HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gyors változás a versenykiírásban

2009.02.24. 09:36 D. Gromov

Alig néhány napja polemizáltunk azon, a váltott pályaválasztói rendszer miért is nem érvényes az OB I. középdöntőiben. A versenybíróság egykettőre megváltoztatta a korábbi döntést – vagy átértelmezte, mindegy –: már a február 27-én rajtoló új szakaszban egy meccset itt, egy meccset ott játszanak a csapatok. Vagyis az alulról érkezők is jégre léphetnek saját közönségük előtt a legjobb négy közé jutásért. Ezúton is üdvözöljük a döntéshozók rugalmasságát. A végleges párok ma este alakulnak ki.

59 komment

Címkék: rájátszás ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondjuk no comment, 4 nappal a meccsek előtt...
Vasárnap még messze van, addig még jópárszor változhat. Holnap az illetékes lehet úgy ébred, hogy jó lenne először a hátrébb végző otthonában játszani és utána kétszer az előrébb lévő otthonában.
Kabaré több felvonásban...
Ha a csapatom érdekeit tartom szem előtt, akkor azt látom, hogy a négy elődöntőből (Mol-Liga,OB1) egyet játszunk hazai pályán. Viszont így igazságosabb, de jobb lett volna már a Mol-ligánál észbe kapni.
@forestjr: azért többet. ha söprés van, akkor is legalább kettőt, a negyeddöntőkkel hármat :)
Hirtelen azt hittem, hogy már az elődöntők lesznek :) .
Akkor ezzel az erővel a nagy Volán pályaelőnyét is egyből megváltoztathatták volna...
@freddyD: Arra még van idő. Csak jövő hét szerdán kezdődnek az elődöntők.
@OliBLOOD: Teljesen igazad van, hogy nonszensz a döntés az időpont szempontjából. Abban azért megállapodhatunk, remélem, hogy a verseny szempontjából viszont jó.
Kíváncsi vagyok, hogy a bajnokság befejezése UTÁN milyen szabálymódosítások lépnek életbe az idei szezonnal kapcsolatban...
@F. Kapus: A mérkőzésekre való eljutás szempontjából meg nagyon rossz. A szurkoló is ember: van munkája, van szabadsága, és általában úgy időzíti ezeket a dolgokat, hogy ott lehessen a meccseken. Azonban ha a mérkőzések helyszíne és időpontja még 2-3 nappal a kezdés előtt is változik, arra a szurkoló nem tud készülni.

Ezek a döntések a melegágyát jelentik a bajnokság elkomolytalanodásának, a nézőszám visszaesésének, a szurkolók jégkorongtól való elfordulásának.

Bár az MJSZ már többször megmutatta, hogy a válogatotton és az Alba Volánon kívül semmi sem érdekli, az OB I gyakorlatilag teher számukra, úgyhogy abszolút nem meglepő a dolog...
@freddyD: Ne, azt ne változtassák meg. Egyáltalán aktuálisan futó szezonban soha semmit ne változtassanak a versenykiírásban. Ha már elcseszték, akkor jövőre javítsák ki. De ne idén...
@F. Kapus: A lebonyolítási formát nem is bíráltam, alapból így kellett volna szerintem. De egy ilyen döntést nem lehet pár nappal a mérkőzés előtt meghozni. Akkor inkább maradjon a kiírt változat, mert ez többet árt, mint használ.
Amikor meghozták a rájátszásra vonatkozó módosítást legkésőbb akkor kellett volna ezt is módosítani (már az is elég késő lett volna, mert normális esetben a szezont így írják ki). Nem pár nappal korábban. Akkor miért gondolták úgy, hogy a középdöntő kivétel és azóta mi változott?

Szurkolókat ezzel lehet teljesen összezavarni, elriasztani. Az eddig sem túl egyszerű kiírást lehet elmagyarázni, majd naponta megjelentetni a módosításokat.
@OliBLOOD: Mennyi szurkolót "riasztott el" az, hogy sportszerűbb lett a kiírás?
@F. Kapus: Ma nap újávorsban és Miskolcon készíts egy felmérést, hogy a szurkolók mit tudnak a lebonyolításról. Valószínűleg jópáran csak pénteken fognak szembesülni a dologgal és akkor már nem fogják tudni megoldani az utazásukat erzsébetre.

