HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindjárt vége a román bajnokságnak

2009.03.11. 08:49 F. Kapus

Szerda este helyi idő szerint 19.15-kor kezdetét veszi a román – esetleg székely – bajnoki döntő Csíkszeredában. A HC Csíkszereda és az SC Csíkszereda legalább négyszer, legfeljebb hétszer találkozik. A Sport Club a legutóbbi két kiírás győztese, tízszeres román bajnok. A HC még nem nyert soha. Most mégis utóbbit tartják esélyesebbnek.

Az alapszakaszt öt, a középszakaszt tizenkét pont előnnyel nyerte a HC az SC előtt. Mindez persze a döntőben nem számít, itt az egyes mérkőzéseket kell megnyerni. A csapatok edzőivel beszélgettünk a párharcról és a felkészülésről.

Kalamár Sándor, a HC Csíkszereda edzője: "Jó formában kellett tartanunk a csapatot a Mol Liga-döntő óta is. Ehhez volt jó az Alba Volán erdélyi vendégjátéka és a tét nélküli román bajnoki mérkőzések. Csapatunk úgy készült, hogy komoly az elvárás velünk szemben, de ennek meg is tudunk felelni. Mindenki egészséges, pontosabban minden játékosunk játékra alkalmas állapotban van. A szerda délelőtti edzés után választjuk ki, mely légiósok kapnak szerepet az első mérkőzésen. Nagyon sok meccsünk volt ebben a szezonban, összeállt a csapat. Elsősorban a monotonitást kell legyőznünk, ezért úgy edzünk, hogy a jókedv, a kellemes hangulat megmaradjon. Finn edzőnket száz százalékban szeretik a játékosok, tetszenek nekik a módszerei. És már ő is bizonyította, hogy kiváló mester, érti a dolgát. Hallgatnak rá a fiúk, elfogadják, amit mond."

Gál Sándor, az SC Csíkszereda vezetőedzője: "Ez az utolsó lehetőségünk, hogy az idén valamit sikerüljön megnyernünk, a többi sorozatot elvétettük. Most viszont meg akarjuk ragadni a lehetőséget. Korántsem mi vagyunk a favoritok. Nemrég tíz sérült és beteg játékosunk volt egyszerre. Keretünk szűkös, 17-18 játékosunk van, rajtuk kívül a fiatalok jöhetnek szóba. Sok meghatározó hokisunk háromhetes pihenés után tért vissza közénk. Ilyen Wallenberg, Sándor Szilárd és Kozuch, de sérült volt Elekes, Szőcs Szabolcs és Péter is. Legjobb pontszerzőnk, Wallenberg csak csütörtök-péntek óta van a jégen. Zsókot három fordulóra eltiltották, az már lejárt. Csak Anton Poznik nem játszik majd, ő először sérült volt, most lebetegedett. Kicsi a keretünk, nincs más választásunk, mint mindenkit használni, akit csak lehet. Elképzelhető, hogy az első meccsen még messze leszünk a HC-tól emiatt, de a másodikra már jó néhány napot tudunk együtt készülni és regenerálódni. Ránézésre nem rossz a csapatunk. Bekkpárjaink: Sloboda–Sprencz, Ordzovensky–Antal I., Papp–Kósa. A két hazai csatársort visszaalakítottuk a tavaly oly sikeres felállásba: Hozó, Szőcs, Moldován, illetve Sándor, Zsók, Péter. A légiós sor Wallenberg és Ramstedt nevével kezdődik, mellettük Filip hajt. Van még tartalék is a csapatban, Elekes és Bálint bármikor bevethető, ha szükségessé válik. A kapuban Kozuch kezd, aki még csak 90-95 százalékos állapotban van, de napról napra javul. Vasárnap fél meccset már védett. Sok múlik rajta."

A bronzéremért a Steaua és a Brasov csap össze, három győzelem kell az éremhez. Elsőre szombaton és vasárnap Bukarestben találkoznak a csapatok.

Időközben a Mol Liga-nyolcadik Progym megmenekült a csúfos kieséstől. A román bajnokság ötödik helyén végzett, így nem kell visszakullognia az alsóházba. A Sportul Studentesc ellen 4-1-re nyerték a párharcot. A bukarestiek az első találkozón nagyon ráijesztettek a gyergyóiakra, a Progym otthonában nyertek 4-1-re. Ezután ha nem is meggyőző fölénnyel – háromszor csak két góllal –, de a jobb csapat győzött.

