HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc legyőzte a Ferencvárost

2009.03.15. 22:45 D. Gromov

Joggal ért bennünket olvasói kritika amiatt, hogy elhanyagoljuk az alsóházat, igyekszünk jóvátenni hibánkat. Annál inkább, hogy vasárnap este az ötödik hely szempontjából fontos mérkőzést játszott a Miskolc és az FTC, nem kevesebb, mint 1200 néző előtt.

A miskolci csarnokba kilátogató Jegesmedve-szurkolók jól tették, hogy ezt a programot választották, hiszen kedvenceik hatalmas csatában legyőzték a zöld-fehéreket. Végig a hazaiaknál volt a kezdeményezés, mármint az eredmény tekintetetében, ma csak ők vezettek. Kétszer kétgólosra nőtt az előnyük (4-2-nél és 5-3-nál), de egy pillanatig sem nyugodhattak meg, mert a vendégek többször is egyenlítettek, illetve felzárkóztak. Az 5-4-es végeredmény 49:20-nál alakult ki, az utolsó tíz percben nem esett gól.

Ezzel az alsóház táblázatán alaposan elhúzott a Miskolc, amely három mérkőzés után pontveszteség nélkül, 9 egységgel áll az élen. A 2. Ferencvárosnak 3, az utolsó Alba Volánnak 0 pontja van. A Jegesmedvék mégsem érezhetik magukat biztonságban. Már csak egy olyan meccsük van, amely számít, ellenfelüknek kettő. Az eddigiek alapján valószínűsíthető, hogy az FTC március 20-án az Alba Volán fölé kerekedik, ebben az esetben pedig igazi ki-ki csatára kerülhet sor két nappal később. Ha így lesz, a képlet egyértelmű: amennyiben egy hét múlva a zöld-fehérek jobban nyernek, mint amennyire most kikaptak, az 5. helyen zárnak, ha más eredmény születik, a miskolciak örülhetnek. Utóbbiak számára alighanem óriási dolog lenne, ha megőriznék mostani pozíciójukat.

Ma még egy mérkőzést játszottak alant, ezen jelentős meglepetés született. Az U18-as Héraklész-válogatott idegenben tépázta meg 5-2-re az Alba Volán-farmot.

65 komment

Címkék: alsóház ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grat a Maciknak! 1200 fő alsóházi meccsen nagyon nem semmi!És nyerni is. Igaz, az FTC már gyakorlatilag lezárta az idei szezont, el is küldött jó pár játékost
A FTC nem elküldott mindenkit, hanem volt aki csak úgy lelépet(hikoblog cik)
A Miskolc meg most megakarja mutatni, hogy érdemes a befektetőknek jövőszezonra is pénzt adni.
Hatalmas csata várható márc 22.-én Pesterzsébeten.
Szerintem aki nem lesz ott az bánni fogja.
Miskolcról ha jól olvastam, akkor több szúrkolói buszt is inditanak
Ilyen rossz játékvezetést, mint a mai miskolci még nem láttam. Varjúnak komolyan el kéne gondolkodni hogy nem megy e el inkább utcaseprőnek azzal legalább valami hasznosat csinálna.
Javítsatok ki ha tévedek, de eleve ha a bíró megad egy gólt, azt nem vonhatja vissza, kivéve ha videóbíró is van jelen ezt pedig nem volt. Varjú mégis megtette(továbbra sem értem milyen indokkal). Aztán a ferencvárosi kispadról kulaccsal meg akarják dobni az elvett gól szerzőjét, semmi. Az öltözőből pályára vonuló Francot a folyosón az egyik ferencvárosi megüti, semmi. Ha egy átlagember ilyen teljesítményt nyújtana a munkahelyén, páros lábbal rúgnák ki.
Innen kérdezném meg a játékvezetői testületet, hogy a hozzá nem értő és/vagy szándékosan rosszul fújó játékvezetőkkel direkt akarják e megtörni azt a lelkesedést és fejlődést ami Miskolcon van.
Üdv Hoki Fanok!

