HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tóth Adrián: A csapat sokat segített

2009.01.21. 15:40 F. Kapus

"Amikor a bekkek védekezés után beindulnak, az sokkal offenzívebb, mint a Molban" – összegezte tapasztalatait a 18 éves juniorválogatott Alba Volán-csatár, aki élete első EBEL-meccsén máris gólt lőtt. Bár a csapat 7-2-re kikapott, a magyar szurkolóknak volt okuk az örömre, Tóth találatát sokan fontosabbnak nevezték, mint az eredményt.

Tóth Adrián az előző bajnokságban mutatkozott be a felnőttek között, az Alba Volán farmcsapatában. Abban a szezonban párhuzamosan szerepelt a felnőtt- és az ificsapatban. 27 OB I.-es mérkőzésen 10 pontot szerzett, 7+3-as leosztásban, a végén magyar bajnoki címet gyűjtött be. Az aktuális szezonban már meghatározó szerepet játszott klubjában, a Mol Ligában szereplő Alba Volán-farmcsapat legeredményesebb játékosa. 33 meccsen gólból és asszisztból egyaránt 14-et gyűjtött, 28 pontig jutott az alapszakasz során. A felkészülési időszak és a szezon alatt többször is az EBEL-kerettel edzett, néhány farmcsapatos társával (Maklári Erik, Hajós Roland) együtt, de bemutatkozására január 20-ig kellett várni. A bizalmat alaposan meghálálva a 39. percben Nagy és Horváth passzából gólt szerzett, méghozzá a Jesenice első sora ellen.

Tóth hétévesen kezdett el első és eddigi egyetlen klubjában a jégkorongozni. Szülei vitték le korcsolyázni, és ahogy az lenni szokott, egy ilyen alkalommal merült fel, hogy azontúl a jégkorongedzéseket látogatja. Eddigi edzői Endrődi Zoltán, Fekete Albert, Vladimir Horcicak, Fekti István és Kóger István voltak. Előkészítő korosztályban gólkirály volt, serdülőként a gól- mellett a pontversenyt is megnyerte. Ekkor lett először bajnok, majd korosztályos válogatott.

Az orosz iskola technikás játékát szereti, példaképei ennek megfelelően Dacjuk és Afinogenov. A magyarok közül Vas János játéka áll hozzá a legközelebb. Mint a tavaly megjelent cikkünkben jelezte, gondolkodott azon, hogy külföldre, esetleg Svédországba megy fejlődni. "Végül is nem utaztam ki próbajátékra, és egyelőre nem is tervezem – mondta most Tóth Adrián. – Ha a Volán EBEL-szerződést kínál nekem, valószínűleg maradok nevelőegyesületemben."

A fiatalember az OB I. rájátszása során mind a két Alba Volánban játszhat. Még nem tudja, hol számítanak rá a jövőben, erről még nem beszélt az edzőkkel. Az angol-informatika szakos középiskolás jövőre érettségizik, ez évtől magántanuló, mert a délelőtti edzéseken másképp nem tudna részt venni. "Havonta egyszer kell vizsgát tennem."

Adódik a kérdés, hogy érezte magát az EBEL-premieren, milyenek látta a színvonalat. "Nagyon izgultam. A meccs előtt nem sokkal tudtam meg, hogy a harmadik sorba kerültem, két másik fiatal, Nagy Gergő és Hegyi Ádám mellé. A csapat sokat segített lelkileg, biztattak, a sortársaim bátorítottak. Fizikailag nem volt problémám a találkozón, igaz, emberelőnyben és -hátrányban pihentem. A Mol Ligához viszonyítva egyrészt nagy a sebességkülönbség, másrészt az átváltásoknál nagyon kell figyelni. Amikor a bekkek védekezés után beindulnak, az sokkal offenzívebb, mint a Molban."

A harmadik sorral szélsőként végighajtotta a meccset, dicséretükre szóljon, hogy ez az ötös, Horváth Andrással és Jobb Dáviddal, 1-1-re hozta le a meccset. A gólösszefoglaló videón 2:25-nél látható Tóth Adrián gyönyörű, gólt érő lövése.

28 komment

Címkék: alba volán ebel tóth adrián

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép kezdet, s szívből kívánom: legyen ugyanilyen a folytatás is! Sok sikert Adrián!
sok sikert neki a tovabbiakban :)
Csak csatlakozni tudok. Nagyon szép gól volt! Csak így tovább! :)
Ismét csak gratulálni tudok! Szép volt!

