HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Olimpija Ljubljana 1-3

2008.11.14. 21:53 F. Kapus

A harmadik Olimpija Ljubljana elleni mérkőzést játszotta az Alba Volán az idén, és két győzelem után ezúttal 3-1-re veszített. A csapat hullámvölgybe került, de bármikor feltámadhat. Bízzunk ebben.

Nagyon gyorsan vezetést szereztek a szlovének, a fantasztikus első soruk révén. Hasonló gyorsasággal egyenlített az Alba Volán, Kovács Csaba tért vissza a gólszerzés útjára. A huszadik meccsen a tizedik gólját szerezte. A 31. percben kialakult a végerdmény, addig két emberelőnyös találatot szerzett az Olimpija Ljubljana, és a hazaiaknak már nem jutott több gól.

A Linz elleni hazai győzelmet követően zsinórban harmadik vereségét szenvedte el az Alba Volán. Ráadásul mindhármat olyan ellenféllel szemben, akik a tabellán mögöttünk állnak. Ettől függetlenül az Innsbruck is és az Olimpija Ljubljana is remek csapat, amelyek éppen most kerültek nagyon jó formába. A negatív széria eredményeképpen öt pontra olvadt az az előny, amely a kilencedik helytől választja el a székesfehérváriakat.

Pánikra mindazonáltal semmi ok, most, pontosabban vasárnap a Red Bull Salzburg ellen kell megmutatnia a közönségnek, mennyire szereti csapatát. Most kell igazán melléjük állni. Nehéz napokat él át a csapat, fáradtak, formán kívül játszanak. Ha másra nem gondolunk, csak arra, amit eddig elértek a Volán játékosai ebben a szezonban, már akkor is van okunk a bizakodásra. Volt ehhez hasonló gyenge forma, onnan is talpra álltak Ocskayék.

A fordulóban mindössze egy hazai győzelem esett, sajnálatos módon éppen a Graz–Villach 2-1-es meccsen. A Vienna Capitals is odahaza kapott ki, így a Jesenice visszavette az első helyet. A Ljubljana hosszú idő után került rájátszást érő helyre, most az Innsbruck az utolsó.

További eredmények: Vienna Capitals–Klagenfurt 3-5, Innsbruck–Jesenice 3-5.

