HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Óriási tornára mennek a kölykök Prágába

2009.04.04. 14:38 F. Kapus

A 70-80 fős kölyök tehetséggondozási keretet három részre osztották az edzők. Áprilisban mindhárom csapat komoly nemzetközi tornán vesz részt. A B és a C jelű pénteken mutatkozott be, az A keret két hét múlva utazik Prágába. Olyan tornán szerepelnek, ahol lehet, hogy a magyar hoki történetének legnehezebb mezőnyében szerepelhetnek.

Kezdük az e hét végén szereplőkkel. A B csapat a Bp. Stars által az Icecenterben szervezett European Golden Puck 2009-en vesz részt. Ez egy ével idősebbeknek, az 1994-95-ös születésűeknek kiírt torna, tehát az első éves serdülők is itt vannak. Az eredményeket ennek megfelelően kell értékelni. A Sport XXI. néven indult magyar csapat egy csoportban szerepel például az 1994-es szlovén válogatottal. A tornán a kölyök B-n és a Bp. Starson kívül finn, német, szlovák, horvát, román és szerb csapatok vesznek részt. Az események online nyomon követhetőek.

Géczi Gábor tájékoztatása szerint a B és a C csapatunk játéktudása hasonló, "a B csapatba választás elve az egyéni testi fejlettség volt, hiszen a budapesti tornán egy évfolyammal idősebb játékosok között szerepelnek Keszthelyi Miklós és Fekti Bálint irányításával. A bledi tornára az alacsonyabb, kisebb súlyú játékosok utaznak Orgovány István és Keresztúry Kristóf edzői felügyeletével." A B csapatnak így is majdnem a fele 1996-osokból áll.

B keret:
Kapusok: Lajcs János (Dunaferr), Kornakker Dániel (Dragó Skorpiók).
Hátvédek: Hruby Gellért, Nagy Péter (Dunaferr), Paska Zoltán, Vámos Gábor, Kőszegi Simon (MAC), Kelemen Kristóf (Alba Volán), Bartha Olivér (Miskolc).
Csatárok: Majoross Kristóf, Felföldy Philipp, Ladányi Márton (MAC), Mocsári Attila (Debrecen), Csehy Zsombor, Németh Árpád, Lak Péter, Pápa Márton (Bp. Stars), Varga Dániel (Miskolc), Terbócs István (UTE), Torma Péter (Üröm), Antal Norbert (Zalai Titánok).

A C csapat tehát szintén e hét végén Bledben versenyez, ők a saját korosztályukban. A házigazda HKMK Bled, a szlovén válogatott, az Alba Volán, az Üröm, a horvát Medvescak, az olasz Milano és Cortina, egy cseh és két szerb csapat vesz részt ezen a nemzetközi tornán. Itt két védőnk kivételével mindannyian 1996-os születésűek.

Kapusok: Horváth Gusztáv (Bp. Stars), Daoda Olivér (Zalai Titánok).
Hátvédek: Kiss Lajos Bence, Nagy Patrik, Lakatos Levente (UTE), Szaller Márk (Alba Volán), Péterfi Dániel, Marosvári Kristóf (Zalai Titánok).
Csatárok: Szász Norbert, Jászai Dávid, Keresztury Erik (MAC), Mazzag Dániel (Zalai Titánok), Baljer Levente (Bp. Stars), Mátyási Bence Marcell, Sándor Viktor, Nagy Márk Máté (Dunaferr), Fischer Noel, Sarciá Nicola, Bödök Bence (UTE).

Az A csapat április 15. és 19. között vesz részt egy igen rangos nemzetközi tornán Prágában, amely már-már félelmetes mezőnyűnek is nevezhető. Kalle Valiaho és Faragó Gyula edzők vezetésével utaznak a fiatalok. A következő U14-es csapatokkal vetélkedünk majd: cseh, szlovák, finn, svéd válogatott, három észak-amerikai válogatott (keleti parti, nyugati parti, quebeci), továbbá Ororszország két kiemelkedő klubja, a Krilja Szovjetov és az Ak Barsz Kazany. Igazán jó összehasonlítási alapot fogunk kapni arról, hogy hol állunk a világ élmezőnyéhez képest a korosztályban, hiszen az A csoport krémje vár ránk.

Kapusok: Berényi Balázs (Alba Volán), Zaka Norbert (MAC).
Hátvédek: Kiss András, Kovács Attila (MAC), Pál Zalán, Lengyel Levente (Dunaferr), Pados László, Barbély Bence (Alba Volán), Kovács Dávid, Dörök Bence (Bp. Stars).
Csatárok: Kocsis Ferenc, Szabó Dániel, Vincze Péter, Varga Balázs (Alba Volán), Erdély Csanád, Szepessy Máté, Szepessy Bálint, Hamvai Szilárd (Dunaferr), Galló Vilmos (Zalai Titánok), Schmál Kristóf (MAC), Varga Olivér (Bp. Stars), Orosz Donát (UTE).

