HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kovács és Fekete Palkovics sorában

2009.04.02. 12:31 F. Kapus

Pat Cortina a csütörtök délelőtti edzés előtt kihirdette a Finnország elleni első mérkőzésre nevezett 24-es keretet. Jelentős meglepetések vannak, de mint tegnapi cikkünkből is kiderült, ez a találkozó is válogatottunk világbajnoki felkészülését szolgálja.

Énekes Lajos edző tájékoztatása szerint először edzett minden kerettag. A francia légiósok is tréningeztek, de ők abban a csoportban, amelynek tagjai este nem kapnak lehetőséget. Ők keményebb munkát végeztek. "Ladányiéknak sok mérkőzésük volt, hosszú úton vannak túl, és nincsenek velünk az edzőtábor elejétől. Nagyon szerettek volna játszani, de végül úgy döntöttünk, ezen a találkozón nem szerepelnek."

A délelőtti edzősen látottakkal elégedett volt a szakmai stáb, jók a benyomásaik. "Minden játékos tudja, hogy sok lehetőség már nincs a bizonyításra, ennek megfelelően készül mindenki. Nagyon valószínű, hogy akik ma nem kapnak lehetőséget, pénteken Miskolcon játszanak majd."

A kapuban Szuper Levente kezd, cseréje Hetényi lesz.
1. sor: Tokaji, Horváth, Kovács, Fekete, Palkovics
2. sor: Svasznek, Sille, Vas J., Nagy, Jánosi
3. sor: Ennaffati, Hegyi Á. (Dab.Docler), Benk, Vaszjunyin, Fodor
4. sor: Kangyal, Jobb, Kiss Á., Borbás, Berta
Jégre léphet még: Galanisz, Majoross

Kimaradt tehát a kapus Budai Krisztián (Kezmarok, SVK), a védő Ondrejcik Rastislav (Alba Volán) és Szélig Viktor (Briancon, FRA), továbbá öt csatár: Holéczy Roger (NZ-Stars), Ladányi Balázs (Briancon, FRA), Peterdi Imre (Dab.Docler), Sofron István (Alba Volán) és Vas Márton (Briancon, FRA).

Emlékeztetőül: a finn válogatott először szerepel Magyarországon, a mérkőzés este 7 órakor kezdődik a Papp László Sportarénában. A vendégek kerete természetesen rengeteget változik még a világbajnokságig, hiszen az SM-Liiga csak az elődöntőknél tart, és az NHL-eseknek is más dolguk van. Ezzel együtt nagyon erősek, hatalmas teljesítmény lenne, ha szoros eredményt érnének el Palkovicsék.

Update: mindenki, aki teheti, vigyen magával plüssállatot.

68 komment

Címkék: magyarország vb énekes finnország válogatott cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danidanidaniiii!
Nem lehet könnyű...
HAJRÁ FIÚK!!!!
Szívszorító érzés a névsor olvasása.
Mutassátok meg mindenkinek, a Csicsóért.......
Emberek, most hánykor kezdődik a meccs? MJSZ honlapján este 7 órát ír, de én 8-ról tudok. ?!

Szurkolok az újpesti "sornak", hajrá fiúk

Hajrá Borbíííí!!!! Hajrá Ákos!!!! Mutassátok meg, hogy tényleg ott a helyetek!!! Jaj, de szép!!!!! Újpest álé!!!!
És persze a többieknek is HAJRÁ fiúk!!!!
Gyerünk fiúk!! Folytatni kell! Menni kell tovább... tovább!!
Ő is ezt akarja.
@celebesz: Félek , hogy ez a mai csapat nagyon kevés lesz a Fingek ellen...
Sziasztok

En is szeretnem nezni a meccset...tudja valaki, hogy a neten lesz-e valahol kozvetites?

Nagyon megkoszonnem a segitseget.

Tisztelettel,

Kovago Kristof
Pacák!

Remélem, ez a link menni fog:

lsport.we.bs/

Én is erre készülök.

Külön öröm a két dunaújvárosi, holnap jöhet a másik kettő!
hajrá Jánosi Csabi! :) mutasd meg hogy ott a helyed ;)
Ez is egy változat a jelen helyzetben (még most is hihetetlen...). Szegény Fekete Dani nagy nyomás alatt lesz, nem akárki helyére került...
Viszont ez az összeállítás jelentheti azt, hogy alakul a Godó-Marci-Pedró sor (?).
Benk, Vaszjunyin, Fodor?????
Na mindegy, hajrá gyerekek!
Benk, Vaszjunyin, Fodor?????
Na mindegy, hajrá gyerekek!
@comp3232: Minden tisztelettel és bármi ízléstelenség nélkül, tartok tőle, hogy gyászos lesz az eredmény is.

