HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenkinek magába kell néznie

2008.12.26. 08:36 F. Kapus

Az Alba Volán-Graz mérkőzést a karácsony miatt nem vezettük le a szokásos módon, ezt most az Innsbruck elleni meccs bevezetésével együtt pótoljuk. A sérültek és betegek nem épültek fel, így Énekes Lajos edző egy a keddivel személyi összetételében azonos, de mentálisan erősebb csapatot szeretne látni az innsbrucki csarnokban.

"Túl sok jót a Graz elleni hazai mérkőzésről nem tudok elmondani. A második gól valóban nem volt bent, de ez a tény nem sokat segít a végeredmény tekintetében. Az első találat két nagy hibánkból született, és nem amiatt, hogy gyorsabbak, ügyesebbek lettek volna az ellenfél játékosai. Az ilyesmi nagyon bosszantó.

A másodikat a bírók megadták, és ez egy olyan csapatban, amely számára csak a győzelem elfogadható, sok játékost megrogyaszt. Ez jól látszott azon is, hogy a második harmadban csak egy lövésünk volt. Támadásban, védekezésben, egyegyezésben, kapusteljesítményben, egyszóval mindenben rosszabbak voltunk a Graznál. A szezon leggyengébb játékát produkáltuk az egyik legfontosabb meccsen.

Sok időnk most sem volt, kegyetlen a bajnokság üteme. December 25-én délelőtt edzettünk, ebéd után buszra szálltunk, Innsbruckba indultunk. Ez az egyetlen város, ahová a meccset megelőző nap utazunk, mert messze van. 26-án reggel egy tréningünk még van, este pedig következik a mérkőzés.

Palkovics és Horváth állapota javul, de pénteken még biztosan nem játszanak. Valószínű, hogy vasárnap velük együtt három új játékossal megyünk Grazba, már úton van Magyarországra Ryan Bonni, és a hét utolsó napján, ha minden rendben lesz, játszik. A graziak menet közben megszerezték azt a kanadai Marc Brownt, akivel mi is folytattunk tárgyalásokat, de az Alba Volán pénzügyi keretéhez képest nagyon sokat kért.

Innsbruckban tehát ugyanaz a csapat játszik, amely a Graz ellen is a jégen volt. De biztosak vagyunk benne, hogy mentálisan nem a keddi társaság lép pályára. Csütörtökön edzés után hosszú mítinget tartottunk. Videón is szembesülhettek a hibákkal és a javítási lehetőségekkel a játékosok, megbeszéltük a dolgokat. Mindenkinek magába kell néznie, már csak a saját jövője miatt is. Ha a magyar játékosokról beszélünk, akkor fontos, hogy az A csoport lebegjen a szemünk előtt.

Ott az EBEL-ben megszokottaknál erősebb csapatok lesznek az ellenfeleink. De itt sem megy, elképesztően rossz teljesítményt nyújtanak egyesek. A légiósok sem teljesítenek olyan szinten, ahogy elvárjuk. Egyikük sem, és van, akin az akarás sem látszik.

Jason Guerriero hosszú utazással és egy harmincperces edzéssel a háta mögött játszott a Graz ellen. Ebből nem ítélhető meg a tudása. A körülmények ellenére Jason is tudja, hogy olyan durva hibát vétett, amiből senkinek nem nézünk el sokat. Ideális helyzetben ő lenne a harmadik sorunk centere, de jelenleg távol vagyunk az ideális helyzettől. Mindenesetre úgy tűnik, hasznos csapattag válhat belőle.

A sorokon ismét igazítottunk. Az első ötös Tokaji, Martens, Sofron, Ocskay, Fekete, a második Forsyth, Byström, Kovács, Martz, Guerriero, a harmadik Jobb, Ondrejcik, Hegyi, Nagy, Fodor összeállításban kezdi a meccset, Vaszjunyin és Benk lesz a két fregoliember. Pénteken délelőtt még az emberelőnyös korongfelhozatalt is gyakoroljuk, mert ez nem volt túl fényes az utóbbi időben."

