HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mit várunk Rigától most?

2008.11.13. 07:27 D. Gromov

A budapesti olimpiai selejtezőkről talán mindent megírtunk már, lassan itt az ideje, hogy előre tekintsünk. Két kérdést kell feltennünk. Egyrészt azt, hogy mit várunk a magyar válogatottól Rigában, és mi az, ami reálisan teljesíthető. Másrészt azt, hogy abból, ami februárban történhet velünk, milyen következtetéseket kell majd levonnunk.

Elöljáróban foglaljuk össze még egyszer a tudnivalókat. A vancouveri téli olimpia férfi jégkorongtornáján 12 csapat vehet részt. A világranglista első kilenc helyezettje – Kanada, Oroszország, Svédország, Finnország, Csehország, Egyesült Államok, Svájc, Szlovákia, Fehéroroszország – automatikusan benne van a tucatban. A következő kilencnek – Németország, Lettország, Norvégia, Dánia, Olaszország, Szlovénia, Ausztria, Ukrajna, Franciaország – is jobb dolga van, mint nekünk, csak a selejtezés utolsó körében csatlakoznak. 2009. február 5–8. között három négyes csoportban küzd az utóbb említett kilenc a hét végi tornákat sikerrel vett hárommal kiegészülve a maradék három vancouveri helyért, vagyis minden helyszínen csak az első örülhet.

A csoportok beosztása:

E csoport (Hannover): Németország, Szlovénia, Ausztria, Japán
F csoport (Riga): Lettország, Olaszország, Ukrajna, Magyarország
G csoport (Oslo): Norvégia, Dánia, Franciaország, Kazahsztán

A menetrendek is megvannak már. Az F csoportban a részletek így néznek ki:

2009.02.05., 16:00 Olaszország–Ukrajna, 20:00 Lettország–Magyarország
2009.02.06., 16:00 Olaszország–Magyarország, 20.00 Ukrajna–Lettország
2009.02.08., 16:00 Magyarország–Ukrajna, 20:00 Lettország–Olaszország

Pat Cortina azt mondta, nehezebb kijutni az olimpiára, mint bent maradni az A csoportban. Az olimpiára nagyon odafigyel a világ, a legjobb csapatok a legjobbjaikkal küzdenek, benne van az egész az érdeklődés úgynevezett homlokterében. Olimpia négyévente egyszer van, világbajnokság minden tavasszal. Ez mind igaz. A vancouveri jégen vitézkedni 2010-ben csodaszámba menne.

Megnyerni a rigai selejtezőcsoportot hatalmasabb tett lenne, mint a szapporói siker. Az áprilisi divízió 1-es világbajnokság előtt azt írtuk, jussunk fel, ott leszünk jó helyen. Bíztunk a válogatottban, reméltük, hogy vagyunk olyan jók, mint a japánok, úgy tudtuk, az ukránok kevésbé lesznek veszélyesek, mint az elmúlt esztendőkben voltak. Nem százalékoztunk, mert nem szokásunk, de a feljutás három esélyese közül az egyiknek a magyar válogatottat tartottuk.

Most szerényebbek vagyunk. Ellenfeleink konkrét játékerejét szűk három hónappal az esemény előtt még nem tudjuk pontosan felbecsülni – az elkövetkezendő időszakban igyekszünk mélyebben megismerni őket, megismertetni képességeiket olvasóinkkal. Határozottan ebben a pillanatban annyit tudunk állítani: Lettország évek óta stabil tagja az A csoportnak – noha messze nem tagja az elit elitjének –, a most éppen divízió 1-es Olaszország és Ukrajna ellenben ugyanúgy B-pluszos, mint a történetesen A csoportos Magyarország. A világranglista alapján mi vagyunk a leggyengébbek, A csoportosságunk alapján mi vagyunk a második legerősebbek.

Lettország az első számú esélyes, ez nem vita tárgya. De nem emelkedik ki annyira a mezőnyből, hogy mindenki ellen biztosra mehessen. Ha száz százalékot teljesít, és szerencséje is van, bármelyik riválisa elkaphatja. Köztük mi is. Ha nem jön össze a száz százalék, és szerencsénk sincs, akár nagyon is kikaphatunk tőlük.

