HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Aztán a gyászos 2. harmad következett

2009.01.07. 10:08 F. Kapus

Amíg matematikai esély van a rájátszásba kerülni, addig küzd az Alba Volán, biztosított mindenkit Énekes Lajos edző a Vienna Capitals elleni vereség után. Az osztrák fővárosban jól kezdtünk, de a második harmadban négy gólt kaptunk, hármat hatalmas hibából.

"Az első harmadban jó játékot mutattunk, helyenként mezőnyfölényben voltunk, egészen a 17. percig. Addig többet birtokoltuk ellenfelünknél a korongot, több időt töltöttünk a támadóharmadban. Az utolsó három percben három kiállítást kaptunk egymás után, valamennyit fegyelmezetlenség miatt. Huzamos ideig játszottunk kettős hátrányban. Jó darabig sikerült tartani magunkat, de a harmad vége előtt néhány másodperccel jött az osztrák gól. Ez benne van a játékban. Ebben a játékrészben 13-9 arányban a bécsiek lőttek többet kapura, de csak az utolsó három perc emberelőnye alatt jöttek fel.

Aztán a gyászos második harmad következett. Az elején már látszott, a bécsiek próbálnak ritmust váltani, veszelyesebbnek lenni. Ám a gólokat kivétel nélkül saját hibáink miatt kaptuk. Két gólt gyors egymásutánban abból szereztek, hogy a kapusról kipattanó korongot ők érték el hamarabb. Majd újabb emberhátrány következett, egy lövésbe a levegőben belepiszkáltak, amely védhetetlenül vágódott a kapunkba. Aztán lőttünk egy gólt Martens révén, ez javított az összképen. Épp lejárt az emberelőnyünk, amikor légiósunk a kék vonalról combos lövést eresztett meg, jól zavartuk a kapu előtt az amúgy az egész meccsen fantasztikusan védő Vienna Capitals-kapust.

Sajnos egy másodperccel a harmad vége előtt ismét gólt kaptunk. Hatalmas egyéni hibából született az ötödik bécsi találat. Az egyik védőnknél volt a korong, különösebben nem zavarták, de érthetetlenül olyan területre továbbította, ahol az ellenfél érte el először, majd három-négy lépés után ziccerből a kapuba lőtt. Ezt a húsz percet 13-9-re mi nyertük a kapura lövésekben, még így is. Voltak jó kísérleteink, de nekünk kevés lepattanót sikerült elérnünk. A kilenc lövésből bekapott négy gól ellenére Szuper Leventére egy szavunk sem lehet, nem miatta estek a gólok.

A záró harmadra ettől függetlenül kapust cseréltünk. A második szünetben egy-két emberrel külön is elbeszélgetett Ted Sator, mert olyan egyéni hibákat láttunk, amelyekről már ezerszer beszéltünk. Kiemelt fegyelmezetlenségek voltak ezek, amelyeket légiósok vagy rutinos játékosaink nem engedhetnek meg maguknak.

A harmadik harmadban védekezésre állt át az ellenfél. Mentünk, próbáltunk, helyenként beszorítottuk őket a kapujuk elé. A második gólt Kovács Csaba remek villanása után szereztük. Ezután is voltak gólszerzési lehetőségeink. Az emberelőnyös alapjátékunk jó volt, ezúttal nem két, hanem három sorral játszottunk fórban. A Nagy-féle fiatal sor is szerepet kapott, hol jól, hol kevésbé jól oldotta meg a feladatot. Ennek köszönhetően az első két sor koncentráltabban tudott az előnyökben játszani. Ez a húsz perc is részünkről volt aktívabb, 7-4 volt a kapura lövési mutatónk.

Bosszantó vereség volt ez, mert ellenfelünk nem játszott sokkal jobban nálunk."