Kérdezném, ha nem ütünk gólt, mi lesz a plüssökkel? Viszi mindenki haza? : )
@comp3232: hát, sztem a mindenkori legerősebb magyar csapat is kevés lenne... de úgyse az számít! Hanem hogy jól játsszanak! Hozzák ki a maximumot magukból (vagy annál is egy picit többet :D ), az eredmény - nekem - teljesen ezredleges. Ahogy a Volán ellen: nem vagyok önsorsrontó, de büszke voltam a lilákra a döntő összes meccsén, a nullásokon is.
@Von Siebenbuergen: akkor a végén repülnek a macik asszem.
@celebesz: Így tudom én is, csak a sorokat nézve élcelődtem...
francia kontingens pihenőt kap?
Tudtommal nem ez az első finnek elleni meccs.
579 2001.11.09 Finnország B Barátságos mérkőzés Dunaújváros, Magyarország 0 - 3
Remélm a srácok élni fognak a lehetőséggel és nagyon megnehezítik Cortina dolgát, hogy kiket vigyen.
@freddyD: 19.oo-től. De 18.00-tól már valami AC/DC magyar version elő-műsor lesz.
Hajrá Borbi, Berta & Magyarok!!!!

:-))))
@OliBLOOD: Azon kinn voltam. Azért az egy másodligás csapatokból összerakott, nem hivatalos edzővel kilátogatott csapat volt. Nem tekinteném hivatalos válogatottnak.
érdekes felállás:)

Ha már ennyire fel van forggatva az összeállítás, vas jankót betette mvolna az első sorba.

De bízok a Mesterben!:)
nem tudjátok, hogy az első magyar gólnál felemelik-e a kapu mögötti védőhálókat, hogy a macik akadájtalanul jussanak le, vagy akkor kerülni kell majd egyet?! mondjuk idő remélem lesz rá bőven... ;)
Az a háló vagy 20 helyen van rögzitve,biztosan nem fogják felhúzni.
De idő biztosan lessz kerülni ill nagyon remélem :)
Hajrá fiúk Hajrá Dani
@freddyD: Ez idáig rendben is lenne, de a kápmegyeri Team Canada-t is kanada válogatottjának harangozták be, és statisztika szerint az is volt ha jól tudom.
@.Anakin.: Nem igazán értem ezt a kerülés dolgot. SZámomra nem túl elképzelhető, hogy emberek százai indulnak el a helyükről olyan helyekre ahol nincs háló (de más ember igen).
Szerintem életszerűbb, ha egyből oldalra dobják (és majd azok továbbítják a pályára), vagy a jég felé, igaz így a macik kintrekednek a palánk mellett.
Egy fiatalos gárda,sok kérdéssel...a bizonyítás lehetőségével...hajrá MAGYAROK !
Én is kíváncsi leszek Jánosira, mert bár játszani csak keveset láttam, de az elmúlt években mindig kiemelkedőek voltak a mutatói az éppen aktuális ligában, ráadásul mindezt félprofiként :) Ahogy nézem nem is akármilyen társak mellé került :D
ezzelkomentelek:

Koszi szepen a linket.

Igaza van OliBLOODnak...mar volt Finn-Magyar meccs.
Az is igaz, hogy nem az A valogatott volt hanem a B.

A masik dolog pedig az, hogy nem baj az ha kikapunk, nem az a lenyeg, meg akkor is ha nagyon kikapunk. A VB-re kell keszulniuk a sracoknak es ehez a finnek nagyon jo ellenfelek lesznek, fel kell venni az A csoportos ritmust. A Finnek tokeletesen es nagyon sokat korcsolyaznak, tokeletes ellenfel!!!

Udvozlettel,

Kovago Kristof
@OliBLOOD: Igen lehet hogy a szervezők nem fognak örülni ha százával mennek az emberek a célzott medvével.... Az oldalra dobálás jó megoldás lehet.
Legyen bent az ELSŐ :) gól és minden medve szárnyrakap majd ebben biztos vagyok :)

@boldee: Szerintem lesz ott elég ember, hogy a hálóról lepattanó mackókat ők bedobálják, összegyűjtsék
Jánosi 5 pontot termel ma és kihagyhatatlan leeeesz!!!
@Pacak: Tökéletes ellenfél, tökéletlen időpontban. Teljes agyrém, hogy a közös felkészülés és alapozás 3. napja után játszunk egy agyonmotivált finn válogatottal.
A finnek jók lennének a felkészülés vége felé, csak akkor már Ők nem akarnak ilyen gyenge ellenfelekkel játszódni...:(
@boldee: Ahogy én látom, azt úgy szokták máshol megoldani, hogy nem a pálya irányába, hanem a középső szektorokban ülők felé hajigálják a macikat, akik egyszerű mozdulattal jégre teszik őket.

