HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Többen bejátszották magukat a 30 közé

2009.04.04. 15:43 F. Kapus

A finnek összeszedték magukat, az első mérkőzés után tudták, más hozzáállás kell, ha meg akarnak verni bennünket, mondta Énekes Lajos a válogatott miskolci vereségéről. A keretben változások történtek: Berta Ákostól és Galanisz Nikandrosztól elköszöntek, Kóger Dániel viszont érkezik vasárnap. Lassan alakul a müncheni névsor.

"A finnek megmutatták, tudnak ritmust váltani, igaz, válogatottunk olyan összeállításban szerepelt, ahogy többet talán nem is fog. Nem az eredményre törekedtünk ezen a mérkőzésen, de a hatgólos különbség kicsit soknak tűnhet. Ha a finnek ellen készültünk volna, más lenne az eredmény, más a csapat, és más a játék. De most a világbajnokságra készülünk. A két meccs alapján máris sok kérdésre választ kaptunk: el tudtunk dönteni olyan dolgokat, amelyekben előtte bizonytalanok voltunk. Egyszóval, remekül szolgálták a finnek elleni találkozók a felkészülést.

Két embertől elköszöntünk, ők már nem kapnak lehetőséget. Kíváncsiak vagyunk ellenben Kóger Dánielre, ezért ő a vasárnapi edzésen csatlakozik a kerethez. Mást valószínűleg már nem hívunk be. A két norvég meccs is a felkészülésünket kell szolgálja – Norvégia bivalyerős kerettel érkezik –, csak előző este lesz meg a benevezett keret hétfőre. A menetrend szerint kedden vagy szerdán hirdetjük ki azok névsorát, akik Münchenbe utaznak edzőtáborozni. A három kapus mellett 24 mezőnyjátékos utazik, már ott lesz az összes játékos, aki a vb-re utazhat, közülük kerülnek majd ki a svájciak."

Énekes Lajostól azt is megtudtuk, hogy a brianconi légiót elsősorban regenerálódási okokból nem játszatták eddig. Még nincs információ hétfői szereplésükről sem, ez is csak vasárnap dől el. Azt sem lehet tudni, hogy Palkovics visszatér-e a pályára az első norvég meccsen. Kovács Csaba sérülése először sokkal komolyabbnak tűnt, de miután megvizsgálták a vállát, kiderült, van esély a gyorsabb felépülésre. 2-3 nap pihenés után tudnak pontosat mondani.

A két finn mérkőzés alapján többen bejátszották magukat a harmincas keretbe, de nekik is tovább kell harcolniuk azért, hogy a németországi utazók közé kerüljenek. Pat Cortina a távollétében lejátszott mérkőzést DVD-n megkapja és elemzi, a további döntések ettől is függenek. Nyilvánvaló: Budai Krisztián is lehetőséget kap a kapuban, mert a szakvezetés látni szeretné, milyen formában van.

A magyar válogatott vb-felkészülési mérkőzései:

2009. április 2. Magyarország–Finnország 4-3
2009. április 3. Magyarország–Finnország 0-6
2009. április 6. Magyarország–Norvégia (Káposztásmegyer)
2009. április 7. Magyarország–Norvégia (Káposztásmegyer)
2009. április 22. Magyarország–Oroszország (Sierre, Svájc)

A magyar válogatott csoportmérkőzései a vb-n:

2009. április 24. Magyarország–Szlovákia (Zürich-Kloten)
2009. április 26. Magyarország–Kanada (Zürich-Kloten)
2009. április 28. Magyarország–Fehéroroszország (Zürich-Kloten)

85 komment

Címkék: magyarország vb énekes finnország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem, nem lehet elégszer méltatni a jégkorong.blog áldozatos munkáját, amit a hazai hokiszerető közönség (közösség) tájékoztatásáért tesznek. És persze hogy össze- (illetve kordában;)) tartják ezt a mi kis (ámbár rohamosan növekvő) családunkat.

Kösz!
Jó lenne ha elfelejtenénk ezeket a kereteket. Mert nagyon vicces, hogy kereten kívülről is simán be lehet kerülni akár felkészülés közepén is (úgy, hogy nem volt sérülés)
Igen, megérdemelnék már a szabadságot- bár egyszer már fenyegetőztek vele:DDDDDDD Sebaj a VB után biztos lesz rá alkalmuk. Bár az NHL- rájátszás hossza még kérdéses, de valszeg június közepe lesz, a pihenési idő.
A témához: végre Budait is beállítják, nagyon- nagyon kíváncsi vok, 2007- ben láttam utoljára magyar csapatban védeni
@OliBLOOD: Teljesen egyetértek.

Sajnálom Bertát, nem kapott sok sanszot, mégis hogy bizonyítson?
Borbásnak meg gratula, remélem bennt marad.
@freddyD: "Sajnálom Bertát, nem kapott sok sanszot, mégis hogy bizonyítson?"

