HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenképpen kell a két pont

2008.12.14. 14:36 F. Kapus

Az Alba Volán eltiltásokkal nehezített időszaka hamarosan befejeződik. Ahhoz, hogy a 16 meccses sorozat végére kitűzött cél elérhető legyen – miszerint január elején még legyen versenyben a csapat a rájátszásért –, most már győzelmekre van szükség. Vasárnap a Jesenice látogat Székesfehérvárra. Énekes Lajos helyzetértékelése következik.

"Andreas Byström megbetegedett, így ő nem játszik, de Fodor Szabolcs és Ondrejcik Rastislav  pályára léphet. Erősödni nem erősödünk, de legalább létszámban ugyanannyian leszünk, mint pénteken. Nagy Gergő természetesen hiányozni fog.

Az első sor változatlan, a másodikba feljön Benk András Martz és Kovács mellé. Itt Forsyth és Martens védekezik. A fiatal sorban Fekete Dániel lesz a center, a szélekről Sofron és Hegyi támogatja, mögöttük a Jobb, Ondrejcik duó bekkel. Fodor lesz a fel-feljátszó csatárunk. A kapuban Szuper Levente kezd.

Mindenképpen meg kell szereznünk mind a két pontot. Az elmúlt időszakban a Jesenice gyengébben szerepelt, de éppen pénteken 5-0-ra verte a mnásik szlovén csapatot, a Ljubljanát. Ezek szerint feljövőben vannak. Csak fegyelmezett játékkal lehet esélyünk, kiállítások nélkül kell játszanunk. A pénteki mérkőzés első 25 percében mutatott játékát kell megismételni hatvan percen át, sőt, egy kicsit még javítani is kell rajta."

64 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a másodikba feljön Benk András Martz és Kovács mellé" akkor ki lesz a jobbszélső???
Szerintem Sofit kellene felrakni a második sorba. Elég ponterős és ha van mellette egy center aki kiszolgálja akkor simán beveri a helyzeteket. Tavaly is mikor ittvolt Shivonen és mellette játszott akkor elég jó volt a gólátlaga. Meg talán jobb lenne ha szétszednék azt a fiatal sort, lehet a rutinosabb játékosok melett mégjobban menne nekik. Ez persze lehet hogy hülyeség, de egy próbát megérne.
Óriási nyomás alatt lesznek ma itthon a srácok :(. Ezt a meccset meg kell nyerni... Minden egyes pont elvesztésével távolodunk a céltól. Persze ez eddig is így volt, de ennél közelebb még nem álltunk a bukáshoz.

Remélem a Linz elleni pontszerzéssel a hullámvölgy emelkedőjét kezdtük el megmászni.


Hajrá Volán!
Ki lehet tűzni a győzelmet célként, de szerintem nem reális. Ahogy Ted Sator mondta a pénteki meccs után, ki kell hozni mindent magunkból, ami még maradt, meglátjuk, mire lesz elég. Utána jöhet a négynapos EBEL-szünet, visszakapjuk a pontjainkat, talán jön új játékos is - az egy új lapot nyit.
Robcsi: ez a holland bajnokságbeli gyerek egy vicc... Tavaly a holland bajnok vért izzadt bírói támogatással együtt is azért, hogy egy góllal megverje a Dunaújvárost, a Heerenveen pedig egy annál gyengébb csapat.
Bírom az optimizmusodat! Adj kicsit nekem is belőle, hátha nyugodtabb leszek :)

Azért jobb lenne lendületből nekiugrani annak az emelkedőnek nem ? Erre valók a mostani meccsek. Pontot kell szerezni :).
orthodox.russian!

Szerintem nem ma kell kisérletezni a sorokkal. Gondolom az az elsődleges cél, hogy kb. egyforma erős sorokkal tudjunk kiállni, még ha ez lehetetlen is...
Fekete jó lesz Sofronnal, én várok tőlük 1 gólt, de az is jó lenne, ha nem kapnának.
Rosszul fogalmaztam: a cél persze nem lehet más, de elvárásként nem lehet definiálni a győzelmet.

Az elvárásunk ma - is - csak teljesítményalapú lehet, nem eredményalapú. Más kérdés, hogy szerencsés esetben a kettő nem független egymástól.
Én se konkrétan mára gondoltam hanem ugy általában, amugy mióta eltiltották a két légióst azóta folyamatos kisérletezgetés megy, nemtudom a mai nap miért kellen hogy kivétel legyen:)
Kcs kolléga sztem is jól látja a helyzetet. Ma pontot szerezni hőstett lenne, győzni meg egyenesen csoda!

