HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc legyőzte a Dunaújvárost

2008.12.28. 20:47 D. Gromov

Bombameglepetéssel vett új lendületet a Mol Liga, a bajnokság gyengéi közé tartozó Jegesmedvék elkapták a rájátszásra hajtó Dab.Doclert. A dunaújvárosiakat legfeljebb az vigasztalhatja, hogy közvetlen riválisuk, az NZ-Stars is kikapott Újpesten.

A Miskolc–Dabon sokáig nem esett gól, az elsőt a 38.percben ütötte a hazai Kis Attila. A vendégek addig hajtottak az egyenlítésért, amíg össze nem jött: Galanisz Nikandrosz volt a tettes. Azt gondolhattuk ekkor, hogy kidomborodik a nagyobb tudás, de nem ez történt. Kis Attila betalált másodszor is, az esélyes elbukott, 2-1.

Az Újpest megtörte a jeget a Megyeri úton. Mint beharangozónkban szóvá tettük, a lila-fehérek eddig nem nyertek az NZ-Stars ellen – de most igen. Méghozzá simán. A szlovák légió elemében volt, az összes gólt ők szerezték, Sikorcin 2+2-vel, Zlocha 1+3-mal, Dubek 1+2-vel, Rufus 0+3-mal zárt, 4-0. Úgy tűnik, a végén kitört némi konfliktus Berta Ákos és Majoross Gergely között. Helyszíni emberünk kiváló hangulatú, nagy iramú, izgalmas meccset látott. A Starsban egyébként két érsekújvári játékos is jégre lépett. Molnár és Polcik odahaza csapatuk legeredményesebbjei közé tartozik, ezúttal azonban csak kiállításaikkal kerültek be a jegyzőkönyvbe.

A HC, az SC és az Újpest playoffhelye már csak matematikailag nem fix, a negyedik pozícióért ellenben folytatódik a versenyfutás. A Steauának 29, az NZ-Starsnak 27 meccsből van 48 pontja, a Dunaújváros helyzete nehezebb a maga 42/27-jével. Kedden le kellene győzniük az Újpestet, hogy versenyben maradhassanak.

62 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miskolcnak gratulálok! Előlünk pedig el lehet venni a "rájátszásért hajtó" jelzőt ez után. Nekünk is csak matematikai esélyünk van bekerülni.
Gratulálok a miskolciaknak, ilyen nehéz körülmények között ez bizony nagy bravúr!
Több optimizmust Oli! A stars sem szerzett pontot, és a Bukarestnek több meccse van, így még semmi sem dölt el. Sajnálom hogy így alakult a mai meccs, de gondolom, a karácsonyi sütemények még a srácokban voltak :D
Amúgy hatalmas baromság volt ez a 3 hét szünet, még akkor is ha közben u20as vb volt...
Végre megvertük a starst! Miskolcnak gratula, kíváncsian várjuk az új légiósukat
Optimizmust? Amikor egy 5 védővel játszó Miskolcnak csak egy gólt tudtunk ütni?
Nekünk van 2 Újpest, 1 Stars, 1-1 HC-Steaua meccsünk idegenben. De a Fradi elleni sem lesz egyszerű.
A Starsnak könnyebb a sorsolása és úgy kellene 7 pontot hoznunk rajtuk.
Sziasztok újvárosiak! A Bolzano, illetve Coventry elleni meccsen készült fotók vannak itt4

www.hockeytime.net/gallery/index.php?cat=808
Ez az Újpest-Stars meccs zseniális volt, baromi jól játszott az UTE! A színvonal, az izgalom és a hangulat is a tetőfokára hágótt :-)

Viszont a Stars az utolsó 10 percben elég csúnyán viselkedett, nem igazán bírták elviselni a vereséget.

Viszont a T. szerkesztők figyelmébe ajánlanám a jegyzőkönyvet. Az alapján Sikorcin 2+2-vel zárt! (Dubek amúgy 1+2-vel)

HAJRÁ LILÁK!!!!
Hát a Stars-osok úgy mentek, mintha annyi bejglit toltak volna, mint én:) vagy inkább :(

Elfogult vagyok, hogy csak nekem tűnt úgy, hogy kicsit megtolták az UTE-t a bírók? Már a statisztikák alapján is. Aztán nem bírták a nyomást, elfáradtak. (Na azért nagyon nem kellett persze, jobbak voltak, de nem ennyivel..)