Szerintem Berta bizonyított.
Galaniszért kár. Szerintem ha több lehetősége lenne, simán egy legalább második soros, technikás csatár válna belőle.
@Vincenzo90: Milyen lenne már, ha Galanisz a görög válogatottban játszana a D-csoportos világbajnokságon? :)
Kedves olvasóinknak ezúton jelezzük, hogy előzetes moderálással kísérletezünk, ne ijedjen meg senki, ha hozzászólása nem azonnal jelenik meg a felületen. Köszönjük.
@troller: Szerintem meg kapott sanszot, és nem bizonyított...
@juhika: Kezdessz olyan lenni mint egy utánpótlás szülő...:((
@juhika: nem kell uj mezt csinaltatni :))
Az ujvarosi fiatalok is megkapjak majd a lehetoseget hanem az iden jovore biztos. Azt ne mondja szerintem senki hogy a civil kapcsolatok tobbet szamitanak mint a jegkorong tudas mert szerintem ez finoman fogalmazva marhasag.Ne felejtse el senki hogy Koger Dani a Salzburgnal jatszik es hires neves kanadai es mas nagy hoki nemzetbol szarmazo esetleg NHL-s multattal rendelkezo edzok keze alatt dolgozik (peldaul a magyarorszagon kevesbe szeretett Page)Minedezek mellet ott annak ellenere hogy 4 pontos jatekos hanem tevedek sikerult beverekednie magat neha a nagycsapatba is ami igencsak tiszteletre melto ha megnezzuk milyen legiosokat elozott meg.
@comp3232: Szerintem egyetértünk. Úgy értettem, bebizonyította, hogy egyelőre nem alkalmas a feladatra.
Volánból ugye mindenki kerettag? Szerintem a volán ifiből is hozzunk még játékost.
Bohócok!
Remélhetőleg Cortina, vagy valaki elmondja majd az érintetteknek, hogy miért nem alkalmas a válogatottbeli szerepésére, és miben kell javulnia az elkövetkező időben. Számomra a Mester eleget bizonyította már, hogy ért a dolgához. Véleménye persze mindenkinek lehet (Nekem is van), de Cortina választja meg, hogy kivel kíván együtt dolgozni.
@silac: Tavaly amikor feljutottunk, hány volános volt a keretben?
Bohóc!
Szerintem felesleges most hisztizni, hogy ki kerül be és ki nem. Legkésőbb a következő szezonban biztosan jelentős változások lesznek a válogatottban. Meglátásom szerint elkerülhetetlen az őrség váltás megkezdése. Az aranygenerációnak van még 3-4 éve. (ha sikerülne megnyerni a 2014es VB rendezést talán addig kivárnak, de addigra már ott fog toporogni a mostani ifi válogatott krémje is a kapuban:) ) Vagy új edző jön (nem tudom Cortinának meddig van szerződése), más fajta válogatási elvek.
Egy kis önreklám:
Magyarország - Finnország jégkorongmeccs képei:
indafoto.hu/ikszadam/magyarorszag_finnorszag
Engem őszinte boldogdággal tölt el, hogy egy ekkorka ország ilyen hatalmas sikereket ér el, és az még nagyobb örömmel, hogy tehetséges fiatal játékosok megmérethetik magukat külfüldi csapatokban...
Úgy gondolom, hogy nem kombinálni, és "civil kapcsolatokról" kellene beszélni, hanem bízni abban, hogy ezekből a csapatokból hozott, komoly munkát, és tapasztalatot megtudják mutatni a nemzeti csapatban, és válogatott szinten,öregbíteni tudják ennek a országnak és ennek a fantasztikus sportnak a hírnevét!
ha másnak sikerült egy hét után bizonyítani akkor ne mondja már senki h Berta - aki már többször ott volt a szűkítés határán mégis mindig vmi miatt lemaradt - nem kapott elég lehetőséget...Valószínűleg csak simán nem teszi meg amit kérnek tőle, hogy bekerüljön.
Majoross biztos kerettag lesz, sajnos tudom, hogy miért...Kógerre kíváncsi leszek mit tud, remélem bizonyít a norvégok ellen.
@1116001: Ez így lesz, mármint az aranygeneráció háttérbehúzódása, és esetleg új edző. Úgyhogy mindenki elkezhet edzeni már a nyáron, aki most nem kerül be!
@comp3232:
Jah és reménykedem, hogy JP kezei alatt az újvárosi fiatalok sokat fognak fejlődni.
@1116001: Szerintem az edző személye adott Dunában(mármint jó az irány). De a Mol ligával ezek a fiatalok hosszabb távon a Div 1 második harmadába fognak tartozni, jó sokáig.
@D. Gromov: "Kedves olvasóinknak ezúton jelezzük, hogy előzetes moderálással kísérletezünk, ne ijedjen meg senki, ha hozzászólása nem azonnal jelenik meg a felületen. Köszönjük."

Szomorú, hogy ide jutottunk...
@facsipesz: nincs semmi vész, csak próbálgatjuk a lehetőségeket :)
azért remélem a norvég meccsre egy kicsit összeszedettebb magyar válogatott megy ki a jégre. Válogatási elvek ide vagy oda, se a csapatnak, se a szurkolóknak nem tesz jót, ha 6-0-lal küldik haza a csapatot egymás után kétszer. Ha Spillernek igaza van és a norvég csapat erősebb is annál a finn válogatottnál ami most volt itt, illek felkötni a gatyát.
@D. Gromov: Olyanok vagytok mint Pat:)))
Amúgy jól láttam, hogy a palánkon a blog is hirdetve volt?
@Rock me Amadeus:
Jól:) De már régóta kinnt van:)
@Rock me Amadeus: offolunk, offolgatunk?

ezen én már márciusban szétröhögtem magam visítva, úgyhogy egy nap csend jár a lemaradásért :)

kommentelni hozzá itt kell:

comment.blog.hu/2009/04/01/aba_botond_nem_kap_kotont

nálunk tilos, mindennek van határa :)
Aki a MOL ligát szidja az elfelejt náhány tényt.
1, Ha a Volánból kivesszük a légiósokat és feltöltjük farmcsapat játékosokkal rögtön eltűnik a különbség pl a DAB ellen. ( Az UTE más, mert ott is a légiósok dominálnak)
2, Aki a MOL ligában fiatalon sokat játszik, és meghatározó játékosa a csapatának, az legalább annyit fejlődik mint aki a Volánban harmadik negyedik sorozik. (Amit elveszit a réven, megnyer a vámon)
3, Tősgyökeres Volános kevés van ( Meghatározó) Ne nézzétek már le állandóan azokat a csapatokat és Ligát, ahonnan évről-évre merít a csapatotok!
4, Akinek nincs annyi pénze h az EBEL-ben induljon az már kösse fel magát? Nem lehetnek céljai?
5, Véleményem szerint a Dabos első sor nyugodtan lehetne a válogatott 4.-es sora! Ahogy más is alkothatja ezt a sort! De Ők semmivel sem rosszabbak a többi lehetséges jelölttől! EBEL ide, vagy oda!
@gogosz:
1: Senki nem nézi le a Mol ligát, de a feljutás egyértelműen az osztrák és a francia bajnokságnak volt köszönhető
2. Ha kivesszük a külföldieket (Nektek pl. kapusotok nem lenne...)a Volán akkor is nyerné a DAB elleni meccseit, bár a tragédia most beárnyékol mindent:((((((
3. Nálunk az összes meghatározó játékos tőzsgyökeres Volános(volt) RIP Csicsó:((((( Isten nyugosztaljon.
4. Ne kösse fel magát pörögjön fel és szorítsa meg a Csíkszeredát, vagy neagyisten verje meg a döntőben-de előtte jusson be oda...
5.: A DAB-os első sor nem lenne alkalmas per pillanat, de tényleg vannak ott olyan játékosok akik 4-5 év múlva, ha nem züllenek el mint egyes DAB-os játékosok, alapemberek lehetnek egy már általam említett színvonalú válogatottnak.
@Dachstein: Én is nagyon remélem, hogy valaki a szakvezetésből indokolja majd a keretből való kiesést/maradást.
@comp3232:
1, "Senki nem nézi le a MOL ligát" ugye nem mondod komolyan? Saját fülemmel hallottam h beszélt róla Énekes Id. Ocskay Úrral! (Miden tiszteletem ettől függetlenül Ocskaynak! Énekesnek nem!)
2, "A Volán akkor is verné a Dab-ot" Lehet! De nem biztos! Láttam a második meccset az elődöntőben, voltak bíztató jelek!
3, "Nálunk az összes meghatározó játékos tősgyökeres volános" :) Jó lenne olyan kiegészítő játékos Dab-ba mint: Tokaji, Horváth, Szuper, stb...
4, Csikszeredát mi idén többször vertük meg mint a Volán!
5, De Sofron, Nagy G, stb... már idén alkalmas?
@comp3232:
1. De igen, sajnos sokan lenézik, jellemzően Fehérváron, és sajnos te az egyik vagy (nem személyeskedés, ez a véleményem). Ezenkívül évről évre a MOL Liga vagy elődei csapataiból merít Volán, amikor játékosokat keres.
2. Igen, külföldiek nélkül is a Volán a jobb - még. De a Volán 1,5 sor + a fiatalok + a légióssor, amiből sajna egy meghatározó már nincs, a légiósok bizonytalanok, a fiatalok csak sebességben jobbak bárki másnál (pl. az újvárosiaknál)
3. Ezt azért gondold át még egyszer (Szuper, Tokaji, Horváth, Kovács Csaba, Fodor, Hetényi, Jobb, Ondrejcik) anélkül, hogy újrakezdeném a kiholmikor-vitát.
4. Ezt nevezem jótanácsnak...
5. A DAB első sora abszolút egyenértékű pl. a Volán Nagy Gergő féle sorával megítélésem szerint (sőt bizonyos szempontból jobb is).
bezárom a boltot, ha ez megy tovább
@D. Gromov: Miért, nem lehet reagálni mások hsz-eire? Szerintem egyikben sem volt semmi olyan, ami moderálandó lenne.
1. Az én apukám hangosabbat f*ngik!
2. Ha külföldi, ha fiatal babot eszik, mindkettőtől hangosat f*ngik!
3. Mindig is az anyu ültette babtól f*ngta a legnagyobbat!
4. A csíkszeredai babtól is ugyanolyat f*ngik mint az osztráktól!
5. Már most is tudna hangosabbat f*ngani, de majd csak 4-5 év múlva fog. Persze csak akkor, ha az anyu babját eszi!
Teljesen igazad van, Gromov, a legjobb lenne lezárni ezt a kommentezést is. Elképzelni nem tudom, mi romlott el, és honnan szabadultak ide ezek az értelmesen kommentelni nem tudó emberek. Túl ismert lett a blog, ezeknek ennyi ideig tartott rájönni, hogy jégkorongban itt megy a legpezsgőbb fórumélet, vagy mi?
A szabad vélemény kinyílvánitása midenkit megillet. Ha valakit megsértettem vele, elnézést kérek. Bár túlzónak érzem a szigort. Régi, rossz időkre emlékeztet.
Továbbra sem értem a kiborulás okát, max. az offolás "bűnébe" eshettünk. Látom már választ nem lehet írni...
@check: nézd meg a kanadai táblát...
@D. Gromov: Ez nem éri, hogy kimoderálhatod saját magad! :) Pedig minden szava ült. Bár sokszor én is hamarabb nyomok rá a "Komment küldése" gombra, mint kellene. :)
@Raon: atyafi amiert valaki nem a Volan dicsoitessel van elfoglalva akkor mar nem ertelmes? azert aljon mar meg a vilag a fasz ki van bazdmeg hogy mindenkit egy folytaban oltogatunk es lenezunk mert geci volanosok vagyonk hogy is van ez haver ??
ok a fiuk offoltak egy kicsit de a hangnem kulturalt volt, szerintem.
@ifjvit: vicces csoka lehetsz :D
@Raon: comp és check nem újfiúk, szerintem teljesen értelmesen kommentálnak.
Én nem értem ezt a bezárással fenyegetést. Teljesen normális hangvételű vita folyik. Nem értem miért baj ha vita van. Lehet, hogy a blog azt szeretné mutatni, hogy a legnagyobb egyetértés van a szurkolók között, minden döntést teljesen támogatnak és ugyanaz a véleményük, mint a döntésthozóké. Csak sajnos ez nem igaz. És nem is képzelheti azt senki, hogy attól, hogy egy ilyen vitát kitöröl/letilt, attól ez már nem is fog létezik.
De attól, hogy ezek a szurkolók itt vitatkoznak a VB-n ugyanúgy a válogatott mögé fognak állni és szurkolni neki.
láttam hogy a fiatalok mentek. SZÉP.
Berta Ákosnak jövőre fix helye lesz
csak tartsa meg hozzáállását. van jelfödés.
:-)
ja ezt Fehérváriként írom!!!
comp -- te nem KCs vagy álnéven ?
@juhika: Nézz körül, el lett mondva, hogy ez nem egy fórum. Szerintem el lehet mondani a véleményed, de közben nem kéne lehúzni azokat akik bekerültek, és összeesküvés elméleteket gyártani. Nem lehet, hogy azok akik döntenek, egy picit jobban értenek hozzá? Mert nálam biztos. De ki tudja, lehetnek még itt Cortinák...
@juhika: Nem!

