HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pék György: Büszkék lehetnek a srácok

2008.12.22. 09:38 F. Kapus

Maximálisan elégedett vagyok a csapattal – nyilatkozta Pék György szövetségi edző a magyar–norvég után. – Sajnos ez így működik: meccsről meccsre jobbak lettünk, de a végére minden mindegy volt. A norvég válogatott nem véletlenül lett bronzérmes a csoportunkban, büszkék lehetnek a srácok, hogy pontot szereztünk ellenük. Pedig az ellenfél számára volt igazán tétje a napnak: az éremszerzés.

"Játékosaim bravúrosan mentek, végig vezető pozícióban voltunk. Sajnos két perccel a vége előtt Bálizs olyan gólt kapott, amilyet az előkészítő korosztály tartalékkapusa sem. A palánk mellől keresztbe akarta lőni a korongot az egyik norvég fiú. Ez lecsúszott, és a korong gurításnak is erősen nevezhető sebességgel a kapunkba jutott. Nem tudjuk, mire figyelt a kapusunk. A büntetőlövésekből egyet sem lőttünk be, ők kettőt. Egy ponttal zártuk a vébét, kiestünk.

Látszott, ha jó felkészülés után jön ki ez a garnitúra, jó eséllyel bent maradhatott volna. Jövőre megint feljuthatunk, de hogy tartósan itt tudjunk maradni, komoly műveleteket kell végrehajtani odahaza. Itt már nincs gyenge csapat, a magassági és a testsúlyhátrányunk pedig tetemes.

Ahogy ígértem, az utolsó mérkőzésen végig négy sorral játszottunk, összeraktam az ifiválogatottakat, hogy Ancsin László munkáját segítsem, a tapasztalataimat átadom neki. Azt gondolom a látottak alapján is, hogy az U18-ban megragadhatunk a divízió 1-ben, jók voltak ifikorú hokisaink.

Két kapusunk az egész tornán mutatott teljesítménye is jelzi, ebben a korban csak folyamatos játéklehetőség mellett tudnak a játékosok fejlődni. Természetesen ez nemcsak erre a posztra vonatkozik, de minden meccsen kaptunk egy-egy limonádégólt, és mindig döntő szituációban. Ez megengedhetetlen. De nem fognék rájuk semmit, hiszen a védőket bíráltam már elégszer. Elöl sem volt minden a legnagyobb rendben, a norvégok ellen például kettős előnyt hagytunk kihasználatlanul a harmadik harmadban."

32 komment

Címkék: vb pék válogatott juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó meccsre nem vitás, de arra, hogy milyen nyilatkozatok, elemzések hangzottak el, a vezetőedző nem lehet büszke. Kicsit sem.
Jágör: idézem még egyszer Pék György szavait, figyelj légy szíves, a személyragokra, meg az alanyra is... "büszkék lehetnek a srácok, hogy pontot szereztünk ellenük"
...kettos emberelonyt meg a volan is kihagyta...
Szép volt a srácoktól,csak azt sajnálom,hogy nem az ukránok ellen pörögtek így, de nem baj,jövőre feljutunk és bentmaradunk ! :)
nevetséges pék györgy szövege. nem értem miért kell szépiteni a dolgokat, olyanokat mond ami nem is igaz.

1. " Maximálisan elégedett vagyok a csapattal "
2. " Játékosaim bravúrosan mentek "
3. " Itt már nincs gyenge csapat "

Hogy lehet elégedett a játékosaival ha mind az 5 meccsen kikaptunk, gólarányunk 28 kapott és 11 lőtt.
Hogy mehettek a játékosok bravúrosan ha a statisztika szerint 2x is sokan voltunk a jégen, valamint 5 a 3 at nem tudták kihasználni és amikor a kapusok katasztrófálisan teljesitettek.
Hogy ne lenne gyenge csapat ??? Mi voltunk azok... Felkészületlenül mentünk ki erre a VB-re, Pék pedig lehordta az összes külföldön játszó magyart hogy idézem : " Hári kicsi, Galló lassú, Pilcsik meg gyenge ".

Egyik nap hallottam ahogy Pék Györgyöt kérdezik Galló Illésről. Igy szólt a kérdés : " Edző úr, nézte Ön Galló Illés játékát ? "
A válasz ez volt : " Nézte a ku**a anyja ".

