondolt. Ott már akkor is öntik a pénzt, amikor a csapatok nem szolgálnak rá. Nem a sikerekről, eredményekről beszélek, hiszen egy goromba zakót ünnepelt ma üdvözülten a magyar szurkolósereg, hanem az eltökéltségről. Szokták emlegetni, nem alaptalanul, hogy Puskásék még kiszöktek a kórházból is az edzésre, később viszont minden bibivel lemondták a válogatottságot a mi fiaink. Ha dől a pénz, kritikátlanul, elmúlik az amatőr szellem pótolhatatlan lelkesedése. Ezt a dilemmát nehéz megoldani, tudom, de attól még nem lesz jó, ha azért mennek majd a srácok hokizni, mert azzal majd sokat fognak keresni.
@Androsz: Jó,de nem hiszem hogy pl kanada atól lett nagy,hogy a pénztelenségben,a sportszereteben bizott.

Legalább az utánpótlás neveléstől ne vedd el a pénzt ha kérhetem:D

Tudod,az a különbség a foci és a hoki között,hogy a másodiknál elvárnak teljesitményt azoktól,akik szeretik is játszani.

Miért kell nekünk mindig mohács?
Miért csak ellenszélben mennek a dolgok?

Szerintem,ha ezeknek a fiúknak 3x-os fizetése lenne,akkor is igy hajtanának.A lelket kell a gyerekekbe verni,a játék szeretetét.
Szerintem ez a titok.
És hogy legyen lehetőség,értelme levinni a gyereket hokizni.
@haveri kutya: Természetesen eszemben sincs, hogy a magyar hokit csak gondokkal terhelve láthassam. Csak a focival valamit elrontottak, akik a dolgokról dönthetnek. A hoki is juthatna erre a sorsra. Tévedjek, kívánom. Tényleg.

Mellesleg még egy megjegyzés: a mi éghajlatunkon azért mégiscsak több esélye van egy foci-tömegbázisnak, mint ugyanaz a hokiból. Hogy ma mi van, nem tudom, de kölyökkoromban elég volt, ha egy ötméteres szabad helyet találtunk valahol, ott már lehetett legalább tengózni. Az iskolaudvar, a garázs-előterek, a mindenféle kaszálók és rétek mind focira alkalmasak. Kanadában a gyerekeknek feltehetőleg többször jut jég a talpa alá, mint nálunk, és ez biztosan számít. Szörf-világbajnokunk sem lesz egyhamar, vagy biatlonbajnokságunk. ;-)
@Androsz: Persze,de nézz körénk.
Szlovákia,Csehország,Ausztria,Svájc.
Nekik mitől jobb?
Jó,természetesen esélyes bobcsapatunk,vagy siúgróink nem lehetnek.
De ez csarnok sport mamár.

Tudod,azért rokonszenvezek a mai hokival,mert olyanok vannak fölül,akik akarnak is valamit,nem pénzért,zsiros állásokért csinálják.
A foci meg a fejétől bűzlik,nem hiszem hogy egyhamar túljut a morális válságán.
Itt viszont megvan a szándék,és akarat a vezetőségben.
Ehez kéne "anyagi energia"(pénz),és többre lenne képes.
@haveri kutya: A foci meg a fejétől bűzlik,nem hiszem hogy egyhamar túljut a morális válságán.