De akkor a hozzászólásom többi részével egyetértesz, ha csak egy szóba sikerült belekötni.
@F. Kapus: És ha már ennyire a sportszerűségre törekedtek, akkor miért nem hoztak határozatot, hogy ne a Volán legyen a kedvezményezett az elődöntőben?
Érdekes egy változtatás így mentközben, de ugyanakkor igazságosabb lett általa a kiírás. Egyébként osztom azok véleményét, hogy ennek nem most lett volna itt az ideje. De még mindig jobb most megtudni, mint az első meccsek lejátszását követően. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a bakikat jövőre már nem sütik el. Idővel pedig majd csak kialakul egy rendszer, amit aztán évről évre elégedetten vesznek a még megmaradt szurkolók :))
Oké, hogy igazságosabb lett, de én ezt fel nem foghatom: mintha a világ legislegelső bajnoki kiírását kellett volna összerakniuk. Azért ez nem a spanyolviasz! Az induláskor SENKI nem olvasta a kiírást? Az vili, hogy a csapatokat nem érdekli (majd csak lezajlik valahogy, s ha nagy a gáz, majd kérelmezzük a változtatást :D ) de remélem tényleg megvalósul az az ötlet, hogy a köv. szezonban nyilvánossá tegyék a vázlatot, és pl. itt a blogon a lelkes, olvasni hajlandó közönség egy hét alatt rámutathatna az efféle hibákra. Ha hajlandóak lennének megfontolni.
@forestjr: Nagyon parázok: nem lesz ennek jó vége!!! Kicsit sokan érezzük így, aztán csak nehogy jöjjön a pofon!!! Remélem, Borbiék azért észnél vannak...
@forestjr: Nagyon parázok: nem lesz ennek jó vége!!! Kicsit sokan érezzük így, aztán csak nehogy jöjjön a pofon!!! Remélem, Borbiék azért észnél vannak...
Hát, engem nem zavarnak össze, nálam ugy megy, hogy ha hirtelen hokimeccsre kell menni, akkor a többi programom bánja:D
Hajrá UTE!!!:D ez lemaradt:D
@OliBLOOD: Majdnem mindenben igazságod van, ezért is kezdtem úgy az első kommentemet, ahogy. Itt inkább az a kérdés, hogy ha már felszínre került egy probléma, akkor érdemes-e rajta változtatni, vagy sem. Melyiknek milyen hatása van?
Nyilvánvalóan jó néhány szurkolót kellemetlenül érint, bár az is igaz, hogy azért ez a szám kiegyenlítődik a másik fél pályaválasztásánál. De a vita nem is ez, persze.
Lehet mondani, hogy menet közben ne változzanak a szabályok, ezt is elfogadom.
Csak azért kommenteltem, mert szertintem az a legfontosabb, hogy a verseny ne sérüljön. Márpedig ez a módosítás ebbe az irányba mutat.
És elfogadom, hogy másnak más aspektus fontosabb.
Nem a határozattal van a gond, hanem azzal, hogy ezt miért menet közben kell változtatni, 4 nappal az első meccs előtt?!

Ez a baj, és nem más!

HAJRÁL LILÁK!
Bocs az offért, de még mindig nincs e-maile a blog vezetőinek :(
Összeállítottam egy videót az UTE-Stars meccs csúnya jeleneteiről...

www.indavideo.hu/video/Gergely_Csaba_sportszeru_viselkedese
@freddyD: A blog szerkesztői a piros nickre kattintva elérhetőek, de ideírom neked az enyémet: ef.kapus@gmail.com. Bár most éppen döglődik a gmail rendszer, ahogy nézem.
@F. Kapus: Igen, azt tudom, csak tapasztalatból mondva ezeket a blog üzenetek senki sem olvassa :P (Én is max havi 1x...)
Kösz az e-mailt, de akkor már úgy is láttad a videó linkjét :P Gondoltam kirakom, sokan beszélnek róla
@freddyD: mi mindig elolvassuk, sőt minden egyes levélre válaszolunk is
@F. Kapus: Én írtam egyet úgy novemberben, dicsőítve a blogot, és felvetve, hogy igazán csinálhatnátok egy hokis portált, mint mondjuk a hokej.sk / hokej.cz / erstebankliga.at de erre a mai napig nem jött válasz :(
@gabute: Igen, a dicséretekre nehezebben reagálunk, mert szerények vagyunk, de azért egy köszönjüket szoktunk dobni legalább. :)
Ha ez elmaradt, akkor ezúttal pótoljuk. Bocs.
@gabute: Ha nem is csupán neked lett címezve, de szerintem itt van a válasz:

"Azon is morfondírozunk egy ideje, hogyan lehetne, kellene tovább lépnünk. Tartalmilag is, de főként szerkezetileg, formailag. Hogy strukturáltabbak, dinamikusabbak, izgalmasabbak, szórakoztatóbbak legyünk. Ám a továbblépés ideje ezen a téren még nem jött el. Pontosabban aprókat lépdelünk, de az ugrás odébb van."

