HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az MKB Banké az egerszegi csarnok

2009.01.12. 19:29 Hblog

150 millió forintért vásárolta meg a zalaegerszegi jégcsarnokot az MKB Bank, tájékoztatta blogunkat Horváth Szilárd felszámolóbiztos. Mint korábban hírül adtuk, a létesítmény megvásárlására az építést is hitellel segítő pénzintézet, valamint egy fővárosi gazdasági társaság adott be érvényes pályázatot. Mivel ezekben azonos nagyságredű vételár szerepelt, a mai napon versenytárgyalást tartottak, amelyből az MKB került ki győztesen. A felszámoló eredetileg 290 millió forintért hirdette meg a csarnokot. Igyekszünk mielőbb megkérdezni a győztest a létesítmény üzemeltetésére vonatkozó terveiről.

88 komment

Címkék: jégcsarnok zalaegerszeg mkb zalai titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Bankok faktoring szekciói mindíg arra játszanak, hogy a befektetett pénzt, egy újabb rémületkeltő kampánnyal feltornázzák. Hitelt nyújt az építéshez, az építő egy ideig törleszt, majd amikor már nem tud, ár alatt megveszi a bank faktoring cége, és az továbbadja a jelentős és gusztustalan, érzéketlen kampánnyal. Kérdés az, kinek...Egy vidéki közepes település és annak vonzáskörzetében ki lehet a megvételre képes...Reménykedem, de úgy tűnik minden évben van egy vagy két ilyen történet...Érdekes, hogy vannak olyan önkormányzatok, ahol a tömegsport és a fiatalok egészsége többet ér, akár többmilliós veszetséges üzemmel...
MKB Veszprém után, MKB Zalaegerszeg? Nem lenne rossz egy hasonlóan veretes eredménysor:)
1116001, ahhoz előbb ki kell nevelni egy felnőtt csapatot... Utána megeshet.
Nagyon meg lennék lepve, ha maradna a jég. Csak sporthasznosítás a kötelező uis, nem a hoki. Kicsit sarkítva, ha leolvasztják a jeget és az egyik szobába beraknak két asztalt, mondván, hogy sakkcsarnok, utána a küzdőtérrel jóformán lehet akármi.
Ha van olyan gazdasági társaság ahol bízhatunk a sportszakmai szempontok figyelembe vételében, az akkor az MKB!
@pakero: Lehet, de hogy a bankokat nem azért alapítják, hogy jégcsarnokot üzemeltessenek, az biztos. És mostanában amúgy sem járnak jó idők a pénzügyi szektorra.
pakero: sajnos félő hogy szó nincs sportszakmáról, csak a pénzről. ebbe viszont nem fér bele plusz inveszticio.

@Vincenzo90: aztám miért, egyenlőre több a gyerek hokis, mint a felnőtt és több is lesz!
www.mkb.hu-n olvasható a társadalmi szerepvállalásról:

"MKB Bank a magyar sportért - "Már gyermekként is azt hittem, tudok repülni."

A sport világában az eredményeket a kemény munka, a kitartás, az összehangolt csapatmunka és a versenyszellem hozza meg. Az MKB Bank olyan sportklubokat, egyesületet támogat, amelyek ezeket az értékeket magukénak érzik, amelyek a nézőknek örömet okoznak és amelyekre az MKB Bank és minden sportot szerető egyaránt büszke lehet.

Az MKB Bank és társvállalata, az MKB Euroleasing számára a sport területén is az értékek megőrzése és új értékek teremtése a cél. "

Az utolsó mondatot remélem nem poénból írták!
Én két ok miatt hiszem, hogy nem szűnik meg a jeges élet:
-kézilabda és kosár után ilik a képbe egy harmadik eredményes sportág felkarolása.
-sporttevékenység megszüntetése a fentebb említett sportágak támogatása miatt presztízsveszteség lenne.
(pénzügyi válság nemhiszem hogy megrengette, mert akkor kihátrált volna sopronból és veszprémből)
+1 örök optimista vagyok:)

@KCs: Hidd el marad a jég! Ez 1000%!
Titans off-MKB fuck off
@vioola: Sajnos jelenleg így áll az állás az egyezkedésen, ahol az a mocskos bank köti az ebet a karóhoz, nem enged, be akarja zárni a csarnokot, azzal, hogy megzsarolja az önkormányzatot, hogy az fizessen nekik 250 mFt-ot, de mire ez lezajlik már késő.
Soha többet nem lesz jégkorong ZEG-en, s használhatja a csarnokot gabonatárolónak.
HAjrá MKB VEszprém, MKB-Euroleasing Sopron! Vagy ide kell ez a mocskos pénz!

"MKB Bank a magyar sportért

Ki űzi is, ki csak nézi ... a sportot mindenki szereti, a mérkőzéseken, a versenyeken elért sikerek hatnak ránk: megérintenek, lelkesítenek bennünket."

