HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc megszerezte az 5. helyet

2009.03.22. 21:33 D. Gromov

Megvan az OB I. végeredménye, az alsóház csapatainak sorrendjéről döntő FTC–Miskolc összecsapást az erzsébeti jégen játszó zöld-fehérek nyerték, de hiába, az egygólos siker kevésnek bizonyult a Jegesmedvék visszaelőzéséhez. Igazi dráma zajlott a végén.

A miskolciak mindent megtettek, ahogy ígérték: az elején kétgólos előnyre tettek szert, de aztán belelendültek a hazaiak: Jánosi Csaba és Robert Davis vezérletével 0-2-ről 6-3-ra fordítottak, innentől már két gól kellett az ellenfélnek az üdvösséghez. Mégpedig azért, mert elsőre 5-4-es Miskolc-siker született, és mivel a borsodiaknak három pont fórjuk volt, arra kellett figyelniük, hogy ne kapjanak ki jobban, mint amennyire nyertek.

Ennek megfelelően támadásba lendültek a vendégek, Robert Franc szépített is az 52. percben, de még egy gólra szükségük volt. Közeledett a csata vége, a Miskolc lehozta Caladi kapust, és meglett az eredménye. Franc tett hozzá egyet, ami neki mesterhármast jelentett, csapatának pedig az 5. pozíciót. A vége tehát 6-5.

A nap másik meccsén: Alba Volán-farm–Héraklész-válogatott 6-3. A fél nappal korábban a nagyok közt vitézkedő és ünneplő Tóth Adrián két gólt szerzett.

50 komment

Címkék: alsóház ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatalmas meccs lehetett! :) Örülök,hogy ma minden fronton sikeresek voltunk :) Szép volt fiúk!
Óriási gratula a fiúknak!!!
Hatalmas miskolci ünneplés volt a végén, ha jól tudom.
Méghogy Nihil Kupa...
Hajrá Macik!!!
Illetve innentől inkább:
Hajrá Magyarok!!!
Nem értem, mi döntött a Miskolc javára?
Persze, 6-3 után mindegy is. Kár volt ezzel az egy meccsel elrontani az egyébként nem rossz idényt.
@kispufi: Gondolom a gólarány, mivel az egymás elleni mérkőzések nem dönthettek, hiszen egy ide-egy oda, azonos gólkülönbséggel. Gratulálok a Maciknak!
@kispufi: Szerintem az, hogy ti 4-et, mi 5-öt lőttünk idegenben.
@forestjr: Köszönet.
Hát akkor nincs más, én is gratulálok a Maciknak. A szájízem kissé savanykás.
@moszkvicssluszkulcs:
Szerintem inkább az lehet, amit forestjr mond. Nem láttam korábban még idegenben lőtt gólokról szóló szabályt jégkorongban.
@kispufi: A macik nevében köszönöm!A miénk most édeskés:))
De komolyan. Jót tett a magyar hokinak, hogy ez a két csapat a rájátszásban nagyot alakított!! Gratula mindkettőnek!
Most aztán miskolci, budapesti stb. szurkoló a szemeit Svájcra vesse!!!
Valóban hatalmas meccs volt, és minden tiszteletem a miskolci szurkolóknak, mert végig sportszerűen biztatták csapatukat.
DE!
Egy klubot elsősorban a saját játékosai minősítenek!
A szlovák csürhe, amely a mindent eldöntő gól és a lefújást követően nem a saját szurkolói előtt ünnepel, hanem végig mutogat a teljes hazai közönségnek.
Vagy a sportszerű csapat, amely a mérkőzés utáni ölelkezésben nem Hajrá Miskolcot kiált, hanem a szépreményű pályafutásuk első és utolsó "csak szopatunk"-ját...
No comment!!!
@vodopjanov: Ezt a "saját játékosai minősítik " dolgot jó hogy említed. Mert erről a múltkori, miskolci meccs jut az eszembe, amikor a 3. harmad előtt még a folyosón az egyik játékosotok megütötte Francot...akihez a meccs közben az edzőtök hozzávágot egy vizes flakont...mind a kettő következmény nélkül maradt.No comment!!!
Szerintem ne kezdjünk most fröcsögni a másikra, nyilván ti kevésbé, mi annál inkább boldogok vagyunk. De, valakinek 5.-nek kellett lenni, ez most mi vagyunk. Viszont, csak azt tudom mondani, hogy mind a 2 csapat előtt leveszem a kalapom. Ti oroszok nélkül, mi pedig egy elég vérszegény alapszakasz után mutattuk meg, hogy érünk valamit!!
Gratula Pindák "mester" VICCCCC amit 2 éve csinálsz.
Amilyen hibát elkövettél az már kabaré.
A hír kissé korai!
Ugyanis az egész bajnokságban elért, egymás elleni eredmény számít!!
Vagyis: 8 FTC-Miskolc= 4x3 pontos Fradi győzelem,2x1 pontos vereség az FTC szempontjából.
Így össz.14 pont a Fradinak.
2x3 pontos győzelem a Miskolcnak = 6p. + 2x2 pontos győzelem= 4 p.Összesen 10p.
Vagyis 4 p.+ az FTC javára.
Kissé nevetséges lenne,hogy az egész bajnoki teljesítmény az utolsó két mérkőzés alapján döntse el a helyezést,hiszan úgy az alapszakaszban,mint a középszakaszban pontokkal volt jobb a Fradi a Miskolcnál!!
A versenykiírás pedig nem szabályozza,hogy az utolsó két mérkőzés a döntő!!
Ez a helyzet.
Aki nem hiszi járjon utánna!
Biztos mindenki rosszul tudja...
Nem szégyen nektek ezen vitatkozni ,hogy 5. vagy 6. a fradi. Nekem megalázó.
A szégyen nem itt kezdődik.
Egyébként is csak elvi kérdés.Rendnek kéne lenni abban a fránya versenykiírásban.
Azt hiszem szégyenkezni sem a Miskolcnak sem a Fradinak a helyezéstől függetlenül nem kell!
Megalázó inkább 100 millióból negyediknek lenni!
@westend: egyetertek. a szivem szakad meg a fradi hokiert!
Gratulálok mindkét csapatnak, végül is végig küzdötték magukat az egész szezonon, nem kevés problémával tarkítva. Kívánom és remélem, hogy nem szünik meg a fővárosi csapat és a miskolciaknak is sok-sok szponzort és egy kis szerencsét a légiósok válogatásánál kívánok! Hajrá magyar jégkorong!
@moszkvicssluszkulcs: azt elfelejtetted leírni, hogy az eset előtt franc kiütött a Fradi kispadra...
én mindkét csapatnak gratulálok.