Kifelé menet elkaptam pár UTE-s dialógot, azt vettem le, hogy a Stars valamiért nagyon becsípődött, és a válogatott játékos-nélküliség is rendkívül fáj nekik ("itt vannak 8 válogatottal, oszt ennyit tudnak..").

Azért 4-0-nál teleszórni a jeget szarságokkal, véleményem szerint, hm, nem egy gentleman-style..
Még: kíváncsi vagyok, hogy a Progym ellen bejön-e a "Gyergyón félnek a bírók és haza fújnak" c. történet, mert az a meccs a Stars-nak élet-halál, ha bukják, rámehet a rájátszás...
Árkovicsnak küldetés tudata van.
Ez legyen élete legnagyobb megvalósúlt álma!
facsipesz!

Nézzük pontokba szedve:

1. igen, csak neked tűnt úgy. Az 53. percig 4-10 volt a kiállítások aránya (percben), abból egyet szándéks kapueltolásért, egyet pedig a korong lelátóra lövéséért kaptatok. Vagyis az 53. percig a szabálytalanságok miatt megítélt büntetések aránya 4 ill. 6 perc volt.
2. Az utolsó 7 percben meg elszállt a Stars játékosok agya, provokáltak, kötekedtek. A legjellemzőbb Majoross volt, akivel a világon senki sem akart verekedni, ő pedig mindenkihez odament, hátha talál magának valakit... végül találomra nézte ki magának Bertát... De ezek már csak 3-0, majd 4-0 után történtek, vagyis nem ezek miatt kapott ki a Stars.
3. A Stars becsípődött? Igen, mivel
a) elvitték a fél csapatunkat (Szajbert K. és P., Szirányi, Gergely Cs., stb.)
b) a legutóbbi Kápmegyeri meccsen eléggé nem szépen viselkedtek a sztárjaitok
c) Kangyal, Svasznek vagy Majoross már évek óta vezeti a negatív népszerűségi listát, és szerintem nem csak Újpesten :-)
d) az első Stars-Újpest meccsen Szajberték + Majoross eléggé undorítóan mutogattak az Újpest szurkolóknak
e) felháborítónak tartom, hogy a fővárosi önkormányzat és néhány háttérvállalata elvtelenül (+ a IX. kerületi önkormányzat is), minden fővárosi csapatsportágat űző klub közül egyedül ezt a Stars nevű csapatot támogatja, mivel az egyik utánpótlás játékos apukája a sportbizottságban tevékenykedik. Ezzel a Stars óriási helyzeti előnyhöz jut a többi budapesti klubbal szemben (minden sportág tekintetében)

Továbbá óriási öröm legyőzni egy olyan csapatot, amelyiket még korábban nem sikerült, amelyikben 6 olyan játékos játszik, aki kivívta az A-csoportos szereplést, amelyiket előzetesen mindenki nagyságrendekkel esélyesebbnek tartott az Újpestnél.

A "teleszórni a jeget szarságokkal" nevű akciót meg nevesítsük: a szurkolók óriási örömükben konfettit szórtak a levegőbe mind a 4 gólnál, és ebből a konfettiből egy adag került a jégre a 4. gól után. Szörnyű, milyen ezek a vandál állat újpesti hokirajongók, mi?
Ja és az tényleg fáj, hogy hiába nyújt bármilyen jó teljesítményt egy-egy játékosunk, mégsincs esélyük bekerülni a válogatottba. Főleg hogy mások náluk sokkal gyengébb teljesítménnyel ott lehetnek a keretben.
A mai UTE-Stars meccs után kizárólag az Újpest érdemel dícséretet. Remek, alázatos játékkal tették egyértelművé, hogy ki a jobb.

A Stars csapatát egyelőre nem tudom hová tenni a honi jégkorong bajnokságban. Szerintem 1,5 soruk versenyképes, a többi ma csak a mezét küldte ki a pályára. A fiatal tehetségekből szinte egyet sem láttam, pedig állítólag rájuk épülne a csapat. Pont az a 2 sorra való fiatal hiányzik, akik adott esetben tarthatnák az állást, vagy 1-2 góllal segíthetnék a többieket. Rendszertelen, összeszokatlan játék volt, támadásokban semmi elképzelés és a védekezés is labilisnak mutatkozott. A rutinosabb játékosok védelmében annyit jegyeznék meg, hogy természetesen 1,5 sorral nem lehet meccset nyerni, mert a hoki CSAPATJÁTÉK.

