HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: Mindannyian követtünk el hibákat

2009.01.08. 16:21 F. Kapus

Nem biztos, hogy a tengerentúli játékosokat kell erőltetnünk a továbbiakban, mondta a jégkorongblognak id. Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója. Csütörtökön a magyar bajnokcsapat felbontotta Blake Forsyth hátvéd szerződését. Az okokról és a szezon hátralévő részére vonatkozó tervekről beszélgettünk, jó sokat.

A fehérvári főnök évzáró interjújában már jelezte, ha valaki nem teljesít a maximumon, megnézheti magát. Akkor egyértelműen fogalmazott: "A lényeg, hogy valamennyi játékos a belét húzza a jégen, mert ha nem így tesz, akkor már a szezon befejezése előtt lépéseket teszünk." Úgymond benne volt a levegőben, hogy a szakosztályfőnök komolyan gondolja a zéró toleranciát.

Beszélgetésünk elején fontosnak tartotta rögzíteni, nem a játékos fegyelmezetlensége miatt váltak el útjaik. Egy szakasz lezárult az EBEL-ben, ezt értékelve jutott a csapat vezetése arra a következtetésre, hogy lépnie kell. "A válás oka elsősorban a gyenge játék volt. A pluszmínusz mutatókat és a kiállítási arányokat tekintve felháborító teljesítményt nyújtott Forsyth, és rengeteget hibázott játék közben. Hátvédnek vettük, de jó ideje csatárként próbálta Ted Sator használni, mert eredeti posztján nem tudta. Új helyén sem vált be, pedig rengeteg bizonyítási lehetőséget kapott, szinte minden sorban. Egyszerűen nem teljesített úgy, ahogy kellett volna."

Úgy tűnik, új légiós nem érkezik a csapathoz. A vezetőség folyamatosan próbálkozott megfelelő játékost igazolni a rendelkezésre álló pénzből, de ez igeig nem sikerült. Mint írtunk róla többször, csatárposzton kellett volna az erősítés. "Úgy tűnik, ezzel a csapattal fejezzük be az EBEL-t és az OB 1-et. Érzünk még annyit a keretben, hogy elérjük célunkat, a rájátszást. Természetesen senkit nem szeretnénk hitegetni, ez nagyon nehéz lesz. Először is Linzben és Ljubljanában is pontot, pontokat kell szereznünk, utána a hátralévő tíz meccsből hetet itthon játszunk, és ez előny. Ráadásul erre a szakaszra három tévés mérkőzés esik."

Ha a rájátszásért folytaott versenyt matematikailag is elveszítjük, akkor sem áll meg az élet. A vezetés elvárása, hogy a csapat akkor is ugyanolyan erőbedobással küzdjön tovább. Természetes, hogy a háromezer nézőt ki kell szolgálni, de fontos, hogy az Alba Volán bebizonyítsa, előrelépett az előző bajnoksághoz képest. Ez esetben a cél a kilencedik hely megszerzése lesz, illetve az, hogy minél több pontot gyűjtsenek, ezáltal minél kevésbé maradjanak le.

"Most úgy tűnik, ha nem jutunk a nyolcba, akkor ez a kérdés a Red Bull Salzburg körüli balhé után dőlt el, a bajnokság második felében nem tudunk úgy szerepelni, mint az elején. De az értékeléssel várjuk meg a szezon végét. Ted Satorrel egy plusz egyéves szerződést kötöttünk. A hogyan továbbról a magyar bajnokság rájátszása után beszélgetünk."

Sokszor felmerült a szurkolókban, mikor kapnak szerepet a farmcsapat tehetséges játékosai. Úgy tűnik, nem kell sokáig várni. Linzbe a csapattal utazik Maklári Erik, az Alba Volán juniorválogatott hátvédje. Egypontos játékosról lévén szó a jegyzőkönyvbe nyilván bekerül a neve, de hogy mennyit játszik, az kiderül, ő lesz ugyanis a nyolcadik hátvéd a csapatban. A későbbiekben még egy-két fiatal bevetése várható.

