HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A magyar–szlovák mérkőzés számokban

2009.04.25. 20:57 hokikori

Majoross Gergely lőtt kapura a legtöbbször, Kangyal Balázs plusz eggyel hozta le a meccset, góljainkat Mol ligás játékosok szerezték. Statisztikázunk a csata után.

A magyar válogatott közel 5000 néző előtt játszotta le első mérkőzését a 2002-ben világbajnok szlovákokkal. Végig komoly erőfeszítésre késztettük ellenfelünket, büszkén mondhatjuk, hogy az utolsó harmadot 2-1-re megnyertük.

A kapura lövési statisztika óriási szlovák fölényt mutat. Az 52-16 különlegessége, hogy a lövések közel felét az utolsó harmadban küldték a magyarok kapujára. Nálunk Majoross lőtt a legtöbbször, 3-szor, Jánosi és Sille is két-két alkalommal talált kaput. Góljainkat sorrendben Holéczy, Peterdi és Sille ütötte, mindhárman Mol ligások. Kovács, Tokaji, Ladányi, Benk és Kangyal szerzett még pontot asszisztensként.

A magyarok közül csak Kangyal büszkélkedhet pozitív pluszmínusz-mutatóval, +1-gyel, a többség 0-val vagy -1-gyel hozta le a mérkőzést, míg Szélig -2-vel. A legtöbb időt – 20 percet – Tokaji és Horváth hátvéd töltötte a jégen.

A mérkőzés rendkívül sportszerű légkörben zajlott. A mi csapatunkból Ondrejcik kétszer, Palkovics egyszer ült két percet a büntetőpadon. A másik oldalon Bartecko az utolsó harmadban kapott kétperces kiállítást. Szuper 92,3%-os hatékonysággal védte a kapunkat. A mérkőzés legjobb játékosának szlovák részről Marcel Hossát választották, a magyar csapatból Holéczy Roger részesült az elismerésben.

69 komment

Címkék: statisztika magyarország vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos a bulikról nem találtam utólag statisztikát, de a közvetítés alatt párszor mutatták, hogy akkor éppen hogyan is állunk. a 3. harmadban vezettünk ebben a mutatóban. szerintem ez is nagy dolog, mert sokat számít. Tud valaki végleges számokat erről?
Még ma sem hiszem el! Remélem kijavítják sz SC-t 19-re az IIHF-honlapján!
az a baj, hogy az első sorunk, ami elvileg a legjobb, nem veszi fel a versenyt a többi csapat első sorával. De mivel sokat vannak jégen, fárasztják a többi sort is.. A többi sor sokkal kiegyenlítettebb.. Ezért tőlük várható még több pont. Ki kéne probálni a sor cseréket :)

Hajrá Magyarok!!!! Innen Moszkvából.. Sajnos egy meccset se fogok látni :( :( :(
@miki78: de az összefoglalókat mindet, ha meglátogatod a blogot.
stats.iihf.com/Hydra/200/IHM200000_84_2_0.pdf

A kapura lövések hatékonyságára és az ember-előnyös, -hátrányos játékra nem lehet panasz.
Hajrá Stars!:)))

Kangyal király: jó az öreg a háznál...

Peterdi milyen hihetetlen átváltozáson ment keresztül a válogatottban, bámulatos!
gólszerzőink közül Peterdi és Holéczy 100%-os helyzetkihasználással rendelkezik, sajna Sille csak 50%-kal:D
HAJRA magyarok....en holnap indulok svajcba....mar alig varom.....kepeket mindenkeppen keszitek es felrakom a kesobbiekben!!!!!
Életem meccs volt a tegnapi. Azóta egy NHL-es meccset sem tudtam úgy megnézni, hogy azt nem mondanám: "kik ezek a magyarokhoz képest?". :) Egyszerűen elképesztő meccs volt. Ha ennél többet nem is tudunk elérni a VB-n (márpedig fogunk) már akkor is azt mondom: megérte.
hat, eletem meccse volt a tegnapi :)
sillet mar mindenki el akarta temetni, erre kiegyenlit a harmadik harmadban - jo az oreg a haznal :)))