Ha ez igaz lesz nem lesz jó sajtója ennek a banknak!
@kamphore: Mi köze van ehhez a Veszprémnek meg a Sopronnak? Magyarázd már el legyél szíves!
@pakero: Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ZEG-en mit tesz egy olyan bank, akinek a neve szerepel a két város 1-1 klassz csapata nevében, ahol igen sokat köszönhetnek neki, mint névadó-szponzor. Ráadásul kedvenceim azok a csapatok és sportágak is, de most egyenlőre nehezen emésztem a híreket.
Várjuk ki a végét,kár lenne a gyerekekért,és a sok munkáért!
MKB Bank gondolkozz,sok fiatal jégkorongozo jövöje függ töled!!!Ne csak a pénzt nézzétek!!!
3 évvel ezelött a Zalaegerszegiek csak hirböl tudtak a hokirol,most pedig van egy olyan csapat amelyik világszinten a legjobbak közt van,kár lenne ezt tönkretenni!!!
Ezek a gyerekek képviselhetik majd Magyarországot az A csoportba,a világelitbe!
Ne feledjétek a Magyar jégkorong jövöjéröl van szo,ha igaz magyarok vagytok akkor segiteni fogtok.
ÜdV.kapusLaci

Lassan azt hiszem, el lehet gondolkozni egy MKB székház elé vonuláson. Valahogy úgy, ahogy a Koriközpont elbugázásakor az OTP elé vonultunk.

Vagy egy olyan stratégián, ami mellett a csapat megmaradhat és a bankra is rárohad a csarnok. Mobil pálya plusz sátor Zalaegerszegre, amíg a bank nem enged...?
Szép kezdeményezés, szerintem aki a magyar jégkorongot szereti, és tenni is akar érte, akkor itt az alkalom! Egy időpont kell, és egy kis nyilvánosság.
Az önkormányzat 60-70 millióból fel tudna húzni egy mobil pályát.
Zalaiak ébresztő!
Egy másik posztban írtam, de tulajdonképpen ide való:
"Hát ennyit a szép reményekről. Méghogy támogatják a sportot. Ez az MKB nevetséges. Hát hölgyeim-uraim, lám ennyit ér az A-csoportba jutás és a többezer hokiban dolgozó ember áldozatos, megalkuvást nem tűrő munkája. Úgy érzem ebben az országban a jégkorongsport fejre is állhat, akkor sem veszik semmibe sem. A keserűségem többi szavait inkább nem írnám le..."
Az alábbiakban szó szerint olvasható az MKB Bank Sajtóközleménye:


"Minden ésszerű megoldásra nyitott a zalaegerszegi jégcsarnok új tulajdonosaként az MKB Bank


Budapest, 2009. január 14. – Akár a zalaegerszegi jégcsarnok bérletére, akár annak megvételére vonatkozó ajánlatokat is kész megfontolni a csarnok új tulajdonosaként az MKB Bank.

A zalaegerszegi önkormányzat tulajdonában álló telken mintegy 600 millió forintos bekerülési költséggel elkészült zalaegerszegi jégcsarnok felépítéséhez az MKB Bank nyújtott hitelt. A jégcsarnok építtetője és tulajdonosa, a Zalaegerszegi Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. a banki támogatással sem tudta az elmúlt években nyereségessé tenni az üzemeltetést, és súlyosan eladósodott.

A külső hitelezők kérelmére tavaly novemberben felszámolási eljárást rendeltek el a cég ellen. A közel 330 millió forintos követelésével legnagyobb hitelező MKB Bank képviselői több alkalommal kísérelték meg személyes egyeztetésen meggyőzni a zalaegerszegi önkormányzatot, hogy a bank partneri együttműködése mellett az önkormányzat működtesse tovább a jégcsarnokot. A polgármester és a város képviselői azonban következetesen elzárkóztak ez elől.

A felszámoló cég a saját kockázatára a jégcsarnok továbbműködtetése, egyidejűleg az azonnali értékesítés mellett döntött. A kiírt pályázatban sem a jégcsarnok további működtetése, sem a dolgozók átvétele nem volt pályázati feltétel. Azt azonban a felszámoló kikötötte, hogy a pályázaton nyertes új tulajdonosnak az önkormányzati telek használatáért a jövőben évi közel 8 millió forint használati díjat kell fizetnie. A mindössze két pályázó közül a jobb ajánlatot tévő MKB Bank 150 millió forintos nettó áron vásárolta meg a létesítményt. Az épületek vonatkozásában még a felszámolási eljárásban is elővásárlási joggal rendelkező zalaegerszegi önkormányzat a felszámoló tájékoztatása szerint a pályázati ajánlatok megismerését követően sem kívánta – a 150 millió forintos vételáron sem – gyakorolni az elővásárlási jogát, hanem kifejezetten lemondott arról.

Az MKB Bank alaptevékenységéhez nem tartozik hozzá a jégcsarnok üzemeltetés, ezért a bank a veszteséges működtetés további vállalása helyett a létesítmény időleges bezárására kényszerül. A tulajdonosváltással összefüggő hatósági engedélyek beszerzéséig a jégcsarnokot egyébként sem lehet törvényesen továbbműködtetni.

Szem előtt tartva a létesítmény használóinak igényét, illetve a debreceni és a kaposvári példákat (ahol a helyi jégcsarnok továbbműködtetéséért az önkormányzatok vállaltak felelősséget), az MKB Bank – ahogyan eddig – továbbra is nyitott minden ésszerű bérleti vagy vételi ajánlatra. Ezek eredményeként a létesítmény új tulajdonosa, bérlője újranyithatja a most, a birtokbaadást követően kényszerűségből átmenetileg bezárásra ítélt zalaegerszegi jégcsarnokot."
Jégkorongrajongóként is azt kell mondjam, hogy az információk alapján nem az MKB a sáros ebben az ügyben. Ha nem csinálnak semmit (azaz nem veszik meg a csarnokot), a pálya a felszámolás miatt akkor is bezár előbb-utóbb. Egy banknak pedig valóban nem az a dolga, hogy puszi alapon működtessen jégcsarnokokat. A sport, mint közügy támogatása önkormányzati/állami feladat.
Az önkormányzatnak kellett volna vagy gondoskodni a nyereséges üzemeltetés eléréséről, vagy ha ez nem lehetséges (jó eséllyel nem az), akkor az üzemeltetés fenntartásáról pénzügyi támogatás biztosításával.