Ocskay Gábor megnyugtatott mindenkit, a Volán EBEL-szereplésére az osztrákok a csapat ez évi helyezésétől függetlenül jövőre is száz százalékig számítanak. "Mindenkit biztosíthatok afelől is, hogy fő támogatóink, Székesfehérvár városa és az Alba Volán Zrt. továbbra is teljes mellszélességgel a csapat mellett állnak, és szakosztály-igazgatóként én is mindent tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy folytatni tudjuk az EBEL-szereplésünket. Azt látni kell, hogy a 2009. év gazdasági szempontból jóval nehezebb lesz, mint az előző volt, így megjósolhatatlan, hogy a rengeteg kis és közepes támogatónk közül hányra számíthatunk továbbra is.

Ebben az évben ismét bebizonyosodott, hogy Volkswagennel nem lehet Mercedes ellen versenyezni hosszú távon. Amíg az utánunk következő legkisebb költségvetés is kétszerese-háromszorosa a miénknek, nehéz felvennünk a versenyt. Csak egy példát hadd említsek. Amikor nekünk is a Graznak is szükségünk volt egy jó csatárra, megkerestük a kanadai Marc Brownt. Olyan összeget kért, amilyenből három légióst fizetünk jelenleg. Néhány napra rá a Graz nevetve kifizette, leigazolta.

Ezzel együtt van lehetőség a javulásra. Mindannyian követtünk el hibákat, nem keveset. Hibáztam én is, a menedzsment is, a szakmai vezetés is, a játékosok is. Ezekből tanulnunk kell. Sok jel szerint nem biztos, hogy a tengerentúli játékosokat kell erőltetnünk a továbbiakban. Lehet, hogy az észak-európai irányt okosabb lenne megcéloznunk."

Mindenesetre Blake Forsyth menesztése egyértelmű jelzés a csapatnak. Ezt a szakosztály-igazgató szavai is megerősítették. "Aki nem húz ezerrel, az követi Blake Forsythot. Közönségünk megérdemli, hogy mindenki kitegye a pályára a szívét-lelkét. Jelenleg nincs ilyen problémánk más játékossal, ezt hozzá kell tennem."

49 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na, a Skoda már biztosan nem fogja jövőre támogatni a csapatot...
Szimpatikus nyilatkozat.
De úgy érzem lehet előbb kellet volna megtenni és nem biztos,hogy Forsyth-al.

Hajrá Gabi bá,és remélem jövőre is EBEL meccseket nézhetünk.
Jó lenne ha még pár csapat követné a példánkat itthonról.

Hajrá Volán ez a fő.
Viszont tán a Mercedes igen, ami nem is lehetetlen, hamár gyárat építenek idehaza
@brunzwik: latod, azt mondtak amire vagysz :) bar a vert es a beleket lecsereltek szivre es lelekre, de attol meg... ;)

HAJRA VOLAN!
Sok jel szerint nem biztos, hogy a tengerentúli játékosokat kell erőltetnünk a továbbiakban. Lehet, hogy az észak-európai irányt okosabb lenne megcéloznunk."

Való igaz, elvégre ez a korongbelövősdi nem igazán jött be. De szerintem észak mellett kelet felé sem ártana nézegetnünk. Hányszorosa lehet a bér egy orosz másod-harmad, vagy egy cseh másodosztályban, mint nálunk...?
Ljubljanában ott leszünk, és csakazértis:

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
na de miért nem dacia? :)
Köszönöm Gabbá'

ezt szerettem volna hallani, szimpatikus hozzáállás, konzekvenciák levonása,szankció, közönség kiszolgálása, nem köntörfalazás,
"rózsaszín szemüveg" elhagyása...
Innentől kezdve -számomra - tényleg másodlagos a tabellán elért eredmény...
HAJRÁ VOLÁN !!!
Látod brunzwik!Nem is beszéltünk olyan hülyeségeket a véleményeinkel!!Ezt erőltettük a hozzászólásainkal, amerikai légiósok haza,béllógás a jégen, Csicsó bá is ezt hangoztatja,enélkül nincs eredmény.Szerintem ha tehette volna az összes légióst legszívesebben elküldi!Esetleg Martz maradna...Jó lenne már a csapat egytől egyig 200%-al tenné oda magát és a küzdésnek lenne eredménye is számokban kifejezve!Pénteken talán vagy vasárnap lesz is ennek erdménye??De jó lenne és kedden meg lehozni az itthonit!
Azért jó lenne egy határon nem túlmenni. Itt nem tárgyakról van szó, hanem emberekről, sportolókról. Mindannyian azon dolgoznak kőkemény edzéseken és mérkőzéseken, hogy örömet szerezzenek azoknak a szurkolóknak, akik kimennek értük a jégcsarnokba vagy bekapcsolják a tévét.

