HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Klagenfurt 3-2

2008.12.30. 21:32 F. Kapus

A listavezető KAC ellen a harmadik harmadban azt az Alba Volánt láttuk a jégen, amelyik a bajnokság elején fantasztikus eredményesen szerepelt. Kétgólos hátrányból felállva egyenlítettek a székesfehérváriak Kovács duplájával. A hosszabbítás végén pedig egy fantasztikus Ocskay, Palkovics akció végén megszületett a győztes gól is. Győzelemmel búcsúzott az Alba Volán az évtől.

Az első harmad elején óriási iramban játszottak az osztrákok, de Szuper Leventén nem jutottak túl. Hat perc után vette fel a ritmust a Volán, ekkor kiegyenlítődött a játék képe. A második húsz percben azonban hatalmas fölényt alakított ki a klagenfurti együttes, elsősorban akkor, amikor Martens hihetetlen hibája következtében vezetést szereztek a vendégek. Ettől a jelenettől megzavarodott a Sator-csapat, és örülhettünk, hogy csak kétgólos hátrányban mehettünk pihenni.

A záró játékrész elejétől látszódott, az osztrák rekordmajszter elégedett az eredménnyel, és nem ambicionálta az aktív folytatást. Nem így a Volán, a kékek rég látott lendülettel folytatták. Kovács első gólja után az következett be, mint a vendégek vezető találata után nálunk. Teljesen elvesztette a fonalat a gólt kapó fél. Hamarosan az egyenlítés is összejött, ismét Kovács volt eredményes, Guerriero ennél a gólnál is asszisztot jegyzett. Ezután közel járt a Volán ahhoz, hogy két hónap és négy napot követően újra rendes játékidőben nyerjen otthonában, de Swette mindent védett. Tegyük hozzá, csakúgy, mint Szuper a mi kapunk előtt.

A hosszabbításban sok helyzet adódott mindkét oldalon, a végén a két iker kilépett a védők között, és fantasztikusan higgadt játék végén Palkovics lőtte a kapuba Ocskay gyönyörű passzát. Az Alba Volán ismét bebizonyította, a világ legjobb sportjában nemcsak a tudás, az akarás is döntő lehet. Harmadszor győzték le Székesfehérváron a listavezetőt.

A riválisok közül az Innsbruck több vereség után ismét nyert, odahaza győzték le 4-1-re a Vienna Capitalst. Enél fontosabb, hogy a Graz 4-2-re kikapott Villachban, és hogy az Olimpija Ljubjana 4-3-ra nyert a Jesenice ellen, hosszabbításban, a szlovén rangadón. A maradék eredmény: Red Bull Salzburg-Linz 6-2.

76 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igen, igen, igeeeen!!!
Nyert a Ljubjana is
Remek végjáték volt, gratulálok az egész csapatnak!
ajjaj, úgy látom nyert a Ljubi
Szép volt fiúk, de ez még nem elég, be kell húzni a következő meccseket is, mikor ha nem most.Hajrá ALBA!
IGEN IGEN IGEN!!! Ez szép volt fiúk!
nagy grat! köv. meccs mikor és ki ellen?
Elég rég láttam a Volánt játszani, de itt mindig elolvasom a postokat. Fantasztikus győzelem volt, a szív győzelme!!! Lehet, hogy megfogtok kövezni de én a következő hibákat látom: technikailag, fizikálisan és taktikailag gyengébbek vagyunk az átlagnál! Ezeket a hiányosságokat a küzdeni akarásunkkal vagy tudjuk pótolni vagy nem. Az emberhátrányos szitukról ne is beszéljünk ... Szerintem a Volán taktikája az volt,hogy a szezon elejét nagyon megnyomják, amíg a többi csapat még messze nincs csúcsformában, aztán ez vagy elég lesz a playoff-ra vagy nem. Szerintem jó taktika volt, csakhát az eltiltások közbeszóltak! Mindenesetre fantasztikus a csapat, úgy érzem a légiósokra is átragad a csupaszívjáték! Ha bejutnak a rájátszásba akkor már túlteljesítik az elvárásomat, szerintem ennyi pénzből, ilyen kerettel, az eltiltások és az állandó bírói hátrány mellett tényleg csoda lenne! Dehát mint tudjuk csodák márpedig vannak!!! :-)
Elképesztő meccs volt! Iszonyatos fordulattal! :))))
Ja, a MOL csapatok ehhez képest sajnos 4-5 gól. :((( Mindegyik! Legalább! :(

Jó, meccs volt! Köszönjünk Léderer! :) -most komolyan-
Szép volt...,de csak az utolsó harmad ,meg a hosszabítás!!!
A védőink hajmersztő mutatványai már meccsről-meccsre riogatnak minket -Martens...néha elképesztő mit művelt !?!?- :(
Az emberelőnyös játék ,ha nem is volt katasztrófális...finoman fogalmazva se érdemel dicséretet !?:(

Ennek ellenére baromi jó ,hogy nyertek a srácok a listavezető ellen...kell minden pont !!!

Grat a srácoknak ....ja és a közönségnek akik szinte felrobbantották az csarnokot !!!:)
Gratula a fiúknak a harmadik harmadban való játékért, valahogy igy kéne a jövőben is....
Csodálatos,gyönyörűséges.Szép keretbe foglalták az évet a magyar hokisok.A vizilabda és a jégkorong a csapatsportágak kétágú kandelábere.
Nagyon Jók voltunk! Nincs hangom, kikiabáltam mindet!
Szép volt srácok!

