HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vienna Capitals–Alba Volán 5-2

2009.01.06. 21:01 D. Gromov

A magyar bajnok a második harmadban kétszer annyit lőtt kapura a Vienna Capitals elleni bécsi mérkőzésen, viszont négyszer annyi gólt kapott. Ezt a hátrányt nem lehetett közömbösíteni sem előtte, sem utána. A 8. helyezett Graz már nagyon messze van.

Az Alba Volán szurkolói mindinkább egymásnak ugranak (a kommentek egy része egyre keményebb, ahogy jönnek a vereségek), különösnek tűnik ez kissé, hiszen sokkal jobb a csapat, mint egy évvel ezelőtt – még akkor is, ha a bravúros szezonkezdet után nyilván többet vártunk. Az EBEL-playoff még mindig nem úszott el teljesen, de a 8. hely valóban erősen távolodik. Ebben nem is annyira a fehérváriak érthető bukásai, mint inkább a Graz soron kívüli győzelmei játszanak vezető szerepet.

A Vienna Capitals négy másodperccel az első harmad vége előtt szerzett vezetést – az a Riihijarvi lőtte a gólt, akit néhány hónapja hiába próbált megszerezni id. Ocskay Gábor –, és ezt nagyon ki szerettük volna egyenlíteni a második felvonásban. A statból úgy tűnik, lőttünk, mint a veszedelem, csak éppen nem találtunk, nem úgy, mint a Vienna, amely hét perc alatt vágott négyet. Ezután Martens szépített, de a második szünetre mégis mínusz néggyel mentünk le. A harmadik menetet megnyertük, Kovács Csaba gólja mindazonáltal sok örömet nem okozhatott, 5-2.

A további eredmények: Klagenfurt–Jesenice 6-3, Villach–Linz 8-2 (ez egy megdöbbentő eredmény, következő ellenfelünk a Linz lesz), Red Bull Salzburg–Graz 2-3. Az Olimpija–Innsbruck meccsen baj volt a jéggel, a poszt publikálásának pillanatában még tart a csata, 2-2-re állnak, ez sem jó nekünk.

26 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem kissé bulváros a megjegyzés, hogy egymásnak ugranak a szurkolók. Kb 10-en kommentezgetünk, és csak a vereség miatti frusztráció miatt volt némi vita. Szerintem szó sincs komoly nézeteltérésről - mint mondjuk az utánpótlástopikokban.
a fenti cikkhez hasonló kommentem volt épp az imént a hivatkozott fórumon
Egyetértek Kcs-vel nincs itt semmi komoly vita,hisz mindenki egyet akar: Hajrá Volán
különben is,

Hajrá Volán!
Nagyon jó lenne bekerülni a play-offba, de ha nem sikerül, az sem katasztrófa. Remekül küzdenek a srácok, a légiósok pedig jövőre úgysem jönnek vissza. Én a csapatot szeretem és a hangulatot, amit azok az emberek teremtenek akik szintén A CSAPATOT szeretik, nem csak az eredményeit. Hajrá VOLÁN!
Tiszteletem!

Először is kedves KCs, azért szerintem többen kommentelnek mint 10en, de a komoly oltások általában Énekes edző úr értékelése kapcsán írt cikk kommentjei jelentkeznek, amiket személy szerint én sem értek, hiszen fényévekkel jobbak vagyunk mint tavaly, jóval kevesebb pénzből is, hiszen az EBELes klubbok nagy része azért főrészt a minőségi légiós sorokkal tartja magát míg mi elsősorban csak saját fiainkból gazdálkodunk. DE!
ez nem baj hiszen ez jól jöhet még az A csoportos VB kieséses szakaszára (mert ez a realitás, kövezzetek meg érte), továbbá azt azért ne feledjük korábban Palkó is megszólalt egy cikk kapcsán melyben kifejtette hogy "10 éve itt lenne a helyünk" (mármint az EBELben) és ezért sok olyan alap hiányzik amiket nem lehet csakúgy másfél esetleg két év alatt behozni...
szerintem ne szóljunk bele, elvégre a csapatvezetőségnek ez a szakmája, talán értenek hozzá, várjuk ki a szezon végét, és inkább örüljünk, hogy van végre egy abszolút nézhető remek ki honi jégkorong ligánk, egy jó volánunk, és egy egész ügyes kis A csoportos válogatottunk, akik top20asok (iihf), úgy vélem ez a szitu, de ha tévedek, hát akkor "az vesse rám az első követ..."