Megesik, hogy valaki nem tud annyit segíteni a csapatnak, nem tud annyival hozzájárulni a csapat eredményességéhez, mint szeretne, vagy mint azt gondoltuk, szerettük volna.

Elválnak az útjaink, de nem haraggal vagy az erőfeszítések hiányát feltételezve kell gondolnunk az adott sportolóra.

Megkapja a lehetőséget, hogy olyan csapathoz szerződjön, ahol nagyobb szerepet tud kapni a célok elérésében.

Alenen, Yli-Junnila, Forsyth mind kitűnő sportemberek, de úgy alakultak a dolgok, hogy nekünk nem tudtak segíteni.

Ettől még ők nem használati tárgyak, akiket csak úgy el kell dobnunk, ha nem megfelelőek. Hanem sportemberek, akikkel külön úton folytatjuk.
Hát igen. A cél sztem, hogy jövőre egy Jesenice szintű káderrel lépjünk a jégre: maximális hazai játékos létszámmal és max. 3-4 légióssal. De még 1x: amíg nem tudunk legalább a DEL- bő ponterős csatárt igazolni, addig felesleges a légiósokat erőltetni. Inkább 1 ponterős csatár mint 4-5 langyosvíz- keverő légiós. Ja és remélem nem a magyar válogatottakat akarják hazahozni a jövő idényre, mert az qrva nagy baromság lenne!
Ez a bajnokság elment.Igy értelemszerűen már felesleges fizetni ennyi "sztárt",már benne volt a levegőben.A magyar bajnokság formalitás lesz.Főszponzort kell találni,mert akkor van csak értelme célokat kitűzni!Hajrá Volán!
@russia: Ez a bajnokság még nem ment el. De amikor egy védőt tíz meccs óta a csatársorban szerepeltetnek, érdemes elgondolkodni. Akár vezeted a tabellát, akár utolsó vagy.
jágör68!
Szerinted melyik légiós jönne haza a Volán kedvéért a Briancone-ból? Semmiképp sem a Volánt bántva - mert erőn felül teljesítenek a pályán belül, meg kívül is, de kint azért kicsit stabilabb a költségvetés. Amúgy te elmennél/jönnél fehérvárra lakni a francia Alpokból? :-))
Egy a lényeg: névadó szponzort kell szerezni. Aztán meg el kell kezdeni tervezni hosszútávra- mert ha nincs pléjoff, akkor legalább a válogatottnak kéne hátvédeket honosítani- ami ugye 2 év- és hát a németek, osztrákok is ezt nyomják és eddig be is jött nekik!
Hajrá Volán!
1. KCs-vel maradéktalanul egyetértek.
2. Be kellene már végre a hőbörgőknek látni, hogy nem arról van szó, hogy a légiósok elveszik a helyet a palánknál toporgó tehetségesebbnél tehetségesebb magyar játékostól. Egyszerűen a 3-3,5 versenyképes sor előteremtéséhez kellenek a légiósok (is), annyian, ahányan vannak és ez még akkor is igaz ha nem jobbak a mieinknél. Ma ilyenekre futja, őket kell szeretni /de legalábbis tisztelni/ már csak azért is, mert szerintem hozzáállásban egyikre sem lehet panasz (Én Forsytheon sem láttam...) egyszerűen ennyit tudnak. Én így látom.