Bár én csak TV-ből tudtam követni, de amikor Süti beütötte az egyenlítő gólt, majd szétrobbant a TV itthon! Csarnokban hangrobbanás+Léderer is ordít, visít, tombol.
Nem lehetett semmi a csarnokban!
Sziasztok.

Gratulálok a győzelemhez,de...

Martens egyenesen katasztrófa volt ma is. A gól az ő lelkén szárad.
Palkovics egy nagy nulla volt egész meccsen,és ezen az sem változtat,ha beütötte az utolsó gólt.
A védelmünk hát,inkább nem mondok semmit, volt egykét hajmeresztő jelenet.
Szuper is hibázott párszor.
Az emberelönyős helyzeteinket ilyen szinten be kell ütni,ez nem pénz kérdése.
Meg kell nézni egy NHL meccset,folyamatossan jár a korong,egyre beljebb szoritva az ellenfelet. Nálunk meg akadozva kifelé játszunk, és statikussan állunk fel kevés mozgással. Ezek se pénzkérdések.

Amit viszont még most sem értek,ha tudunk ugy játszani mint az utolsó harmad második felében akkor mi a francért nem tudunk igy játszani egész meccs alatt.

Én még mindig azt mondom ez a taktika,ez a játékstilus nem megy nekünk ezen kellene változtatni.A belövöm és majd lesz valami stilusra gondolok.

Kicsit kusza lett,de minden benne van amit le akartam irni.

Üdv:Zoli
Következő Villach SV jan.02. idegenben, aztán itthoni mérlőzés 2009 jan. 04. a Salzburg ellen.
Az nem semmi meccs lesz szerintem.
Hajrá VOLÁN!

@brunzwik: Szerintem az a baj, mint ahogy írtam is, hogy már nagyon fáradtak, nem tudnak rendesen koncentrálni, más okot egyszerűen nem tudok elképzelni.
@Bencito: A fáradtságra sajnos én nem tudom ráhuzni azt,ha eladjuk a korongot saját harmadunkban,vagy ha nem tudunk normálissan passzolni, nincs távolról egy rendes lővés a kapura, nem tudjuk kapuralővés elött megemelni a korongot,stb...
ÉS ezt mind a légiósaink is csinálják akiket ugye azért hoztunk mert jobbak mint a amagyer játékosok. de sajnos ez idén sem igy van, szóval szerintem ezek nem a fáradtság miatt vannak
@brunzwik: Tökéletesen egyetértek veled, sajnos tényleg ez a helyzet de örüljünk annak, hogy mennyit fejlődtünk tavaly óta, ha tudjuk tartani a tendenciát akkor jövőre biztos ott leszünk a playoff-ban. BUÉK Minden Fan-nak!
Ez a 2 pont nagyon kellett...
Nem értem azokat a játékosokat, akik érdemben nem tesznek hozzá semmit a csapat játékához, hogy mernek szabálytalankodni-szándékosan-??? Jelen esetben a Focira gondolok(de már többször kiakadtam a Hegyire, Jobbra is emiatt). Gusztustalan volt, amit művelt, elvéve ezzel 4 fontos percet a csapatától.
Palkónak nem volt élete meccse, de mikor kellett, villant-Csicsó segítségével.
Továbbra is HAJRÁ VOLÁN!!!!
@brunzwik: ezzel teljesen egyet értek!

De most nagyon örülök a sikernek! Szép volt fiúk és köszi! :)

Boldog Új Évet!

aztán meg kapjuk el a Salzburgot is! :)
Próbáltam kevésbé kritikusan fogalmazni, de Bencito, és brunzwik véleményével egyetértek..,sajnos nem megy nekünk ez a kanadai stílus(lödd be és utánna), de ami nagyobb gond hogy a légiósainknak se!?
...pff :(
Az emberelőnyeink meg tényleg túl statikusak, ami nem lenne akkora baj, ha a passzok pont ütőre mennének...aztán kapásból pufffff !:)
De...az se baj ,ha behasalják a korongot a srácok a kapuba, csak jöjjön az a két(egy)pont, az összes hátralévő meccsen !!!! :)))

