HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hatalmas kihívás előtt a kölyökválogatott

2009.04.16. 10:24 F. Kapus

Ma kezdődik az a torna, amelynél színvonalasabb megméretésen még nemigen vehetett részt magyar válogatott. Ahogy már jeleztük, a kölyökszelekció Prágába utazott. Túlzás nélkül a világ legjobb csapataival játszunk: résztvevő a cseh, a szlovák, a finn és a svéd válogatott, ott van négy észak-amerikai szelekció (keleti parti, nyugati parti, quebeci, torontói), továbbá Ororszország két kiemelkedő klubja, a Krilja Szovjetov és az Ak Barsz Kazany. A küzdelmek csütörtöktől vasárnapig tartanak, hét mérkőzésünk biztosan lesz.

A magyar kölyökválogatott kerete:

Kapusok: Berényi Balázs (Alba Volán), Zaka Norbert (MAC).
Hátvédek: Kiss András, Kovács Attila (MAC), Pál Zalán, Lengyel Levente (Dunaferr), Pados László, Barbély Bence (Alba Volán), Kovács Dávid, Dörök Bence (Bp. Stars).
Csatárok: Kocsis Ferenc, Szabó Dániel, Vincze Péter, Varga Balázs (Alba Volán), Erdély Csanád, Szepessy Máté, Szepessy Bálint, Hamvai Szilárd (Dunaferr), Galló Vilmos (Zalai Titánok), Schmál Kristóf (MAC), Orosz Donát (UTE).
Az 1995-ösök részére kiírt tornára öt 1996-ost is vittünk.

Az előzetes A keretből egyedül Varga Olivér, a Bp. Stars csatára hiányzik sérülés miatt. Helyére senkit nem hívott be Faragó Gyula és Kalle Valiaho.

Faragó Gyula, a csapat edzője: "Várták már a gyerekek ezt a tornát. Olyan eseményen veszünk részt, amilyenen talán még soha senki Magyarországról. Szerdán edzettünk egyet a helyszínen. Egy-két edzést megnéztünk. Megmondom őszintén, kétféleképpen lehet nézni ezt a tornát. Egyrészt, hogy eredmény szerint mit játszunk. Másrészt, és én innen közelítem meg, fel tudjuk mérni, mire vagyunk képesek, hol tartunk a képzésben 13-14 éves korban a világ élmezőnyéhez képest. Ezen a szinten mire elég az a mozgás és a csapatjáték, amit mi tudunk. Az edzéseket elnézve megállapítható, hogy jó néhány játékosom technikai szintje eléri az átlagost, sőt néhányan fölötte vannak. Egyéni képzettségben látható elmaradásunk nincs. A magyar is lehet hokinemzet, ha így haladunk tovább, de ehhez jó pár évnek el kell telnie. Bizakodó vagyok, bár hogy csapatként mire leszünk képesek, megjósolhatatlan. Láttam itt a folyosón kis túlzással két méter magas, százkilós gyereket. Nem tudom, melyik csapathoz tartozik, de nagyok a különbségek ilyenkor még. Emiatt is nincs itt jó néhány játékosunk, akik tudásuk alapján velünk lehetnének, de az életkori sajátosságok miatt nem. Előttük nyitva az ajtó, mint minden kölyökkorú játékos előtt. Ha jól tudom, ez az első ilyen rangos kölyöktorna Prágában, hagyományt akarnak teremteni. Ha jól szerepelünk, rendszeres résztvevő válhat belőlünk. Azért is fontos a megfelelő eredmény, hogy jövőre is jöhessünk."

A prágai torna programja itt van. Csütörtökön 13.15-kor játszuk az első meccset a ProHockey 95 néven induló torontói válogatottal. 17.30-kor a West Coast Select vár ránk, azaz egy amerikai, nyugati parti szelekció. Az eredményeket itt követhetik.

Hári Norbert, a minszki ifivébé legjobb csatárává választott Hári János öccse a svéd szelekció tagja lesz Prágában. Az 1995-ös születésű csatár negyedik szezonját töltötte Svédországban. Ebben az évben csapata, a Flemingsberg IK legjobbja volt, klubjából egyedüliként kapott meghívást a svéd válogatottba. Mielőtt megindulnának a találgatások, jelezzük: mostani szereplése nem jelent semmit, nem hivatalos IIHF-rendezvény a prágai. Most semmilyen módon sincs szó arról, hogy ha majd egyszer esetleg alkalmassá válik rá, Hári Norbertből svéd vagy magyar válogatott lesz-e.

