HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar felirat a késmárki csarnokban

2009.03.17. 10:18 F. Kapus

Alakul a magyar–szlovák hokibarátság. Korábban Újpesten szlovák nyelvű transzparensen kérték a szurkolók Jan Zlochát, hogy ne hagyja abba a játékot, és maradjon. Pénteken Budai Krisztiánt köszöntötték magyar feliratú drapériával a szlovák szurkolók.

A rigai olimpiai selejtezők után Klempa pocsékul védett az egyik meccsen, ezért az edző által kitalált forgás szerint Budai Krisztián következhetett. Olyan jól ment neki a védés, ahogy a szezon során egyiküknek sem. Nem is változtatott a tréner, tíz meccsen át a magyar válogatott kapus nevével kezdődött a késmárki névsor. Többször a meccs emberének választották, néha hihetetlen mutatókat produkált, a csapat történelmi győzelmi rekordokat döntött. Így jött el a múlt pénteki hazai mérkőzés, amely éppen Krisztián napra esett.

"Nagy meglepetéssel készültek a szurkolóink, magyar nyelvű transzparensen köszöntöttek névnapomon – mesélte Budai Krisztián. Külön poén volt, hogy kicsit elrontották, mert a Boldog születésnapod Budi felirat díszelgett a csarnokban. Itt Budinak hívnak a drukkerek. Ők nem tudták, amit mi igen.

Még sosem indokoltak semmit a klub vezetői, de most a mérkőzés előtt megbeszélték velünk, hogy a következő három mérkőzésen, ami még a sorsdöntő osztályozóig hátra van, Klempa véd. Rég védett már, de nem indokolta semmi a váltást, gondolom, ezért beszélték meg velem is. Szegény Klempát kikezdték a szurkolók, minden bekapott gól után budiztak. Kellemetlen volt, mert ez nagyon bántó kapustársamra nézve, de nem tudtam mit csinálni. Aztán a negyedik bekapott gól után lecserélték Klempát.

Beálltam, gyorsan kaptam kettőt én is, így nyolcvanhárom másodperc alatt négy gólt szedtünk be. De az általam bekapott gólok után is rendületlenül a nevemet kiabálták a szurkolók. Jólesett. Azóta sajnos kicsit fagyossá vált a hangulat kapustársammal, nemigen beszél velem, ezt nagyon sajnálom, mert eddig kiváló volt a viszonyunk."

A Kezmarok már a jövő hétfőn kezdődő osztályozóra készül. Ellenfele a másodosztály bajnoka lesz. Az a csata még tart a Spisska Nova Ves és a Piestany csapatai között. Az állás 1-1. Az iglóiaknál játszik Jozef Voskár, az UTE korábbi játékosa. Jövő hétfőtől valamelyikük ellen Budai Krisztiánék négy nyert meccsig tartó szériába kezdenek, az Extraligáért játszanak tehát.

21 komment

Címkék: szlovákia budai kezmarok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula Budainak!!! Remek évet produkált, igazán megérdemelte a sikert! És nagyon örülök a drapinak is! Csakazért is, mindig is: éljen-éljen a sportbarátság!!!! (Na, jöhet...)
Gratulálok Krisztián, további sok sikert és azt kívánom neked, hogy úgy alakuljon a pályafutásod, ahogyan Te szeretnéd!
Ez jópofa történet :)) Krinónak pedig nagy Gratula!
Pardon! Csak egy szösszenet.

Hoppá! Most szükség lesz a szlovákiai magyarokra?
2009. március 17. 11:23 | Forrás: MTI

Az előttünk álló szlovákiai elnökválasztáson Ivan Gasparovic igenis legyőzhető, de csak akkor, ha a jelenlegi hatalommal elégedetlenek - köztük a magyar nemzetiségű polgárok - részvételi aránya magas lesz, a kormánypártok támogatóinak egy része meg otthon marad - véli az Új Szó című szlovákiai magyar napilap keddi kommentárjában.


Valószínűleg tudja ezt Robert Fico miniszterelnök is, az ellenzéki jelölt, Iveta Radicová elleni kemény támadásai jórészt annak tulajdoníthatók, hogy mozgósítani akarja saját szavazótáborát az Irány-Szociáldemokrácia és az Szlovák Nemzeti Párt által támogatott Gasparovic érdekében. "A jelenlegi köztársasági elnök ugyanis annyira szürke és jellegtelen, hogy legfeljebb elszólásokkal és bakikkal tudja magára felhívni a figyelmet" - mutat rá az újság.

Hozzáteszi: "A Grassalkovich-palota lakója a szlovák politika azon nagy túlélői közé tartozik, akik egész sor párton és szövetségen keresztül vándorolva mindig a húsosfazék közelében tudtak maradni. Ezt főleg politikai kaméleon természetének köszönheti; ha kommunistának kellett lenni, az volt, ha Vladimír Meciarnak kellett hűségesen asszisztálni parlamenti elnökként, akkor az is ment, ha meg a jelenlegi +szociális+ és +nemzeti+ kormánypártok támogatására van szükség, akkor
óriásplakátjain azt hirdeti, hogy ő +nemzetien gondolkodik és szociálisan érez+. Röviden: a jellemtelenség mintapéldája és a köpönyegforgatás nagymestere, és mivel semmilyen elvhez és ideológiához nem ragaszkodik tartósan, ezért átmenetileg bármelyiket magára öltheti, és bárkivel szövetkezhet."

