HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Miért verték meg Ladislav Sikorcint?

2008.11.24. 17:04 F. Kapus

Heves vitát váltott ki a vasárnapi NZ-Stars–Újpest Mol Liga-mérkőzés egyik jelenete, amelynek során egyszerre hárman pofozták a vendégek legeredményesebb csatárát. Megmutatjuk az esetet, az előzményekkel együtt. Külön videón prezentáljuk a meccs góljait; bónuszként közreadunk még egy Mol Liga- és egy EBEL-meccs-összefoglalót.

A Kangyal–Majoross–Sikorcin-affér:

NZ-Stars–UTE 2-1

NZ-Stars–SC Csíkszereda 5-2 

Alba Volán–Olimpija Ljubljana 1-3 

A Sportside.hu oldalon nemsokára sok egyebet is lehet majd látni az NZ-Stars–Újpest mérkőzésről.

60 komment

Címkék: videók

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noh, akkor kommentáljuk a perdöntő felvételeket:
Svasznek kapásból bottal rávert Dubek tarkójára!!! Majd Kangyal is csatlakozott hozzá. Utána Majoross és Kangyal együttes erővel letaglózták Kadlubiakot is, majd a társa segítségére igyekvő Sikorcinnak esett neki a két hős katona.
Közben Gröschl is behúzott egyet Zlochának, bár ez nem volt vészes, ilyen helyzetben még "belefér" kategória.
Hja és köszi a felvételt!!! Jó! és szerintem Perdöntő!!!
Ahogy én látom.

Zlocha beadását Svasznek a plafonig érő bottal várta. Amit Kadlubiak kapott, azt nálunk is megkapná bárki, aki így döfköd a kapusunk alá, ezen nincs mit magyarázni. Az esetben vétlen Sikorcinra láthatóan tudatosan másztak rá Kangyalék. Hogy Siki miért kapott 2+2-őt, hát az egy talány...
Amit meg Mogyi és Kangyal művel, az a bátor kiállás, ahogy kettő az egyben felállnak Sikorcinnak, hát az hányingert keltő.
Egész egyszerűen elképesztő, hogy ebből az esetből az Újpest jött ki emberhátrányba!!!!
Sikorcin kapta meg azt a két percet, ami Kadlubiaknak járt volna testre ütésért.

Sok minden elmaradt itt büntetésben, Svasznek, Kangyal, Majoross mindenképpen, Gröschl két percét nem annyira értem, és hát az meg mindenképpen vérciki, amikor két hős próbál megrendszabályozni egyet.
Hááát lehet meg fogtok kövezni, de én szerintem semmi nem történt... Ez hoki, aki odaüt a kapusnak, az tudja, hogy ezmivel jár, Sikorcin pedig túl közel volt az esethez, és dángálták, ennyi, ahhoz, hogy mindaz igaz legyen amit olvastam túl rövid volt, hamar elszállt a gőz, amikor rájöttek, hogy nem a vétkest püfölik LOL
terminatrix! ha jól értem, senki nem azon akadt fönn, hogy mi történt a pályán, hanem hogy miképpen interpretálták azt a zebrák (Sikorcin: 2+2, Gröschl: 2 perc)
Ha ezek után valaki aztmondja hogy a Mogyi és a Balázs valami égbekiálltót csinált az nézzen sakkot. az ujpestiek pénteken bemutatták a Fradi ellen is milyen nagyon hajtanak a szinészi pályára. És ha valaki püföli a kapust ne is várja hogy megsimogatják! Kár szidni a válogatott játékosokat mert aki azt teszi annak "keserü a szőllő" ráadásul Sikorcin nem tett még semmit a magyar hokiért. Nem kéne mindig a fiukat lehúzni ha valami nem tetszik a sóvárgóknak. Én nagyon sokat olvasom ezt a blogot de még nem irtam soha , de már nagyon uncsi hogy mindenki cseszteti őket, biztos lesznek majd és hangsujjozom, "majd," olyan játékosok akik eljutnak a válogatott szintre de addig becsüljük meg a játékosokat ne csináljon senki cirkuszt mondva csinált dolgokból. ja és különben hajrá Fradi!
Qka, tehát Te azt mondod, hogy aki egy általad meghatározott mennyiségű jótettet elkövetett a magyar hokiért, arra más szabályok vonatkoznak?
Ha valaki jégkorongosnak gondolja magát, vállalva annak minden következményét, közte azt is, hogy a bunyókban egy az egyben veszünk részt, mert ezt diktálja az etikett, akkor annak szintúgy tudom javasolni a bástya tologatását.
Egyébként ha visszaolvasol, mi sem tagadjuk, hogy néhány pofon az újpestieknek is kijárt. Viszont aránytalannak gondoljuk a büntetések kiosztását.
Az meg hogy jön ide, hogy Sikorcin mit tett hozzá a magyar hokihoz??? Akkor őt már nyugodtan lehet püfölni - legalábbis addig, amíg te nem döntesz úgy, hogy mostantól viszont eleget tett hozzá a népi játékunkhoz?
na igen, köszönjük a felvételt! azt szeretném kérdezni h szerintetek elképzelhető az hogy 0:49-nél én úgy látom hogy a-nevezzük így- 18as számú játékos hátulról -ahogyan a többség fogalmazta- aljas sunyi módon tarkón veri 2 kesztyűvel azt aki utána visszattörleszt? továbbá lehet velem van a gond, de én seholsem tudtam megfigyelni mint az korábban elhangzott: 2 hős lefogja, 2 hős meg pöföli... gyerekek, szerintem ez kicsit fel lett fújva... de elfogult vagyok de durván :)
Igenis büntetés járt volna érte... Akkor könnyen lehet, hogy másképp alakul a végeredmény.
Bár szerintem egykapuzhattak volna egy órán át, akkor sem nyertek volna... Helyzetkihasználás nagyon gatya volt
Hát ez a felvétel egyértelműen bizonyítja hogy már svasznek megmozdulásától kezdve igazi paraszt módjára oldják meg a starsosok a "védekezést". A bíróra meg nem mondom hogy csaló, csak egy tehetségtelen amatőr idióta, aki igen ügyesen élősködik a magyar jégkorong háza táján...
hangsujjjjozom hogy kedves qka nevű blogíró és köztem mindössze névrokonság áll fenn

