HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A feljutás tényleg csoda lett volna

2009.04.13. 13:24 F. Kapus

Az utolsó mérkőzés után megnyugodott mindenki, reméljük, hogy kellemes meglepetést szereztünk a hazai közvéleménynek, úgy a szakmán belül, mint a szurkolóknak, hangzott Ancsin László szövetségi edző első mondata az ukránok legyőzésével elért bronzérem értékelésekor. Az elemzés belül folytatódik, ehhez mutatunk egy örömittas csapatképet is, amely a minszki jégen készült a meccs után.

"A mérkőzés előtt az ukrán csapat volt az esélytelenebb, a papírforma szerint nekünk kellett nyernünk. A tét viszont óriási volt, mert csak a győzelmünk jelentett biztos érmet csapatunk számára. Ez rányomta teljesítményünkre a bélyegét, tíz-húsz perc kellett ahhoz, hogy belerázódjunk a ritmusba. Sok kiállítást kaptunk az első harmadban, szinte végig emberhátrányban védekeztünk. Amikor öt az öt ellen voltunk jégen, az ukránok egy furcsa, régimódi védekezési szisztémában játszottak, így nagyon zártan bekkeltek. Ezt csak türelmes, hosszú munkával tudtuk feltörni. Amikor sikerült, akkor felszabadult a csapat, és onnantól nem volt megállás. Ahogy vártuk, ellenfelünk el is fáradt az általunk diktált iramtól nagyjából a mérkőzés felénél, így a végére könnyebb lett a dolgunk, mint ahogy az az első harmadban tűnt. A két válogatott között ekkor már két számjegyű különbség mutatkozott, ebből öt gólt realizáltunk.

Örülök, hogy a katasztrofális lengyel vereség után beigazolódott, hogy az csak egy fekete nap volt, és az igazi arcunk az, amelyet a másik négy meccsen mutattunk. A csapat felállt a kilencgólos vereségből, és előbb 6-1-re vertük Kazahsztánt, majd 5-0-ra Ukrajnát. Azaz két meccsen csak egy gólt kaptunk, miközben tizenegyet ütöttünk. Ez nagyon nagy dolog. Két szép győzelmet arattunk, és a legfontosabb, hogy jól védekeztünk, ez volt sikerünk kulcsa. Ezzel a kétkedőknek is bebizonytottuk, hogy a dobogón van a helyünk. Megmondom őszintén, annyira az aktuális feladatokra koncentráltam a héten, hogy csak amikor az utolsó este leültünk a srácokkal beszélgetni, akkor derült ki számomra, mert a játékosok mondták, hogy a fehéroroszok elleni meccs utolsó öt másodpercén múlt a feljutásunk. Jobb is, hogy nem tudtam előbb, mert azt hittem, infarktust kapok, amikor belegondoltam ebbe. De maradjunk annyiban, hogy az már tényleg csoda lett volna. A realitás az, amit elértünk, legszebb álmainkban is csak a második-harmadik helyre volt várható ez a csapat. Az én titkos célom is a bronzérem volt, ebben reménykedtem. Ez is bravúr, gratulálok az egész csapatnak ehhez a sikerhez.

Az is nagy pozitívum volt, hogy a hangulattal egy percig sem volt gond. A végére nagyon összeérett a társaság, pedig jelentős korkülönbségek vannak csapaton belül, és sokan sok helyről érkeztek ide. A végén nagy ölelkezések, pacsizások voltak, jó volt ezt látni. (A beszámolók szerint egymást dobálták a magasba a játékosok a záró napon, miközben különböző rigmusokat énekeltek, az egyik ilyen volt, amikor a torna legjobbjának választott csatárunk repült a levegőbe: azt beszéli az egész város, magyar maradt Hári János. – F. K.) Az ünneplés is nagyon normális mederben zajlott. A jégcsarnokban alaposan kitombolták magukat a srácok, az estét és az éjszakát pedig a szállodában töltöttük. Nem engedtük ki őket, elsősorban nem is azért, mert az ő viselkedésüktől tartottunk, hanem mert a környéken nagyon furcsa arcok tűntek fel már nappal is, nemcsak sötétedés után. Még egyszer mindenkit üdvözlünk otthon, és nagyon köszönjük a felénk áradó szeretetet, biztatást."

