HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kercsó Árpád: Végre tudunk dolgozni

2008.11.12. 13:35 Hblog

"Nem várt pozitív fejleményekről számolhatok be" – kommentálta a jégkorongblognak Kercsó Árpád, a Zalai Titánok edzője azt a hírt, amely szerint a bíróság elrendelte a zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. felszámolását. Ez éppenséggel ijesztően hangzik, de ha minden jól megy, akár egy új szakasz kezdetét is jelentheti.

Kercsó Árpád elmondta: "Múlt pénteken visszakapcsolták a csarnokban a villanyt és a gázt. Így a munkakörülmények hosszú idő után ismét normálissá váltak. Egyelőre annyi biztos, hogy tudunk dolgozni. A helyzet teljes megoldása még várat magára. Erre magamban november 30-ig adtam határidőt, addig türelemmel várok."

Háttér az ellentmondások tisztázásához: információink szerint az önkormányzat csak tehermentes ingatlanban, jogilag tiszta helyzetben száll be a finanszírozásba. A mostani felszámolás ebben alapfeltétel volt. Mindez persze nem azt jelenti, hogy máris minden rendben van, tehát kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Az alaphír a Zalai Hírlapban jelent meg, az alábbiakban az MTI abból készült összefoglalóját adjuk közre, teljes terjedelmében:

"Elrendelte a zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. felszámolását a bíróság; a jégcsarnok további működtetését a felszámolással megbízott cég biztosítja – írta szerdai számában a Zalai Hírlap. A hitelezőknek negyven nap áll a rendelkezésükre, hogy bejelentsék követelésüket. A Jégcsarnok Kft. 300 millió forinttal tartozik az építkezést finanszírozó hitelintézetnek, a felhalmozódott energiaszámlák összege eléri a 40 millió forintot, az elmaradt munkabérek és járulékok összege pedig megközelíti a 10 millió forintot. Az adósságok kifizetésére fedezetül szolgálhat a jégcsarnok – nyilatkozta a lapnak Horváth Szilárd, a felszámolással megbízott TM-Line Zrt. képviselője.

A vagyon felmérése után várhatóan a jövő hónapban hirdetik meg eladásra a létesítményt. Működő üzemként kívánják értékesíteni, ezért a felszámolási idő alatt is biztosítják a pálya nyitva tartását, ami azért is fontos, mert most kezdődik a korcsolyaszezon. Az elmúlt hetekben dízelaggregátor adta a pálya használatához szükséges energiát, de az E.ON-nal már sikerült megállapodást kötni a gáz- és áramszolgáltatás helyreállításáról.

A jégcsarnok a város birtokában lévő területen áll. Gyimesi Endre polgármester közölte: az önkormányzat és a kft. közötti, 12 éves részletfizetést biztosító adásvételi szerződést a város korábban felbontotta, az új tulajdonossal a feltételeket újra kell tárgyalni. Ha a jégcsarnok továbbra is működik, akkor a tulajdonosnak ugyanazokat a feltételeket biztosítják majd, a diákok számára jégidőt vásárolnak, ezzel segítve a csarnok működtetését – tette hozzá."

24 komment

Címkék: zalaegerszeg kercsó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És mikorra várható, hogy a Titánok a Stars nyomába lépnek???
Már látom is, 10 év múlva Titans-Stars Magyar döntő!
Bocs a többi klubtól, de egyszer adattasson meg ennek a két lelkes egyesületnek!
Egyszerűen a városnak kéne fenntartani a jégcsarnokot. Már eleve nem kellett volna magánkézbe adni.
Nem értem, hogy a város miért nem áll mellé a hokicsapatnak itt Egerszegen! Inkább támogatják a kétballábas focitákat, akik között csak elvétve van magyar játékos (saját nevelés meg talán egy), a 90% sokadosztályú szerd-horvát-szlovén-román-stb. Ráadásul még eredményt sem tudnak felmutatni!
Szia Leslieke!
Ne feledd a Stárszos játékosokat is Kercso nevelte,és azt se feledd hogy a Zalai Titánok már nem kell a nyomukba lépjenek hiszen már elöttük járnak!!!
Kercsot megkell becsülni!!!
Dzsymm> úgy legyen!
szerintem a titánok csapata megfog szünni mert december 6-ig van jegük utána mehetnek máshova de ki tudja dec6 az még messze van az alapszakasznak mingyárt vége lehet hogy nem tudnák továbbjutni mert nem lesz jegük Dzsymm: az sose lesz hogy titan stars döntő lesz mert ottvan a ván aki kölyök bajnokságot jelenleg vezeti meg a stars már nem olyan jó mint amikor ott volt a kercsó árpi ha lesz titan stars lesz de nem biztos a jég miatt mert pár hónapon belül lehúzhatják a rolót
... stars döntő mert ottvan a ván=volán aki a kölyök...
sajnos aki ismeri az eddigi zalaegerszegi munka hátterét az tudta hogy ennek ez lesz a vége...sajnos
"Már eleve nem kellett volna magánkézbe adni."