Ezt azonban már az építéskor megvalósíthatósági tanulmánnyal, megtérülési számításokkal, hosszú távú üzemeltetési tervvel kellett volna biztosítani. Általános hozzáállás, hogy belehazudnak mindenféle teljesíthetelen célokat az előkészítő tanulmányokba (tervezett bevételek, stb), aztán megy a sírás, ha néhány év múlva beborul az egész.

Sajnos itt is a gyerekek isszák meg a levét a történetnek. Felháborító.
@Káosz Professzor: Az önkormányzatnak majd azzal kell elszámolnia, hogy miért nem élt elővásárlási jogával. De lehet, hogy ennek is megvan a maga oka. Hátha ők is adnak ki majd egy sajtóközleményt.

A banknak is megvan a maga sara. A csarnok hitelből épült, a hitelt a bank biztosította, így az előzetes gazdaságossági számításokat is a bank vizsgálta meg, nem az önkormányzat. Az önkormányzat nyilván annyit teljesített, amennyit vállalt: jégidőt vesz a csarnokban évi iksz forintért, és adja a telket - egyébként a város egyik legértékesebb részén.

Hogy a bank körültekintően járt-e el... Nos, olyan nagyon nem kellett volna messzire mennie a kutatásban. Az IIHF-nek évek óta elérhető a honlapján egy Arena Manual című kiadványa (www.iihf.com/iihf-home/sport/arena-manual.html).

Ebben a kiadványban egy, a zalaegerszegivel megegyező csarnok megépítéséhez találnak hasznos információkat az érdeklődők, példának okáért a negyedik fejezetben (www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Sport/Chapter4.pdf) egy komplett minta-költségvetéssel. Ez mondjuk nyugat-európai árakon számolva eredményez akkor bekerülési költséget, mint amekkorát a bank a közleményében ír. Nem gondolnám, hogy nagy képzelőerő kell ahhoz, hogy felvetődjön: itt vastagon fogott a ceruza is, amit a hitelezésnél benyeltek simán.

Az IIHF Arena Manual ötödik fejezete (www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Sport/Chapter5.pdf) a finanszírozási kérdésekkel foglalkozik, megemlítve néhány lényeges szempontot (pl. hogymilyen településeken érdemes egyáltalán azon gondolkozni, hogy csarnok épüljön).

Igazán nem lehet tehát azt mondani, hogy sötétben kellett tapogatózni ahhoz, hogy a hitelezési kérdésekről illetve a költségvetésről dönteni lehessen.
@kerusz: Tapasztalat, hogy a fejlesztések előkészítésénél önkormányzat/állam nem foglalkozik a valós megtérüléssel (ahogy mondtad: vastagon fogott a ceruza), simán el tudom képzelni, hogy az IIHF-es anyagot és más nemzetközi dokumentációt senki nem tanulmányozta át.
A hitel elbírálásakor a bank is járhatott volna el körültekintőbben, de ők nem hiszem, hogy nagyot buknak egy ilyen üzleten. Az etikai kérdések (ami most aktuális)pedig nem számítanak a kockázatkezelés/hitelbírálat során.
Egyébként sajnos fejlett országokra vonatkozó sémák Mo-n nem annyira alkalmazhatók, a keresleti oldal gyengesége miatt.
Persze az is megeshet, hogy a tervek jók voltak, és a menedzselés bukott be, de erre kis esélyt látok, mert akkor lenne befektető.
Sáros itt alapvetően minden finanszírozásban érintett szereplő, de a helyzet megoldását nem a banktól kéne elvárni, hanem az önkoritól/államtól.
Sajnos a konklúzó egyértelműnek tűnik: felhúztak egy veszteséges létesítményt, amit vagy az adófizetők pénzéből működtetnek tovább (rossz megoldás), vagy egy jófej gazdag vállalalat szponzorálja (naiv elképzelés), vagy be kell zárni (ez van most).
Na jó, lehet, hogy a bank sokat bukik, de kiheverik... Az benne van náluk a pakliban.
megértem abból a szempontból az MKB-t, hogy nekik nem ez a tevékenységük és nem is akarják elkezdeni, bár PR-ban felteszem többet ronthat ez az ügy nekik most, mint amennyibe a jelenlegi sprorttámogató imidzsük felépítése került. Továbbá létezik a multiknál egy manapság egyre divatosabb dolog aminek corporate social responsibility (CSR) a neve, vagyis teszek valamit a környezetemért, még ha nincs is belőle profit.
Vagy ha az önkormányzatot nézem, persze, megértem, hogy ők adták a telket és vettek garantáltan jégidőt és nincs pénzük csak úgy 150 millát elpattintani jégcsarnokvásárlásra, de azért az önkormányzati feladatokba annyi beletartozhatna, hogy a helyi érdekű sportolás biztosítása érdekében mindaddig amíg nincs rendes működtető, a működési költségeket kifizetik az MKB-nak és akkor nem kell bezárni. Az nem kerül 150millióba.
@munkagep: reméljük így tesz az Önkormányzat, mert különben....
Nem tudom mekkora a zalai jegcsarnok es mekkora maga a varos de nekem errol gyergyo jut eszembe ami egy kicsi (20.000 lakos koruli hanem tevedek) varos ugy gondolom hogy Zalaegerszegnel jovval gyengebb gazdasaggal rendelkezik es megis fent tartjak kin keservesen a regi oreg csarnokukat ami nem gazdasagos sem energetikailag sem penzugyileg.Nehezen tudom elhinni hogy a zalai onkormanyzat nem tudta volna ezt megcsinalni
Sajnos itt egy olyan problémára próbálunk megoldást találni, amely már helyben (Zalaegerszegen) is igencsak felkavarta az indulatokat. A teljesség igénye nélkül belinkelek néhány cikket:

www.zalaihirlap.hu/velemeny/20060731_a_jegcsarnok_helyett_a_strandot

www.zalaihirlap.hu/zalaegerszeg_kornyeke/20060614_a_hazakra_nem_futja

www.zalaihirlap.hu/helyi_hirek/20070301__pmukodesuk_kerulhet_veszelybe

Kinek van igaza? Azt talán csak a Mindenható tudja... Egyrészt a Bank sem hülye, 140M-t nem hagy veszni, így meg ugye 0Ft-ért lett övé az intézmény, bár nem tudom, hogy milyen egyéb tartozásai voltak a Kft.-nek, de az állam után biztosan a bank a második a sorban.
Most hallottam az MR2-n, hogy a sporthírek is foglalkozott a csarnok ügyével.
Előre kérem, hogy senki ne értsen félre, de ez azért egy kicsit "erős" nekem:

"Így viszont ki merem jelenteni, igen hosszú időre búcsút inthetünk a sportág elitjének."

Forrás: www.fn.hu/csapatsport/20090114/jegkorong_bezartak/

A legmagasabb korosztály Egerszegen a kölyök (14 évesek), mire Ők a felnőtt válogatottság küszöbére érnek, addig eltelik 6-8 év. Ki tudja megjósolni előre, hogy akkor mi lesz???
Az MKB bekaphatja. Az az igazság, hogy a kézilabdát is csak üzleti érdekből támogatják, és mivel tudják, hogy a felnőtt zegi hokira még 10 évet kéne várni, addíg meg veszteséges a csarnoküzemeltetés, ezért szarnak az egészre. Más is ugyanezt csinálná... Minek építünk csarnokokat oda, ahol nem tudjuk fenntartani?
A bank sohasem azzal törődik mi a jó az embereknek. Remélem, a döntéshozóinak gyermekeivel is hasonló módon fognak kib@szni.
Sajnálom a gyerekeket, akik a csapatban játszottak, ők a legnagyobb vesztesei ennek az egésznek.
Igaz, Kercsó ismét megmutatta, hogyan kell egy ütőképes csapatot építeni.
@Vincenzo90: Wazz, előre kéne nézni... Egy erősen felívelő sportágba mi a ****-t nem éri meg befektetni?
Amúgy meg anno, a nike Amstrongot akkor is támogatta, amikor egyik kezelésről a másikra járt... Más a kultúra, vagy nemtom.
Várjuk pakero hozzászólását! Felrakta, hogy 1000 % marad a jég a csarnokban...hol, a tetején? Sajnos látható volt milyen szemét taktikát folytat a bank, mindegy, hogy OTP, MKB vagy bármi...Tipikusan érzéketlen, buta, agyatlan megoldásokhoz folyamodik...mondhatjuk: tipikusan magyar? Nem, tipikusan jóltáplált banki...Remélem, egyszer véget ér Magyarországon is ez a rohadt, köcsög szemlélet...Csak emlékeztetőül: a Káp.megyeri csarnok története hasonló....DE! Nem az Kaposváré és pláne nem az Debrecené! Ők a jó példák, és úgy tűnik döntéshozásban is...
@bruins: azt hiszem ott az Önkormányzat EGYHANGÚLAG támogatta a csarnokok tulajdonba vételét, míg úgy néz ki Egerszegen igencsak megosztott a közgyűlés, s talán ennek (is) következménye a kialakult helyzet.
@MeLa: azt hiszem mindig próbáltam a helyi körülményeket leírni!
nem kell az önkormányzatot szapulni mert évente 36 millió forintot adott a jégcsarnok fenntartására!!
már többször megmentette!!
A jégcsarnok ma is működne ha ezt a pénzt az enrgia kifizetésére ualták volna nem pedig edzői bérekre!!/kettő edző/
Az MKB fut a pénze után hiába.Nem ellenőrizte ki csinálta a fedezeti kalkulációt.ezért bukott nagyot.
A csarnok élén soha nem állt sportszakember, semm bevétel nem volt évek óta csak kiadás.Ide vezetett.
mindig jeleztem hogy a gyerekek a szenvedő alanyok.
Már a csapatban alig volt zalai kötődés,akkor meg mire jöjjenek a helyi szponzorok.
Kercsó csak 12 gyerekkel foglalkozott a többi csak fizető volt.
Nemrég nyilatkozta hogy 5+3 éves szerdődést kínálatak neki!!Ma lenyilatkozta évek óta nem keresik magyarorságról és külföldre megy !
Mi az igazság?
Sajnálatos ami Zegen tötént pedig nagyon szépen indult !!

@jégpapa: Könnyen lehet, h ha nem Kercsót hívják oda, akkor ugyanúgy minden rendben lenne, mint pl. Kaposváron?
@jégpapa: ha visszanézed előző hozzászólásomat, akkor belinkeltem olyan cikkeket, amelyekben az egerszegi sportágak közötti szembenállásról volt szó. Ezzel kívülállóként nem kívánok foglalkozni, mivel nem ismerem a pontos körülményeket. Természetesen a költségvetést érintő anomáliákról is csak Tőled értesülhettünk.