Hajrá, hajrá!
Nem ertem.Forsythnek van -19-e,rossz. Sofinak -17 es Ö jo ?Hogy van ez?Mas a merce? A +,- mutato szerintem fontos.
Sofi a jövő! egyébként egy légiós más pénzért más mércével szerepel nálunk és bárhol a világon.
@hokihari: Természetesen más a mérce. Sofron saját nevelésű játékos, 1 pontos, Forsyth légiós, 4 pontos.

Nyilvánvalóan a fiatal csatársorunknak fejlődnie kell a védőmunkát illetően, de az elvárásaink szerint a tanulási görbe egészen más pontján helyezkedik el egy fiatal saját nevelésű játékos és egy légiós.
Talán a fiatalabb, feltörekvő (finn, lett, fehérorosz, norvég, dán) játékosokat kellene megcélozni, mint tavaly a lett Galvins. Nekik az ismertség felé talán az EBEL egy ugródeszka lehetne. Persze nem könnyű megfelelő használható fiatalt találni, idecsábítani, de talán jobban járnánk velük mint néhány átlagos észak-amerikai játékossal. Ez nem okoskodás, csupán egy ötlet a részemről.
Elnézve az A csoportos U20 VB legjobbjait (kanadaiak, svédek, oroszok) szinte már kész bevetheto játékosok. Amíg nem férnek be az NHL-be addig az EBEL-ben lazán játszhatnának.:) Perzse ennek nincs realitása.
Csicsóbá "jómegmonta"! Bár az ő felelősségét kicsit jobban is részletezhette volna, meg Sator mesterét... Elküldték Forsyth-ot mert felháborítóan játszott. Ehhez 42 meccs kellett? A -19 és a kiállításpercek önmagukért beszélnek, nem védem Forsyth-ot. DE! Arról senki nem beszél hogy 8 hátvédünk volt eddig hónapokon át, abból 4 legiós, légiósfizetésért, légióspontértékkel miközben a legkevesebb gólt lőttük és alig jön össze a 4 csatársor! Ezért aztán hol Ondrejcik, hol Byström, hol Forsyth játszik csatárt! Hol itt a logika? Van még egy csapat ahol ennyi hátvéd játszik csatárt? Mikor Tokaji és Bonni megsérült az év elején egyszerre és ezért hoztuk Martenst miért nem lehetett volna az említett Maklárit bedobni a mélyvízbe? -19-et ő is összhozott volna ötödennyiért mint Forsyth (Mellesleg Martens érkezése után nem sokkal Tokaji felépült, nemsokára Bonni is). Már rég el kellett volna küldeni az egyik légiós hátvédet és helyette légiós csatárt hozni! Továbbmegyek, az ő és Guerreiro (Couture, Alanen, Junnila...) fizujáért EGY jobb légiós csatárt idehozni, két fizu egy jobb játékosnak, túl bonyolult ez a dolog? Kétszeres fizuért sem lehet egy gólerősebb játékost találni? (az említett Brown (három légiósunk fizetése) egyébként győztes gólt ütött a Salzburg ellen a Grazban). A másik dolog amit feszegetnék kicsit hogy a Salzburg elleni bűntetés miatt ment el a szezon...Ekkora mellébeszélést! Mi hiányzott annyira az eltiltás alatt Bonni, vagy Couture góljai? Mind a három? Azt elismerem hogy Couture pontértéke (nem a gól+gólpasszra gondolok) hiányzott mert így kevesen voltunk és elfáradtak a pályán lévők három sorral játszva. De könyörgöm, azóta is kevesen vagyunk! Még mindig 3 sorral játszunk, az hogy Forsyth egyszer a Sofronékkal, egyszer a Hegyiékkel jön be az még három sor, az első kettő ugyanannyit játszik! Az hogy Fodor miért van ha a tarcsiban nyomja, ha kevesen vagyunk miért nem lehet Tóth Adriánt bedobni mikor egész nyáron a nagycsapattal készült már eltörpül az említett dolgok mellett. Uff, én beszéltem.
Nagyos kíváncsi lennék, hogy Wallenberg az SC-ből mire lenne képes az Albánál...
@KCs: Grat! Büszke vagyok, hogy van aki így gondolkodik!
@hokihari: azt is vedd figyelembe, hogy Sofi ugyan meghatározó játékos a harmadik sorunkban, de a taktika szerint alapvetően kevesebb lehetősége nyílik a gólszerzésre. A harmadik sorunknak idén az jutott, hogy megpróbálja tehermentesíteni az első kettőt, darálja az ellenfelet, és tartsa az eredményt. Ehhez képest több olyan meccs volt, ahol Sofiéknak köszönhetően sikerült fordítani/pontot szerezni. Az ő adottságaival, ha az első vagy a második sorban játszana, sokszorennyi pontja lehetne.
A +/- mutatóhoz egy adat, ami a statisztikából nem derül ki - minden bántás vagy rosszindulat nélkül mondom, hogy Sofron az a játékos, aki először megy fel a jégre, és utoljára jön le. Persze, hogy jobb lesz nála annak a mutatója, aki nem egyszer 20-30 másodpercet "szán" egy játékra (mint pl. Palkó).