üdv: Balogh Tibor (qka)
különösebben szerintem sem történt semmi, kicsit meg-meglegyintették egymást, de komolyabb ütést nem vitt be senki. meg kell hagyni azért, hogy jégkorongba ritkán látott kiemeléssel lett arrébb rakva a srác, de ennyi
a zebra sporttársnak meg nem az első és egyetlen furcsa ítélete volt ez a meccs folyamán sem
érdekesen osztotta a büntetéseket, néha kicsit randomnak tűnő módon. szerintem a számok terén küzdhet kihívásokkal :]


hehe :] szerintem meglepően kevés védő gentleman a pályán, ha épp a dolgát végzi :]
Kerusz. én nem azt modtam hogy más elbirálás alá essenek , csak mindig mindenki őket veszik észre, és a tőbbi játékos szabájtalankodásait nem,vagy igen ritkán. ez az uncsi.túl nagy port kavartak a ujpest szimpatizánsok különben szót sem érdemelne az egész. másokat is szoktak püfölni a jégen ez mindig annak fáj a legjobban aki pont annak a csapatnak szurkol. különben ha a birók látnának a jégen és nem csak alibiböl vezetnék a meccseket tisztelet a kivétel,/Rengeteg meccsen történik ilye és ehez hasonló eset/ akkor majd nem minden bajnoki mérközésen ennyit lehetne csámcsogni.
Ahogy én látom:

1.) Svaszi takarít a kapu előtt (véleményes 2 perc)
2.) Aki bottal böködi a kapust, az sehol nem kap Sportszeletet... Eltakarítják, ez benne van a játékban.
3.) A 18-as számú kolléga hátulról elhelyez egy csomagot Mogyi fején, ezt nyilván számon kérik rajta.
4.) Kangyal szakmai igazgatóhoz méltón védte a csapat érdekeit... :)
Elnézést kell kérjek, a meccs hevében súlyosabbnak tűnt az eset. Köszönet a felvételért, így legalább én is megvilágosodtam. A büntetést még most se értem, és tartom magam ahhoz, hogy a Starsosok a hoki íratlan szabályaival ellentétben nem egy az egyben vettek elégtételt a "bűnösön" .
Szereny velmenyem szerint nem tortent semmi az ujpesti szurkolok eros tulzasokba esnek szerintem
az hogy a 18-as piszkalja a kapust es mind a 2 hatved vagy kapu elott all Starsos jatekos arab teszi ez egyertelmu es meg szerintem olcson meguszta nem ertem mi volt ebben a nagy aljassag mit kellet volna csinaljon Kangyal dobja le a kesztyujet es szolitsa fel elethalal box meccsre ugyan kerem kedves ujpesit sportbaratok azert probaljunk meg objektivek elnni hogy svasznek leutotte a kapu meletti embert jaj Istenem hat mert nem varta meg amig o is 1-2x hasba szurja a kapust nem? elvegre egy szapporoi hos legyen nagy vonalu
amit a birok fujtak nem komentalom arrol mar lemondtam hogy a Mol ligaban korekt es helytallo legyen
egy kis kakaskodas a kapu elotti kavarodasbol szerintem ennyi
bocs! hellobt. Balogh Tibor qka. tényleg a név azonnosság kőzös bennünk. majd csak megszokják a többiek. üdv Kutka Levi
Svasznek-Kangyal-Majoross már nem jégpályára való játékosok,a múltból élnek(Hősök)az a kérdés,h.kinek,mert sokat nem tettek hozzá a VB-n kiegészitő emberek voltak,és most élösködnek a Starson,dehát valamiböl meg kell élni...Ez nekik már nem az első,és ezt látják a gyerekek,tehát ne csodálkozzon senki,hogy már az utánpotlásba is balesetek történnek,sokkal szigorubbnak kell lenni kedves játékvezetök(Hol a nulla tolerancia???)vagy az nem vonatkozik ránk?...Minden biró tanulhatna a Svájci birotól aki itt volt két mérközésen,sajnos a játékvezetés a kanyarba nincs,de nem is érdekli öket elbujnak az mögé,hogy kevés pénzért ök nem profik,tehát a Szövetség térfelén pattog a labda...Sajnálom a Svasznekot neki már nem az első,a kérdés meddig mehet ez tovább?????
Itt a döntés kikockázva szabály szerint lol