Szerintem az Önkormányzat megtalálhatta volna a módját annak, hogy tiszta helyzetet teremtsen, akár teljes szervezeti és gazdálkodási átvilágítást követően. Ez után eldönthette volna, hogy a továbbiakban hogyan működteti a csarnokot. Gondolom itt a bank felé elég lett volna egy megfelelő értékű ingatlan fedezetként történő felajánlása is. Azt én nem tudhatom, hogy az Önkormányzat és a csarnokot működtető kft. részéről volt-e összefonódás, s ha igen milyen szinten.

Egyet azonban nagyon sajnálok, ők a GYEREKEK, akik semmit sem értenek az egészből, s csak azt tapasztalják, hogy egyik napról a másikra elveszik tőlük azt, ami eddig szenvedélyük volt.
Jó, elfogadom, hogy Kercsó nem egy maszületett bárány..., de vannak eredményei...A csarnok akkor is csarnok, a gyerek meg akkor is gyerek. Ilyen egyszerűen, patetikusan...Egy bázis épült...volna...Jól hangzik: Székesfehérvár, Dunaújváros, Miskolc, Zalaegerszeg...Egyébként Kercsót külföldön nem sokáig tűrnék meg..., de az A-csoportot nagyrészt neki köszönhetjük, embertelen körülmények között egy embertelen embertől? Nyilván védi a maga egzisztenciáját, de mi lesz ezután.Az a furcsa, hogy ilyenkor az illetékes elvtársak mindig kussolnak...A szövetség meg szintén...Konkrétan a konkrétról végre...
@bruins: az Szövetség minden tőle telhetőt megtesz:

"Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: szerdán Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke levelet küldött Erdei Tamásnak, az MKB Bank elnök-vezérigazgatójának, amelyben konzultációt kért a mielőbbi megoldás reményében."

Forrás: www.fn.hu/csapatsport/20090114/jegkorong_bezartak/
@bruins: De az nem bázis, hogy van 12 kedvenc és 40 többi. Pláne nem évi többtízmillióért.

Lehet szidni a várost, lehet szidni a bankot, de hogy egy ilyen szűk elitképző "hokisuli" ennyi pénzt aligha ér meg, az biztos.

Új üzleti modell kell, valódi tömegbázis, helyi gyerekekkel, és akkor a helyi szülök kapcsolati és anyagi tőkéjére is minden bizonnyal jobban lehet majd építeni.
KCs: Lehet, hogy nem bázis de lehetnek még jégkorongozók! Máshol bázis van, de nem igazán lesz jégkorongozó! Nem?
@korong: azt ki mondja meg 100%-os biztonsággal egy max. 13-14 éves gyerekről, hogy felnőtt korában jégorongozó lesz-e belőle?
@jégpapa: Ha a rosszindulat és a gyülölet merevedést okozna akkor életed végéig csőre töltve sétálhatnál...........
ztitans: légyszi... Privátban! Köszi.
Akkor egy kis matek példa... Ebből a pénzből meddig lenne megoldva a jégkorong utánpótlás finanszírozása?

index.hu/politika/bulvar/sikkaszt6835/?main&rnd=314
Perben állok a 4 csarnok gondolatának elindítójával.
Neki nem a jég, nem a gyerekek, nem a hoki volt a szempont. A naiv önkormányzatok bedőltek hála istennek a blablának , amit ez az ember előadott. Beindult valami amit már igazi hokinak hívnak. Sajnos a szemét anyagiak, a legszebb álmokat törik szét. Ez az ember , jót röhög rajtunk. Valakinek, valakiknek a zsebébe kel nyúlni, de sajnos gyakran, és vastagon. Na most az itt a kérdés , ki lesz az, aki fizetni is tud. Szeretjük a hokit, . Nem szeretnénk elveszteni azt, ami már / botrányok sorozatával/ de felépült.
@oldspieler: az érdekes az egészben az, hogy mindenhol volt egy bank amelyik "befinanszírozta" a jelentősen túlértékelt beruházásokat...
Gondolom Kercsó az elit nevelésben jó, mint annak idején Széchy az úszásban. Sokan nem viselik el, sokan istenítik. Széchynek is érdekes módszerei voltak, de eredmények igazolták! Kercsó mellett más edzők is lehetnek a jégen.

Ha Kercsó kinevel egy sorra való újabb elit válogatott játékost az nem éri meg?

Nekem a bank (csupa kis betűvel) hozzáállása nem tetszik, megvásárlás után egyből (másnap) kirakni a gyerekeket az utcára a bajnokság kellős közepén. Miért nem lehetett 2-3 hónap türelmi időt adni, addig minden bevételt (önkormányzattól, belépőkből, támogatóktól, esetleg MJSZ-től) a fenntartásra fordítani.

Ebben a 2-3 hónapban és holt időben lehetet volna nullszaldós üzemeltetésre törekedni, és egyeztetni MJSZszel, önkormányzattal, hogy kinek lehet eladni a csarnokot. Nem hiszem, hogy ez a 2-3 hónap pár milliós vesztesége bedöntötte volna a MKB-t.

Mit lehet tudni a másik pályázóról, az szakmai befektető lett volna?
Mennyi hitelt adott az MKB, ha 600 millió volt a bekerülése a csarnoknak?
50%-t finanszírozott a bank?

Nekem ennek nagyon zsarolás szaga van. A többi hitelezőt kigolyózta az MKB és most minél több pénzt akar kizsarolni az önkormányzatból, és a jégkorong utánpótlásra szánt 170 millióból.

