HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ha nem kell buszozni, jobban megy

2009.01.15. 15:46 F. Kapus

"A Jesenice elleni mérkőzésünkön azt láthatta lelkes közönségünk, milyen, amikor az Alba Volán három sora is száz százalékot nyújt hatvan percen át." Énekes Lajos edző hozzátette: a Jesenice játszott már ennél sokkal jobban is. Videónk is van.

"Meg kell jegyezni, a Jesenice nincs csúcsformában. Hajtottak, nem kímélték magukat, de nem ment nekik. Kicsit elvesztették a fejüket, durváskodtak, idegesek voltak. Öt gólt lőttünk, öt különböző játékos talált be, szereztünk két emberelőnyös találatot és egy hátrányost is. Ha mindkét előnyös gólunk kettősből született is, örömteliek. Volt idő, amikor ez sem ment. Szuper Levente teljesítménye kiváló volt, sajnos a shutoutja elment a egy vitatott góllal (a korong a kapu tetejére, onnan Szuper hátára, majd a gólvonalra vagy a gólvonalon túlra esett a beszámolók szerint – F. K.), de akár bent volt, akár nem, arról sem tehetett. Fogalmam sincs, a gólvonal mögött volt-e a korong.

Jellemzően három sorral játszottunk, mert ellenfelünk végig ezt tette, és próbáltunk úgy rájuk cserélni, hogy fölényt tudjunk kialakítani. Ehhez a teljesítményhez nagyban hozzájárult, hogy a múlt pénteki és vasárnapi idegenbeli mérkőzéseink között nem kellett hazabuszoznunk, így a hosszú utazások elmaradtak. Mi, edzők is a saját bőrünkön érezzük, mennyivel tompább az ember az állandó buszozástól. Sokat nyomott a latban, hogy nem holtfáradtan álltunk ki.

A mérkőzés óta azonban a balsors sújt minket, többen kiestek a csapatból. A Jesenice-meccsen megsérült Guerriero, a válla zúzódott, ő biztos nem játszik pénteken, pár meccset kihagy. Belázasodott Benk András és Kovács Csaba. Csütörtökön magas lázzal fekszenek odahaza. Készülni nem tudnak, játékuk több mint kérdéses. Ha más már nem sérül vagy betegszik meg, három támadósorral állunk ki a Ljubljana ellen pénteken, így az alagút végén pislákoló fény tovább halványul. De ez nem jelenti azt, hogy ne a győzelemre törekednénk riválisunk ellen. Kijelenthetem, hogy ha a rájátszás esélye elúszik, akkor is teljes bedobással fogunk küzdeni, hogy kiszolgáljuk közönségünket, és minél kisebb hátránnyal fejezzük be az EBEL-t. Egyáltalán nem mindegy számunkra, hogy 2 vagy 12 ponttal maradunk le."

Énekes Lajos elmondta még, hogy a szakmai stáb be akarta nevezni a pénteki találkozóra a farmcsapat legeredményesebb (31 Mol Liga-mérkőzésén 14 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott) játékosát, a 18 éves Tóth Adriánt. Ám ott is is több sérült és beteg játékos van, ezért Maklári és Tóth elutazott Csíkszeredába, az utolsó két Mol Liga-mérkőzésre. "Ettől függetlenül is fontosabbnak tartjuk, hogy fiatal tehetségeink a Mol Ligában sokat játszanak, mint hogy az EBEL-ben sokat üljenek."

Végezetül nyájas olvasóink figyelmébe ajánljuk a diadalmas Jesenice-mérkőzés összefoglalóját, leglábbis az öt magyar gólt: 

25 komment

Címkék: énekes videók alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ettől féltem, hogy Geronimo (én csak így hívom Guerriero-t) lesérül. :(
De jó volt újra látni, Palkó hogy "küldi" el a védőt, aztán behúzza köténybe. :)
Palkó gólja volt sztem is a legszebb, hát még élőben az öröm, ami utána jött!
Sajnálom a sérültjeinket/betegeinket, itthon tuti lenne esélyünk az Olimpija ellen, talán még így is van.
Félek, hogy náluk már játszani fog ellenünk az új dán, és ha igen, bízok benne, hogy nem ellnünk fog domborítani és bizonyítani, milyen jó új igazolás is ő. Yarema és Muric még sérült az EBEL weboldala szerint.
Gyakorlatilag kidőlt a második sorunk. Így nagyon nehéz lesz... De azért Hajrá Volán!!!
Most mégjobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni :-/
Így akkor egy nehéz meccs áll előttünk:((
A sérülteknek és betegnek meg jobbulást! Remélem Guerriero hamar felépül, mert nagy szükség van rá, meg persze a többiekre is!
Holnap kötelező győzni a Ljubljana ellen, és a péntekihez hasonló játékkal meg is lehet nyerni a meccset.
Sok szerencsét a csapatnak, én ott leszek és szurkolok.