1. 33 kék 2 p bottal lökésért
2. Kadubliak 2 p
3. Kangyal 2p
4. Majoross és Sikorcin 2+2 beleavatkozásért
:)
serghei
hat szerintem azert meg kangyal svasznek es majoross megutik a Mol liga szintjet ha az Ebelt nem is tehat azert eg van amit keressenek a jegpalyan es a gyerekek is tanulhatnka toluk egyet es mast legyunk komolyak az hogy svasznek megvedi a kapusat szerintem a legnormalisabb dolog mit csinaljon hagyjak hogy szurkaljak az ujpesti csatarok a kapust te szerintem meg egyszer gondold vegig amit fent leirtal es korigald de csak barati tanacs reszemrol ne erts felre
amugy holeczy szerintem nagyon szep golt utott
Nekik példát kellene mutatni,és nem azt teszik,ez a saját véleményem,nem tudom korigálni,mivel nekem percenként nem változik a véleményem,Svasznekot alázták már meg párszor gondolok arra mikor Elekesnek tisztelgett az SC mecsen,vagy a HC mérközésen,mikor a hosszabbitásba nem volt képbe és Saluga átment rajta mint kés a vajon,és Rufust is ismeri már...szoval a Stars játékosok véleményem szerint nem ütik meg a válogatott szintet,sok tehetséges fiatal meg alig várja az alkalmat,akik elött nagz jövö állhat,megérdemelnék...
Baráti tanácsokat a barátaimtol fogadok el,nem értem félre de sajnos nem ismerlek(még)
Nem szoktam beirni,de van ami mellett nem mehet el az ember...
Itt az most nem kérdés, hogy ki legyen válogatott és ki ne. Nem ezen a balhén múlik - objektíve sem. Szarul lettek kiosztva a büntik, amiből gólt kapott az UTE. Másrészt Madame de Majeure-nek :) is igaza van abban, hogy a felvételek mást mutatnak, mint ami el lett mesélve, ez mindenkinek jó lecke, forest tisztességesen elnézést is kért.
Hát szerintem igen egyszerű a felállás, mondom ezt kellő objektivitással, lévén nem szurkolok egyik csapatnak sem...ez hoki, amiben benne van a bunyó, bár ez elég lagymatag volt, szerintem.
Aki piszkálja a kapust az ne nagyon csodálkozzon, hogy hókon nyomják, a többi pedig ilyenkor jön magától és mindenki üt mindenkit, sztem elég lett volna kosztani 1-1 v 2-2 kétpercest aztán menjenek tovább egyenlőre és döntsék el ők 1mást között.Félreértés ne essék én nem pártolom (feltétlen) az értelmetlen verekedést, de ez csak afféle pofozkodás volt ami akár az utcán is megeshet :)
Senki nem azon volt kiakadva, hogy pofozkodás volt, hanem azon, hogy:

- első blikkre sem sikerült számszakilag nagyjából a történteket tükrözően kiosztani a büntiket
- a hokiban a verekedéseket az itt látottól eltérően egy az egy ellen szokás megejteni.
Akinek nem tetszik a jégkorongba a verekedés az ne járjon meccsre ! Mert ez hozzá tartozik ! És még annyit erről a levitézlett játékosokról( Kangyal,Majoross,Svasznek) hogyha ők nem lennének nem lenne ilyen profi és ütő képes a STARS ! Vagy az nem tetszik sokaknak,hogy sorra szívnak a nagymúltu nagyköltségvetésü csapatok ?
olvasni, olvasni, olvasni...
Az esetet megnézve az a véleményem, hogy egy átlagos esemény történt a meccsen. Én könnyű helyzetben vagyok, mert többször megnéztem, lassítva is az esetet, ezt a bírók nem tehetik meg.
Így többször megnézve a videó alapján amit én adnék:
UTE 39 2+2 kapus támadás slashing (kapust mindig védeni kell), NZ 33 2perc cross checking, NZ 19 2 perc vagy 2+2 durva játék, UTE 18 2p durva játék.
Kangyalnak semmi, barátilag eltólta a játékost, hogy ne bántsák:).
Érdekes eset... de szerintem mindent elmondtak előttem. Tény, hogy a kapust védeni kell, és ebből a szempontból az Ute szurkolók által beharangozott óriási igazságtalanságot nem látni a videón. Abban viszont nekik is igazuk van, hogy Svasznek itt alapból túl keményen kezdte (ezt tőle meglehetősen vicces volt látni, úgy tűnik, ha fölényben érzi magát, akkor azért neki is van némi bátosága), az a konkrét szituáció meg, amikor a lila gyereket egy pillanatra hárman veszik körbe, tényleg nem jégkorong fair play jelenet. Mogyoró tényleg nagyon bepipult (furcsa, a Volánban az összes itt töltött meccséről nem emlékszem tőle ilyenre), de ahogy láttam, Cica csak félgőzzel volt jelen, Bill meg inkább a tekintélyét próbálta előadni.