Végig olvasván a Volán-UTE kommenteket, szerencsére a miskolci meccsről, szurkolói szempontból, csak jókat tudok mondani.
Ma a szurkolók csak a játékkal voltak elfoglalva, és természetesen a bírókkal...
Nézzétek el nekem, de ma csak szubjektív véleményt írhatok, hisz sárga-fekete a szívem.
Kíváncsian várom, hogy lesz e folytatása a mai meccsnek, és ha lesz annak a fehér asztalnál kell folytatódnia...
Lesz e folytatása annak az esetnek, amikor a "miskolci" Franc egy általa jegyzett gól után a fradi kispadnál örömtáncot lejtett és a fradi edzője egy palack víz hozzávágásával jutalmazta a produkciót....
Lesz e folytatása szintén az előző eset hozadékának, amikor is a harmadik harmad előtt az öltözőből kijövő fradisták megtámadták Franc-ot...
egy megpiszkálta az orrát, egy meg bevert Neki egyet. Egri István elnök mindezt észrevételezte a "bírónak" aki egy nemláttammal elintézte a
dolgot...

-Szívesen meghallgatnám a fradi elnökének a véleményét az esetről.-


itt lesz érdekes a dolog(hogy mit lát, s mit nem), hiszen egy már saját maga által megadott gólt vett el a miskolciaktól, mindezt úgy, hogy körbe vették a fradisták és elmagyarázták neki, hogy szabálytalanság volt...
Szabályismeretem e téren nem egészen pontos

- egészítse (javítsa) ki valaki, ha rosszul tudnám -

de úgy tudom, hogy ha a játékvezető bemutat a kapuba - megadja a gólt - utána már nem vonhatja vissza. Kivétel ez alól, ha van videó bíró. Nos ma ez megtörtént. A szabálytalanságot nem látta, megadta a gólt, majd Fradi nyomásra megváltoztatta az eredményt és kiállította a szabálytalankodót...


Köszönet a csapatnak, hogy ilyen körülmények között is képes volt tartani magát, és megnyerni a meccset, és remélem, hogy ez a tartás kitart a következő meccsig!

GYORS GYÓGYULÁST KÍVÁNOK AZ UTE SZURKOLÓKNAK!
(én magam biztos vagyok benne, hogy nem hoki drukkerek bántak el velük - bár tudom, ez őket nem vigasztalja)

Hajrá MACIK!!
Egy-két szösszenet a mai meccsről...
1. Éppen vezetünk 4-2-re,amikor Franc belövi a következő gólt. A játékvezető megadja, kiírják az eredményjelzőre, amikor a fradista "énállandóanreklamálokmindenértmertazthiszemhogynekemmindentszabad" Hoffman és Jánosi megbeszéli Varjúval a történteket. Eredmény: a gólt visszavonják(!), Franc kap 2 percet!
2. Vezetünk kettővel, amikor a fradi kapu előtt elgázolják az emberünket. "Természetesen" nincs kiállítás, viszont lefordul a fradi és csak szabálytalanság árán tudunk szerelni. "Természetesen", mi megkapjuk az amúgy jogos 2 percet. A fradi feláll, adogat, majd kicsúszik a korong.A mieink leállnak(öreg hiba!), a fradisták visszahozzák a harmadba, majd a leálló csapat mellett Búzás lő egy egyébként gyönyörű gólt.
3. A harmadik harmadra kifelé jövet, az egyik ződ játékos, a folyosóról kifelé jövet behúz egyet Francnak. A sporik a jégen, tehát büntetés nincs, csak újabb balhé!

Amúgy, amikor játszunk, akkor a fradi a nyomunkban sincs. Amikor átvesszük a /széttöredezem a játékot, folyton szabálytalankodok és reklamálok, amúgy meg "levagytoxarva" vidéki pöcsök/ stílusukat, akkor megnehezítjük a saját dolgunk. Sajnos , ma nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, kicsit túlpörgettük magunkat...
A közönség király volt, és olyan jó, hogy végre a sopánkodásainkat, nem az elvesztett meccs utáni hibakeresés teszi hiteltelenné!
Ebben a szezonban, a fradi nem nyert Miskolcon.
A lányoknak meg gratulálok, hogy túl vannak az első, igen csak kalandos szezonjukon!!!
az Isten se ment meg minket jövőre a Brassótól...
mondjuk ilyen Titánokért valóban nem kár
@evo9:
Egy kis javitás! /hisz kérted/:-)


HA a játékvezető a kapura mutat az azt jelenti ,hogy korong a kapuban!

Nem feltétlenűl jelenti a gól megadását!!

Ha bemondja a zsűrinek az sem a gól megadását jelenti!

Bármikor visszavonhatja gólt egyészen a következő bedobásig!