Hajrá Volán !:)
De ki az a Benk András? :)
Gratulálok a csapatnak!De én is azt kérdezem, miért csak a szépítő gól után haltak meg a pályán?Süti volt a meccs hőse!!
MÉG MÉG MÉG MÉG több szupet levi vs kangyal (asszem) ölelgetést:D:D:D GRTAGRATGRAT!!!
@rol71: Sokan nem veszitek figyelembe, hogy emberek játszák ezt a sportot. Ne mondd, hogy csak a szépítő gól után haltak meg a pályán. Maximum akkor szúrt szemet igazán. Ugyanis ahogyan a Volánt feljebb spannolta egy szinttel a gól, úgy a KAC is lecsúszott egyet. Pszichológia kérem, ez minden sportban így van. És mivel ez egy rendkívül gyors sport, ahol nem lehet csalni a játékot, mint pl egy nagyobb pályán(foci), rögtön megborul a pálya egy ilyen gól után
Sziasztok! Szerencsére én már megint egy másik meccset láttam, kezdem azt hinni, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül. Én spec. már az első harmad után azt gondoltam, ha kikapunk, de így játszunk tovább, akkor egy igazán jó játékot játszó Volánt láttunk. Erre még győztünk is!!! A kérkedők vegyék a fáradtságot és legyenek szívesek megnézni a tabellát, hogy melyik csapatot is verték meg a fiúk. Na szóval ellenük még a tisztességes vereség is szép eredmény lett volna. Szerencsére megint azt a meccset hozták, ami nem volt elvárás. Egyébként az első szépítő gól után hihetelen sebességre kapcsolt a KAC, rá is csesztek. Valaki meg tudná mondani, hogy miért akkor lövünk góóóólt, amikor egy pohár forró tea van a kezemben? Egyébként a Foci tényleg nagyon bután viselkedett, ez azért megengedhetetlen, de azért ne felejtsük sokan éltették, amikor a salzburgi srácot lenyomta. Hát talán a dícséreteket ne erre pazaroljuk. Úgy látszik az ünnepek közelsége jó hatással van a fiúkra, tehát ha a rájátszást nézzük a vége az már eléggé közelít a Húsvéthoz, az "A" csoportos világbajnokságról nem is beszélve. Na megyek aludni, mert már álmodok. HAJRÁ VOLÁN!!!! Boldog újévet mindenkinek!!!
Korábban írta vki, lehet, h a Palkó eligazol.
Ezen agyaltam, és lehet, hogy érzi Ő is,h nem lesz meg a rájátszás és átigazol egy másik csapatba, aki bejut a rájátszásba. Így játékban lesz febr.vége, márc.elejéig.Utána pedig már kezdődik a felkészülés a vb-re. Így megfelelő edzettségi szinten lesz végig. De lehet,h nagyon mellé nyúlok ezzel a találgatással...!????
@AVfan: úgy tudom, hogy az EBEL-ben nem lehet szezon közben egyik csapatból a másikba igazolni. Vagyis ha valaki már egy idényben jégrelépett egy csapatban, akkor másikban már nem játszhat (ez alól kivétel azt hiszem a próbajáték).
@OliBLOOD: Igazad van, nekem is rémlik valami ezzel kapcs-ban. De a Graz leigazolta a Brownt, ő is EBEL-es csapatban játszott előtte, ha jól tudom. Hát majd meglátjuk mi lesz, de valami van a levegőben.
@AVfan: Zárjuk rövidre ezt a Palko eligazol kérdést. Valamelyik kommentező félreértette id. Ocskay Gábor egyik mondatát, aki felsorolta azoknak a nevét, akiknek jövőre is érvényes a szerződésük a jelenlegi csapatból.
Igen nagyon mellé nyúlsz... mivel nem játszat egy bajnoki évadban két EBEL csapatba! Amúgy meg nem kell fikázni, most tért vissza, ez volt a második meccsen azóta mióta felépült. ha valaki volt már influenzás és egymás után két nap is játszott tudja, hogy mennyit kivesz ez a szervezetéből...
amúgy megy valaki Villachba Pénteken? ha igen akkor jelezzen felém:D ja meg persze h van e hely és mennyi?!
Ha Palkovics eligazol, meztelenül fogok beugrani a jégre az első cseréjénél.
A próbajáték sem kivétel. Aki be van nevezve bármelyik csapat színeiben EBEL-meccsre, az abban a szezonban más csapat színeiben nem játszhat EBEL-meccset.
Hatalmas 3. harmad volt! Sajnos (vagy talán szerencsére :)) csak pont a 2. szünbetben kapcsolódtam be.
Nagyon kellett ez a győzelem, biztosan jót tesz a csapatnak. Minden elismerésem.
A 3ik. harmad közepétől szép volt fiúk. Fodor mákos volt,mert mikor lefejelte a srácot lefelé korcsolyázás közben azért csak 2percet kapott a végleges helyett.Páran a játékosok közül másfél szezon ebel játék után sem fogják fel,hogy ez profi bajnokság,nem pedig jutalom játék.Neveket nem írok,aki jár meccsre az tudja kikről van szó.Komoly bajnokságban nem lehet ellötyögni a meccs nagyrészét, ha eredményt akarunk elérni. Most is és a Jesenice elleni 1-2 re elvesztett meccsen, alibizés folyt a szépitő gólig, onnan pedig varázsütésre úgy kezdtünk el játszani, hogy szinte forrt a jég az ellenfél kapuja előtt.Miért nem lehet így kezdeni??,rejtély! erőnléti gond nem lehet ,mert bírjuk a végét nagyon.Sator mester nyilatkozta a volán honlapon hogy lesz kis finomítás az emberelőnyöknél.Gólt személy szerint nem vártam ezekből,de kis elképzelést igen,de semmi nem változott, ugyanazt az 1 jó indulattal figurának nevezett dolgot erőltették a kék vonalról.Félre értés ne essék, nagyon örülök a lista vezető ellen megszerzett 2pontnak, de jó lenne ha tudnánk nyerni a közvetlen riválisok ellen is, mert az sokkal többet ér.Szuper , Kovács, Guerreiro sokat tett a győzelemért Martenssel ellentétben,aki feltünően indiszponáltan játszott,hiba volt első sorba betenni.Remélem mostmár hogy végre összeállhat a 60pontos csapat,és megindulunk felfelé, ha tudunk olyan hajrát produkálni,ahogy kezdtük a szezont ,akkor , csakis akkor meglehet a rájátszást érő hely.
Bárki véleményét illik tiszteletben tartani, de ami itt megy, emberek...
Lehet, hogy tévedek, de egyes véleményekről szerintem ordít, hogy a megfogalmazója életében nem játszott semmilyen csapatjátékban (akár amatőr szinten) versenyszerűen - mert ha játszott volna, ismerne bizonyos pszichológiai jelenségeket, és nem építeni az érvelését kártyavárakra. Szívem szerint össznépileg kiosztanék egy kincstári bazdmeget a sok hülyeséget olvasván, de inkább nem fogom beárnyékolni ezt az estét. Talán majd holnap... részemről egyelőre maradjon a diadalmámor, mert van miért örülni, majd később elemezgetek.
Csodálatos győzelem volt, nem kevés szerencsével persze, de ettől szép a sport, hogy az esélytelenebb is nyerhet úgy, hogy arra évek múltán is érdemes lesz emlékezni.
Hajrá Volán!!!
GRATULA SÜTINEK a gólokért a magam nevében az ellenfél büntető padja fölötti szurkolótábortól:) (annyira jó érzés volt ELSŐként lepacsiznom VELE az egyenlítő gól után,majdnem beestem a jégre annyira csünnngggtem a palánk felett:D )na de Asszem megnézem vmelyik ismétlést a TVben is elsején vagy másodikán ilyen ÁFFTER szilveszterezéses sörözés közben!!! Goooooo AV!!! Amúgy B.U.É.K a csapatnak és a Szurkolótársaknak!!!
2008...
gratulálok a csapatnak, az ebben az évben mutatott teljesítménye miatt!!!! a mai meccsen a 3.harmadot emelném ki mint pozitívan értékelhető teljesítmény.Martens mire várt az első kapott gólunk előtt?kb 10-12 masodperce lett volna tisztán kiütni a korongot.....a másodikrol szot se említek. Sütinek meg köszönöm a 2 gólt. Guerriero Jason-nak meg az 5 pontot a 4. meccsén.

