HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator ritkán emeli fel a hangját

2008.11.29. 08:33 F. Kapus

"Az a katasztrófa, hogy nem is az a 34 másodperc volt az igazi katasztrófa. Hanem az, hogy az első sorunk az első és a második harmadban is az első cserében kapott gólt. Márpedig ha tőlük nem várhatjuk a fegyelmezett, határozott, koncentrált játékot, akkor kitől?" – tette fel a kérdést Énekes Lajos edző a Graz elleni vereség után.

"Az első harmadban egyik csapat sem volt igazán jó. A gól után lassan összekaptuk magunkat. Ekkor a fiatalok húzták a csapatot, a többiek az elvárt szint alatt teljesítettek. De úgy tűnt, a végére rendbe jöttünk. A második harmad elején megint egyből kapott góllal nyitottunk. Ettől megzavarodott a társaság. Egyénieskedő, sok hibával tarkított játékot mutattunk be, nem tudtunk felpörögni. A második szünetben komoly beszélgetés zajlott az öltözőben.

Ted Sator ritkán emeli fel a hangját, most azonban alaposan felemelte. Muszáj volt, mert több olyan dolog is történt, amely a csapategységet fenyegette. A beszélgetés eredménye látszott a pályán. A harmadik harmadra feljavultunk, egész jól játszottunk, az egyenlítés is sikerült. Ekkor őszintén szólva úgy láttam, ebből már baj nem lehet. Egész az 57. percig így tánt, amikor is gólt kaptunk. Gól után rácseréltünk, kaptunk még egyet. És még egyszer megismétlődött ugyanez.

Megviselt bennünket ez az eseménysorozat. A buszon dvd-n rögtön visszanéztük a fontos részeket. Nagyrészt hasonló problémákból fakadtak a gólok, amik megengedhetetlenek. Nincs időnk, muszáj ezeken a dolgokon változtatni, már szombaton nekilátunk. Nem lehet pihennünk, ezeket a kérdéseket át kell vegyük újra. Pedig egész jól játszottuk az ezekhez hasonló helyzeteket eddig. Látszik, hogy több emberünk is a saját elképzeléseit próbálja a csapat játékrendszerébe szőni, és ez nem túl jó ötlet.

Nem egy-két ember hibázik, hanem tömegesen elkövetett egyéni hibákról beszélhetünk. Péntek este olyan játékot mutattunk, amiről azt gondoltuk, ezen a szinten már túl vagyunk. Kiderült, még nem egészen. Újra át kell tekintenünk a helyzetet. Már menet közben is bele kellett nyúlnunk a csapatba. Forsyth és Fekete visszakerült eredeti  helyére, az első sorban ismét Fekete Dániel szerepelt. Fényes így sem volt a helyzet, de egy darabig ismét működött a csapat.

A fiatalokat dicséret illeti, még ha nem is könnyen mond jót egy szakvezető egy ilyen mérkőzés után. A kapura lövések száma 29-33 lett, ez nem nagy különbség. A nagy különség a hatékonysági mutatóban volt.

Az a bosszantó, hogy a végén a három gólból egyikre sem lehet azt mondani, ej, milyen jó kis játékos lőtte, milyen szép akcióból. Egyik sem extra teljesítményből született. Annyit már tudunk, hogy vasárnap Hetényi Zoltán véd. A kispadon Becze Zoltán foglal helyet, így a megtakarított pontjaink miatt Fodor Szabolcs újra pályára léphet, eggyel több mezőnyjátékossal vesszük fel a versenyt, mint az utóbbi öt mérkőzésen."

39 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk Fiúk!!! Gyerünk Zolika!!!
Vasárnap ott leszünk szurkolunk!!!
sajnos most ez van,3 sorral nagyon nehéz ilyen szinten jol teljesiteni.de vasárnap ez jobb lesz.HAJRÁ VOLÁN.
Én ott voltam kedden Bécsben, ott kifejezetten jól játszottunk, sőt ha a végén Palkó belövi a büntetőt nyerhettünk volna. Nem tudom, de valamiért nem megy nekünk a Graz ellen, pedig ők a leggyengébbek. Félek a vasárnapi meccstől, mert a Klagenfurt sem igazán fekszik nekünk. Akik ellen általában megy: olimpia, Acroni, Villach, Linz,Salzburg, ott kellene pontokat szereznünk!
Nagyon helyes,hogy a két Zoli lesz a vasárnapi meccsen ennek nagyon örülök Becze is jól véd nagyon. Szuper meg menjen a farm csapatba bár ha így véd ott is akkor inkább ne.
Norbee00: Szerintem ezt nem kéne! Szupernek nagyon sok pontot köszönhetünk! Most talán elfáradt egy kicsit, de a mostani vereséget sem az ő nyakába húzzák a szakvezetők!
A Szuper ember is ember és csak az követ el hibát, aki csinál is valamit. Ebből aztán én nem vonnék le messzemenő következtetést. Hajrá fiúk, hátha vasárnap sikerül nyernünk.
Nagyon jó lesz hogy a két Zoli kap szerepet vasárnap:)))
Szupert meg nem kell azért fikázni, mert most nem ment neki annyira, egyszer ő is elfárad. Nagyonsok pontot köszönhet neki a CSAPAT!!
Vasárnap meg verjük meg a KAC-ot!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Élőben láttam a meccset, így nyugodtan modhatom: nem Levin múlott. Az, hogy az 57. percben még egál volt Levinek, a Graz bénaságának, meg Fortunának volt köszönhető. Az 5. gól az övé volt ugyan, de akkor már tök mindegy volt. 40 perc után kb. 5-1 lett volna reális a gólhelyzetek alapján!