Gratulálunk edző úr. Nagyszerű teljesitmény.
Az emberelőnyös taktikáinkat már kivülről fújja az összes csapat. Ez a kapu mögött hátrahagyós aztán mégegyszer hátrahagyós, őszintén szólva a " Kerge kacsák " c. filmbe talán még elmegy, de egy junior VB-n nem hiszem.
Félreirtam : 5 meccsből 4 meccsen sikerült elérni ezt : Penalty - HUN - Too many players the ice
Hagyjuk már ezt a Gallo témát.Ő köszoni jól van ahol van.Veretlenül vezetik a bajnokságot,Illés meg a listát.
Ha tényleg 25% realitás is van abban amit Boggle írt, akkor óriási baj van! Vagy volt! Ezt a szövetség nyugodtan nézi és majd elfogadja beszámolóként a VB-ről a Boggle által leírt három rövid idézetet. Kondolkozni is kellene néha. Nem?
Boggle
Te nagy hokiszakértő lehetsz !!! Qurvára vágod ezt a sportot....
Boggle azoknak a kellemetlen embereknek az egyike, akik sokat tudnak sok mindenről, de nem mernek nyíltan kiállni, és ezt a fórumot használják ki a furkálásra. De úgy is mondhatnám: azok közé tartozik, akik nem értik, mi a különbség a kritika és az áskálódás között.
Az igazság középen és nem odaát van.
A szezon elején vita volt kell-e junior bajnokság vagy sem.
A vita Alba kontra Dunaferr éles szóváltásig gerjedt,
akkor ott sokan hozzá is szóltak tessék az akkori érveket az eredmény ismeretében visszakeresni eldönthető ki volt a jobb jós. (itt a blogban is többször előjött)
A két fő szál valahogy így:
1. kevés a játékos és azok kellenek a MOL ligába fejlődésük itt is jó meg van oldva.
2. kell az önálló bajnokság mert itt mégiscsak több a fejlődés.

Zárójel : a Mol liga létszámát jővőre nem emelném tovább.
nem értem mi van veletek. Az volt a papírforma, hogy kiesünk, mert olyan lyukas ez a korosztály, hogy az már fájó. Most pedig az a baj, hogy nem jött össze valami hihetetlen bravúr? Nincs itt a világ vége, ez csak U20, ahol az A csoport csak 10 csapatból áll, tehát a divízió 1 olyan majdnem, mint a felnőtteknél az A csoport. Játszottunk 4 szoros meccset, csak az olaszok elleni ment el igen korán. Csak hasonlítsátok össze mit csináltak a lengyelek és az észtek a másik csoportban!
Igen nagy hoki szakértő vagyok, lassan 11 éve benne vagyok a témában, és tudom jól, hogy ha valaki olyan olvassa ezt a cikket aki nem ért a jégkoronghoz akkor az jön le neki hogy " Hú a magyar válogatott büszkén és keményen küzdött, de sajnos kiestünk bla bla .. "
Én csak próbálom felvilágositani az embereket, hogy Magyarországon ez sajnos nincs igy.

Lehet itt felőlem " hülye buzizni meg káromkodni " ettől nem lesztek / lesznek előlrébb. Nyiltan vállalom a véleményemet, csak nem értem miért kell szépiteni a dolgokat és valótlan állitásokat leirni / nyilatkozni.

Őszintén nézzük meg a végeredményt erről a VB-ről.

Kóger, Kiss, Bartalis, Dancsfalvi, Hári stb...
Mind elit ligában játszanak, és jól teljesitenek, gólokat lőnek, pontokat szereznek. Hazajönnek, és egyszerűen olyan szakmai " képzést " kapnak, olyan taktikákat kell követniük, ami 20 évvel ezelőtt volt menő.

Volt szerencsém a lengyelek valamint a franciák elleni mérkőzést látni, és be kell vallani, az emberelőnykihasználásunk egyenlő a nullával :) 2 figura van, amiből csak az egyikre vagyunk képesek.
Az ellenfél már az első próbálkozás után megfejtette a rejtélyt, letámadtak és gólt szereztek emberhátrányban. Ilyen sokszor előfordult.