Erről jut eszembe, hét végén pont hallgattam az ominózus Ganxsta-Knézy számot: "Svédország hetedszer, vagy Finnország először?". Lazán kapcsolódik.
@comp3232:
A felkészülés végén játszunk az oroszokkal, ők nem elég erősek?:)
Nagy drukkolok a fiúknak, de szerintem az első sorunk így teljes:

1. sor: Tokaji, Horváth, Kovács, Fekete, Ocskay, Palkovics

...ez sem megy most könnyek nélkül...
@Cirmos01:
Szerintem Ocskay minden sorban, a kispadon és a nézőtéren is ott lesz!
@comp3232:
Hat az igaz, hogy jatszhattunk volna a Norvegokkal eloszor es a Finnekkel masodszorra de sajnos meg nem mi vagyunk azok akik valaszthatnak, pontosan ezert elegedett a Finnek szov kapitanya, ok kezdik a felkeszulest ellenunk es majd kesobb erosodnek az ellenfelek.
Az is igaz, hogy az Oroszok ellen jatszunk utoljara bar szerintem az egy kicsit mar tul kozel van a VB-hez de megint csak, nem minden nap jatszhatunk az Oroszokkal sem. Tanulo ev!!!

Nehany even belul mar valogathatunk az ellenfelekbol is, remelhetoleg.:)

Tisztelettel,

Kovago Kristof
Hajrá DAB-os Fiúk!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!
@Pacak: Szia Kristóf!

Ha a fent megadott linkkel nem lenne szerencséd, akkor nekem is van egy címem, amin esetleg online tudod követni a közvetítést. Nálam ez a cím jött be:

www.ustream.tv/channel/euroman

Sok szerencsét és jó szurkolást mindenkinek, nagyon nehéz meccs lesz, de szép dolog Cortinától, hogy minden játékosnak ad esélyt a bizonyításra, még akkor is, ha ezzel a kerettel ma nem sok keresni valónk lesz a finnek ellen szerintem.

HAJRÁ FIÚK !!!
Sok szerencsét és erőt a csapatnak, remélem az ujoncok mindent megtesznek a sikerért, szeretném ha úgy küzdenének ahogy azt Ocskay tette, az biztos hogy ma ott lesz velünk a csarnokban!

Hajrá Magyar Jégkorong!
Ha nem tudtok elmenni, és van 2 jegyetek ,hívj !

70/322-68-68
Ha nem tudtok elmenni, és van 2 jegyetek ,hívj !

70/322-68-68
Én az ArénA mellett lakom. Istenem, lassan megyek hazafelé. Szívszorító érzés lesz. :(
Megint jó sok ember lesz a környéken. Ami jó. :)
hű de várom már :) Hajrá Magyarok!
Miért is jó? A tévéből nézem, mert sajnos kicsit alkoholos italok társaságában leszek.
Szerintem nincs baj a kerettel, de csak 1 valami miatt! Azért, mert barátságos meccs! Itt van lehetőségük a fiatal titánoknak h bizonyítsanak, stb., stb. Viszont remélem a vb-re azért a bevált kemény maggal megyünk, mert oda az kell! ;) Én kb. negyed- fél 7-re kimegyek.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Hajrá Borbíííí & Ákooos!!!
Gyerünk Daniii!!!
Amúgy a tv-ben közvetítik???Ha igen akkor hol???
Ma Sport1, holnap Sport2.
@PMilan83: Én már akkor...:)
@defó: jó neked, nekem akkor még csak 2 sör lesz bennem. :D De mindig veszek ott is :D
Hajrá UTE-s fiuk:D Már nagyon várom!
Plüssmacik készenlétben, nagyot fognak repülni az elsö hazai gólnál!
@PMilan83: Most kezdtem a "bemelegítést". :)
Amúgy, van egy olcsó kisbolt a Kerepesi-Hungária saroktól úgy kb. 80 méterre a Kerepesi út 28 és 30 között. Oda nem járnak sokan a meccsek előtt sem. Pedig a környező boltokban jó 25-30 százakékkal adnak minden árút! Ők nem! :)
Tudják a finnek, ezt a macis dolgot, vagy váratlanul ér őket?=)
@comp3232: hát ez nem jött be :D
F. Kapus - tegnap 91-es mezben voltál? 200-201-es szektor? mire feleszméltem, már nem láttalak, csak gratulálni akartam a Bloghoz, kellett már nagyon egy ilyen portál... :-)))))))))))
@Ati_ur: a 203-asban ültünk, a 201-ben csak az egyik szünetben mentem a barátimhoz, de igen. Köszönjük.
süti beállítások módosítása