Így van, pont ez az. Ma még a hoki nálunk nem üzlet a sok ügyeskedőnek és valakibarátjának. A foci viszont az. Talán attól tart ott, ahol. Mert a válogatottunk lehet néha lelkes és ügyes, a klubfoci elég mélyen süvít. Ha a hokiba több pénz jut, egy darabig jobb és könnyebb lesz, aztán elkezd a dolog üzletté silányulni, én ettől tartanék. De mindegy, az a veszély egyelőre nem fenyeget, hogy a hokinak több pénz jut, vagyis emiatt aggódni sem kell. Szurkolunk a csapatnak, szeretjük őket, és örülünk, hogy küzdenek, ez a lényeg.
Csak azt szeretnem hozzafuzni,hogy annak ellenere,hogy Kanadaban elek mar tobb mint 20 eve nagyon orultem es szurkoltam a Magyar csapatnak.Miutan mar lattam egy-ket hockey meccset(nem tartom magam szakembernek) azt tudom mondani,hogy ez a meccs olyan volt mintha a kozarmislenyi NBII-os focicsapat beallna vedekezni a brazil valogatott ellen.Szerintem meg kellett volna lepni Kanadat egy tamadasra epulo jatekkal es ha kapunk 20-at kit erdekel ha mellette lovunk 5-6-ot.
Senkit nem akarok elkeseriteni de hozzatenem,hogy ez nem az igazi kanadai csapat volt mert itt meg megy a bajnoksag,
Benk serulesehez csak annyit, hogy igazan tiszta szivbol sajnalom, hogy ennyire sulyosan megserult. Sajnos az NHL jatekosok nem kimeletesek, de ahogy a visszajatszasokbol kiderult, Upshall tulajdonkeppen nem volt kimeletlen, es Benk elfelejtette talan egy pillanatra, hogy minden jatekos, aki vezeti a korongot, felfele kell hogy tartsa a fejet. Ez annyira alapszabaly a jegkorongban! Szamitani kell minden pillanatban arra, hogy leutkozik, es ha felfele tartotta volna a fejet, latta volna az erkezo Upshallt, aki ugy jott mint egy gyorsvonat. A masik oldalrol tekintve viszont az teny, hogy az eredmeny (6:0) nem indokolta az effajta utkozest. Major penalty + game, = egy kovetkezo meccstol valo eltiltas automatikusan. Buta hiba volt a kanadaitol, raadasul ez remelem sulyosbodni fog, mert az IIHF meccseken fenntartjak a jogot, hogy meg megtoldjak az eltiltast egy-ket meccsel. Egyebkent ezert az utkozesert az NHL-ben nem jar buntetes, egyertelmuen a leutkozott jatekos hibajanak tartjak. Ilyen "apro" dolgokra azert Cortinanak fel kellene hivni a figyelmet!
@XXX Magnum: Butasag! Sajnos szemmellathatoan lassubbak a magyar jatekosok, habar technikailag es taktikailag elegge kepzettek, de a gyorsasag hianyaban eselyunk sem volt a tamadojatekra. Hiaba nezel meccseket ugy latom, ha nem vetted eszre ezt az alapveto "kis" kulonbseget. Es hozzateszem, hogy nem azert lassubbak a magyar jatekosok, mert nem tanultak meg korcsolyazni rendesen,hanem azert, mert jeg hianyaban ugye nincs olyan lehetoseguk, mint a kanadaiaknak, ahol telen -nyaron ket eves kortol akkor mennek az arenaba EDDZENI, AMIKOR AKARNAK,es nem akkor, amikor eppen van jeg, aminek a minosege kivanni valot hagy maga utan. Na mostmar remelem erted. Lenyegtelen, hogy a rajatszas meg megy Canadaban, soha az eletben nem jatszattak a legjobb jatekosokat, ez naluk kizarolagosan "elvallalom" alapon megy, es ok jelentkeznek. Nem kerik fel oket. Udvozlet Neked!
Koszonet a Magyar csapatnak az eron feluli teljesitmenyert!
Kedves @najsport:

Nézd, nem nagyon értem a hozzászólásod, mert hogyan jőn ez ide? Hogyan kerül a csizma az asztalra és egy kanada magyar meccs hozzászólásaiba a te kedvenc szlovák játékosaid listája?
Oké akkor beszélgessünk az NHL-ről:
Edmonton Oilers, Minnesota Wild, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, Colorado Avalanche az alap játékban simán kiesett.. Tehát az általad favorizált játékosok fele már rég rendelkezésére állt a szlovák vezetésnek, mint ahogy a kanadai szakvezetés is a hasonló sorsú NHL csapatok játékosállományából válogatott. Gondolod, hogy a tök utolsó Colorado Avalanche miután kiesett nem adta volna ki a "nagy szlovák válogatottnak" például a "rettegett BUDAJ-t"???? :):):):)

2 pld a kanadai csapatból de persze találsz még más csapategyezést is:

ROLOSON Albert (Edmonton Oilers), HARDING Joshua (Minnesota Wild) két kapuőr a kanadai válogatottban van most. Csak nem, pont két kiválló szlovák jégkorong játékos csapattársa akik nem kerültek be a szlovák nemzeti csapatba? Szóval - legyünk őszinték - ezek az emberek simán nem kellettek... ennyi. Vagy büdös volt nekik a meló a nemzeti gárdában... túl nagy sztárok...:DDD
Akár igy, akár úgy, ez szégyen. Én nem dicsekednék vele.

Itt a listád kicsit szortirozva:

Rég kiesett:
VIŠŇOVSKÝ (Edmonton Oilers),
GÁBORÍK (Minnesota Wild),
MÉSZÁROŠ (Tampa Bay Lightning - keleti csoport utolsó elötti)
ZEDNÍK (Florida Panthers),
SVATOŠ (Colorado Avalanche - nyugati csoport tök utolsó),
BUDAJ (Colorado Avalanche),

Még játszik:
CHÁRA (Boston),
JURČINA (Washington),
ŠATAN (Pittsburg),
DEMITRA (Vancouver),
Marian HOSSA (Detroit),
KOPECKÝ (Detroit),

Szóval ha valóban gratulálni akartál és a célod nem az volt, hogy futtasd mennyivel pengébbek a szlovák jégkorongozók a magyaroknál, akkor mire ez a felsorolás?