Boldog Új Évet Kívánok, az egész csapatnak és szakvezetésnek, és a jégkorong.blog.hu Szerkesztőinek illetve Olvasóinak!!!!!!!!

(09.01.04.avf-d(ead)bs ne feledjétek)

Szép befejezése az évnek! Hatalmas meccs volt! Imádtam. A harmadik harmad felejthetetlen! Szép volt fiúk! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!
BUÉK a csapatnak, és mindenkinek!
Felejthetetlen utolsó harmad! Gyönyörű játék! Szép volt fiúk! Méltó zárása az évnek! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár! BUÉK a csapatnak, és mindenkinek!
Felejthetetlen utolsó harmad! Gyönyörű játék! Szép volt fiúk! Méltó zárása az évnek! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár! BUÉK a csapatnak, és mindenkinek!
Na végre jó látni hogy megy a Volánnak hajrá fiuk mindent bele szép volt Volán csak igy tovább. Kár hogy szeredában nem lehet nézni de attól én nagyon szurkolok nekik nektek hajrá Székesfehérvár és itt szeretnék BUÉK et kivánni minden hoki szerető jégkorong blog- ot olvasó és szerkesztő barátomnak.
És kivánok emelett jégkorongmérközésekben gazdag 2009 évet midenkinek.
@Raon: Miért baj az ha egyes szurkolók nem csak rózsaszín szemüvegen keresztül nézik a meccseket?

Kívánok én is minden jégkorong szurkolónak,Boldog Új Évet.
veszekedések nélküli forumozást.
Kedves kollégák!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!!! Jövőre folytatjuk!

Addig is HAJRÁ VOLÁN, hajrá jégkorong!!
Kedves Raon!Osztom az előttem szóló véleményét a rózsaszín szemüvegen át való látásról!Én 22 évig voltam igazolt játékos, igaz csak NBIII-ig vittem de én is átéltem gyilkos,utolsó percig küzdeni kell és sima lötyögős csatákat is és épp ezért vagyok kemény kritikus a csapatjátékosokkal szemben!Mert:valóban csodálatos győzelem volt a tegnapi!De:első harmad OK,volt lehetőség mindkét oldalon, igaz ott több de Szuper bravúrokkal védte a kaput, tartást adva ezzel a csapatnak.Második harmad kritikán aluli emberelőny kihasználás-ezen nem is csodálkozom már-lófütty játék,Martens kapitális hibái amiből gólokat kaptunk-harmadik hibáját megúsztuk nem sok kellett, hogy saját kapunkba passzolja a korongot-Fodor serdülőbe nem illő felesleges pofonja és palánknál való kiállítást érő szabálytalansága,ami miatt a csapat 4 percig hátrányba volt.Harmadik harmad pedig a gól után varászütésre a mi irányításunk alá került és megérdemelten hoztuk ki x-re a rendes játékidőt!És milyen a sport aki a meccsen 60 percig csak lézengett a pályán-különböző okok miatt-ő aratta le a babért a győztes találattal!Csicsó parádés fakanál csele utáni passzból!Ennyit szerettem volna neked írni és azt hiszem a valóságtól nem jártam messze,hiszen győzött a csapat de voltak és lesznek is hibák ami nélkül nem születnek gólok!Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!Vasárnap mindenki a csarnokba és győzelembe hajszoljuk a fiúkat!
Sokan kérdezik hétről-hétre: hova mentek? megint hokimeccsre, fagyoskodni? A válasz rendre: IGEN. Az ilyen meccsekért érdemes kimenni, a 3. harmadban szinte eufórikus hangulatban szurkoltunk, ott Thomas_AV-ék felett...
BRAVÓÓÓ SÜTI!!!

