HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Red Bull Salzburg–Alba Volán 5-0

2008.12.07. 20:31 D. Gromov

Nem tudott bosszút állni a Fight Night utáni méltánytalanságok miatt a magyar bajnok, sőt gólt sem sikerült ütni Salzburgban. A hivatalos statisztika szerint az első két harmadban nem nagyon lehettünk gyengébbek, kapura lövésekben egál környéki teljesítményt nyújtottunk a rengeteg minket sújtó kiállítás ellenére, ám a négy teljes sorral felálló Red Bull így is elhúzott 3-0-ra. A harmadik felvonás minden bizonnyal már az övék volt, hozzá is tettek a háromhoz még kettőt, ezt a mérkőzést 5-0-ra elveszítettük.

A közvetlen ellenfelek közül a Graz hosszabbításban kapott ki 2-3-ra a Klagenfurttól – tehát szerzett egy pontot –, az Innsbruck és az Olimpija Ljubljana pedig egymással játszott. Ez a meccs is döntetlenre állt 60 perc után, Intranuovo a 64. percben bevágta a győztes találatot, 2-3. A szlovénok két ponttal gazdagodtak, az innsbruckiak eggyel.

Mindez azt jelenti, hogy a 30. forduló után a 7. Innsbrucknak 29 pontja van, az Alba Volánnak 27, a Graznak 26, az Olimpijának 24. Kedden hihetetlenül fontos meccs jön: az Olimpijával csatázunk Ljubljanában.

Még két vasárnapi eredmény: Linz–Vienna Capitals 6-2, Villach–Jesenice 4-2.

25 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon, nagyon, nagyon kell(enek) valaki(k), borzasztó erős a mezőny. Nézem a soron következő meccseket és nem tudom, hogy mikor kezdenek el jönni a pontok? Oli ellen idegenben? kötve hiszem. A bombaformában lévő Linz ellen? nagyon nehéz lesz. Félek, hogy egy esetleges visszacsúszás pszichésen is nagyon megviselné a csapatot.

Hajrá, Volán!

PS, Vince Bellissimo: 11 meccs, 11 gól és 8 assziszt, hajajaj.

Hajrá, Volán
Igen én is úgy látom, min. 2 csatár tudná megmenteni a csapatot+jó védekezés és jó kapusteljesítmény...
Én azért kipróbálnám Tóth Adriánt meg Feil Arnoldot meg Fektit(úgyis védőt játszik most) az ebelben.Mit veszíthetünk velük?Alacsony pontértékük van,lehet még nem nőttek fel,de ki tudja? Lehet ,hogy vmelyikőjük előrukkol egy olyan teljesítménnyel,mint Becze múlt héten.
Még 4 meccs 52 ponttal, aztán visszakapjuk Couture pontjait. Jól kitalálta a Red Bull Salzburg Eishockey Liga: kb 12 forduló kellett, h a tabella aljára juttassanak minket. Tartósan nem lehet 3 sorral a 8. hely környékén tanyázni!
Sz*rházi Dead Bull.
Hello,

Szerintem ki lehet kapni a RB-tól 5:0ra... ennyivel jobbak. Az viszont számomra furcsa hogy a 3. sorból emberek megengedhetik maguknak hogy vasárnap hajnalban még fehérváron partyzhassanak. persze lehet hogy csak nekem fura