Fel kellene fogni, hogy egy rendszerhez keres Cortina embereket. Az, hogy a rendszer jó, szerintem ezerszer bebizonyosodott. Ha a 3., 4. sorba védekezőbb csatárok kellenek, akkor vigyünk ki azokat. Oszt ennyi!
@ifjvit: előfordul az ilyen :)

@OliBLOOD: senki nem bántotta se compot, se checket, senki nincs a vita ellen. de azt értse meg végre mindenki, hogy ez az oldal nem azért van, hogy bárki kifröcsöghesse a maga bánatát, sérelmeit csúsztatásokkal, vádaskodással, hazudozással, mások savazásával, névtelenül. százszor elmondtuk, a kommentek a tartalom részéhez tartoznak, és igenis fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a tartalmat szerkesszük. aki szerint ez cenzúra, az magát minősíti, és menjen a pokolba. akinek ez nem tetszik, hozzon létre egy másik fórumot, és fröcsögjön kedvére. nagyon egyszerű ez

és végezetül: ilyen természetű vitákba többet nem megyünk bele
@D. Gromov: Értem, vagyis azok a hozzászólások maradhatnak akik a Ti véleményeteken vannak, hiszen tartalmat szerkesztetek.
comp-check vita után jelezted, hogy bezárod a boltot. Pedig amit írtak én nem találok semmi fröcsögést, vádaskodást, hazugságot. Csak véleményütköztetést, vagyis vitát.
Ezt már régóta érzem, de szerintem kezdetek elmenni nagyon rossz irányba. Egyes cikkeknél mindent lehet (általában SC-HC, de van más is), valahol pedig még azt se lehet leírni, hogy xy nem volt jó.
Nehogy eljussatok oda, hogy a "ki volt a legjobb..." szavazásnál csak egy név legyen akire lehet szavazni, mondván tartalmat szerkesztetek.
Na de ezt a témát én is befejezem, ez a ti "játszóteretek", ti szabjátok a szabályokat, csak szerintem így a hitelességetekből vesztetek (vagy fogtok veszíteni).
@leonov: Látszik, hogy nem régóta olvasod a blogot meg a fórumot, de sebaj.
Amúgy szerintem Hegyi nem fog kikerülni a válogatottból, a játéka alapján.
@check: Azt, hogyén lenézem a Mol ligát, azt honnan vetted? Légyszíves támaszd alá a dolgot mert amúgy egy üres vélemény marad!
@OliBLOOD: ne haragudj, de szerintem szelektíven olvasol. még egyszer: több száz kommentezőnk van, akik egy része biztosan nem ért velünk egyet, legtöbbször te sem, mégis itt vagy, mégsem bánt senki. a kommentek 99,9 százalékával nincs semmi bajunk. azokkal a kommentekkel van bajunk, amelyekben csúsztatnak, hallomásokat tényként állítanak be, amelyek mások méltóságát sértik, akár a mienket, akár másokét. te nem írsz ilyen kommenteket, comp és check sem ír ilyen kommenteket, tegnap többen is írtak ilyen kommentet. de tényleg sokat beszélek, már unom saját magamat.
@comp3232:
comp3232 2009.04.04. 21:26:01: "Szerintem az edző személye adott Dunában(mármint jó az irány). De a Mol ligával ezek a fiatalok hosszabb távon a Div 1 második harmadába fognak tartozni, jó sokáig."
@check: a hszt kéretik törölni, teljesen összekeveredett az éterben...

@comp3232:
comp3232 2009.04.04. 20:01:03: "Szerintem az edző személye adott Dunában(mármint jó az irány). De a Mol ligával ezek a fiatalok hosszabb távon a Div 1 második harmadába fognak tartozni, jó sokáig."

comp3232 2009.04.04. 21:26:01: "A DAB-os első sor nem lenne alkalmas per pillanat, de tényleg vannak ott olyan játékosok akik 4-5 év múlva, ha nem züllenek el mint egyes DAB-os játékosok, alapemberek lehetnek egy már általam említett színvonalú válogatottnak."

Mindkét post tőled származik, szerintem egyértelmű az összefüggés...
A kanadai táblázatra való utalásodat nem nagyon értem, mit is nézzek rajta?
Emberek, a saját frusztrációitokért ne engem vegyetek elő, légyszíves. Gondoljuk csak végig higgadtan a történteket.
Azt hiszem, az én eddigi itteni kommenttevékenységem felmutat annyit, hogy nekem külön semmit nem kell magyarázkodnom - messze nem jellemző rám az a volánelitizmus, amit ide írtatok. Elnézést, ha arcosnak tűnnek az alábbi kijelentések, de tíz éve fórumozás alatt láttam pár jelenséget, szomorú tendenciát. Ebben a nekem írt válaszotokban is ez fedezhető fel: egy árva szót nem beszéltem itt volánról, de mert sok nem volánszurkoló kommentezőnek ez alapban vörös posztó, akkor is idemagyarázza, amikor szó nincs erről. Ez lenne az értelmes hozzáállás?