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
Hello MINDENKINEK !!!!!
Nem tud valaki videoval szolgálni netán a tenapi meccsről ???
Nagyon jó kis meccs volt a 2. harmad elején még jól játszottunk aztán jött Martens szép passza akkor egy kicsit visszaestünk és ezt megérezte a KAC rögtön vágott mégegyet. A harmad végére kezdünk feljönni. Valahogy sejtettem hogy hosszabitás lesz ebből bátyámmal vég vicceltem és hogy csak 2 gólt kérek és a hosszabitásba nyerünk hát be is jött. Süti nagyon megérdemelte a 2 gólt akár még többet is löhetett volna de mindegy hogy nyertünk úgye nem kell mondanom Süti a kedvencem. Csicsó és Palkónak semmi nem jött össsze csak a legfontosabb pillantba nagyon szép gyözelem volt. Reméljük a Pasut otthonába is és itthon a Dead Bull ellen is legalább 3pontot szerzük vagy 4et.
Ja az elöző üzenetről lemaradt mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.
Szia,w.zolika!!

Ha van sportklub csatornád 10.45-kor ismétlik a meccset.De élőben jobb,:)a 3. harmad fantasztikus volt. HAJRÁ VOLÁN!!!


B.U.É.K. MINDENKINEK!!!!!!!

@w.zolika: SportKlub tuti ismétli majd!10:45!ma
Többekkel ellentétben én úgy láttam, hogy az első perctől kezdve odatette magát a csapat és oroszlánként küzdöttek a játékosok.
Furcsa , hogy pont most -minden csúcsot megdöntő emberelőnykihagyásos széria után- írom, de én már láttam halvány fényt, hogy a sablontól eltérően már mással is próbálkozunk.Más kérdés, hogy nem jött össze.Még a TV kommentátor is megjegyezte, hogy három KAC játékost szinte a kapujába nyomtunk emberelőnyben. Nem egy emberelőnyünknél folyamatosan mozgásban volt minden játékosunk.
A fokozatos területszűkítéses emberelőnyös játékot nem lehet egyik-napról a másikra tökélyre fejleszteni és a lehető legkockázatosabb figura aminél egy elvesztett korong igencsak balul üthet ki!!!
Még két jó jel.Ugyan ezt a párharcot még nem nyertük meg, de kezdjük elhozni a korongot a bulikból.
Belementünk a testjátékba a palánknál és aktívan odatették a játékosaink magukat az ellenfél kapuja előtt.
Amin még lehetne csiszolni (a teljesség igénye nélkül): Távol vagyunk a korongot felhozó játékostól, nagy területet engedünk a koronggal a mi védőharmadunkba lendületesen bekorcsolyázó támadó csapatnak.
Könnyen behozzák a korongot és felállnak.
Szép volt, öröm volt, csak így tovább.

HI Tamerygo ! Kinntvoltam tegnap de de a harmadik gól előtti és után kommentátori reakcióra vagyok leginkább kíváncsi!
Sajna tegnap épp dolgoztam, de már készítem is a DVD-t! Csak egy baj van, hogy lehet közbe a Spengler- Cup- ot nézni, miközbe felveszem? Átállítsam TV-re a DVD-t, vagy inkább ne birizgáljam?
@brunzwik: szerintem engem nem kell félteni, ha kritikus hangról van szó (erre azért elég sok bejegyzést lehet mutatni tőlem az elmúlt hónapokból), így nemigazán értem, hogy ez a rózsaszín szemüveg hogy jön ide.

Azért írtam tegnap, amit írtam, mert többen pedzegették ezt a "miért nem lehet az elejétől úgy menni, mint a 3. harmadban" dolgot - és innentől ez már Rolinak is szól (akinek a hozzászólása nagyjából fedni fogja az én véleményemet is, így végképp nem értem, mit keres itt a rózsaszín szemüveg. Gyepáljuk ezt a szemüveges jelenséget, engem meg hagyjatok ki belőle, ok? :) ).

Hokikori megírta azt, amit én is szerettem volna: tegnap a srácok már az első harmadban szépen odatették magukat, de a játékukat az "kockézatot nem vállaló taktika" jellemezte. Szerintem nagyon jól ki volt ez találva, és mert a KAC az első tíz percben hihetetlen módon nekünk rontott, még így is csak szerencsével, és Szuper bravúrjaival tudtuk megúszni a kapott gólokat. Ráadásul a harmad közepétől kijöttünk a szorításból, és partiba lettünk a listavezetővel - aki erre a harmadra azt mondja, hogy a Volán hozzáállásával bármi baj volt, azt szerintem nem érdemes komolyan venni.

A második harmadban Martens elképesztő dolgokat művelt - banyszi máshol írta, hogy nem a saját ütőjével játszott... hát nem tudom, szerintem ez több volt ennél, kicsit bekattant a fickó, nagy mák, hogy nem kaptunk belőle több gólt. Szuper a gólokról nem tehetett, így őt hibáztatni szerintem megintcsak marhaság.
Tény, hogy a csapat megrogyott a góltól, de ezért mondtam, hogy csapatjáték és pszihológiai jelenségek: annyira sosem voltunk jók, hogy ilyen helyzetben következmények nélkül kibírjunk ilyen pofonokat. Sőt, én igazán nagy fegyverténynek tartom, hogy csak két gól jött össze a zavarból. Korábban volt ez 3-4, sőt tavaly 5-6 is...

