HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Más szintű torna vár ránk, mint legutóbb

2009.02.03. 07:40 F. Kapus

Mind a 25 válogatott kerettag megérkezett a káposztásmegyeri találkozóra hétfőn délután. Az első edzésen túl van a csapat, a szakvezetés nem panaszkodik.

Mint jeleztük, Peterdi Imre vírusos gyomorrontása miatt nem tud részt venni az olimpiai selejtezőn. Mielőtt a csatár elgondolkodott volna azon, hogy gyógyszeres segítséget igénybe véve átvészelje a betegség napjait, és felkészüljön a tornára, a csapat orvosa jelezte, szó sem lehet erről, mert erős a fertőzésveszély. Így Pat Cortina Berta Ákost hívta meg a felkészülésre.

Hogy végül ki marad ki az utazók közül, az a keddi vacsora előtt derül ki. Az előzetes tervekkel ellentétben a hétfői edzés után mégsem biztos, hogy egy-egy védőtől és csatártól köszön el a szakvezetés, lehet, hogy két támadó marad ki. A három kapus utazása viszont biztos. De azt is tudni kell, hogy bár mindhármukat nevezhetjük, egyikőjük tartalék lesz. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kerülhet be a csapatba, ha az első két kapus valamelyike megsérül vagy megbetegszik. Elképzelhető, hogy a két alapkapus kérdésében csak szerdán születik döntés.

A szakvezetés a zsúfolt idény közben fontosabbnak tartotta a hosszabb pihenőidő biztosítását, mint egy esetlegesen elnyújtott edzőtábort. Az Alba Volán játékosai három teljes nap pihenést kaptak, ehhez hasonlóban szeptember óta nem volt részük. A francia légió is több napot tölthetett regenerálódással. A szövetség honlapjának összefoglalója szerint egy érdekes eseményre is sor került hétfőn, hét játékosnak doppingellenőrzésen kellett részt vennie.

"A hétfői edzés után nem lehetünk elégedetlenek a csapat hozzáállásával – kezdett bele a helyzetértékelésbe Énekes Lajos, a válogatott edzője. – Felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy egy más szintű torna vár ránk, mint a legutóbbi. Nagyon jó dolog, hogy a válogatott igazi közösséget alkot, amit már-már családnak is hívhatunk. A játékosok régen találkoztak, ilyenkor mindenki nagyon örül a társaknak. A csapat hangadóival, tekintélyes személyiségeivel leült a szakmai vezetés átbeszélni a legfontosabbakat. Kértük, hogy rögtön térjünk a tárgyra, koncentráljunk a feladatokra, mert nincs sok időnk a felkészülésre. A látottak alapján ezt mindenki megértette.

Ritkán játszik válogatottunk olyan erősségű ellenfelekkel, amilyenek Rigában várnak ránk. Pláne tétmérkőzésen. Mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, és teljes szívvel, lélekkel kell harcolnunk, hogy ismét csodálatos eredményt tudjunk elérni. Tisztában vagyunk azzal, hogy lehet, ez is kevés lesz. Ha mindent megteszünk, akkor sem biztos, hogy csoda történik. De ha mi sem teszünk meg mindent, akkor biztosan nem történik.

Sok ember van a jelenlegi válogatottban, akinek azt kell bizonyítania, hogy még mindig itt van a helye. És sok olyan is, akiknek éppen azt, hogy most már itt van a helye. Ez a helyzet a csapat javára kell váljon. A jó szereplésünk a játékosok saját érdeke, a magyar jégkorong érdeke, és végső soron az ország érdeke. Ezt is tudjuk."

Kedden reggel tíz órától lesz jégen a nemzeti csapat, először hatvan, majd kis szünet után újabb hetven perc gyakorlóidő áll Pat Cortina rendelkezésére. Ezt követően a felszereléseket összecsomagolják, és Kéri Rudolf, valamint Palla Antal kisbusszal elindul Riga irányába. Igyekezniük kell, hogy a szerda délutáni edzésre kiérkezzenek. A válogatott szerda hajnalban indul útnak, repülővel.