Ha a bedobás megtörtént a gólt már nem lehet visszavonni!!!!!

A lesről annyit hogy a korongnak teljes terjedelmében el kell hagynia a harmadot!/kékvonalat/,ha csak egy kicsit is csipi az még nem les!!!

Tisztelettel egy játékvezető.
@Ref: Köszi a választ, bár nem én kértem! Most megerősítetted, hogy a spori visszavonhatta a gólt a ferencvárosi játékosok reklamálása miatt. Ugyanis nem hiszem, hogy ha látta, hogy volt a gól előtt szabálytalanság, akkor bemutatja a "korong a kapuban"-t. Ilyen esetben általában RÖGTÖN érvénytelenítik a találatot, legalábbis mint mezei szurkoló ezt így tapasztaltam.
Magyarul arra akartam kilyukadni, hogy ha nincs videóbíró, akkor mekkora mértékben lehet a játékosok által előadott, nyilván elfogult esetleírásokra támaszkodni?
@forestjr: SZerintem nem igy van!

azért van ennyi ideje ,hogy minden szempontot mérlegelve lehetőleg a legjobb itéletet hozza!

Szernitem ezt probálta! :-)
@Ref: Aha, szóval szóltál neki? :) Szerintem civilben láttalak ma, vagyis tegnap Újpesten, jól gondolom? :)
@forestjr:

Ahogy az ombudsman mondanná aggályos lenne.:-))

Szerintem semennyire!!!

És remélem semelyik kollega sem a játékosokat kérdezi.


Ezek alapján itőletet hozni szerintem nem lehet!!
sajnos vagy látjuk ,vagy nem.

Itt jön a 4 birós rendszer szépsége az egyik a korong közvetlen környezetéért felelős a másik a többi játékost tudja figyelni ,de mindegyik itélhet mindkét helyre!!!!
@forestjr:

Az iródában??:-))

Hideg Mcis pohárral? :-)
@Ref: Nem, csupán egyszer beszélgettünk egy blogos bulin, talán az elektronikus jegyzőkönyvről kérdezgettelek, ha emlékszel :) . Amúgy hiszek benne, hogy jót akartok, de a szurkoló már csak ilyen, mindig kételkedik a játékvezetők "jó"akaratában :) .
@evo9: Üdv. hoki fan!

Ha egy edző vizesflakonnal dobja meg az ellenfél gólszerzőjét, az csúnya dolog.
Ha egy játékos az öltözőből kilépő ellenfelét nyakonvágja, az nem maradhat következmény nélkül.
Hanem tőled tudom, hogy a megdobott, majd nyakonvágott sportoló az ellenfél cserepadja előtt "örömtáncolt". Ez meg nem szokás.
Mindazonáltal gratulálok az 1200 szurkoló előtt elért mai győzelemhez!

a golbiro a kapu hataal mit csinal tokmagot eszik ?? nem vele kellene esetleg konzultalnia a jatekvezetonek ??
@qx92: gólbíró csak a rájátszásnál volt meg a felsőházi helyosztókon van...
@moszkvicssluszkulcs: és a miskolc még pontot sem szerzett a Fradi otthonában...
Gratula a Maciknak!
Megérdemelték a győzelmet ez biztos. Megharcoltak érte rendesen!

A varjú nevű bíró gólvisszavonása azért érdekes, mert se ő se a vonalbírói nem látták az esetet. Az általuk állítólag 2 percet érő mozdulat után a vendég kapu mögött végig ment a korong jött egy keresztpassz és úgy a gól. Odakorcsolyáztak a zsűrihez ott kiírták a gólt és amikor a fradi játékosok kezdtek reklamálni, akkor vonták vissza. Még véletlenül sem a vonalbíró jelezte, hogy mi történt tehát fradi sírásra és bemondásra ment minden. Én elhiszem, hogy a bedobásig vissza lehet vonni a gólt, de gondolom csak akkor ha valamelyik "csíkosruhás" lát valamit. Az esethez kapcsolódott egy a fradi kispadról bedobott kulacs. Ez nem érdekelte a játékvezetőt. Valamint az se, hogy a bálint nevű fradista, (aki ha jól emlékszem nem igazán játszott a meccsen, amolyan töltelék ember) megütötte a hazai játékost a szünetben.