holnap reszkess, kanada:D
ahogy nézem, az első forduló után 3 csapat-statisztikát is vezetünk :-)

helyzet-kihasználás (bár a svédek közel voltak, de pár tized hiányzott nekik... nagyon elkapták a sógorokat)
emberelőny-kihasználás 100% :D
emberhátrány-kivédekezés 100%, holtversenyben néhány csapattal
@bdan: maradjunk meg szerénynek és bízzunk, ne elvárjunk, aztán meglátjuk
Hajrá magyarok!
milyen jó lenne a Népstadionban 50.000 nétő előtt egy magyar-orosz meccs! pl. szilveszter előtt.
Frissítették a Power Rankig-ot:
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/power-ranking.html

Immár 13. helyen vagyunk: "Our secret weapons: Levente Szuper, and pre-game goulash"
stats.iihf.com/Hydra/200/IHM200000_84_2_0.pdf

Lövési hatékonyság
1 HUN
2 RUS
3 CAN

Emberelőnyös helyzetkihasználás
1 HUN
2 CAN
3 RUS

Emberhátrányok kivédekezése
1 CAN
1 HUN
1 RUS
Jah, és mindenki jön a szlovákoknál Barteckonak egy vacsorával...
@Sakic19: előtte etette volna meg az a pár millió tót
@greg_k: Ebben mintha még nem lenne benne az esti két meccs...
Egészen hihetetlen ez a csapat, és az, ahogy Cortina felkészítette őket.
Számomra a két legelképesztőb dolog, hogy az NHL-esekkel, KHL-esekkel, világbajnokokkal felálló szlovákokkel felvesszük a versenyt bulielhozatalba. Azok ellen a szlovákok ellen, akiktől, akiktől nem is olyan rég még fényévekre voltunk, és abban a bulielhozatalban, ami régen még a velünk egy szinten lévők ellen sem nagyon ment 50-osnál jobban.

A másik pedig, hogy ezek ellen a legalább egy, inkább két fokozattal gyorsabb szlovákok ellen lehoztuk a 60 percet !!!3!!! kiállítással! Fegyelmezettségből csillagos 5-ös, de persze nem csak abból, hanem még sok másból, amiket előttem szólok itt, és máshol elmondtak.
Hajrá Magyarok!
Hát ez az új power ranking óriási. Főleg a szlovák és a mienk. :)
@trunks: Azok is, de én a svájcin röhögtem a legjobbat. Én a magam részéről el is tudom hinni, és látom magam előtt a szitut, ahogy a svájci öltözőben panaszkodnak a csatárok, hogy ők nem tudnak mit csinálni, ez a Huet mindent véd, és akkor szólnak nekik, hogy ez nem is ő:D

Ha már a Power Ranking: Fehéroroszok elég nagyot estek vissza. Reméljük holnapi meccsek után lecsúsznak mögénk, majd érvényesítjük a papírformát:)
@bezso: hahhaha ez jo!!!!! nyernunk kell a feheroroszok ellen....valahogy....mindenkeppen!!!!!!!!
@ulrik: a pontos számokat nem, de a cseh tv kommentátorai külön felhívták a cseh nézök figyelmét arra, hogy jobbak voltunk buliban mint a szlovákok
Ha, dobre sme odstavili maďarské prasatá už v úvode! Nebyť toho yebnutého rozhodcu, ktorý nám neuznal prvý gól, maďari by už od zlosti prežúvali velkouhorské zástavy. Škoda, že nie som na tom zápase, maďarom by som dal s chuťou do ich mastných feferónskych držiek!

