HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az A csoport teljesen más, mint bármi

2009.04.08. 14:43 F. Kapus

Biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságra a Budapesten látottnál erősebb csapattal megyünk – mondta blogunknak Roy Johansen. A norvég válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar csapat egy-két mérkőzést nyerhet a vb-n a kiesés elleni körben.

Roy Johansen elmondta, nagyon jól érezték magukat Magyarországon. A két mérkőzés hasznos volt felkészülésük szempontjából. Hangsúlyozta, hogy ők később kezdték a ráhangolódást a világbajnokságra, mint a magyar válogatott, ez meg is látszott rajtuk.

Szerdán átbuszoztak Szlovákiába, ahol még nehezebb két mérkőzés vár rájuk csütörtökön és pénteken. "Abban biztos vagyok, hogy a világbajnokságra a Budapesten látottnál erősebb csapattal megyünk. Már a héten öt játékos csatlakozik hozzánk, véget ért ugyanis a norvég bajnokság. (Konkétan nem tért ki rá, de éreztette a kapitány, nem volt elragadtatva csapata fiatal játékosainak teljesítményétől – F. K.) A magyarokkal kemény és jó színvonalú meccseket játszottunk."

Norvégia az elmúlt három évben A csoportos szereplő volt, mindannyiszor a jelenlegi szövetségi kapitány vezette a válogatottat, így van rálátása az ott ránk váró feladatokra. Megkérdeztük, milyennek ítéli meg a mieink erejét, mi várhat ránk Svájcban. "A norvég válogatott három komoly erőpróbán van túl, 2006-tól a legjobbak között játszunk. Ez nagyon fontos és hasznos tulajdonságokkal látott el minket. Ilyenről a magyar válogatott esetében nem beszélhetünk. Az A csoport teljesen más, mint bármi, amit eddig a magyar játékosok tapasztalhattak pályafutásuk során. Ráadásul nincsenek olyan nívós hokisok nagy számban, akik a legjobb bajnokságokból jönnének a válogatottba.

Ezért azt gondolom, az NHL-es és KHL-es játékosokkal teli ellenfelek ellen a csoportban nem tudnak meccset nyerni. Elsőre ez bravúr lenne, nem is lehet elvárni. Viszont ha azt a játékot tudják folytatni, amit ellenünk mutattak, és javítani is sikerül rajta, a kiesés elkerülésért játszott mérkőzések közül egyet vagy kettőt megnyerhetnek. Ha így fejlődnek tovább, azt gondolom, jó esélyük lesz bent maradni."

Jó alkalom lesz lemérni a hét második felében lejátszott Szlovákia–Norvégia meccseken, mit ér a mi két győzelmünk. A szlovák válogatottról is szót kell ejtenünk. Norvégia ellen ez a keret készül. Friss hír, hogy újabb NHL-es játékos mondta le a válogatottságot, Marek Svatos, a Colorado csatára nem jön a vb-re, mivel felesége gyermeket vár, és arra kíván összpontosítani. Jan Filc szlovák szövetségi kapitány a felkészülés hátralévő részében már nem számol a 34-es keret két tagjával, azzal a két játékossal, akik jelenleg még a cseh Extraliga döntőjében szerepelnek. Így nem kell tartanunk a hátvéd Karol Slobodától (Slavia Praha) és a csatár Frantisek Skladanytól (Karlovy Vary). Filc szerint ők ketten olyan posztokon játszanak, ahol nélkülük is elég nagy a választék, nem érdemes várni rájuk. Egy nagy öreg, a 37. évében járó, 16 NHL-szezont lehúzó világbajnok Jozef Stümpel kedden kapcsolódott be az edzésmunkába.

26 komment

Címkék: magyarország vb norvégia válogatott johansen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekünk egy-két győzelem elég lehet! :)

Tudom, off:

Nem lehetne a jégkorong blogot kihasználni arra, hogy a világbajnokságot nem a helyszínről néző drukkerek, mint én, közös meccsnézést szervezznek? Valamiféle szurkolói klub egy nyilvános helyen?

