HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi lesz azzal a 270 millióval?

2008.11.24. 19:23 D. Gromov

Kedden délelőtt dönt a parlament arról, kapjon-e a magyar jégkorong plusz 270 millió forint állami támogatást 2009-ben, vagy sem. Az előjelek arra utalnak, hogy nem jön össze – de sose lehessen tudni. Megpróbáljuk elmondani, miről is van szó. És drukkolunk.

Egy héttel ezelőtt került nyilvánosságra a hír, hogy az Országgyűlés turisztikai és sportbizottsága támogatja több ellenzéki képviselő javaslatát, amelynek értelmében 2009-ben a magyar jégkorong-válogatott A csoportos szereplésére plusz 100, a jégkorong-utánpótlás fejlesztésére plusz 170 millió forintot különítenének el a Magyar Köztársaság költségvetésében. Sokan máris azt feltételezték, a kettőhetven meg is van, végre szép napok köszöntenek a magyar jégkorongra. Hiszen ez az összesen 270 millió forint elképesztően nagy pénz. Legalábbis az adott esetben: a Magyar Jégkorong Szövetség költségvetése 2008-ban összesen mintegy 250 millió forintot tesz ki, amiben 10%-nál is kisebb az állami támogatás aránya. Alapból jövőre sem lenne több.

Közben persze nyilvánvaló volt, arról messze nincs szó, hogy zsebben lennének a sok milliók. A parlament ugyanis másképpen működik.

Kezdjük elölről. A költségvetéshez benyújtott két módosító indítványt tizenkét fideszes képviselő jegyzi. Nevezzük őket nevükön, megérdemlik: Bánki Erik, Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó, Szíjjártó Péter, Kubatov Gábor, Szakács Imre, Gógl Árpád, Mátrai Márta, Cser-Palkovics András, Gyimesi Endre, Nagy István, Rácz Róbert. Javaslataik lényege, hogy a 100+170 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatalról vennék el – a lakossági tájékoztatáshoz kapcsolódó kiadások sorból –, és az Önkormányzati Minisztériumhoz, azon belül a sporttevékenységek támogatásához csoportosítanák át. Ezt szakzsargonilag úgy mondják, fejezetek közötti átcsoportosítást kezdeményeztek. Ezért is döntenek róla most, és nem későn, amikor a fejezeteken – az egyszerűség kedvéért a minisztériumokon, jelentősebb intézményeken – belüli átcsoportosítások kerülnek napirendre.

Aki az országgyűlési döntéshozatal mechanizmusában kicsit is jártas, tudja: minden javaslat, amelyet ellenzéki képviselők jegyeznek – függetlenül attól, melyik oldal van kormányon –, óriási hendikeppel indul. Volt év, nem is egy, hogy az aktuális költségvetéshez benyújtott több ezer (!) ellenzéki indítványból egyetlen egy sem ment át. Mégpedig azért nem, mert ha valamit valahonnan elvesznek, akkor ott lyuk keletkezik, amelyet be kell foltozni, és ha sok pénz dobálnak ide-oda, borul minden.

Más kérdés: ennek a 270 millió forintnak a forrását most nagyon is okosan jelölték meg a fideszesek. A mai vészterhes időkben nemigen védhető az az álláspont, hogy kell a pénz lakossági tájékoztatásra, magyarán kormányzati önpíárra.

De a javaslatok dolga mégsem áll jól.

Annak ellenére sem, hogy mint fentebb jeleztük, a sportbizottság mellé állt, ott a szocialista képviselők sem szavaztak ellene. Nem tehették: hülyén venné ki magát, ha ebből a testületből bárki is lesöpörne az asztalról két olyan javaslatot, amelyek történetesen egy perspektivikus sportnak segítenek, nem is keveset.

A többi bizottság viszont megtehette. Az indítványok ellen szavazott a költségvetési bizottság, a gazdasági bizottság és az önkormányzati bizottság – vagyis az összes többi, amely érintett, és amelynek ráadásul súlya is van –, és nem támogatta az előterjesztő sem, azaz a pénzügyminisztérium, ami ebben az esetben egyenlő a kormánnyal.

Ezek rettentő kedvezőtlen jelek.

Mi következik mindebből? Nem más: a jékorong esélyei minimálisak arra, hogy ezt a pénzt megkapja. A parlamentben a jelen lévő képviselők 50 százalékának plusz egy főnek az igen szavazatára lenne szükség. Fontos tudni még, hogy a Házban frakciófegyelem van, a legritkább esetben fordul elő, hogy valamely képviselőcsoport tagjai szanaszét szavaznak. Mármost úgy tudni, a szocialisták biztosan nem fogják támotgatni a javaslatot, a szabad demokraták pedig hezitálnak.