Tudtommal magánpénzből épült. A város talán a területet adta csak.
kapuslaci:

arra gondoltam, hogy mikor bővül a Mol Liga még 1 csapattal, nevezetesen a Titánokkal.. azaz mikor érik el, hogy induljanka az OB1-ben, úgy ahogy a Stars tette.. lehet foglamaztam meg jól, amire gondoltam, bocsi.
OFF:

Leslieke, tudnánk beszélni vmikor? lenne egy kérdésem, már "üldözlek" egy ideje.. :)

ha nemakarsz, akkor aztis írd meg, ésakkor feladom :)

köszi
Ez a baj sala!
Eleve a városnak kellett volna mindent állnia (a szponzorokkal karöltve természetesen) az építkezéstől a fenntartáson át a csapat segítéséig.
Milyen érdekes, ha jól tudom ugyanez cég építette és üzemeltette a debreceni csarnokot is. Az tavaly ment csődbe és vette át a város.
Kapuslaci

Ne feledd: a starszos játékosokat nem Kercsó nevelte. Ő összeszedte az újpesti, dunaújvárosi, macos, fehérvári NEVELÉSEKET és új csapattá gyúrta őket. Most ugyanez készül Zalaegerszegen: pestről, fehérvárról és még ki tudja honnan szedi össze a játékosokat.
hokiati!8 évesen már kész sztárok voltak?Kercsó csak szundizott mellettük,ők saját maguk fejlődtek.Ez nem semmi pestiesen szólva.Hogy Kercsótól hányan mentek külfőldre hokizni az már nem is számít.Mindenki nagyon nagyon jó játékos ,már ez sem számít.És a többi csapatoknál nincs mozgás?Mindenki csak a saját nevelésű játékosával játszik?
Háát Fiúk, ez nem lesz könnyű, itt Zalaegerszegen,

túl kesze-kuszák a szálak...., de talán.......
Rendkívül szomorúan olvasom az utóbbi időben a zalaegerszegi hoki hanyatlásáról és megpróbáltatásiról szóló cikkeket. Ilyenkor legszívesebben elszidnám T. politikusaink és állami vezetőink- beleértve minden önkörmányzati fő...fejet is - sarkon álló édes anyját... most komolyan emberek! itt ez a sport, felőlem lehetne akár teljesen más, sikeresek vagyunk benne, jó a válogatott, feljutottunk az A csoportba, és nem képesek egy fillért sem belenyomni... Bezzeg ha van valami eredmény mindegyik ott áll és gratulál, mindenki a magáénak érzi a sikert, de hogy tegyen valamit azért, hogy ennél is jobb legyen, na azt már nem... elszomorító, itt tartunk 2008-ban... siralmas...
rangers64! Nem akarom Kercsó tudását és elhivatottságát megkérdőjelezni, de úgy gondoltam ez is hozzá tartozik a történethez. És igen a Te szavaiddal élve "sztárok" voltak már nyolc évesen is, Árpi mindig a "nevelőegyesületek" legjobbjait célozta meg. "Gyengébbecske" játékost sohasem vett magához. És így azért valljuk meg, egyszerűbb eredményt felmutatni. Hogy "Kercsótól hányan mentek külföldre hokizi", erre kiváncsi lennék a franciákon kívül azt hiszem egy játékos játszik svédországban. A francia pontvadászat pedig nem túl acélos.
Leslieke:
Igy már jobban hangzik,biztos lefogok menni Egerszegre meccsekre,és bizok benne hogy Kercso Zalaegerszeggel bajnok lesz a Mol ligában akár annak idelyén a Dunaujvárossal!
Kösz válaszod!
Szia Hokiati és Rangers64!
Rangersnek 100%-ba igazat adok amit irt.
Te Hokiati még gondolkozz el azon hogy 85 ota ki alapozta meg a magyar jégkorongot.
Nem azt akarom mondani hogy egyedül Kercso Árpi,de hogy neki van a legnagyobb része,az biztos!!!
Fedayn!

Nem akartam szóba hozni,de ha már megemlíted a politikát, bizony volt ott "valaki" vasárnap, aki sütkérezett a sikerben.
Nevet kérünk! Csavarjunk rajta , hátha dől a lé az utánpótlás számára.
Hátha ez jó hír akkor mi a rossz!

A pénz 350 millió átutalva +évi 37 millió városi támogatás.
A pénz eltűnt adósság van ,a gyerekek "szívják" a felnőttek játékait.
Azokat kell sürgősen megtalálni,és felelősségre vonni akik a milliókat eltették!/ természetesen nem a saját pénzüket/
Utána csak a sportról,a gyerekekről,a zalai lakosokról szóljon a jégcsarnok!
Tipikus magyar történet.

Igazán örülnék, ha végre végérvényesen megoldódna a zalaegerszegi jégpálya sorsa. Azt hiszem minden hokibarát örülne, ha Zegen is lenne hosszútávon hoki.
Sok sikert a helyieknek.
süti beállítások módosítása