HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az SC Csíkszereda az első döntős

2009.01.25. 18:40 Hblog

Ma is meg kellett küzdenie a kék-fehér csíki alakulatnak az Újpesttel, de behúzták a második meccset is, így ők már a döntőben vannak. Ismét az újpestiek szereztek vezetést, de ezúttal a házigazdák még a második harmadban fordítottak. A harmadikban az előnyüket tovább növelték, amit a lilák egy perccel a vége előtt tudtak csak csökkenteni, így alakult ki a 3-2-es végeredmény. A vendégek számára a pontkirály Sikorcin kiesése végzetesnek bizonyult, de így is két szoros mérkőzést játszottak. Minden további részletet a helyszínen járt olvasóinktól várunk.

81 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon iramos merkozes volt...Erezheto volt a feszultseg.De a sokak altal nagyra tartott UTE nem bizonyult egyetlen pillanatban sem jobbnak,sot,a legnagyobb mertekben elvezhette a csiki szurkolok ellenszenvet:
1.korongszerzeseiket nem a korong iranyaba keszitetek,hanem a SC jatekosainak lesurelesere(pl.Wallenberg)
2:Juaraj K.-nak nagyon szep a kozepso ujja amit egyenesen a cserepad mellol intezett a szurkolok fele,es amivel orasi "rokonszenvet" es sok sok kozepso ujjat kapott vissza(sot,ezutan meg is jarta,mivel megallni nem tudott,csak a kapu fogta meg es segitseggel tudott levanszorogni!)
Tobbre tartottalak,UTE!Na de mi vagyunk a dontosek...HAJRA SPORTKLUB!!!
bocsi,Juraj-t akartam irni...
Gratulálok a sokak által nagyra tartott Sportclubnak.
Berta mire kapta a +10-et?
A dontok mikor lesznek azt lehet mar tudni?
Oromomre szolgal az a teny,hogy sikerult megnezzem a szoban forgo meccset.
Az elso harmad SC folenyben zajlott.A jatek kepe ellenere a vezetest az UTE -Borbas altal szerzi meg egy kapuhatatol beadott korongbol.Az,hogy az eredmeny valtozatlan maradt legfokepp az UTE kapusanak koszonhetoen.A fobirok jol lattak el a dolgukat,a vonalbirok volt mikor tevesen fujtak ebben a harmadban.
A masodik harmad UTE folennyel kezdodik,de a kiegyenlitest az SC eri el.Szocs Sz,betor az ellenfel harmadaba,leadja Ramstedt-nek ki a kapus labszarvedoje alatt belovi a korongot.A masodik SC gol:egy UTE-s szimulalasi kiserlet utan amit Arkovics "nem vesz be"a jatek folytatodik s a kapu elol a kapus laba kozott Blint A. becsempeszi a kapuba a korongot.
Ez a harmad valtozatosabb jatekot hozott, mindket kapusnak volt dolga.
A harmadik harmad ugyanugy kezdodik mint a masodik.Az SC nek talan tobb a helyzete.egy tiszta helyzetbol Wallenberg ront de rogton utana lehetetlen helyzetbol lo golt.(elotaszitja a korongot amit vetodve huz vissza a kapuba.
A jatek tele van feszultseggel.Berta-Wallenberg "parbajnak " lehetunk sokszor szemtanui.
A jatek befejezese elott 1 percel eri el az UTE a masodik golat-kekvonalrol a lovesbe Borbas beleer.
Tobb emlitesre melto dolog nem tortenik ezutan.
A megszokott szekely himnusz,meg az SC jatekosainak visszahivasa a jegre,megtapsolasa mar megszokott az SC szurkolok reszerol.
Gratulalok mindket csapatnak.
@kuk@c: Wallenberg elutott egy UTE-st.Kapott ket percet.Berta (mint ahogy emlitettem az elobbi hozzaszolasomba)folytonosan piszkalta,provokalta Wallenberget.A szoban forgo esetnel miutan a jatek meg volt alitva,bottal megakasztotta,meghuzta Wallenberget a vallanal.Kapott volna 2 percet de ezt nem turte szo nelkul ,ezert kapta a 10 percet.
@Bobo91: Ahelyett,hogy örülnél a csapatod továbbjutásának,az ellenfelet találod meg... A "nagyra tartott Újpest" a szezon előtt sokak által az 5.-6.helyre volt taksálva! Ti megvertétek őket kétszer egy góllal... (Amihez azért gratulálok)
De gondolom a 2-11-nél szerényebb voltál:) Mert tudod sokat számít ám a hazai pálya...