22 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jelen esetben abszolút elhiszem amit Énekes Lajos mond, a statisztikákból is az derül ki, hogy ezt a meccset egyéni fegyelmezetlenségek sora miatt vesztettük el és nem azért mert rossz lett volna a taktika, vagy erőnlétileg nem bírtuk volna. Öröm az ürömben, hogy a olayoff olyan messzeségbe került, hogy most már igazából nincs vesztenivalója a csapatnak a hátralevő meccseken.
Kint voltunk az emberhátrányokból talán egy volt kétséges, a játék gyenge volt mindkét oldalról. Elkéne gondolkodni azon h egyedül a fiatal sorunk tudott felálni emberelőnyben, Szuper sztem 2 gólban benne volt. Az utolsó harmadokban azért vagyunk rendre jobbak mert addigra eldőlt a meccs és nem kell a másik félnek törnie magát.
Nem kellene a játékosokra hárítani mindent"Lajos"!Olyan van ,hogy az embernek rossz napja van vagy rossz hete,de ne mesélje már Énekes úr,hogy az év elején jól szereplő Volánban ténykedő hokisoknak 2 HÓNAPJA rossz napja van!!!!!!!!!!Ez kamu! Tessék nyugodtan repülőjegyet rendelni Sator úrnak azután irány haza.Felesleges belövöldözni a korongot és ha valaki odaér akkor jó ha nem akkor nem.Ez megy Amerikában de itt nem.Rajtunk kívül senki nem csinálja ezt.Kergetőzünk a kapu mögött a palánknál mint a kutya a saját farkával,ez vicc.Ezek a hokisok mind sokkal többre képesek mint ahogy most játszanak,csak hagyni kéne kibontakozni őket.A lényeg:Sator irány haza!!!Vidd a Bonit,Byström-öt meg tied lehet a Benk is segédedzőnek meg viheted e Lajost vagy a Kógert!HAJRÁ VOLÁN!
Remélem nem 2 évre írtak alá Satorral... Jövőre inkább vmi észak európai edző kellene ide. Ezt a korongbelövöldözést tényleg csak tőlünk látom, akárhány videót nézek meg az osztrákoknal mindig vamelyik klasszis hozza fel egyedül a korongot. Nálunk csak néha szegik meg a belövöldözősdit a magyar játékosok.
Egyetértek Yeti2-vel. bár tudom ezért megint kapok a fejemre. De mint már régebben irtam én birom a kritikát. :D
A másik amit hibának vélek,hogy az ellenfelek közül szinte elvétve akad aki a kapu mögé szándékosan bemegy. Amint a kapu mellé érnek adják is vissza középre vagy hátra lövésre a vonalhoz. Mi ezzel szemben bemegyünk a kapu mögé,majd a palánk felé visszafordulva az érkező társnak adjuk aki ugyanezt csinálja visszafordul a palánk felé. Így egyre kijjebb szorítanak minket,és a palánk miatt még "menekülési út" se marad odaszorítanak és a korong már nincs is nálunk. Sajnos ez a taktika eredményes lenne (lásd:NHL) ha nálunk is csupa izom 110Kg támadóink lennének,de nincsenek. Nekünk a kombinatív ha úgy tetszik cseh,orosz stílus fekszik. De ezt nem csináljuk vagy nem engedik.
Én nagyon örülnék egy szurkolói ankétnak ahol ezeket a kérdéseket fel lehetne tenni a vezetőségnek,hogy miért erőltetik azt ami nem megy. Ja és miért erőltetik a Benket amikor annyira gyenge,jöjjön inkább a Fodor(ezt nem tudtam kihagyni).