Ha a starts komolyan gondolja, hogy nem csak egy haverokból össze állított csapat látszatát akarják kelteni, akkor össze kéne kapni magukat és megmutatni, hogy játszák a hokit volt válogatott (de jelenleg nem válogatott szintű) játékosok. Az akarat látszott az arcokon, a játék iránti alázat viszont nem.

Az Újpest igazi csapatként funkcionált és sokadszorra bizonyosodott, hogy Pék Úr remek stratéga. Gratula!
Kösz az infókat, gabute, ez árnyalja a képet.

A "Megyeri úti jégkorongsport fejlesztésé"-ről mit lehet tudni? (amit a jövő évi költségvetésből kapnak elvileg) Ez a csarnokra vagy a működtetésre megy?
@facsipesz: Milyen szarságokkal, barátom? :)Egyedül egy manuális Made in China konfettieső hullt be, majd a lefújás után a csokik.
Nem toltak minket a bírók, ha nyitott szemmel nézted a mérkőzést, főleg az utolsó harmadot, akkor nem is jutna eszedbe ilyen. A seggükön vették a levegőt, így több szabálytalanság becsúszott. Főleg a 9-es szlovák srác akasztása volt nyilvánvaló, ami után a büntetőpadon többek között elhangzott "Fucking Hungarian kokot" elszólása nem volt helytálló.
Kicsinyes dolog megemlíteni, de hagy legyek már én is az, ha már nagy Szajbi is lehetett: minden útjába kerülő csokira rátaposott a korival :) . Szegény apukája szégyellheti magát helyette.
facsipesz!

Ez a jégcsarnok fejlesztése, többet én sem tudok. Szerintem nem kéne fejleszteni a Megyeri útat, jó lesz az a pénz máshol is.
Juj. Hideg fejjel. No harag.
Kinek kéne bekerülni a válogatottba az UTE-ből?
Dubek? Sikorcin? Rufus? Zlocha? Vagy van netán hasonló szintű magyar is Újpesten, aki gólt tud ütni néha?
Tudom, hogy off, de meg tudná mondani valaki, hogy ki nyerte a román kupát?
forestjr!

Szajbi csak meg akarja óvni az ex-csapattársait a fogszuvasodás veszélyeitől :-) egyébként megemlíteni nem kicsinyes. Ellenben elkövetni...

Iceblack!

Például a ma (is) tökéletesen bekkelő Hüffner Adriánnak. Svasznek vagy Kangyal hozzá képest olvadásnak indult jégszobrok...

A hokit nem csak csatárok játsszák...
Mi a baj, Iceblack?
Például a Starsos sor helyett (kivéve Roger) mehetne Borbás, Hüffner, meg még akárki más csapatokból.
Gyerekek! Valahol örürüljünk is! 10 csapatos bajnokság!!!! Amikor 83-ban csak 3 csapat volt és kinevetett a bécsoport???
Gab, én már tényleg csak az édesapját sajnálom.
Szerintem mindenki örül a Mol-ligának :) .
Egyébként meg szezont a szezonhoz, fazont a fazonhoz mérjük.

Olyan szintű magyar, mint Dubek, Sikorcin, Rufus vagy Zlocha nincsen Újpesten.

Viszont olyan, mint Holéczy, Majoross, Gröschl, vagy Peterdi: van! Csak elő kell venni a statiszitkákt és megnézni Bertát vagy Borbást. Bár az utóbbi kettőnél (Gröschl, Peterdi) még Roczanov Dezső is eredményesebb...
defó!

Ez nem is kérdés, én nagyon örülök a 10 csapatos bajnokságnak! Remélem, a jövőben még nő is a létszám, meg a színvonal.