Amit a videóból nem látni, hogy ennek voltak-e előzményei vagy nem. Viszont ha nem voltak, és ez tényleg akkora szemétség volt a Starsos öregektől, akkor miért nem lettek beledöngölve a jégbe? Úgy kesztyű ledob, gyerekiahóra, a honi jégkorongban is abszolút fair play-nak mondható igazságszolgáltatás szerint? Mert ha az Ute játékosokban inkább felülkerekedett a fegyelem, hogy ne hozzák további hátrányba a csapatukat, akkor talán mégsem volt ez akkora botrány...
Raon, na akkor még egyszer:

- senki nem kifogásolta, hogy a kapust védték a starsosok.
- senki nem állította, hogy nagy balhé/botrány volt

ellenben:
- többek szerint sem szokás egy embert többnek kezelésbe venni a jégkorongban (egyébként ez volt az egyetlen, amin igazán komoly háborgás ment, és ez pedig ténykérdés) - legutóbb épp a Volán - Salzburg lehetett mindannyiunknak szerencsénk megfigyelni, hogy az ilyen nézeteltéréseket egy az egyben szokták rendezni a fiúk.
- többek szerint sem azok kapták a büntiket, akiknek ki kellett volna osztani (pedig pl. Mogyi aránylag jól azonosítható lett volna, mert még egy darabig cikázott a jégen vöröslő fejjel, miután lefejtették Sikorcinról)
- és talán nem UTE 2+2 - Stars 2 leosztásnak kellett volna kijönni a végén.

Hogy itt konkrétan nagyon el volt tévedve a három jv., arra bizonyíték, hogy a kiosztott 3 büntetésből egyedül Sikorcin 2 percét találta el a bunyóért. Ott nem is volt nehéz dolga, mert ő volt az egyetlen, aki hiányos felszerelésben tündökölt az affér végén. Gyanítom, hogy a másik két percet a kapus inzultálásáért Kangyalnak a helyzet rekonstruálását célzó, a felvételen jól látható mozdulataival illusztrált szavai hatására osztotta ki.

Nagyjából ennyi.
Kerusz, nézd meg alaposan a filmet:

1. A kapust senki sem bántotta és nem is tett rá kísérletet! Svasznek már balkézben magas bottal megy a magasan érkező korongért és mert jobbal sem kapja azt el, automatikusan jobb felé utána fordul. Így nem is láthatja, ha bármi történik a kapu előterében, vagy az ellenkező kapuvasnál, tehát tőle is majdnem 2 m-re egyedül lévő kapussal. Tehát mozgása egyáltalán nem az ő védelmére irányul. Amint jobbra kifordul, karja ütközik a mögötte a korongért csak kézzel felnyúló, azt szabályosan lekezelő Kadlubakéval, kinek jelenlétét gólveszélyesnek értékelve, azonnal eltávolításába kezd. Az újpesti semmi továbbit nem tud tenni, mert Svasznek jobbal azonnal átkarolja a nyakát és botjával ütlegelni kezdte. Az összecsukló játékos botja természetes módon érkezik a jégre, semmiféle szándékolt mozgást nem végez semmilyen irányban, különösen nem érintkezik egy pillanatra sem a kapus testével. A korong eközben békésen legurul az újpesti testén a jégre, amiért a csak ekkor odacsúszó kapus egyszerűen benyúl a két játékos közé és a legnagyobb nyugalommal magához húz. Eközben Svasznek áldozatát a kapu mögé gyűri és két kézre fogott bottal többször, célzottan nyakon vágja. Kadlubiak a kapu mögött hassal a földre kerül, Svasznek tovább üti, majd a kamera elkanyarodik, így a folytatás bizonytalan. Tény, hogy csak Svasznek ütlegel, ellenfele teljesen passzív.

2. A kapussal kezdettől szemben álló Dubek követi annak mozgását és miután a kapus birtokba vette a korongot, ő négyszer, ütője tollának lapjával odapaskol, hogy betolja a korongot a kapus valamelyik résén át a kapuba. Tehát nem szúr oda. Ezt a paskolást egy kapus szerelésén át jóformán meg sem érzi. Ekkor szintén a másik kapuvas felől érkezik Kangyal viharként felmenteni a kapust, ami eddig becsületes tett. De csak eddig, ugyanis első mozdulatával nem a kapuson segít a renitens eltávolításával, hanem felüt botjával Dubek lágyéka irányába, majd keményen felrántva a botot, annál fogva taszítja tovább a szerencsétlent, egyenesen a balról érkező Majoross karjaiba, aki hátulról profi módon, jobb könyökvédővel haladéktalanul tarkón üti, egyidőben Kangyal erőteljes bal könyök használatával az újpesti arcába. A kettős erőbehatástól Dubek arccal a jégre esik. Mindeközben Kangyal mellett érkezik Gröschl, aki keresztben tartott botjával igyekszik ütést mérni szintén hátulról az eleső Dubek derekára, de a mozdulat a mélységből érkező Sikorcin hátában elakad. Valóban jól összeszokott, csak tiszta eszközökkel élő triót látunk munkában. Dubek a földre esik, ekkor Kangyal korcsolyával belérúg. A rúgás a kamerának szemközti lelátóról igen jól látható. Ekkor érvényesül Sikorcin dinamikus érkezése és a figyelem pillanatnyi lanyhulását Dubek kihasználná a menekülésre és feláll, de feje azonnal Kangyal jobb könyökhajlatába kerül, aki ismét lefelé szorítja.