Egyébként a harmadik sorunk két fiataljának teljesítménye (EBEL lista):
128. Nagy Gergő: 9 pont: 38 mérkőzés, 3 gól, 6 gólpassz
137. Sofron István: 7 pont: 42 mérkőzés, 4 gól, 3 gólpassz

Szerintem nem olyan rossz ez, pláne, hogy ezek a pontok nagyon fontos pontok voltak, nem egy többgólos meccsen a sokadik ráadás.

Kcs, tényleg nem tudsz olyan statot, ahol elérhető lenne a játékosok teljesítménye pontok szerinti bontásban? Érdekelne, hogy Sofiék hányadikak lehetnek az egypontosak között...
@KCs: ezt szépen mondtad. :)
@hokihari: mas egy fiatal sajat nevelesu csatar, aki bontogatja a szarnyait, es mas egy elvileg huzoembernek szerzodtetett legios vedo megitelese. ezt azt hiszem nem kell nagyon ecsetelni.
remelem, hogy most mar tobb kicsi(parszor becserelni minden meccsen farasztas gyanant a fiatalokat(fél perceket kibirnak ok is, lelkileg se okoz nagy traumat ha nem valtjak meg ennyi ido alatt ilyen fiatalon a vilagot, vagy legalabbis az ebelt, viszont belekostolnak, hogy mi a cel minimalisan veluk szemben)) szerepet kapnak a hazai ifik is(maklari, toth, hajos...)
@Raon: eishockey.at ebel es ott a statisztikaban nagoyn sok minden kiderul, es csapatonkent is lehet nezni.
Sofron szinte minden egyes meccsen a belét húzta, olyan elszántan játszott mint kevesen a csapatban. Alig volt pár meccs amikor nem láttam azt a lelkesedést rajta. iszonyat technikás, baromi gyors és fiatal. Így is lőtt 4gólt, egy olyan sorban akiknek a fő feladatuk, hogy kihúzzák valahogy amíg ők vannak a jégen. Nem szeretem az ujjal mutogatást, főleg nem, ha semmi alapja és ennek nem volt. Sofi szívét lelkét teszi ki minden egyes alkalommal a jégre hajt mint egy állat, megy előre mint egy tank. Mi el is neveztük a barátokkal Tanknak. Ha valakit nem lehet fikázni az akarás miatt, akkor az Ő. És bármi történik is, én ki fogok mellette állni, mert igenis Ő kell a csapatba. Most mondom, Ő lesz a jövő Palkovicsa, meglátjátok. Most lehet röhögtök, 5év múlva figyeljétek meg.
Észszerű és reális döntés volt! Mindenesetre sok sikert Blake-nek, akármerre is veszi az útját!
Sofival kapcsolatban: nem akkor válik ponterős csatárrá, ha az első sorban játszik, hanem ha a jelenleginál jóval több jégidőt kap!
Rex és M.Lac én teljes mértékben egyet értek veletek.
"fontos, hogy az Alba Volán bebizonyítsa, előrelépett az előző bajnoksághoz képest."