Én Montrealból irok és tényleg jó volt látni a fiúkat, még ha az eredmény olyan is lett amilyen. A szurkolók pedig káprázatosak voltak. Ha a szivük felét be tudták volna kiabálni a játékosokba akkor az eredmény is szebb lett volna. Kár, hogy a csapat még a pályára lépés előtt eldöntötte, hogy ma vesziteni fog. Érdekesebb lett volna a meccs, ha az esélytelenség könnyedségével játszanak... vaskos meglepetés is lehetett volna, hiszen kanadának hoznia kellett a meccset. Nekik valóban okuk lett volna az aggodalomra, ha egy mindenre elszánt csapattal találják magukat szemben.
Szupert pedig kicsit hamarabb is levihette volna a szakvezető... Ez nem az ő napja volt, nincs a világon olyan csapat, ahol 6-ig várnak a kapuscserével.

Hajrá magyarok lesz ez jobb is!!!!
Én is Kanadában élő magyarként írok, és bár sajnos csak 0-4-től 0-7-ig láttam a meccset, örültem, hogy a sportcsatornán figyelhettem Magyarország hokicsapatát az egyik legnagyobbal játszani. Tetszik az otthoni lelkesedés, és ha ennek a világbajnoki szereplésnek csak annyi hozadéka lesz, hogy egyre több gyerek kezd otthon is korcsolyázni, és érdeklődni a játék iránt, akkor már megérte a küzdelem. Talán hosszabb távon az eredményeken is meglátszik majd.

Itt Kanadában a világbajnokság körüli kvázi érdektelenség elég érzékelhető, hiszen a hoki hirek között nehezen észrevehető helyeken olvasni róla. Még a szlovák szomszédomat sem érdeki komolyabban, hiszen ő is - mint mindenki - az NHL meccseit nézi. A TSN is a valós meccskezdet után 2 órával kezdte felvételről közvetíteni a Kanada-Mo.-t, de aki esetleg érdekel is csak annyira vette komolyan, mint a magyarok egy Kanada-Magyarország vizilabda mérkőzést.

A mai meccsen egy olyan ország játékosai ellen próbálkoztak a fiúk, ahol a gyerekek valóban egészen kicsi kortól kezdve járnak, leginkább szülői motivációra, akik elég komoly pénzeket hajlandóak kifizetni a felszerelésért, és sporttagságért, és sokszor keményen parancsolják vissza a gyereket a jégre, ha neki éppen nem feltétlenül lenne kedve korcsolyázni (az enyém is jár, de nincs kényszer). A szövetségi szintű gazdaságélénkítő csomagban is ötlet szintjén felmerült új jégcsanokok építésének támogatása.

Otthon a lelkesedés mellé kellenének anyagi áldozatokra kész szülők, létesítmények, és sok-sok hoki a médiában. Amig ez nincs, addig a 0-9 egy szép teljesítmény.

Szép volt fiúk.
Bárhol is végzünk a tabbellán,ezt az út 2. állomásaként kell kezelni.! Mert emlékezzünk-az első Divizio I-ben 0 ponttal estünk ki ,és szoros mérkőzésünk se volt! Ez a VB rég megérett jutalom a Ladányi és többi 1975-76-os generációnak!!! Bízzunk benne-bentmaradunk! Az IFI csapat teljesítménye meg reményt ad a további fejlődéshez. HAJRÁ MAGYAROK!
IIHF honlap, erősorrend 2009.04.27. reggel

Magyarország a 13.!!!!!!!!! A tegnapi meccsel együtt.

Pénteken még a lesajnált 16. voltunk.:)
[link]www.youtube.com/watch?v=aOs_ZT7WBT8[/link]

Azért itt majdnem meglettek 2004. 02. 03-án Székesfehérváron, a barátságos mérkőzésen... Ez most ahhoz képest... Tény, hogy nincs Ocskay Gábor...
@retyetyutty: hát igen, ezzel hangolódtunk tegnap, de nem soka segített ;)

jegkorong.blog.hu/2009/04/26/magyarorszag_kanada_4_5
@stgral: a power rankinget csak a teljes forduló után frissítik. holnap reggel már nem leszünk 13.-ak, sajnos

szerintem butaság mindenkire ugrani, aki egy kicsit is kritizálni meri a csapatot. erre a 0-9-re nincs miért büszkének lenni, nagyon rosszul, félősen játszottunk. de ezt bizonyára tudja a csapat is, meg a kapitány is

csak a szurkolók nyújtottak osztályon felüli teljesítményt, ellenfél ide, ellenfél oda, a csapat messze volt attól, amit tud
Hihetetlen volt a magyar szurkolótábor! El sem hittem, hogy vb meccset látok..
Gratulálok a csapatnak a közdésért, helytállásért!
Benk Andrásnak pedig mielőbbi felépülést kívánok!
Sziasztok!

A magam részéről remekül szórakoztam a tegnapi mérkőzésen a 0:9 ellenére. Magas színvonalú hockeyt láttam az egyik csapattól, a másiktól pedig maximális küzdő szellemet és helytállást! Eredményként értékelem, hogy CAN a nagy erőfeszítése ellenére sem tudott két számjegyű győzelmet aratni, illetve, hogy Heatley gól nélküli maradt, és kis szerencsével gólt is üthettünk volna, a helyzeteink megvoltak hozzá...
A közönség is csodálatos volt, méltó a magyar csapathoz!
@stgral: ebben csak az első forduló van benne (fent van a frissítés dátuma), körönként (2 naponta) frissítik.