Szerintem azért nem kellene a csapat hozzáállását szapulni, mert amit ebben a helyzetben a harmadik harmadban csináltak, az ilyen előzmények után kisebbfajta csoda. Jó, az első gól talált gól volt, kellett hozzá egy kis szerencse, de utána úgy felpörögtek a fiúk, amire évek múlva is érdemes lesz emlékezni. És nem úgy van, hogy alapesetben fel lehet így pörögni egy meccsre, és ha nem így játszák végig a három harmadot, akkor ezek szidnivaló barmok - éppenhogy attól gyönyörű ez az egész, hogy ez a váltás meccs közben, pillanatok alatt történt, és végül meg is hozta a várva-várt sikert.

Azért írtam éjjel, hogy egy kincstári bazdmeg kijár itt a hülyeségeknek, mert azért legyünk már egy kicsit reálisak. Amikor ment a csapatnak a szezon elején, akkor voltak olyan meccseik, amikor majdhogynem végig ilyen hozzáállással sikerült korongozni. De hogy ez most nem megy, sajnos teljesen logikus és reális jelenség - és a tegnapi meccs bizonyítja, hogy ennek alapvetően a sok kudarc az oka. Ha van egy kis esély a sikerre, egyből jön a fellángolás...

Persze, kritizáljuk a csapatot, meg fel lehet sorolni a hibákat, de ne várjunk el tőlük olyat, amire nem képesek. Az a játékos, aki képes meccsről meccsre felpörgetni magát olyan lendület-szintre, mint amit mi a harmadik harmadban nyújtottunk, az nem itt játszik, hanem mondjuk az NHL-ben. És ez nem hozzáállás kérdése - ezek a fiúk most is akartak, de ez sokáig nem járt eredménnyel. Aztán egy kis szerencsével átlendültek a holtponton, és összejött egy elismerésre méltó győzelem a listavezető ellen.

Én azt mondom, nagyon nehéz a hozzáállást kívülről megítélni - és hibák, vagy vereség esetén könnyű mellé lőni. Ezek a fiúk tegnap az első perctől sokat tettek a győzelemért. A második harmadban egy hülye hiba miatt jött egy olyan megzuhanás, ami miatt majdnem elment a meccs. De ilyen a sport, ezúttal sikerült újítani, és nyertünk.

Egyes embereket ki lehet beszélni (Martenset én még nem láttam ilyne rosszul játszani, és az is igaz, hogy Palkó első "palkós" megmozdulása a harmadik harmad végén jött össze), de azt mondani, hogy nem láttatok változást az elmúlt hetekhez képest, hogy ezúttal nem tett többet a csapat a győzelemért, szerintem furcsa szemellenzőségre vall. Ezen akadtam ki az éjjel.
Sokkal jobb volt a játék, mint ez előző 2 TV-s meccsen. Utoljára az Innsbruck elleni 5-4 es hazai győztes meccset láttam a helyszínről- még 3 sorral- kb ahhoz tudnám hasonlítani. Az emberelőnyök most sokkal jobban mentek, de most meg átestünk a ló túloldalára: annyira beszorítjuk a védőket, hogy gyakorlatilag mi sem tudunk réseket lőni. Mindenesetre legalább sikerült felállni, megmozgatni a korongot, Martz és Guerriero nagyon mennek; Forsyth, Bonni és különösen Martens hajmeresztő dolgokat művel védekezésben.
@jágör68: Forsyth tegnap min. 2x esett el, mikor hozzá került a korong:-)Nem is értem, Bonni viszont sztem egész jó, ahhoz képest,h ennyit kihagyott.
Hali!
Én Raon hozzászólásával tökéletesen egyet értek ,bár szerintem ha az első gólt mi ütjük akkor simább lett volna.Sőt ha a Graz ellen itthon is nekünk sikerült volna lőni egyet akkor megvertük volna őket,de sajnos nincs "HA"
Azonban egy dolgot nem értek:
-miért kellett a meccs után a KAC szurkolókat inzultálni?!!
-erre mi szükség van?
@Peeterson: Vót ilyen is? Pedig a KAC- szurkolók mindig szerencsét hoznak nekünk itthon, úgyhogy NEM BÁNTANI ŐKET (SE)!!!
www.youtube.com/watch?v=OZWaFdd20wQ
@Peeterson: Milyen inzultátlás történt? Bem rosszindulatból kérdezem, csak , mert erről még nem hallottam semmit...ű
Amúgy szurkolás helyett az első 2 . harmadban folyamatosan mutogattak a hazai szurkolók felé... Ennyit a fair play-ről...
Én csak annyit mondtam nekei a végén: Na was ist, grosse EBEL...

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
@Peeterson: Az inzultálásról nem tudok, viszont arra határozottan emlékszem amikor az egyenlítő gólt beütöttük néhány KAC-szurkoló a nemi szervét mutogatta (természetesen gatyán keresztül) a Volán-szurkolók felé. Jelzem eléggé lehangolt mivel eddig csak a "vonatozós" KAC szurkolókat "ismertem".
Nem tudja valaki, hogy van fönn összefoglaló a neten. Nem tudtam kimenni a meccsre, de nagyon bánom.
@Raon: Először is elnézést szeretnék kérni a rózsaszín szemüveg miatt. Tényleg nem jellemző rád.
Egy másik hozzászólásban olvastam,így került a képbe.