Végezetül Horváth Andrásról essen pár szó, mert az utóbbi időben sok támadás érte a válogatott egyik legjobb hátvédjét. Ezért konkrét kérdést intéztünk Énekes Lajoshoz, mi a baj vele? "Balu normálisan edz és játszik, sportszerűen él. A mérkőzéseken az utóbbi időben nem jönnek össze a dolgai, nem jók a passzai, hibákat vét hátul, hullámvölgyben van. Ki fog jönni ebből, jót tesz neki a néhány napos pihenő. Hamar vissza fog jönni a játékba, a teljesítménye is javulni fog. Nagyon szeretne jól játszani, hajt, akar, de minden játékos életében vannak ilyen szakaszok, amikor egyszerűen nem megy. Hátvédként hamarabb észreveszik a hokisok hibáját, mert szembetűnő, ha gólt kap a csapat belőle. Ha egy csatár gyengélkedik, legfeljebb a kisebb lövésszám tűnik fel."

248 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most már csak ki kéne védekezni :)
Guerriero meg behúzta 2.pontját
Az új srác eddig 1+1. Nem rossz. :)
na és az elején valaki el akarta küldeni mert volt egy híbája sztem kijavitotta
Fekete, emberhátrány. :(((
jön a szokásos 2perc......
na ilyen régen volt még a CC-n hogy szinészkedésért küldtek ki vkit és utána rögtön a másik oldalon is volt kiállitás.
Nagyon szórják az embereket, már kétszerannyi kiállítás volt, mint előtte a meccsen - pedig a 3. harmadban nem szokás ezeket annyira befújni... Jó lenne, ha az Ins lehozná a kapust, mi meg bevágnánk egyet az üresbe!
Defense, defense....
Kivédekeztük!!!!
pontosan 2 hónapja nyertünk utoljára akkor volt a szülinapon és a Kacot vertük meg akit az osztrák csapatok közül a legjobban szeretek
ez az!
most már nyerni fogunk!
am mi a diving? csak nem búvárkodásért kapta a Dani a 2 percet... :D
@Vincenzo90: A francba, rossz postba írtam...
kellene az a kettő pont, mint egy falat kenyér...
kb. 2perc ha hátravan gyerünk fiúk!!!
igazából 10 pont kéne, mint egy falat kenyér XD
Nincs még vége ????????????? Legyen már vége!!!!
színészkedés,valóban. bár lehet, hogy léket vágott és lemerült
A harmadik Drittel még mindig läuft... Gyerünk már...!
Hát sajnálom, de nekem erről a szóról csak a bűvárkodás jut eszembe :) Meg a Diver on board autómatricák :)
scuba diving?? ez jó volt mario:-))
3:2 eddig a mai divat
Ljubljana 1 pont már tuti.
Három meccsen is 4-4,5 ezer néző van, de Jesenicében csak 2500, Innsbruckban meg 1800...
3. Drittel läuft, Letzte 2 Minuten laufen
3. Drittel läuft, Letzte 2 Minuten laufen
Két perc van vissza.
Már csak 2 perc.....
sosem lesz vége
lehozták kotikot
Megvaaaaaaaaaaaan!!!!
VÉGE Nyertünk srácok!!!
két pontos tiroli karácsony, nem is lenne annál szebb jelenleg...
vééééégeeeeeeeeee
Ez szép volt!!! Végre...


Hajrá Volán!!!!
Tirolban szép a karácsony!!!
Igaz, hogy nem 23-án, de ma kaptunk a fiúktól BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!
Szép volt fiúk!Gratulálok!!!!
Szuper 29/31, Benk gól. Kellett ez, megnyugszik mindenki :)
Sator biztos megijedt a sok ferihegyes komment láttán! SZÉP VOLT SRÁCOK!!! Palkóval, Baluval és Bonnival új lendületet ad nekünk ez a győzelem a hátralevő 17 meccsre!
Meg van!!!!!!!
Végre nyertünk, remélem most már beindul a szekér:))

SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK!


HAJRÁ VOLÁN!!!
Szép volt fiúk!!!

Jason 1 gól, 1 gólpassz!