jager, rossz hírem van a számodra: Sator mesterrel 2 évet írtak alá!Érdekesek ezek a Lajos féle elemzések.Meccsről meccsre step by step okosan kielemezi ugyanazon hibákat amikből a gólokat kapjuk rendszeresen.Nem lehetne esetleg a kezdő sípszó előtt felhívni rá a csapat figyelmét???Az a legnagyobb baj, hogy a csapat nincs csúcsformában,anélkül pedig nem lehet ebelben meccset nyerni,(max 10fodulónként 1-et )mindig majd 100%-ot kell ( ene ) nyújtani hozzá,most pedig a csapat tudásának cirka 30-40%-át adja ,ez pedig édes kevés.Még így is hazai pályán sokáig egálban vagyunk,sőt sokszor fölényben is a gazdagabb jobb nevű játékosokkal felálló osztrák csapatok ellen,de mig mi kihagyjuk a ziccereket addig ők belövik azt az 1-2 t és megrogyott a csapat és game over.Nálunk hol a csatárok jók, de akkor a védelem ,és Łevente bakizik, hol Szuper véd szuperül,de akkor meg képtelenek vagyunk gólt lőni,és ilyenkor rendszeresen jön az aktuális előkészítő korosztályosokat is megszégyenítő egyéni bakik sora,és már 2-3 góllal vezet az ellenfél,elment a meccs,mint ahogy elment a 8ba kerülés lehetősége is,és ezt Lajos is sator is tudja de mivel edzők nem mondhatják ki.Sokba került a salzburg elleni fight night most látszik,ezen ment el a hajó egyrészt.Másrészben pedig a hajmeresztő emberelőnyös dolgainkon,ill. ha ziccerbe kerülünk (előfordul nem egyszer) nem helyezzük a korongot, hanem izomból középre a kapus hasába ,mindegy hogy 1méterre állunk tőle vagy 10 re.Elkellene magyarázni a csapatnak,hogy a korong csak vulkanizált gumiból áll,és nincs páncéltörő tulajdonsága! Lehet a lövési statisztikánk 33-15ide,ha a 33lövésünkből 32középre ment, mig az ellenfél sokkal kevesebb kisérlete hatékonyabb volt,mert ésszel helyezték őket. Mivel a 3 sajnos márcsak néhai konkurencia közül velünk ellentétben mindegyik fodulóban szereznek pontokat,így fordulórol fordulóra tovább nő a távolság köztünk és az ígéret földjét jelentő 8ik.hely közt.Mostmár a csapaton semmi teher nincs, játszhatnak felszabadultan, egy cél lehet a realitás,ne szakadjunk le nagyon az utolsó előttitől,azaz ne legyünk tök utolsók.Bármi más elvárás ettől a gárdától hiú ábránd.
Én is szeretem kritizálni a csapatot, persze a maga pozitív értelmében, és egészséges keretek közt. Úgy gondolom az egészséges kritika előrébb visz, egy két szurkoló ezt másképp gondolja, szíve-joga.
Tökéletesen egyetértek "munkagep" kolléga kommentjével mert valóban el kellene felejteni a rájátszást mint kényszer tényezőt a játékosok válláról. (Ez persze számomra azt is jelenti, hogy fejben nem elég profik, ezért bukdácsolunk a közvetlen riválisokkal szemben. Az okokat nem firtatom -persze véleményem van- de én nem szeretek személyeskedni, pláne a részletek ismerete nélkül.