éljen soká a Pre-game goulash á la Cortina!
@KillerOfHungarians: az utolsó előtti szó a pepperóni? Kérek két pizzát!
@Rock me Amadeus: a "feferónskych"-ból arra következtetek, hogy túlborsozta a gulyását, a többiből meg csak annyit értek, hogy dobre maďarské gól, zasztava, skoda. szép gólokat lőttünk, na.
Na holnap (uhh már ma!) leverjük Kanadát és megyek a tengerentúli hokioldalakra böfögni. Á, nincs kisebbségi komplexusom!
@Rock me Amadeus: jameg som dal. somlajost reklamálja.
@KillerOfHungarians: Trianon sa diskutovalo o osude ďalších krajín v druhej svetovej vojne.

Na pojednávaní v polovici maďarského delegáta hovoriť.
Hovor.
- Chcem len povedať, že keď sme prišli do Karpatskej kotliny, Slováci boli ukradnuté v noci z lovainkat.

Ostatné nerozumiete, opýtajte sa na prezidenta, rovnako ako maďarský príspevok na účet, v niekoľkých minútach.
- Nie, nemusíte. Len som ...

Rokovaní bude pokračovať opäť hovoriť do angličtiny:
- Chcem len povedať, že keď sme prišli do Karpatskej kotliny, Slováci boli ukradnuté v noci z lovainkat.

Opäť platí, opýtajte sa, či chcete svoje minút? Hovoria:
- Nemusíte, len som ...

Tento proces pokračuje, maďarskej požiadať o povolenie, aby hovoril znovu:
- Chcem len povedať, že keď sme prišli do Karpatskej kotliny, Slováci boli ukradnuté v noci z lovainkat.

Slovenské bola odoslaná na červenú hlavu, křičel togetat:
- Ale vy ste neboli ani tu!

Čo je na angličtine:
- No, je v tomto zápise ...

nabaszki, öcsémnek 3 skodája is volt, de ezt a mesenyelvet a franc se érti. írjál magyarul vagy inglisül, mert ezt a radai rossebb tót öreganyám érti csak...
@tengerecki:
Sztem az ipse vagy részeg volt vagy külföldi.
,,Kizárt dolog, mert nem tudom"
@megmondóemberke: Lefordíthatnád,hogy mit csevegtetek.:)
@Zigi: Most,hogy jobban megnéztem a válaszodat, meg is értettem.Jó a vicc,csak én románokkal ismertem,s úgy hitelesebb is.:)
"Hah, jól van a magyar sertések elválasztásukat az elején! Yebnutého lehet túl választottbírót, aki elfogadott minket az első cél, a magyarok a düh prežúvali velkouhorské flags. Kár, hogy nem vagyok az a játék, a magyarok azt szeretné, hogy az íz a zsíros feferónskych szar!"
Vagy valami hasonló...
Üdv Mindenkinek!

Na aludva kettőt a péntekire, egy érdekes dologra bukkantam az nso.hu-n.

Limitált széria - asszem 600 db - VILÁGBAJNOKI MAGYAR mezre lehet szert tenni, pár darab elejéig az nso-n egy sorsoláson, a többi a - bocs a reklámért - Nike cég különböző boltjaiban megvásárolható.

Tud erről valaki részleteket?? Főleg: mennyibe kerülhetnek ezek a mezek?
@Seduxen: a VB előtt itt a blogon volt róla szó. Ha jól emlékszem 20e feletti vásárlásnál jár(t) hozzá egy grátisz mez.
@megmondóemberke: Jó vicc, csak én másik nemzettel hallottam :)
Most néztem: Rastislav Stanának van a legrosszabb védési hatékonysága! Még az osztrák Brückler is jobb nála, pedig ő hetet kapott.
@OliBLOOD: Legvegen sem volna rosz ez a sorrend :)
>Our secret weapons: Levente Szuper
------------
Es vajon akkor mit irnak, ha mondjuk ma este Budai vedi ki a Kanadaiak szemet? Mert Krisztian kepes erre!
A Power Ranking-ben egy ilyen végeredménnyel elégedett lennék :) 13-ik hellyel :)

Ez a mérkőzés...