u.i.: HAJRÁ VOLÁN!!!
Nekünk már nem kell figyelni sem a grazot, sem a ljubljanat, sem az innsbruckot.Ugyanis közülük velünk ellentétben,mindig nyer valaki,vagy valakik az aktuális fordulóban.Így meccsről meccsre jobban távolodik a 8ik.hely, de még a 9ik is.Lehet többet lőttünk kapura mint a bécs,de ők gondolom nem minden szögből a kapu közepére löttek,mint ahogy mi tesszük ,ahonnan a kapus elsem tudna ugrani mégha akarna akkor sem.A mi kapu közepére tartó lövéseink hatékonysága olyasmi,mintha a vőlegény logó nemiszervvel menne nászéjszakára,és várja a csodát, hogy véletlenül elsüljön, és betaláljon.Rajtunk már csak a csoda segíthet,és olyan " váratlan " győzelmek, amiket mostanában zsinórban arat a Graz, de lássuk be nekünk még a "kötelező " hazai pályás meccsek sem mennek,mit várnánk el idegenben???Ugyanugy 10ikek leszünk,mint a múlt szezonban, de nem cirka 35ponttal leszakadva a mezőnytől,hanem csak 10-12-vel ,ha ezt nézzük ez is fejlődés.
szerintem is kár a többieket sasolni, először a saját portánk körül seperjünk össze, de azért ezt a kritikus hangnemet szerény személyem nem igazán érti, elvégre én az eredményei ellenére ugyanúgy szeretem ezt csapatot, meg az egész milliőt ami körülveszi, igaz roppantul elkedvtelenedem, ha nem jő össze egy-egy győzelem, de hát istenem azért én a csalódottságom nem egy fikázós kommentben vezetem le mert a karosszékből azért könnyű dumálni semmint kiállni a jégre és csinálni, ezt azért ne feledjünk el...
Lehet ehhez még bármit is hozzáfűzni?! Mindent leírtatok. HAJRÁ VOLÁÁÁÁÁN!
Laci ha a csapat annyira játszana jól,mint ahogy te szurkolsz nekik, 10ponttal állnának a Kac előtt
Szerintem tényleg nem kéne most sírni, ennyi,elúszóban a rájátszás.De sztem sokat fejlődtek a magyar játékosok idén.Itt nem Palkóra meg Ocskay-ra gondolok,hanem Kovácsra ,aki egy ideig a legeredményesebb góllövője volt a Volánnak,ami eléggé ritka esemény az elmúlt évek tekintetében.Fekete sem játszik rosszul.Legalábbis én roszabbra számítottam mikor leigazolták.Van a volánnak majdnem 2 jó magyar sora, és tavalyhoz képest nagyot javultak a srácok, legalábbis sztem
Reális az eredmény... Mindentől függetlenül az összes hazai meccsre ki fogok menni és továbbra is próbálom csábítani az ismerősöket.