Szerintem ezt már bőven bizonyította! (vö. nézzetek a táblára!) Más kérdés, hogy persze küzdeni kell a rájátszásért. A tengerentúli vonalról: ne haragudjatok, de ezen én már akkor röhögtem, amikor tavaly először felmerült. Meg kell nézni a francia bajnokságot: ott sem akárkik kergetik a pakkot, többnyire québec-i játékosok, akiket nyilván sokkal jobban ismernek a szintén frankofón edzők vagy kapcsolattal rendelkező csapatok, mint az egyebeket. Sator ehhez képest túl későn írt alá, túl későn lett kész a budget, és az EBEL azért nem a világ teteje, ide pénzért jönnek a játékosok. De nem baj, nemsokára megint kinövi a fizetési sapkát egy-két újvárosi fiatal, és akkor már be lehet tömni a lyukakat olcsón! :D
@jágör68: Miért lenne baromság több válogatottat foglalkoztatni? Nem profitálna ebből szerinted a válogatott is? Nem gondolom, hogy ez a bajnokság gyengébb mint a Francia, de a fejlődés mindenképpen biztosított az EBEL-ben is. sztem...
Talán egyszer megérem hogy orosz csatár játszon szeretett Volánomban!
örülök, ha áttérünk a svéd vonalra, csak el kéne ezt már dönteni, hogy melyik hokisulit preferáljuk..
Egy svéd szerinte jóval olcsóbban fog jönni, mint egy kanadai, bár nyilván nem a legjobbak..
Örülnék viszont egy svéd edzőnek! :)
@abete: Én személy szerint nem örülnék, ha újabb válogatott játékos érkezne a Volánba. Már így is eléggé elbillent a mérleg. Bárcsak több magyar csapat is a ezen a szinten lenne, mint az Alba! Induljon meg a fejlődés a többi klubnál is és előbb utóbb erős hazai bajnokság is lehet! Hajrá magyar hoki!
Üdvözletem!

Légiós ügyben lenne egy felvetésem.Na már most ugye ha az EBELben a saját fiaink fejlődése mellé eredményeket is akarunk akkor sajnos légiósokat kell igazolnunk csakúgy mint a többi csapat, de mi lenne ha nem usa/can játékosokkal próbálkoznánk hanem első- másodvonalbeli cseh,orosz,szlovák ne adj' isten lett játékosokkal (emlékezzünk gulvinsra, ő olyan jó volt h a lett élvonalba is visszament) próbálkoznánk, lehet hogy hülyeség, kövezzetek meg érte de szerintem feküdne a téma és már rég ott karcolnánk valahol az alsóházi rájátszásban...
@SakiCitizen: Igen, ezeknek a fiataloknak akik a saját hazájukba esetleg nem kapnak elég játéklehetőséget az EBEL esély lenne a kiugrásra (mint ahogy előttem is írták) és sokkal motiváltabban játszanának mint mondjuk Forsyth. Nem kötekedni akarok, de az orosz élvonalba ment vissza:)
Amikor a szezon elején sorban jöttek a győzelmek, jónéhányan azt gondolták, ez most már mindig így lesz, hogy még a bab is hús. Volt aki már a bajnoki döntőben látta a csapatot. Akkoriban messze erőn felül teljesített a brigád. Az elmúlt hetek produktuma - bármennyire is fáj - inkább tükrözi a valós erőviszonyokat. Ha úgy megyünk be a szalonba, hogy csak Skodára fussa, ne várjuk el, hogy legyorsuljuk a Mercedest, inkább próbáljuk meg a lehetetlent, hátha jövőre mi is vehetünk legalább egy használtat.
El is érkeztünk a lényeghez, melynek neve pénz. Pontosabban annak hiánya.
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy akár Sator, akár Ocskay azért dönt egy Forsyth mellett, mert vak. Ha egy Bellissimo, Lebeau, vagy Yarenma hokizna Fehérváron, (vagy mindhárom) csont nélkül meglenne a playoff. Mert bizony az osztrák csapatok szekerét ők tolják. A magyar játékosok többsége meg nem rosszabb az osztrákoknál, sőt, még a sokéves lemaradás ellenére sem.
Vagyis el lehet indulni északra, de a baj nem a jelenlegi légiósok származásával van, hanem a játéktudásával. Pont annyival gyengébbek a fentieknél, amennyivel kevesebbe kerültek.
Fájdalom, de mindaddig amíg a kasszában nem lesz 3-4 millió euró, nem reális elvárás bekerülni a rájátszásba. Szegénység van és kész.
Mindazonáltal ne feledjük, mennyi örömet szereztek nekünk a srácok eddig, köszönet érte.
Az EBEL hasznát Sapporóban egyszer már lemérhettük, nem lesz ez másképp Svájcban sem.
Május elején Klotenben eljön az igazság pillanata, amikor a légiósokkal megerősített magyar válogatott visszazavarja a sógorokat a divízió 1-be...
M.Messier tökéletesen egyetértek veled. Még annyit tennék hozzá, hogy a szlovákokat elfelejtettük, az oroszokat pedig én is preferálnám.
--
Íme egy két név a közelmúltból, akik szerintem a mai napig hasznára lennének a Volánnak
-Vladimir Buril
-Anton Poznik
aztán egy pár csatár akik neve itt-ott már többször elhangzott:
-Sikorcin,
-Dubek,
-Wallenberg
Nem okoskodásból írtam fel e neveket, de ők is "csak" másodkategóriás akár Volán büdzsébe beférő játékosok, de a csapatukban bizonyítottak.