21 komment

Címkék: alba volán ebel olimpija ljubljana

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálom :( Attól még Hajrá Volán!
Most a magyarázkodások időszaka következik...
Nem kell magyarázkodni... Ez van...
üveg, Szerencsére sokat kellett várnod ezzel a jóindulatú hozzászólással...
Ez nem hullámvölgy volt hanem óriási antihoki a légiósok részéről!Byström és Martens kivételével ultimátumot kellene adni mindnek!Most még időben van egy teljes légióscsere.Hozzanak inkább egyel kevesebbet de jobbat!Ma 40 év körüli játékosok koriztak közöttünk mintha edzésen lennének!A fáradtságról meg csak annyit hogy: mi lesz februárig?
Nem voltunk ma vmi jók, én úgy éreztem hogy nagyon nem volt elképzelés a játékunkban. Az nem tetszet hogy csak bevagdustuk a korongot a támadóharmadba aztán meg rohantunk utána. Majd vasárnap jobban fog menni a Salzburg ellen!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
Az volt számomra a legfélelmetesebb, hogy kifelé jövet páran elkezdtek zsörtölődni, és ilyeneket motyogni, hogy akkor aztán vasárnap ki sem jövünk, mert ilyen sz@r meccsért nem fizetek... stb...
Nem csak akkor kell szeretni a fiúkat, amikor öröm van! Most kicsit bánkódunk, vasárnap meg ott leszünk, és megteszünk mindent, amit tudunk...
Valljuk be, ez most szép nem volt fiúk, de annál szebb lehet a vasárnap este!!!
HAJRÁ Volán!!!
Nekem meg az volt a legfélelmetesebb, hogy hosszú évek után ismét hallottam egy nem jelenlevő csapat, szurkolótábor, a meccsen nem érintett város szidalmazását, ami undorító. Vajon véletlen, hogy ezzel párhuzamosan megjelentek a focimeccsekről ismert versikék is?!?!? Megtehetném, hogy elmegyek szó nélkül mellette, de inkább kijelentem, hogy ezeknek a megnyilvánulásoknak a fehérvári jégcsarnokban helye nincs!!! Vétel!
nem láttam a meccset, de ma ez volt a papírforma, helyezéstől függetlenül most éppen az Olimpija az egyik legjobb formában lévő csapat, elképesztő honnan jöttek vissza és már a 9-ikek. Szerencsére a RBS is hullámvölgyben van, ez jól jöhet nekünk vasárnap.
A válogatottjaink hulla fáradtak. Akartak, de nem ment. Fizikálisan és mentálisan is teljesen le vannak fáradva. Csicsó úgy jött ki a harmadik harmadra, hogy szabályosan vonszolta magát a folyosón. Ilyet még sohasem láttam tőle. Nagyon nagyon fáradtak... Ezért vannak a rosszabb eredmények. De hogy nem tesznek meg mindent? Aki ezt mondja sosem volt hokimeccsen! Mellettünk is voltam olyanok, akik fütyültek a végén. Az ilyenek inkább maradjanak otthon vagy menjenek szaros focimeccsekre. Ott megy a panaszkodás akkor is ha két meccset játszanak egy héten. Fáradtak. Ezt a meccsdömpinget egyszerűen nem lehet bírni. De most sem adták fel és most is hajtottak. És ezért szeretem ezt a csapatot és ezért nem tudom szidni őket!
Én is kint voltam veletek a csarnokban, és én is szomorúan mentem haza. A jesenice ellen 1-4 röl tudtunk forditani, most nem ment. Én abban látom a problémát, hogy egy lött góllal az Ebel-ben nem lehet meccset nyerni, nem a három kapott a sok. Mârtz nélkül a második sor nem tud gólt löni, maradnak a Palkóék. Tavaly is itt tartottunk. Azért az olimpia elsö sora, Intranuovo-Banham-Elik fantasztikusan jó. Jó lenne vasárnapra valamit kitalálni, mert ezzel a játékkal az álmoskönyvek nem sok jó igérnek!
Gyenge meccs volt,nagyon gyengén játszottunk a ljubljana kihasználta a kevés lehetőségét, mi nem.A csapat most nem fáradt volt hanem gyenge,ha reggelig játszunk sem lövünk gólt,van ilyen, az ebel sajátossága a hullámvasút,ki hosszabb ki rövidebb ideig van bent és alul.Most az utolsó pár meccs eredményét és \" játékát\" figyelve mi kerültünk alulra,kérdés hogy mikor tudunk kijönni belőle.Ehhez az is kellene,hogy emberelőnyben kissé több veszélyt jelentsünk az ellenfél kapujára,mint este a nagypapi a mamira viagra nélkül. Mig az ellenfelek pár másodperc alatt felállnak ilyen szituációban,és tüzelnek mindenhonnan, addig mi a női kosárpályákon sűrűn előforduló támadási variácóval próbálunk gólt elérni.Ott a csajok felállnak szépen a palánkkal szembe 5-6 méterre,körbepasszolgatnak,és valaki rádobja, 5ből 1-2x bemegy.A mi felállásunk is hasonló, felállunk a kék vonalhoz körbeadogatjuk,és valaki rálövi( mindegy hogy 5-4 v.5-3as a létszám)ami vagy elakad a kapu előtti tömegben, vagy véd a kapus, vagy mellé,és legvégül bazi ritkán valakiről bepattan.Amig egy soros csapat vagyunk ,addig nagyon nehéz lesz,mert ha az elsősornak nem megy ( mint a ljubljna ellen) akkor game over ,vereség, mert nincs olyan sorunk aki helyettük eldöntse a meccset a javunkra.Kikapni ki lehet azért sport a sport, de nem mindegy milyen játékkal,és kitől.Megint egy 8ba jutásért konkurens csapattól kaptunk ki, aminek a végén lehet komoly ára lesz(graz ,innsbruck, ljubljana 4x megvert minket ),ezek a pontok nagyon fognak hiányozni a végelszámolásnál.Vasárnap a legutóbb vereséget szenvedett bajnok salzburg jön hozzánk.Ellenük,és az erősebb csapatok ellen általában jobban megy,mint a konkurencia ellen,nagyon kellene 1v.2 pont,mert különben nagyon ránk zárkozik a sereghajtó 3as

