HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fegyasov ismét a Ferencvárosban

2009.01.26. 15:28 F. Kapus

Két légiós csatárral erősített az OB I. középszakaszára az FTC. Visszatér tavalyi sikerei színhelyére a 25 éves orosz Nyikolaj Fegyasov. Nyáron a HC Csíkszeredához írt alá a szőke támadó, de a sok légiós között kevés lehetőséget kapott: hat meccsen kettő plusz egy, azaz három pontot szerzett az egykori orosz utánpótlás-válogatott. A 21 éves szlovák Michal Fabok a Miskolc csapatából érkezik. Tíz Mol Liga-mérkőzésen egy gólt és három gólpasszt hozott össze.
 

56 komment

Címkék: ftc fegyasov fabok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na végre !!! Már hónapok óta ezen gondolkoztam ,h Kolja igazán visszajöhetne a Fradiba,csak maradjon sokáig,ne csak kölcsönbe jöjjön ide. Sztem sokat fog dobni a támadó játékon Kolja főleg ha megtalálja magát Szlava és visszajön Dimitri.Kiss felépül és király lesz minden ! :) lehet csak a túlzott optimizmus beszél belőlem,de ez van .Fabok meg ....túl sok mindent nem tudok mondani,eddig nem nyujtott semmit szinte.... :S
Érdekes, hogy a csapatok keresztbe-kasul igazolnak. Igaz, hogy a szezonban ilyentájt már csak "Kutúr"-embereket lehetne igazolni a magyar csapatoknak.
"Két légiós csatárral erősített ..." Nem kettő az-a három? Davis (NZ-Stars).
Azért Fegyasev nem egy ügyetlen hülyegyerek , nézd meg a tavalyi statját a Fradiban és az Érsekújvárban.Fradi oldalán írták még ,h vszinű ,h Davis is a Fradiba igazol.

Fegyasev statja: Fradi-9 meccs - 13pont(10+3)

Érsekújvár-10meccs-15pont(9+6)
@defó: folyamatban lévő ügyekről akkor sem szoktunk beszámolni, ha valamelyik fél nem kér meg minket annak ellenkezőjére
Most már csak az a kérdés, hogy mely légiósok maradnak ki, mert kicsit sokan lettünk. Ahogy hallottam Szafanov lehet az egyik...
Sztem az ötös idegenlégiós sor az így fog kinézni: Fegyasev-Kovsov-Szafonov-csatárok, Védő meg:Kurej és Pál lesz,
Bocs helyesbítek, Parifejev mindenféleképpen kezdő lesz Kurej mellett, Pál és Fabok fog kimaradni !
Na,ügyes gyerek az!!
@Fradi-Mate: Parfirjevet semmiképp nem hagynám ki! Pál Zsombor szinte alig játszik, általában a padot koptatja.
Újpestre érkezik Kiricsenko és Csiki Csaba !!!
Tudom eszmantovics ,javítottam magam egyből :)
Kiricsenkó jó húzás újpesti részről,de Csíki Csabát nem értem, és mit csinálnak majd a szlovákokkal újpesten?
Forró péntekünk lesz itt Miskolcon.

Hajrá Medvék !!!
Azért remélem ,h egy uncsi meccsen a Fradi magabiztosan nyer majd.... :)
De sztem is jó meccs lesz :)
Mivel Sikorhcint szétvertétek ő kidől hosszu időre,Kiricsenko a helyére érkezik,Csikinek meg van Magyar útlevele...
Jó,de Csíki sztem nem oylan szintű játékos , azért h nem tudom mért szerződtették le
Éljen Nikolaj Fegyasov...
Pál zsombor nem ügyetlen, csak fejlődnie kell! Fegyasovval meg szerintem bejutottunk volna a Mol liga döntőjébe... De azér örülök h. vissza jött! Csak azt nem tudom h. honnan lesz pénz enniy légióst kifizetni? Nem biztos h. érdemes feláldozni a jövő évi költségvetést! Én jövőre is szeretnék meccsre járni...
Azé túlzás ,h Koljával döntősök lehettünk volna a Mol ligában;de az tény ,hogy sokkal eredményesebbek lehettünk volna

Szerintem a Kovsov-Fegyasev-Szafonov csatár trió jó lesz, Parifejev és Kurej is jól fogja tólin,Kiss épüljön fel és menni fog mniden !