A parlamenti matematika nem túl bonyolult: a szocialisták önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy a javaslatot elüssék. A fideszesek önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy a javaslatot átvigyék. Minden a szabad demokratákon és az MDF-eseken múlik tehát.

Nem marad más, mint izgatottan figyelni a döntéshozatalt. És bizakodni abban, hogy amit mi szeretünk, az még 194 parlamenti képviselőnek is fontos egy kicsit. Ebben az esetben tökéletesen mindegy lenne, mit csinál a másik 192.

Utóirat: Amennyiben ezek a javaslatok elbuknak, akkor sincs veszve minden. Mint néhány bekezdéssel előbb szó volt róla, a fejezeteken belüli átcsoportosítások hetek múlva lesznek aktuálisak. Márpedig az Önkormányzati Minisztérium több 100 milliárdos büdzséje is elbírhatja, hogy néhány 100 milliót megmozdítsanak. De ne siessünk előre, inkább szurkoljuk ki a dolgot most. Kedden, nagyjából délelőtt 10 órától.

93 komment

Címkék: költségvetés támogatás mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem megkapjuk! Már csak ezért megnézem az országgyűlési közvetítést. :) Egyébként nem érdekel.
Ott lesz Cortina is, ma este pedig a kanadai kormányzóval és Sólyom Lászlóval vacsizik együtt.
Szólhatna a kanadainak néhány szót a magyar hoki érdekében ( adhatnának néhány jó játékost).
ehhez még annyit tennék hozzá, hogy ma reggel a Tölgyessy konkrétan azt mondta, hogy az OGY szellemileg legkevésbé termékeny tevékenysége a költségvetési szavazás: amit a kormány támogat, azt megszavazzák, amit az ellenzék, azt leszavazzák. abban lehet bízni, hogy lesz valami előzetes frakcióülése a szociknak, ahova mondjuk hashajtóval mérgezett ásványvizet csempész be a Studniczky-Cortina páros és így nem lesznek elegen a szavazásnál...
Nem jégkorongozok de minden tiszteletem az otthoni hokisoké. Persze szeretem ezt a sportágat nagyon.

De ez vicc. Mi a retek az a 270millio egy olyan sportágtol ahol szemmel láthatolag lenne értelme befektetni és van rengeteg nézője is ennek. Csak csapat és csarnok nincs elég. De tuti hogy fel lehetne futtatni.
Kormánynak nincs sportpolitikája, koncepcioja. Mire megy el energiájuk idejük? Fikázásra, adatok meghamisitására és önfényezésre. Erre. Gratulálunk. De hogy értelmes dolgot nem tudnak csinálni az 100%

