HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Berta Ákos és Gröschl marad itthon

2009.02.03. 12:57 D. Gromov

Két csatár marad le a rigai olimpiai selejtezőkről, tudtuk meg Énekes Lajostól, a válogatott edzőjétől: az újpesti Berta Ákos és a káposztásmegyeri Gröschl Tamás nem tarthat a többiekkel. Mint korábban megírtuk, Berta csak hétfőn került be a keretbe, miután a dunaújvárosi Peterdi Imre megbetegedett. Az utazók névsora tovább után.

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente.

Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor.

Csatárok: Fekete Dániel, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom.

54 komment

Címkék: válogatott olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen védőpárosaink lesznek szerintetek soronként?
Uraim! Lehet vitatkozni :-)))
Tokaji, Horváth - Szélig, Ennaffati - Sille, Svasznek - Kangyal, Jobb D.
100 napon belül egy-egy fiatalnak komoly profi ajánlata is lehet, hiszen játékos megfigyelők Rigában és a VB-n is bőven lesznek. Hajrá fiatalok!
Hát akkor így győzünk :)
Majoross????????????Ennyire nincs csatárunk se?
nagy meglepetés nincs, ez pont ugyanaz a keret (Budaival kiegészülve) akik novemberben is selejteztek.
- Peterdi
+ Jobb Dávid, talán?
és
-Ondrejcik
+Szélig
@Brashear: tenyleg szelig viktorral mi van/??
@qx92: elnezest az elobb nem vettem eszre Szelig is ott van a nevsorban
Sok sikert a csatába készülőknek! Rudiéknak pedig jó utat, ugyanis ők már zötykölődnek Riga felé egy pár órája!
De miért Svasznek és miért nem Ondrejcik? Na mindegy...
Egyébként ha így alakult remélem Bill-Svaszi lesz a 4. sor bekkpárja
Azért persze hajrá gyerekek!!!!!!!!
Hát ezt az Ondrejcik dolgot én sem értem... Meg igazából az utóbbi időben Fodor is elég jó formában játszott, talán neki is lett volna helye a csapatban.
Hát én is sajnálom Ondejciket szerintem még a Balunál is jobb
Svájcba 5 komplett sor utazhat, még mindenki előtt nyitva a válogatott kapuja...
Sille nagyon kell...neki lehetne annyi esze hogy szol cortinanak hogy ne eroltessuk nincs is jatekban...
Szevasztok ! Azért ez egy kicsit undoritó hogy a Jánosi Csabi nincs benne a keretbe !!!!
@Farsi: szerintem Ondrejcik nem jobb Balunál!!!
Sztem Ondrejcik kimaradását sokan nem értjük. Kangyalnál és Svaszneknél is jobb, a novemberi selejtezős teljesítményét figyelembe véve meg pláne.
Ondrej sztem is befért volna, ha nem is Balu helyére.
Szegény Jánosi Csabit meg ne kezdjük újra...
@Fradivér: És ha pont ezen a hétvégén lesz ügyeletes a cégnél. Egy komoly válogatott ekkora rizikót nem tud felvállalni :-))
Sajna 1 évet elszalasztottunk, hogy fiatal hátvédeket neveljünk ki- bár kétlem, hogy 1 év akár az EBEL- ben is- elég lett- e volna. Kicsit a villámgyors csatároktól féltem a védelmünket
bárki is utazik, hajrá!!
még sok ilyet...
www.youtube.com/watch?v=W2xwl4qR9hw
@kákalag: A Kógernek ott a helye hidd el.
Már Cortina és több játékos szájából is elhangzott, hogy régebben a magyar védők védekeztek, a csatáraink meg támadtak. Ez - mivel a modern hokihoz erre van szükség - szerencsére megváltozott!
Gondolom ezek alapján került összeállításra a keret...
Sajnálhatjuk, hogy ez vagy az ki vagy bekerül, de ne csináljuk már azt, hogy mindenki érteni akar hozzá, mint átlag magyar a focihoz! ;) (Annak láthatjuk az eredményét, hogy mi lett - illetve nem lett - belőle.)
Ha már hozzáértés, akkor hagy idézzem az egyik kedvenc mondatomat a tv2-ről: "Zoli bácsival, a falu kondásával, a gazdasági világválságról beszélgetünk."
Igaz, h Kangyalnak nincs helye már a válogatottba,Progym ellen is kaptak róla gólt majd egy ukrán meg lett csapat ellen mit fog csinálni?