HAJRÁ VOLÁN!!!
A jesenice + a többi csapat már nem erölködik hiszen bent vannak a rájátszásban,igy véleményem szerint már nem is teszik magukat oda.Ez a győzelem kis lelki tapasznak jo volt,ennyi...Izmosabb csapat kell ,ha nagy terveket akarunk megvalósitani Fehérváron.Mert EZ A KÖZÖNSÉG MEGÉRDEMELNÉ !!!Hajrá VOLÁN!
Tényleg jó volt újra nézni!
Guerriero játéka nekem nagyon tetszik, szerintem húzó ember és érdemes lenne jövőre is megtartani.
@russia: Ha a Jesenice így gondolta volna kedden akkor azt mond már meg, hogy miért ők nyerték a 2. ill. 3. harmadban a kapura lövést? Az elsőben mi mentünk 1 gólal...
@Zsoldos: valószinüleg te nem voltál részese a korábbi jesenice meccseknek,ahol a volán örült ha korongot szerzett...Javaslom először gondolkodj,utána irj!
Szponzorok léci! Kéne a mi albánknak egy hálófülkés busz (a brianconnak ilyen van és rohadtul irigylem), nincs valamelyik multinak felesleges pár millája?
idein összesen ott voltam... na de mind1
Banyszi, az egy hálófülkés busz csak a sofőr problémáját oldja meg :-))

Poént félretéve valóban jól nézne ki egy ilyen cirkáló a Volán logojával.
HAJRÁ VOLÁN !!!
mike80 Sajnos az utóbbi időben felületesen olvasok és pontatlanul fogalmazok, de úgy látom a lényeg igy is érthető. Hiába vénülök.
Nagyon élveztem a meccset.Sohasem okozott gondot ,ha a csapat kikapott , ha beleadtak apait-anyait. Most végre megint egy olyan küzdelmet láttam ,ahol mindenki akart ,és nyertünk is. Nagyon tetszik Guerriero játéka.Sajnos nagyon alattomosan rámentek.Sajnálom ,hogy megsérűlt. Ezúton is jobbulást kívánok neki.
banyszi! Hát elég szégyen, hogy egy busztársaság a névadó és nincs ilyen buszunk. :)
A múltkor láttam a városban -nem csak a csarnok előtt állni- az Insbruck buszát, nem semmi volt a forgalomban.
@ifjvit: Sajna, tudom én, hogy kevés a lóvé, de valami tőkeerős szponzor igazán megszánhatná az utazóinkat! Nem?
Nem a volán viszi a csapatot az idegenbeli mérkőzésekre, hanem az 1ik szponzor cége.A hoki vb megnyerése után, azt hittem nagydarab kopasz kidobó emberekkel kell elkergetni minden magyar jégkorong csarnok elől,a sok szponzort, mert már nem fér a bankszámlákra lé.Nagyobbat tévedtem ,mint matek érettségimen a tételeknél.Minden magyr hoki klub ( mol ,ligás,vagy osztrák ligás)a maga pénzügyi szintjén nem dúskál a javakban.Fura 1 ország ez...
@banyszi: Keresgélem már vagy egy órája a neten a buszokat. Milyen az a hálófülkés busz? Eddig csak olyat találtam, ahol egy hálófülke van a sofőrnek.

De azért van tetszetős darab :))
www.mercitravel.hu/images/buszoldalak/setra_s328dt.htm
www.kloder.hu/temsa_diamond_kepek.php

Ez már lottó ötös kategória:
www.german-limousines.com/VIP-Busse.html
@M.Lac: Nem láttam még én sem, de meg fogom kérni a Godót, hogy fotózza le és küldje el. Az is lehet, hogy speciális, egyedi "alkotás" és nekik készült. Nagyok a távolságok, sokat utaznak 1000-1200 km-t. A linkek szuperek! Csók a családnak.
@banyszi: Nem egyedi: jegkorong.blog.hu/2008/01/12/vas_janos_tudom_mi_a_dolgom
"Az NHL-csapatoknak saját repülőgépeik vannak, azzal járják be Amerikát. De hogyan utaznak az AHL-es csapatok?

Menetrend szerinti gépekkel. De ha a távolság nem túl nagy, akkor speciális busszal túrázunk, amely nagyon kényelmes kialakítású, vannak rajta ágyak is."
@F. Kapus: Mondom én, hogy felületesen olvasok, gyorsan felejtek, olyan lettem, mint az elefánt. Köszönöm a segítséget!@M.Lac: Akkor neked is itt a válasz.
Esetleg egy közepes légiós helyett a kiváló hazai játékosok formában tartására és utaztatására kéne költeni. Lehet hatásosabb lenne. Mert most sem alapvetően a játékosok minősége miatt csúszunk le a rájátszásról. Ha lecsúszunk ugye...:):)
@banyszi: előre is Köszi! Remélem meggyógyultál már! Jöhetnél megint meccsre! Rég láttalak!

@F. Kapus: köszönjük a linket!
süti beállítások módosítása