Azért bizunk a támogatásban :)
félő, hogy itt politikai vitába csaphatnak a dolgok. én egyszer szlovák-ügyben megégettem már magam hirtelenkedésem miatt, máig szánom-bánom, így bővebben itt se okoskodnék, csak annyit, hogy a remény hal meg utoljára, de - ha már a pekingi kudarcolimpia figyelmeztető jeleiből is nyolc százalékos sportfinanszírozási csökkentést sikerült kiagyalni - aki nem akar nagyot csalódni, inkább itt se, most se reménykedjen.
a szociknak valo hashajtonak javaslom a higanyt keves menyiseg is biztos siker perceken belol
tényleg nem kéne itt szocizni vagy fideszezni. ez a dolgok belső "logikája" - kormánypárttól függetlenül. a politikai konzekvenciákat majd mindenki levonja. Őrizzük meg ezt a blogot a jégkorongnak!
Csak nehogy ezt is elkur(tít)sák
Remélem megszavazzák, de tényleg necces. Mindig kell vmi "fontosabbra" a pénz...
Megérdemelné ez a sportág.
GG szoci kapcsolatai jól jöhetnének az ügyben!
Én csak attól rettegek, hogy holnap Cortina is megtudja milyen a magyar valóság, a kormánypárti politikusok mosolyogva fényképezkednek vele, meg gratulálnak neki a sikerekhez, megtapsolják az ülés előtt, utána faarccal nyomják meg a "Nem" gombot. Bár ne lenne igazam....
én szurkolok a támogatásnak, de kár, hogy a lakossági tájékoztatást őnpiárnak tekinted. ha tájékoztatnak, akkor önpiár, ha nem, akkor miért nem szóltak előre? semmi se jó.
Álom-álom édes álom!
engem nem érdekel honnan csak adjanak 270 milliót a magyar jégkorongnak
számomra a sport egészséges életmódról (minél többet sportoljanak akár amatőr szinten is), szórakozásról (minél többen, minél gyakrabban nézzék a helyszínen és a TV-k előtt) és országimázsról szól, ebben a sorrendben, sajnos nálunk a sorrend fordított, a "tradicionális" magyar sportágakban tudunk (tudtunk?) eredményt felmutatni, csak jellemzően a világ nem nagyon kiváncsi rá, nem szórakoztatnak vagy csak ritkán és amatőr szinten szinte lehetetlen űzni őket
szemben mondjuk a focival, a kosárlabdával vagy a hokival
Most gonosz leszek.
1.A javaslat hálás, pláne ,ha az MH-tól lehet elvenni
2. MH-tól minden időben el akarnak venni, szerintem a legfeleslegesebb csúcs minisztérium.Az MSZP anno mint ellenzék egyenesen azt akarta, hogy ne is legyen, sőt azt is megígérte ilyen nem is lesz ha ő dönthetne....
3. Azt a bizonyos PR pénzt még számos más címen is elvennék és más fontosabb dolgokra költenék, félő, hogy többszörösen megcélzott fejezet egymást kioltó javaslathalmazzal válik komolytalanná.
4. A jégkorong azért (is) olyan szerethető ,mert csekély közvetett állami támogatással üzleti alapú tulajdonosi viszonyok között jutott el oda ahová. Csak az játszik ,edz aki valóban szakmaként, elhívatásként éli meg.
5. A labdarúgásban pont a közvetlen és közvetett állami szerepvállalás miatt nem alakulhatott ki a tiszta tartozik -követel elszámol viszony.
6. Ez így hirtelen, rengeteg pénz, féltem a vezetést ,hogy komoly sértődések lesznek a prioritások kialakítása során.
7. Nem ismerem a szakmai programot ,mely mint írtátok elveszett a sportminisztérium irodáiban, jó lenne közzé tenni. Ez a pénz elég rá?
Nagyon remélem, hogy az elvtársaink a 270 millát és a többit nem a kormány és pártjuk fényezésére használják, arra így is feléltek és félre tettek már milliárdokat, de eredmény az nincs. Sokkal hasznosabb ezeket az összegeket például a sportra, jégkorongsportra költeni. Ráadásul, ha jól emlékszem Szapporo után sok mindent megígértek és még semmit nem látni belőle.
Sólyom beolvasott Kanadának: nol.hu/kulfold/solyom_beolvasott_kanadanak_verespatak_miatt

hát ezek után kíváncsi leszek... Cortina nem sokat lobbizhatott...
Heló!

Az eszem megáll, hogy a parlamenti képviselők a politikus tökfejükkel godolkoznak és nem szívükkel.
Bezzeg a focira.........
Nem tudom ,nem teljesen tiszta nekem, akkor ez azt jelntené h jövöre 2009 ben 270 millio forintal több lenne a költségvetés? azaz 250m +270 vagy körülbelül minden évbe akkor 400 m körül lenne a költségvetés és nem csak jövöre.?köszönöm
Hardi sporttárs és szürke eminenciás most vajon megmozgat mindent párton belül, vagy az csak máskor jó neki?
Azért az is érdekes lesz, ha megszavazzák, hogy a többi szövetség hogy nyeli leszt!! Mert ugye a sporttámogatásra szánt össz támogatás csökken, ugyanakkor a jégkorong "költségvetését" durván megduplázzák!
hüjeliba nem is "hülye liba". Ugyanezt gondolom én is. Az élsport csomószor abba a hibába esik, hogy elkezd az állami pénzből élni és elfelejt foglalkozni a piaci viszonyokkal. A hoki épp attól lett sikeres, hogy kevés pénzből, de piaci alapon hozta ki hatékonysággal a legtöbbet. Ha most "agyoncsapják" őket mégegyszer annyi pénzzel, akkor nagyon gyorsan megjelennek azok akiknek nem kellene itt megjelenni. Inkább legyen kevés pénzünk és fejlődgessünk, mint holmi pártpolitikai kasszaműsort csináljunk, ahol aztán minden évben kuncsorogni kell, cserébe pedig politikai káderek jelennek meg a vezetésben és itt be is fejeződött a hatékonyság.
engem nem különösebben érdekel a többi szövetség lelkiállapota. Lehet másnak is elitbe jutnia, és majd akkor lehet beszélni erről.
ilyen jelekkel elég reménytelen a dolog a szocik szarnak a magyar sportra és elleneznek minden olyat amely nemzeti ügy kérdés lenne.Sosem támogattak olyat aminek köze van a magyarsághoz lásd olimpiai sportágok finanszirózása vagy akár a kettős álampolgárság megszavazása.Vesszen a kormány,éljen a magyar jégkorong
kerusz, ez a "Lehet másnak is az elitbe jutnia" szöveg kicsit (nagyon) nagyképű és cinikus volt, feleslegesen. vannak ugyanis ilyen sportágak is a magyar sportban...
Azért szerintem egy kicsit irreális összeg ez a 270 millió. De remélem ha kevesebbel is, de támogatják majd a sportágat.
Ezt a nagy magyar dologtól már frászt kapok. Miért nem vagyok igaz magyar ha más a világnézetem?
Ezt itt fejezem mert nem szeretném a topicot beszennyezni a politikával:)