Ismeritek a viccet, amikor a doki előtt a betegnek a körről, négyzetről, háromszögről is a punci ugrik be? Szóval kedves q92, ha a korrekt vita szabályai szerint akarsz eljárni, légyszíves idézd már be tőlem azokat a szövegrészeket, ahol jól felhúztad az agyad a volánelitizmusom miatt. Mutass rá, hol tévedtem, és ígérem, hogy ha neked van igazad, el fogom ismerni a hibám. Ha meg nem találsz ilyet, és ez az egész a te kényszerképzeted szüleménye, a minimum egy nagyon nagy bocsánatkérés - nem tőlem, engem ennyivel nem tudsz felbosszantani, hanem a többi olvasótól, hogy értelmes kommentek helyett ilyen baromkodásokat kell olvasniuk.

OliBLOOD: azért az nem véletlen, hogy Gromovéknál egy ideje kezd elszakadni a cérna. Én abszolút megértem őket. Ki a fene akarja azt a saját oldalára, hogy ott vannak a remek cikkek, alattuk a kommentekben meg egy rakás szemét?
Azért ez olvasói és szerkesztői oldalról másképp látszik ám. Neked pl. mennyi kedved lenne új cikkeket gyártani, ha azt látod, hogy miután - jelzem, hogy nagy valószínűséggel az itteni olvasói igényekre REAGÁLVA, ami nagyon nem szokványos dolog ám a mai sajtóban, illene megbecsülni! - felkerül az anyag, az újabb idétlen vitát generál. Na, neked így meddig lenne kedved ezt csinálni? Hányadik ilyen után mondanád azt, hogy a francba az egésszel?

A kommentezés letiltása teljesen jó megoldás - lásd, az újpesti-volános viszonylatban is jó vége lett. Sajnos páran csak ebből értenek.
Mert akkor érdemes folytatni, ha a kommentezők fel tudnak nőni az értelmes vita szintjére. Ez pl. onnan indulna, hogy betartjuk az adott oldalra jellemző illemet. Mert azt rendben, hogy véleményszabadságban, ez egy ilyen rohadt világ, hogy sokan azt hiszik, azt csinálhatnak, amit csak akarnak - és magasról tesznek arra, hogy adott esetben mit ILLENE.

Ha a hazai fóruméletben látható tendenciákat nézzük, szerintem a jegkorong.blog.hu különleges utat járt be. Én még emlékszem azokra az időkre, amikor 98-99 tájékán megjelent egy mIRC nevű program, és elindult a hazai chat-élet. Akkoriban még szinte kizárólag olyan emberek jártak oda, akik beszélgetni akartak, nem hülyéskedni, akik úgy kezdtek el beszélgetni, mintha élőben tennék... szóval az egész egy nagyon korrekt, barátias alapról indult. Aztán pár éven belül egyre inkább elharapózott az a jelenség, amit mirces körökben a „sulinetes ifjú titánok inváziójának” hívtak - ami lényegében ellehetetlenítette a régi, normális idők megőrzését, a korrekt illemszabályok betartását. Pedig egyszerűen csak annyi történt, hogy megjelent egy rakás új ember (bármilyen fiatal, számtech óra alatt is), akik a határopkat nem ismerő véleményszabadságukkal tökéletesen szétromboltak mindent, csak azért, mert nem érdekelte őket, hogy bizonyos szabályokat azért be kellene tartani. Amikor 2003 körül abbahagytam a chat-elést, a régi bandák már csak elszórtan és zárt klikkekben, szobákban, csatornákon léteztek, egyre fogyó lelkesedéssel, egyre fogyó létszámban.

Az itteni helyzet kísértetiesen hasonló ehhez. A blog felfutott, ismert lett, és kialakult egy olyan kommentelőközönség, akik (jó eséllyel más fórumokról összeverődve) rendelkeztek már egy átlag fórumozó tapasztalataival, képesek voltak normális, építő módon hozzájárulni a fórumközösség életéhez, és túljutottak már azon, hogy a saját egójuk/véleményük istápolgatásával a következményekre való tekintet nélkül romboljanak.
A jelenség ugyanis a következő: mindig SOKKAL TÖBBEN olvassák a kommenteket, mint ahányan hozzászólnak. Hogy ki mikor miért szól hozzá, az a cikkeken túl (és ha megengeded, a cikkek színvonalát itt most egyenletesen magasnak tartva konstans minőségnek definiálom) a kommentek színvonalán is múlik. Ha sok az értelmes komment, és mondjuk érdekes a vita, és különleges abból a szempontból, hogy nem gyermeteg fröcsögés megy, hanem ÉRVEK ütköztetése zajlik, akkor olyanok is kedvet kaphatnak a kommentezéshez, akik korábban nem szóltak hozzá. Ez az értelmes vita nagy értéke!
De ha azok a bizonyos érvek indulatokba vannak csomagolva, akkor azok sem fognak hozzászólni, akik korábban igen... akik tudják, hogy ilyen helyzetben ennek nincs értelme. Ezek a tendenciák!

És hogy hová vezetnek? Tudod, ha túl sok lesz az indulatos-flémes baromságokból, az olyan szinten kihat a kommentközönségre, hogy egy idő után már csak ezek a baromkodások maradnak. Akik lelkesen kommentelnek ilyenkor is, azok persze könnyen lehet, hogy nem is érzékelik a különbséget. Akik láttak már meghalni jó és értékes fórumközösséget emiatt, azok viszont talán másképp látják ezeket a dolgokat.
Itt most szomorúan látni, hogy ez a "hígulás" reális veszély. És félreértés ne essék, ez nem a kommentelők személye elleni támadás - én abban hiszek, hogy minden ember érték, egyszeri, megismételhetetlen kísérlete a természetnek a tökéletesség megalkotására. Minden álláspont értékes lehet - de nem mindegy, HOGYAN tálaljuk ezt. Az esetek többségében ugyanazokat az érveket lehet korrekten és idiótán is tálalni - a kettő között általában csak annyi különbség van, hogy az első esetben a kommentelő igyekszik betartani az adott oldalra jellemző illemszabályokat, a másodikban pedig nem.