nekünk van? Francunk, nekik meg játékvezetőeligazítójánossi, mindensípszótvitatóhoffman ...

jó játék volt.
szóval hajrá Magyarok.
@zsákutca: ezt a kérdést igyekszünk minél előbb tisztázni
@moszkvicssluszkulcs: talán azért bántották szegény Francot, mert a gólnál a lába közé vette a jéghokibotot, és azzal mutogatott f...verést a Fradi kispadnak ...........
szerintem ezen nem kéne vitatkozni. nem mindegy, hogy 5. vagy 6. hely?
Egyedül a Fradinak nincs saját csarnoka és utánpótlása (az FHA-t még korai lenne idesorolni), ezek után az 5. vagy a 6. hely nem szégyen, hanem - sajnos - a realítás.
Lehet itt bárki az edző, amíg a fenti helyzet nem fog változni, többet, szebbet ne reméljünk...
@marhahusi: És ez feljogosítja az edzőt hogy palackot dobáljon a játékosra, és hogy a folyosón megüssék? Jó tudni:)
Miskolci szurkolóként szeretnék köszönetet mondani a ferencvárosi vezetőknek, amiért ilyen példamutatóan gondoskodtak a miskolci szurkolók elhelyezéséről, védelméről.
Le a kalappal! Az ilyen dolgok viszik előre a magyar jégkorongot.
Ha történtek is a miskolci szurkolók részről nem sportpályára való cselekedetek, azért elnézést kérünk, de elég ideges hangulatú mérkőzés volt.
Gratulálok a csapatnak! Nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Ez a csapat csak még jobb lehet. A Fradinak is gratulálok. Az ilyen háttérrel ez nem szégyen. Remélem az új angol tulaj felfigyel erre a csapatra és épít nekik egy 70000-s foci pálya mellé egy király hokipályát.
Egyébként én is gratulálok a két csapatnak, hogy ekkora presztízscsata kerekedett még az alsóházban is. Ezért nem ártott volna jobban figyelni a kiírásra. Mert most két rossz verzió jöhet szóba: 1.) A Fradi egész évi jobb teljesítménye ellenére rosszabbul végez, a két csapatnak csak az utolsó két egymás elleni meccse figyelembevétele miatt; 2.) a Miskolc végez rosszabbul, holott úgy léptek jégre az utolsó meccsükön, hogy belefér az egygólos vereség, vérrel-verejtékkel jönnek vissza 5-6-ra és azt meg is ünneplik.
Ezek után bármi is lesz a verdikt, valamelyik csapattal igazságtalanság történik, kvázi valaki valamit valahol valamikor igencsak elrontott, néhányezer ember szórakozását tönkretéve...
@jonnglenn: Volt nektek Franc mert o a Progym-e meg egyelore.
Amugy gratula a Maciknak!!!!
azért volt a kérdőjel.
@zsákutca: Én nem értem, miért kevered itt a dolgokat.