A másik hogy a sport túl volt finanszírozva az olimpia évében!! Pont azért mert fostak, hogy mi lesz ha ... (ami be is következett)
De a mostani olimpiai eredmények (mint egy kicsit bennfentes sportoló is mondom) nem a pénzhiány miatt lett olyan amilyen.
De ez már megint off itt:) Ugyhogy elnézést:)
kispufi: de azok a sportágak részesülnek más állami forrásokból is. Mindezt azért, mert a sporttámogatás egy része olimpiai eredményesség alapján kerül szétosztásra. Ilyen a vízilabda, kézilabda (bár pont a férfi kézilabdások nem jutottak ki legutóbb egy VB-re, emlékeim szerint). Semmi nagyképűség nincs benne, a cinizmust pedig vállalom.
Néhány apróságra én is szeretném felhívni a figyelmet:
1. az országgyűlés döntéshozatali mechanizmusa valóban úgy működik, hogy az ellenzéki javaslatokat simán lesöprik, jelenleg azonban az a helyzet, hogy az ellenzék "többen van", mint a kormányzópárt, így ha MINDENKI papírforma szerint szavaz, akkor ezeknek át kell mennie holnap.
2. ha át is megy, addig azért várjunk a boldogsággal, míg a költségvetési törvényt is elfogadják.
3. azoknak, akik nézni tudják a parlamenti közvetítést: T/6571/281 valamint T/6571/282 a két ominózus módosító, amit figyelni kell :-)
Fenébe is kár hogy nincs egy nem idén barnult mj.szövetségi tag.belegondoltam,mi lenne ha lenne : felszólalna,és megfenyegetné a parlamentet,hogy rasszista elnyomás ha nem támogatják a sportágat,és Eu.parlamenthez fordul hogy elnyomják szegény jéghokis tesvireket,,szerintem 2napon belül csipogna a szövetségnél a számlabefizetést igazoló 270 millás sms :-)(még nem késő Kovács főtitkár elmehetne egy non stop szoláriumba)
Van egy "sikersportág", amely szerintem annyi ember figyelmét/szimpátiáját keltette fel a közelmúltban, mint semelyik másik. Ez a csapat felküzdötte magát a világelitbe, részt vesz egy VBn (amin a megjelenés nem elhanyagolható az országimázs pozitívabb megítélésének szempontjából sem - jééé, a magyorknál nem mindenki alkoholista, rákos, vagy öngyilkos, hanem vannak jégkorongozók is!) és erre szaroznak mocskos 270 millával? BÁRMELYIK parlamenti párt többszörösét cseszi el ennek az összegnek PR és egyéb címszóval! Rohadjon meg mindenki aki NEM-mel szavaz! Megindulok tankkal az biztos! Vagy készíttessünk egy kurvanagy urnát?...Fehérváron összejött!
Ne készíttess urnát, mert esetleg