És itt jön be az, hogy működnek ezek a szabályok.
A világ ezer más fórumában - a netikett szerint is - az a szabály, hogy előbb kérdez, utána okoskodik, mert vannak körök, amelyeket az ember (a törzsközönség) már nem akar ezterhatvankettedszerre is lefutni. Vagy lehet, hogy ha rákényszerül, nem lesz olyan szuper udvarias, mint az első száz alkalommal.
Hát szerintem erről van itt szó.

Juhika: a fentihez kapcsolódó kérdés: tájékozódtál pl. így te? A kommentjeidből egyértelműen az látszik, hogy nem.
Azzal semmi baj nincs, hogy fiatal vagy - de ha korrekt és építő módon akarsz hozzájárulni a fórumközösség életéhez, akkor a nagy véleménylángolásaid előtt olvass vissza, légyszíves. Ott a Google, remekül előadja a találatokat.
A tanácsadást meg köszönjük, de ez az egész nélküled is remekül működött eddig, olvass vissza, ha nem hiszed. Viszont amiket te itt előadtál, az lehet, hogy neked érdekes, nekem pl. leginkább fájdalmas, mert nem a te véleményed látszik belőle, hanem egy tapasztalatlan fórumozó tévedése, , csúsztatása és illetlen beszólásai (amely jelenséget sokezredszerre látom). Hidd el, engem is jobban érdekelne a Te álláspontod – tehát ha jelzem ezt neked, azt ne személyes támadásnak vedd, hanem próbáld belegondolni magad a helyzetembe.
Nem az a gond, amit írtál - a témáidat természetesen gond nélkül meg lehetne beszélni, és maximálisan tiszteletben tartom, hogy téged ezek foglalkoztatnak -, hanem AHOGY írtad. Próbáld meg tiszteletben tartani az itteni „brandet”, és tanulni abból, hogy akik előtted elkövették ugyanezeket a hibákat, azok milyen utat jártak be a korrekt vitákig. Ha az ember értelmes vitát akar, általában mindig el fog jutni odáig, hogy megtanulja ennek a trükkjeit – csak nem kötelező erre éveket szánni, ha minimális utánjárással napok alatt is megtanulható ez az illemfajta. A lényeg ugyanis egyszerű: ha normálisan kérdezel, normális választ fogsz kapni (vagy ha nem, más, normális kommentelők biztos megvédenek). Ha nem kérdezel normálisan, egyrészt nem kapsz választ a felvetett kérdésedre, másrészt sokan azzal fognak foglalkozni, hogy miért nem tudsz kérdezni normálisan. Érted már, hogy ezt a problémát csak te tudod megoldani?
Nah, mire begépeltem, Gromov jóval rövidebben megfogalmazta a lényeget. Elnézést.
@Raon: "ott vannak a remek cikkek, alattuk a kommentekben meg egy rakás szemét?"

Csak az az érdekes, hogy egyesek szemetét meghagyják, míg másét simán törlik.
Idézem a véleményedet egy válogatott keretbeli játékosról a perememberes cikkből:
"Azari is elképesztő dolgokat tud, de egy primadonna hisztispicsa" És őt nem először sértegetted már itt.
Szóval épp te ne kezdjél itt el kortesbeszédbe, aki már párszor elég véresszájúan írt. Úgy látszik ez nem meríti ki ezt a kategórát:"azokkal a kommentekkel van bajunk, amelyekben csúsztatnak, hallomásokat tényként állítanak be, amelyek mások méltóságát sértik"
@OliBLOOD: "az az érdekes, hogy egyesek szemetét meghagyják, míg másét simán törlik"

már nemcsak magamat unom. igen, énekes lajos dönti el, hogy mit hagyunk bent, és mit törlünk, de sokba kerül neki. de már tárgyalunk pék györggyel és spisakkal is. a dabosok nem akarnak fizetni nekünk, hiába kerestük meg id. azarit, ezért bántjuk mindig csak őket.
@D. Gromov: Én nem állítottam egy szóval sem, hogy "külső nyomásra" töröltök.
De hogy nem vagytok következetesek azt az alábbi példa is jól mutatja.
És innentől kezdve könnyen előfordulhat, hogy egy új hozzászóló egy ilyen hozzászólásból indul ki és nem érti, hogy ő miért lett kimoderálva, ha más ugyanazért nem.
@OliBLOOD: Azari kapcsán igazad van. Általában szerkeszteni szoktam a kommentjeimet, de ez most valahogy bentmaradt (francnak írok olyan hosszú szövegeket, így kevésbé átlátható).
Elnézést kérek az Újvárosiaktól, bár Azari kapcsán nekem ez a véleményem, ezt tényleg nem lett volna szabad ebben a formában ideírni.

