HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Brassóval számolni kell Romániában

2008.12.10. 15:52 kerusz

Úgy néz ki, a brassói csapat komolyan gondolja a román bajnoki rájátszásba kerülést. November közepe óta szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, a Progym nyakában vannak.

A román bajnoki mezőnyt ebben az évben kettéosztották, a négy Mol ligás csapat mellett a brassóiak alkotják az első osztályt. Minden csapat kétszer játszik a másikkal otthon, kétszer idegenben, a Mol Ligások egymás elleni meccsei román bajnoki mérkőzések is. A szabadon maradó napokon tudják le a Brassó elleni meccseket. Az ötcsapatos mezőny első négy helyén végzettek kerülnek a rájátszásba, ahol még egy oda-vissza kört játszanak, majd a táblázat első két helyén végző csapat négy nyert meccsig tartó párharcban dönt a bajnoki címről, a másik kettő pedig 3 győzelemig játszik a bronzért. Az alapszakasz ötödik helyezettje a bent maradásért játszik a másodosztály élén végző csapattal, amely nagy valószínűséggel a Sportul Studentesc lesz.

A Brassó jó sorozata november közepén kezdődött, amikor rendes játékidőben 5-4 arányban bizonyult jobbnak a Steaua gárdájánál. Ezt követte egy december eleji, SC Csíkszereda elleni győzelem (4-3), majd tegnap este Bukarestben egy büntetőkkel 5-4 arányban megnyert mérkőzés. Ezzel az ötödik hely elkerüléséért folyó versenyfutás hirtelen és kissé váratlanul kiélezetté vált: a jelenleg negyedik Progym előnye mindössze egyetlen pontocska az ötödik Brassóval szemben. És matematikailag a Steaua sem érezheti magát biztonságban.

A Brassó igazi óriásölő csapat, a román kupában az SC Csíkszereda kárára került a négyes döntőbe, és eddig a bajnoki pontjait is a legerősebbnek tartott csapatok ellen szerezte. Érdekes, hogy a Progymmal szemben csak egy pontra futotta erejükből a kupa selejtezőjében, bár egyik bajnokijukon is szoros mérkőzést játszottak.

Általában jóval kevesebbet lőnek kapura, mint ellenfeleik, de szerencséjükre igazán jó kapust igazoltak Slavomir Sojak személyében az angol második vonalból. A játékoskeretükben az idény elején a csapatba hozott összesen kilenc légiós közül öt mezőnyjátékos maradt, akik húzóembereivé váltak a gárdának. A cseh Tomas Kramny a HC Csíkszeredából érkezett, honfitársa, Ondrej Kavulic az SC-ből, esetükben tehát nem vásároltak zsákbamacskát. A csapat harmadik agytrösztje a világcsavargó, szintén cseh Jiri Hubácek. Mellettük két szlovák védő, Richard Filip és Miroslav Pitschmann segít visszaverni a támadásokat. A légiósok mellett olyan rutinos öregek alkotják a magot, akik nem kellettek, vagy nem akartak játszani a gyergyói, csíki csapatokban. Közöttük többen a válogatottban is megfordultak, mint például Kertész vagy Gergely.

A brassóiaknak még öt mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, kettő a Progym, kettő a HC, egy a Steaua ellen, így sorsuk a saját kezükben van. Mivel a Progym a brassóiak mellett háromszor játszik az SC-vel, így nem mindegy az sem, hogy a két csapat mire lesz képes a nagyok ellen.