Mi is azt hittük, hogy ezen a szinten már túl vagyunk...
Szerencsére ennyire gyengén nagyon régen nem láttam játszani a Volánt, és egy jó darabig nem is szeretném!

Egyébként meg előre kell tekinteni, nincs idő búslakodni, vasárnap is kint leszünk!

HAJRÁ VOLÁN!


Gondolom azért nem Levi lesz a cserekapus, mert ha már Hetényi kezd, akkor minek 4, v. sok pontos cserekapus, és nem az összteljesítményével elégedetlenek!

Gyerünk Foci, mutasd meg!
Tudom hogy Szupernek sokat köszönhetünk itt tegnap valami nagyon nem jött össze láttam már ilyet csak tudot az ideges voltam rá egy kicsit. Volt már ilyen tavaly a Budainál mai napig kedvenc kapusom és mikor egy más után 5 vagy 6 gólt kapott. Remélem jól ki pihenni magát és ismét hozza az éveleji formát. mikor 91% fölött volt. Ja és Sok sikert Hetének.
Amikor "Szuper Levi-t" kiabál sok száz ember egy bravúr után, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy a farmcsapatban kellene játszania. Véleményem szerint is több szerepet kellene adni Hetének, így Levi is pihenhetne és készülhetne az ilyen 4 pontos meccsekre. De ha egy rossz ütemű csere után tisztán viheti rá az ellen a kapura a korongot, ott nagy szerencse kell a hibátlan védéshez!

Holnap ott vagyunk, szurkolunk!
Ja és még valami az elözőhöz hogy Szupernek nagyon sok mindent köszönhet a Magyar csapat. Jövő áprilisban Szupernek lesz köszönhető hogy egy szoros meccset játszunk a Szlovákokkal. Mindenkitől elnézést kérek az 1hsz. miatt.
Az Ocskay-Palkovics duó szétszedését is meg lehetne próbálni végre, talán ettől is felfrissülnének egy kicsit... pl.: Forsyth-Ocskay-Fekete; Kovács-Nagy-Palkovics; Benk-Martz-Sofron

Palkó és Csicsó, ha jól tudom kb. 8 éves koruk óta játszanak együtt. Nem hiszen, hogy azért "nem megy" nekik mert nem értik meg egymást. Egyébként a Palkó vasárnap és kedden is gólt lőt, vasárnap nem is akármilyet. A Levit meg nem kell szidni, mert ilyen nyomás alatt nem mindig megy neki. Úgy gondolom ezzel nincs egyedül a csapatban. Kicsit pihentetni kell. Én örülök a fent írt változtatásokhoz. Egy kis pont spóroláj jól jön. Ne kelljen a Becze Zolinak jégre mennie vasárnap, de tegnap például nagy napot fogott ki a HC ellen. Fogott mint a zöld festék. :) Hajrá Volán! Hajrá Zolik!
Mikor érkeznek már a légiós csatárok ? Mert szerintem ha mi lőnnénk a gólokat előszőr akkor biztos tudnánk nyerni is és nem nekünk kell az eredmény után futnunk.
Hajrá Volán!
Bécsben kedden Szuper hozta az 1 pontot.
Zseniális volt.Nem lehet mindíg csúcsformában
játszani.Ha rajta múlt is volna ez a meccs,
akkor sem lehetne hibáztatni érte.Viszont Palkó sem lehet mindíg nagy formában és az Ő játékát kevesen értik annyira,mint Csicsó.Egymás nélkül lehet,hogy halványabbak lennének,viszont Fekete és Kovács Csabi is jól megállta velük a helyét.
Viszont kedvencem Martz sincs a top-on mióta
visszajött a sérülésből.
Lehet, hogy rosszul látom, de hozhatnánk egy kapusedzőt, nem? Levi teljesítménye folyamatosan romlik a szezon eleje óta. Hete pedig kevés lehetőséget kap...Lesz két közepes kapusunk?
Sajnos tegnap a Levinek nem sok köze volt a játékhoz, nagyon gyengén védett. Én már az első gól után becseréltem volna a Hetényit. Aztán 34 mp alatt 3 gól?!!!Szégyen, a legjobbnak kikiáltott kapustól.
Nem szeretném egy az egyben Levire kenni a meccset, de bőven volt benne része.