34 komment

Címkék: kölyökválogatott faragó gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A cikk címe igen helytálló.Most volt a MAC Füssenben egy tornán, ahol láttuk játszani a Prágában is szereplő 'West Coast Select' elnevezésű csapatot. Mi edző meccset játszottunk az 'East Coast'-al,8:0 lett oda,pedig elég jól ment kint a csapatunknak.
Nekem elképesztőnek tűnik a különbség,de persze nem láttuk őket játszani a mi válogatottunkkal. 3. helyen végeztünk úgy,hogy az elődöntőben egy
Cseh csapattal 0:0 után büntetőkkel kikaptunk.
Hozzáteszem hogy ezen és az utolsó meccsükön az Orosz KC kapusa védett náluk.A Canadien Explorers-el játszották a döntőt és itt kikaptak bünetőkkel. Mi a TPS Turku-t vertük a 3. helyért.
Ez azért érdekes,mert szerintem a Prágában ránk váró tengerentúli csapatok,magasan nyerték volna ezt a tornát. Szóval aki nem látta nem is tudja elképzelni,hogy milyen kemény lesz a srácoknak.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Ők talán már az a korosztály, akik normál körülmények közt tudnak készülni pici koruk óta.
Az ilyen Hári félékre meg vigyázni kell. Bár az tény, hogy egy svéd válogatottal állandó A csoportos vb résztvevő lehetne...
@pokerface: Addigra a magyarral is :))
@pokerface: Ha ilyen hatalmas tehetség a srác úgyis az nhl-ben köt ki. Akkor meg teljesem mindegy melyik válogatottban nem játszik playoff teendők miatt :)
Hajrá magyar!
@Gabor_HUN: szívből kívánom neki, hogy így legyen!
Ez egy nagyon jól kiválasztott csapat,valóban válogatott!Egy kérdőjeles centerrel a soraiban.A rájátszásban elért 3 ponttal is be tudott kerülni a LEGJOBBAK közé.Remélem Prágában bizonyítja tehetségét.Hajrá Magyarok!!!
Olivérnek gyors gyógyulást kívánunk!!!
@canadien: Jó játékos ő, meg kell adni neki az esélyt.
@canadien: a személyeskedést mindenképpen kerüljük el, már csak azért is, mert 13-14 éves gyerekekről van szó, kösz
A svéd Select-ben van egy Gilbert Gábor nevű is, aki az első meccsen a győztes gólt lőtte a cseheknek.
Mindent bele srácok!!!
Nem valami "up to date" ez az online közvetítés... :(
A hátvédek közül Kovács Attila annak a Kovács Csabának az öccse, aki a válogatottban is játszik majd Svájcban. Egy évvel fiatalabb a többieknél, viszont nagyon jól korizik! Lesz itt utánpótlás!!
Hajrá Magyarok!!!!
@MeLa: 3-1 a Torontoiaknak
@b23: ez rész- vagy végeredmény?
nem vagyok szakértő, csak naív kontár, de úgy gondolom, hogy ebben az életkorban az eredmény számít a legkevésbé (persze nem a srácoknak), még u18-as szinten is láthatjuk, hogy egyik nap 5 góllal nyerünk, a másik nap 9-cel kikapunk két hasonló képességű csapat ellen. Inkább az edzői értékelés lesz a döntő - szerintem.
@munkagep: egyfelől igazad van, másfelől azért az is fontos, hogy ne kapjunk ki mindenkitől tízzel, mert akkor jövőre nem látnak minket szívesen komoly tornán
Remélem jól fognak szerepelni a srácok.
Ez egy nagyon komoly torna és ha már elkölt rá a szövetség vagy 3-4 milliót nem szabadott volna elkövetni azt a hibát amit a "B" és "C" csapat esetében már megcsináltak, hogy közös edzés nélkül kell nekivágni a tornának (itt szerencsére a rendezők biztosítottak egy közös edzést minden csapatnak ahol legalább a sorokat összeállíthatták).
Kicsit off, de nem tudja valaki a "B" tornájának DVD-je szét lett már küldve?
@JoAzUgyse: igen,nemsokára megkapod.Tegnap adtam oda a Paska anyukának és ő fogja majd postázni nektek és a Mocsári familynek is.
Szlovakia-Svedorszag: 7-1

Gabor Gilbert kapott meg egy assziszt a Svedeknek. Valaki tud valamit errol a gyerekrol?
nézem a statisztikákat, létezik az, hogy a kapuralövési arány 6-1 volt a Toronto javára? Vagyis, hogy 6 torontói lövés ment a kapura és ebből 5 gól született, mi meg csak egyszer lőttünk kapura?...Elég hihetetlennek hangzik.