Nincs valahol egy bankszámla, ahová a szurkolók fizethetnének be egy kis pénzt? Sok kicsi is valami...
@jacint70: Vegyél bérlet mellé jegyet. Alkalmanként így segítem a csapatot :)
Nézzétek meg az EBEL ("R"EBEL) honlapján a statisztikákat, a pontlista első 100 (!) helyén max. 8-10 "echte" osztrák van!

www.erstebankliga.at/0c834faabef2c1600300e8b8d469325d.html

Ezért jó a magyar jégkorongnak az EBEL, mert a csapat gerincét a mi fiaink alkotják. Ezért egyértelműen hasznos az EBEL szereplés mégha az utolsó helyen is állunk. Nem a hihetetlenül tehetséges labanc játékosok miatt vagyunk utolsók, hanem a vastag labanc pénztárcák miatt...
Ha egy őrült sejk bekokainozva kitalálja, hogy megveszi a komplett NHL-t (gyanítom, hogy van amelyik meg tudná...), attól még a katari jégkorong nem lesz jobb.
@solarys: Azt hiszem itt hangzott el a jo vonal! Fiatal kelet-europai jatekosokat kell hozni!
Bar azt is tudni kell, hogy nagyon nehez olyan fiatalt kifogni, mint Galvins. Aki tana a VBn is jol szerepelt es most mar a KHLben is megallja a helyet.
(3. soros vedo 41 meccsbol 36on jatszott +-ban -5tel all 4 assistja van atlag 19:20 perc jatekkal.)
@M.Messier: Ámen! Én is ebben bízom, ha Nödl, Pöck, Brückler és nagy mákkal Vanek sem lesz ott még sikerülhet is, de azért az EBELben játszó osztrákokat sem lehet leírni: zömmel az ő U20- asaik verték 8-3ra Dániát az A- csoportba jutásért. És azért Trattnig, Baumgartner, a Raffl tesók, meg Kaspitz, Brandner eléggé ott van a szeren és nem beszélve a 3-4 honosított kanadai védőről sem!
@orion66: Nos, Wallenberget én is írtam egyszer, amikor itthon 4 pontot tolt a farm csapat ellen... (3 gól egy assist)
Lehet, hogy Őt tényleg érdemes lenne megkörnyékezni! :)
Nos, hogy mennyire is a pénzről van szó: a Graz épp most igazolta le a tavalyi Vienne Caps kapusát Charpentiert.. Úgy látszik ott gyűlik a pénz a pléjoff közeledtével. Nálunk sajna nem tolongtak még a 4-5. hely környékéért sem :S
Én azt mondom, az oroszokban látok fantáziát, megkéne próbálni egyet 2., 3. osztályút idehozni, hátha... Sofi nagyon jól játszik!!! Ő a későbbiekben meghatározó játékosa lehet a válogatottnak is!!!
süti beállítások módosítása