HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: Semmi különössel nem készülünk

2009.01.04. 14:43 F. Kapus

Nincs sérült a csapatban, de Benk András továbbra is lázas beteg, tudtuk meg Énekes Lajos edzőtől a szezon legjobban várt EBEL-mérkőzése, az Alba Volán-Red Bull Salzburg előtt. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondása szerint részükről nincs különleges készülődés a találkozóra.

Kezdjük a sport részével, Énekes Lajos mérkőzés előtt helyzetjelentésével: "Szuper Levente betegség, Horváth András kisebb sérülés miatt kapott plusz egy pihenőnapot a villachi mérkőzés után. Szuper már jól van, Horváth a lábára kapott egy ütést, de ő is túltette ezen magát. Ezúttal is Fodor Szabolcs marad ki a pontszámok miatt, és sorösszetételében is ugyanazzal a csapattal kezdünk, mint legutóbb Villachban, nincs okunk változtatni.

A pénteki mérkőzés után hajnalban értünk haza. Szombat délután és a meccs délelőttjén edzett egyet a csapat. A vasárnapi mozgáson látszott, hogy egy hosszú utazás utáni második napon vagyunk. Ilyenkor mindig tompább a csapat, de erről nem a játékosok tehetnek, ez az élettanból adódik. Nem kikerülhető, de igyekszünk feloldani a problémát, és mihamarabb átsegíteni ezen a srácokat. Remélhetőleg a mérkőzésen nyoma sem lesz a tompaságnak.

Továbbra is az emberelőnyös és -hátrányos helyzetek egyszerű, fegyelmezett, gyors megjátszását kérjük a csapattól. Fontos lesz ezen szituációk hatékony megjátszása. Ezenkívül pedig sokat kell kapura lőnünk, és fegyelmezetten kell játszanunk. Tudjuk, hogy a vendégek nincsenek jó sorozatban, mi több, az elmúlt négy meccsen mi kettővel több pontot szereztünk, mint a salzburgiak, de veszélyes lenne erre gondolnunk. Hiszen minden sorozat megszakad egyszer, de jó lenne, ha ez nem most következne be. Játékosaink nem pörgik túl a meccset a múltkori találkozón és az utána történtek miatt. Természetesen egészséges plusz motivációt jelent a bizonyítási vágy. Jobban kell koncentrálnunk, mint általában."

Ocskay Gábor szakosztályvezér a találkozó rendezési körülményeiről kérdeztük először. "Semmi különössel nem készülünk, nem lesz különbség ahhoz képest, ahogy az eddigi EBEL-meccseket rendeztük. A múltkori Salzburg-mérkőzés szankciói utáni hihetetlen mértékű összefogás és a reakciók miatt is biztos vagyok benne, senki nem akar rosszat a csapatnak. Ezzel együtt folyamatosan fel fogjuk hívni a közönség figyelmét arra, hogy milyen büntetéseket von maga után, ha valaki dobálni kezd vagy nem megfelelő szurkolói magatartást tanúsít.

Természetesen ha az edzőt kifütyülik majd egyesek, azzal nem tudunk mit kezdeni. Az egy olyan dolog, amely máshol is előfordul. Mint ahogy azóta jártam elég sok EBEL-meccsen, például Ljubljanában, ahol sokkal nagyobb rendbontást és dobálást láttam, mint a Red Bull elleni volt Székesfehérváron. Egyértelműen túlzott volt a csapatunkat sújtó büntetés, ebben közrejátszott a tévéközvetítés is, és az, hogy a salzburgiak a ligában erős érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek.

De az Alba Volán szurkolói addig a mérkőzésig is, és azóta is számtalanszor bebizonyították, hogy az EBEL legkulturáltabb szurkolói. Biztos vagyok benne, hogy vasárnap este is így lesz."