A legszomorúbb, hogy lehet ez a gól fog hiányozni a végén az 5. helyhez. Mert nekünk fontos a bajnokság, bennünk meg se fordul, hogy minek lejátszani spóroljunk (lásd fradi elnök)nekünk a kis siker is siker.

Jövő vasárnap minden kiderül!

Hajrá Macik!
@Ref: Köszönöm a válaszodat! Így már tisztább a kép, de akkor sem tudom elfogadni (bocsi), hogy egy bíró, ha nem látta az esetet az ellenfél bemondása alapján dönt... Igazából azt sem értem, hogy miért áll szóba bárkivel, a jégen lévők közül "A" ill. "C" betűjelzésű emberkével beszélhetne... nem?
Nekem már néha sok amikor egymást "átölelve" beszélik meg a dolgokat, mindegy , hogy ki az illető... Én elhiszem,hogy (esetenként) 1000-1500 ember előtt nehéz a nagy nyomás miatt, jól fújni, de én csak egyben reménykedek: eljön még az az idő amikor a játékvezető pártatlan marad!

szép napot
@M.Messier: Persze, igazad van! Ezért nem is minősítettem Franc-ot (tudod, sárga fekete szív, de valljuk be: ennél nagyobb csibészségre is hajlamosak a srácok, úgy unblock...) én csak a bíró nemténykedése miatt említettem az eseteket, várva, hogy lesz e folytatás.
Remélem nem ez az egy gól fog hiányozni!
(Mert akkor Isten óvja a varjakat, az éhes medvéktől :) )
Hajrá Macik!
@evo9:

Kedves evo9 /nagyon jó vas!/ha erről van szó!:-)

SAjnos vannak dolgok amiket lát a játékvezető van amiket nem ,ha jol gondolom nem ott zajlott a játék ahol ez történt.Ez nem mentesiti a játékvezetőt ,de ugyan olyan ember mint te vagy én.Ő is tévedhet csak az sokkal látvánosabb ,mintha egy csatár kihagy egy helyzetet!Varjú kollegát ismervén eszembe sem jut ,hogy valakinek a rábeszélésére döntött volna!

Nem is merek olyan magyar játékvezetőt aki engedné a döntését befolyásolni bármelyik reklamáló "C" vagy "A" által

Sajnos mi is tévedünk Lásd Holecy kontra Nyberg.

Ami a videó alapján 2+2 perc lett volna.

Tisztelettel egy játékvezető.

Neked is szép napot!

@Ref: No most akkor én is csibész leszek ;-)
gondolom akkor olyat sem láttál, hogy nem "C und A" jelzésű emberke rábeszélésére döntött? én tegnap láttam ilyet is (hiszen az egész sor ott volt, körbe vették Varjút és magyaráztak)

Szép dolog a beismerés, de én ezt Babic-tól várnám, de ő akkor megtorolni jött.... nem akarok belemenni ebbe a témába, de aki ott volt és látta a fejét, az arckifejezését, az érti mire gondolok.


S persze, emberek vagyunk, tévedünk. Lehet, én is azt teszem, amikor ennyit foglalkozok az üggyel :)


Nevem már akkor megvolt amikor a "vas" még csak a negyedik generációnál járt, ráadásul Subaru fan vagyok :) de természetesen nem fordítanék hátat egy evo IX-es nek sem :)

Még mindig szép napot! Élvezd a hétfőt, mert a héten nem lesz több!
Gratula a Maciknak !

Franc védelmében annyit mondanék igen nem szokás az ellenfél cserepadja előtt örömtáncot járni.Viszont a cserepad fölött ott voltunk mi (szurkolók harmada)500 ember akik együtt táncoltunk vele.Mellesleg a Miskolci cserepadtól táncolt végig.De majd remélhetőleg megmondják Francnak ha gólt lő semmi öröm a pályán inkább legyen szomorú és szégyelje magát a Miskolci szurkolókkal együtt mert a szurkolók azért jönnek ,hogy az ellenfelet biztassák,sajnálják és érezzenek együtt szegény pindákkal mert lelkileg kikészül ha gólt kapnak és dobálózni fog.Ugye ezt mi szurkolók se gondoljuk komolyan,hogy ennek így kéne lennie.Én azért járok meccsre mert szeretem a JÉGKORONGOT szeretem a CSAPATOMAT ezért bocsássátok meg nekem ,hogy tegnap Franccal együtt táncoltam én szégyentelen.
@icemami: nem kell mellébeszélés. van a gólöröm, meg van az elenfél provokálása. a kettőt nagyon jól meg lehet különböztetni.