Könnyű nagy sportszponzornak lenni, ha a felépített csapatok szponzorálását veszem át és a dicsfényben fürdők. (MKB Veszprém) Az igazi társadalmi szerepvállalás az utánpótlás felkarolásánál kezdődik.

„Az MKB Bank és társvállalata, az MKB Euroleasing számára a sport területén is az értékek megőrzése és új értékek teremtése a cél. " Röhögnöm kell…….

Remélem lesz tüntetés a székház előtt, mindenki vendégem 1 tojásra.

Nagy tanulság az önkormányzattól, hogy csak címkézett támogatást szabad adni az ilyen létesítménynek pl. villanyszámlára, munkások bérére, és akkor nincs vita.

Viszont nem tudom elképzelni, hogy üzleti alapon fenntartható egy jégkorong utánpótlás bázis alapjául szolgáló csarnok, akkor meg mire hitelezett a bank, milyen biztosítékot követelt meg?
@horivan: a hitelezőt is jól megvezette az építő. Szerintem jelentősen túlértékelte a beruházást, mint a többi csarnok esetében... Persze mindez csak fikció és szigorú magánvélemény.
MeLa: Azt ki mondja meg, hogy 8-9 éves gyerek tehetségtelen? Ráadásul, ha már legalább 8-10 hónapja jégkorongozik? Ez egy teljes csapat elküldését eredményezte, mert az edzők tehetségtelennek itélték ŐKET! Teljes sz.minis csoport volt!!! Ez most csak másodlagos.
Jelenleg maradjon meg a csarnok Zegen jégkorongnak! Hajrá Titánok!
Biztos van valami a háttérben, mert pár hete még mindenki optimista volt a jövőt illetően. És a bank sem egyből záratta volna be a pályát!
De sajnos mi ehhez kicsik vagyunk:(
@MeLa: Nem hiszem, hogy egy hitelbírálót olyan könnyű lenne megvezetni. Én e mögött mögöttes érdekeket sejtek. Egyes beruházók könnyen kaphatnak pénzt ilyen olyan nagy beruházásra is. A beruházási pénzből el el tűnik pár 10 millió, zsebekbe vándorol. Hogy 2-3 évvel után mi történik, azt már ismerjük. A MKB magára vessen, tudta mire adja a pénzt. Most kellene józanul cselekednie a banki vezetőknek, ha a hitelbírálatnál, és biztosíték kérésnél, ellenőrzéseknél nem voltak..
@horivan: valami ilyesmit akartam sugallani, persze lehet, hogy a banki ügyintézők sem jártak rosszul...
@MeLa: Móricz Zsigmond sajnos nem forog, pörög a sírjában. Amit zsebre rakhattak egyesek, töredéke annak az értéknek, amit teremthetnének a megszállottak. Hál' Istennek az utóbbiak vannak többen. Jó volna dolgozni hagyni Őket!
@korong: aki ezt biztosan meg tudja mondani, a szerintem nem mond igazat! Én a minél szélesebb alapokon nyugvó képzésnek vagyok a híve, de ennek sajnos hiányoznak az optimális feltételei.

Nem is értem, hogyan lehet egy szupermini korosztályt megszüntetni, hiszen minden onnan indul...
oldspiler: tudom Nálatok sem rózsás a helyzet, de látod a munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. De ehhez az kell, hogy legyen HOL nyugodtan dolgozni.
@MeLa: Dolgozni kell, amíg lehet. Megbolondítani a gyerekeket, az Ovisokat. Én is ebben a korban fertőződtem meg. A sportiskolásokat már nem tudom a fogóban legyőzni. Van 4 olyan ovisom, akit fogóban az előká. fele nem fog meg. Valaki csak fog velük foglalkozni, ha nem én, akkor más. Árpinak is csak ad a Jó Isten további lehetőséget. Nem önthetik az utcára, a kanálisba a tudását.
@oldspieler: azt hiszem az előttem szólók nem a tudást kérdőjelezték meg, hanem azt, hogy ebből a tudásból csak a "kiszemeltek" részesülhettek.