Mindezen kívül még két mérkőzés várható a szezonban, amely az 1996-ban születetteket érinti: az ukrán Szokol Kijev 97-es csapatával április 7-én és 8-án játszanak az Icecenterben. Géczi Gábor, mint ennél a korosztálynál mindig, most is fontosnak tartotta, hogy kihangsúlyozzuk: "A Sport XXI. Tehetséggondozó Program nem zárt játékoskerettel dolgozik, ezért a klubedzőkkel próbáljuk rugalmasan megoldani a kérdést. Alapvető információ, hogy mivel a gyerekek eltérő egyéni fejlődési üteme jelentős eltéréseket mutat, ezért a csapatok jelen pillanatban látható összetételében akár egy év múlva is komoly változások következhetnek be."

21 komment

Címkék: magyarország kölyök válogatott géczi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert minden csapatnak!!!Na ez már egy olyan korosztály, amiben csak úgy úszunk tehetségekben!
Hajrá fiúk!
nagyon kivancsi leszek az A csapat teljesitmenyere elvegre a KHL dontosenek az Ak Barsznak a utanpotlas csapataval jatszanak es az a Qubeci valogatott sem lehet semmi.
A Prohockey'95 nevében a Torontói Select is részt vesz, így 4 tengerentúli csapat vesz részt
A Stars döntőt játszik holnap, a Sport XXI. egyet nyert a csoportjában.
Ez nagyon durva A-s mezőny
Krilja Szovjetov ez nem a Szpartak Moszkva utanpotlas csapata? es Kalle Valiaho valami finn szakember ? legalabbis annak tunik a neve alapjan, nem tudom o hogy kerult magyarorszagra, kerestem a hockeydb-n de nem kaptam semmit rola, ugy hogy ha tud valaki vilagositson fel. koszi
@qx92: KC nem a CM csapata.
qx92: Kalle a MAC-ban volt edző 2 évig,először mint "tanuló"(termelési gyakorlaton):)utána pedig itt maradt egy évet majd kis kitérő után bizonytalan időre visszajött.Sajnos
azért bizonytalan,mert egy elég komoly állás ajánlata van a Finn szövetségtől és mostanában dől el, hogy hogyan tovább. Egyébként kivételes ember és kitűnő szakember is.
Mi a hétvége eredménye?
@vioola: A kettes csapat 10. lett 1 győzelem és 4 vereség a mérleg.De azt megjegyezném,hogy ez egy 94-es torna volt,és ez a csapat még soha nem játszott így együtt!Sorrendben a negyedik mérkőzést sikerült megnyerni,addigra már elég jól "felismerték" egymást a pályán a srácok.Az ötödik meccs is nyerhető volt,de sajnos 3:2-re elvesztettük az utolsó percben.A csoportunkról csak annyit,hogy az első,a harmadik,az ötödik helyekért zajló mérkőzéseken is olyan csapat nyert,amelyik a csoportban a MI ellenfelünk volt!!!
A hármas csapatról azt hallottam,hogy Bledben hatodik lett,mert az ötödik helyért kikapott az Ürömtől(?!).
A Volán pedig 3. lett,és csak a Szlovén válogatott tudta legyőzni őket Bledben.
Hol lehet kapni tobb informacio a Bled tornarol?
A "C" csapat 8. lett... Az Üröm meg szinte Pesti válogatott volt.
Mármint,hogy Pesti válogatott volt?
@Feca09:

Kedves Feca09
Ha nem tudod pontosan akkor néz utána és az után állíts valamit.
Tájékoztatlak,hogy valóban voltak kölcsönben ,de csak két játékos és ez szerintem nem lehet pesti válogatottnak hívni. De a pontosság kedvéjért leírom azt is hogy ez a mindenki által „lenézett,lesajnált” Ürömi kis csapat csak a DÖNDTŐT játszó két csapattól kapót ki a többi csapatott akivel játszott azokat legyőzte.
A pontos eredményei az Ürömnek:
1. Selekcija Slovénia-Üröm 0-9
2. KHL Medvescak-Üröm 2-8
3. Sport XXI-Üröm 1-5
4. HC Gardena – Üröm 4-0
5. HK Tas-Üröm 2-3
UI: Gratulálok a Volán Kapusának a különdíjhoz.
Končni vrstni red:
1. Selekcija Slovenije (SLO)
2. HC Gardena (ITA)
3. HC Alba Volan (HUN)
4. Czech Buccaneers (CZE)
5. Dragons Ürömi (HUN)
6. HK Taš (SRB)
7. HK Beostar (SRB)
8. Sport XXI (HUN)
9. HK MK Bled (SLO)
10. HC Milano (ITA)
11. KHL Medveščak (CRO)
12. HC Cortina (ITA)

Najboljši strelec: GROŠELJ Sebastjan (Selekcija Slovenije - SLO)
Najboljši branilec: KRAIGHER Luka (HK MK Bled - SLO)
Najboljši vratar: BERENYI Balazs (Alba Volan - HUN)
Najboljši igralec: SENONER Hanspeter (HC Gardena - ITA)
Fair Play: Selekcija Slovenije (SLO)
Selekcija Slovénia-Üröm 0-9 ??
Ki tudja mi lett az eredmény?
Tisztes helytállás, bizonyára sok-sok tapasztalat megszerzése és az utolsó mérkőzésen már igen szoros vereség.
süti beállítások módosítása