A mérkőzéshez: hát igen, egyelőre ez a realitás. 5-10 gól a két csapat között, 2-3 lőtt gól legfeljebb. Tegnap igazából szerencsénk sem volt. Úgy dadogott a korong, mintha a srácok sosem láttak volna botot és korongot. Ezek a dolgok sajnos kijönnek egy ennyivel jobb csapat ellen. Nincs meg még a rutin. Nem csak azoknak, akik pályára lépnek, hanem azoknak sem, akik felkészíthetik a jövő nemzedékét erre a szintre.

Nekem így is örök emlék marad, egy gála-mérkőzés, és nevetve fogok visszaemlékezni 20-30 év múlva, hogy "hú, akkor még közel egy tizest kaptunk a nagyoktól, ma viszont már kb. egál" :D

Ha megnézitek, honnan indultunk 15-20 évvel ezelőtt. Kevés ország van, ahol ekkora volt a fejlődés. A mai 5-6 éves gyerekek az elsők, akik - viszonylag nagyobb létszámban - kicsi koruktól kezdve fedett pályán tanulhattak meg korizni, és járhatnak edzésre, gyakorlatilag egész évben.

Sokat kell még tanulnunk ezen a téren.

Amit viszont tőlünk lehet tanulni: hozzáállás (még a 60. percben is hajtottunk egy pici gólért, pedig már 9 volt oda...), szurkolás, akarat.

Annyiszor elhangzott már, lassan közhely: pénzt a jégkorongba! Igen: erősíti a nemzeti büszkeséget, a nemzeti öntudatot. Kellenek ezek az impulzusok a mai világban, mindig kell egy apró siker, egy apró öröm.

Hajrá Srácok, mindent bele a fehéroroszok ellen. Be kell látni, ők is sokkal jobbak mint mi. Ők is rettentően éhesek a sikerre. Reálisan nézve nincs sok esélyünk ellenük (sem), de tény, nem egy Kanada. Szóval kis szerencsével, figyelemmel akár még...

RIA-RIA-HUNGÁRIA!

#19...
Sajnos látszott, hogy mennyire más dimenzióban hokiznak ők...

A magam részéről annak szurkoltam, hogy ne legyen "közte 10", ez bejött. Szerintem nincs különösebb ok a szégyenkezésre, vagy összezuhanásra, az alsóházi csapatok közül (mert a realitás az, hogy MI is azok közé tartozunk), szerintem BÁRKINEK tudna ennyit (vagy többet) ütni a Team Canada...

Benk Andrásnak mielőbbi felépülést kívánok, remélem a jövő évi A-csoportos VB-n újra láthatjuk játszani!

Igazából nem is értettem Upshall brutalitását... Törleszteni akart valamiért???

Ja, Spiller Istvánnak riszpekt, sírva röhögtem az "Anyádat! Kedves korong..." beszólásán. Bár Máthé Pali Armstrong korábbi foglalkozására tett megjegyzése is "fájt" :))))
sorry a belebeszélésért!
csak az jutott eszembe, hogy kellene e egyáltalán szégyenkeznünk és persze, hogy úgy gondolom, hogy nem!
néhány eredmény a wikiről:

April 27, 2007
Russia 9 – 1 Denmark
( 3 - 1 , 5 - 0 , 1 - 0 )

April 29, 2007
Russia 8 – 1 Ukraine
( 2 - 1 , 3 - 0, 3 - 0 )

May 4, 2000
Sweden 7 – 0 Belarus
( 4 - 0 , 0 - 0 , 3 - 0 )

May 3, 2000
Japan 0 – 9 Norway
( 0 - 4 , 0 - 3 , 0 - 2 )

May 5, 2000
Czech Republic 9 – 2 Italy
( 2 - 0 , 5 - 0 , 2 - 2 )


May 6, 2000
Slovakia 9 – 1 Norway
( 3 - 0 , 1 - 1 , 5 - 0 )

May 6, 2001
Czech Republic 11–0 Italy

May 4, 2001
Sweden 11–0 Austria


April 29, 2002
Finland 8–0 Poland


eszméletlen, hogy itt vagyunk a legjobbak között és szerintem ide is tartozunk!

továbbra is és mindig:
HAJRÁ!!!!
@"azta": Szégyen? Semmiképp.

Mit nem adtunk volna pár éve, hogy ez előfordulhasson! Ez volt az első tétmeccsünk egy kiemelkedő csapat ellen. Teljesen reális. 6 vagy 9 gól van a két csapat között egy meccsen? Lényegtelen. 6 után szerintem már "könnyebben" jön a többi is. Az önmagában siker, hogy itt lehetünk. Nekünk most kezdődik érdemben a VB. Könnyebb, de nem gyenge ellenfelek ellen.