viszont van egy úri passzió miskolcon. Jánosi Csabi anyázása. Ő egy elég kiváló ember, szerény, intelligens, nem igazán szolgált rá az ilyesmire. és még akkor is a magyar jégkorong érdekében fog tevékenykedni, amikor franc már egy szlovák, falusi kocsma masszív törzsvendége lesz.
Olyan jó hogy mindent megtudsz magyarázni, azzal ,hogy a bírók is csak emberek, ők is tévedhetnek, meg minden.....Egy nagy Lófa..t!
Ilyet csak a Miskolc ellen mernek megcsinálni a hozzá nem értő csíkos mezesek!!! Ha a stars lő vagy a nagy volán ilyen gólt, és a megadott gól után odamenne bármelyikőtökhöz a vonalbíró, vagy ellenfél játékosa hogy ez+ez történt SOHA NEM FÚJJA VISSZA!! A JÁTÉKVEZETÉSRŐL + ENNYIT: PL MOST KI A JÁTÉKVEZETŐ??? Majoross kolégga segít a nektek...Ez szánalmas. Ez megy mindig, persze a stars ellen hazai pályán-bár nekünk mindegy mert itt is szivatnak meg bárhol ahol játszunk- a miskolci vérző játékost és utána a csapatkapitányt nagyképűen elküldte, elküldi, és el is fogja küldeni. Majoross se nem C, se nem A. De neki(k) mindent szabad, ahogy Hofmanak, a kulacsot bedobáló fradi edzőnek..
Ez magyarázd meg légyszíves!

sportside.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1835&Itemid=0
@szorgalmas: Hogy jön ide Jánosi kit érdekel mit fog csinálni.Nem kell a mellébeszéd neked se.Még jó ,hogy nem te döntöd el ki merre tovább holnap.
@icemami: most olvasom csak a nicket. Magácska nyilván az a típusú hokianyuka, aki péppé üti a palánkot, amikor a gyereket kiállítja a bíró, és mindenkinél jobban ért ehhez a sporthoz.

mivel szemmel láthatóan nem sikerült elkapni mondandóm lényegét, szerintem nem muszáj nekünk vitatkoznunk. kezétcsókolom.
@szorgalmas: Ha nem vetted volna észre eddig itt, egy kulturált beszélgetés zajlott, kit érdekel jánosi? Azt meg, hogy mit fog csinálni Franc, ha leteszi az ütőt azt nem tudni, azt viszont igen, hogy a TI oroszaitok már MOST a kocsmapultot támasztják.......
A belinkelt részre kattintva, eljutsz egy másik oldalra, sportside lesz a neve.. Az egy mérkőzés összefoglaló. A végén lesz az eset, amiről az előbb írtam.. Csak ha ez is komoly matematikai, logikai probléma lenne, én is segítek.
@szorgalmas: Rosszul tudja.Magával ellentétben én nem vagyok gonosz viszont az igazságtalanságot nem szeretem és főleg nem mások lenézését.Vitatkozni meg nem szeretnék távol álljon töllem.A véleményemet meg talán elmondhatom a maga engedéje nélkül is.Mert az kiderült 2 mondatából szorgalmasan le tud nézni mindenkit aki nem úgy gondolkodik mint maga.
@evo9:

Bocsánat de két oroszt személyesen ismerek.

Kovshovot és Fegyasevet.

Tény hogy a vodka a nemzeti italuk és biztos meg is kostolták,de .........

Egyébként is miért kell lenézni a külföldi játékosokat????

Volt jó pár magyar alkohol szerető játékos is!

Szerintem minden csapat örül a jó légiósaknak.
@Ref: Nem, nem! Nem személyeskedés volt a részemről, csak egy válasz a Franc-ot ért támadásra.
persze, hogy kell a légiós, bárcsak nekünk is lenne jövőre rá pénzünk....
még egyszer: nincs bajom az oroszokkal, csak hát felvettem a kesztyűt.... megint hibáztam.... jééé, hát akkor ember vagyok!!!!!!!!
Miskolci srácok, újra gratulálok Szfvárról az eredmény és a nézőszám miatt is (majdnem annyian voltatok, mint Újpesten a döntőben :-))!