Hát nehéz szavakat találni rá és nehéz új gondolatokat megfogalmazni, mert azóta nagyon sokan leírták már.

Nekem a mutatott játék sokkal többet jelentett, mint maga a végeredmény. Persze, jó lett volna győzni, vagy legalább kihúzni még 13 másodpercet... De egy cseppet sem éreztem magam csalódottnak, nem volt rossz kedvem. Sőt, fantasztikus érzés volt! Az az akarat, a hajtás, amit a CSAPAT mutatott. Tényleg büszkeséggel töltött el.

Pár percet leszámítva (főleg az elejét), teljesen partiban voltunk velük, sőt volt 1-1 perc, amikor uraltuk a játékot. Inkább úgy fogalmazom: látványosan uraltuk a játékot. Mert igazság szerint a mi akaratunk érvényesült jobban a mérkőzés nagy részén: tudtuk lassítani a játékot. Több olyan (főleg szlovák) véleményt olvastam tegnap, hogy "antihoki". Hát ez minden volt, csak pont antihoki nem. Tény, nem játszottunk látványosan, nem volt sok nagy helyzetünk. De egy ilyen ellenfél ellen, másképp nem lehet. A mi helyünkben talán az egyetlen alkalmazható taktika: játék lassítása a gyors ellenfél ellenében, ha lehet kontra, de elsősorban biztonsági játék, a kevés helyzet jó kihasználása, jó védekezés, jó kapus.

Szerintem egy ilyen mérkőzés sokkal szórakoztatóbb volt a szlovákok számára is, mintha teszem azt kiütnek minket 4-5-6 vagy akárhány góllal.

A kapuralövési arány számomra csalóka, én valahogy nem éreztem akkora nyomást, mint amit ezek a számok mutatnak. Persze, voltak meleg percek, voltak nagy helyzetek, de olyan sok azért nem. A góljai sem nagyon ilyenből születtek. (kivéve az elsőt). Persze a gól az gól. Nekünk sem voltak a góljainkon kívül nagyon komoly helyzeteink. Azt a keveset viszont nagyszerűen használtuk ki.

Bulik... hát nem semmi, hogy ebben (is) teljesen felvettük velük a versenyt, sőt, egyes források szerint nyertük is ezt a párharcot. Bár pontot ezért nem adnak, de elég fontos eleme a játéknak, hiszen bátrabban lehet tilosra ütni, ha a szükség úgy hozza.

Kiállítások: lehoztuk 3 kiállítással egy ilyen gyors csapat ellen. Ezeket is úgy védekeztük ki, hogy igazából nem nagyon volt benne a szlovák gól. A mi egyetlen előnyünket fél perc alatt ki tudtuk használni.

Védekezés: pár apró megingást leszámítva remekül tette mindenki a dolgát. Volt pár helyzet, amikor egy kis szerencsével ki tudtuk volna ütni a korongot a harmadunkból. De voltak olyan gyönyörű és tiszta szereléseink, hogy öröm volt nézni.

Támadás: értelemszerűen túl sok lehetőségünk nem volt rá, de nem is volt várható. Viszont amit csak lehetett, azt kihasználtuk. Látható volt, hogy azt lőttük el, ami nagyon biztosnak látszott. A biztonsági játékon volt a hangsúly. Nekem picit Palkó játéka tűnt halványabbnak, de rá jobban is figyeltek, és persze tudjuk... 19... De van bőven tartalék az első sorban, ami gólszerzést illeti.

Kapus: hát, nehéz lenne újat mondani, "a mi titkos fegyverünk" :D De jó, hogy van 3 szinte egyforma képességű hálóőr. Bármelyikük képes bravúrokra.