Ami a kortesbeszédet/véresszájuságot illeti, ezen az alapon soha senki nem mondhatna ilyet. Ne azt nézd légyszíves, hogy én mondtam, hanem hogy az adott állítások igazak-e vagy sem. Szerintem ha xy hiba egy kommentelő esetében minden további szavahihetőségét megkérdőjelezné, akkor elég kevesen tudnánk értelmesen kommentezi.
Továbbá ezek a szabályok természetesen rám is vonatkoznak, és engem is ugyanúgy és jogosan el lehet küldeni a búsba, ha nem sikerült betartanom őket. Az, hogy én is próbálom tartani magam ezekhez az irányelvekhez, nem jelenti azt, hogy mindig sikerülne is. Ember vagyok, és szurkoló, nem kommentterminátor. :)
@Raon: Akkor szakadt el a cerna a tegnap este amikor nagyvonaluan bevgatad , hogy ok Gromov zard le a kommentezest ugy sincs ertelmes dologrol szo.Sajnalom lehet , hogy tevedek es csak egy felreertes, de ekem az maradt meg a hozzaszolasod utan , hogy az elotted hozzaszolok kozot azon ment a vita pontokban szedve es kulturaltan hogy Azariek miert nincsenek es vannak helyetuk Nagy Gergoek. Te ezt a vitat ertelmetlennek titulaltad az nekem ugy tunt , hogy a Volan-os fiatalok es a Dab-os fiatalok osszehasonlitasa egyertelmuen marhasag kategoria kiindulva abbol , hogy a Volanosok jobbak. Oke ezzel meg nagyvonalakban egyet is erthetek de azert hagyd mar masnak is , hogy elmondja a velemenyet, mert nem mocskolta senki kedvenc csapatod jatekosait.
Elnezest kerek mindenkitol toled kulon Raon a tegnap esti hozzaszolasom tragar , vulgaris szohasznalatert DE nem a komment mondanivalojaert.
Ezek szerint, ahogy olvasom én vagyok az egyik "fröcsögő, hazudozó" ha jól értem. Bár itt úgylátszik az aki régebben kommentezik az becsületes, aki új az lehet hogy nem? Itt az ártatlanság vélelme nem jár? Attól hogy ritkán írok ide még nem jelenti azt hogy nem olvasom a megjelenteket. Minden nap elolvasom! Általában mindig találok olyan véleményt amivel egyetértek, ha nem akkor (igaz ritkán) írok én is! Tegnap összesen 10 pontban írtam ide. Abból 9-et ilyen jelzőkkel illetni mint ahogy fent említem szakmaiatlanság! Ami a kérdéses lehet (Gondolom Id. Ocskay, Énekes, MOL téma lehet az) Azt tényleg nem tudom bizonyítani hiszen csak a családommal hallottam. De ez akkor sem hazugság, hanem állítás!! Úgy gondolom a dunaújvárosi érzelmű szurkolók jogosan érezhetik úgy, hogy itt néha okkal vagy ok nélkül, de akkor sem mindig mérnek egy mércével! Mivel nem vagyunk a szerkesztőkkel egy hullámhosszon a továbbiakban megpróbálok csak tisztes olvasónak megmaradni itt.
comp-- ebben is igazad van. nem régóta olvasom a blogot, meg a jégkorong se érdekel.
meg fiatal is vagyok, taknyosszáju, akinek fingja sincs semmihez, mert csak a fiatal mileticsékkel játszottam .

sőt a korongot is fehérváron találták fel, a jég meg a videoton fejlesztése.

a legjobb lenne az összes jégpáját lebontani és apró bányákat nyitni hejette, ahol a buta és semmirekellő mol-ligás népek szorgosan hódolhatnának a fehérvári hokiistenek előtt.

csak a szeredaiak ezt másképp gondolják. csak az ujpestiek ezt másképp gondolják. csak az ujvárosiak ezt másképp gondolják. csak a pestiek ezt másképp gondolják.csak a miskolciak ezt másképp gondolják.
csak mindenütt féhérváron kívűl nem így gondolják.

hálistennek ez egy sport és nagyon fogy az előnyötök.

csak egy kicsivel kellene több pénz.