Erős dejavum van, hasonlókat mi is átéltünk 15 éve a zöldek ellen: olyanok, mint a Bourbonok; semmit sem tanultak és semmit se felejtettek...

A kulacsdobálót ki kell húzni a padról, és elmagyarázni neki a lovagias viselkedési szabályokat :-))
Csak így tovább!
@evo9: elfelejtettem: az ynos által belinelt videó mindenképpen érdekes, legfőképpen a vége Majoross nyilatkozata... se nem C, se nem A.... akkor hogy is van ez????? van Mo.-on olyan bíró aki megváltoztatja a véleményét rábeszélésre............
@Ref: az előzőt természetesen Neked szántam
@Ref: Nem, nem neked az összes bírónak, persze ha csak nem vagy te is bíró.
Megtudnád Majoros kollégátokat is magyarázni?
Ti minek vagytok, vagy mit tanultatok azon a tanfolyamon? Feltehetőleg akinek Majoros elmagyarázta a szabálykönyvet, nem egyszer bukhatott meg a vizsgán.
Azzal burkolózni, hogy ő is tévedhet, erre az a válaszom, ha szívműtéted nem sikerül, csak nyugodtan idézd önmagad, az orvos is csak ember, ős is hibázhat.
@evo9: Azon a meccsen nem voltam kint!/pedig sokra járok /

Talán éppen én is vezettem.:)

De ha gondolod utánna kérdezhetek mi volt ott a kérdéses szituáció.

Hozzáteszem a nyilatkozata nagyon nem érintette meg a szivem,bár én is nyilatkozhatnék igy egy mérkőzés után ,hogy milyen technikai hibákat láttam a játékosok részéről!!/és hogy én mennyivel jobban csinálom.:-)))))
@evo9: Jánosi engem érdekel. Pont arra próbáltam rávilágítani, hogy a személyes sérelmeket kár felhánytorgatni, mert meddő vita lesz belőle, mindenki a saját igazát hajtogatja. de akkor játsszuk ezt, ok. Több tiszteletet kérek egy kiváló, magyar válogatott játékosnak. Ugyanis, ahogy ebben a dologban a miskolci közönség viselkedik az sok minden csak nem kultúrált.

Gonosz vagyok???:D Ez óriási, lehet nicket cserélek:)
@Ref: persze, az éremnek két oldala van, de (ezidáig még) csak az egyik fele látszik. De akkor ott majoross megmagyarázta (C und A nélkül) meghallgatták, megváltoztatták.... nincs ez így jól!
@ynos:
Majoross Gergely nem kolléga

Sajnos a hiban benne van!!!
Ezzel nincs mit tenni én is jobban örülök ,ha ugy megyek le meccs után ,hogy nem hibáztam és mindenki elégedett!

Hozzáteszem a szabály alkalmazását sokszor a szurkolok hibának itélik meg!!

AZ orvosos témára igen van olyan hogy a mütét sikerül de a beteg meghal!
Sajnos a családomban is volt ilyen.

Hogy várhatod el valakitől ,hogy ne hibázzon???

NAgyon törekszünk rá de sajna majdnem mindig van!!!