Az Új Szó szerint a szlovák politika egyik paradoxona, hogy "ez a szánalmas és szerencsétlenül komikus, de valós károkat okozó figura" az elnöki széket egy szerencsés véletlennek köszönheti. 2004-ben az akkori kormánypártok (a jelenlegi ellenzék) és választóik alaposan eltaktikázták a választásokat, főleg azért, mert nem tudtak közös jelöltet állítani, meg sokan azt hitték, hogy az első forduló úgyis lefutott, ráérnek a másodikban szavazni. Ennek az lett a következménye, hogy a második fordulóba Meciar és Gasparovic jutott tovább. Ez utóbbi nem azért nyert, mert vonzó programja, vagy hiteles személyisége végett rá szavaztak az emberek, hanem mert Meciar ellen voksoltak - ez különösen vonatkozik az akkor urnához járuló szlovákiai magyarokra.

"Így lehetett az ország első számú közjogi méltósága egy szenilis köpönyegforgató, aki összekeveri a balkont a Balkánnal, Tony Blairt John Majorrel, Szerbiát Horvátországgal, az ENSZ-t a NATO-val, Lisszabont meg Libanonnal. Még a 2009-es választásokon való indulását sem volt képes hibátlanul bejelenteni, azt találta mondani, hogy 'sosem egyszerű az államfő elnökének funkciójába való jelölés mellett dönteni.' Bár a nyelvi bukdácsolások legfeljebb mosolyra vagy szégyenkezésre késztetnek, az elnöknek a kormánypártokat szervilisen kiszolgáló lépései gyakorlatilag kiiktatnak egy komoly hatalmi féket és teljesen szabad utat engednek a Fico-kormány egyre destruktívabb tevékenységének. Figyelembe véve, hogy Harabin igazságügyi miniszter már gondosan készítgeti magának a Legfelsőbb Bíróság elnöki bársonyszékét, az a veszély fenyeget, hogy az összes hatalmi ágat Fico hű követői szállják meg" - figyelmeztet a pozsonyi magyar lap.

Úgy véli, hogy az ellenzék jelöltjének győzelme alkotmányos ellensúlyt jelenthetne a mindent lehengerelni akaró kormánnyal szemben, nem mellesleg pedig reményt arra, hogy a 2010-es parlamenti választásokon Fico és csapata verhető. Ehhez kellene egyebek között a szlovákiai magyarságnak az átlagosnál magasabb arányú részvétele az elnökválasztáson.

STOP

Először azt hittem az az elírás, hogy z helyett d-t írtak. Jozsó ellen kiváncsi vagyok mire megy.
Nincs fénykép véletlenül a feliratról?
@freddyD: a translate.google.com azt mondja, hogy valami olyasmit, hogy Matus Palko No. 1. Veled győzni fogunk.
@kerusz: Köszi. Webfordítóra nem is gondoltam
@kerusz:
Bocs, Neked ehez webfordító kellett? Elég régóta vannak Újpesten szlovákok - tavaly csak azok -, hogy ismerjétek a nyelvet!:-) Ja és az eredményjelzőn is sűrűn megjelenik.
FreddyD! Most esik le! Te is újpesti vagy, vagy csak oda húz a szíved?
PeterG ez marhára idevaló dolog..
@Gretzky99: Nem vagyok újpesti, de Újpest drukker vagyok. 1,5 órákat utazom hogy ott lehessek a meccseken
Hát ez érdekes lehet pont a VB előtt. Lelki szemeim előtt látom ahogy közösen énekeljük egymás Himnuszát és egy pohárból szürcsöljük majd a sört a Klotenban :)
De hát én semmi rossznak nem vagyok az elrontója, ha hoznak finom szlovák sört, miért ne?
@freddyD: ISten tartsa meg jó szokásod! Akkor majd vizslatom a tömeget, hátha kiszúrom a jól ismert szempárt...majd megpróbálom hozzáképzelni a sálat! =)
@Tillasz: már csak angolul és magyarul jelennek meg a feliratok:)
már nincs postaveni mimoru és zakazé uvolnéni:)
most már csak nemzetközi Siki, Siki, Siki goolll van:)
@Gretzky99: Akkor csütörtökön sok szerencsét ;)
@freddyD: Sajna erre a döntőre már nem tudok kimenni, mert nem vagyok otthon, de jövőre tuti találkozunk. Addig is a tv-ben figyellek! =)
Volt szerencsém a szlovák bajnoki rájátszás Slovan-Skalica meccsét megnézni Pozsonyban. Elképesztően komoly tempó és nagyon izgalmas, változatos derbi volt. De a lényeg, nem kevés magyarul beszélővel találkoztam, és a politika által gerjesztett feszültség, mintha nem is létezne..., persze, kb. úgy ahogy a határ sem...Pálffy zseniális!
@freddyD: matus palko, veled nyerunk.
süti beállítások módosítása