A magyar válogatott hétfőn kora este érkezik Ferihegyre.

29 komment

Címkék: magyarország vb ifjúsági válogatott u18 ancsin lászló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enyhén célzás volt ez a Háris dolog a srácoktól,de nagyon jópofa volt :)
Remélem most már csak magyar mezben látom Őt és majd a tesvérét is. :)
Gratulálok a csapatnak, meggyőződésem, hogy nagyon sok és érdekes tanulsággal szolgált ez a torna.
Meg kell említeni Géczi család áldozatkész tevékenységét!Nélkülük nem lett volna ilyen nagy siker!Köszönjük!
.... én meg alig várom a Ferihegyi érkezés képeit, beszámolóját. Isten Áldja a Magyart!
@vioola: Kedves vioola!
Csak végezék a dolgukat. :-)))
A viccet félretéve, Mariann és Gábor is szerencsések, hogy a szenvedélyük és a munkájuk azonos.
Azért még várok egy jóval alaposabb szakmai elemzést, értékelést, amely a nyitott kérdésekre választ ad (csatárok védekezése, védők kapura lövési mutatója, stb).
Annak is örülnék, ha hozzáférhetőek lennének a mérőzések felvételei.
A srácoknak gratula.
Kérdeztem egy másik topicban is, de itt is kérdezném:
Van esély, h Hári Jani a magyar válogatottban játsszon ezután is?
@Elar:
A fennti beszámolót olvasva elég nagy esély van rá:)
biztos ti is megnéztétek, de itt a statisztika, hogy a divízió 1-es csapatok kereteiben hány olyan játékos szerepelt akik jövőre is még U18-asok lesznek:

Fehéroroszország: 7 (feljutottak)
Lengyelország: 4
Magyarország 17 (!)
Kazahsztán: 9
Litvánia: 15 (ők még erősek lehetnek jövőre)
Ukrajna: 14 (kiestek)

Másik csoport:

Lettország: 3 (feljutottak)
Dánia: 2
Ausztria : 11
Franciaország: 12
Japán: 9
Olaszország: 10 (kiestek)

Jól látható, hogy a magyar csapat a legfiatalabb és ezért ez a csapat jövőre lehet igazán ütőképes. Többen említették, hogy U18-as vébét kéne rendeznünk, egyetértek, mert jövőre akár aranycsapat válhat belőlük.
@Elar: Ha jól tudom, ha már játszik egy játékos hivatalos IIHF rendezvényen a hazája válogatottjában, akkor más ország színeiben már nem léphet jégre. De lehet, hogy rosszul tudom.
@Elar:
Janika magyarországon született, magyar állampolgárként. Az a normális, ha magyar játékosként játszik.
A kérdés inkább az lehet, hogy itt tartjuk, vagy elmarjuk. Jelen pillanatban úgy néz ki, maradni akar. Remélhetően a szövetség nem követi el más sportszövetségek hibáit (Hunyadi Emese, Bujdosó Alexandra).
A figyelem nem csak rá vonatkozik, hanem a többiekre is: Galló, Hentes, Bartalis, Fekti stb.
@Bodicsek: szerintem ez a korosztályosokra még nem vonatkozik - mégegyszer, szigorúan csak szerintem
@munkagep:
Csatárposztokon jól állunk, de a most szerepelt csapatból csak 2 korosztályos védő marad.Ezért is várom az értékelést és - talán - a jövő évi terveket.
@munkagep: sokadszor kerül elő ez a történet. Itt van a pontos szabály. www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/iihf-eligibility.html

Ezek szerint:
- ha a játékos még nem játszott IIHF rendezvényen (az U18-as VB ilyen), akkor két évet kell kivárjon, közben folyamatosan az adott ország (új hazája) bajnokságában kell játsszon (megszakítás nélkül). Ebbe a bajnokságba igazolása minimum két naptári évvel kell megelőzze azon IIHF rendezvény kezdőnapját, amelyen először szándékozik új hazája színeiben pályára lépni.