Majoross helyett vszinű mást vittem volna...
Cortina mondta ,h aki válogatott akar lenni a starsosok helyett ,annak túl kell teljesíteni őket...páran megtették jó néhányszor,sztem elfogult velük kapcsolatban...Cortina nincs itthon és az itthoni megfigyelők Énekesen kivül ,aki szintén alig néz Mol liga meccset nem hitelesek.... nem hiszem el,hogy csak az emberek szemét szúrja ,h egy Majoross,aki 27 pontot szerzett,h kerülhet be egy 50 pontos Jánosi helyett vagy egy 45 pontos Berta helyett ,de még Szapit a 41 pontjával is idesorolhatnám vagy a 40 pontos Hoffmannt, vagy éppen a 42 pontos Borbást... röhej az egész...
Az tény, hogy a MOL- Ligában vannak eredményesebb játékosok is a beválogatott MOL- ligásoknál... Sztem amúgy Cortina hagyta volna a fenébe az egész MOL- Ligát, ha lenne megfelelő mennyiségű légiósunk. Hátha ez most segít egyeseknek a felfelé ugrásban is! Előre, a tornagyőzelemért!!!
Fradi-Mate: nem érted az egészet!!
A baj az, hogy én sem.
De akárhogy, aki ott lesz, annak szurkolok!

Hajrá magyarok!!
nem tom,,,nah mind1
Persze én is szurkolok a srácoknak 4
Nem lehet az EBEL és a Mol-liga közé párhuzamot vonni, márpedig Kangyalék tavaly még ott kergették a pakkot. Ő a csapatkapitány és mindenki nagyon szereti, tiszteli a magyar válogatottban. Nem csak fizikálisan, mentálisan is a toppon kell lenni egy ilyen fontos mérközéssorozaton. Sztem ez az ok. Hajrá fiúk, mi veletek vagyunk!
lesz valamilyen hely, Budapesten ahol kivetitő mellett együtt szurkolhatnak a jégkorong rajongók?
Svasznek, Majoros????????? (Kangyal is)

Odrej, Nagy Gergő!!!!!!!!!

És a kit játszó 17-18 évesek???

Ébresztő a hokimaffia tönkreteszi, amit eddig nagynehezen felépítettek a szorgos hangyák.
van itt vélemény rendesen! lássuk csak,!ha kortyina úr hüü marad a korábbi elveihez,miszerint az ebel mindenek előtt!akkor van néhány gubanc!pl a sille helyett ondrejcsik,a kóger helyett nagy gergő,már csak azért is mert egy néhány ponttal,ill meccsel több van neki!ha pedig mindegy hol játszik valaki akkor mégnagyobb a baj! miért pont a starszosok ?miért a majoros? miért nem a berta hoffman jánosi ?de leirhatnám majdnem az összes magyar csatárt!sok a vicc az bizonyos,és a furcsaság!remélem valakinek sikerül meggyőznie,hogy ez a legjobb válogatott!
Cortina tudja mit csinál, nincs még itt az ideje a kisérletezgetésnek. Akik most mennek azokról mindent tud,tudja mire képesek, Én is sajnálom hogy egy-két játékos nem mehet, de annak örüljünk hogy,van kikböl válogatni.Akik meg mennek ,keményen tegyék oda mgukat.
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!
Jó,az egy dolog ,h mindent tud róluk csak azt nem ,hogy milyen formában vannak ....
Sztem olyan játékosok kellenek, akik már rendelkeznek kellő nemzetközi rutinnal. Tudják, hogy fognak mozogni a zömmel A csoportos szinten korcsolyázó ellenfelek. Vélhetően nem a Mol liga kanadai táblázatát nézte döntésekor.
@szájper: Nekem is vannak olyanok, akik piszkálják a csőrömet,DE! Cortina aligha változott tavaly április óta,amikor mindenki istenként tisztelte. Szerintem nagyon jól tudja mit csinál,és nem érdemli meg,hogy egy-két ember miatt megtaláljuk. Ez az évad még úgyis ezekkel a nevekkel fog lemenni,előbb utóbb viszont ő is muszáj lesz elkezdeni a fiatalítást,és akkor jöhetnek a hiányolt nevek.
@progmet: teljesen eggyet értk veled,nekem is nagyon hiány érzetem van, de Cortina nem fog változtatni a mi véleményünk alapján. akik meg mennek tudják milyen teher alatt vannak ,kint majd minden eldől.
Azt hiszem, hogy Cortina mester mar epp eleget bizonyitott...ha valakinek nem tetszik mehet hozza panaszaval...lehet, hogy fiatalitani kellene, lehet, hogy masok is befernenek a keretbe...errol eleg sokat lehetne vitatkozni...de azt hiszem mi csak egyszeru szurkolok vagyunk a magunk kis elmes vilagaban...nem kene ennyit szemelyeskedni....
@progmet: dehogy bántom ,csúpán nem értem !ha eleve feledta rigá,amit nyilatkozott is ,akkor miért ragaszkodik ennyire az öregekhez?egyszerübb lenne magyarázkodni a selejtező után!
Berta itthon marad? Ki hitte volna? ;)
@Fradi-Mate: És melyik védekezik jobban, mint Majoross ?
@Fradi-Mate:
Majoross,+10 (28+ 18-), Jánosi +5 (+46 -41) Berta +16 (49+ 33-) Szappanos +26(38+ 12-) Hoffmannt +4 (44+ 40-) Borbást +19 (48+ 29-)