3. Sikorcin hátulról érkezve megpróbálja ellökni Majorosst a jégen fekvő Dubektől, mellette jobbról érkezik segíteni Zlocha, aki Kangyalt próbálná a földön fekvőtől arrébb lökni, de nem éri el, mert Gröschl kétszer is odább taszítja, majd Soós vonalbíró közéjük lép és megszünteti a készülő duellumot. Zlocha nem üt egyet sem. Eközben Kangyal hírtelen átvált Dubek nyakáról a neki szemből érkező Sikorcinra és egy jobb könyökös kivezetett tarkóhoroggal indítva, egy csavar mozdulattal gyakorlottan lefogja annak botot tartó bal karját, amitől egyben mögé is kerül. Majoross ezt kihasználva, szintén megragadja hátulról a neki kiforduló Sikorcin jobb karját és azzal a lendülettel bal könyékkel tarkón csapja, amitől leesik az újpesti sisakja. Ezt a pillanatot használja ki az úgy tűnik, a háttérből működést kedvelő Gröschl, hogy a két ember által lefogott harmadikat szemből ballal hasba vágja, a testközelben álló három játékvezető szeme láttára. Az egész műsor alatt ez volt az egyetlen szemből támadás a sztárok részéről, de úgy tűnik, ez sem a legsportszerűbb formában. Ezután érkezik Rúfus, aki az esetet körülállva bámuló három játékvezető közé nyúlva elhessegeti Majorosst, akinek fogásából Sikorcin már korábban kiszabadult. Kangyal még egy kicsit rendőrködik, Sikorcint karját feszítve vezetgetve, amíg nyilvánvalóvá nem válik a játékvezetők előtt, mint a nap, hogy ő a jó fiú. Sikorcin az eset kapcsán botját nem használta.

4. Ítélet: Sikorcin 2’ testre ütésért és 2’ durva játékért, Gröschl 2’ durva játékért.

Ellenőrizheted, ez mind megtörtént. Hogy nem véletlenül, azt nézd meg az UTE honlapon a meccs galériájában, ahol a 3. sor utolsó képén Kangyal tart bemutatót Szajbert Krisznek a bottal nyakonvágás technikájából (a kísérleti nyúl természetesen Sikorcin – de ez egy másik eset). Krisztián jó tanítványnak bizonyult Skorcin későbbi – szinte büntetlen - szájon vágásakor. Illetve a 4. sor első képén Svasznek filézését láthatod, előtérben az állítólag épp kapust szúrkáló Dubekkel, aki jégre merőlegesen tartott botjával fizikailag ezt oldalirányban nem tehette.

Úgyhogy hidd el: minden úgy volt, ahogy azt a csarnokban saját szemeddel láttad! Ne higyj elvakult klubfanoknak – akik vég nélkül csak a maguk litániáját tudják darálni –, ha a saját szemeddel is láthatod, mi történt! Te se, Füge. Két dolog biztos: mint tudjuk, ilyen esetben az EBEL lépne az ügyben (játékvezető irányában is), az MJSZ pedig nem fog. A véleményem pedig az: ha csak ilyen játékkal lehet kiharcolni a svájci bennmaradást, akkor inkább ki se menjünk!
Továbbra is tartom, Kadlubiak piszkált oda többször is a kapusnak, nem Dubek. Vladót Svasznek takarítja el már a szitu elején. Újra visszanézve, mi másért, ha nem ezért jár büntetés, akkor még játékban a korong, Svasznek meg egyszerűen a jégbe döngöli Dubeket. Aztán Kadlubiak jobbról-balról (Mogyi-Kangyal) kap egy-egy maflást, erre Sikorcin hátulról megtaszajtja Majorosst. Kadlubiak nem csak tollal paskol, még egyszer mondom, ezért nálunk is keményen megbüntetnék az ellenfél játékosát.
Ami a Starsos megjegyzéseket illeti, hogy ez nem kisasszonysport, azok emlékezetébe idézném akkor Kiss Ákos takarítását Holéczy ellenében. Úgy hát az is belefér a hokiba, vagyis akkor ezt a témát lezárhatjuk azzal, hogy nálunk remélem kap a Stars egy alapos leckét (mind eredményben, mind a kemény játékot illetően).
HAJRÁ LILÁK!
Tehát Rakéta - félig hivatalból - megerősíti, hogy mi sehogy sem jöhettünk volna ki ebből a szituból hátránnyal. Köszönjük.
"Svasznek-Kangyal-Majoross már nem jégpályára való játékosok,a múltból élnek(Hősök)az a kérdés,h.kinek,mert sokat nem tettek hozzá a VB-n kiegészitő emberek voltak,és most élösködnek a Starson,dehát valamiböl meg kell élni"