Nem kell itt szépiteni a dolgokat. Ilyen szakmai háttérrel és vezetőséggel sajnos ennyire tellik itthon.

Ki szépít,ember? Már az elején meg lett mondva, hogy bravúr lenne a bentmaradás, érdekes akkor nem jöttél ágálni ez ellen. Gondolom örültél is, hogy buktunk, így legalább kamatoztatni tudod a nagy 11 éves hokiszakértői tapasztalatodat, te szerény fajta.
Miért örülnék hogy buktunk ? Ha nem érted hogy miről van szó, nem tehetek semmit. Amiket leirtam, sajnos igy van, ezt el kell fogadni.

Ezek a gyerekek jóval többre képesek, a saját játéktudások maximum 60 %-át nyújtották, de ilyen szakmai / edzői háttérrel sajnos többre nem képesek.
Irigyellek, hogy kint voltál Dániában, én sajnos nem, így nem tudok látatlanban értékelhető véleményt alkotni a csapat teljesítményéről, sőt a játékosokéról sem, főleg százalékosítva. Azt meg még mindig nem értem, hogy mit szépít Pék, és mit mondott olyat, ami nem igaz (lsd. előző hozzászólásod).
A mi időnkben erre szokták mondani, hogy a pék rakja tele!+
Sztem, kár egymást szapulni, úgy magyarosan!
De egy tény! Én P.GY.-t, mint játékost szerettem, de edzőként gázos, ugyanigy vagyok Ancsinnal is!
Az edző ne bratyizzon, a játékossal, mert nem az a dolga!
Pl Kint voltam a Steaua ellen! 6:0, és 9:3 után leállt a csapat, P.Gy. semmit nem mozgósitott, ott unatkoztak a csapat, meg a nézők!
De hab a tortám, az utolsó percekre behozta a tizenéves Hajek gyereket, aki 2 lövésből 2 gólt kapott!

Kérdem miért tette be! 5 percre rutint szerezni, vagy jót tesz a gyerek önbizalmának egy 0 % -os védés?

Nem értem, de nem vagyok edző csak hoki kedvelő, kb 40 éve!
Boggle, belső/tűzközeli/helyszíni emberként akkor vállalnád nyíltan a véleményedet, ha a neveddel hitelesítenéd. Így ez csak furkálás.

A világon senki nem állította, hogy Pék a tökéletes edző, éppen elég kritika érte és fogja is érni, itt és másutt is.

Az igazság birtokosainak azonban - "én csak próbálom felvilágositani az embereket, hogy Magyarországon ez sajnos nincs igy" - nem szokás mindent elhinni. Még akkor sem, ha sok ponton nyilván bőven van alapja annak, amit mondasz.
Nem sok jót jelent a jövőre nézve ha ilyenekről és így "kell" vitázni, vagdalkozni abban az évben amikor a magyar jégkorong amúgy történelmi időszakot él meg.

Én nem vagyok sem bennfentes sem szakértől, csak egy amatőr játékos, aki hosszú évek óta követi a sportágat itthon és furcsa ezt látni. Valahogy mindig az a kényszerképzetem volt, hogy a magyar hoki, mint olyan egy nyugis, egyetértő, sokra hivatott közeg.

A Volán elmúlt hetek beli vergődése az EBEL-ben, ez a junior vb, ez a közhangulat - Cortina-nak nagyon komoly feladat lesz a vb-re összekapni a csapatot. Bár lehet a sok negatív előjel majd jól sül el.
Én se értem, a vb előtt mindenki egyetértett abban, hogy bravúr lenne a feljutás. Nem sikerült, most pedig mindenki kudarcként éli meg az egészet. Egyre több gyerek kezd el hokizni, és remélhetőleg pozitív irányba fognak változni a feltételek, szerintem egy rosszul sikerült világverseny miatt nem érdemes senkit, ill. semmit se temetni.
Mármint a bentmaradás lett volna bravúr, nem? :)
Így van, köszi a helyesbítést :) .
Nyilván a szövetségben értékelik majd a vb szereplést. Nem tudom Pék-e a legmegfelelőbb szakember erre a posztra, de a szövetség vezetőinek is el kell gondolkozni megfelelő-e a fiatalok versenyeztetése, elég-e 3 nap felkészülés.
Lengyelország volt-e a legjobb ellenfél a felkészülésre(meggyőződésem ha a mi csoportunkban velük játszottuk volna az utolsó meccset ők esnek ki- de hát "ők évek óta a divizió 1 stabil tagjai").
Nem kellene egy főállású edző az utánpótlásban?
Én nem értek a hokihoz, csak szurkolni tudok: Hajrá Magyarok! Jövőre visszakerülünk!
miközben mi itt beszélünk a hvg értesülései szerint a Zalaegerszegi jégcsarnokot üzemelő céget felszámolják.
hvg.hu/sport/2008_12_20_jegkorong_zalaegerszeg_eldajak.aspx
Erről egy hónappal ezelőtt írtuk ezt:

jegkorong.blog.hu/2008/11/12/kercso_arpad_vegre_tudunk_dolgozni

Nem úgy tűnik, hogy lenne érdemi fejlemény azóta, de utána fogunk nézni.
kutyatej73 ebben a dologban tökéletesen igazad van. Persze, hogy senki nem hibáztatja a játékosokat.
Van egy nagyon "stabil" koncepció hiányos utánpótlás program. Mert jelen helyzetben az általad is írt 3-napos felkészülés egy VB-re enyhén :-). Lásd néhány éve volt egy kibontakozó junior bajnokság,5-10 felnött játékos szerepeltetésével. Legalább a létszám legyen meg. Azt kellett volna tovább folytatni, nem pedig kényelem szerint leépíteni. Mindenre hivatkozva szétverni. És lám-lám most nincs junior bajnokság, ven eredménye!!!!
Boogle-nak teljesen igaza van.Ezt próbáltam én is leirni , de "moderáltak". Nembaj előbb utobb vele is megteszi T.D.Gromov.Lehet, hogy Ő nem érti mi a különbség kritika és áskálódás között?Miért kéne vállalnia a nevét.Ha nem tudná az edzők ezt M.o-n rossz néven szokták venni...és ha van gyereke és érdekelt bizonyos korosztályban majd ott torolják meg természetesen...Ez van,nincsenek képzett szakemberek.Ancsint meg ne is firtassuk.Megkérdezte már valaki, hogy van-e papirja és mikor szerezte?Vagy Pék mennyire ismeri ezt a korosztályt?A játékosoknak mindenki drukkolt, senki nem hibáztatja Őket.A tavalyi gárdával bárki feljutott volna.....ezért ne tegyünk glóriát a feje fölé!!!!!!!!!Ez lett volna a bravur.Ja és valaki hallotta már , hogy magát okolta esetleg?Mert én ilyen nyilatkozatot még nem olvasta.Annyit kellett volna mondani:Ne haragudjatok srácok,ezt elcsesztem!!
Hello!
Boogle: az, hogy a csapattal be van "gyakoroltatva" egy emberelőnyös korongkihozatal, még nem jelenti azt, hogy akkor is azt kell csinálni, ha az ellenfél letámad.
Ebben a korongkihozatalban éppen az a jó, hogy emberelőnyös, tehát nem letámadó csapat ellen jó.
Ha ezt egy 20 éves játékosokból álló csapat nem látja be, és vak lóként próbálja alkalmazni ezt a taktikát nem törődve azzal, hogy mit csinál az ellenfél, nyilvánvaló, hogy nem lesz sikeres.
Egy 20 éves (vagy 18) játékosnak már fel kell mérnie azt, hogy mikor melyik szituációban milyen taktikát alkalmazzon, ehhez nem kell az, hogy az edző fogja a kezét. Vigyázz, jaj, megtámadtak, most ne azt csináld! Ez kicsit röhejes nem???
Remélem érthető amit írni akarok.
Szerintetek pl a Finn vélogatott menyit gyakorol a Vb elött??Van aki mondjuk kanadából vagy a oroszországból utazik egyböl a vb re.Ezt az edzö védelmében írtam a munka 99,9% ban a klubbokban folyik
Azt gondolom a jelenlegi helyzetben az edző oldalát védeni, hát őszintén szólva meggondolatlan dolog :)

Azt hiszem Pékről is megjelenhetne egy olyan cikk hogy : " Elk*rtuk "
Neked is vidám karácsonyt, Boggle.
süti beállítások módosítása