Az 5-7. helyért folytatott rájátszás előtt a csapatok eredményeit törölték, mindegyik csapat 0 (nulla) pontról és 0-0 (nulla-nullás) gólkülönbséggel kezdte a bajnokságnak ezt a szakaszát. Az egymás elleni eredmények alapján a két csapat között döntetlen van, de mivel a Volánt a Miskolc jobban megverte, így ők az ötödikek.

Jó, hogy nem már Krisztus születésétől akarsz minden eredményt beszámíttatni...
@kerusz: attól függetlenül, hogy igazd van, azért az utolsó mondta felháborodását gondoljuk át még egyszer.

az idei év tanulságai: csarnok nélkül csak egy helyben topogásra van lehetőség. ettől függetlenül szép volt fiúk, jövőre veletk ugyanitt! Egy minimum olyan évet kívánok a hazai jégkorongnak amilyen az elmúlt egy volt, minden szempontból! (magasan van a léc)

Ja! Franc egy sz.rházi:)
@kuki64: Francnak nincs még szerződése a következő szezonra a Progymnél. Idézek a Progym honlapjáról:

"Robert Franc is Borsos Attilához hasonlóan kölcsönbe szerepel a miskolci Jegesmedvéknél, a megállapodás április 15.-ig tart. A vezetőség a játékos irányába megtette a szerződéshosszabítási ajánlatát, annak érdekében hogy a következő évadban is a Progym-Hargita Gyöngye góljainak számát gyarapíthassa. A döntés a "pontkirályunk" kezében van, további tárgyalások, egyeztetések várhatóak a két fél között."

forrás: progym.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=244&Itemid=57
Örülök, hogy Miskolcon megmozdult valami, de sajnos a legtöbben még nem "értik" a hokit, amivel nem lenne semmi gond, de az enyhén idegesítő, hogy emellé nagyképűség és "F...opó Ferencváros!" kiabálása társul.
Idén elutaztam Miskolcra is a Fradiért és az első pillanatban örültem, hogy micsoda tömegek vannak Miskolcon, aztán rájöttem, hogy a Fradigyülölet mozgatott meg sokakat...
Azért bízzunk az összefogásban és fejlődő magyar hokiban!
Hajrá Fradi!
Azt se bánnám h csak ilyen sz.rházi játékosaink lennének.:-)
@szorgalmas: én nem háborodtam fel, csak nem értem, miért pont az egész szezon nyolc meccsét kellene számolni. Lehetne számolni az OB I. középszakaszt plusz a helyosztókat is (az is a Fradinak lenne jobb), de ha egyszer az eredmények törlésével kezdősött a rájátszás (vagy "Nihil Kupa, ahogy a fardihoki.hu előszeretettel emlegette ezt), akkor mást nem nagyon lehet számolni, mint ezt a szakaszt magában.

Egyébként lehet, ha nem nihlikupázik meg minekeznekünkcsakpénzkidobásazegész-ezik a vezetőség, akkor meglett volna az a hiányzó két (három) gól is a Volán ellen.