Na ezek a Hősök ott voltak Franciaországban a válogatott első komoly sikerénél, ott voltak azóta is az összes divizió 1-es vb-n, játszottak a feljutásért 2002-ben és 2007-ben, ott voltak Szlovákia és Svédország legyőzésénél, ott voltak pár hete a sima olimpiai selejtezőn és ALIG PÁR HÓNAPJA részt vettek ezek a múltból élő élősködők a sportág legnagyobb sikerében sapporoban! Sőt 1ikük hosszu évek óta a válogatott csapatkapitánya, másikuk pedig (az első távollétében) a válogatott történetének máig egyetlen euro challenge tornát nyert magyar csapatkapitánya!

Hogy a konkrét eseményről is beszéljek. Az ég világon semmi nem történt!! Csatár odaszúrt a kapusnak, védő csapat egy emberként!!!! (ahogy kell) megvédte őt. jogos ítélet 2perc ide 2 perc oda lett volna, de a spori (sokadszorra) elcseszte. Ennyi. Lehet höbörögni, a starsos válogatottakat szídni, a bírokat szídni. vihar a biliben.

dugu, füge, kerusz és főleg szergej - szánalmasak, rosszindulatúak, röhejesek vagytok! inkább az ute focimeccseire járjatok!
mondom mindezeket Dunaújváros szurkolóként.

ui: kíváncsi lennék F.Kapus véleményére is, mert ez a video csak a feszültségkeltésre volt jó. Egyébként a bloghoz gratulálok és boldog születésnapot kívánok!
Kedves Újvárosi Sikorcinbarát!

Nehéz ám úgy vitatkozni, ha az egyik fél csak felületesen olvassa át az eddigi hozzászólásokat, aztán idelövi minden közhelyes mondandóját.
Én biztos nem, de sztem mások sem tettek megjegyzést az általad említettek közül (Dugó, Kerusz) a Starsos válogatott játékosok képességeire. Most, ebben a vitában nem ezzel foglalkoztunk, hanem azzal, hogy a válogatott mezben szerzett dicsőséggel - tetszik, nem tetszik - bizonyos fokú elvárásokat is támasztanak az illetőkkel szemben. Úgymint fair bunyó, meg ilyenek.
Namármost a beírásod alapján ez nincs így. Továbbá senki nem értetlenkedik a verekedésen magán. Sőt, elismertük, hogy a bunyónak volt alapja. Amin megy a vita, hogy igazságosan osztották-e el a büntetéseket. Mint kiderült, nem. Illetve azon, hogy ha már bunyó, akkor legyen mersze a starsos legényeknek odaállni egy az egyben. Nem volt. Ennyi.
Tiszta már, vagy még jobban lebutítsam?
Kedves legar,

Nem (csak) a védőknek, de a játékvezetőnek kell védenie a kapust. Tehát amit a fehér 39-es tett az önmagában már büntetendő!!! Igen bántotta a kapust!!! Ráütött többször is, viszont nem szúrt. Nem mindegy! Nem az a lényeg, hogy fáj-e a kapusnak amit kap hanem a szándék és a történés.
Persze ettől még a védők cselekedete is szabálytalan és büntetést érdemel.
Sosem gondoltam volna, hogy ennyire igazak lehetnek a PISA-felmérések eredményei. Na de ezért egy külön indapasst is regisztrálni...?
Kedves Sikorcinforprez!
Az a véleményem, hogy ez a videó nem csak a feszültségkeltésre volt jó. A feszültség megvolt e nélkül, szerintem a felvétel fontos kérdéseket tisztáz az ügyben, ami enélkül nem ment volna.
A videó alapján többé-kevésbé megítélhetőek a történtek, nyilván van aki tudja objektíven értékelni, más inkább szubjektív. De legalább mindenki számára elérhető a felvétel. Ezért raktuk fel.
Köszönjük a jó kívánságokat, maradj velünk.
1. Aki verekedésbe avatkozik (tegyük hozzá jogosan, mert a társát cincálták) ne lepődjön meg ha ő kerül a középpontba!
2. Aki az igazságosztó szerepében tündököl, néha maga is kap néhány pofont!
3. Ez nagyon messze volt egy normális ver(eked)éstől... akkor mi volt a Couture ill. Fodor cselekedete? Államellenes bűntény!?
4. Inkább azt kellett volna jól kivalagászni, aki 5ször szúr a kapus alá!
5. Az egész nem fájna ennyire Újpesten, ha nyernek... és ha lenne válogatott játékosuk (régi nóta)...
Kerusz:
Ez így ebben a formában teljesen korrekt összefoglaló, és szerintem nagyon nem is tér el attól, amit én írtam. Két lényeges különbség lehet: egy, az én bejegyzésemből kimaradt, hogy ebben a szituációban egyértelműen a Startsnak kellett volna több kiállítást kapnia, kettő: nálam jelentős hendikeppel indult a sztori az újpesti szurkolók rongyrázós beharangozói miatt.
Azt írod, hogy nem volt ilyen - hát hadd ne kelljen kigyűjteni erre példákat, több helyen is van "erősen elfogultan vehemens" hozzászólás, tipikusan olyan, amikor az ember az adott meccs/balhé hevében írogat. Ezzel semmi baj nincs, ez a szurkolóélet szerves része, szerintem majdnem mindenki átélt már ilyet, én is kommenteltem már úgy, hogy pezsegtem, mint aranyhal a királyvízben - de ha rámdörrentettek, nem tagadtam le a jelenséget. Merthogy ilyenkor a nagy hévben sokszor mást és másképp ad elő az ember, mint ami valójában történt. És ne vedd rosszindulatú kötekedésnek, az újpesti honlap vezércikkeinek ismeretében szimpla tény, hogy az újpestiek kicsit mintha érzékenyebbek lennének az ilyen dolgokra. Persze az is lehet, hogy minden alkalommal nekik van igazuk, és a csapatuk az egyetlen hős banda ezen a mocskos magyar ugaron, akiket az elmúlt években ezerféle módon próbáltak már elnyomni és megalázni - de azt talán te is beláthatod, hogy erre kisebb az esély.