140 komment

Címkék: énekes alba volán ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozben kattintottam az ebel oldalara, jobbhian...
HAJRA AV
a Linz és a Jesenice is 2-0ra vezett. márcsak nekünk kénne vezetni 2-1re
Rebeket kiállitották durva játék miatt és még a Volán játszik durván.
De Sofit is kiküldték, nem?
Vége az 1. harmadnak, 1:1.
miért ment le Szuper 2 mp-cel a vége előtt? Vagy ez megint csak az EBEL honlap hülyesége?
zolika: tigris szeme már megvolt :)
igen persze csak azért irtam Rebek mert múltkor itt olyan rosszul esett szegény :) ja és azért sztem lesz megint bunyó én ennek nem nagyon örülök két páros kiállitás durva játék miatt. Az eredmény eddig jó és tartsunk a végéig. Ja és a Kacnak elkénne kapni a Grazot és ez sikerülni is fog nekik.
Progym-Stars 16-2-es kiállítási arány egy harmad után. Csak két percesekkel, a Stars ellen. Szerintetek ki vezet?
bocs az ismetlesert. Levi tenyleg lement a végén. Egyebkent lottek a tehenek egy golt amit nem vettek eszre talan meg ok sem. Bele kell huzni!
Palkó 22 gólos ezzel. :-)
azért ment le két másodperccel a harmad vége előtt, mert a salz kapu előtt volt a buli, és 6 emberrel talán könnyebb egy jó elhozatallal kapásgólt lőni.

scip: az a gól, amit a bíró megad. az első magasbot miatt nem lett volna gól, így gyakorlatilag visszakaptuk.
2. harmad kezdődik.
hali ekanai
ez igaz hogy visszakaptuk de akkor is hülyeség volt sztem 2mp alatt elég nehéz gólt lönni de mindegy a lényeg hogy nyerjünk.
kis csicsó 2 perc fogásért, 23:05
hátrányban vagyunk
eddig nem volt nagyon közvetités most meg már ketten is vagytok. Hajrá Volán!!
nagyon nagy tumultus a kapunkban illetve a kislesen belül. osztrákok nagyon örültek, de nincs gól.
@ekanai: örülök Neked, már azt hittem évi rendes szabadságodat töltöd. Hehe
tőlünk csicsó és nick, náluk latusa 2 percre. 5 a 4 ellen 2 percig
Tőlük 1, tőlünk 2 kiállítás. Gusztustalan, undorító, részrehajló bírók.
köszi banyszi :) sajna nincs mód szabira :)
hát igen ez egy kicsit megint gyanus. Na mindegy mutassuk meg hogy mi jobbak vagyunk mint a salzburg + 3 ember.
csicsó vissza az előbb, most a másik 2 " vétkes" is vissza mehetett. levi védése utána.
van livestream vhol? vagy hogyan lehet hogy van aki látja mi történik, nem csak élö szöveges közvetitést néz?
megint meg akarják veretni a volánt
hányadik percben járunk?
@MeLa:

akkor köszönjük ;)
Vége a 2. harmadnak, marad az 1:2.
A Ljubljana mintha visszaesett volna az utóbbi időben, a Graz x-re áll, nagyon kéne most a két pont( mondjuk mikor nem?).
Urak némi jellemzést a harmadról ha lehetne kérnem..
Köszönöm.
Miért volt hülyeség lehozni Levit? 2 mp bőven elég egy jó kapásra
Jön a 3. harmad. Hajrá Volán!
Jó lenne legalább kiegyenlíteni s utána birkozhatunk a második ponért!
Hát, 4 kapuralövés 20 perc alatt, ez nagyon kevés!Lőni kéne minden honnan! Majdcsak beakadna! De ezt úgy látszik a srácok nem hiszik el!
góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
43:46 Palkó lőtte Csicsó átadásából.


salzburgból 10 perc fegyaelmi a 16osnak.
Hajrá fiúk,(sajnos a Graz vezet,)mindent bele!!!
Izzik a csarnok, HAJRÁ VOLÁN!!
Palkó tartja bennünk a lelket, csak így tovább!
A Graz sajna már vezet 3-2 a KAC ellen.
Hurrááááááááá! Innen szép nyerni!
Sziasztok!