jegkorong.blog.hu/2008/11/08/1_eves_a_jegkorongblog
Ha már így - én se értek egyet a bajnokság közben lévő módosításokkal.
De akkor már azt is megváltoztathatták volna, hogy a Volán a döntőbe ne legyen pályaválasztó. Legalább otthon ünnepelhetnének.
@Dugó: egyetértek. De lehet, hogy azzal a bejelentéssel majd csak a középdöntő utolsó meccsnapjáig várnak :P
Azt azért megállapíthatjuk, hogy az idei - többször módosított - versenykiírás lényegében semmivel nem jutalmazza az alapszakasz és a középszakasz nyertesét. Sem érdemi pontelőnnyel, sem érdemi pályaelőnnyel (a Volán esete más, ők beesnek az utolsó előtti kanyarban, és az ölükbe hull a kedvezmény).
Egy ilyen kiírás arra jó, hogy a csapatok a jövőben elgondokozzanak azon, érdemes-e küzdeni a jobb helyekért. Vagy inkább tartalékoljanak. Pénzt, és erőt, a komolyabb megmérettetésre.
Szeredában örülnek a megmérettetésnek, itt meg kissé sarkosan fogalmazva már megint oda jutunk, ki kellene venni a nagy Volánt mert kedvezményezett ... beszarás...

Az kinek lenne jó???
-
Amúgy annak a - durván fogalmazok - 200-500 nézőnek akit a fent említett módosítás érint, biztos nem okoz gondot a tájékozódás, valszeg majd minden második ismeri a jégkorong blogot... ez egyik oldalról a blog elismerése, másik oldalról meg sajnos szégyen..
-
A kiírás ilyentájt történő módosítása valóban nem szerencsés, ebben mindenkivel egyetértek. Talán jövőre:-))
Cső!
@M.Lac: @F. Kapus: köszi a választ mindkettőtöknek :)

Remélem, hamarosan sikerül tovább fejlődni :)