Ja és Guerriero barátunk légy üdvözölve!
Egyszer már volt egy 3:2-es szériánk! Talán most megint....
Éppen a végére értem haza, ez valami csoda!!!!!!!!!!!
Végre győztünk és ráadásúl idegenben, és két meghatározó játékos nélkül. Nekik gyógyulást a csapatnak meg KÖSZÖNET!!!!
SZÉP VOLT FIUK!!!!!!
Die Ungarn halten sich damit im Playoff-Rennen.
Bravó srácok!!!!!!!!!! Ez az még szebb lett a karácsony! :))

És ilyenkor nem lesz busztúra Grazba.... :(((
Ejj, ha lenne még pénz egy ponterős légiósszélső megvásárlására akkor szerintem 99 % a plaoff.
Jól van fiúk, igy tovább! Gratulálok mindenkinek, aki részt vett az "ébresztésben"!
gyerekek azért a 3. harmadba egy kicsit jóvá tette a híbáját Szuper feltéve ha ő védte végig már már volt olyan hogy kijavitották végülis mindegy a lényeg hogy nyertünk
Ez az!!! Gratulálok!!
Hurrá!

Gratulálok a Csapatnak!

Hajrá Volán!!!
hurrá! végre! de kellett! szép volt, fiúk! boldog karácsonyt!
Az elmaradt karácsonyi ajándék...???
Kapuralővés 32-31 ez igen!!!
Kíváncsi vagyok mit fog írni az áldott nemzeti sport...
bűntetők Ljubljankában :D
Van egy olyan érzésem, hogy ott most a régi Volán játszott és nagyon ott kellett volna legyek. Erre vártam már nagyon nagyon hosszú ideje. Én megmondtam. A BIZALOM!!!!!
Fehér karácsony helyett: "Rózsaszín" , 2 pontos karácsonyt kaptunk, kicsit homályosít rajta a ljubljanai X, mert így maradunk uccsók, de sebaj.Gratula a fiuknak, vasárnap konvojban Grazba!!!!!!!!


álé-álé-álé- Alba Volán -álé

Guerriero, Martz 2 pont (végre a légiósok)
Benk , Kovács, Nagy 1pont
@Norbee00: Francba. Akkor a Lubjanka 2-vel előz, a Graz 4-el...
@Vincenzo90: graz 34 ljub 30 mi 30 szerintem
vincenzo90: Miért, mi nem szereztünk pontot?
akár hogy nézzem az kell hogy grazban vissza kell vágni
@ferrri: igazatok van, elQrtam :D így jobb is :D
és jövő hét kedden Kacot itthon megverjük mert barátok vagyunk velük
Vasárnap már játszik Bonni? És visszajön még Palkó, Balu.. Ez aaaz
na én mentem hellosztok és mindenkinek Boldog Karácsonyt és aki megy Grazba annak helyszíni volán gyözelmet aki itthon marad az itteni gyözelmet
7.HCI 36 16 0 20 1 3 3 2 106:125 -19 37
8.G99 36 13 0 23 1 1 1 3 80:115 -35 32
9.AVS 36 11 0 25 1 1 3 5 83:121 -38 30
10.OLL 36 13 0 23 1 2 2 1 89:132 -43 30

egymás ellen jobban állunk...
szerintem
@jágör68: én úgy tudom, hogy Bonni a RBS ellen tér vissza a jégre, vasárnap tuti nem játszik még..
@jágör68: tévedtem, játszhat, ez volt a 16. meccs!!! Na, ez jó hír, remélem Kanadában jól kipihente magát, de egyúttal edzett is!!
EZAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Végre kaptam egy fantasztikus ajándékot!!!!!
(Na jó a zokniknak és a pipere holmiknak is örültem, de azzal tele már a szekrény! :)
Vasárnap remélem egy négyest ütünk a Graznak.
Igaza volt Sator mesternek, ha ütünk 3 gólt, akkor nyerhetünk.
Jöhetne megint egy 3-2-es széria.
Hajrá VOLÁN!
Sziasztok.

Meg kell hogy kövessem magam.
Mivel Benk andrás gólt ütött. De ha az kell,hogy gólt üssön,hogy szidjam minden meccs elött akkor isten uccse megteszem.
Na jó ettől nem lesz a kedvenc játékosom,de ha minden meccsen üt egy gólt akkor a végén még megkedvelem.

Csak igy tovább fiúk.


Hajrá Volán.
a név helyessen Benk András
@Rex: Mi ott leszünk, szokás szerint, Thomas_AV már biztos útitárs, irány a UPC Aréna!!!
Hajrááá Volááán!!!
süti beállítások módosítása