akár ki is moderálhatjátok .
@leonov: Szerintem Neked problémád van saját magaddal...:(
@check: Ezzel nem azt mondtam, hogy lenézem a Mol ligát, csak ténnyleg elfelejted, hogy a válogatott jelenlegi szereplése NEM a Mol hoz köthető. A Mol Liga egy közepes szintű div 1-es ligának felel meg, ahol a külföldiek viszik a prímet, és ezzel nincs is nagy baj, de innen a játékosaink nem ütik majd meg a Ladányi, Ocskay, Palkovics szintet. Ezért mertem azt mondani, hogy ebből hamarosan(szerintem már májusban) divizió 1 lesz, és utána el kell, hogy jöjjön a fiatalítás a magyar válogatottban.
Az első sorotok pedig még szerintem sem fizikailag sem taktikailag nem elég érett, az 'A' csoportra, de lehet, hogy tévedek. Az viszont biztos, hogy azok lehetnek, ha lesz Dunában pénz és sikerül Őket hosszabb távon a jégkoron mellett tartani, vagy sikerül Nekik külföldre menni.
@leonov: szerintem Miletics az nagy betű, mégha nem is szeretted...
Amúgy elhiszem, hogy öreg vagy soha nem vontam kétségbe...
tőlem akár az egészet írhatod nagy betűvel ...
Ez neked szólt, nem Csabának.
@comp3232:
Az általam idézett tőled származó postokból egyértelműen leszűrhető hogyan értékeled a MOL Ligát, felesleges magyarázni a dolgokat. Ahhoz semmi kedvem és energiám sem, hogy a korábbi postjaidból is szemezgessek, de nem ez az első elset, amikor szemet szúr a dolog.
Azonban te meg azt felejted el, hogy az általad felsorolt játékosok egy olyan bajnokságban edződtek, fejlődtek, ahol szintén a légiósok vitték a prímet, mindössze az utóbbi 2 év volt, amikor egy lényegesen magasabb szinten tudtak tovább fejlődni (kétségtelen, hogy ez nagyon kellett a feljutáshoz). Mindazonáltal Szapporóban emlékeim szerint volt egy Peterdi nevű csatár aki a MOL Ligában játszott (ill. annak elődjében) és nem okozott csalódást. Szerintem ami miatt nem szabad lenézni a MOL Ligát az az, hogy kiváló alapot ad a kiválasztódáshoz, tehát megmutatja, melyik játékosból lehet hosszabb távon is sikeres ember. Szerintem próbáld kicsit átgondolni a dolgokat.
Halkan meg kívánom jegyezni, hogy az EBELben is a légiósok viszik szerintem a prímet, attól olyan erős az a liga, amilyen, más kérdés, hogy a Volánnál ez fordított, de ez szerintem csak pénzügyi kérdés.
A DAB első sorára vonatkozó véleményedet tiszteletben tartom, de továbbra sem értek egyet vele, korábban már leírtam miért.
Légyszíves ne kezdjétek újra a Volán-MOL-OB1 vitát! Nem unjátok még? Mindháromnak meg van az előnye és a hátránya is. Szerintem már lefutottátok ezeket a köröket. Úgyse fogjátok egymást meggyőzni.
Olyan normális kommentek voltak a volán-ute döntő előtt alatt,után,hogy hihetetlen.Normális szurkolás, ellenfél megtapsolása,mintha nem is Magyaro.-n lennénk.Fehérváron meccs előtt a büfében előttem állt 1 újpesti dhl mezes srác, érdekes mód nem került kés a hátába,pedig volán szurkoló sokkal több volt a melegedőben mint újpesti.Ebből az álomvilágból ébresztett fel a mostani kommentezők 80%-a.Ilyen vitákat a hc-sc szurkolók szoktak itt folytatni ( tisztelet a kivételnek)Jön a vb,hatalmas sztárok ellen játszunk és ráadásul az A csoportban!!!adott a válogatott cirka 2,5 sora.Cortina kiegészítő (perem embereket keres a védekező taktikájához,mert nyilván nem mi fogunk a kanadai ,szlovák és fehérorosz védőhaarmadbna állomásozni)Megértem hogy az ute dab fradi szurkolók szeretnének minél több saját kedvencet látni a nemzeti csapatban.Ezt van aki normálisan kommentezve teszi,van aki összeesküvés elméleteket gyárt,hogy a volán takarítónője előbb lesz válogatott ,mint a csapatából az első sor gólfelelőse.(nem mindegy hogy valaki a kis volánnak, miskolcnak ,gyergyónak vág meccsenként 2-3 gólt, vagy az osztrák élcsapatok ellen felel meg az edzői elvártaknak)Szerintem bízzuk ezt Cortinára,eddig bejöttek a húzásai.Ebel- vs. Mol pedig bazira unalmas már,aki jár mind 2 re az látja a különbséget, ettől függetlenül nem kell lenézni senkinek a hazai pontvadászatot,nem olyan rossz az mint ahogy sokan hiszik.
na akkor most én is elengedek pár gondolatot, mert ugyan én új forumozó vagyok, talán van egy két dolog, amivel felnyithatom több embernek a szemét (illetve remélem!)

mint már többen is említették, Cortina mester taktikája csak a védekezésböl kitörö kontra játék lehet. Ehhez szüksége van a 3. és 4. sorra is, akik akkor lesznek bent, ha az 1. és 2. sornak pihennie kell. Különben az 1. és 2. sor annyit fog játszani, amennyit csak bír.
a 3. és 4. sornak egybébként csak 2 feladata lesz: ne kapjanak gólt és lehetöség szerint ne csináljanak büntetéseket

Kérek a következöbe belegondolni: adott egy fiatal, feltörekvö játékos, aki ahhoz van szokva, hogy meccsenként 13-18 percet játszon és többé kevésbé a csapata birtokolja a korongot. Ebben a helyzetben sikerült neki jó eredményeket elérni (hiszen behívták a bö keretbe!) és most a válogatottnál egy teljesen új feladatot kap: kiegészítö ember lesz, az a feladata, hogy mükorcsolyázzon az ellenféllel, kövesse mint az árnyéka, és ne érdeklje a korong.
Ez a totális védekezési taktika egy része. EZT az átállást, sokszor NHL-es profik is képtelenek megcsinálni, illetve rühellik, ahogy csak bírják (pl Brett Hull St. Louisban). Most gondoljátok el, hogy bír ezzel egy 18-huszon-x éves srác megbékélni. Nehezen, illetve sehogy. Ök most kikeülnek a csapatból és talán jövöre, +30-40-50 meccsel a lábukban és egy évvel idösebben, jobban tudják már kezelni a dolgot. Ezt hívják "beérésnek". Szerintem ezzel nincs semmi baj, mindenki átesik ezen a folyamaton, akinek ezt sikerül jól venni, azokból lesznek a meghatározó játékosok.

Most pedig egy személyes vélemény, mert sok kommentben olvastam, hogy milyen jó játékos a Berta, és hogy így meg úgy bent kell maradnia.
Miskolcon egyátalán nem gyözött meg, és ezt föleg a korcsolya tudásának tudható be: SZVSZ még kicsit szögletes a mozgása, ezt egy jó kanadai táborban viszont könnyü orvosolni. Akár szivesen segítek is kapcsolatot teremteni!

További miskolci benyomások: a fiatal csatároknak sokkal fegyelmezettebben és szorosabban kell a saját harmadunkban a kék vonalat örizni, nem szabad az ellenfelet löni hagyni. Ez már nem az a szint, ahol a kék vonalról nem tudnak löni.

Továbbá elövenném a hátvédeket is, föleg mikor többen egyszerre vannak a kapu ill. az alapvonal mögött. ONNAN nem lehet gólt löni, viszont a kapu elött álló ellenfelek így szabadabban mozognak (és lönek).

Amin még dolgozni kell, az a fegyelmezettség. CSAK egy kiállítás megbocsájtható SZVSZ: ha azzal meg lehet gátolni egy gólt. Keménykedések, amiket pl. Balu sokszor bemutat, fölöslegesek és kimerítik az elsö két sort. Persze van a keménykedésre is két bocsánat: megvédte valaki a csapattársát vagy a kapusát.

ez itt a szubjektív véleményem volt, lehet ízeire szedni...:)
süti beállítások módosítása