@toblerone: valahogy sejtettem:) köszi!
@Bobo91: Igaz,az Ute nem volt nagyra tartva szezon elott,az elvarasokhoz kepest meglepetes volt,s szerintem kellmes,szeredaikent mondom ne mocskold az Ujpestet,foglakozz azzal,hogy nyertunk s ha minden jol megy szeredai MOL donto lesz!
@Bobo91: Jajj ezt annyira bírom mikor ezredszer is színpadiasan előadjátok hogy Ti vagytok az igazság bajnokai, az ellenfél meg szemét, mert amikor a Ti játékosotok üt, akkor is bizonyára az ellenfél provokálta. Tavaly volt a legszebb mikor vki a HC-Volán (talán 1-6) után a bírókat találta meg, hogy miattuk kaptak ki...
Na mindegy, azért gratulálok, mert úgy érzem győzött a jobbik csapat.
@Bobo91: Annyire nem iktathattuk ki Wallenberget, hiszen még utána is játszott, nem úgy mint Ti tegnap Rufust (akinek több fogát sikerült kiütni), igy a mai meccsen a bemelegitést követően nem tudta vállalni a játékot.
Ettől az Újpesttől ahol ma csak 3+ 1 légiós volt a pályán ez fantasztikus eredmény.
Nem biztos, hogy ilyan vigan lennél, ha Bp-en lett volna ez a 2 mérkőzés.
Hajrá Stars, remélem a HC-t kiütitek!!!!
@avessik: nem ugy nez ki mert a hc vezet 2-0-ra
2-0 a HCnek.....hajra stars!!!!!csakazert is.....
kicsit sem elfogult a szoveges kommentator...a sportoldal.ro -n...."eldolni latszik a talalkozo"
@iceice: tegnap is, sőt ma az ute meccsen is érdekeseket irt...dehat ha már tv nincs be kell érnünk ezzel...:D
Igen tudom..nem panaszkodaskent irtam...legalabb valami....Innen szep nyerni!!!!!!!
@kuk@c:
innentől kezdve már nem is érdekel, ha a döntőt nem közvetiti a TV, egy SC-HC döntő nem érdekel.
Majd itthon folytatódik az OB-I, sok izgalmas mérkőzéssel.
@iceice: hat ha inenn tud nyerni a stars akkor mmegerdemli a gyozelmet az biztos
Grat SC-nek, de azért két dolgot megjegyeznék:

-Sikorcinnal lehet, hogy másképp zajlott volna. Ami nektek Wallenberg, az nekünk ő
-Ritka nagy hülyeség, hogy 2 nyert meccs után vége az elődöntőnek... Azért az kicsit gáz, hogy egy elődöntőben egyszer sem játszhat otthon a 3. helyezett...

Na mindegy, folytatás OB1-ben...
Egyébként elég idétlen ez az elődöntő kiirás! Nagyon nagy a helyzeti előnye az alapszakasz 1. és 2. helyezettjének (tökk mindegy, hogy az most ki) az, hogy mind a 2 mérkőzés helyszine az Övéké, és csak 2 nyertes mérkőzésig folyik a küzdelem. Biztosan más eredmények születtek volna, ha oda-vissza játszódtak volna a csapatok.
Na mindegy, majd hátha tanulnak ebből is és jövőre másképp történik a Mol liga szabályozása, ha lesz egyáltalán.
@qx92: Az biztos....lehetnek meg jo akciok vagy meg jobb tamadasok...en meg optimista vagyok!!!!
@freddyD: Szerintem is ugy kellett volna,hogy egy meccs itt egy meccs ott s ha nem dolt el akkor meg egy mecss itt csikban,igy lett volna a helyes,de sok erdekes dolgot lattunk mar iden...
@iceice: a remeny hal meg utoljara ;)
@avessik: Miert ne lenne?
Amiert Szereda nyeri a Mol ligat iden, attol lehet jovore is. Veszteni is tudni kell...
@freddyD: kiváncsi lennék a véleményedre -ha az UTE a második- hogyan értékeled a helyzeti előnyt. Amugy grat az UTE-nek, Ő volt a bajnokság kellemes meglepetés csapata.
sztem is hülyeség, hogy adott esetben nem láthatja az elődöntőbe jutott csapatát a hazai közönség, oda-vissza kéne játszani
Vege a 2.harmadnak...hat jo lenne ha osszeszednek magukat a Starsosok!!!!!!:-)))
@csosze: Szerintem ugyanugy,mert en sem tartom korektnek szeredaikent
@Joegep: Te félreértettél! Semmi olyat nem irtam, hogy azért ne lenne jövőre Mol liga, mert a Szereda nyer. Ahhoz, hogy legyen Mol liga, kell a MOL!!! Kérdés, hogy jövőre is beszáll-e??? Igy értettem, nem kell kiforgatni. Nektek üldözési mániátok van!