(az icehockey.hu -n is rengeteg remek cikk van, ami a honlap nem túl jó struktúráltsága miatt feledésbe merül, alig olvassák el. Én naponta felmegyek, de így is van olyan interjú, amit egy hét után találok csak meg. Szóval érdemes lenne azokat a cikkeket eleve egy ilyen portálon megjelentetni)
@F. Kapus: Bár a blog szerkesztői a nickre kattintva valóban elérhetőek, kérdezném, hogy senkinek nem válaszolnak, ha kapnak üzenetet, vagy csak engem tiszteltek meg ezzel a kitüntetéssel?
@check: Visszakerestem leveledet, valóban nem válaszoltam rá, ezer bocs. Csak azért nem, mert a kérdéseidre a tárgycikkhez érkező kommentek bőségesen válaszoltak. Van olyan nap, hogy annyi levél érkezik, amennyit nem tudok aznap elolvasni, ilyenkor néha az aktualitás szempontjából is szelektálnom kell. Ezennel visszavonom azt az előbbi kijelentést, hogy minden levélre válaszolok, mert ezek szerint nem. Maradjunk annyiban, törekszem rá.
@F. Kapus: Oké, értem én, nincs gond. annyit azonban megjegyeznék, hogy az üzenetemben az ÁLTALAD többször is kért dolgot válaszoltam meg közvetett módon. Mivel az aktuális forrásnak híján vagyok, érdekelne, hogy az általam felvetettek megállnak-e most is (ill. megálltak volna-e a történések idején).
Uraim a MAGYAR JÉGKORONG érdekében elérkezett az idő amikor frisiteni kell a Szövetségen belüli személyeket.Régi emberek a maguk modján korektek is csak belefáradtak a sók meloba.A befolyás mindig érvényesül ha olyan ember teszi,a SZÖVETSÉG határozott következetes szabályok betartása már régen elmaradt,és nem is változik a helyzet jobb irányba,de bal-ra sem.Meg kell köszönni és új emberek teni akarással becsülettel sport szeretettel. A jelenlegi vezetés prostituálodot sajnos, pedig nem rosz emberek csak baráti szimpátia alapon müködtetik a szövetséget.Ha esetleg valakit érdekel hogy mire alapozom a kijelentésem szivesen közlöm az egész jégkorong társadalommal aki érdekell. Hajrá Jégkorong Sport
Nyilvánosság, nyilvánosság, nyilvánosság! Ezért remek "találmány" ez a blog! A "jut eszembe" típusú változtatások ezúttal tartalmilag pozitívak voltak, de tényleg úgy fest, mintha az illetékeseknek az idei lenne életük első versenykiírása meg versenynaptára. Pedig a felmerülő változtatások szükségességéről legalább két éve folyamatosan tépjük a szánkat. Ismét kérdezem: a tisztelt Klubok és a Szövetség igazi illetékesei ide-ide kattintanak néha?
@viola 22:
Engem érdekel. Ha nem akarod itt megosztani, jöhet magánba is!
@Liladínó: Bizonyára ide-ide kattintanak, de egy valamit nem szabad elfelejteni. Az elnökségben meghatározó számban vannak a klubok képviselői, a döntések nagy része csak az ő akaratuknak megfelelően megy át. A kérdéssel kapcsolatos többi gondolat kibontása helyett most csak egy jö öreg Nemzeti Sport-os három pontot teszek ide ...
@viola 22: Ha tényekkel alátámasztott, nem vulgáris szöveget küldesz, minket is érdekelhet.
@viola 22: Persze előbb magánba nyomd, ahogy Tillasznak is.
@viola 22: Engem is érdekelne, lehet privátban is
Akkor itt legyen a konkrét tények: Elözö szezon ki kelett volna zárni az F.T.C és a Volánt mivel nem jelentek meg két hivatalos kiírt mérközésem.A szövetség álltal jováhagyott szabály értelmében.Rájátszás az újpesttel és sportklubbal a bíroi segédlettel jutatták tovább a VOLÁNT aki megégett az EBEL-ben. (ugyan ott vagyunk mint 40 ével ezelött csak jobb szinben adjuk elő a médiában kérdezd meg az OLIMPIÁN részt vett játékosokat(Pl. VEDRES Mátyás)A MAGYAR kupán 17 SZLOVÁK H.C CSIK-nál a szövetség által támogatott mai napig tisztázatlan szereplés(szégyen)Nem lehet semleges bíró mivel keresztül huzhatja a számitásukat.(Szövetség)ez a múlt. A jelen S.C nem le játszott mecsek kizárás járt volna, F.T C fegyelmi (minimum)A Volán a kiemelt hülyeségével hogy valamit vilantson a támogatoknak (Jesenice ilyent nem kapott mivel a részvételről szól a sport)A kiírás válltoztatása nevetséges mivel a Mol-Ligánáll Senkit nem érdekelt az oda vissza mérközés.Bíró a döntöbe nem lehet pártatlan (külföldi)mivel fel borithatja a számitást.A STARS jó hogy van és játékosai bármit megtehetnek büntetlenül Versenybiróság nincs szemetek vagy a szürke hályog nem átlátható.A kiírásról és egyéb szövetségi ügyekről nem is teszek emlitést.MINDEN KOREKT maximálisan végzi a dolgát a szerv OK.
@viola 22: Urak, legyetek szívesek helyettem cáfolni a háborgó kolléga állításait, mert nekem nem menne indulat nélkül! Ha lusták vagytok rá, holnapig alszom egyet, és megírom én.
Miért van az, hogy ilyen elfogult, csúsztatásokkal, hazugságokkal teli kommentek 90 %-a a liláktól jön (elnézést a normálisaktól, de én nem tehetk róla, hogy ugyanannak a csapatnak szurkolnak)?
Honnan ez a kurva nagy frusztráció, főleg a Volánnal szemben?
Azért is becsülöm az újvárosi kollégákat többre (persze ez kissé általánosítás), mert ők legalább elértek valamit, sőt sokat (ellenünk is) az utóbbi 15 évben, mégse azt olvasom ki minden 3. írásukból, hogy mekkora fos, csaló a Volán, csak a bírók miatt nyer. Pedig a magasból sokkal szarabb lent lenni, mint aki még lejjebbről jön fel, de még neki is messze van a csúcs.
@viola 22:
Lássuk:
1. A Versenybíróság tavaly kizárta a Volánt. Ezt a Volán megfellebezte, és az Elnökség megsemmísítette a VB elsőfokú hározatát.
2. Az FTC szintén megrovásban részesült, de a szabály az (volt), ha egy bajnokságban egy csapat ellen 2* nem áll ki a csapat, akkor kell automatikusan kizárni a VB-nak. (Amikor ez a szabály született még nem volt roadshow, hogy 3 nap alatt 3* kell játsazni ugyanazon csapat ellen. Másra lett kiatlálva a szabály.)
3. Nem emlészem, hopgy bírói műhiba miatt óvott volna valaki.
4. A HC Magyar Kupára igazolt szlovákjai az érvényes átigazolásai szabályzat szerint játszottak. (Szerintem nem tiszte az MJSZ-nek azt vizsgálna, hogy a sárga kártyát, a másik szövetségnél ki írta alá. Ezt tegye meg az aktuális szövetség.)
5. Bocs, a többit nem tudom értelmezni, nem az általam ismert nyelveken íródott.
Javítások::-)
1. VB-nak = VB-nek
2. játsanzi = játszani
3. kiatlálva = kitalálva
4. emlészem = emlékszem
5. hopgy = hogy
6. vizsgálna = vizsgálnia
Nem kevés elírás!:-(
@viola 22: Jézusom...