Mivel Cortina védekező játékost is visz ki a többi ponterös játékos mellett, ezért az általad sorolt játékosok közül egyedül Szappanos jobb nála. De itt a rutin is számit, és nem fogja ilyen helyzetben az egyik legjobb védekező csatárát itthon hagyni...
Azért az nem mind1 hogy a csapatán belül kitől várják a pontokat.A fradiban Hofi és Csabinak kell termelnie a pontokat nem játszhatja azt amit Berta egy újpestben nem játszhat taktikus játékot mert ha ők nem szereznek pontot akkor az alapszakaszban a fradi tök utolsó igy nyílván hogy jánosinak KÖTELEZŐ sokkal nyíltabban játszani mint bárkinek a felsoroltak közül.Teljesen más szitu hogy mit tudhat hogyha egy válogatottban más szerepet szánnak rá zártabb fegyelmezettebb játékot annyit megérdemelt volna hogy felkészülési meccseken megnézik abba a szerepben mire képes.Az újpestben nem Bertáék sora termeli a pontok 70%-át.A Stars meg Spisaknak köszönhetően egy nagyon fegyelmezett játékot játszik amely csapatban sok játékos van aki gólt szerezhet,az újváros mint tudjuk pedig remekül kontrázó csapat egy jó kapussal
@zsolt007: Milyen felkészülési meccsen?
Azért abba is illene belegondolni, hogy ebben a szezonban még csak a novemberi tornán volt válogatott meccs, azt viszont muszáj volt megnyerni, pl. marketing okokból. A válogatott is egy csapat, nem úgy működik, hogy összehordanak húsz játékost és kész...
Ugye Ti sem gondoljátok komolyan,hogy az "A" csoportos szereplés előtt fog fiatalítani?!?!Az "öregek" is biztosan fognak hibázni,de közel sem annyit,mint egy remegő kezü-lábu huszonéves "újonc"mondjuk CANADA ellen.Itt fiatalítás maximum a VB után lesz.
És van ennek az egésznek egy emberi oldala is.Cortina nem fosztja meg Billt,Svaszit,Silét,Balut,Mogyit attól,hogy a VB-n játszanak!!!!ŐK mindent egymásnak köszönhetnek,EGYÜTT érték el,nem fogja az "öregeket" a VB előtt "megtegadni".Amit velük nem tud Svájcban elérni ,azt egy "hirtelen" fiatalítással sem tudná!Bízzatok bennük.
gyenge a védelem egy A csoporthoz.
@lidmark: és kettőhöz?
ha kérhetünk, ne provokálj egyfolytában, előre is kösz.
A szurkoló nem változik, bármelyik sportág is légyen az: pont ugyanez a hirig ment/megy a vízipóló válogatott (vlv.hu) honlapján. Szidják agyba-főbe Keményt, hogy az öregek miért, a fiatalok meg miért nem, vagy hogy ez miért az meg miért nem. Egyrészt ezeket az embereket utólag már nem lehetett megtalálni, hogy az olimpiai arany kapcsán revideálják akkori hőbörgésüket, másrészt tök értelmetlen az egész:

Van egy ember, aki felelősséggel tartozik a döntéseiért (Cortina), talán tiszteletben kellene tartani, ha már úgyis rajta veri el a szurkoló a port a végén, illetve halkan, de elismerően hümmög, ha mégiscsak a kapitányt igazolták az eredmények (lásd Sapporo)...

Szerintem.
@kákalag: Na pont erről beszéltem...
süti beállítások módosítása