@kuk@c: bocs, a tegnapi SC-UTE kapuralövési aránya 36-19, a mai 45-15...irhattuk volna azt is h végig támadott az UTE, de nem igy volt. Es ezt az UTE szakosztályelnöke is megmondta a mai meccs végén h az SC jobb volt...
@dattila: nem azt mondtam h nem volt jobb!! hanem h kicsit sem volt prtatlan a közvetités...ettől persze lehetett jobb az SC, sőt nyilván az volt hisz nyert!:)
Nyertünk!De elnézve a Hc keretét... sajnos nem fog összejönni!rengeteg a védekezési hiba nincs JÓ hátvéd elég.a 'professzor' már nem a régi...meglátszik.HAJRÁ SPORTCLUB!
azt nem irtam oda, hogy kadlubiak es berta nem ismerik a fair-play-t???most ide irtam...
@csosze: Ugyanazt írtam volna.
Egy elődöntő két győztes meccsig idétlen. Akkor legyen 3 és akkor a másik is játszhat otthon. De ha már végképp 2 győztes meccs, akkor 1 itt, 1 ott.
Idő lett volna erre szerintem bőven, francér kell most mindent összezsúfolni.
Bobo gratulálok a megnyilvánulásodhoz.
@avessik: Emlékeim szerint az Interliga utolsó szezonjában is így volt... Bár már akkor is idétlennek tűnt...
@avessik: Emlékeim szerint öt évre írtak alá szerződés...
@avessik: Biztos hogy lesz MOL liga, nem véletlenül kötöttek többévre szóló szerződést a jégkorongszövetséggel. Nem szállhatnak csak úgy ki... Egyébként szép volt fiúk. Kár hogy nem láttam a meccset, de azért lélekben ott voltam...
HC-NZ STARS 5-0 , szerintem ennyi is marad , tehát csikszeredai döntő lesz. Mindenképpen gratulálni szeretnék minden anyaórszági csapatnak , remélem jövőre is lesz közös bajnokságunk. Lehet hogy egy kicsit durván fogalmazok , de egy ideig egymásra vagyunk utalva a jobb szinvonal érdekében. Ami a jövőt illeti , magyarországnak nagyon jó utánpótlása van jégkorongban és szerintem már 6-7 év múlva nem lesz szükség (sajnos) az erdélyi csapatokra.
Hajrá Sportklub !!!
5-0 hc vege a meccsnek :)
kovetkezik a hazi donto :D
Nah...5-0 a HC-nek. Kiváncsi vagyok velünk mit csinának a döntőben...És tényleg hülyeség a kétmeccses cucc, szinte nem is lehet javítani, ha valamit elrontottál...
örülök a mol-ligának, remek kezdeményezés, bár a playoff-lebonyolítás hülyeség és az alapszakasz végén a három ügy kicsit elrontotta. Kár hogy nincs magyar csapat a döntőben, a stars nem is érdemelte volna meg egész éve alapján (főleg az erdélyi teljesítményre gondolok), az ute, ha oda-visszavágó van és játszik sikorcin sztem behúzza az sc elleni csatát. De ha nincs, gratulálok a csíkiaknak. Hajrá lilák!
Gratulalok minden csapatnak a Mol ligas kuzdelmekben!!!!!
lilák! az elején lehetett tudni a rendszert, most már nem illik reklamálni!
progmet,avessik,sztenke,Joegep:Bocsanatot akarok kerni azokert a dolgokert,amiket allitottam.Nem szandekosan akartam provokalni az UTE-partiakat...De most igy utolag visszaemlekezve,az UTE szurkolok minden elismerest megerdemelenek,akik ott voltak es akik nem is!Tenyleg bocsantot kerek,mert magyarul szemetkedtem az UTE-vel,akivel izgalmas merkozest jatszottunk...Nem szeretnek ellenseg lenni,csak ellefel:)
Visszavonok minden vadat es barhol megnezhetitek hogy en sosem irtam provokalo kommenteket...Visszajelzeseteket varom....Tenyleg bocsanat...ne legyunk vitaban,MAGYAROK!
a kapuralovesi arany 45-15 a Sc javara... tobbet illett volna lonunk... jol jatszodtunk, latvanyosan es ami legfontossab az hogy a szezoneleji celkituzest teljesitettuk. Hajra SC!!!