Azt várom a hátralévő napoktól, hogy újra csúcsformába lendüljenek a húzóembereink és amikor tényleg reális esély lesz megindulni felfele, akkor tudunk egy ütős szériát produkálni (~1 kör :D).

Hajrá, előre!
"Mindenképpen kell a 2 pont", "ennél közelebb még nem álltunk a bukáshoz" - ilyeneket max. az edző, klub képviselője, mint munkaadó mondhat, aki szándékosan, a realitástól elrugaszkodva akarja nyomás alá helyezni beosztottjait, többet elvárva, mint amennyire valójában képesek.

Ha csak 1 pont lesz ma, akkor becsukjuk a boltot?? Könyörgöm, honnan hova buknánk?? Ha ma kikapunk, akkor is lesz még hátra 21 meccs, amin másfélszer annyi pontot tudunk szerezni, mint amennyit idáig szereztünk! Miről beszélünk?? Most kijelentem, hogy akármi lesz is január elejéig, 100 %, hogy reális közelségben lesz a rájátszás!!

Én már hetek óta úgy megyek ki, hogy 1,5 millió eurónak megfelelő játékoskeret száll szembe kétszer, háromszor, vagy négyszer erősebbel, az is élmény, hogy háromnaponta ilyen erősségű ellenfelekkel mérkőzhetünk, ha pontot szerzünk, az meg már csak hab a tortán!Ráadásul most ez a keret is 80 százalékos az eltiltások miatt. (Más kérdés, hogy az osztrákok pontrendszere alapján ugyanolyan erősségű a csapatunk, mint a liga legjobbjaié: bizony, van még ezen mit csiszolni, pl Kóger Dani 4 pontos, ellenben csak 1 lett volna, ha hazajön, ergo nyugodtan játszhatna jelen helyzetben, mert az üresen hagyott sor is egyet ér...)


Megmondom őszintén, anno szeptember 21-én, este fél 9 tájban, bizony csalódottságot, ürességet éreztem, mert azt gondoltam: nem lehet überelni azt, hogy a végső dudaszó előtt 3 szekundummal ütött góllal győzzük le az aktuális bajnokot.
A csapat bebizonyította, hogy igenis ennél is van nagyobb teljesítmény. Szégyelljük magunkat, mi, szurkolók, hogy nekünk egyáltalán már eszünkbe jutott a fehér zászló kitűzése.
Elöl-hátul lesz egy friss ember. Jó, hogy végre Ondrej és Foci is játékhoz jut. Remélem jól fognak produkálni. Kicsit erős megfogalmazásnak érzem a címet, noha jó lenne, ha úgy lenne, ne felejtsük el, hogy az elmúlt és idei szezonban még egyszer sem sikerült megvernünk a HK Jesenicét. Mimdenesetre biztató az idei szezonban elért eredményeink ellenük. Egy három-egy oda és két büntetö párbaj. Talán ezúttal meglesz a győzelem, de nem várom el tőlük! Annyit kérek csak a fiúktól, hogy hajtsák ki magukból a maximumot! Ezt viszont a szurkolótábortól és megköszönném!