Elszántság, akarat, kitartás: 100%, nincs mit írni róla, annyira megvolt, hogy csak na... :D

Gulyásleves: remélem ma is lesz ebédre, aztán reszkess Kanada :D

A mai meccs. Hát sokkal keményebb ellenfél vár ránk, mint pénteken, pedig az sem volt könnyű meccs. Feltehetően nem szeretnének úgy megizzadni ellenünk, mint a szlovákok, ezért valószínűleg ők is megpróbálnak az elején nekünk esni, hogy 2-3-4 góllal lehűtsék a kedélyeket, mondván akkor már biztosan a fehéroroszok elleni meccsre fogunk tartalékolni. Minden bizonnyal a gyorsaságukkal (kapu elé szélről belőtt korongok egy-egy megindulásból) vagy erejükkel (kapu előtti kavarodások, mint pénteken) próbálnak majd fölénk kerekedni. Valljuk be, elég kevés a sanszunk arra, hogy akár szoros meccset játszunk ma ellenük.

DE! Mint azt már annyiszor láttuk, ez a csapat bármire képes, még akár arra is, hogy...

Bármi is legyen a mai meccs végeredménye, ez a csapat szenzációs. Kedden ki-ki meccs a fehéroroszokkal.

Hajrá magyarok! Gyerünk srácok!
@ulrik: A goulasch nem pörköltet jelent inkább? :D

Én se tennék ma pénzt magyar győzelemre, de egy tisztes helytállással is elégedett lennék.
@Paripa: hát megfogtál :D nálam a gulyás az gulyás :D bő lére eresztett pörkölt :D

egyébként most olvasom, hogy a 2010-es német VB nyitómeccsét a közelt 76.000 (!) férőhelyes Schalke 04 stadionba tervezik... érdekes.
erről jut eszembe: a németek ezek szerint semmiképp nem eshetnek ki idén?

illetve ehhez kapcsolódó: ha egy VB-rendező a VB előtti évben DIV I-es, akkor automatikus feljutó?
Felkerültek a tegnapi meccsek is a statisztikába. még mindig a magyar csapat lövéshatákonysága a legjobb:

1, Magyarország 18,75 %
2, Svédország 18,42 %
3, Oroszország 16,13 %

Ugyancsak elsők vagyunk az emberelőnyös helyzetek kihasználásában:

1, Magyarország 100%
2, Finnország 66,67 %
3, Csehország 50 %

9-es holtversenyben ugyancsak elsők vagyunk az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében.

Ugyancsak pozitívum, hogy a kiállítások tekintetében csak 2 csapatnak, az oroszoknak és a szlovákoknak van kevesebb kiállítása.

Forrás: stats.iihf.com/Hydra/200/IHM200000_84_3_0.pdf
@Rock me Amadeus: Igen! A fefferoni szót úgy használják ránk, mint pepperóni, mert mi mindent paprikásan eszünk. Viszont annyi nincs nekik, hogy a pepperoni igen messze van a szegedi erőstől! :)
@ulrik: Szerintem nem automatikus résztvevő. Ha belegondolunk, akkor nincs olyan, hogy 3 csapat esik ki az A-ból, de olyan sem lehet, hogy a Div I győztese nem jut fel. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora parasztgyalázat lett volna tavaly, ha mondjuk idén Ukrajna rendezné az A VB-t és ők jutottak volna fel helyettünk.
@ifjvit: akkor az, hogy a jövő évi VB nyitómeccsén a németek játszanak, "csak" kincstári optimizmus a németek részéről?