A Fehérorosz és a Szlovák csapat kb. egy szinten van. Talán egy picivel jobbak is a fehéroroszok, vagy legalábbis mint csapat, jól együtt vannak. Meg kell próbálni a lehetetlent! Kis szerencsével akár le is győzhetjük őket. Reálisan nézve sokkal jobbak, mint mi. De a már jól ismert hozzáállással és frenetikus szurkolással lesz keresnivalónk.
Spiller _anyadhoz_ cimu eposzan jomagam is derultem egy ideig :) de ugy az egesszel is (a meccs es a kozeg) teljesen - ha nem is maradektalanul - elegedett voltam.

1) a szlovakok elleni meccsen latottak alapjan egy csomo fant elkapott a gepszij, hogy most aztan ide meg egy gyufat!...a szentsegit, egyszer elunk. dereng valami arrol, hogy a selejtezo korben a tisztes helytallas az elvarhato minimum (ugye mar a lebonyolitas rendje: az egyet a legjobbakbol egyet-kettot a kozepmezonybol es egyet a kieso zonabol...predesztinal minket. ha tetszik, ha nem.) szoval fohajtas az eddigiekert a legjobbjainknak!

2) Upshall baromi nagyot _torlesztett_ valami miatt...ha lattunk mar NHL merkozest, akkor ott az ilyesmi szinte napi gyakorlat. ugy adni mint elszenvedni. Benket sajnos felkeszuletlenul erte a dolog - bar kotve hiszem, hogy latva a ra varo utkozest meguszhatta volna. remelem, Upshall legalabb egy _sorry_-t elkuld szegeny Benknek.

3) Le a kalappal a _mostani_ szurkolotabornak!!!!!!!!!!!! (az olyan egyszeru embereknek, akik egy marek kavics eszjarasaval kifutyulik mas orszagok himnuszat, majd elkenik a szajat az ellen szurkoloinak, es piros-feher csikos zaszlokkal uberkednek jar a 0-9 sot...ezek mi a fenet keresnek ott?!)
Nem olvastam végig a kommenteket, bocs, ha már volt: az alsóházban kettőt kell előzni a bentmaradáshoz, ugye jól tudom? Nem mintha nem bíznék a csodában kedden, de a realitás (vagy inkább: a "reális csoda") azért az lehet, hogy az osztrák-francia-dán(norvég) trióból kettőt verhetünk...

@Francescoli: ha jól tudom igen. az alsóházi 4-esből kettő esik ki. háát az sem lesz könnyyű feladat, de én bízom benne, hogy sikerülhet. ez a csapat mindenképpen megérdemelné.

mint ahogy azt is, hogy normálisabb támogatásban részesülne a jégkorong-szakág. és nem csak szavakban tisztelt politikusok. érdekes, amikor a divizió-1-t megnyerték, mindegyik mekkora jégkorong-szurkoló lett, és ígértek fűt-fát...

@eurocat: 2): ezt magam sem értem, nem tudom, hogy mi történhetett előtte, ami miatt ekkorát törlesztett. szörnyű volt látni... hát még átélni...
Mutassatok bármilyen sportágat, ahol a csapatunk 0-9-en áll és a magyar SZURKOLÓK azt éneklik: "Ti vagytok a legnagyobbak", "Szép volt fiúk". Azt hiszem ilyen csak a hokiban van. Mert pontosan tudjuk,hogy hol kell kezelni a mai meccset, hogy nekünk ez a vb ajándék, mind1 hanyadik helyen végzünk. És már a maga nemében az is csoda,hogy így játszanak a fiúk, mert erre nem sok ember lenne képes egy olyan tragédia után ami 1 hónapja történt...
A lényeg, hogy bármi is lesz, BÜSZKÉK vagyunk rátok fiúk! Ha VB-t nem is nyerünk, a szurkolóink már világbajnokok!
HAJRÁ MAGYAROK!
@eurocat: nem értem, mi a baj a piros-fehér zászlóval. Az Esztergom zászlaja :D
@Seduxen: szerintem nem történt semmi, és nem is akarta ennyire lerombolni. Benk lehajtott fejjel a korongot nézte, és az ilyeneket az nhl-ben "nem tudják kihagyni", leütközte és ez lett a vége :(. Jobbulást Benknek. Egyébként Ovecskin is ütközött pár éve egy hasonlót, akkor aszem egy svájci bánta.
@ulrik: @eurocat: de egyébként egyetértek a hozzászólásoddal :D
Kanadai riport részlet (bocs nem fordítom le):

"You could see almost a collective look of confusion on the faces of the Canadian players as they walked to their dressing room after Sunday's game. It was the first time any of them had seen a nin-goal victory handled so well by the opposition and it supporters."

És egy kanadai nyilatkozat a meccs után:

"Nothing against our fans in Nahsville, I love them to death, but this is different", said Predators defenceman Weber. "This is something special to be a part of. It's really neat."