Amúgy tényleg meglepő ,h hírtelen ennyi idegen léigiósa lett a Fradinak főleg ,ha még Daviest is leigazoljuk,lehet ,hogy jövőre több pénze lesz a szakosztálynak és most kezdik el építeni a csapatot?
Én így gondolom: Székely Mádai, Parfirjev, Jánosi, Hoffmann, Davis - Nagy, Kurej, Fegyasev, Kovsov, Kiss - Bontovics, Vígh, Bálint, Gergely, Buzás.
De majd Pindi eldönti, hogy együtt játszatja-e a légiósokat vagy sem.
@Fradi-Mate:
Tök mindegy hány légiósa lesz a Fradinak az 5+1-es szabály nem valószínű, hogy változik. (Azaz felesleges lesz ennyit tartani.)
Most viszont Gyima beteg, Kocak és Bonti sérült. Azaz a 7 idegenlégiósból 5 játszhat.
@Fradi-Mate: Azért sajnos ez szánalmas (pártatlan vagyok valahol csapatszinten...).
Az összes magyar csapathoz 'áradnak' a légiósok vissza. Ez speciel jelzésértékű! Az viszont szomorú, hogy az OB 1 zöme nem tud előre tervezni, igazolni, ütőkés csapatot építeni most sem, a 2008-2009-es bajnokságra.
-érdekes lenne nem, ha a Volánt szétszedné pl. 3-4 EBEL csapat a rájátszás előtt! Vagy ott jól vannak megírva a szabályok?
Na off! Mert megint okoskodom. :)

@Tillasz: Nem hinném, hogy felesleges. Az 5 megvan a Fradinál, a +1 nincs ugye. Viszont, ha sérülés, eltíltás van egy légiósnál...már ugye..Az igaz, hogy luxus dologba csap át így ( a lá...nem személyeskedek...), de ha a büdzsé engedi, és megéri? Magyarán! Visszajöhet a pénz...hát....
Fegyasov ,Fabok és Davies (ha jön) csak 3 hónapos szerződést kaptak,szóval könnyen lehet,hogy jövőre nem lesznek a keret részei :( Különösképp Fegyasovot sajnálnám !
Attól tartok, telitalálat! Sajnos a többi magyar csapatoknál is ez van az új szerzeményeknél. Ez nem csapatépítés! Szerintem. :( Igaz, több, mint a semmi! Hajrá, minden csapatnak!
@defó: nyelvtanila a többesszám után: csapatnál. :)
most meg a gé maradt le...brr...hétfő van! :)
@defó: meg az a nyavalyás kóla ;)
Fabok, az üreskapus lövések koronázatlan királya most ellenfélként jön miskolcra. Nice:D
@defó: Az EBEL-ben nem lehet szezon közben a ligán belülről igazolni. Mondjuk nekem személy szerint ez a szabály nem tetszik, de ezzel lehet vitatkozni.
Fradihokin és a szövetség honlapján már szerepel Davis igazolásáról a hír.
@OliBLOOD: "még folynak a tárgyalások"
@F. Kapus: A később megjelenő szövetség honlapján lévő cikk címe:
"Három légióst szerződtettek az OB I küzdelmeire a zöld-fehérek" :)
@OliBLOOD: és az utolsó sorban a forrást láttad?
@F. Kapus: igen láttam.
Remélem akkor így helyes lesz a mondatom: A szövetség honlapján már szerepel Davis leigazolásáról a hír, a korábban íródott Fradihokin pedig megerősítik, hogy folynak vele tárgyalások.
@OliBLOOD: ez a mondatod helyes, de hogy ott szerepel, az ezzel a forrásmegjelöléssel nem az
Micsoda pro és kontra folyik itt, hogy megemlítettem tegnap Davist. :)
Ráadásul egy Újvárosi szurkolót folglalkoztat a hír! :)
Pedig, itt van pl. a Gázcsúcs, am mellett eltörpül minden. :)
..na, nem off...
Láttam pár meccsét a MOL liga elején a Stars mezében, Káposztásmegyeren. Akkor eléggé csípledte magát igaz, hogy néha "rátekeredett" a korongra. Viszont nem hinném, hogy az eurohockey.net-en lévő adatok pontosak lennének nála (is?). Vagy én vagyok vak?
Csiki Csaba elvileg már hokimagyar. Sejtettem én, hogy játszott még a bajnok Lehelben is! Jó pár évet még a Fradiba is lehúzott utána.
Matejov Újvárosból Szlovákiába, Topolcsányba tette át székhelyét. Ez új hírek! Nekem legalábbis.
@defó: Csiki nem játszott a bajnok Lehelben, Bálint Artúr volt az egyetlen erdélyi 89-90-ben.
Sőt megkockáztatom, hogy sosem volt magyar bajnok.
Egyébként az első magyar csapata a Miskolc volt.
@defó:
Eszmantovicsnak igaza van:
Csiki Csaba valóban játszott a Lehelben,de a bajnokcsapatban NEM!
A Lehel ugyanis az 1989-90-es bajnokságot nyerte meg,utánna még voltak döntősök,de nyerni már nem tudtak(egyszer nyertek viszont Magyar Kupát is:akkor lehet hogy játszott Csíki is...)
Egyébként anno a Lehel Miskolcról igazolta őt Egyed Mátéval együtt.Volt is belőle valami balhé akkor,a Miskolc nem akarta őket elengedni,de azután mégis mentek:a miskolciak visszaléptek a bajnokságtól,a Miskolci HC pedig megszünt(elfogyott a lé),rá pár évre meg jöttek a Jegesmedvék.
@Bari22: bővebben a Miskolc honlapján:

"A szezont követően az elnökség már az 1993/94-es bajnoki évet tervezte, játékosokkal tárgyalt, köztük azzal a Csíkszeredán játszó Borsos Attilával, aki a román jégkorong egyik legnagyobb tehetsége volt. Egyesületével megegyezés született, Borsos Miskolcra költözött. Ezt követően szinte egyik napról a másikra esett szét a felnőtt csapat. A hét erdélyi játékos közül Rokaly már korábban eltávozott és a szabadságot követően csak Vad és Nagy érkezett vissza Miskolcra. A Jászberény Csikit és Egyedet elcsábította és olyan anyagi juttatásokat helyezett kilátásba, amelyekkel nem tudtunk versenyezni. Ezt tudván Láday és Szabó Csíkszeredán maradt. A szlovákok szerződése lejárt és a felnőtt csapat körüli nehézségek erőteljes sajtóvisszhangja miatt a támogatók elbizonytalanodtak, illetve visszaléptek. Ilyen körülmények között Borsossal sem lehetett szerződést kötni, hiszen a szeptemberi nevezési határidőig a miskolci játékosokat kivéve elfogyott a csapat.

Nem volt csoda tehát, hogy a Jászberényi Lehel HC-vel csak hosszú hónapok múlva sikerült megállapodni, dr. Sárközy Tamásnak, a szövetség akkori elnökének közbenjárásával.

Ezen időszak eseményeinek részletesebb leírását az indokolta, hogy olyan játékosokról volt szó, akik mind a mai napig csapataik meghatározó egyéniségei. ( Egyed Máté a Tisza Volán Szeged, Csiki Csaba az FTC, Borsos Attila a Dunaferr alapembere, míg a kapus Láday András a román bajnok Csíkszereda és a román válogatott játékosa, 1998-ban pedig az év kapusa volt )."

miskolcijegesmedve.hu/mjjse.php?hoki=3&szezon=1
De a Dunaferr-rel bajnok volt.
@kerusz: Akkor jól emlékeztem a dolgokra,csak a pontos dátumokra nem:az nem az erősségem!

Ha már Lehel,akkor újra begépelem:
Ha,van valakinek VHS,vagy bármilyen más formátumú felvétele régi LEHEL meccsekről,és azt hajlandó lenne nekem átmásolni,v. eladni,az kérem jelentkezzen!Fotók is érdekelnének,urambocsá' régi Lehel mez valakinek!?
köszi!
@mannisenmaki: Utánanéztem: 98-99-ben játszott Csiki a Dunaferrben, abban az évben az Alba volt a bajnok.
@eszmantovics: Akkor hazudott a linkelt interjúban: "Sikerült egy bajnokságot nyernem a Dunaferr-rel", és az ott berakott adatsor sem igaz: "Eddigi csapatai: 1976-1982.
Csomafalva, 1982-1985.
Gyergyói ISK, 1986-1990.
Gyergyószentmiklósi Lendület,
1990-1992. Miskolci Jegesmedvék,
1993-1995. Jászberényi Lehel,
1996-1997. Szeged, 1997-1998.
Újpest, 1999-2000. Dunaferr,
2001-2004. Ferencváros,
2004- Progym", vagy ő egy másik Csiki Csaba :-((
@mannisenmaki: De ajánlom a Magyar Hoki sztori könyv mellékletét is, mely felsorolja az összes magyar bajnokcsapat játékoskeretét. Mondanom sem kell Csiki nincs közöttük...
Akkor egy újabb furfangos székely fiúval állunk szemben, úgy néz ki :-)). Rendesek vagytok, hogy utánanéztetek, köszi.
süti beállítások módosítása