45 komment

Címkék: románia döntő sc csíkszereda hc csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kezdodik,kezdodik.
Klub a bajnok, Klub a bajnok.
Hajrá Kék Fehérek mindent bele és győzni fogunk..
Sok sikert a Klubnak,igaz hogy egy darabig hullamvolgyben voltunk de most itt az ido hogy a kepessegeinket megmutassuk,mindent bele es gyozni fogunk.
kicsit off: a sportoldal.ro - n majd lehet követni a találkozó alakulását szöveges közvetítés formájában.

remélem nem haragszol F. Kapus, hogy ezt most ide beraktam.

no hát akkor mindenkinek jó szurkolást és reméljük jó kis mérkőzést láthatunk.

Hajrá Jégkorong!
F.Kapus! "esetleg székely" ???
@lautstarke: ezt én írtam bele a szövegbe, annyiszor bíráltak már bennünket határon túlról a román és romániai szó használata miatt, hogy gondoltam, nem árt megelőzni az újabb pofonokat. úgy látszik, nem sikerült. kár.
@D. Gromov: egyáltalán nem pofonnak szántam és ha az "esetleg" kimaradt volna 100%-ig elégedett lennék. Légyszíves ne vedd kötekedésnek. Ez egy román bajnoki döntő székely csapatokkal. Örülök, hogy egyre inkább figyelünk egymásra. Hajrá székely és magyar jégkorong! Hajrá HC!
@lautstarke: félreértettem, elnézést
Meg egy kis off, ha szabad: sportclub.blog.hu- hirek a Sport Club hazatajarol...Mindent bele, fiuk!!!!
@dattila: nem off ez egyáltalán, köszönjük a linket

@poraszabolcs: meg ez se off, a profilodban föl tudod rakni az url-t a neved mellé, és akkor minden kommentednél automatikusan megjelenik
NEHÉZ MECCSEKNEK NÉZÜNK ELÉBE...(MÁRMINT A SC) ARRA SZERETNÉM KÉRNI A SPORTCLUB-OS DRUKKER TÁRSAIMAT HOGY SZEREDAI SZÚRKOLÓHOZ MÉLTÓN BíZTASSUK CSAPATUNKAT , NE VEGYÜK ÁT A BUKARESTI STíLUST(MERT HAJLAM LENNE)ÉS NETÁN HA VESZITENÉNK IS MARADJUNK A CSAPAT MELLETT MERT MOST SZÜKSÉGÜK VAN RÁNK. NE FELEDJÜK, 4 GYŐZELEMIG TART A PLAY OFF.
HAJRÁ SPORTCLUB !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szep az almodozas SC,ugyis a HC a bajnok!!!!!
EN IS ARRA KEREK MINDEN HC SZURKOLOT HOGY LEGYEN SPORTSZERU(magamat is mert neha en sem vagyok az)ES VISELJE MELTOSAGGAL AZT HOGY JOBBAK VAGYUNK. HAJRA HC !!!!!!!!!!!!!!!!!!
@kuki64: Nehogy meglepetes erjen. Ne hidd el, hogy a Hc mar bajnok!!! Tavaly volt mar meglepetes! Attol fugg, hogy Pire milyen formaban van! Ja es Polc! Neki koszonhettek majdnem mindent. Nem hiaba kiabaljak a sittes szurkolok a nevet!
Na megint megjelent egy okor(Realisan mindent)
@Realisan mindent: a klub pedig kb wallenbergnek es ramstedtnek szoval ezt nincs amit osztani mas is haza hozhata volna Piret nem csak a Hc mindenkinek egyenlo eselye volt
nem tudom miert olyan nehez (foleg romaniaban, szeredaban) felfogni hogy egy kapitalista vilagban elunk szabadpiac van es verseny van a piacon ez IGAZ a jegkorongra is , tehat hogy kinek milyen legiosa van azt csak annak koszonheti hogy mennyi munkat aldoztak a csapatvezetok a koltsegvetes bovitesere/ novelesere
@qx92: Eggyet kell értsek.
De azért Hajrá S.C
Hajrá Sport Club.Remélem ez a döntő hosszabb és jobb lesz számunkra.
Ma a SportClub-HC -t a román SportKlub adja, ami a neten is nézhető:

www.canale-tv.net itt ROMANESTI és SportKlub.
tud valaki vmi jó kis taktikát, hogy folyamatosan nézhető legyen a fenti linken a meccs? Nekem szakadozik, élvezhetetlen..
nekem most konszolidálódott a helyzet, nem tökéletes -néha szakad- de már élvezhető.
csak a gólok nem élvezhetők és a meccs 80%-a, különben pöpec minden:)
nekem 70 fölött van a puffer, így tűrhető
a szünetek és reklámok érdekes módon nekem is teljes pufferrel jönnek.. A második harmadot nagyjából láttam, ez alapján a HC szerintem csak árnyéka önmagának, az SC meglepően jó, de összességében nem vmi nagy a színvonal, sok hibával.
tényleg sok a hiba, de meglepően nagy az iram. változatos, izgalmas meccs
Mihály zseniális. KELL a Volánba :-)
Megelepő!

Én azt szerentém ha, mind az 5! versenyképes "román" csapat játszana a jövő évi MOL-ban!
És ezt most jóidulatból írom.
6-4 a vége az SC-nek! Reméljük nem lesz fröcsögés este :) .
6-4,SC, a szív diadala. Közepes szinvonalú, remek iramú, változatos meccs, 2-3 kiemelkedő egyéni teljesítménnyel. Soha rosszabbat!
@noacid

szerezz be egy normális net elérést, s akkor majd megy rendben :)
egyik szemem sír, a másik nevet. Csíkszereda a szívem egyik csücske, a HC meg a másik.....

Gratulálok az SCnek!

@forestjr: dehogynem es meg milyen frocsoges lessz
@qx92: Azt már nem várom meg, remélem holnap nem arra kelek, hogy nem lehet kommentelni.
@forestjr: akkor azert meg egy rovid fohaszt mondj el elalvas elott :)
es jo ejszakat
Gratulálok az Scnak!
Azonkívül,hogy a bíráskodást egy kissé furcsának találtam,úgy gondolom,hogy a HC nem hozta a megszokott formáját.Ez lett a vesztünk.
Biztos vagyok,hogy a következő meccsen győzni fogunk.
Hajrá HC!
@szekely gobe: Okor??? Maradjal mar csondbe!!! Amiert hc-s vagy mar kiszurtal engem, mert en sc-s vagyok s gondoltad, hogy beszolsz! En realisan nezem az egesz hokit, mert en is meg hokizok az ifjusagiban! Esetleg annyibol van igazad "okor" hogy kb. 3 hete lett netem s nemreg regisztraltam! Foglalkozz inkabb a hokival ne az okorral! Ha tippelnek, hogy ki lehetsz, akkor szerintem valamelyik foszurkolo vagy! Vagy M.T. vagy a nagydarab kopasz!!!
@Realisan mindent: Nem azert szurtalak ki mert sc-s vagy ha nem azert mert egy uj provokator jelent meg a te szemelyedben aki a hc-s szurkolokat sittesezi . . .
@szekely gobe: Igazad van elnezest kerek a sittesezese! De nem valami mutatos emberek a Hc szurkoloi. Ott van peldaul a dobos es fo fo szurkolo M.T. (hogy teljes nevet ne irjam)! Na o nezhetne magara! Nekem nem a Hcvel van bajom hanem inkabb a szurkoloi zavarnak!!!!
@Realisan mindent: Ha realisan latnal mindent,azt is latnad,hogy sajnos a ti szektorotokban is eleg sok a ,,sittes'',mondom sajnos,mert adott esetekben egy kalap ala tesznek veluk,es igy jellemzik a szurkolo taborokat!De en hiszem,hogy majd egyszer mi is felnovunk,es normalis keretek kozt fogunk tudni szurkolni,plane,ha a gyerekkori baratjaink ellen jatszunk,es felfogjuk,hogy az ellenfel nem ellenseg!
Nalunk sittes??? Az egyik foszurkolonk pl foldrajz-tanar nem utonallo mint a tietek a dobos!!!
süti beállítások módosítása