forestjr!
Én is, hiszen Szajbert-apuka nagyon szimpatikus. A gyerekek viselkedését nem is igazán tudom hová tenni.
Berta sajnos eljátszotta magát a válogatottnál, így ne is vegyük számításba (így zárójelben és nagyon halkan megjegyzem, hogy talán jogosan mellőzik, persze nem a játéka, hanem a hozzáállása miatt).
Gabute, szerintem Patrikkal nincs gond, Krisztiánnak mentek az agyára a szlovákok meg a vezetőség, de nem hiszem, hogy ezt rajtunk kellene megbosszulnia.
Iceblack: Dubek és Sikorcin remélhetőleg nemsokára magyar állampolgárok lesznek, kíváncsi vagyok, hogy kirobbantják-e a kirobbanthatatlanokat.
Tegnap lilában még a testvérünk, ma meg más mezben az ellenségünk.. Ez nagyon gusztustalan. Biztosan volt oka, amiért elmentek. Hiba lenne bennük az ellenség képet keresni. De mindenki azt gondol, amit akar.. Az apjukat meg bele kavarni tényleg szánalmas..
Senki se keresi bennük az ellenségképet FedorovS, csak a tények azt mutatják, hogy a múltkor kimutogatott nekünk (utána megkeresésünkre azt válaszolta, hogy Joósnak mutogatott ki, én elhiszem neki), most meg végigtaposta a csokikat. Más módját is választhatná az egyébként jogos sérelmeinek kimutatásához. Az édesapját meg pont azért "kevertük bele", mert őt egy még mindig lila érzelműnek ismerjük (ő a fiairól is azt hiszi), ezért nem is értjük Krisztián cselekedetét.
kb 15 perc múlva fel lesz töltve videóm a meccsről. Benne egy gól, a 2 dulakodás, és a lila örömmámor :) Aki esetleg nem bírná kivárni a jobb minsőségű videót

Fantasztikus meccs volt. Végre igen sokan voltak kinn, remek hangulata volt a meccsnek és bevallom őszintén, helyenként az összefosás határán voltam. Kapusok (főleg Nemcak) bődületes védéseket produkáltak, és mindkét védelem nem egyszer valami orbitálisan bizonytalan volt, felfoghatatlan, hogy miért tartott vagy 30 percig, míg valaki betalál.

Igazi rangadó volt, heppienddel ;)
FedorovS!

Ahogyan pl. Szirányival sincsen semmi bajunk, úgy Szajbival se lenne, ha nem tett volna semmit ellenünk. De sajnos nem viselkedett mindig korrekten. Nem az elmenetelével, hanem az azt követő viselkedésével vívta ki magának ezeket a hozzászólásokat.
gabuta!okos legyél!
gabute! A Steaua nyerte.
köszi szépen, kriga!!!
@kriga: lesz majd poszt, de csak reggel
OK. Én innen vettem: hochei.net/

5:2 lett a vége.
www.indavideo.hu/video/Ujpest_-_Bp_Stars_40_20081228

Pár benyomás a roppant fontos találkozóról. Felvétel készült gólról (pont lekaptam), dulakodásról és a lila örömmámorról. Egyébként elég rendes hangzavar volt végig, a mobil nem adja vissza a zajt.

FreddyD köszi a videót!
Azt azért ne feledjétek a Stars az elsö 5percben 3 hatalmas helyzetet hagyot ki ! Kicsit más lett volna a meccs kimenetele ! De éljen a Magyar hockey !!
Boby80: így van. Aztán meg az Újpest hagyott ki egy csomó nagy helyzetet. Érdekesek ezek a Újpest-Stars meccsek: mindig az a csapat kapott ki eddig, amelyik többet lőtt kapura.
@kerusz: Úgy érzem a két kapus közti különbség döntött !!
Maximálisan osztom az újpestiek mámoros örömét:), de ha mi kapjuk az első gólt, bizony meleg lett volna ez a meccs. Az első harmad után arról beszéltünk a többiekkel, hogy ha mi ütjük az első gólt, biztos felszabadultabbak lesznek a lilák. És lőn! Onnantól megszűnt a görcs. Ettől függetlenül a Stars egy igen jó csapat, a két új szlovákkal különösen erősek lehetnek később. Szajbiékról annyit, hogy - legalábbis Patrik - lesz még újpesti játékos, hamarabb, mint Kangyal gondolná:).
Szerettem volna felutazni a meccsre,de sajnos nem állt módomban.januártól elejétől újra Pesten vagyok, úgyhogy igyekszem pótolni az Újpest meccset :)
Szép volt, de kellett már nekünk ez a győzelem!!!Hát annak a 9-es Starsos gyereknek tényleg nem sok agya van itt a fucking hungarian kokotjával...Tény és való a Starsos játékosoknak az utolsó percekben nem tetszett Árkovics bíró tevékenysége. Gergely is kikelt magából a büntető padon. De egy biztos nem azon múlt, ami a végén volt, akkor már eléggé vezetett az Újpest.
A Stars fiataljait láttam a lelátón, állítólag a sok légiós miatt nem férnek be, hiszen maguk is azok, itt most az erdélyiekre gondoltam.
@gabute: Nem vagyok híve a személyeskedésnek, de kérlek Pedrót ne említsd még egy lapon sem egyik felsorolt jégkorongozóval sem.
Nagyszerű élmény volt a tegnapi Újpest-Stars derbi! Végre győztünk és leugrálhattam valamennyit a befalt süteményekből. Az örömömet semmilyen csokitaposós incidens nem tudja elvenni. Egyébként Szajbinak szerintem az a baja, hogy rájött, hibát követett el a váltással. De ez legyen az ő baja...