Ti el tudnátok képzelni a Farkasokat szupermini nélkül?
Nem. @MeLa: Sőt , nagyon nem. Ez a legnehezebb, és a legszebb munka. Hidd el, Árpi tudja ezt. Megjegyzés: A matek prof. több mint való rosszabbul tanítaná az 1x1-et a falusi tantó néninél is. Az igazán beoltottak itt, ebben a korban, egy életre elkötelezettekké válnak. Csak a szülőkkel lehet probléma később. Lineáris fejlődést várnak az első sikerek után. Ezt még Moszkvában, és Montreálban sem tudták produkálni. Lényeg , legyen jég és gyerek, aki hokizni akar. Ezt kell az alap szituban figyelembe venni!
@oldspieler: mégis azt az utat követte, hogy a "kemény mag" köré építkezett. Vagyis a szelekció kicsit másképp zajlott, mint nálatok vagy nálunk. Mondjuk lehet, hogy eredmény-kényszer alatt kellett dolgoznia, de ez a túlzott fókuszálás mégiscsak furcsa... Legalábbis nekem, de én ezt nem tudhatom, mert csak egy bugyuta szülő vagyok a palánk másik oldaláról.
Az a bugyuta szülő, az egyik nélkülözhetetlen láncszem ebben a buliban. E láncszem nélkül csak a popsit meresztenénk a tv előtt, persze hokit nézve. A gyerekek pedig brummognának a kis autóval a lábunknál. Nehéz kezelni Őket, de muszáj./ Szülőkre célzok/ Szóval mindenkit a megfelelő polcra! /Edzőkre értem/. Utána pedig , hagy dolgozzon!
Szóval Kercsó, szóval elit nevelés....
Megtette ezt már nálunk is, Dunaújvárosban is, most Zalaegerszegen.Úgy kezdi, hogy a gyerek mindenekelôtt, de valójában csak a saját hírneve és érdeke. Felnôtt férfit még nem láttam úgy, mint ahogy Kercsó gyerekeket alázott meg. Testileg, lelkileg.Neki köszönhetjük az A csapatot. Ha elég sokszor hallod a médiában, el is hiszed ! Ö csak 14-15 éves kórig foglalkozott közülük 1-2 emberrel, akikkel azóta azért neves edzôk dolgoztak még évekig. Az Ö munkájuk semmi? A csapat Kercsótól független tagjai senkik ???
Zalaegerszegen könnyû dolga volt, nem ismerték. Aztán meg már senki nem mert ellenszegülni, mert a kölök répült a csapatból. A mostani csapatából 7-8 idegenlégiós, akiket más edzô indított el az úton, aztán Egerszegre csábította Öket. A gólkirály Gallót kétszer hívta vissza, mert a szüleinek elege lett, elvitték. A kapusát már készen kapta, azóta a srác semmit nem fejlôdött. Erdélyi szülôk nem kis pénzt fizetnek neki zsebbe, hogy gyerekeik magyarországon játszhassanak, míg a srácok helyi szülôknél laknak ingyen, illetve azért, hogy a házigazda gyereke a csapatban maradhasson.
Hogy annyi a csapatnak? A sors igazságos: Az idény kezdéséhez 16 játékost kell nevezni. 2008 ôszén több olyan gyereket is felírt a listára, akik már fél éve abbahagyták a hokit. Arra kíváncsi vagyok, hogy az alkalmassági orvosi vizsgálata hogy történt, illetve a szülô aláírását ki hamisította oda a nevezésre???? EL SEM INDULHATTAK VOLNA !
A srácokat nem féltem, hisz a 8-10 idegenlégiós, a csapat magja simán talál új csapatot magának, a többi meg,- ha komolyan akarja,- szintén máshol folytathatja. Azt meg, hogy egy város létéért felelôs önkormányzat mire fordítja a borzasztóan szûkös anyagi hátterét, azt döntse el talán az önkormányzat.Ha kell a csarnok, meg a jég, adják össze a szülôk, meg a Kercsó!A horribilis fizetésébôl telne rá! Magyarországon, gyerekcsapat edzô havi millió felett...??????
@icedady: Köszönöm hogy tökéletesen mindent összegezve ,semmi túlzás nélkül leírtad az igazságot.
Remélem sokan az egész országban alaposan elolvassák véleményedet!
Mai sportban 60 gyerekről ír!
Félrevezetés!!


KCS jó példa Kaposvár telitalálat az észrevételed.
Mindenki csak a jégkorongcsapatról beszél pedig a jégcsarnok nem ezért épült.
Gyerekek ,felnőttek,szórakoztatására,sporágbőbítés stb.
Legyen mellette több szakosztály/jégtánc pl jégkorong stb/
de ne a csarnok működésének a rovására!!
A hozzánemértő és a túl engedékeny vezetés oda juttata a csarnokot hogy a zalai lakosok előtt is zárva fog tartani.

@icedady: Látom nagyon informált vagy!!!
Vagy valami más van a dolognak a háta mögött?
Itt irnak az emberek pozitivot is negativot is Kercsorol,de az ellenségei is elismerik a tudását tehetségét eredményeit!Te miért irsz csak negativat rola? Megmagyaráznád nekem?
Személyesen beszéltem a neveltjeivel akik ma a magyar válogatott oszlopos tagjai,azt mondták hogy apánk hejett is apánk volt,hogy több idöt töltöttek vele mint saját családjukkal,hogy neki köszönhetik hogy a jégkorongba idáig jutottak.
Szerinted ezek az emberek rávannak kényszeritve hogy hazudjanak,vagy Kercsot pártolják? Nem,nincsenek,ök csak a valoságot mondják!!!
Sok sikert Kercso Árpinak!
Remélem Magyarországon marad,mert ha nem akkor Magyarország a legjobb utánpotlásnevelö edzöt vesziti el!!!
miért ment át ez a blog is Kercsó témába???
nem a szerencsétlen labdaként dobált gyerekekről kellene hogy szóljon???????????
@ztitans: teljesen igazad van! Ebből a helyzetben a gyerekek a legnagyobb vesztesek. Itt most az teljesen lényegtelen, hogy helybéli vagy "külsős" játékosról van-e szó. Ők így együtt alkotnak egy csapatot, akik korosztályuk meghatározó szereplői.