Ha azt mondod, hogy nem kellett volna ilyen fogalmazásbéli túlzásokkal élnem (pl . azt írtam, hogy az "Ute szurkolók által beharangozott óriási igazságtalanságot nem látni a videón"), akkor igazat adok, ez így tényleg nem volt korrekt tőlem. Viszont annyiban próbáld megérteni az álláspontod védhetetlenségét, hogy ha valaki nem konkrétan egy embernek válaszol, hanem üszkve az újpestiek álláspontját nézi az ügyben, nehéz nem figyelembevenni az itt elhangzott okosságokat.

Itt van pl. Legar sci-fi regénye, amelyben konkrétan le van írva, hogy "miután a kapus birtokba vette a korongot, ő négyszer, ütője tollának lapjával odapaskol". Most kérdezném, hogy ezekután mi értelme védeni bármit is újpesti oldalon, de szerinted lenne értelme ilyet kérdezni?

Miért, mit kellett volna csinálni a Starsos védőknek? Odaszólni a kapusnak, hogy te haver, ez a kölök mostan csak odapaskolt neked, vagy bele is szúrt a kezedbe? Jó lenne tisztázni ezt így gyorsba a bunyó előtt, mert nem mindegy, hogy a konkrét tett vagy pusztán csak a szándék büntetése végett kell elcsattanjon néhány pofon... igen, ez így rendkívül életszerű!

Szerintem ha valaki rámozdul a kapusra, aki birtokolja a korongot, örüljön, ha utána életben marad. Akinek meg nem tetszik, hogy ez a jégkorongban íratlan alapszabály, az menjen el tekézni, ott kevesebb a rizikó.

A szapporói Sztárok megítélése ettől függetlenül lehet negatív, de ebben az egy esetben azért nem érdemes belemenni a részletekbe, mert az újpestiek a kapustámadással megadták az alaphangot, és minden, ami utána jött, már reakció. De megfordíthatom: legközelebb nem kell ilyet csinálni a kapussal, és ha akkor is bunkózni fognak az ellenfél védői, vitán felül áll majd, hogy az újpesti csatárok ártatlanok voltak.
" -A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ.
-Nem!"

valamiért ez most eszembe jutott!
Atyaisten! Ezen ment a hirig? Sztem nem volt itt semmi különös.
Svasznek felnyúlt a korongért, nem sikerült neki fordult utána és takarított, a magasbot ugye akkor van, ha játékba avatkozik -itt nem ért senkihez (a fojtogatás, meg bottal tarkón vágás viszont szurkolói vízió).
Aztán jön az Újpesti 38-as és 4-szer odavág a kapusnak erre érkeznek a védők, ami megszokott dolog, nem hiszem, hogy nagyon meglepődött.
Az eltakarított társ "védelmére" jön Sikorcin (hátulról). A létszámfölény egyébként úgy alakul ki, hogy a "megmentett" társ angolosan lelép még a szitu közeléből is.
Ahogy látom Kangyal inkább próbálja elhúzni onnan az újpestit, nem lefogja, de ez véleményes.
Mindenesetre az "a százan lefogták és agyonverték az egy szegény vétlen UTE-st" lárma, ami itt volt a videó előtt elég indokolatlannak tűnik.
A kiállítási arány más tészta, sztem 2-2
Kerusz, szted Raon most kivel, mivel vitatkozik?
Legar te biztos hogy ezt a videot nezted?? amugy erdekes kifejezes a jegkorongban az "odapaskol" en nem tudom jegkorongban szerintem utnek vagy szurnak a bottal nalunk a lovak nyakat szoktak paskolni :D
IceBlack: amit Fodor csinalt a salzburgi jatekos ellen az puccs volt az osztrak demokracia megdonteseert :)
Fugeute:
Szerintem én nem vitatkozok senkivel. Kerusszal jórészt egyetértettem, leírtam. Emellett igyekeztem rámutatni arra, hogy az eset kapcsán mitől védhetetlen itt néhány újpesti szurkoló álláspontja.
Raon
Én is, más újpestiek is sokszor leírták már, hogy a kapus támadását meg kellett torolnia a Stars védőinek. Ismétlen, ha a mi kapunk előtt történik ilyen, lássa bármennyire is szabályosnak azt a bíró, elvárom a védőinktől, hogy takarítsanak. A takarítás módja, illetve annak bírói megtorlása az, amin megy a vita.