1.) megadóztatják
2.) még azt is elvonják, amit gyűjtenek a szurkolók

ezektől minden kitelik...
A pénz mindig jól jön, ne féljünk tőle, mégha tízszerese is a szokásos apanázsnak. Könnyű úgy eredménysportágat csinálni, hogy minden felnőtt sportolóra jut egy milla (pl.kajak-kenu). Abból lett az olimpai érem, nem a semmiből, mint a mi vébé beérkezésünk. Ezt a pénzt befektetésként kell kezelni. Lehetne csinálni pl. egy igazi, gazdálkodó ligát (Kerusz, te írtad az EBEL-cikket), lehetne minőségi edzőket és játékosokat finanszírozni a khasználatlan vidéki jégcsarnokokba, lehetne projektirodát működetni a leendő újak és beléjük új csapatok számára,az egészséges sportmenedzsment beindítására, de nem lehetne átfogó sportágfejlesztés helyett istállószerűen tenyészteni kirakat utánpótlást. Ne úgy nyerjünk olimpiát, hogy közben pusztítjuk a sportágat.
Nem értem miért nem javasolta itt senki eddig, hogy írjanak/küldjenek e-mailt/telefonáljanak a polgárok az országgyűlési képviselőjüknek. Elvégre a képviselő azért van ott, hogy a szavazókörzete akaratát követve szavazzon.
Big G.! Ne haragudj, de te nagyon naiv vagy! Ha jól tudom, az egyik pártban most emelték fel az elszavazásért járó pénzbüntetést 200.000 Ft-ra. A szavazások meg úgy történnek, hogy a frakcióhelyettesek úgy ülnek, hogy akusztikailag lefedjék a teljes frakciót és minden szavazás előtt hangosan bemondják, hogyan kell szavazni. No comment! :)
A probléma abból szokott adódni, ha a millijom számú módosítót nem tudja követni a frakció kommandantja. Mert nem a tartalom szerint szavaztat a házelnök, hanem a módosító száma szerint. Ha egy pillanatra lanyhul a frvezhely figyelme, máris kész a baj...
Aztán a gombokkal is mindig a baj van. Emlékszem én olyan költségvetési végszavazásra, már a szoci korszakból, amikor a Fidesz volt pénzügyminisztere igennel szavazott. Aztán jött a kínos magyarázkodás...:)
Egy előttem szóló említette, hogy a hoki önerőből jutott el oda, ahol most van. Éppen ezért én is kicsit tartok ettől az állami támogatástól. Ahol ott van állam bácsi keze, nomeg pénze, ott elindul a qrvulás. Számomra pont ettől volt eddig példaértékű a sportág művelőinek és vezetőinek a hozzáállása, hogy a semmiből, igen nehéz piaci körülmények közt fel tudták építeni ami van. Az összes többi sportszövetségben beltenyészet van és megy a sírás az állami torta minél nagyobb szeletéért. Egyszerűen meg sem tanultak piaci viszonyokban gondolkodni. A jégkorong az egyetlen ebben az elqrt országban, amit a módszerváltás után sikerült felépíteni a - mondjuk úgy - új világrend követelményei szerint. Sikere példaértékű lehetne nemcsak a többi sportág, de az egész ország számára. Magyarán: ne az állami csöcsre ácsingózz és mindig mást okolj saját sorsod miatt, hanem tegyél meg mindent, de legalább annyit amennyi az adott körülmények közt elvárható és higgy az elvégzett munka eredményességében. Sajnos ennek az országnak a nagyobbik része nem így gondolkodik. És én tartok attól, hogy ez begyűrűzne ide is állambácsi haverjózsipistás segítő kezével. Persze aláírom, nagyon jól jönne az a 270 milla. Nagy dilemma.
Soha nem folytam bele a politikába, ezúttal sem fogok. Ellenben csendben szurkolok, hogy ezegyszer a sportág mellé álljanak a politikusok.
Azt azert nem szabad elfelejteni, hogy fuggetlenul attol, hogy nagyon jol jonne ez a penz, a magyar sporttamogatas nem mukodik es nem mukodhet jol. Foleg ilyen idokben nem hiszem, h a honatyak amellett dontenenek, h ide feketessenek be. Es hiaba vagyunk nagyon jok, evrol-evre jobbak, ott vannak mas sportagak, amelyek bizonyitottak es megsincsennek kellokeppen tamogatva lsd. vizilabda... Ha a focitol elvennenek, akkor talan mukodhetne... :)
Láttam nem kevésszer a polgármestert,és egy szdszes ex sportállamtitkárt ( ogy. képviselőket ) hokimeccsen,ha tényleg szeretik a jégkorongot,akkor megkell szegniük a frakciófegyelem fogalmát,ha pedig nem ,akkor szégyenlhetik magukat!
A focit semmilyen módon nem szabadna támogatni az adófizetők pénzéből. Ma már az utánpótlás akadémiák is üzleti alapon folynak. Hogy kerül oda állami pénz? Adjanak a tömegsportra, az olimpiai sportágakra és azokra, ahol az utánpótlásra kell. De a focira egy fillért sem.
Kedves legar!