A playoff feledése egyfelől mint ötlet furcsának tűnhet, de másik oldalról pedig lehet oldaná a játékosok görcsösségét, eredmény kényszerét. Szerintem ez akár win-win megoldás is lehetne a hátralévő meccsekre mivel mi szurkolók felszabadultabb, "csibészebb" Volánt látnánk, és a csapat is szorgosabban gyűjthetné a pontokat a jelenleginél. Most attól persze eltekintve, hogy meglátjuk ez mire lesz elégmert szinte csak matematikailag van esély a 8. hely megszerzésére.

Én mindenesetre egyvalamit rühellek, az alibi játékot, és ezt nem is szeretném a későbbiekben sem látni kedvenc csapatomtól. Ha viszont elvész az uccsó (matematikai) esély is akkor a fentiekből számomra az tűnik ki, hogy lesz ami lesz.. na ez azért gáz (mégha el is zárták)!!
Tegnap az Olimpija pontot szerzett, büntetőkkel kapott ki, így már 3 pont a hátrányunk a 9. helytől is. Vasárnap nyerni kellene Ljubljanában, mert különben nagyon leszakadunk tőlük.
A csatár és gólszerzési gondunkat jelzi, mostanra a Volán a legkevesebb gólt szerző csapat a ligában(93), pedig a Graz sokáig mögöttünk volt. A kapott gólok tekintetében is hátulról vagyunk a negyedikek(140).
Vagy előről a hetedikek. Az már playoff hely lenne, ha arányosan gólt is lőnénk...
.." a záró harmadra ettől függetlenül kapust cseréltünk ". -Énekes úr:-9 lövés..4 gól.!! 56%. " -a kilenc lövésből bekapott négy gól ellenére Szuperre egy szavunk sem lehet.."- akkor miért cserélt az edző?? Ilyen teljesítménnyel is elégedettek Szupertől?? Még rossz nyilatkozatot nem hallottam Énekestől Szuper felöl!! Ezt hívják fényezésnek, ködösítésnek a közvélemény felé...vagy a nyúl viszi a puskát???
Azért az tetszik, hogy oda értünk a hokival mint a focival már mindenki ért hozzá ebben a szép országban.Még azok is akik még korcsolyát sem húztak a nagy büdös patájukra.Határozott véleményük van a taktikai és technikai kérdésekről, hiába, ez a sok okos ember országa. Én a magam részéről csak azt "tudom" megítélni, hogy a fiúk a jégen húzzák-e a belüket vagy sem.Abban pedig biztos vagyok, hogy a csapat és a játékosok egyénileg is fejlődtek az elmúlt évekhez képest.
A magam részéről minden meccsen kint vagyok és örülök, hogy ilyen színvonalú mérkőzéseket láthatok élőben.
Ezért részemről köszönet illeti a Volán összes játékosát és a vezetőséget egyaránt.
Remélem jövőre is ebben a bajnokságban indulunk.
Ha tehetném már most megvenném a jövő évi bérletemet.
A sok okoskodó ócsároló menjen vissza foci szurkolónak!
Azért Szuper védelmébe ,annyit,hogy ő nem ehhez van szokva, általában jó csapatokban játszott(nem azt mondom h a volán nem jó) de mindenkit megvisel ,hogy ha nyeretlen a csapat ,mindenki idegesebb ,görcsösebb ,fusztráltabb az idő előrehaladtával, ők is csak emberek. A legutóbbi tv-s közvetitésen, ahol a graz-tól kaptunk ki, Szuper nyilatkozott és amit mondott,ahogy mondta meg az arcát elnézve eléggé meg volt törve, és sokszor nem az erőnléttel van a baj ,hanem fejben ezek a dolgok megzavarják az embert és ezért a koncentráció nem a max.
@amatörmedve: Azért nem hinném, hogy a jégkorong- őrültek mind a fociból jöttek volna ide... Aki pedig jégkorong- őrült (mint én is) az már több 100- 1000 NHL, DEL, válogatott, stb meccset látott már, azért csak mondhat véleményt a taktikáról vagy az elképzelés teljes hiányáról. Sztem pl a Graz elleni TV-s meccset nemigazán lehet semmivel se védeni. Azt, amikor be sem tudjuk vinni a korongot, meg csak lövöldözünk kapu mögé, még a tavalyi Volántól sem vártam volna. Ettől függetlenül szép szezonnak járunk a vége felé, amiért minden játékost és edzőt köszönet illet, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kritika bárkivel szemben
Részemről a pont amatőrmedvénél. Ennyit tudunk (játékosok, edzők, vezetők), ennyi lóvénk van és a siker tavaly rosszabb mutatók mellett sem maradt el. Nem azt írtam a hozzászólásaimban én sem, hogy nem lehet kritizálni, hanem azt, hogy nem kell személyeskedni. Most éppen Szuper, Benk a terítéken. Honnan tudjátok mi van mögötte? Vagyis a részletek ismerete nélkül hallgassatok, mert akkor bölcsek maradhattok. Az EBEL szinvonala annyival magasabb élményt nyújt a szurkolóknak, hogy sztem még igy is köszönet az élményért és azért, ahogy a volán játékosai hozzáállnak a játékhoz. Hibázik, istenem, ember! Egyébként csak az hibázik, aki csinál is valamit.
Fradi-Matenek
Úgy gondolom azért nem kell Szuper Leventét ennyire fényezni, hogy Ő jobb csapaptokhoz van szokva, itt kell bizonyítani, ha ide szerződött, igen előfordul,hogy rosszabbul megy, de ez mindenkivel megeshet. Az erősebb bajnokságokban,
nem mutatott túlsokat. Pl.Malmőben sem védett sok
meccset, Del-ben sem alkotott maradandót, az olasz
bajnokság gyengébb mint az Ebel akkor nem tudom miről beszélünk.Az egész szezonban dédelgetve, pátyolgatva volt pihenőt kapott, nem úgy mint a tavalyi szezonban védő kapus.Viszont Ő nagyon jól van előtérbe helyezve lásd É.Lajos nyilatkozatai.
Nemtom, nekem valahogy nem tetszik Levi helyezkedése, mozgása az utóbbi meccseken. A tavalyi sapporói formához képest, amikor lövés se nagyon jött ki róla, most korántsem annyira jó. Persze, ha a védő az orra előtt adja el a korongot vagy éppen esik el a pakkal az ütőjén, arról nem ő tehet. Benk már régóta így muzsikál: sztem hajt ő rendesen, csakhát alig jön össze neki valami. Olyan mint Theodore az előző 2 NHL- szezonban, mintha meg lenne átkozva.
"a szurkoló szurkoljon, a játékos edződjön, az edző meg eddzen" mint megtudtam korábban :)
Kedves banyszi!

