HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nehéz túrán a Dab.Docler és az Újpest

2009.01.09. 12:10 kerusz

Huszonnégy mérkőzés van már csak hátra a Mol Liga alapszakaszából, de még mindig akadnak nyitott kérdések. Pénteken este öt helyszínen folytatódik a küzdelem. Mindkét Romániába induló magyarországi csapat komoly nehézségekkel küzd, pedig közülük a Dab.Docler számára nagyon fontos csata is következik.

Magyar idő szerint fél hatkor az Újpest a Steaua otthonában lép jégre, nagyon rossz előjelekkel. A csapatot sérülések és betegségek tizedelik. Péntek délután ötkor találkoztak és indultak Bukarestbe, előtte Pék György vezetőedzőt kérdeztük. Megtudtuk, igen tartalékos csapattal vágott neki az UTE. A Mol Liga talán legjobb sorából Rúfus mellhártyagyulladás, Sikorcin a még az FTC ellen beszedett kézzúzódás miatt nem szerepelhet. Hetler hasizomrepedéssel bajlódik, Tolnai amatőr státusú játékos, munkahelyi
elfoglaltsága miatt nem utazhatott. Németh Ádám korábbi lovaglóizom-szakadása  a szezon végét jelentette a fiatal hokis számára. "Nagyon kezdetleges kerettel utazunk a két fontos mérkőzésre. Rosszul állunk játékosokkal, nem sok esélyünk van, reálisan nézve pontszerzéssel nemigen lehet számolni" – mondta Pék mester, majd a sorok várható összeállítását is megosztotta velünk:

1. sor: Hüffner, Harmati, Borbás, Nyerges, Roczanov,
2. sor: Kadlubiak, Strausz, Zlocha, Berta, Dubek,
3. sor: Csányi, Markó, Virág, Rafaj, Németh P.
Cserekapusként Barna Ádám utazik.

Mivel ilyen kevés játékos maradt, az UTE erre a két mérkőzésre magával viszi saját nevelésű 18 éves csatárát, Ress Dánielt is.

Miskolcon este hat órakor a Progym csapata lesz a vendég. A gyergyóiak legutóbbi miskolci fellépésükön csak büntetőkkel tudtak nyerni egy indulatokkal teli mérkőzésen, és a csapat körül sok a változás. Pár mérkőzés után szerződést bontottak a fiatal ukrán Nyikolaj Szidorovval, és a vezetőedző sem mindig tudott a csapat rendelkezésére állni. Kérdés, hogy a Brassó ellen elvesztett bajnoki mérkőzés után mi a csapat célja a hátralevő időben: lehetőséget adnak-e a szezon közben alig játszó fiataloknak, vagy továbbra is a Ferencváros megelőzése érdekében mozgatnak meg minden eszközt.

A hazaiak számára olyan meccsről van szó, ahol a pontszerzés sem elképzelhetetlen, és egyben felkészülés is a vasárnapi Ferencváros elleni csatára. Az utóbbi időben – dacára a két nagy különbségű vereségnek Csíkszeredában – egyre keményebb diót jelentenek az ellenfeleknek, így a mérkőzés kimenetelére nagyon nehéz lenne tippelni.

Magyar idő szerint ugyancsak este hatkor kezdődik a Dab.Docler mérkőzése a HC Csíkszeredával. A HC a Steaua és a Miskolc elleni biztos győzelmekkel melegített a csatára. Az előjelek a dunaújvárosiak számára nem a legjobbak. Mint a csapat honlapja szerdán megírta, az Acélbikák egy nappal elhalasztották kiutazásuk időpontját, remélve, hogy néhány sérültjük, beteg játékosuk esetleg felépül. A csütörtök este tíz órai indulás előtt Azari Zsolt ügyvezető arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a betegek közül csak Holló lett jobban, ő útra kelhetett, de Hegyi, Szilassy, Schneider és valószínűleg Hinks sem mehetett Romániába. Ők vírusos, lázas betegek, kivéve Schneidert, akinek a válla sérült. Magosi szívproblémáiból adódó hosszú kihagyás és tehermentes időszak után csütörtökön járt kontrollvizsgálton. Amint az eredményről információhoz jutunk, tájékoztatjuk kedves olvasóinkat. "A három sorunk azért meglesz, mert viszünk magunkkal ifiket is, Kiss Dánielt és Erdélyi Tamást. Sajnos még a fiatalok közül sem mindenkit tudunk vinni, mert többen, köztük Papp Csaba is, betegek" – zárta mondandóját Azari Zsolt.

Este hétkor Székesfehérváron az NZ Stars próbálja megszerezni a kötelező győzelmet. Ez azért is fontos számára, mert a Dab és a Steaua nehéz hétvégéje miatt jelentős helyzeti előnybe kerülhet az alapszakasz negyedik helyéért folytatott küzdelemben. A fehérváriak pénteken este nem számíthatnak a két éve Újpestről érkezett Maklári Erik játékára, aki pályafutása újabb állomásaként az EBEL-kerethez került, és Linzbe utazik.