F. Kapus: szerencsére csak minusz négy, az annyira nem rossz szerintem.
West Coast Selects-Magyarorszag: 5-0

@munkagep: A svéd szlovákon is 1:7 a kapura lövés, a végeredmény szintén 1:7.

Gondolom nem vezetik a lövési statisztikát…..
Meggyőződésem, hogy ez a csapat kicsit összegyúrva minimum 2-3 góllal közelebb lenne az ellenfelekhez.
Tegnap kinn voltam Prágában a fiúk meccsén. Sajnos látszott , hogy csak 1 közös edzésük volt.Hiába ügyesek a saját csapataikban, a felkészítés hiánya érezhető. Az első két ellenfelünk agresszív játéka meglepett bennünket, bár Kanada ellen mi lőttük az 1. gólt. Sajnos több nem sikerült. A srácok nagyon igyekeztek. Lövési statisztika biztos nincs, mert a kapusunknak rengeteg dolga volt. Remélhetőleg ma talán lesz sikerélményük, bár a mezőny nagyon erős csapatokból áll.
@GABÓ: Nemcsak a közös edzés hiányzik. Ahhoz, hogy gólt lőjünk, kellene, hogy ne mindig a mi kapunk előtt folyjon a játék. Ehhez pedig az kellene, hogy a csatáraink is tudják, mi a dolguk a védekezésnél. Most a legjobb csatárok vannak kint, akik megszokták, hogy amikor a jégen vannak, akkor nagyrészt elöl vannak és támadnak, mert a mi bajnokságunkban megtehetik, nincs aki megállítsa őket. Most van, védekezni kellene mindenkinek, és a csatárok nem tudják, hogy azt hogyan kell.
:-(
HAJRÁÁÁÁÁ, legalább 1 meccset nyerhetnénk, hogy utsó előttiek legyünk... nagyon kívánom nekik, hogy legalább ennyi sikerben legyen részük!
@questionmark: Hát szerintem meg hátvéd poszton vannak a legnagyobb hiányosságaink(főleg méretben).A többi csapatnál megfigyelhető egyébként,hogy szinte nincsenek posztok 5 ember támad,5 ember védekezik,és ha valaki más posztra keveredik ugyanazt képes játszani mint aki ott volt eredetileg.Ez a torna valóban a világ elitjének szól,és bár le vagyunk maradva(elsősorban fejben),azért azt jó volt látni,hogy nem sokkal.Már ebben a korban is elképesztően gyors agressziv hokit játszik mindegyik csapat.Taktikailag,technikailag tökéletesen képzett mindenki.A mieink egyénileg nem sokkal vannak lemaradva(a legjobbak megállnák a helyüket majdnem mindegyik társaságban),viszont csapatként és taktikailag még elég nagy a hátrány,de nem tűnik behozhatatlannak.Ha ezek a gyerekek ebben a környezetben tudnának rendszeresen játszani(évente 2-3 ilyen torna),akkor ők valóban odaérhetnek 6-7 év múlva a stabil A-csoportos szintre.És hogy a sikerünkről is beszámoljak:Kocsis Feri az Allstar meccsen az Európai csapat kapitányaként 1+1-et csinált.4-1 lett az eredmény Európának.
A csehektől és a szlovákoktól eredménytől függetlenül csak kis lemaradásban vagyunk. Élvezhető játék volt még a kazanyiak ellen is.
A svéd és tengerentúli csapatok a játék minden elemében még messze előttünk vannak. De ez adódhat a méretbeli óriási különbségekből, a nagyobb szelektálási lehetőségekből és a játék modern felfogásából. Kevés csel, jó kori tudás, üres helyek keresése, stb.
Ma nem lehet fix sorokban gondolkodni. Egyénileg jól képzett, fegyelmezett játékos a jövő, aki minden poszton bevethető.
Mivel a torna csak kiindulási pont nekünk, magyaroknak, nyilván a levonható tanulságok fognak irányt mutatni a honi szakembereknek.
Arra azonban biztosan jó alkalom volt a hét meccs, hogy néhány játékos értékrendjét helyre tegye.
süti beállítások módosítása