Viszlát a pályán...
Korábban azt írták, hogy ezt a meccset adja az MTV. Most nem látom a műsorban. Mi az igazság? Kimenni meg nem tudok a sztrájk miatt...
Marad az erstebankliga.at és az f5 f5 f5 f5?
a köcsög tv visszalépett a közvetítéstől. marad a net amint irtad
Ekanai gyorsabb mint a TV adás:)
Most kezdődött el. Megpróbálok időnként írni.
2 percet előnyben leszünk.
hellosztok emlékszem mikor megnyertük elöször a interligát asszem acronit gyöztük le
0:1 oda, pont miután kiegészültünk.
van egy olyan érzésem, hogy 3:2-re nyerünk..
Csak nyerjünk! Az eredmény mindegy.
2 perc előnyünk lesz, 19:32-nél.
Sajnos nagyon látszik a fáradtság. Lassúság, pontatlan passzok, gyenge lövések. Küzdeni akarásból viszont továbbra is jeles.
Jut eszembe, telefonról írok,azért a tömörség és az esetleges hibák.
Sajnos kaptunk ismét 2 percet.
Ekanai hol van? ő jobban szokta közvetiteni, de ha nincs akkor doszy köszönjük a közvetitést
Szegény Szupernek most se megy annyira. 83% az első harmadban. Mi van vele? Hetényi netán még rosszabb formában van? Nem értek a hokihoz annyira. Szerintetek?
Szerintem Hete jobb kapus csak Szupernek nagyobb neve van a sportágban ennyi szerintem. Lehet azért mondom Hetét jobb kapusnak mert őt jobban kedvelem. HAJRÁ VOLÁN!!!!
Szerintem Hete jobb kapus csak Szupernek nagyobb neve van a sportágban ennyi szerintem. Lehet azért mondom Hetét jobb kapusnak mert őt jobban kedvelem. HAJRÁ VOLÁN!!!!
30. perc, az eredmény változatlan.
Ismét 2. perc előny, de nem igazán élünk vele.
Norbee00: Szupernek nem hiába van nagyobb neve a sportágban.
Hatalmas helyzetet hagytunk ki, 18:30.
koszu doszy, h kozvetitesz!
m1 meg bekaphatja, kocsogok!

hajra fiuk!
tudom guriga uram jr.
de azért elismered hogy Hetényi se gyenge kapus
A 2. harmadban jobbak voltunk, mint az elsőben. Remélem, a harmadikban találunk egy gólt.

HAJRÁ VOLÁN!
hát reméljük mi volt az a hatalmas helyzet? hajrá volán! Süti meg Palkó lövi a gólokat
basszus 0-2 44. perc most már 2-1 nem lesz akkor legyen 3-2 hajrá volán
Nálunk 2, náluk 1 kiállítás, verekedésért. A közönség totál kiakadt.
Sajnos előnyben rosszabbak vagyunk, mint egálban.
55. perc, sajnos az eredmény változatlan.
1:2, HAJRÁ FEHÉRVÁR! A közönség tombol!! Kapunk 2 perc előnyt!
hajrá volán!!! hajrá fehérvár !!! hajrá ördögök!!!!
57:44, kiállítják Ocskay Gabit.
Bentről jött ki, nem adjákmeg!!
ne bazz ez most komoly na ezért kell a videóbiró kurva életbe!!!
nem a CAPS ellen órási meccs lesz és remélem a tv el jön és jól játszunk
mi volt a végén ez a bentről kijövő lövés?
Nem volt bent, kapu mögött ültem. A gólunk után több helyzetünk volt, mint előtte egész meccsen, vasat is ekkor lőttük.
A nagy helyzet az volt, hogy Kovács Csabi vitte rá, de sajnos kiszorították. Azt nem mondom, hogy 100%, hogy gólra kellett volna váltani, de ha egy kicsit jobban nyomja, lehet, hogy kiszorította volna védőt.

A bentről kijövő lövést reméljük, hogy látjuk majd feltöltve.
TURCO0814, remlélem, hogy nincs igazad. :)

Mi a túloldaról néztük, ott mindenki felhördült.
Későn kaptak vérszemet a srácok. A végén sztem nem kellett volna belenyúlniuk a zebráknak...

Amíg így hajtanak képtelen vagyok a srácokra kicsit is haragudni.
Szép volt fiúk! Majd teljes létszámban...

Hajrá Volán!
Hirtelen nem is tudom, melyik szituációra gondoltok, mert egyik sem volt még a közelében sem annak, hogy bent legyen...sajnos.
Sajnos most ez a realitas, ennyi van bennuk, azonban a legnagyobb baj , hogy most a kozonseg meg a csapatnal is gyengebb volt. 3.harmad kozepeig szinte semmi... az a loves pedig nem bentrol jott ki sajna, hatalmasat koppant a kapuvason. erthetetlen mi tortent az elso harmadban egyszeruen ertekelhetetlen volt. aztan mar fel tudtak porogni de valahogy mindig jott egy hiba. nagyon gyeremeteg hibak: szuper levi 4x akart inditani de nem erezte a ritmust csak a hatvedeket zavarta me vele, ondrejcik ket kiallitasa a lassusaga miatt volt, es hat amikor buntibol visszajon es beavatkozik mar a sajat cserepadnal a jatekba...csodalkozott ,hogy kiallitas tul sok ember a jegen cimmel. kar erte ez a meccs nyerheto lett volna de sosem szabad feladni.
süti beállítások módosítása