Nekem a jégkorong mellett a kajak-kenu a másik szívem csücske sportág ezért kicsit fáj, amit írtál. Az hogy felnőtt sportolóra mennyi pénz jut nem fontos. Ők is gyerekkorukban kezdtek edzeni olyan körülmények között, amit Te nem láttál különben nem írnád, hogy könnyű, mert van pénzük. Tudok olyan nagyhírű utánpótlásbázist, ahol a szakosztályigazgató nem kap pénzt, sőt még ő ad. A szegedi pályán épült centrumban is jártam, ahol olimpikonjaink is készülnek. Olyan szobákban, aminél, valószínűleg, jobb színvonalúban laksz, amikor nyaralsz. Maradjunk annyiban, nem hozza egy 3 csillagos panzió színvonalát. Valaha , kb. 15 éve, magam is kajakoztam. Az a sporttelep azóta sem lett felújítva és már akkor is lepukkant volt. Szóval óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy könnyű a kajakosoknak, meg kenusoknak. Hidd el, az ő helyzetük is gyalázatos. Ha meg az eredményességüket is mellétesszük...
Szeretném azt mondani, hogy milyen jó ez a kezdeményezés, mármint ez a pénz... Szeretném, de nem tudom...

Egy kis technikai pontosítás:
A T/6571/281 és 282 kapcsolódó módosító javaslatok. Ennek csak annyi a lényege, hogy később került benyújtásra és egy másik javaslatkoz kapcsolódik. De pont emiatt sajna, fel kell mindenkinek hívnom a figyelmét, hogy elkezdhet izgulni a T6571/175 módosító javaslatnál is, amit Dr. Gyimesi Endre jegyez.

Miért is? Nos, azért mert amennyiben ez a módosító átmenne (aminek semmi köze nincs a jégkoronghoz), akkor sikeresen lecsökkentené azt a pénzügyi forrást, aminek a terhére további pénzt rakna át, ugyanezen képviselő (több társával együtt) a jégkorongra. És mennyire csökkentené le? Gyakorlatilag annyira, hogy nemhogy 270 millió még 100 millió sem maradna bent a költségvetés ezen során.

Nos, ezt imádom ilyenkor. Kell a pénz, meg fontos is, meg milyen jó ez a kezdeményezés. Csak éppen azt felejtik el megnézni, hogy ahonna elvesznek, ott gyakorlatilag lehet, hogy nem lesz miből.

Tehát, Szurkolók: Mindenki izguljon, hogy maradjon a soron pénz, és fogadják el a módosítót. Vagy valaki találjon egy működő megoldást, aminek semmi köze nincs ahhoz, hogy éppen melyik politikus tudja magát fényezni remekbe szabott kezdeményezésekkel, amik amúgy már az elején el vannak...

Sok sikert a Jégkorongnak, no, meg egy kicsit magunknak, szurkolóknak.
Senkinek ne legyen kétsége, de NEM lesz 270 M!
A jégkorong akkor volt jó nekik, amikor áprilisban lehetett közös képeket készíteni a hősökkel. Az olimpia is rávilágított mennyire rendben mennek a dolgok a sport házatáján (is).
A magyar gyerek ne sportoljon, hanem járjon melegfelvonulásra és füvezzen! Ez az Ő koncepciójuk! Szép jövőkép!
"Mégpedig azért nem, mert ha valamit valahonnan elvesznek, akkor ott lyuk keletkezik, amelyet be kell foltozni, és ha sok pénz dobálnak ide-oda, borul minden."


no persze...
Szerintem kar ilyen almokat szovogetni hogy a MH-tol elveszik a penzt es a jegkorongnak adnak en erre eselyt nem latok oszinten.Szerintem a szponzorokban van a realis leghetoseg az pedig nagyon nehez de amit a Volan csinal az is nehez amit a valogatott csinalt az is nehez volt es megis meg csinalta.
IS: az en velemenyem szerint a jelenlegi magyar kormany nem csinal az egadta vilagon semmit csak hazudozik tehat nincs amirol tajekoztassanak
Elvileg élő online videó közvetítés az ülésről itt:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_ujnapok_ckl

Nekem nem megy, hátha nektek igen.
Tud már valaki valamit a szavazás eredményéről?
Ha a szurkolókon múln, már összejött volna a
270 millácska :-)))
Nem akarok elkeseríteni senkit, de a parlamenti matematika az úgy működik, hogy Fletó már megvette azt a 4 képviselőt, aki biztosítja neki az eredményt. Ehhez az is elég, ha tartózkodnak.
"ennek a 270 millió forintnak a forrását most nagyon is okosan jelölték meg a fideszesek. A mai vészterhes időkben nemigen védhető az az álláspont, hogy kell a pénz lakossági tájékoztatásra, magyarán kormányzati önpíárra."