HAJRÁ MAGYAROK, csodaszép volt ott lenni!
Elhiszem, hogy soknak tűnt tegnapi 0:9, ám én örültem, tízen belül maradtunk.

Azért a nagy "ég és föld" levezetések közepette ne feledjük, hogy a jóval előttünk álló országokat is hogy meghányták a kanadaiak, két friss emlékeztető:
Tavaly: A németeket 10:1-re (ráadásul a harmadik harmadot már csak végigsétáltak, hisz 9:0 volt két harmad után...)!
Három éve: A letteket 11:0-ra!
Jo reggelt Mindenkinek.

Svajcban elo Magyar vagyok es tegnap en is kimentem a meccsre. Azt hiszem a korabbi hozzaszolok alapjan akkor en is egyszeru kavics vagyok. Na mindegy remelem, a commentelo kolleganak nobel-dija van, mert ha nem akkor o is egy egyszeru kavics velunk egyutt.

Amit tegnap a stadionban volt, ott nem az eredmeny szamit, kanada ennyivel jobb es kesz. Viszont nemzeti egyseg volt, ahol az egyszeru kavics egyutt szurkolt a tobbdiplomas kutatokkal. Egy tabor egy egyseg. Nem volt verekedes, korrekt szurkolas folyt. A meccs vegen a svajci rendezo emelte ki hogy ilyen hangulatot meg svajci arenaba nem tapasztalt, es a svajci rendezo koszonte meg a magyaroknak a korrekt szurkolast es a jo hangulatot.

A Magyar himnusz ugyan a vesztes csapatnak nem jatszottak el, de a kozonseg elenekelte, es uzenem annak a pesszimista honfitarsnak, aki a Magyar himnuszt tul szomorunak talalja, hogy ez nem egy rap-indulo, nem gettokbol jon, ez Magyar szerzo szivebol jovo nehany sor, amelyre remelem egy nap rajosz hogy mennyire buszke lehetsz.

Jobb lenne gyerekek, ha egymas kritizalasa meg alazasa helyett inkabb egymas tamogatasan gondolkodnatok, es a sajat velemenynyilvanitas az epito kritikaban, nem a “cifra fikazasban” formajaban formalodna meg.

Meg egy teny, igazolt jatekosok szama Magyarorszagon kb 2300, mig kanadaban kb 250.000, nem eliras, negyed millio…

Gratulalok a csapatnak hogy ilyen ellenfelek kozott lehet, es helyt all, es koszonom a tobbi szurkolonak hogy buszke lehettem ezen az este hogy magyarnak szulettem.
Magyar tévé közvetítette ezt a meccset? Vagy csak a sporttévé megy ilyenek?

Mert a szlovák közszolgálati tévé (stv2) adta.
@Seduxen: köszönöm
és akkor egy nagy hajrá keddre, és - ha kell!!! - három még nagyobb a bentmaradásos-csoportkörre!

Nem tudom, ki hogy érzi: én elmondhatatlanul boldog lennék, ha kedd este úgy állatnék fel a tévé elől, hogy a maradék meccseken csupa örömjátékos vereség is elég! :-)

Hajrá Magyarország!
Most olvasom a kanadai szövetség honlapján a meccsről szóló cikket.

www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/61843/la_id/1.htm

Hát ez valami elképesztő mennyire pofátlanul lekezelő stílusú!!!! Felháborító!
@Francescoli: így van! ez egy annyira szerethető csapat, hogy azt szavakba nem tudom önteni...

RIA-RIA-HUNGÁRIAAA!!!

Nagyon-nagyon megérdemelnétek a jövő évi A-csoportos tagságot...
@sirnemes: Én azt hiszem, hogy nem a kanadai meccs szurkolási stílusát érte a kritika, hanem azt, hogy a szlovák himnuszt kifütyülték. A kavicsos megjegyzés a szlovák himnusz alatt fújolóknak szólt. Ettől az intermezzótól eltekintve teljes az egyetértés abban, hogy a magyar szurkolósereg is legalább annyira A-csoportos, mint a válogatott!
@galmat:
Hát milyen más lenne, mint lekezelő?! Ha jól látom a fenti listát, akkor befértünk a történelem legnagyobb A ligás vereségei sorába. Hejhó.

Amúgy mi a tökért vernénk meg a fehéroroszokat, ha azok a szlovákok, akikkel csodaszámba ment, hogy majdnem döntetleneztünk, kikaptak tőlük?!
Sajnos a Fibernet jóvoltából én nem látom a mérkőzéseket, azonban köszönöm a magyar csapatnak, hogy ide jutottak.

Ha minden mérkőzésen ki is fognak kapni akkor sincs szégyenkezni valójuk, mert hogy most ittvannak már az megérdemelte a kalapmegemelést. Az pedig, hogy a kanadaiak 9-et lőttek annak is betudható, hogy nem vették félvállról a mérkőzést. Nem adtak esélyt arra, hogy esetleg szárnyalni tudjon a lelkesedéstől.