Nem tudom Te mint pontoztál amatőrmedeve kolléga kommentjéhez :-)) Biztos nem vagyunk futballhuligánok, és talán még ismerjük is testközelből egy páran ezt a sportot.

Én még mindíg nem értem egyesek miért vannak felháborodva a kritika miatt, pláne, ha az tisztességesen van megfogalmazva. Én nem mondom, egy két ember - a meccsen is - elragadtatja magát, de ettől függetlenül meg lehetne tanulni talán más ember véleményének tiszteletben tartását is. Én például soha nem ócsároltam egy embert se a csapatban (és nem is fogok), de csak akkor írom, hogy elégedett vagyok a fiúkkal, ha ez tényleg igaz.
És csak egy példa, hogy engem spec. miért nem érdekel a háttérinfó! Már ne haragudj, de a Volán managementet és a játékosokat se érdekli, hogy a szurkoló honnan szedi össze a bérletre vagy a jegyre a pénzt, a lényeg hogy megvegye. mert részben ebből él, ez a biztos bevétel a mai napokban .... Mi részünkről pedig, fontos hogy szórakozzunk, ki legyük szolgálva, mert ez is a szórakoztató ipar része (Ted Sator kb. másfél hónappal ezelőtti nyilatkozata is valahogy így szólt).

Végül id. Ocskay-val egyetértve ha a játékos a belét húzza a pályán akkor -eredménytől részben függetlenül - a szurkoló is elégedett!
Szerintem ez ilyen egyszerű, a név szerinti szúrkálódások pedig tényleg sokszor gusztustalanok, de egy profi játékos nem veheti fel, mert neki a játékkal kell foglalkozni. Ha az rendben, akkor pedig mosolyogva mehet le a pályáról eredménytől függetlenül.

adjunk hálát azért hogy a legnagyobb parasztok akik eddig a lelátón ontották magukból a fikát már a zinternetten is oszhatjak az észt

ted sator egy kimagasló tréner, ezt többször is bebizonyította, nem az ő és nem a játékosok hibája hogy a szezon eleje után észbekapott a többi csapat akik már évek óta ezen a szinten hokiznak

köszönjük az izgalmas meccseket srácok, HAJRÁ VOLÁN!

süti beállítások módosítása