A napot az este nyolckor Pesterzsébeten kezdődő Ferencváros–SC Csíkszereda mérkőzés zárja. Az utóbbi időszakban több kulcsjátékost is elvesztettek a zöld-fehérek. Kiss Gábort porcsérüléssel műtötték, és néhány hétig biztos nem játszhat. Szafonov buta dunaújvárosi alakítása minimum négymeccses eltiltást ér, de a fegyelmi bizottság döntése alapján lehet ez ennél több is, Vjacseszlav Kovsovtól pedig elköszönt a vezetés. A csíkiaknál újra a csapat rendelkezésére áll a szabadságáról visszaérkezett Wallenberg. Bár a vendégek egyértelmű esélyesek, nem lennénk meglepve, ha a tartalékos ferencvárosiak jó szokásukhoz híven ismét komoly küzdelemre kényszerítenék őket.

41 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát talán Bukarest ellen még lehetséges a pontszerzés, de a HC ellen csoda kéne. Remélem rájátszásig felépül mindenki, az borzasztó lenne ha nem...
Arra számítottam, hogy Harmati a második sorban kap helyet. Akkor egy erős sorunk mindenképpen lenne, akiktől a gólokat várhatnánk, az első sor is inkább pluszban zárhatna, a harmadiktól pedig minimális mínuszra számítok.
Azt szeretnem megtudni hogy egyenlo pontszam eseten a golarany szamit vagy az egymas ellen szerzett pontok?
Elore is koszonom.
Csütörtök délután...:)
@kutyatej73: Hoppá, Hoppá! Végre valami.
Hat nem lesz konnyu dolgotok az biztos de azert hogy kicsitt megnyugodjatok es meg valamennyire remenykedjetek elmondom hogy nalunk is vannak problemak rendesen . . . de azt hamarosan ti is fogjatok tudni mert gondolom hogy lesz jo nagy poszt belole
Ja-ja 17.30-tól. Üdítő változatosság. Felmerülő kérdés: miért van ilyen kevés MOL-liga meccs a Sporttévékben, miközben mást sem tesznek a hét nagy részében, csak focimeccseket ismételgetnek? Na mindegy. Hajrá Lilák! Meglátjuk mennyit tudunk vészhelyzetben :))
FÁJDALOMMAL KÖZLÖM A ROSSZ HíRT : ANTAL ISTVÁN , A CSíKSZEREDAI SPORT KLUB ELNÖKE ELHUNYT. NYUGODJON BÉKÉBEN.
Nyugodjék békében! Nagyon szomorú hír minden szeredai szurkolónak, legyn SC-s vagy HC-s.
Nyugodjék békében!Valóban szomorú hír minden jégkorongszerető embernek.
Nyugodjon bekeben!!
Nugodjal bekeben!Ilyen tragediak utan minden hatterbe szorul,remeljuk tovabb tud menni a csapat a kijelolt celok fele...
Nyugodjon békében!!!
Nyugodjék békében, hatalmas veszteség a hokinak határon innen és túl!


/Nem csámcsodni akarok de mi történt, mert semmi hír nincs róla!/
Isten nyugosztalja, együttérzésem és részvétem a szeredaiaknak. Gondolom, a szomorú hírről részletesebb információkat is kapunk.
A mai meccsekről: attól tartok, hogy az SC - elnöke nélkül is, vagy már csak az ő emlékére is - a papírformánál jobban elkapja a Fradit, s ezúttal nem bízom a blogszerkik megérzésében: "nem lennénk meglepve, ha a tartalékos ferencvárosiak jó szokásukhoz híven ismét komoly küzdelemre kényszerítenék őket". Valami megpattant a Fradinál, az eredmények és a jelenségek árulkodók, mert az újpesti és az újvárosi zakókért senki nem szólna egy szót se, de a két meccsen kapott 15 gól azért súlyos.
Ja, és még valami, afféle helyesbítés a fradihoki.hu-ról (részletesebben a honlapon): "A Szövetség honlapján megjelent, Al-daadu Muhanneddel készült interjúval ellentétben az orosz csatár csak figyelmeztetést kapott, így van még lehetősége bizonyítani, hogy a szezon eleji ponterős játéka nem a véletlen műve volt."
Hinkset úgy tették fel a buszra sajnos... Magosiról egyelőre jó hírek keringenek, de még több vizsgálat hátravan. Fontos lenne, hogy ne siettesse a szereplést, ebben a korban még bőven van ideje, inkább hagyjon ki egy évet, bár óriási szükség lenne a játékára és nyilván ez az élete
Jújj de gyengén játszik az UTE. De remélem felébrednek!
HC nem tudom miért nem vezeti az eredményeket a szövetség honlapján, ha a saját honlapján tudja. Biztos kellenek a látogatók...
Ahogy nézem a bírók úgy döntöttek, hogy a HC-nek ma nyernie kell.
A videóközvetítésük pedig élvezhetetlen. 2-3 másodpercenként jön a kép, a hang az másodpercenként vagy van vagy nincs. A 3. gólnál azért azt lehetett látni, hogy az egész DAB kislest reklamál...
Szánalmas, hogy magasról szarnak frissíteni a hivatlos online jegyzőkönyvet a HC-nél. Nem így kell egy honlapon látogatottságot generálni.
Miskolc - Progym 2 harmad után 2-0 :)
5-0 a Steaua-nak a második harmad közepén.
Annak rendje és módja szerint szarrá verték az összes csapatunkat romániában, és ausztriában is nagyon alakul az év legsúlyosabb zakója. Pocsék nap ez a magyar hokinak
Harmatgyenge a Dab es nem hiszem hogy 12-3-nal a biraskodasra lehetne fogni. A honlap azert volt lassu mert ugy uttuk a golokat hogy szegenyek nem tudtak mar felirni -:))
Góbé, nem a honlap a lassú, hanem a jegyzőkönyv, amit nem vezettek a HC részéről. A DAB meg persze, hogy harmatgyenge, a fél csapat lábadozik.
Szidtatok mindig a Hc-t hogy sok a legios de ezert kell hogy tudd a szezont tisztessegesen befejezni es ne csinalj ilyen vizilabda eredmenyeket
Ezzel most mit akarsz mondani, Góbé?