HAJRÁ VOLÁN!
Sequence1! Ők is csak emberek és főleg FIATALOK. Majd ha neked is annyi magánéleted lenne, mint ezeknek a srácoknak, akkor te is megengednéd magadnak, hogy vasárnap hajnalig partyzzál. Amúgy meg SEMMI KÖZÖD a játékosok magánéletéhez, ahogy nekem sem és másnak sem!
Szanee rulez. látom érted a lényeget, majd ha már téged is elengednek otthonról hajnalig, bulizhatsz velük... ;)
Sebaj, ez belefér következő meccsekre kell figyelni.
Szanee, ez nagy butasag amit irtal, tenyleg semmi kozom senki maganeletehez, de profi sportolonak semmi keresnivaloja az ejszakaban foleg nem a meccs elotti ejszaka + foleg ha meg reggel tobb 100 kilometer utazas all elotte. ez a kihagas valoszinuleg nagyon ranyomta belyeget az aznapi teljesitmenyre. ha valaha sportoltal volna ezt tudnod kellene. ennek semmi koze hogy mennyi maganelete van egy sportolonak, vallalta ezt az eletet ez egy elsportolo pupja. irom ezt 25 ev sportoloi multtal a hatam mogott, de tuti nem ertek hozza:)
Sequence1: melysegesen egyetertek veled, egy sportolo foleg a meccs elotti ejszaka ne dorbezoljon meg akkor se ha nem fogyaszt alkoholt.
gondolom ha ez a meccs utani ejszaka tortenik neked sem uti meg a szemed...
Q_rva nehéz lesz, de nem reménytelen a helyzetünk. Jönnek még olyan meccsek amiket meg kéne nyerni és lesznek olyanok, amelyeken a pontszerzés is bravúr. Ilyen lesz holnap Ljubljanában. Ezt követően a 3 hazai meccsen sok :) pontot kellene szerezni. Nem lehetetlen de...........
Voltunk tegnap farm meccsen...
Tóth Adrián remekül játszott, 2 gólt is lőtt, és már nem emlékszem rendesen, de mintha assziszt is lenne még itt... egy próbát megér a srác! Szerintem...
De a másik "félelmetes" dolog, Patrik Wallenberg, aki a Sportclub 8 góljából négyet lőtt! Vegyük meg kilóra! ;-)
Szóval akkor még 3 meccs 52 ponttal?
Holnap indul az NHL 09 EBEL- kiegészítők a www.playerworlds.de/forum/portal.php?page=forum/portal.php?page=nhl- n! Akit érdekel még az NHL 05 v 5.0...
jágör68 az holnap az ma lesz mert már tegnap kiirták ezt úgyhogy meg az osztrák haverom is azt mondta aki készitő hogy estére kész a roster meg egy cucc.
Nem lehet így játszani, hogy reggel be a buszba, egész nap út, meccs, aztán vissza. 1 nap pihi, aztán újra busz, Ljubljana, meccs és vissza..

Mo-ra meg úgy jön mindenki, hogy szállást adunk nekik, pihenten lépnek jégre!

A Volán nem tud igazolni sem, mert ha van egy kiszemelt, rögtön ráígér valamelyik osztrák klub. nálunk nincs annyi lóvé, ezt a fizut is nehezen kapják meg a srácok!

52 ponttal játszunk? Igen, ha szerencsénk van, de legtöbbször kevesebbel...

A 3. sor védelem is nagyon gyenge, jó, hogy küzdenek, harcolnak, de a pakkot csak kiütni tudják, nem képesek körülnézni és emberhez passzolni. A csatársor csak akkor ér hozzá a koronghoz, ha szerencséje van. Persze fiatalok, nem az ő hibájuk, de ez tény. Amikor ők vannak bent, akkor óriási a veszély. Az osztrákoknál általában a 4. sor olyan, mint nálunk a 3. Szóval mi max. az első két sorral tudjuk felvenni a küzdelmet..

Ennek ellenére elég erős morálisan a csapat. Ha lejár az eltiltás, a következő szünet után jobbak leszünk, de addig ki kell valahogy bekkelni. Sajnos most ha nem nyerünk Ljubljanában, akkor elszállhatunk.

Hajrá Volán!
Sequence1 ! Lehet, hogy Te még pelenkában rohangáltál,amikor én már buliztam! Én is sportoltam, nem vitatom, hogy rányomja a bélyegét egy ilyen éjszaka a teljesítményre, de gondolkozzatok el rajta kicsit, hogy mennyi időt töltenek akár a családjukkal, akár a barátaikkal!?
Ha elő is fordul egy-egy ilyen kiruccanás, nem kellene nagy dobra verni! Amikor az első sor kapta a gólokat, az azért volt mert Ők is buliztak? Itt már mindenki fáradt!
Kiprovokáltátok belőlem... (-:

A tegnapi meccsen:
Forsyth -4
Jobb -3
Ocskay -2
Palkovics -1
Vaszjunyin -2
Horváth -2
Kovács -1
Maertens -1
Byström -1
Martz -2
Fekete -1
Nagy -1
Benk -1
Sofron -1

Többiek 0.