Szerintem a Miskolc pontosan azért meg is érdemli, hogy legalább ötödikek legyenek, mert náluk a rolbástól az vezetőkig mindenki úgy állt a helyosztókhoz, hogy nekik minden egyes meccs, amit játszhatnak, hasznos, mert van mit tanulniuk.
Így igaz! Megmozdult valami Miskolcon, amit jégkorongnak hívnak. Azok akik végigszurkolták az idényt és jóban rosszban ott voltak a jégcsarnokban a megmondhatói, hogy érdemes pénzt és energiát fektetni a miskolci jégkorongsportba. Játszhatnak kiábrándítóan és kiválóan, a közönség ott áll mellettük! Akik járnak mérkőzésekre, láthatják milyen szeretet övezi a macikat. Örízzük meg és ne engedjük szabadon az értékeket. Vannak sajátnevelésű játékosaink,akik nagyon jók, de melléjük kellenek olyan rutinos játékosok mint Cop vagy Franc és Foltin és olyan bohémok mint Niberg és Strengller. Ez így csapat, a mi csapatunk! De ez így is marad?! Reménykedünk! Szép volt fiúk! Örüljünk a jégkorongsportunk jelen állapotához, bízzunk bennünk és szurkoljunk nekeik a vb-n. Hajrá vMagyarok! Hajrá Miskolc! Hajrá Macik! Köszönjük Nektek!!
@horvus:
Ha javasolhatnám, ne a Franc féle emberi hozzáállás legyen példamutató Miskolcon.
Én örülnék, ha jövőre ez a tetű alak újra játszana. Akkor megkapja a megérdemelt nevelést.
@Tillasz: Inkább a Pindák féle? Viccnek is rossz.
@kerusz:
na de hátra van még egy elhalasztott Fradi-Volán II., akkor annak a majdani végeredménye miért is nem számít be sehová?!
@kispufi: Fradi-Volán 2. nincs már hátra.
A Fradi szerdán a Heraklész U18 válogatottal játszik szerintem.
@kerusz: oh bocsánat, valóban igazad van.
Igazából egy nagyon jó hangulatu meccs volt és számomra mind1 hogy hatodikak vagy ötödikek betán hetedikek lettünk a mi szezonunk a sorsdöntő újvárosi harmadik meccsen pecsételődött meg és az elmúlt évekhez képest pozitív volt szeretett csapatom szereplése több skalpot is begyűjtöttünk mint az elmúlt 2 évben akár.
@kispufi: Az az alapszakaszba számított volna bele és szerintem nem osztott nem szorzott volna semmit az akkori tabella végeredményében, mert utól nem érte volna senki a fradit és az előtte lévőhöz is le volt maradva annyira, hogy 3 pont nem segít rajtuk.
Az h a Franc mit enged meg magának a jégen az 2 emberen múlik!!!!!!!
Az egyik a JV, a másik az edző!!!!
Viszont ez teljesen igaz mindkettő csapatra (MJJSE és FTC)hogy az dezők mik engednek meg és miket tesznek meg.
Mert mit is várunk a hoki fejlődésétől ha az edzők nem mutatnak példát, vagy olyan példákat mutatnak, h a "jeges"zacsival dobják meg a sporit, undorutó viselkedés az ellenfél öltözőjében(kölyök), kulaccsal dobáljuk az ellenfelt!!!!
Nekik a legnehezebb pillanatban is hideg fejjel kell gondolkozni és viselkedni.
Kár, hogy Kerusznak igaza van...! :) Ha nem lenne, akkor jól esne egy kicsit élcelődni azon, hogy az illetékeseknek még az alsóházi rájátszás versenykiírását sem sikerült az idén normálisan elkészíteniük. Egyébként mi is valami hasonlón poénkodtunk a szombati fehérvári meccs után: lehet, hogy holnap kiderül, hogy a Volán csak az OB 1 rájátszását nyerte meg és jövő héten lesz a mindent eldöntő döntő az első és a második között, méghozzá egy meccsen, az UTE-pályán... :)
ezt most ollóztam, nekem tecccccik!!!!!!!!!!!


"Nincs zsíros kenyerünk, nem vagyok újpesti és nem hordok fradi mezt.
A világ egyik legkisebb csapatának, de Magyarország legnagyobb csapatának szurkolok, és rajtam kívül még legalább ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: A Medve nem játék!
A hírnevünk megelőz bennünket és nem örülök, ha összekeverik a jegesmedvét a ződ sassal.
Büszkén gondolok Sike Zolira, Popovics Patrikra, Kocsis Tomira, Béres Rolira és az egész csapatra!
Szeretem a forralt bort, a csapolt Borsodit, a hangulatot és a szurkolókat.
Itt élek Miskolcon, nekünk van Európa legszebb jégcsarnoka és igenis nálunk vannak a leglelkesebb szurkolók!
És nekünk vannak a LEGSZEBB hokis lányaink!!!!!
és légvédelmi szirénánk!!!
Na megyek is leiszom magamat a SÁRGA FEKETE földig:-)))))
MMJSE!!!!!!!!!!! Én így szeretlek!!!!!!! "
mondom ollóztam :)
a vége így helyes:

MJJSE!!!!! Én így szeretlek!!!!!!
süti beállítások módosítása