Ami viszont a játékosok hozzáállását illeti: Szerintem pont az a baj,hogy némely játékos(főleg a légiósok) nem úgy állnak az egészhez ahogy ez elvárható lenne.
Mint írod az első harmaddal minden oké volt. Ez szerintem csak részben igaz,mert ebben a helyzetben már az első harmadra is úgy kellet volna kijönni mint ahogy játszottunk az utolsó harmad második felében. De lehet csak maximalista vagyok.
De amúgy a harmad tényleg elfogadható volt,hajtottak küzdöttek,de a kockázatvállalást én is hiányoltam mint ahogy te is írtad.

A második harmad szerintem gyenge volt,az meg ahogy Martens eladta a korongot hát mit is mondjak az úttörő bajnokságban is elfogadhatatlan. És aki ezt az ütőre fogja(nem terád gondolok) annak üzenem én aki nem profi szintem űzőm ezt a sportot is meg tudok szokni egy ütőt kb. egy harmad alatt. A másik az ütő hosszát lehet módosítani csak egy jó fűrész kell hozzá,és a tollat is lehet cserélni,hajlítani a kívánt mértékben úgyhogy ezt nem tudom elfogadni indoknak :-D
Az első gól megzavart minket láthatóan,de akkor kérdem én az edző miért nem kért időt,lehet a másodikat elkerülhettük volna.
A második harmadra nem is szeretnék több szót fecsérelni.

A harmadik harmad elején már látszott,hogy nagyobb hőfokon égünk,de ott is volt egykét hajmeresztő jelenet a légiós védőink jóvoltából.
De a gól után beindult ahenger,és ezt hiányolom én egész meccsen, ha be akarunk kerülni a rájátszásba akkor tessék már levetkőzni a kishitűséget és szántsuk fel a pályát(na jó ezt mégse) már a meccs kezdetétől.

De lehet mint irtam ez az én maximalizmusom miatt van.

És Akkor a végére :HAJRÁ VOLÁN.

u.i: És akkor a főnökeim kedves szavajárásával élve: Mi mind egy hajóban evezünk,de lehet hogy másképp. De végül is az irány ugyanaz.
Hali!
Elég sokan kérdeztétek ezt a bizonyos inzultust.
Egy magáról megfeledkezett hazai szurkoló dobálta őket vagy dobozos sörrel vagy üdítővel ami természetesen eltalálta valamelyiket.A rend éber őrei ezután kezelésbe vették a fiút és néhány társát.Ezek után rendőri kíséret mellett hagyták el a várost a KAC szurkolói és játékosai is egyaránt.
Azt nem tudom hogy tudjátok -e de ha Ausztriából szervezetten nagyobb létszámban érkeznek legalább 1 busznyi szurkoló akkor őket Osztrák rendőrök Un."Fan kontakt Polzei" kísérik el külön autóval és ha kell pl tavaly a Linz elleni valamelyik itthoni derbin akkor ki is zavarják a csarnokból a nem úgy viselkedő honfitársukat.De az Osztrák rendőrök is meg voltak elégedve gyors és határozott fellépéssel miután megkonzultálták a dolgot a hazai kollégáikkal.
Mindezt csak azért írtam le mert szerintem így is eléggé lejáratott bennünket a debil Salzburg és népi zenekara semmi szükség sincs arra hogy esetleg a KAC is jelezze nincs minden rendben pláne győztes meccs után(de még vereség esetében sem.)hisz Osztrák részről elég sok hivatalos személy volt jelen.
Lehet hogy csak túldimenzionálom ezt az egészet de a dobálózást nem tudjuk megszüntetni akkor előbb-utóbb komoly balhé is lehet.
Szégyenlem magam emiatt a dobálok helyett is.Eddig nem volt híres erről a fehérvári közönség.
Remélem aki látta az eseményt és tudja ki volt a tettes az ha legközelebb kint lesz az illető akkor jelezze Gabi-bának és távolítsák el azonnal a csarnokból még a meccs előtt,de úgy,hogy többet ne legyen kedve kijönni egyetlen meccsre se.

eddig az volt a szép,hogy együtt lehetett ünnepelni bárhonnan is jött az ellenfél.

Szomorúvá tesz ami történt.
@brunzwik: semmi gond, túltárgyaltuk. :)

> Ami viszont a játékosok hozzáállását illeti: Szerintem pont az a baj,hogy némely játékos(főleg a légiósok) nem úgy állnak az egészhez ahogy ez elvárható lenne.
Mint írod az első harmaddal minden oké volt. Ez szerintem csak részben igaz,mert ebben a helyzetben már az első harmadra is úgy kellet volna kijönni mint ahogy játszottunk az utolsó harmad második felében. De lehet csak maximalista vagyok.
De amúgy a harmad tényleg elfogadható volt,hajtottak küzdöttek,de a kockázatvállalást én is hiányoltam mint ahogy te is írtad.

Érdekes, hogy ezt írod, mert valahol teljesen egyetértek veled (alapban én is maximalista vagyok). Ebbe korábban én sem gondoltam bele, de úgy tűnik, hogy a Volán nálam az idei szereplésével kivívta azt a tiszteletet, hogy feljebb kússzon a toleranciaszintem. Teljesen el tudom fogadni, hogy így látod, pár hónapja valószínűleg én is ilyeneket írtam.