Kikaptunk, oszt jó van! Majd vasárnap nyerünk, vagy a következő héten. Nem értem egy vereségből miért kell ilyen messzemenő következtetéseket levonni. Aki pedig egy vereség miatt leírja, elhagyja a csapatot, az jobb is, ha nincs kint a pályán. Én szurkolok továbbra is, hajrá fiúk, hajrá magyar jégkorong!
Ott a pont banyszi :-)) Én az ülőszektorban vook bérletes jópár éve, de olyan emberek jöttek elő a semmiből, (megkérdezi van-e hely, aztán 1 sort(!) lefoglal.. Megveszi a jegyet + alanyi jogot követel magának már az első meccsen. Aztán leintettem a rágózós papikát aki végül nem álva, hanem ülve nézte végig a meccset az ülőszektorban. Ez azért nem semmi, szerencsére nem volt apelláta, belátta némi testi fölényt felfedezve nálam :-))
Öltöző közeli infó, hogy a srácok 2 olyan edzést kaptak Sator mestertől, hogy lépni is alig tudtak utána. Kőkemény alapozás a szezon második felére. Átesnek a holtponton, és - reméljük - újra elindul a szekér!

Hajrá Volán!
Lehet, h sok lesz ez a hirtelen 54 meccses alapszakasz.. Amúgy meg jó lesz vigyázni, mert a következő 4 meccset olyanokkal játsszuk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek: RBS, Jesenice, VSV, LINZ és csak aztán jön a Graz. Nagyon remélem a Premiere-s holnapi meccsre összeszedik magukat a srácok!
Szerintem teljesen felesleges aggódni. Egyszerűen a sport törvényszerűsége, hogy van hullámvölgy. Múlt évben a lött góloknak is tökre örültünk. Mindenesetre rossz volt látni a fiúk szenvedését, ötlettelen, fáradt játékát. Bosszantó volt a hátam mögött két öreg farok károgását hallgatni, hogy ilyen szarok, meg ezt is elcseszik, utálom ezeket a dögunalmas, sétálós foccimeccseken szocalizálódott "szurkolókat", iszonyúan idegesítenek, és el is mentek a meccsről, mikor látszott, hogy nem győzünk.
Én is úgy látom, hogy egy kőkemény fizikai alapozáson vannak túl, s ezért voltak kicsit tompák. De nem baj, ez az alapozás még sokat jelenthet a bajnokság vége felé...Két éve még csak álmodozhattunk arról, hogy egy erős és komoly bajnokságban játszhassanak a magyar csapatok, s lám. Ma esély van az EBEL rájátszásra, a magyar bajnokság meccsei is pörgősebbek...és ott vagyu k az A-csoportban...s mindezt szinte "titokban", számottevő állami támogatás nélkül. Ha egy RBS játszik úgy, mint a Volán az OL ellen, akkor jogos a szurkolói felháborodás, hiszen ők valódi profik, a mieink meg "csak" szívben, játéktudásban...a körülmények félig még amatőrök. Reméljük, nem sokáig!!! :-)
Ez nagyon jó hír! Nathan nagyon nagy király! 1-2 assziszttal beköszönhetne megint.
Amúgy meg a tempóról, mérkőzésszámról csak annyit még, hogy a KHL-ben átlagban eddig 24-et játszottak a csapatok. Mi meg most láthatjuk 21. alkalommal pályára lépni a Volánt. Azért az nem olyan rossz. Ugyanitt megemlítendő, h a lettek és fehéroroszok élcsapata is elég jól megy a ruszkiknál
Az tök jó MARTZ már játszik holnap:)))) Remélem jó sokan lesznek kint szurkolni, én biztos hogy ott leszek!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!
süti beállítások módosítása