@jacint70: Egy évre van szerződés, hosszabbítási lehetőséggel.
@sisti: A mérkőzések a következő dátumokon lesznek: január 31., február 1., 14., 15. és 21.
@mannisenmaki: Nem reklamálunk, csak (egy picit?) sajnáljuk, hogy nekünk nem jutott elődöntő. És ráadásul úgy tűnik, helytállt a csapat (és a szurkolók is) odakint. :)
Gratulálok a Mol liga kezdeményezéséhez, már ideje volt legalább e két ország hokiját egyesíteni a fejlődés meg a több szinvonalas meccs szempontjából.Voltak nehézségek, viták, féreértések, de örvendjünk h egyáltalán beindult.
Mivel egy új dolog, sok mindent kell pontosítani, tapasztalatot szerezni, tanulni a hibákból.
Remélem jövőre is sikerül folytatni.Az hogy a play off így alakult, ha jól tudom, az elején el volt döntve, tehát volt lehetőség hajtani, az első két helyért. Sérülések is voltak elég sok csapat táján,Sc, Steu, Ujpest, de hát ha nincs megfelelő játéskokeret és hosszú cserepad, akkor sajnos bejönnek meglepő eredmények, amik a végelszámolásnál sokat jelentenek.Az különösen tetszett hogy még az utolsó alapszakasz meccsen is bizonytalan volt a 4.hely tulaja.Az ,már másik dolog hogy nem ott dőlt el, de majd kijavulnak a hibák.Mindenesetre gartulálok az összes résztvevő csapatnak, játékosoknak,szurkolóknak!
Hajrá Sport Club!!!
@kuk@c: vegigolvastam az osszes kozvetitest.nem tudom miert kell kezdeni hogy partoskodtak a bicskas fiuk, az az a szekelyek.szerintem egyaltalan nem volt partoskodas.
Ez van, helyt állt, de kevés volt (ismerős érzés, ma nekünk is, nagyon).
@mannisenmaki: hát ja. Pedig hogy örültem már 56:56-nál. Erre a labancok nem behúzták...? :(
Mondjuk volt 59:56 kb. 3 kisles, de én is örültem. Nem értem Guerriero miért ütött 2x is, Martz-nak kellett volna, szerintem, vagy Kovács Csabinak.
joegep'-amikor mi bronzot nyertunk akkor mind a 3 meccset ujpesten jatszottuk.na ehhez mit szolsz kiscsavo.
amugy szia lodoki,szerintem ismerlek,es szeva naeztaztaneccerertemhejj.mi kell ismerjuk egymast,innen is,meg pestrol is,na meg a hajnodbol is.
Nembaj Bobo, nincs ám harag, mégegyszer gratula
jo meccs volt az biztos,neha csaltak a birok illetve tevedtek,ez biztos,a mi javunkra is,az ute javara is,ez teny.De a KOZONSEG az fantasztikus volt,acsapat is,ilyenrol csak almodhat a HC,az UTE,ES AKARMELYIK CSAPAT,es most elfogult vagyok,meg nem is,de itt latszik ki szamit,es az csaka csaka csaka csaka csaka Sport Klub.
@mik vogymuk:
tévedsz:) A steunak volt ilyen közönsége, sőt talán még több ember, csak annyi különbséggel hogy focimeccset hírdettek a bunkóknak a jégpályán és ők elhitték,ha már bementek ottragadtak:)
@naeztaztáneccerértemhejj: nem merek leirni nevet ,de egyre jobben rad ismerek,de majd kideritem ki is vagy.de amugy igazad van.
a szurke baratot szeretede?
@mik vogymuk:
hát nagyon nem, legutolsó sorban iszom meg, de tudod mit,egy dolog talál, csaka Sport Club!!!
jó éjt mindenkinek!!
@mik vogymuk: Ki kerdezte mi volt regebb? En azt mondtam,hogy mi van most...
@naeztaztáneccerértemhejj: S 2 harmad utan hazamentek,mert azt hittek h vege van a meccsnek:))
@Joegep: ja mindig az a lenyeg,mi van most,ez igy van,de ami volt az volt,meg lehet is ,ami lehet az volt is,de talan nem lessz,de az is lehet hogy DE....
ujpesti szurkolokkal es vezetokkel beszeltem a meccs vegen, es mindannyian elismertek , hogy a jobbik csapat gyozott
@mik vogymuk: megharapott a mgyar nyelvtan egy kicsit nem ??