HA kiváncsi vagy a tanfolyamra gyere el nagyon szivesen látunk minden érdeklődőt,max megtudtok sokat a szabályokról,és azok alkalmazásáról!!
@szorgalmas: jómagam is miskolci közönség vagyok, ezidáig nem szidtam jánosit (vagy nem emlékszem), de ha olyan megnyilvánulást tesz felém, ami nem tettszik, bizony fogom. Ilyen egy közönség otthon, és ez így van rendjén. Ha kiváló, szerény és inteligens, igazi sport ember, akkor nem fog okot adni rá, hogy megtaláljam. A döntés az ő kezében van.
Ja, és egyébként ez tipikus miskolci helyzet? Sehol máshol?
Varjú úr túl van már néhány botrányos meccsen, ahol alaposan megalázta a játékvezetői hivatást (pl.Nové Zámky - Újpest 2:1). Biztos, hogy nem nélkülözhető? Miért ragaszkodnak hozzá?
De inkább a dolgok érdemi részéhez: gratula a Miskolcnak természetesen a győzelemhez, de főként az 1200 sportszerű nézőhöz! Ha valami, hát ez bizonyítja, hogy Miskolcnak igenis kell a jégkorong és volt értelme 30 éve belevágni!
Ref! Azt irtad még a poszt elején:"Nem ismerek olyan magyar játékvezetőt aki engedné a döntését befolyásolni bármelyik reklamáló "C" vagy "A" által"
Szerintem bemutatkozhatnátok egymásnak Varjúval. Mégis csak egy testületben dolgoztok...
Tegnap ugyanis, sem Ő, sem a segédei nem láttak szabálytalanságot, ezért is adták meg Franc gólját. Csak miután a ződ csürhe körülvette(tehát nemcsak a "C", meg az "A"), azután változtatott meg mindent. Tehát játékos nyomásra...
Igen lehet hibáznotok, és igazad van, hogy egy-egy hibátok sokkal jobban előtérbe kerül, mintha egy csatár kihagy egy ziccert. Csak könyörgöm, nálunk sokkal több a bírói hiba, mint a ziccer kihagyás. Tegnap pl. néhány ződ kiállításról sem volt senkinek sem fogalma, hogy miért történt, nem csak a miskolciról.
Az idényben legalább 10-15 olyan meccs volt Miskolcon, amikor a játékvezetők durván(!) belenyúltak a meccsbe. És egyik sem a mi javunkra szólt. Valami olyat írt egyszer innen valaki, hogy rendbe, hogy kikapunk, de legalább az ellenféltől és ne a játékvezetőktől.
Ettől függetlenül örülök, hogy végre "pezseg" az élet itt Miskolcon is, mert a tegnapi nap valami frenetikus volt. Az emberek kezdenek ráérezni a hoki ízére. Hajrá MAGYAR HOKI!
ződ csürhe? hmm. gondolom nem probléma, ha én ezek után a macikat borsodi szutykokként fogom emlegetni. csak a mihez tartás végett, meg hogy ne legyünk egymás adósai. és persze nem lesz harag, ugye?
Tudna nekem valaki azért valami hihető adatot mondani a tegnapi nézőszámról? 400-120-ig már sok mindent olvastam.
Amúgy érdekes olvasni a különböző véleményeket, főleg úgy, hogy van belülről is információm.
Bocs, az 400-1200-ig akart lenni.
Tillasz, a nézőszámra vonatkozó adatot nézd meg az icehockey.hu-n a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvében.
a jegyzőkönyvben ez biztosan nincs benne. nem is hiszem, hogy a zsűri dolga lenne tippelgetni a nézőszámot. mondjuk vicces is lenne, ahogy számolgatják:)
@Tillasz: icehockey.hu: 1194. Nemzeti Sport: 1000. Fradihoki.hu: 400.

Én az első kettő közül hinném el valamelyiket. A január végi Fradi-verésen a saját szememmel láttam, hogy közel telt ház van, minden hírforrás 1000 nézőt írt, a Fradihoki 500-at.
@Tillasz: ja, bocs, nem a NS írt 1000-et, hanem a Macik honlapja. A NS az 5-7. helyért zajló helyosztókról csak az eredményt közli.
Sziasztok!
Az én tippem szerint is 1000-1200 körül lehettünk tegnap.
A 400 viccnek jó,de a valósághoz nem sok köze van...
@Miskolcifan: az kemény:) mondjuk az icehockey.hu-n megjelenőkön még nem láttam ilyet, hivatalos jegyzőkönyvet meg pozíciomból fakadóan nem sűrűn látok.
@Miskolcifan: basszus tényleg:) köszi. mivel nincs beléptetés, vagy automatiukusan hozzáadják a bérleteseket az eladott jegyekhez, vagy tényleg egyenként számolják össze a nézőket. mindkét esetben "nagyon reális" az 1194... akkor már írnának 1200-at.
No mindegy,ez legyen a magyar jégkorong legnagyobb problémája.
@Tillasz: Szerintem 1000 felett volt a nézőszám ez tuti.
@Miskolcifan:
Kösözönöm. Ez elég pontos szám, pedig Dugó nem is járt arra pontozni.:-) Amúgy én ezt azért túlzónak tartom, mert ez közel teltházat jelent.
Ha jó tudom a megjelent bérleteseket számolják + az eladott jegyek száma+ a kiadott és felhasznált tiszteletjegyek száma=1194 ehez még hozzá lehetne adni azokat akik valahogy bejutnak:-)
@SirBors: a gólt meg kell adni és utánna a franc 2 perc(durva játék) és a FTC pad 2 perc(tárd bedobása a játéktérre).
Sajna ez már megtörtént és nem lehet visszacsinálni.
Remélem megtartja a Miskolc a jelenlegi helyét és akkor a vakszemű szponzorok végre felfigyelnek a csapatra. Ezt a csapatot lehet szeretni és nekem ne mondja senki, hogy gzad válság miatt kevés a szponzor. Egyet mondok: Ha a tavalyi miskolci rally bajnok össze tudta szedni az évre a támogatást egy gyári Mitsubishi Lancer WRC-re( egy verseny durván 10 M Ft), akkor a medvéknek is sikerülnie kell.