A program:

február 5. 14:00 Olaszország–Ukrajna
február 5. 18:00 Magyarország–Lettország (Sport1, élő)

február 6. 14:00 Magyarország–Olaszország (M1, élő)
február 6. 18:00 Lettország–Ukrajna

február 8. 12:00 Magyarország–Ukrajna (M1, élő)
február 8. 16:00 Lettország–Olaszország

(update: nyitottunk oldaldobozt jobbra fent, minden ott lesz, ami az olimpiai selejtezőkkel összefüggésbe hozható, és érdekes meg releváns)

20 komment

Címkék: magyarország énekes válogatott olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azért szeretem a magyar hokit, mert egy több, mint 200szoros válogatott és többszörös szövetségi kapitány simán beül egy kisbuszba, hogy kifuvarozza a válogatott cuccait, semmi fennhéjázás és hasonlók. És ha a szakvezetés is ennyire alázatos, akkor gondolom a játékosoktól is könnyebb ezt elvárni.

HAJRÁ MAGYAR HOKI!
Fuu. En mar most izgulok. :)
Pedig meg messze van a csutortok. :)
Amiota megszunt a LEHEL, azota klub fuggetlen vagyok. Az en kedvenc klubom a MAGYAR VALOGATOTT.
Sok sikert, sok szerencset!
Kár, hogy megszűnt a Lehel, mindig jó hangulatú meccseket játszottunk velük. De hátha újra lesz majd egy szebb világban.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!
szekig, bertuzzi ti is Jászberényiek vagytok ?
Arokszallasi, de az erosaramuba jartam suliba. Mostmeg inkabb pesti vagyok... :) De a szivem haza huz.
"Sok ember van a jelenlegi válogatottban, akinek azt kell bizonyítania, hogy még mindig itt van a helye. És sok olyan is, akiknek éppen azt, hogy most már itt van a helye."
Azért eléggé meglepődnék, ha nem az újoncok mehetnének haza... ;)

Attól függetlenül mindent bele, drukkolunk
Nagyon sajnálom Pedrót, ez aztán pech a javából! Semmiképp sem őt hagytam volna ki, egészen hihetetlenül fantasztikus volt a vb-n! Viszont ha már így alakult: Ákos, mindent bele! Nagyon drukkolok, hogy maradjon a keretben! Mégha két nap alatt nyilván nagyon nehéz úgy teljesíteni, hogy Cortinát rávegye valamelyik jól kipróbált támadója lecserélésére.
Hát ez nagyon nehéz lesz, s ha mégsem sikerül akkor is szeretjük a csapatot. Értékeljük, hogy a magyar hoki a focisták rendelkezésére álló pénz töredékéből ér el világraszóló eredményeket.
Hajrá fiúk!
soha nem hasonlitanam a focihoz... nem ertem miert nincs erre penz

ha valaki latta, hogy fogyott ki az osszes aruhazbol a kori amint befagyott a Velencei to es mekkora tomeg zarandokolt ki...

sajnalom, hogy a videki jegcsarnokok rendre csodbe mennek, de sajna most ujra jon 2-3 ev penztelenseg es ez nem jelent semmi jot.

@celebesz: Mentek végül Rigába? Elvesztem az elmúlt hetekben. Ha útra keltek, akkor jó utat, ha itthonról szurkoltok, akkor Hajrá Magyarok! (Ez utóbbi így is, úgy is) :))
@M.Lac: ha minden jól megy, kb 26 óra múlva landolunk Rigában, juhéééé! Már csak addig kéne valamivel elütni az időt...
@celebesz: jaj, de jó Nektek!!! Itthonról szurkolunk, ti meg majd integessetek! Ha végképp nincs mivel elütni az időt, akkor javaslom ma 17:30 Újpesti TE - SC Csíkszereda serdülő :))
A magyar-olasz és lett-ukrán pénteken lesz (hatodika), hetedike pedig szünnap. Legalábbis az IIHF szerint.
@pingvin14: javítottuk, köszönjük
@celebesz: Tanulni az énekeket szépen, tisztán énekelni pl... :)

Az egész világot átutazom, meg ilyesmik. :)
@kerusz: rajta leszünk! napok óta torokköszörülősökkel öblögetünk! ;)
...ejj, ha még Berta is kijuthatott volna...
@celebesz: ha már addig utaztok igazán megérdemeltétek volna Berta válogatottságát is...

Tutuljatok majd szépen!
A cikkben a válasz a kérdésre.
Állandó komment téma ki válogatott ki nem, ki az akinek meg kéne köszönni, ki az akinek meg itt volna a helye.
Világosan látszik az olimpia egy opció ,kb olyan mint a kaszinóban 19-re lapot kérni, bejöhet de nem ez a fontos.
A LÉNYEG az ,hogy olyan csapat menjen Svájcba, amelynek van reális esélye a bennmaradásra.
Ez szakmailag lényegesen fajsúlyosabb kérdés.
Most szinte minden kiderül.
A most helyett a Rigában-t értettem.
süti beállítások módosítása