Kár, hogy a MOL-liga meccsnapjai gyakran átfedték az EBEL menetrendjét, magam részéről korábban is szívesen láttam volna agilis fiatalokat a "nagy" csapatban.

Mondjuk a légiós hátvédek csatárként való szerepeltetése helyett!!

Nagyon remélem, hogy Maklári is kapott pár percet legutóbb, a végén már az eredményre sem lehetett hivatkozni a kihagyása miatt...
Pozitív, hogy nem "köténybe" próbálta, hanem a felső sarokba!!!
Nagyon jó cikk, jókor időzítve, az ilyenekért szeretjük ezt az oldalt. :)
Azért a 19-es mezszám kötelez! :) Ezt a mezszámot használja Adrián a MOL ligában.
Bravó Adrián, így tovább!
Hetényi szerintem a videó alapján minimum 5 gólban benne volt...Martens szokásos bakija valamint Toki bátor csele :( is megadta a hangot a szlovén fiesztához, sajnos.
Sok sikert a továbbiakban is! Szép volt Adrián.
Én is nagyon örűltem a góljának. Sok sikert kívánok Neki. Remélem többször is láthatjuk majd a hazai EBEL meccseken.
Az eredmény meg egyáltalán nem érdekelt ,hiszen sok kieső volt.
Gratulálok Tóth Adriánnak a parádés bemutatkozáshoz...
Jobban jártunk volna, ha a légiósok helyet nekik adnak több szerepet. Remélem a vezetőség is tanul a saját hibáiból és ezentúl játszatni fogják. Ez mindenkinek jó, jó a csapatnak mert ügyesek, és mert többet tudnak pihheni, ha több a játékos, és jó nekik is, mert rengeteget tudnak fejlődni. Én az 54ből ebben a szezonban min 20at adtam volna nekik. De igaz nem vagyok jégkorongedző!
Gyonyoru gol volt!
Es milyen jo latni, hogy milyen sokat jelent a szurkoloknak ez a kis plussz...

9.re fel!
Off: Valakinek meg volna a Magyar-Ukrán "döntő"? Vagy esetleg valahova fel lenne töltve?
@Rex: Annyival alábontanám, hogy kevesebb, de jobb légiós azért kéne, hogy "ocskaipalkovics" tehermentesítve legyenek, és a fiatalok s tudjanak kitől tanulni...
@Zsoldos: Igen, mininova.org fent van, de asszem a majomparaden meg az endlessen is fent van! Ha nincs erre a kettőre feltudom rakni.
@Bencito: mininováról töltöm... Megállt 81,6-nál:S, parádén nem vagyok regisztrálva az endlesst meg nem tom mi:(
@Zsoldos: hova valósi vagy? (ha újvárosi mákod van :D)
@Lazlee: Akkor nincs szerencsém:((((
@Zsoldos: A sapporoi meccs kellene? Pesti vagy?
Tud valaki Sofiról? Mi van a sérülésével?
Amatőr vagyok hozzá, nem tudom, hol tudok utána nézni, hogy kik játszanak a csapatból a pénteki meccsen. Segítség!!!
@RCH: Igen, igen a Sapporoi kellene! És pesti ja.
Tisztelt Alba Volán szakmai Stáb!

Kapjanak több lehetőséget a fiatalok !!!!!!
Kapjon több lehetőséget Tóth Adrián akinek sok sikert,sérülésmentes karriert kívánok!!
Hajrá Volán!
Üdv. Adrián az Ebelben!

Már akkor csodálatos gólt ütött, amikor először láttam a farmcsapat meccsét. Azóta vártam, hogy a nagycsapatban is játszhasson. Sőt arra is gondoltam, hogy milyen nagyszerű lenne, ha góllal mutatkozna be. Hát, ez bejött!

Csak így tovább!
Végre lehetőséget kapott a kölök, már vártam. Sajnálom hogy nem játszhatott többet az idényben pedig a nyári felkészülési meccseket végigjátszotta és valószínűleg nem lett volna rosszabb jópár játékosnál. Külön gratula hogy felemelte a korongot, nagyon szép gól volt nem valami maszatolós kapusmellényúlós. Remélem a hátralévő meccseken minden fiatal lehetőséget kap aki a jövőt jelentheti, egyfelől semmit sem veszt vele a Volán, másfelől lassan megszűnne a tízmeccses kutyaütő légiósok tranzitforgalma a Volánban.
@Zsoldos: Katt a nevemre es uzenetkuldes, vagy nevem kukac freemail.hu!
süti beállítások módosítása