Hajrá Volán!
Sziasztok! Hajrá Volán!!!!
Nekem Süti és Sofi játéka tetszik nagyon a Volánban, ők fejlődtek magukhoz képest legtöbbet, szerintem.
De igazatok van, hogy értékelni kell, hogy ilyen ligában fejlődik egy magyar csapat (több magyar csapat kellene). Én személy szerint annak is örülök, hogy nincsenek már idén akkora zakók, mint az előző idényben.
Hajrá Volán!
Én pl. a Dead Bulls elleni meccsen arra lettem figyelmes, hogy Sofi iszonyatosan gyors tud lenni. Lehet, hogy a DB legrosszabb játékosait, de tény hogy nem egyet legyorsult. Ezt nagyon jó volt látni. :)
@ifjvit: egész szezonban ilyen volt! sofi brutál gyors és ez negyon tetszik, meg a kitartása, hirtelenhargúsága is tetszik! szm nagyon sokra fogja még vinni! eddig mindenkit lesprintelt akivel úgy alakult!
Sofi nagyon jó játékos!-még technikailag fejlődnie kell, de hát pont erre jó ez a liga. Egyébként szerintem Focival volt teljes az Ő játéka,vele úgy tűnt jól megértik egymást a pályán és szép dolgokat műveltek. Sokat javult Jobb Dávid is a szezon kezdetéhez képest. Reméljük, hamar beérnek a fiatalok és akkor nem kell aggódni a következő generáció végett sem. Hajrá Volán!
Sajnos tényleg úgy néz ki, hogy elúszik/elúszott a play-off, de így is óriási a fejlődés a tavalyi idényhez képest, amikor fényévekre voltunk még a 9. helytől is, és rendszeresek voltak a kínosan nagy arányú vereségek. Mindenki látja a fejlődést, az ellenfelek edzői is rendszeresen elismerően nyilatkoznak a Volán játékáról.
Kevin Gaudet, a Capitals edzője a meccs után: "Ahogy mindig, a magyar csapat ezúttal is küzdött, de szerencsénk volt. A második harmadban kiegyenlíthettek volna, ám a második gólunk után elment a kedvük, és ezt követően nem volt nehéz dolgunk. A Volán azonban sokkal jobb csapat, mint az előző szezonban. Akkor még nem voltak elég jók ehhez a bajnoksághoz, de most már igen. Csak az a kis plusz hiányzik, hogy a rájátszásba is bejussanak."

És ami a válogatott, és a jövő szempontjából nagyon fontos, a fiatalok szépen fejlődnek. Sofron már most is erőssége a csapatnak, egy rutinosabb sorban szerintem a pontok is jönnének. Jobb rengeteget fejlődött a szezon kezdete óta, most már stabilan játszik (ez különösen örvendetes, mert fiatal hátvédekből elég szegény a felhozatal). Nagy Gergő se rossz szerintem, neki elsősorban fejben kell gyorsulnia. Hegyi sajnos nem kap elég lehetőséget, pedig benne is lenne fantázia, hasonló a stílusa, mint Sofinak. Benk elég régóta gödörben van, vele kéne valamit kezdeni. Összességében azért ez így nem rossz, és ezek a játékosok 1-2 éven belül meghatározó szerepet tölthetnek be a válogatottban, ha így folytatják.

Bocs, de szómenésem van :D
Ez a Volán többre képes, ezért nem vagyok elégedett azzal, hogy jobbak vagyunk, de mégis 10-ek...

1. Az edzőt már rég el kellett volna küldeni.
2. Szupert már rég hanyagolni kellett volna (erre most az 5. gól után hozzák le, Hetét 15 perc után lehozták, amikor 3-at kapott..)
3. Ha nincs a Salzburg meccs utáni eltiltás, akkor kb. 5-6 ponttal több lenne.
4. Ha tudnánk PP-ben egy kicsit játszani, akkor lenne még szintén 5 pontunk.