Van arról már híretek, hogy a bajnokságok hátralévő mérkőzéseit milyen feltételek között tudjátok lejátszani?
természetesen "Ebben a helyzetben..."
@MeLa: most megy az önkormányzat bank szülő, jegyző közt egy tárgyalás. a bank nagyon korrekt. hajlandó bérleti dij nélkül, költségek megfizetése ellenében ákár szülöi cégnek is 1-2 hónapra bérbe adni. most kerítünk egy céget, mindenki kinyitja a pénztárcáját és legalább ezt a bajnokságot megoldjuk. ez az akarat részünkről. ha a nagyokosok bele nem szólnak akkor végigjátszuk az idényt.
jövőre meg vagy vagy...................
ja és természetesen minden létező médiát meghívunk a ma esti szülői értekezletre.
@icedady: Te a jégpapával együtt nagyon okosnak tűnsz!!!
szolgálati közlemény.
2 honapig biztosítva tűnik a müködés!!!!!
1) Sztem kár itt az MKB-t bűnbaknak megtenni! Neki van egy sportkoncepciója, abban bőségesen le van írva, hogy kit támogatnak és miért. Ha megüresedik egy csarnok, akkor nem kötelesek csak azért támogatni, mert amúgy szponzorálnak sportot is! A bankok meg szinte feltétel nélkül hiteleznek az önkormányzatoknak, aminek nyilván meg van a maga oka, de nem ide tartozik... Szóval, ha a magyar jégkoronf vagy annak bármely szereplője akar valamit az MKB-tól, akkor a sportkoncepció kidolgozásánál érdemes a dolgot megfogni, különben nem sok értelmét látom. Bár a gyerekeket nagyon sajnálom!

2) Azért valahol hihetetlen, hogy néhány órával a zárlat feloldása után már valaki ennyire személyesre veszi a hangot. Most éppen Kercsóval szemben! Én is dunaújvárosi vagyok, én is hallottam mindenfélét, de azért ha megnézed a maiakat, azok majdnem mind Mesternek szólítják a Kercsót! Haq jégpapa vagy icedaddy elérnek valami hasonlót a saját nevükön, akkor talán meghallgatom, így viszont elég gyengus, hidd/higgyétek el, elég szülővel beszéltem már! De nem is Árpi bácsi a lényeg, hanem hogy mivel visszük előre a magyar hoki ügyét! Ezért zárt be egy napra a blog, bár elhiszem, hogy nektek, akik csak az up. topikot látogatjátok évek óta minden nap, ez nem tűnt fel! Szóval vissza a személyekből, bár én is tudom, hogy nem angyalok, és többet gondolkodjunk előre.
@kapusLaci:
Örömmel veszem hozzászólásaid, de nem gondolkoztál már el azon, amikor dicsőítünk valakit, akkor a negatív dolgairól miért nem írunk? KÁ sokaknak Isten. Sokaknek nem. Ennyi...
Sokan próbálták már meggyőzni KÁ-ot, hogy tömegben gondolkozzon, ne elitben. Ő erre nem képes. Ezért a cél az, hogy egy olyan edzővel támogassák meg, aki létrehoz egy jelentős bázist a jelenlegi kölyök, ek mellett és ezzel KÁ-nak ne kelljen foglalkoznia. A kicsik tömegéből meg kijöhet sok olyan szülő-szponzor, aki képes a hasonló válságok megoldására is, mint a mostani.
És örülök, hogy jelenleg lett megoldás. És szurkolok a Zegi fiataloknak KÁ-val vagy nélküle!:-)
@Tillasz: Természetesen KÁ is egy ember,ö is tévedhet ugyanugy mint mi is mindannyian!
@kapusLaci:
Én arra reagáltam, hogy kifogásoltad, hogy valaki miért csak a negatív oldaláról ír. A többivel egyetértek.
Amúgy személytől függetlenül örülök, hogy a pálya most megmarad és szerintem sokat fog(unk)nak dolgozni azért, hogy végérvényesen lerendeződjön a pálya dolga és "termelje" a sok tehetséges zalai fiatalt a hoki számára!
@Tillasz: Értettem a kérdésedet,de hidd el hogy igazam volt amit iceday-nak irtam,illetve kérdeztem!
@kapusLaci: No problem :)
Hogy túlságosan tájékozott? Igyekszem az lenni, ha valamirôl vélemény formálok, tehát köszönöm a dícsérô jelzôt. :)Egyébiránt munkám miatt gyakran megfordulok Zegen, onnan az infó egy része. Tehát közvetlennek mondható.
-Egyetértek, hogy a jobbító, hokisportot elôrevivô véleményt ídjunk. Viszont én a vitaindító cikkre reagáltam, abban meg természetesen részes KÁ. Ha valakit zavar, elnézést, ezentúl nem írok olyat, ami az elfogult olvasó számára nem szimpatikus. :(
Annál is inkább, mert tegnap is lennt voltam, s persze hogy megkerestem ismerôsöm, akinek fia ott játszik. Semmi újat nem tudtam meg. Mégpedig a következô formában:
"Ne haragudj, de nem mondhatok innentôl semmit, mert bennt már keresik az ellenséget, aki szivárogtatja a negatív infókat. Ha kiderül, fiam legkevesebb repül."
Annyit azért még, hogy az önkormányzat eddig is segítette a csarnokot havonta 2 millióval,plussz évente kb 20-sszal. Ezután se zárkózik el elôle. Kissé pofátlan dolognak tartom, hogy ezt egyetlen FAN sem írta le, csak azt, hogy a szemetek nem vették meg a csarnokot a 60 gyerek, no és KÁ kedvéért ! Annak viszont tényleg örülök, hogy sikerült megállapodni a bankkal, és úgy néz ki, legalább a szezont biztosan befejezhetik a srácok. És az végképp tagadhatatlan, hogy a korosztály elittjét képezik! Errôl az eredményeik egyértelmûen tanuskodnak. Így, hogy az fizet, aki használja ( ha így van ...), teljesen igazságos. Ráadásul a bank tôle elképesztôen szokatlan gesztusként még bérleti díjat sem kér !!!
Hát most egy kalapemelést, sûrû köszönömöt szeretnék itt látni a hálás hozzászólóktól!
Mielôtt félreértené bárki is: A kalapot a Bank vezetôsége elôtt.....
süti beállítások módosítása