érti ezt a zagyvaságot valaki Rajtad kívül?
@Tillasz: Köszi a és kiegészítem:
a Volán az Újpest ellen tavaly sem bírói segédlettel jutott tovább; azért mert az első meccs hosszabbításban dőlt el, még nem jelenti, hogy a bírók mintet toltak volna: javaslom a meccs utáni nyilatkozat elolvasását; a Sportclub elleni első meccse egyenlőre a kisvárosi legendák közé tartozik, videó elveszett, nekem a bátyám élőben látta, neki elhiszem, hogy mi volt. A Volán nem égett meg az EBEL-ben, de ha szerinted igen, légy vele boldog.
A Jesenice (és mióta EBEL-ben van, a Ljubljana is) kiemelt a hazai bajnokságban - az UTE is az volt, amikor az Interligában játszottak. Volt már sokszor külföldi bíró a döntőkben, akadt, hogy jobb, máskor meg rosszabb voltak, mint a magyar bírók: nincs az a külföldi bíró akivel 3 vagy vereséget szenvedne a Volán az OB 1-ben, nem ezen múlik az eredmény.
@mannisenmaki: mint mondtam volt, majd személyesen, szóban, mesélek...

Amúgy meg értékeld ezt egy rosszul sikerült kabarétréfának - valami olyasminek, mint amikor Böröczki művész úr próbál meg halandzsázni.
@viola 22: Szerintem semmi újat nem mondál. Az általad említett, a szöv. vezetésének prostituálódására vonatkozó bizonyíték, igazolás, stb. viszont nincs a hsz-ben, pedig arra inkább lettem volna kíváncsi.
@Tillasz: Elöljáróban leszögezném, hogy nem értek egyet az általad hivatkozott hsz-el, azonban némi piontosítást szeretnék a te hsz-edhez csatolni.
1. Az ebben a pontban említett eseménysor kísértetiesen hasonlít az idei DAB-HC probléma megoldásához. Ezen érdemes elgondolkodni.
3. A bírói műhiba és az "elvezetett" mérkőzés között van némi különbség... Az előbbi lehet óvási alap, az utóbbi szerintem nem, és ezt még bizonyítani is kell.
4. Szerintem a MK-t a magyar szövetség írta ki, vagy nem?
@check:
1. Az MOL Liga meccs volt, így nem az MJSZ Elnöksége döntött a kérdésben másodfokon. Lehet, hogy ezzel nem leszek népszerű, de én is inkább a pályán elért eredményeket szeretem. (Bár elfogadom, hogy azért nem szabadna ilyen eseteknek előfordulni.)
3. Szerintem ez nagyon szubjektív dolog. Ha valakinek szurkolok, engem is bánt, ha a Jv éppen az én csapatom ellen ítél. De én igyekszem azt is észrevenni, ha éppen minket támogat. Igaz ezt nem szoktam szóvá tenni. Ezt tegye az ellen!:-)
4. Igen. De tavaly a HC semmilyen szabályt nem szegett meg. Azaz az átigazolás határideje január 15-e volt. A csapatokban korlátlan számú idegenlégiós szerepelhetett. A nemzetközi átigazolási szabály szerint meg volt a kiadott sárgakártya is. (Ez persze mindenkit felháborított, és ezért szurkolt egy kicsiny kisebbség kivételével mindenki a DAB-nak.)
Remélem így kissé tisztább a dolog.
@Tillasz:
1. Igen, de a módszerbeli hasonlóság nem tagadható, és mivel a MOL Liga vezetésében ott vannak a MJSZ vezetői is, azt hiszem érthető is minden...
3. A különbség akkor is megvan, én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy műhiba és nem műhiba között van különbség. Egyébként érthető a dolog.
4. Éppen ilyen megfontolásból kellett volna az MJSZnek jobban odafigyelnie az ilyen dolgokra.
@check:
1. Konkértan a Liga Elnök és a Főtitkár. Egyik sem Elnökségi tag. (Ettől még MJSZ vezető)
4. Jogos, és igyekszik is, de a klubok mindig furfangosabbak!:-)
süti beállítások módosítása