HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Halálos betegen védett a német kapus

2008.11.17. 17:45 Ryan O'Brien

Gyógyíthatatlan betegként beállhatott a kapuba Robert Müller, a német bajnokság élvonalában szereplő Kölner Haie hálóőre. A 28 éves válogatott játékos a Nürnberg Ice Tigers ellen 5-1-re megnyert vasárnapi bajnoki utolsó hét percén védhetett.

A közönség az MTI tudósítása szerint felállva tapsolta Robert Müllert. "Elmondhatatlan köszönettel tartozom az edzőnek. Megmutatta, milyen nagyszerű ember is valójában" – jelentette ki a kapus, akinél a 2006-os amiens-i divízió I-es világbajnokság után diagnosztizálták az agytumort. Azon a tornán ő védett a magyarok ellen, és nagy érdemei voltak a feljutásban. Németország mindenkit legyőzött Amiens-ben, Magyarországot 6-2-re, a házigazda Franciaországot 5-0-ra. (Palkovicsék akkor a 4. helyen végeztek a csoportban, a németek mellett a franciák és a japánok is elénk kerültek.)

Robert Müller átesett már műtéten és kemoterápiás kezelésen is, ám idén augusztusban kiderült, megint gyorsan növekszik a daganat. "Ezzel a betegséggel a legtöbben nem élik meg az egy évet, és a páciensek három százaléka sem él tovább öt évnél" – jegyezte meg orvosa, Wolfgang Wick.

Müller 1980. június 25-én született. 1988-ben a Rosenheim játékosa lett, később a Mannheim, a Krefeld és a Duisburg csapataiban is védett. 2007-ben igazolt a Köln csapatába. Draftolták, 2001-ben a 9. körben, 275.-nek válaszotta ki a Washington Capitals. Karrierje során négyszer szerepelt a DEL All Star Game-en (2002, 2005, 2006, 2008), 2003-ban bajnok lett a Krefelddel, a már említett amiensi vb-n a legjobb kapusnak választották. Kilenc világbajnokságon vett részt a német válogatottal.

22 komment

Címkék: németország robert müller

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissé tapintatlan ez a "halálos agyrák..."
Hinni kell, bízni kell, akár a csodában is. Én nagyon szurkolok neked Robert Müller! A hokimeccsek ehhez képest semmiségek, az élet apró örömei, de ha ezt a csatát megnyerhetnéd, az igen!
Szerintem is abszolút tapintatlan a cím!!!!!