Szép volt Palkó! Remélem a Graz kikap, mi meg behúzzuk a meccset
Hajrá volán!
oléoléoléoléoléolé
47:50, továbbra is 2:2
Ismét hátrányban, szokás szerint.
A fene essen ebbe a Rebekbe, hogy gólt szerez.
Dani magasbotért miért kapott 2+2-t?
Gondolom, mert vérzett a srác
Nem hiszem el ezeket az emberhátrányokat, a Graz pedig szépen beütögeti az előnyeit...túl nagy lesz a szakadék.
2 perc emberelony! Aztan majd latjuk mi lesz. Nincs meg vege a mai jateknapnak!
2 + 10 előny nekünk
A Graz ezt is behúzta, nyernünk kell!!
Ki ez a Bútlend? Vmi nagy drabál védő?
Daryl-nek 14 meccs eltiltást!
Alba gólt akarok!!!!!
2:4. Kurva anyjukat. Ismét elcsaltak egy meccset.
emberelonybol nem tudunk!!!
A vb-ig javulni kell!
Bye- bye pléjoff... De azt a k. emberelőnyt nem igaz, h nem lehet beütni! Guerrireo, Martz, Süti nem nyomták ma annyira? Sajnos úgy látom az osztrák urak 2 millió EUR alatt nem adnak Playoff- helyet
Hátha nem tudunk 4 perc emberelőnyből gólt lőno, akkor nem is fogunk mecset nyerni soha!
Pedig 2-2 után reménykedtem a pontszerzésben.
Sajnos a Graz nagyon beleerősített, ma 0-2-ről fordított 3-2-re. Így nem tudjuk velük tartani a lépést.
Hát ez van sajna, megint nem lőttünk emberelőnyből gólt, pedig volt rá lehetőség! Én azért gratulálok a srácoknak, ha nincs az eltiltás bent vagyunk, sajna nem sikerült, bár még nincs vége. Kíváncsian várom a videót, hogy mi történt 55:33-nál, ha jól látom, fejre és nyakra ment a srác..
És a légiósok egy nagy 0-ák!
hagyjuk már ezt a légiós témát. A kisvolán 10-1re kikapott a Dunaújvárostól, kit lehetne onnan felnyomni? Ez van, ez a papírforma ilyen költségvetéssel, nem kell itt a világvégét látni.
Természetesen gratulálok mindenkinek.
Ennek ellenére a Graz ma is két PP-s gólt szerzett. Ez a különbség a 8. és a 10. között.
Tényleg javulni kéne mert ez a PP édeskevés.
Azért a Ljubljanát kapjuk el!:)
@munkagep: Jövőre több lesz a pénz? Szerintem nem és akkor mi lesz a célunk? Ugyanezt fogjuk mondani majd? Előnyök kihasználása nem a pénzen múlik pedig emiatt buktunk el elég sok pontot. Hajrá Volán!
Persze, hagyhatjuk a légiós témát, csak gondolom, annyit keresnek mint a Palkó, vagy a Csicsó.És a teljesítményük nagyon elmarad tőlük. Ez is pénz kidobás. Lehet, hogy egy ismeretlenebb, fiatal játékos legalább hajtana, és megbecsülné amit itt kap.
Szerintem azért azt is észre kéne venni, hogy most hol tartunk, meg tavaly ilyenkor hol tartottunk...
Meg azt a jó kis büntetést...
Meg azt, hogy ebben a ... országban ennyi siker után, miért nincs valami multi, aki látna a Volánban fantáziát? Pl. a Tré Mobil... Százmillió is sokat segítene... És a konkurencia már ott van a hokiban...
Kedden megvertük a listavezetőt, ma meg egy vállalható a "főcsapat" ellen...
Nincs ebben semmi szégyelnivaló...
Hajrá Volán!
@HAJNAL: csíkból kéne hozni egy Mihályt meg egy Szőcsöt újpestről egy Sikorcint, mindjárt lenne egy ütős 3.sor félpénzből.
Ja és a valágotottba is be lehetne nyomin két év után őket! Ha nincs ifi akkor egyesítsük hokiban a nemzetet.
Szerintem meg az eltiltáson ment el, de igazából mindegy. Mi gazdálkodunk a legkevesebb pénzből és így is majdnem sikerült. Nézzétek azt, hogy mennyit javult a játékunk tavaly óta. Ebből a ligából mi csak profitálhatunk, akár az első helyen vagyunk akár az utolsón. Jövőre meglesz! Hajrá Volán! Hajrá Magyar hoki!
Nem is szégyeljük magunkat, csak bosszankodunk, mert apró hibákon megy el a meccs. Persze, fejlődtünk tavaly óta, és ez sem kevés. Csak a sok vereség nem tesz jót a játékosok lelkének. Ha mindig veszítesz elveszted a hited. Ha nincs sikerélmény elmegy a kedvük. A multik meg csak magukkal foglalkoznak, nekik legyen több.
süti beállítások módosítása