Csak a Miskolc! Csak a pán magyar hoki!
@moszkvicssluszkulcs:

Ismerem Varjú kollégát!A bemutatkozáson is túl vagyunk!Hogy mi alapján hozta meg az itéletét az magam sem tudom,de meg fogom kérdezni tőle.

Hozzáteszem én szeretek Miskolcra járni,nagyont tetszik a pálya,a szurkólok biztatják a hazai csapatot,ami nagyon tetszik,hisz gondolom szinte mindenki ismer mindenkit!

Csak sajnos a szabályokat nem ismerik,ezért érezhetik ugy hogy a játékvezető hibázik!

Volt eset Miskolcon amikor késleltetett les szituációban fenn a játékvezető /vonalbiró/keze,jó eljárás kiabál is ,ki is jönnek a harmadból,le is veszi a kezét,megy tovább a játék,mégis a háta mügű nem egy ember anyázza"nem láttad mekkora les volt te...................

Pedig ez egy valoban egyszerü eset volt!

A jégkorong szabályrendszere nagyon összetett,remélem tőletek is résztvesznek majd a tanfolyamon,és ők prdig tovább adják a többi szurkólónak!

Tisztelettel egy Játékvezető
@Ref: Reméltem is, hogy ismered:)))
Az biztos, hogy ezt az igen összetett szabályrendszerrel bíró sportágat, még nekünk, 20 éve meccsre járóknak sem egyszerű követni. Hál istennek egyre többen járnak meccsekre nálunk, és ez magával hozza, hogy egyre több olyan ember is hallatja hangját, akinek nem sok rálátása van a szabályokra.De hagy idézzem, egyik vezérszurkolónk aranybecsű mondatát:
"800 forintért hülye is lehetek":))))
A baj az, hogy mostanság már nekem/nekünk sincs kisegítő fogalmunk sem arról, hogy a sporik, mit miért tesznek. Gyakran előfordul, hogy a szünetekben volt játékosok, edzők, törzsszurkolók, civil játékvezetők együtt próbálják megfejteni a megfejthetetlent, hogy miért mi szívunk mindig...
A jelen felháborodást kiváltó események is lassan tisztulnak. Franc valószínűleg szabálytalankodott/fradi padra kiütött, vagy valakit lebírkózott, több verzió is van/, de ezt a játékvezető nem észlelte, majd fél perccel később, egy teljesen szabályos gólt ütött. A spori megadta, segítői sem jeleztek semmit, az eredményjelzőre kiírták. Ekkor lépett akcióba az "árulkodó brigád" akik körülvéve a játékvezetőt, addig győzködték, amig visszavonta a gólt, és adott 2 percet Francnak. Ezért írtam, hogy ismerhetsz olyan kollégát, aki játékos nyomásra vonja vissza az ítéletét. A dolog pikantériája, hogy a fradi padról egy flakont vágtak Franchoz, de erre a spori már nem reagált, mi, hiába "árulkodtunk". Nálunk tehát a bemondásos ítélkezés már nem működött, csak a ződeknél. S, hogy fokozzam, a 3. harmad elején, amikor a játékosok kifelé jöttek, az egyikünk megütötte Francot. A sporik a jégen voltak, elhiszem, hogy nem láttak semmit, de amikor az elnökünk is tanusítja, hogy mi történt, akkor az a válasz, hogy nem láttam. A meg nem adott gólnál, a fradistáknak miért nem ezt mondta?
Ez a mi nagy bajunk! A stars vagy fradi játékosok minden ítéletnél körbevehetik a bírókat, reklamálhatnak, anyázhatnak. Ha a mi "C"-k odamegy, kap 10 percet. Következetesség óóóó...
Üdvözlettel: egy félig-meddig szurkoló
süti beállítások módosítása