@mik vogymuk: a HC szurkolo tabor felveszi majd veletek a versenyt abban biztos lehetsz
Most min is vtatkozunk, nyelvtanrol?a programrol? Miert provorkaljatok egymast, a hokirol egyre kevesebb a vita, a tv? ezelott 2 evel a BRONZ csatabol mi lattunk valamit hat nem sokat de az elet ment tovabb. Abba az evbe is volt egy 8-2s Dozsa gyozelem az iden is egy 11-2 de a sordonto mecsek valahogy nekunk sikerultek jobban.Minden elismeresem amit Sikorcin elert de egy kicsit tulzasnak tartom a szemelje koruli vitat ha o ott lett volna, sok a HA. Konyorgom 45-15 nel oriasi szerencs is kelett hogy csak 3 golt kapjon a csapat,csak ugy zarojelbe megjegyeznem hogy vele egyutt volt mar 6-1 is es 9-6 is a Club-nak.Es amijen hirek jarnak a varosba ebbe a kis varosba hoszu tavra ne tervezetek Sikorcin-al mert jovore HCs szekely lesz o is[volt mar Magyar O.n egy golkiraly a tavaj biztos emlekeztek ra] En gratulalok mind a negy csapatnak, a szurkoloknak csodalatos volt a szurkolas.Az elso mecs vegen lehetett latni a Dozsa jatekosain a meglepetes es az arcukra ra volt irva 'ezek minket tapsolnak?' Tudjatok nem is ojan regen itt volt Gyozike a legjobb kerdese az volt, van nalatok RTL-Club? Non coment. Azert nem vagyunk anyira barbarok, tudjuk ertekelni a ellenfel eredmenyeit, erofeszteseit. En meg egyszer gratulalok minden resztvevo cspatnak.HAJRA SZEREDA! HAJRA SPORT-CLUB!!!!!! Mindenki teljesitette a celkituzeset meg a Dozsa is a HC meg nem.
@feketepiros: miben veszi fel a versenyt?Esetleg sör ivásban.Ha ott voltál az elsö meccsen látad mennyi szurkoloja van a klubnak,a hc meccsen inkább csak nézö volt,gyenge hangulattal.Azért van külömbség.
s meg vannak olyanok akik szidjak a Sport Clubot... Ez fantasztikus gesztus volt az biztos, en sem kivanok mast mint a kedves iroja a cikknek... Nyerjetek, nyerjuk meg a bajnoksagot
@ZoltaN: Nem lenne korekt szerintem,ha a HC elvinne Sikorcint,ha jol tudom 3 szezont kene jatszon a magyar bajnoksagban,hogy megkapja az allampolgarsagaot s a jogot,hogy jatszhasson a magyar valogatotban,az atigazolassal pedig elesne ettol az eselytol,legalaibbis kesleletetne...kar lenne erte,akarmennyire is jo igazolas lenne a hC-nak!
@ZoltaN: a szöveg végén van "meg", melyikről hiányzik az ékezet?:))amugy teljesen igazat adok, sok a ha!üdv.
hajrá Club!!!
S vegul,Pek Gyorgy nyilatkozata:
"Nagyon izgalmas, küzdelmes meccseket láthatott a közönség. Sajnos, a kézsérülés miatt otthon maradó Sikorcint nem tudtuk pótolni, és a második mérkőzésre Rufus is lesérült, pár fogát kiütötték. Nincs annyi jó pótjátékosunk, hogy a legjobb védőnket és legjobb csatárunkat pótolni tudjuk. Ez a Csíkszereda megérdemelten nyert, jobbak voltak."
Kedves Székely Barátaink! Köszönjük az elismerő szavakat és a nagyon kedves fogadtatást! A meccsek is jók voltak és tényleg az erősebb csapatok nyertek. A túra számomra mégis elsősorban az igazi szurkolók közötti barátkozásról marad emlékezetes. Nagyon várjuk, hogy mindezt viszonozhassuk!
@Joegep: Nem a hc hanem Kurko. De nem o az elso akit a kozvetlen elenfeltol hoz el akik nelkul gyengult a volt csapatuk. Az hogy nem korekt azt mi is tudjuk de Kurko nal az hogy korekt vagy erolcs nem letezik csakis az uzlet a lenyeg.Ezrt jo a csapatuk.Nem a hc szurkoloit akarom cukkolni semi bajom veluk sem a csapattal.
süti beállítások módosítása