A jegyzőkönyvet is tisztességesen kell vezetni, mégsem sikerül. Pedig az még pénzbe sem kerül. Még mindig 10-2 olvasható rajta. Pedig nyelvi nehézségek sincsenek a HC-nál. Vagy azt az a díszhácés Adrian gyerek vezeti?
Az az Adrian, az az aki egy par eve meg a legnagyobb SC-s volt, es egy kicsit erdekesen nez? :)
Kedves kerusz! A mai napon a Dab nem csak hogy harmatgyenge volt, hanem rettenetesen sportszerűtlen is. A cserepadról egyebet sem lehetett hallani, csak anyázást, románozást stb. Ilyen mérkőzés után egyszerűen nevetséges a bírókat szidni. Gratula a HC-nak, ennek a játéknak már hoki formája volt, legalábbis a csikiak részéről...
@lautstarke: Kedves Lautstarke! Hol látod Te, hogy itt bárki is szídta a bírókat a mérkőzés után? Csak kérdezem, nem muszáj rá válaszolnod, ha cikinek érzed.
@kerusz: a bírókkal kapcsolatosan megkövetlek, oliblood irta: "Ahogy nézem a bírók úgy döntöttek, hogy a HC-nek ma nyernie kell." A többit tartom, jelen voltam a mérkőzésen, ha elhiszed jó, ha nem úgy is. Kb. 2 fokozatnyi sebesség külömbség volt a két csapat között, a sok kiállítást nagyrészt ennek tulajdonítom.
@lautstarke: Azt 3:0-nál írtam. Ahol is Kiss Ákos az elején kapott egy 5 percet, majd kettősből lőtt mégegyet a HC, legvégül egy kislesgyanússal állították be a 3:0-át abban a harmadban ahol a DAB jóval többet volt kiállítva.
Meccs után én egy szót sem szóltam a bíróról.
@OliBLOOD: Kiss büntetése teljesen jogos volt, a könyöklés után ömlött Pupák orrából és szájából a vér, a csuklója is megsérült. Bár még visszament 2-3 cserére és egy gólt is szerzett pár napot ki kell hagynia. Az, hogy egy egész cserepad kislest reklamál még nem jelenti azt, hogy az kisles. A gyanús az rendben van. Majd a videón megnézzük. Egy szó mint száz: a két cspat ma nem volt egy súlycsoportban. Jó éjt!
@lautstarke: Kedves Lautstarke, még egy kérdés: miből gondolod, hogy nem hiszem el, hogy gyenge volt ma a DAB? Délelőtt is erről írtunk, meg Góbénak is azt válaszoltam, hogy nem csodálkozom rajta, ismerve, hogy milyen kerettel indultak el.
@lautstarke: Látod, ha vezették volna a kitűnő Hockey Clubnál a hivatalos jegyzőkönyvet, akkor esetleg lehetett volna tudni, hogy ki miért kap büntetést. Bármilyen hihetetlen, azért van a szövetség online jegyzőkönyve, hogy azt a mérkőzéssel egyidőben vezessék. Mert abból lehet tájékozódni.

De ennél a Hockey Clubnak sokkal fontosabb, hogy a látogatottságát növelje, ezért szarik arra, hogy vezesse azt a tetves jegyzőkönyvet. Mpost 22:08 van, és most töltik fel az eseményekkel az egészet. Jelenleg a végeredmény helyén vízszintes vonalak vannak, a gólszerzőknél 12 HC-s gólszerző, a kiállításoknál meg 32 percnyi HC-s kiállítás.

A meccs már egy ideje befejeződött. Mi a jóistenért nem lehet azt a kurva jegyzőkönyvet vezetni, amikor kötelező? Mindenkinek sikerül, kivéve a HC-nak.
@kerusz: Jelentem, megjött a jegyzőkönyv! :)
süti beállítások módosítása