Ezek után hosszasan írsz arról, hogy meg kellett torolni...
Fugeute:
Ezért nehéz, ha az ember általánosságokban beszél, mert konkrét személyekre ez már nem feltétlenül lesz igaz. Igazad van, te leírtad, és Kerusz is leírta. Sokan meg nem - és ebből jöhet ki a teljes keresztmetszet.

Szerintem nem azon megy a vita, amit te írtál. Az egész úgy indult, hogy jött egy nagy újpesti felháborodás, hogy mi történt. Jött a várva várt videó, ahol meg lehetett nézni, hogy jogos volt ez az újpesti felháborodás vagy sem. Úgy tűnik, hogy bár sok mindenben igazuk volt az újpestieknek, a vitaindító kérdésben (hadd utaljak a címre) egyértelműen nem, tehát összeségében az újpesti felháborodás a legjobb szándékkal írva is csak részben jogos.

Én alapvetően ezt a jogosságot boncolgattam. Ezért írtam, hogy kivel hol értettem egyet, és kivel hol nem. Ezért írtam, hogy ha az újpesti játékosok ott a jégen igazán méltánytalannak érezték volna a csatárok megrendszabályozását, jöhetett volna a megtorlás ott, helyben. De nem jött: szerintem ennek is van információértéke.


Abban mondjuk igazad lehet, hogy ha nem ebből a szemszögből nézed a bejegyzésemet, akkor egészen mást is ki lehet belőle hozni (mert pl. a takarítás módja/bírói ítélet kérdésében ugyanúgy látjuk a dolgokat).
Raon, oké.
Sikorcin esetében speciel örülök, hogy kimaradt a sűrűjéből, értsd, nem állt neki törleszteni. Az egyik legjobb játékosunkról van szó, egyáltalán nem hiányzik sem egy sérülés, sem egy eltiltás egy ilyen buta helyzetből.
Vannak nekünk büntető egységeink (Heti, Rufus), majd bevetjük őket, ha kell. Jelenleg azonban a bajnokság fontosabb.
Raon, az egész úgy indult, hogy én merészeltem egy kommentben beírni, hogy jó lenne, ha látni lehetne ezt a csetepatét, mert tanulni lehet belőle. Addig ezt a bunyó témát in concreto senki nem érintette, Füge tett rá egy utalást.

Mondjuk nem egészen arra a fajta tanulságra gondoltam, mint amit itt így közel két nap elteltével leszűrhettem magamnak, hanem másfélére, de akár így, akár úgy, azt hiszem, igazam lett.
Fugeute, Kerusz: visszaolvastam az egészet, és igazatok van, ti végig tárgyilagosan álltatok a kérdéshez, és próbáltátok ebbe az irányba terelni a vitát (el kell ismernem, hogy a helyetekben én lehet, hogy már nem bírtam volna).
Pár másik hülye érvelés elvitte nálam a fókuszt, és tényleg korrektebb lett volna ezeket figyelmen kívül hagyni. Elnézést.
Raon egy korekt ember, le a kalappal.
Úgy érzem, még egyszer meg kell, hogy szólaljak, hiszen én voltam az egyik "felbujtó". Tegnap 18.43.-kor tisztáztam az ügyet, de ez úgy látszik, sokaknak elkerülte a figyelmét.
Kedves Rakéta: kockázd ki a dolgokat lépésről lépésre és láthatod a folyamatot. Amikor Wallberg a kapu jobb oldalához került, Kadlubiak már rég hidegre volt téve, nem volt köztük kontaktus. Aki a kapust ütögette, az Dubek volt. Amúgy mindegy, mert észrevételeddel ellentétben, egyikükkel sem foglalkozott a játékvezető, ahogy Svasznekkel sem. Ez nyílván alkotói munkásságának része, mert nyílván senki nem kéri számon rajta ezt az egész meccset. Amúgy meg számomra úgy tűnik, hogy nálunk két szabálykönyv van érvényben. Az egyik az IIHF a buta többségnek, a másik meg, amikor Nagy Ember jászódik. Amint az áltam jelzett fénykép is mutatja, Kangyal és Svasznek az egész meccsen azt csinálhatott, amit akart, nem találod őket a kiállítotak között. Ez nem újkeletű dolog, hosszú évek óta így van. És akkor jön a nagy csodálkozás és a fiaskó (no meg a sztárok), ha a külföld erre nem vevő. Mi lenne, például, ha Magyarországon is bevezetnék a bíró szakmai felelősségét - és azét is, aki rendszeresen nyeretlen kétévest küld középre a bajnokságok kulcsmérkőzéseire?
süti beállítások módosítása