Akárki akármit mond ÉN KÖSZÖNÖM!!!!

Aki pedig fanyalog az fanyalogjon tovább, valószínű ők ennek örülnek.
Sajnos mi magyarok már csak ilyenek vagyunk. vagy acsarkodunk, vagy fanyalgunk, meg kellene tanulni örülni is egy kicsit....
Kedves @Alex_Kovalev:
ez úgy jon ide, hogy reagáltam valakinek a Szlovák és Kanadai csapat osszehasonlítására egy Magyar-Szlovák és egy Magyar-Kanada mérkozés alapján.
Ha oszehasonlítani akarunk akkor tessék: az eddigi
41 Szlovák - Kanada mérkozésbol 19 nyertek a szlovákok, 4 dontetleb és 18-szor Kanada, a gólarány 134:116.
És hogy válaszoljak: nem azért nem jottek mert nem kellenek, vagy hogy csak a play-off-ban játszanak, de például sérulés vagy családi okokra hivatkozva.
Értem persze hogy ez egy magyar hoki fórum, azért is felyeztem ki elismerésem a magyar csapatnak, bocsánat hogy beleszóltam, már itt sem vagyok ...
(a helyesírásí hibákért elnézést kérek - nem tudok tokéletesen magyarul...)
Reméljük, hogy a fiúk és főleg Szuper a helyén tudja kezelni ezt a meccset. Mielött elkezdődött volna a meccs, akkor sem az volt a kérdés, hogy a válogatott ellen tud-e majd állni , hanem az , hogy a kanadai hokisok mennyire akarják majd komolyan venni a meccset. Abban biztosak lehettünk, hogy a szlovák meccs eredményének híre arra ösztönözte őket, hogy minél hamarabb eldöntsék a meccset. Ez sikerült nekik, szerencsére nem kezeltek le minket. Bár mosolyogtak, de nem akarták megalázni a csapatot. A MAGYAR VÁLOGATOTT most is helytállt, de ez igazi megmérettetés kedden, a fehéroroszok ellen lesz.
Remélem Szupert nem töri le a 6 gól, melyekről nem tehetett, de egyik gólt sem tudtuk volna elkerülni... Szerintem... Ez a realitás, ekkora különbség mindenképpen van a két csapat tudása között...

De nekünk nem Kanadát kell megverni, hanem nagy szerencsével és akarással még egyszer odatenni magunkat egy "nagynak" és megpróbálni csodát tenni. Én bízom a fiúkban, de ahogy a fehéroroszok a szlovákokat legyürték, sajnos azt kell mondanom, hogy a realitás az lenne, ha a fehéroroszok 1-2 góllal nyernének. Mondom, szerintem ez lenne a realitás. A szívem azt mondja, hogy van esélyünk, s amíg van, addig harolni kell... Biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent és még annál is többet meg fognak tenni a sikerért. HAJRÁ MAGYAROK!!!
@mopac: "ahol a gyerekek valóban egészen kicsi kortól kezdve járnak, leginkább szülői motivációra, akik elég komoly pénzeket hajlandóak kifizetni a felszerelésért, és sporttagságért,"

és ezzel el is érkeztünk egy sarkallatos ponthoz. itthon ugyanis nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. gondolom - hangsúlyozom, én laikus vagyok - ezt is 6-7 éves korban LEGKÉSŐBB el kell kezdeni. namármost: akkor egy-egy felszerelés nem jó évekig, mert nő az a gyerek. és gyanítom egy garnitúra nem is elég (tönkremegy, mosni kell, etc-etc). egy korcsolya, egy ütő, meg egy ruha mennyibe kerülhet? 100e? 200e? ki győzi ezt?

pedig a világ egyik legszebb sportja...