Sajnos ezek összefüggő dolgok, de az világos, hogy vagy 10 meccsen vesztettünk pontot/pontokat a saját hibánkból.... :O
Minden tisztelet és köszönet a csapatnak az eddigi fantasztikus szezonért! 32 pontunk van, nem hiszem, hpgy sokan álmodni mertek volna ennyiről, sőt én még azt se hittem volna- bár még 12 meccs hátra- hogy végig bírják ezt a heti 3 meccses zúzást. Viszont Sator remélem ezek után több hangsúlyt fektet az osztrákok taktikai/stílusbeli elemzésének, hogy a VB- n elkaphassuk őket!
Hajrá Magyarok!
Az este én is kintvoltam a meccsen,nem akarom felsorolni a hibákat,ezt a játékosok meg az edzök jobban tudják mint én.
Szerintem a play-off a letiltások után uszott el (ha egyáltalán eluszott)ez nagyon megtörte a csapatot,heteken keresztül 3 sorral játszottak.
Elolvastam az egész kommentet amit irtatok,és pozitivan tudom levonni hogy szinte mindenki pozitiv hozzáállással van a csapathoz,ez nagyon jo.
jágör68: nem értek velet egyet hogy az edzöt rég elkellett volna küldeni,szerintem Sator nagyon jo edzö,az pedig igaz hogy Zolikának több esélyt kellett volna adni,de viszont neki még nagyon kevés a tapasztalata,Leventének pedig ez meg van,ez pedig ebbe a ligába nagyon sokat számit!
Na hát akkor Boldog uj évet mindenkinek!
Üdv.kapusLaci
balu5 Jóvoltából minden lényeges kiderült : „Kevin Gaudet, a Capitals edzője a meccs után: "Ahogy mindig, a magyar csapat …küzdött,… a második gólunk után elment a kedvük,…kis plusz hiányzik, hogy a rájátszásba is bejussanak."” Meggyőződésem, hogy ez a kis plusz nem a játéktudásból hiányzik. A csapaton igen nagy pszichés nyomás van, amit már sokan nem bírnak. Nem lehet mindig erőn felül teljesíteni. Nem lehet a végtelenségig úgy játszani, hogy csak a csoda elfogadható. (Szerintem ennek jele a gyenge PP és az „elment a kedvük” is.) A Volánt nem féltem (ha idén nem, majd jövőre), de a válogatottat igen.
Régóta nem szóltam hozzá a meccsekhez /ha csak a negatívumokat látom/, de a néző jó mérkőzésekre kíváncsi...a tegnapi után szólnom kell.Szerintem a 8-ba kerülés elszállt!!Az edzők nem tudnak motiválni,fásult, leült csapat.Elképzelés nélküli játék volt tegnap is.Kevés az a helyzet, melyből gólt lehet lőni..,ha az állandók /gólszerzők/ nem lőnek gólt, ki lőjjön??-A kapus Szuper pedig botrány ahogy véd.4-5 gól az átlaga, a százaléka 83-78% csökkenő tendenciával..mégis élvezi a bizalmat.Azt látom az egyéni érdek /Szuper/ előnyt élvez a csapatérdeknek.Elgondolkodtató..., viszont a szurkolót becsapják...
@üveg: Levi 34 meccsen védett, 3,2 a gólátlaga, 89,74% a védési hatékonysága. Ez valóban nem extra teljesítmény, de azért nem olyan gyászos, mint ahogy állítod. És igen, csökkenő tendenciát mutat, mint ahogy az egész csapat eredményessége is, de szerintem a Levi mutatói sínylik meg a csapat gyengébb játékát, és nem fordítva. Rengeteg olyan gólt kapunk egyéni védelmi hibákból, eladott korongokból, amikről a kapus nem nagyon tehet. A szezon elején sokkal stabilabb volt a védekezésünk.

Egyébként az a kis plusz, amiről Gaudet is beszélt, a pénz, illetve az ezen vehető minőségi légiósok. Nem véletlen, hogy Riihijarvi-t nem tudtuk megszerezni, és inkább a Capitals-be igazolt...
@balu5: meg rengeteg olyan gólt kaptunk, amit védeni kellett volna. A jégkorong egy olyan játék, hogy vannak meccsek, amit a kapus hoz! Na most idén Levi egy meccset sem hozott. Becze hozott egyet, ennyi a termés, ez látszik a helyezésen is, hiszen sokszor olyan lélektani pillanatban kaptunk potyát, hogy elment a meccs..
süti beállítások módosítása