Nekem ebből nem tűnik ki, hogy a 3. sor lenne a ludas a kapott gólokban egyértelműen. Oké, Jobb -3, viszont Forsyth -4, de ő se nem magyar, se nem fiatal...
Az a baj,hogy ez a meccs előtti szórakozás nem az első eset,én is találkoztam már hasonló esettel...
Nekik ez a dolguk ezért kapják a pénzt,hogy játszanak,mi nézők pedig ezért fizetünk.Ha meccs után elmegy 1-1szer azt még elnézi az ember,de 1 buszos túra előtt hajnalig mulatni megengedhetetlen.
Csicsótol vagy Palkovicstól ilyet érdekes sose láttam,pedig ha vki,Ők igazán megtehetnék.
TURCO0814!

Én csak általában írtam a 3. sorról és nem a gólokat nézve, hanem a játékukat. Gyenge a védelem a 3. sorban. Ez van. Nem képesek még kombinatív játékra. Max. arra, hogy kiüssék a korongot, de rögtön el is vesztik.

Egyébként Palkovics is éppen annyira hibás, mint a 3. sor védői.. hiába üti a gólokat, de soha nem képes a korong után menni, az Innsbruck elleni meccsen is egy csomószor csak állt, ha elvesztette a korongot.. Védekezés semmi..
Énekes pont a fiatalokat emelte ki a tegnapi meccsel kapcsolatban,akikkel meg voltak elégedve...
Ha visszanézitek az elmúlt hetek edzöi nyilatkozatait, már jó ideje dícsérve van a harmadik sor. (Nem az egojuk miatt) Aki látja a meccseket, az tudja jól, hogy a fiatalok lendületesen, energikusan teljesítenek meccsről-meccsre. A fenti "támadók" nem tudom mire alapozták a negatív hangvételű hozzászólásaikat. Jó lenne inkább a csapatot egységben tartani, támogatni, mintsem az amúgy is gondokkal tarkított életet tovább nehezíteni!

Na mindegy, remélem a téma lezárul végre!
M.Lac

Nem a lendülettel és nem az energiájukkal van a baj!!! Én is dicsértem Sofront és Benket is nem egyszer.. arról van szó, hogy taktikailag még a védelem még nincs EBEL szinten, vagy ha igen, akkor az ellenfeleknél a 4. sornak megfelelő tudással. Ha nézed a meccseket, láthatod, hogy a 3. sor nem képes tudatosan felépíteni egy támadást, csak ritkán. Sok az eladott korong a pánik miatt.. NEM az ő hibájuk, fiatalok még, lesznek ők még sokkal tapasztaltabbak és jobbak!
Miki78> igazad van, egyetértek. Még fiatalok, szeleburdiak. Biztos vagyok benne, hogy a kellő rutint megszerezve megközelítik/elérik/netán túlszárnyalják a "Palkovics-Ocskay szintet". Viszont véleményem szerint amire jelenleg képesek, azt ki hozzák magukból a meccsek túlnyomó többségében. Ha viszont más is igaznak véli az előző mondatomat, akkor nem értem, hogy miért kell a kákán is csomót keresve "bekezdeni" a srácokat. Nekem csak ez szúrta a szememet.

Kereshetnénk hibát egyszer magunkban is. Soha egy szurkolótól sem hallottam még, hogy talán ha jobban szurkolt volna a meccsen, esetleg feltüzelte volna a csapatot és akár győzhetett volna. Ha nyer a Csapat, akkor nyertünk. Ha kikap, akkor vesztettek. Ha öröm van, mindenki boldog és büszke. De ha hullámvölgyben vagyunk, akkor jön a magyarázkodás, fikázás, stb... Ha a bíróktól megkövetelnénk a következetességet, akkor magunktól miért nem? Remélem, hogy értitek a burkolt mondanivalómat.
Apropó, fiatalok.....

A farmcsapat ennél több nézőt, buzdítót érdemelne!
Kongott a csarnok! Gólnál volt taps, de buzdítás semmi.
Ügyesen játszottak, elég gyorsak voltak, de a Csíkszereda bizony jobb csapat.
Tóth szólója engem a két héttel ezelőtti Palkovics szólóra emlékeztetett. Jó, ez a kis 19-es!
A 3. harmad első felében uralták az ellenfél kapuja előtti teret, de semmi nem ment be. Úgy néz ki: itt is a góllövő hiányzik.

Hajrá Volán!
süti beállítások módosítása