Ez nem okos forrásmegjelölés, hanem ócska demagógia. Ha majd a Fidesz a költségvetéstől kapott saját appanázsának terhére lesz ilyen nagylelkű, akkor megemelem a kalapom előttük. De sajnos nem ez a helyzet.
D. Gromov arról is írhatott volna, hogy ezt a pénzt mire akarják felhasználni. Mert ne a profi élsportot támogassák belőle, hanem az utánpótlást.
Amúgy hajrá jégkorong!
Alvarez te szerinted miből lesz a profi élsport??? Az utánpótlásból, IGEN! Végül is örülhetünk most a csapatnak egy pár évig míg el nem mennek nyugdíjba aztán majd élhetünk az emlékekből! Vagy befektetünk a jövőbe! Bár az elmúlt évek nem azt mutatták, hogy a kormányzatba bárki is gondolna arra, hogy mi lesz 10-15 év múlva! Sokkal fontosabb, hogy 100 milliókat költsünk arra hogy a tudatlan emberekkel elhitessük hogy fúúú de k...jó a magyar gazdaság és hogy a pannonpuma újra támad!
Sokkal többet tett a magyar jégkorong az országért mint az elmúlt években bármelyik parlamenti naplopó! Mert legalább ha az ember kimegy egy meccsre vagy megnézi a TV-be akkor arra a két órára is visszajön az életkedve és nem kell a napi problémákra gondolni!
Sajnos nincsenek jó híreim: 11:38:29-kor 170 igen, 208 nem és 1 tartózkodás mellett az országgyűlés elvetette a módosító javaslat befogadását.
remélem ez nem komoly, tegnap megfogadtam, ha ezt nem szavazzák meg, akkor költözünk "nemigaz" országból ...
Azért van 1 jó hír is: Veszprémbe lesz jégpálya, igaz sátoros de legalább lesz valami
..és ako azok 12-en?
:))) nevetséges...
Komolyan gondoljátok,hogy csak úgy odaadnak 270 misit? Mennyi ennek a realitása? ugyan kérem...
Ezen a linken lehet majd figyelni a hivatalos eredményt:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=6571

Most a 6571/200. számú javaslatnál járnak.

Ha megnyitjátok a 281. és 282. számú javaslatot, akkoo a lap alját kell majd nézni. Belinkelek egy olyat, amiről már szavaztak, hogy lássátok, mit kell keresni:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=38&p_izon=6571&p_alsz=200
... az első linken a kapcsolódó m. javaslatokat kell megnyitni.
köszi, akkor az UP 170 millája megvan?
Somat információi információim szerint tévesek.

A 170 millió forintot már megszavazták, a másik indítványról még nem döntöttek. 190 igen, 188 nem.

Az igenek: 137 Fidesz, 23 KDNP, 19 SZDSZ, 7 MDF, 3 független, 1 MSZP. Név szerint Warwasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere.

Figyelünk tovább.
281: elfogadott :)
282: nincs szavazás (?)
Jaj bocsánat pontosítok: előző bejegyzésem a 175-ös módosítóra vonatkozott. Azóta szavaztak a 281-esről: 190 igen, 188 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadták!!!!!, a másikról még nem szavaztak. :-)
a 282-es elbukott
nálam már ez is több, mint amire számítani lehetett!
181-189 arányban (10 tartózkodás mellett - kik ezek a faszok, ezeken is elment):(
282 elvetett...
Akkor ez most 100, vagy 170? És utánpótlás, vagy Svájc?
a szadesz vezérkara tartózkodott: fodor, eörsi, gulyás, gusztos, hankó faragó, horn, kóka, kovács kálmán, sándor klára
az utánpótlás 170 millája van meg
A 282-est 181 igen, 189 nem és 10 tartózkodás mellett elvetették. :-( Összességében részsiker: 100 millió plusz a vb felkészülésre.
lakota, az utánpótlás megkapja a 170 misit, a vb-felkészülésre nem szavazták meg a 100-at.
Bocsánat hülyeséget írtam: valóban az utánpótlás 170 milliója van meg.
Ennyit ezekről romboljuk porig a parlamentet
Legyünk őszinték: az volt a fontosabb, hogy az up. megkapja pénzt, mert erre aztán év közben már senki nem áldozott volna egy kanyit (vagy mit?) sem. Az A csoportos vébére úgyis jut majd lóvé, persze nem mindegy, mennyi. Az utóiratban foglaltak szerint van még remény.
Ez kellemes meglepetés, igaz csak részsiker.
Kiváncsian várom, ha valóban "kézzel fogható" lesz ez az összeg akkor milyen konkrét dolgokra szeretné a szövetség fordítani.
Hát én reménykedtem. Mindegy, számomra is ez inkább jó hír. Persze, hogy mire is mehet el ez a 170 millió. A jégpályák karbantartására, felszerelésre, edzőképzésre, vagy valami másra? Majd meglátjuk.
természetesen mind az utánpótlás részére. Hú, most még plusz ötleteim is vannak.
Én csak azt nem értem, miért kell tartózkodni egy ilyen döntésnél, amikor a 170 millát meg tudták szavazni.
Erre mondják, hogy egyik szemem sír, a másik nevet!
Ez is nagy siker!!!
Edzőképzés, edzőképzés és mégegyszer edzőképzés!!!
Szerintem az infrastruktúra az más tészta persze nem biztos, hogy igazam van.
Ja és jó lenne a statisztikai adatbázist is bővíteni.Jegyzőkönyvbe a kapusokat és védekezést jellemző mutatókat is (legalább serdülőig ha már a kölyök nem fér bele)!!!
170 milla nem sok, de mégis több mint a semmi! Ha jól osztják be, akkor sok mindenre elég lehet! A szponzorokat továbbra is lehet és kell keresni!