- ha már szerepelt IIHF rendezvényen:
négy éves kivárás érvényes rá, ami alatt korábbi hazája színeiben sem szerepelhet IIHF rendezvényen.
- ilyen állampolgárság-váltást minden játékos életében csak egyszer tehet.
"Nem engedtük ki őket, elsősorban nem is azért, mert az ő viselkedésüktől tartottunk, hanem mert a környéken nagyon furcsa arcok tűntek fel már nappal is, nemcsak sötétedés után." Néhány fotót róluk ha lehetséges....Érdekes egy város lehet Minszk..Jövőre pedig lesz egy feljutásra is esélyes csapatunk, ez a legfontosabb!
@kerusz: köszi. Akkor már csak 2 kérdésem maradt:

1. a MOL liga minek számít?
2. Ha a 2 vagy a 4 év eltelik és valaki eligazol más országba mielőtt állampolgár lesz, akkor sztornó az egész?
@munkagep: 1. Szerintem román vagy magyar bajnokságnak, elvégre az ott induló román(iai) illetve magyar csapatok esetén a meccsek beleszámítottak a saját bajnokságuk alapszakaszába...
2. Ha betű szerint vesszük kerusz fordítását, akkor folyamatosan ott kell játszani, tehát sztornó... (Az eredeti elemzésére most nem vállalkoznék nyelvi és "hokijogi" felkészültség hiányában...)
Az iihf.com-on szépeket írnak a fiúkról! Szebbet és biztatóbbat, mint a Belorusszokról...VB-t a csapat gerincének egykor otthonául szolgáló Káposztásmegyeri csarnokba!
Kanada ellen óvni fogunk, mert az NHL effektíve MOL-liga szinten van, hiszen nem nemzeti liga:)
@kerusz: Sikorcinnak akkor nem kell mégsem két évet várni? Vagy ő volt U-válogatott?
Palko vb promóciós reklám filmjének linkjét nem tudnátok felrakni?Óriási ahogy korong lesz a sütiből és végén kaparja a sütőt a botjával!:))
"azt beszéli az egész város, magyar maradt Hári János"

Hát ez nagyon király, remélem, ő is így gondolja:)

És óriási-mega-hatalmas gratuláció a fiúknak! Előre a végtelenbe, és tovább!:))

ÉLJEN A MAGYAR JÉGKORONG!
Gratuláció a srácoknak!!4
@Rock me Amadeus: Sikorcin volt U válogatott.

Balogh Bálinttal mi történt? Mért van a képen civilben? Ugye nem sérült meg?

Még mindig szép volt fiúk!!!
Gratulálok a fiúknak! Így tovább! Ti vagytok a jövő, ami már nincs is olyan messze!
@Rock me Amadeus: de, két évet kell várnia. Egy év lassan letelik.
@a10: Sikorcin nem szerepelt a szlovák válogatottban IIHF rendezvényen (U18, U20 VB/EB, felnőtt VB, Olimpia és slejtezői tartoznak ide), így csak két évet kell kivárjon.
@munkagep: 2.) aktuális most ez a kérdés valaki esetében? De szerintem nem örülnének ennek... Bár éppen a tavalyi VB-n volt eg yilyesmi eset, a németeknél játszott két meccsen Jason Holland, és utólag jóváhagyták. De amit szabad a németeknek...
@kerusz: a kérdés teljesen elméleti volt, csak azon filóztam, hogy ha székely hokis - aki történetesen volt már román válogatott - úgy döntene, hogy áttelepül Magyarországra, akkor az idei MOL liga részvétel elszámolható lenne-e 1 év magyar bajnokságnak. Jácint70 kommentje azt hiszem megadja a válszt, hogy nem, mert az idén a román bajnokság alapszakaszába számított a székely csapatoknál, vagyis nekik az is román bajnokság volt, még akkor is ha az OB1 szabályai voltak a MOL ligára is irányadók.
@munkagep: Hm... asszem az idegenlégiósok is úgy voltak belőve, hogy a román(iai) csapatoknál a román állampolgársággal rendelkezők nem számítottak légiósoknak, a magyar csapatoknál meg a magyar állampolgárok...
Érdekes kérdés lenne az Ebel Volán, kérdés, hogy az IIHF elfogadná-e szezonnak azt a pár meccset, amit a magyar bajnkságban játszottak...
süti beállítások módosítása