> A második harmad szerintem gyenge volt,az meg ahogy Martens eladta a korongot hát mit is mondjak az úttörő bajnokságban is elfogadhatatlan. És aki ezt az ütőre fogja(nem terád gondolok) annak üzenem én aki nem profi szintem űzőm ezt a sportot is meg tudok szokni egy ütőt kb. egy harmad alatt. A másik az ütő hosszát lehet módosítani csak egy jó fűrész kell hozzá,és a tollat is lehet cserélni,hajlítani a kívánt mértékben úgyhogy ezt nem tudom elfogadni indoknak :-D
Az első gól megzavart minket láthatóan,de akkor kérdem én az edző miért nem kért időt,lehet a másodikat elkerülhettük volna.
A második harmadra nem is szeretnék több szót fecsérelni.

Igen, ezt mi is beszéltük, hogy Sator mester nem nagyon kér időt ilyen helyzetekben. Talán Lajost meg lehetne kérdezni, hogy miét.

> A harmadik harmad elején már látszott,hogy nagyobb hőfokon égünk,de ott is volt egykét hajmeresztő jelenet a légiós védőink jóvoltából.
De a gól után beindult ahenger,és ezt hiányolom én egész meccsen, ha be akarunk kerülni a rájátszásba akkor tessék már levetkőzni a kishitűséget és szántsuk fel a pályát(na jó ezt mégse) már a meccs kezdetétől.
De lehet mint irtam ez az én maximalizmusom miatt van.

Nem, szerintem jól megfogalmaztad a lényeget: itt kishitűségről és hullámzó önbizalomról van szó. Én is azért húztam fel magam az éjjel, amikor hazavérve a hozzászólásokat olvastam, mert az a kép jött ki, mintha a srácok nem is akarnának. Pedig szerintem akarnak, csak nem egyszerű nekik levetkőzni ezeket a gátakat.
Abban is igazad van, hogy néhány légiós hozzáállása nem mindig a legjobb, és ennek elég sok kártos hatása lehet a többiekre. Martens nem először csinál ilyet, Forsyth sem... erről tényleg lenne mit beszélni, mert tőlük nem ezt várják/várjuk.

> u.i: És akkor a főnökeim kedves szavajárásával élve: Mi mind egy hajóban evezünk,de lehet hogy másképp. De végül is az irány ugyanaz.

Ettől jó egy fórum, különben milyen unalmas lenne, nem? :)

baráti üdv, hajrá Volán!
@Peeterson: köszi. :)

> bár szerintem ha az első gólt mi ütjük akkor simább lett volna.Sőt ha a Graz ellen itthon is nekünk sikerült volna lőni egyet akkor megvertük volna őket,de sajnos nincs "HA"

Nekünk is ez volt a véleményünk a félpályánál, a szünetben beszélgetve erre jutottunk. :)
Ki volt az a marha, aki megint dobált????
Miért kell lejáratni a Volánt, a várost, az országot?!

Én azt hittem, hogy a Bull-os botrány után ez többször már nem fordul elő.
De, ki garantálhatja, hogy a 3000 néző közül mindenki rendesen viselkedik?
Szerintem, a történtek után senki.

Ha pedig így állunk, akkor a dobálás lehetőségét kell megszüntetni.

Innivalót ezután csak pohárban!!!

S könyörtelenül kiszűrni a csarnokból a nem odavalókat!
@Raon: Már bocsi, de ezt az ütőkérdést egy kicsit túllihegted! Nem Martens fogta erre a dolgot, hanem én gondoltam, hogy mivel nem a saját ütőjével játszott, nem a saját helyén, + hideg volt, ezáltal nehéz is volt a korongot az ütőn tartani meg lehet neki bocsájtani ezeket a hibákat, pláne egy győztes meccs után. Ennyi és nem több volt a dologban. Ezt sem neked írtam, hanem amikor a nem tudom hanyadik "személyeskedő" hozzászólást olvastam. Nem lehet mindig mindenki egyforma formában és sztem pörög minden meccsen mint a szaros bugyi. Természetesen sztem.
Azért a tv-ben többször megnézve kissé árnyaltabb a Martens féle "gólpassz",ugyanis amikor adni akarta,egy jéghibán megpattant a korong.
Azért azt nem egyszerű lekövetni.
@banyszi: semmi gond, bár őszintén szólva nem teljesen értem a reakciódat, mert szerintem én csak ennyit írtam:

> A második harmadban Martens elképesztő dolgokat művelt - banyszi máshol írta, hogy nem a saját ütőjével játszott...

De mindegy is, ebből én már nem jöhetek ki jól, a túllihegést meg vállalom. Kívánom, hogy idén minden meccs után csak a gólkülönbségjavítás mértékén kelljen beszélgetnünk! :)
@Raon: brunzwiknak írt hozzászólásodban olvastam (persze lehet, hogy felületesen és tőle idéztél), hogy ilyen még az úttörőbajnokságban sem nagyon fordul elő és ehhez hasonló épületes dolgokat. És pl azt is, hogy Ő nem profi és mégis egy harmadon keresztül megszok egy ütőt... Ha ez idézet volt és nem a Te véleményed, akkor elnézést kérek és természetesen búék neked is!
@banyszi: idézet volt, de semmi gond, Buék neked is. :)
süti beállítások módosítása