Hajrá Lilák!
Bírtam, amikor az egyik Starsos válaszolgatott a közönségnek :P
Büntetőpadon jelzett, hogy üljenek le az álló anyázok, aztán visszafelé még a "kalapját" is megemelte :P
@a10: Van ez így, hogy a "saját fiatalokra építő" csapat hirtelen hoz még két szlovákot mert nekik "nem számít az eredmény ebben a szezonban" erre azok elkezdikszidni a magyarokat...
@OliBLOOD: ott a pont....
Nekem kifejezetten tetszett, ahogy a Stars-osok fejüket vesztették: végre valami érzelem. A simán behúzott meccsekből lassan jön össze az identitás, ahhoz sztem kellenek a csapatépítő nagy zakók, emlékezetes bunyók is. És ha hosszútávú csapat lesz a Stars, akkor a két szomszéd vár remélhetőleg még sok rangadót fog játszani.
Az ex-újpestiség pedig akkor is szinte kezelhetetlenül nagy tehernek bizonyult, amikor Káposztán győzött a Stars. Hát még most: vesztes meccs és 800 lelkes újpest-rukker előtt.
Szép volt, fiúk!!!!
És valaki benfenntes: mi van DABbal?! Arról volt szó, hogy holnapután egy jó meccset nézünk, és a hokisikerekben fergeteges 2008-at vidám egyetértésben előbúcsúztatjuk az újvárosi haverekkel...
A tegnapi DAB zakótól függetlenül a holnapi még három esélyes meccs!! Bizonyára kettőzött erővel küzdenek majd.
Vagy kettőzött erővel küzdenek majd, vagy össze lesznek zuhanva. Celebesz én is arra készültem, hogy egy jó kis buli lesz az Újvárosiakkal, de nem hiszem, hogy nagy kedvük lesz ünnepelni, sajnálom, de azért gratulálok a Maciknak.
@celebesz: Nem tudom közületek ki volt ott a szezonnyitó Stars-DAb előtti tájékoztatón, dde ott a Stars vezér elmondta, hogy az Érsekújvárral kötött megállapodás csak azért jött létre, hogy a válogatottak ott is játszhassanak. Ők egyetlen játékosra sem tartanak igényt onnan...
@OliBLOOD:..a szezonnyitó Stars-DAb előtti..
Igen, ott tényleg ez hangzott el. Lehet hogy akkor azt hitték simán bejutnak a rájátszásba. A Starsnál viszont már a kezdetektől fogva ellentmondás van a fiatalok játéklehetősége, mecsrutin szerzése és a később előtérbe került csapat eredményesség között.
meg az sem egészen kerek a Starsnál, hogy ez a csapat pl. hogy kapott ki Gyergyóban nagyon simán. Mintha feladnák a romániai csapatok elleni meccseket - a MOL Ligában 15 ponttal voltak az Újpest mögött, az OB 1-ben egy ponttal vezettek előttük tegnapig...
Nagyon jó kis csata volt a tegnapi, két közel azonos csapat küzdelmét láthattuk sajnos azonban az egyik részről a sikertelenség átcsapott negatív provokatív irányba, szerencsére a játékvezetés jól végezte a dolgát, és ennek megérdemelt jutalma során igazságos eredmény született. Kár, hogy a starsnál ilyen sok a kiállítás, mivel a különbőző korosztályos csapataiknak, mutatnának példaképet. Az újpesti fiúk szerencsés időpontban lőt góllal (39:43) és az egész mérkőzés folyamán nyújtott kiemelkedő nyugodt hozzáállásuknak köszönhetően megérdemelten győztek. Gratulálok!
süti beállítások módosítása