még nem találtam meg a hivatalos szabályt erre vonatkozóan.
Remélem ma tartalékolnak a fiúk és a fehéroroszok ellen nem lesznek fáradtak. Kíváncsi vagyok a fehérorosz-szlovák meccsre, remélem simán nyernek a szlovákok, mert az a 4-3 vereség értékét növelné.
ha kérni lehetne: nyerjenek a fehéroroszok két góllal, és mi is győzzük le a fehéroroszokat szintén két góllal :D Be szép is lenne!
@ulrik: de az is jó, ha a szlovákok nyernek, és mi akár csak büntetőkkel kiiktatjuk a fehéroroszokat :)
@ulrik: Szabályt én sem találtam, sőt megvallom nem is kerestem, csak belegondoltam józan ésszel. :)
Szerintem ma megverjük Kanadát 2-3 góllal, a Fehéroroszokat meg majd vagy 5-tel, aztán kit érdekel, hogy a többiek mit játszottak! :)
@ifjvit: @ulrik: Automatikus résztvevők. Ugyanúgy, mint ahogy a 2014-es magyar vb-n is tuti résztvevő lenne Magyarország.
@kovacsistvan: tehát az előző évben biztos A csoportban maradó az adott válogatott, vagy ha DIV I-es esetleg, akkor biztos feljutó? Tudtok erről valamit? Tudom, ez csak elméleti fejtegetés...

@D. Gromov: igen ez is elég a továbbjutáshoz. Amit én írtam az arra is jó lenne, hogy 3 pontot vinnénk tovább, ha már egyszer álmodozunk... :D
@kovacsistvan: Akkor viszont bennem felvetődik pár kérdés:
-melyik Divizió győztese nem jut fel?
-a 14. helyezett esik ki helyettük?
-17 csapattal rendezik a VB-t?
@ulrik: A japánok is így voltak évekig, hogy területi alapon benn maradhattak 16. hellyel. De azt hiszem, hogy erre a vb-rendezéses feljutásra még nem volt példa.
@ifjvit: szerintem ekkor (mármint esetleges német 15. vagy 16. hely) esetén a 14. helyezett is kieső. Mint pár évvel ezelőttig Japán esetében több esetben is.
@kovacsistvan: igen, a Japán példa tiszta. A feljutás lenne még "érdekes", de valóban nem nagyon lehetett még példa eddig. De nálunk sajnos vagy szerencsére (?) előfordulhatna a dolog. Tényleg csak elméleti fejtegetés végett. Persze fő az optimizmus: soha többet B csoport. (mármint DIV I, mert szívesen nézném a srácokat a VB B csoportjában Németországban :D )
Ez a 13sec: dühítő, de ha belegondolunk abba, hogy ha 4 perccel korábban jön a gól, akkor más érzéssel kapcsoljuk ki a meccs után a tv-t.
Akit érdekel az, hogy ez a szlovák ifjú forróvérű mit írt, annak itt az eredeti:

Ha, dobre sme odstavili maďarské prasatá už v úvode! Nebyť toho yebnutého rozhodcu, ktorý nám neuznal prvý gól, maďari by už od zlosti prežúvali velkouhorské zástavy. Škoda, že nie som na tom zápase, maďarom by som dal s chuťou do ich mastných feferónskych držiek!

És a fordítás:

@KillerOfHungarians:
Hah, jól leszerelték a magyar disznókat már az elején! Ha nem lett volna az a kibaszott bíró, aki nem ismerte el az első gólunkat, akkor a magyarok már mérgükben a nagymagyarországos zászlóikat rágták volna. Kár, hogy nem voltam ott a meccsen, jól bevertem volna egyet a paprikafejű, zsírosképű magyaroknak!

--

Szüljön sünt az ilyen...
Dühítő a 13 másodperc, tényleg. De semmi gond, szerintem gyönyörű meccs volt, igazán! Budait a kapuba, Szupert véleményem szerint jó lenne egy picit pihentetni, hogy a fehéroroszok elleni fontos meccsen jó formában védhessen.
@hunmaster: ez a szlovák ifjú már rég nincs közöttünk
Oké, csak korábban kérdezték a jelentést. Bocs a fordításért
@ulrik: köszi szépen!

hát nem occsó a buli, de megéri :))
süti beállítások módosítása