Továbbra is hajrá Volán!
Thoma1, nézd meg, hogy az EBEL többi kapusa hány meccsen védett eddig, és akkor miért is fáradt a Levi?
Az egyértelmű, hogy a vezetők nem fogják csak a Levit hibáztatni a vereségért.
AVfan: Elárulom miért fáradtabb Levi.

1. A válogatott meccsek miatti szünteben a legtöbb EBEL kapus pihent, míg Levi védett.

2. Sajnos a Volán általábban min. 10-zel, de inkább többel kap ki a kapura lövések terén. Tehát Levi sokkal több lövést kap mint a legtöbb EBEL kapus.

3. Nagyobb felelőség van rajta mint a többi kapuson és ez fejben sokat kivesz belőle!

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem elég lesz!;)
Légiós igazolásának nem sok értelme volna addig míg le nem jár a pontbüntetés, hiszen vagy őt vagy valakit ki kellene hagyni a csapatból, akkor meg mi értelme. Majd ha lejár a bünti, akkor már lesz értelme.Remélem a szurkolók azért nem fogják Levivel is azt művelni amit szegény Krinóval tettek tavaly, kb. ugyanilyenkor. Egy kicsit többször kell pihentetni. Legalább Hetének is lesz jégideje.
flush!
Martz szerintem sincs valami csúcsformában most, nemtom észrevetted-e de már nem az a vigyogós zsivány srác :D, sajnos :(
Pedig mennyit röhögtem amikor bunyóközeli volt a helyzet ő meg csak mosolygott a másikon hogy "gyerecsak úgyis összeverlek"( legalábbis én ezt olvastam le az arcáról :) )
Szuper Levi nagyon jó kapus, de a Zolikát tényleg többször kéne védetni, mert különben az lesz a Leventével mint tavaly a Krinóval :(, hogy "kikészül".
Remélem, ha holnap nyer a csapat és Hete jó formában véd akkor kedden is ő áll a kapuban, nem csak ilyen egymeccses beugrásról van megint szó...
Dave55
Azt gondoltam,csak én vagyok paranoiás vele kapcsolatban,hogy sokkal feszültebb,de sajnos u.e. látom. A játékkedve sem a régi.Nagyon sajnálnám ha elfáradt volna.Bonni-t is kedvelem,és sajnálom a szerintem igazságtalanul súlyos büntetését:(!
Ha a Levi elfáradt az olimpiai selejtezőn, akkor tényleg nagy a baj. Azok a meccsek még edzésnek is light-osak voltak. Mi lesz vele Svájcban?
És mi volt vele légiós korában? Nem hiszem, hogy magyarázkodni kéne, inkább kapusedzőt neki!
Nem bántásból, de tény: az utóbbi négy meccsen zsinórban potyagól volt a Volán utolsó kapott gólja. Ezen hol pontok, hol pont ment el. Ezen a szinten négy egymást követő meccsen semmi szín alatt nem fér bele potyagól.
A Volán kapusposzton áll a legjobban /statisztika/ valóban többet kellene védetni Hetényit, a képességeihez mérten alig foglalkoztatják??...2-3 gólnál nem kap többet,nehéz meccseken védett, ment neki, de nem ment a csapatnak...ha ment a csapatnak, ment Levinek..ez a könnyebb.És még valami, a salzburgi, a villachi,a ljublanai, kapusok már túl vannak 24-26 meccsen, ők nem fáradtak???-a Volánban legalább a 2.-ik számu kapus is olyan szintű, mint az első!-máshol nincs ez.
ifjvit,
Lehetne úgy válogatni egy légiós védő+ 1 magyar játékos kihagyásával lehetne játszatni + 2 légós csatárt.

Egy hónappal ezelőtt kritizáltam Martz-et ,akkor mindenki nekem esett...most én mondom , hogyha lenne még 2 jó csatár nem lenne semmi gondunk.
KCs, már többször céloztam erre, meg sztárolásra is. Én úgy emlékszem, régebben is voltam potyák, de akkor mellette nagy védések is + lőttünk 3-at. Most elől nem nem megy, Leventének kellene vinni a csapatot, de nem teszi, sajnos. Ami előfordul, csak akkor kezeljünk mindenkit a helyén.
Üveg: Ők azért nem olyan fáradtak, mert nem kapnak annyi lövést, és nincsenek fejben sem úgy leterhelve mint Levi! (kivéve MORRISON, akinek nem is olyan jó a mutatója) Volán honlapról: "A legutóbbi tizenegy fellépésén csak egyszer jutott három lőtt gólig a Volán, márpedig ilyen kevés találattal sovány esély van a győzelemre." Csak, hogy mennyire kell Szupernek figyelnie, mert sajnos góllövésben nem állunk valami jól...