Sok sikert ennek a nagyszerű sportembernek, hinni kell, hogy sikerül felgyógyulni!
Csatlakozom. A cím szerintem sem nyerő.
Csak csodálni lehet életerejét és a hokiimádatát.Én szurkolok neked a legnagyobb meccseden!
Csatlakozom az előttem szólókhoz...
Minden tiszteletem az ilyen elszánt és sportszerető embereknek.
Remélem sikerül a gyógyulás!
(le a kalappal a szurkolók előtt is)
Csak remelni tudom hogy fel fog epulni es meggyogyul mert aki ilyen mentalitassal hozza a hokihoz az a kesobbiekben meg nagyon sokat tehet erte.
Amugy csatlakozva az elottem szolokhoz meg kernem a szerkesztoket hogy a cimet csereljek le ha lehetseges es nem tul nagy keres
... bár már holnap megtörténne a csoda.
A cim nem tul szerencses, egyszeruen taplo. Vegul is kinek legyen eselye a rak ellen, ha nem egy fiatal, ereje teljeben levo es egeszseges elsportolonak, aki elott raadasul komoly celok is lehetnek, nem is beszelve egy segito kornyezetrol, amilyen mondjuk egy nemzeti hokicsapat? Szoval remelem, hogy a hokiblog 6-7 ev mulva idezi majd magat 2008-bol, megjegyezve, hogy errol a sulyos betegsegrol akkor maguk sem gondoltak, hogy legyozheto, de Mueller mindenkire racafolt es megnyerte elete legfontosabb meccset. Azota pedig, ha nem is elso szamu kapuskent, tovabbi fontos meccseken segitette hazaja valogatottjat, igy pl. a 2014-es olimpian Magyarorszag ellen, ahol a csoportbol valo tovabbjutas nem a kituno kapuson mult, de a magyarokat nem lehetett megallitani. :-)
Miert olyan nagy keres a cim lecserelese?
nevada: a "tumor" szó kevesebb kattintást eredményez mint az "agyrák". egyszerű bulvár trükk a kattintások növelésére.
Kedves alkalmi olvasók, a jégkorongblognak hálstennek nincs szüksége bulvártrükkökre ahhoz, hogy a kattintásszámot növelje. Azon a szakaszon régesrég túl vagyunk. Mindazonáltal nem árt figyelmesen elolvasni a szöveget is, nemcsak a címet, mert akkor kiderül: nem olyasvalakiről van szó, aki egy kicsit beteg, és főként nem a rák ténye a lényeg. Hanem az, hogy a kölniek fantasztikus emberi gesztussal éltek fantasztikus emberi tartást mutató, rettenetesen súlyos beteg játékosuk felé. A hírben benne van, hogy Müller gyógyíthatatlan, megpróbált az elmúlt két évben visszajönni, de egyelőre nem sikerült neki. Természetesen drukkolunk neki mi is. Nagyon.
Ja, és még valami: agyrák 6800 google-találat, agytumor 6130 találat. Éppen olyan létező és használatos szó az egyik, mint a másik. Egyszerűen nem értem, hogy miért tapintatlanság leírni egy halálos betegségét hősiesen viselő emberről azt, hogy halálos beteg.
uramisten Gromov, könyörgöm hagyd már abba..
rendszeres olvasója és nagy rajongója vagyok ennek a blognak. személyes érintettség okán tudom, hogy milyen az, ha egy nagyszerű ember a végsőkig küzd a halálos kór ellen. az összefoglalót felnőtt férfi létemre is végigbőgtem. a cím viszont tényleg szenzációvadász és tapló. tiszta szívemből kívánom, hogy soha ne érezd át, miért.
Nálunk a nagybátyjámnak van rákja(máj - nem az alkohol miatt!), ugyhogy én is átérzem milyen súlyos csapás ez, de szerintem az agyrák nem sértő. Inkább sértő ha valakit kivételezettként kezelnek azért mert valamilyen betegsége van (pl.: ha nem kell egy rendezvényre jegyet vennie mert mondjuk tolószékes - beszélgettem egy ilyen csajal és aztmondta h ez neki kurva szarul esik) Csak azért érzitek sértőnek az agyrákot mert az agybetegségekből arra asszociáltok tudat alatt, hogy lefogyatékosozzák, de például ha májrákja lenne és azt írták volna hogy "halálos májrákkal védett" akkor senki nem lázadna miatta. Saját faszságaitokon gondolkozzatok el kicsit.
orthodox szerinted most mi azert vagyunk faszok mert nem a te nagybatyadat sajnaljuk akirol nem is hallotunk hanem ezt a fickot vagy mi a gond?
szerintem pedig nem serto az hogy aki beteg vagy fogyatekos az kap kedvezmenyt kivancsi lennek a csaj hogy menne fel a lepcsokon a toloszekkel ha nem lenne kedvezmenyezett es nem epitenenek neki feljarot? ha van otleted meseld el nekem is
amugy gormov amiert valaki nem mindig szol be nem azt jelenti hogy alkalmi olvaso es a kolniek gesztusa az tenyleg szep de nem egyedul allo tehat szerintem megis csak az a hir hogy a ficko halalos betegen vedett egy meccsen nem az hogy a kolniek felalva megtapsoltak
qx92! Az első mondatot Medvidnek írtam, hogy ne az legyen a későbbiekben a véleményem miatt a reakció, hogy én nemtudom milyen érzés ha valakinek a közelemben ilyen betegsége van. Azt nagyon ne is vedd figyelembe és ugy olvasd el mégegyszer a hsz-emet. Az a gond hogy "Csak azért érzitek sértőnek az agyrákot mert az agybetegségekből arra asszociáltok tudat alatt, hogy lefogyatékosozzák". De ha például akármi más betegsége lenne és azt írták volna ki, akkor nem menne emiatt a cirkusz.
Az én véleményem az, hogy sajnos ez a neve ennek a betegségnek. Számomra a tumor se szebb. Mind a kettőről ugyan az jut eszembe. Semmi bulvarizmust nem érzek a cikkben.
Robertet nézve az Oli Khan jutott eszembe, hogy ő is tiszteletkört ment a búcsúmeccsén. Fennálva élltette a közönség. Mégis mekkora külömbség. Tudva, hogy nem visszavonul, hanem (ne legyen igazam) meghal a betegség miatt. És itt szó szerimt ÉLTETTE a közönség.

Reméljük sikerül!!!!!
Oli nevét elírtam, bocs!
Pont amiért kicsit tapintatlan a cím, az okozza a bulváros beütést, mert azon van a hangsúly, hogy: Halálos.

Szerintem sincs szüksége a jégkorongblognak ilyen fogásra. Egy tapintatosabb címre ötlet: Robert Müller, Veled vagyunk.
Persze lehet, hogy ez nem jó cím, nem értek az 'újságíráshoz' és lehet, hogy azért érint meg a téma ennyire, mert az egyik barátom egy éve halt meg, pont ez a betegség vitte el.
Ok.

Valószínűleg hibáztam, megkövetek mindenkit, akinek az érzékenységét megsértette a cím. Valószínűleg így lett volna jó: Halálos betegen védett a német kapus. Azért is zavar ez, mert így kicsit talán elsikkadt a lényeg, mert hát remélem, a poszt tartalmából azért az derült ki - legalábbis azok számára, akik el is olvasták, és nem csak taplózni jöttek ide -, hogy nagyra tartjuk mind Müllert, mind a kölnieket. Egy hős hősiességét próbáltuk bemutatni.
Hát az tény, hogy ez a neve a betegségnek. Csak szerintem az agyrák röhejes.
Én találkoztam ezzel a kapussal Amiensben...ugyanúgy Amiens után derült ki rólam is, hogy beteg vagyok.
A sport kurva sokat számít és ami a leginkább számít, az az elszántság. És lehet azt mondani, hogy nem érdekes, hogy ő rákos...de igen, érdekes.
Mert azt csak ő tudja, milyen nehéz ezen felülemelkedve ilyen nagy dolgot véghezvinni!
Úgyhogy totális RESPECT a részemről :-)))))))
süti beállítások módosítása