Reméljük, hogy ezzel a 170 millával hozzá lehet járulni ahhoz, hogy előbb utóbb tartósan A csoportosak legyünk a mostani gyerekekkel.

A 10 tartózkodó meg... no comment! Szerintem a PR pénz kellett a szadesznek, mert a Geszti cégei kapják úgyis...
Na erre mondtam, hogy az EBEL révén akkor már forduljunk az osztrák költségvetéshez. Kíváncsi lennék a sógoréknál mennyi pluszpénzt szavaztak meg- az alapból sem kevés- mellé... De valóban az a 170 milla sem rossz. Más kérdés, hogy drága aranyjábú gyejekeink mennyikért zavartatják magukat a labdával..
Az utánpótlásnak örülök, az, hogy azt a +100 millát nem szavazták meg az feri szegénységi bizonyítványa ... ez a pénz nem tétel egy ország költségvetésében.
Ha kijutnánk az Ebre vagy a Vbre fociban biztos vagyok benne, hogy ennek az összegnek a többszörösét kapnák, de mire kijutunk addigra ezek a patkányok remélem eltakarodnak innen ...
köszönjük meg polgármester urunknak, h egyetlen mszp-s ként erre szavazott. ha nincs akkor egyenlő:)
köszi,
bár a maradék 100at is megszavazhatták volna. csak nehogy az legyen, h majd ha nem jol sikerül a szereplés svájcban akkor azt mondják, h mi megmondtuk, minek adjunk pénzt, ha ugysem megy. remélem megtudjuk enélkül is mutatni, h kik vagyunk :)
HAJRÁ MAGYAROK
Ha megmutatják a fiúk, hogy megy az ilyen segítség nélkül is, akkor majd azt fogják ezek mondani, hogy na ugye, nem is kell ide segítség.
És majd megint jön a közös fotó, meg a sok bájvigyor.. bár ezt a békát még le lehet nyelni, mert akkor 2010-ben meg lehetne a németekhez utazni.
Nem gondoltam volna hogy megszavazzak barleyiket a ketto kozul.Nagyon kell orulni hogy meg van a 170 milla az utanpotlasra, ami pedig a fehervari polgarmestert illeti szerintem tisztaban van azzal hogy ha nem szavazza meg akkor fehervaron sem polgarmester sem kepviselo nem lessz szerintem egy kicsit kampany fogas is volt mert tisztaban vannak azzal hogy itt a blogon ezt kovetik de vegul is tok mindegy miert az a lenyeg hogy jol szavazott.
Egyetértek F. Kapussal: a jobbik félsiker született meg...
Azért csalódtam, hogy a polgármester nem sértett frakciófegyelmet...
Szerintem is félsiker...amúgy meg le volt ez zsírozva, jut is, marad is alapon!
Szép volt Tihamér.
Bátor cselekedt volt.
Kálmán Andrásban, Dunaújváros polgármesterében sem csalódtunk sajnos......ráadásul ő még "szép volt Tihamér"-nél is érintettebb.
Jutti87

Így volt egyenlő. De szerencsére az ülést ellenzéki parlamenti alelnök vezette és végül az ő szava döntött.
F.Egon

Sztem a "bátor cselekedet" az lett volna, ha nem szavazza meg és Nem-esként áll a fehérvári közvélemény elé.
Szóval Kálmán András "bátrabb" volt. :))
süti beállítások módosítása