KCS: Nem tudom Te milyen potyagólokról beszélsz?
AVS-VSV meccsen nem volt potyagól és a EHL-AVS meccsen sem! Az utolsó két meccsünket még nem volt szerencsém látni, de ha tegnap kapott is egy potyát, akkor is sokat tett a csapatárt! (cuceró 2008.11.29. 11:04:43
"Élőben láttam a meccset, így nyugodtan modhatom: nem Levin múlott. Az, hogy az 57. percben még egál volt Levinek, a Graz bénaságának, meg Fortunának volt köszönhető. Az 5. gól az övé volt ugyan, de akkor már tök mindegy volt. 40 perc után kb. 5-1 lett volna reális a gólhelyzetek alapján!" és Énekes a bécsi meccsről: "Szuper Levente is hihetetlen jól dolgozott")
Minden esetre nem először csalódtam benned, pedig a Volán honlapjának szerkesztőjétől egy kicsit több hozzártést, és megértést várnék el!
"mindenesetre" természetesen egybe írandó:S :(
Azt ne várd, hogy Lali azt mondja, hogy Levi lepkézett...
Azt nem lehet elvárni egy kapustól, hogy minden meccset megnyerjen a csapatnak. Amíg legalább 3 gólt nem lövünk meccsenként, addig nem nagyon fogunk nyerni, akármilyen jól véd a kapus. Amúgy tényleg elég sok potyája van Levinek mostanában, de ő is lehet gödörben. Lehet az jót tenne neki, ha Zoli védene pár meccset sorozatban, akkor érezné, hogy nem biztos a helye, és 1 picit talán összeszedné magát.
Martz-ot meg szerintem megviselte az elmúlt időszak eredménytelensége (ahogy a többieket is), de ha jönnek az eredmények, ő is jobb és lelkesebb lesz.
Thoma 1
Azért hidd el, több szem látja a Levi potyáit...
Talán érdemes lenne egyszer s mindenkorra tisztázni, mit hívunk potyagólnak - gyakorlatilag sportágtól függetlenül. A mértékadó vélemények szerint azt, amit Mari néni szatyorral a kezében is meg tudott volna fogni. Az a baj, hogy sokan a hárítható vagy éppen balszerencsés (megpattanó lövésből születő stb.) gólokat is potyának nevezik. Szerintem ezen a szemüvegen keresztül kellene a kapusok (ideértve Levente) teljesítményét is megítélni. Nem hiszem, hogy jelen helyzetben elmarasztalhatnánk őt.
Nem fogok a saját álláspontomat megtámogatandó semmilyen bírálatot megfogalmazni. Maradjunk annyiban, sokak álláspontja szerint Szuper képességeivel a Linz elleni hosszabbításos, a Villach elleni második, a Bécs elleni harmadik és most a Graz végén lőtt egyik gólját meg lehetett volna fogni.

Ez nem bűnbakkeresés, semmi gond nincsen. Megyünk tovább, Levi kipiheni magát, és a folytatásban sok-sok meccset fog nekünk hozni még.
KCs: azért te se várhatod, hogy a 4. egész sor "hiányzása" miatt Szuper lássa el a szerepüket. Szuperrel semmi baj nincs, az, hogy néha bekap egy- két "foghatónak" ítélt gólt, az a fáradtság miatt lehet. Ha előtte megfog 37-et, nem szégyen az, ha a véghajrában bekap egy "potyát". Amíg 3 sorral játszunk- még 8 meccs- addig feleseleges a kapust hibáztatni. Mellesleg a Caps elleni lutsó meccsen a Caps- fanhonlapon Szupert választották meg 1st Star- nak. Sztem erről ennyit. A RBS és Pazsé meg a Red Bull Salzburg Eishockey Liga jól kib*szott velünk
Nem értek a formaidőzitéshez, de azt konkrétan látom, hogy már az is jól jönne a kulcsjátékosoknak, ha 1 héten egyszer kialudhatnák magukat. Igy van jágör68 az RBS és Pazsé jól kiszabott velünk, mert sajnos még majdnem egy hónapig ez igy fog menni.
Igen, Beczus ez az....:) imádlak!!
Itt szavazhatnak a regisztrált felhasználók az EBEL eddigi legnagyobb csalódást jelentő játékvezetőire:

www.eishockeyforum.com/index.php?page=Thread&threadID=21035
süti beállítások módosítása