on
Handzus, Sekera, Valabik már megigérték hogy jönnek, Gaborikkal is tárgyalnak.
Uram miért nincs benn a keretben? Tán nem fér be?
Ja.Ebben a szezonban messze nem volt formában
@Morgó Muki: Én is gondoltam erre. Jó lenne egy blogos törzshely ahol az itthon maradt drukkerek közösen élvezhetnék az A csoportos meccseket. Otthonról lassan kitilt az asszony (meccset nézni), mert a sapporói VB góljainál akkorákat üvöltöttem, hogy az egész környék hallotta itt Dunakeszin. Sajna pénzügyi okok miatt én sem tudok ott lenni Svájcban, pedig nagyon szerettem volna.
Ez egyelőre nem egy éremesélyes névsor.
A tegnapi magyar-norvegrol egy videot nem tudtok feltenni, mert nem tudtam megnezni a meccset?? Elore is koszi!
nem nagy egy kicsit a mellény? Olyat nyilatkozni egy 4-1-es vereség után, hogy az A csoport még nagyon erős a magyaroknak?... (Amivel speciel akár egyet is érthetünk, de akkor mit mond a saját csapatára?)
@biowolf: fent van az énekes lajosos posztban. nem is egy, mindjárt kettő :)
@D. Gromov: kosz, azt meg sem neztem! Elnezest!
Egy kicsit viking stílusú a kapitányuk is, nem csak a játékosok. :) Mindenki tudja, hogy ilyen helyzetben mit illik mondani, de abból egy szó sem hangzott el. És képes egy ilyen meccs után önfényezésbe kezdeni... Plusz szerintem példátlan durvulások voltak a részükről egy barátságos meccshez képest, amin valahogy meg kellett volna próbálni szépíteni legalább a nyilatkozatban, vagy akár egyenesen bocsánatot kérni.

Elképzelhető, hogy az ürge a játékosaihoz hasonlóan nem tudta feldolgozni a tegnapiakat.

De remélem, egy ilyen nyilatkozat csak erősíti a fiúkban a bizonyítási vágyat, és amikor legközelebb összefutunk, megint jól elkalapáljuk őket, sőt, helyt állunk az erősebb csapatokkal szemben is.

Lehet, hogy elbizakodottság, de én abszolút kezdek hinni abban, hogy bent tudunk maradni.
no igen, jó lenne egy törzshely a VB alatt, ugyanis sport1 nincs már a szolgáltatómnál, a digi meg csak lassan akarja csinálni
Ja de amit kihagytam hogy Stümpel jó barátja Palffynak és rá akarjab beszélni hogy jöjjön
@2002: én örülnék, ha jönne :)
A meccs statisztikáit meg lehet valahol találni? Kapuralövési arány érdekelne főleg.
@Veermetal: minden tudósításban linkeljük a szövetség vonatkozó oldalát a végeredmény alatt, ott lehet megtalálni

egyébként 27-27 volt, ha jól láttam:

www.regi.icehockey.hu/magyar/jk2+.php?mit=2475
Egy-két meccset, hát kettő nyert meccsel biztos bent tudunk maradni, dehát hol van ez még...
Inkább az, h a kieséses szakaszban is ilyen erősségű csapatokkal játszunk, ha akkor is ennyire ott tudunk lenni fejben és játékban a pályán akkor reálisak az esélyeink, egyébként meg elkapálhatjuk magunkat...bár sztem pl a francia csapat nem hinném h erősebb nálunk, a dán-norvég kettős verhető és az osztrákok sem egy lehetetlen feladat, de hát majd kiderül...
Arra leszek kíváncsi, hogy mennyire tesszük oda magunkat az első két meccsen, mert ha nagyon megpróbálunk pariba maradni, akkor félő, hogy mire a kiesés ellen küzdünk, már szét leszünk forgácsolódva.
Bár ha a szlovákokat vagy kanadaiakat elkapjuk, akkor már nem kell a kiesés ellen meccselni :-)
@tom40: Furcsamód a fehéroroszok elleni győzelemnek van egyedül értelme!
Ha Kanadát vagy Szlovákiát verjük, de a Fehéroroszoktól kikapunk, akkor kiesünk a csoportból.
@lbsz: Azért a fehérorosz-szlovák nagy meccs lesz, és lehet, hogy nem az nyer akit mindenki várna.
@lbsz: Azért a fehérorosz-szlovák nagy meccs lesz, és lehet, hogy nem az nyer akit mindenki várna.
@lbsz: Azért a fehérorosz-szlovák nagy meccs lesz, és lehet, hogy nem az nyer akit mindenki várna.
Hát srácok,én is kezdek hinni benne,hogy képesek leszünk bentmaradni! SakiCitizen is ahogy írta,a FRA sztem is gyengébb nálunk,a dán-norvég elvileg erősebb,de nem verhetetlen,az osztrákok meg - hiába Vanek,Kalt,Trattnig,Koch und Co. - ugyan úgy vélem,hogy papiron erősebbek nálunk,de Csicsó szellemének segítségével őket is lenyomjuk büntikkel majd,és bentmaradunk!
süti beállítások módosítása