15 komment

Címkék: románia brassó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ráadásul minden meccset idegenben játszva!
Csak próbáltak volna meg otthon játszani :)))
Az igazsághoz tartozik, hogy amig a többi négy csapat játszik minimum három meccset hetente, ők játszanak 1-et, azt is pihenten. Azonkivül pszihésen is nekik áll a zászló mert úgy állnak fel a Club, Steaua vagy a HC ellen, hogy nincs mit vesziteni, ha kikapnak nem szégyen. Ehhez még hozzajönnek a fentebb is emlitett játékosok - és nemcsak ők - akik még néhány éve a nagyobb nevü csapatoknál játszodtak, rengeteg tapasztalatuk van. Kiváncsi leszek a Progymmel, amikor nyerni kell, majd mire lesznek képesek, ott már nem lehet azt csinálni, hogy kimegyünk, ha összejön jó, ha nem akkor nem baj. Ha pedig sikerül akkor jövőtől lehet hogy másodosztályos lesz a PHGY.
Nem lesz masodosztalyos, mert ha nem is jut be a playoffba, azert meg ki kell kapjon talan ketszer a masodosztaly elso helyezettjetol. Szoval nyugi draga joakaro csiki baratom!
Azért túl nagy a különbség a Sportul és a Brassó vagy a Progym közöt, hogy bármelyikük a másodosztályba kerüljön vissza.
Kis túlzással a Gyergyó II is partiban van a Sportullal. A hochei.net szerint a másodosztályban eddig lejátszott meccseken Sportul-Progym II 8:5; 7:4; 7:1; 10:7
Ha meg netán 5.-ek leszünk, remélem, hogy a másodosztályt Galac nyeri, csak azért, hogy visszaadhassuk azt a brutalis verést, amit a Gyergyó II-nek adtak.
>>> www.youtube.com/watch?v=BwGykfivmgY
Ha mar szoba kerult az a bizonyos galaci esemeny nem allom meg megemliteni,hogy azok a vadallatok kik az esemeny foszereploi voltak(Radu Viorel,Andrei Nutu s tarsai)koszonik szepen jol vannak,tovabbra is mintha semmi sem tortent volna jatszanak .Ilyen a romaniai fegyelmi bizottsag.Az ifiben viszont ha a gyerekek esetlek megtaszigaljak egymast eletreszolo letiltassal fenyegetik.
azt a verest igazan megerdemelnek vissza kapni foleg viorel de a tobbitol se sajlnak egy ket Istentelen nagy pofont
A kapust kellene megverni. Fekvő játékost mégütni, az nem szép dolog hátulról közelegve. De hát mit lehet tenni ez egy ro... . Csak így tudták elfo...... Erdélyt régen.
1.le a kalappal Brasso elott, en ha emlekeztek, mar a szezon elejen mondta, hogy jovoben volna helyuk a mol ligaban. es ezt bizonyitottak. Amig a Miskolc es farm VOlan, vegtelen ambicioval sem tudnak pl. SC t verni, addig a Brassonak mar osszejott 2 Klub elleni es ket szteli elleni gyozelem.
2. amikor a romaniai hoki gazembersegeirol irtam, par hete sokan azt mondtak, hogy a multban elunk es ok is ismerik a tortenelmet. Na ugy nez ki nem tortenelemrol beszelek, hanem jelenrol. Most mar hiszitek?????
es radu viorel, az a tipikus sztelis jatekos. nemhiaba volt alapemberi a szekusoknak vagy 8 evig. Csikban is "kalimpalt"eleget a kapusbotjaval.
3. A Progymet nem kell felteni a kiesestol. Ha veletlenul 5. lesznek, de teszik a dolgukat, meg az esetleges biroi nyomast ledolgozva is, kell legyen 3-4 gol kulonbseg meccsenekt egy sportul vagy galac ellen.
Felháborító. Nem értem, hogy nem figyelt fel még erre senki illetékes. Egyáltalán volt valami eljárás vagy bármi azután a galaci meccs után?
Csak az zavar, hogy a honlapjuk nem magyarul írják. Furcsa, hogy ennyire sem telik egy magyar tulajdonos és magyar játékosok mellett.
razi: Tényleg felháborító. Az is, hogy Tánczos elvtárs túlságosan el van foglalva Brassó tuningolásával ahhoz, hogy intézkedjen vmit. Kurkó 2...
süti beállítások módosítása