remélem lesz lehetősége a gyerekemnek egy akkora élményre, mint ami nekem '83-ban (3 évesen) a C-csoportos VB volt a néhai BS-ben. Ugyan érteni nem nagyon értettem a játékot, látni a korongot meg egyáltalán nem láttam, de egy életreszóló élmény volt...
@najsport: megmondom őszintén engem meglepett a Szlovák csapat játéka, nem alkotnak csapatot és ezzel nem azt mondom, hogy nem jó játékosok egytől egyig kiválóak, egyénileg képzetebbek mint a mieink, de most nem érzem bennük az erőt. Irhatunk számokat hogy ilyen a góllövési statisztikátok Kanada ellen és, hogy hányszor nyertetek ellenük, ez így rendben is van. Ez a múlt amire bűszkék lehettek! Megvan rá minden okotok, ez a Szlovák válogatott nem az a Szlovák válogatott aki pár éve világbajnok lett. Az én szememben Szlovákia még mindig nagyhatalomnak számít! Amit el is veszíthet ha így folytatja, egy Szlovák csapatnak nem csak az NHL-es játékosokra kell építenie henm az otthoni bajnokságban játékosokbaó is ki kéne tudnia állítani egy világverő csapatot és ez az amit most hiányolok!!
soha nem vigyorogtam még végig meccset, amelyiken ekkora zakót kaptunk. de olyan jó volt látni a legényeket, ahogy küzdöttek. kanadával játszottunk tétmeccset! büszke vagyok rájuk. és tényleg, ha vissza is bukunk, akkor is itt voltunk, és a világ megtudta, hogy a srácaink hogy tudnak küzdeni. csak gondoljatok a szlovák meccs visszhangjaira. a tegnapi 0:9 meg azért nem olyan ritka!
benknek mielőbbi gyógyulást.
hajrá mieink!
imádom ezt a blogot
@Horiko: abszolut igazad van, csalódotak vagyunk a szlovák csapat játékából, de az a igazság hogy Szlovákiának nincs 2-3 csapatra való játtékosa ezen a szinten, és ha 10-15 hiányzig a keretbol akkor már csak egy kozépszintu gárdára futja. Drukkolok nektek hogy bentmaradgyatok ...
@najsport: mi meg drukkolunk nektek, hogy meglegyen a negyeddöntő. mondjuk a finnek és a csehek ellen nagyon nem lesz könnyű
@najsport: én is szorítok értetek....
@najsport: köszi! a Próféta szóljon belőled:)))
@D. Gromov: koszonom, akkor egyezzunk meg hogy ti legyozitek a fehéroroszországot, ezzel a bentmaradás tuti, és mi nem visszuk tovább a vereségért járó 1 pontot, hanem a magyarokkal szerzett hármat :), a cseheket kétszer vertuk az elokészuleti mecseken, de hát a tétmárkozés mindig másról szól ...
@najsport: Ne legyetek csalódottak, eddig nem derült ki, hogy mit tud a szlovák csapat.Majd a kanadai meccs után kiderül.Szerintem arra igazán fel fogtok pörögni, ott már lesz kihívás, a vb most kezdődik nektek....
Ahogy nekünk sincs okunk bánatosnak lenni, hiszen ott lehet a csapat az A csoportban s ha ki is esnénk, biztos vagyok benne, hogy nem kell újra 70 évet várnunk a visszajutásra...de nagyon bízom abban, hogy maradunk :-)
Bármi lesz is le a kalappal a fiúk előtt (csapat+közönség)
@najsport: ez egy jó forgatókönyv mindkettőnknek :)
@najsport: @D. Gromov: ez egy mérhetetlenül hülye (ámde remélem NEM felesleges) kérdés lesz:

a középdöntőben KIVEL játszhatnánk?? :)))
@D. Gromov: sziasztok, holnap majd drukkolunk és aztán megbeszéljuk ...
@Seduxen: a D csoport továbbjutóival: finnország, csehország, norvégia/dánia
@D. Gromov: hm, mi az nekünk :)))

holnap maga a meccs kezdődik 16.15-kor, vagy csak a közvetítés? mert ha előbbi, akkor az első harmadot még a melóhelyen megnézem, oszt tipli haza :))
valmi stream a mai meccsekre???
@mopac: Szia! Olvasva a kommented, persze sok mindenben igazad van, csak egyet ne felejts még el. Kanadában a tizedéért veszed meg a felszerelést mint Mo-on, a huszszoros fizetésedből. Hidd el tudom miről írok. A szülők itt is sokat vállalnak azért, hogy a gyerekük hokizhasson, de tudod vannak elég sokan akik ezt sajna nem tehtik meg, így talán felesleges az összehasonlítás. Minden tisztelet azoknak a szülőknek, akik Mo-on vállalják ezt. Fejlődés akkor várható igazán majd, ha nem azok a gyerekek hokizhatnak csak akiknek a szülei ezt megtehetik.
@beth01: megtehetik helyett megengedhetik bocsi.
@Heyerdahl: A foci azért kiszámíthatatlanabb, mindig vannak feltörekvő és meglepetés csapatok. A hokiban nem ezt látom. A kajak-kenu már nem csak a magyaroké, elkezdtek mások s foglalkozni a sporttal:-)
mondjuk azt értem, hogy pl. kanadában van kultúrája ennek a sportnak, akkor nagyobb a verseny is, ergo javul a minőség. Nálunk meg most ez egy véletlen, hogy összejött egy nemzetközi mezőnyben is relatív jó csapat.
De ez azt is jelenti, hogy pár év múlva ismét C csoport...
@blöff:
"De ez azt is jelenti, hogy pár év múlva ismét C csoport..."
hát ez azért nem valószínű :)
Akik vizilabdaban szerettek volna a revansot...
Ma pont ennyi lett a kulonbseg! ;)
@SzDaniel: azért a kanadai népet ez most aligha rázta meg :)
@AG 2.0: mint ahogy minket sem az áprilisi vereség.
@medvid: természetesen. de azért jobban érdeklődtünk a történtek iránt, legalábbis remélem
@AG 2.0: ez tény. legalábbis szintén remélem.
süti beállítások módosítása