Mindennek azért különösen nagy a jelentősége, mert első mérkőzésünket velük játsszuk. Febuár 5-én azonnal elbukhatunk, de ha nyerünk, akkor csak a lettek búslakodhatnak, mi még nem örülhetünk. A kanadai kiesés miatt szomorú olaszok éppúgy csorbát akarnak köszörülni, mint a Szapporó miatt bosszúszomjas ukránok. Kettejük közül a kanadai származású játékosokkal felálló olaszoktól van miért inkább tartanunk.

Az ukránok esetében az lesz a kérdés februárban is, ami az év elején volt: csatlakoznak-e a válogatotthoz legjobbjaik, képesek-e felszívni magukat annyira, hogy kemény ellenfeleink legyenek. Vlagyimir Golubovics szövetségi kapitányt menet közben kirúgták, visszanyúltak ahhoz az Alekszandr Szeukandhoz – a Szokol Kijev edzőjéhez –, akivel Moszkvában búcsúzni kényszerültek az A csoporttól. A magyar válogatott minden bizonnyal a legerősebb összeállításában lép jégre Rigában, de az ukránok között nem lesznek ott NHL-eseik, és bár a KHL-esek és az orosz másodosztályban játszó szokolosok mind bevethetők, meglátjuk, hányan fogják akarni, hogy bevessék őket. Az ukrán válogatott keret a múlt héten összegyűlt, Szeukand és három segítője 44 játékost hívott meg, szinte mindet a Szokolból, illetve fehérorosz és ukrán csapatokból. Egy KHL-es volt köztük: a traktoros Vagyim Sahrajcsuk.

De teljesen kizárt, hogy febuár elején olyan címmel írjunk cikket, hogy Jussunk ki, ott leszünk jó helyen. Sanszaink szerények – de az is lehet, hogy éppen ez segít nekünk. Ha továbbjutnánk, csoda lenne. Ha a második helyen zárnánk, bravúr. Ha a harmadikon, akkor sem kellene búslakodnunk. Ha a negyediken, akkor sem kellene kardunkba dőlnünk. A lényeg, hogy hogyan fogunk játszani. Ahogy a minap mondtuk, a rigai tornára is a sűrű versenynaptárt nyögő játékosokkal megyünk. Annyi lesz a különbség, hogy riválisaink sem lesznek sokkal frissebbek. Végtére kemény bajnokság a fehérorosz extraliga – ahol a legjobb lettek, sőt az ukrán légiósok is nyomulnak – és az orosz másodosztály is, na meg az olaszok is heti kettőt meccselnek, talán kevésbé sűrű mezőnyben.

Összességében: az elmúlt hetven év legkeményebb tétmeccsei következnek februárban – hogy április–májusban még keményebbek jöjjenek. A világbajnokság előtt megtudhatjuk, hol tartunk valójában. Már csak az a kérdés, hogy ami Rigában lesz, az csak Zürich és Bern főpróbája-e, vagy maga az előadás. Az előadás első felvonása. Mi hajlunk arra, hogy az utóbbi. Amely éppolyan fontos, mint a második.

29 komment

Címkék: magyarország ukrajna olaszország válogatott lettország olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én spec. reálisan a 3. helyet egy győzelemmel. Ezt pedig az olaszok, vagy az ukránok legyőzésével. Ennél többre szerintem nem vagyunk képesek, de ez is bőven a megsüvegelendő teljesítmények közé tartozna!
Tisztelt D.Gromov!

Mind a magyar, mind a nemzetközi szövetség honlapján megadott kezdési idópontok a helyi idő(EET) szerint vannak megadva, azaz a mérkőzések a
csütörtökön és pénteken 15:00 ill 19:00-kor kezdődnek (CET),viszont a vasárnapi meccsek 12:00 és 16:00 órára vannak kiírva. Már a MOL liga időpontegyeztetésén (vagy csak a program honlapra felvitelekor?) is elfelejtették hogy a szomszédban "másképp jár az óra".
TV közvetítésre van remény?
Remény mindig van TV-s közvetítésre, de a Sport1 nem írja, hogy adná 8ez még változhat), a Sportklub nem is tudom adott-e már válogatott meccset. Bár úgy emlékszem, azt olvastam valahol, hogy erre kizárólagos szerződése a Sport1-nek van.
Szerintem a dinamo riga februárra annyira összeáll, most is elég jók, hogy ha rájuk építik a lett válogatottat és nem mindenfelől behívottakra, akkor simán megvernek a csoportban bárkit. Ha minket mégse akkor tulajdonképpen az alba is megállná a helyét a KHL-ben, ami azért reálisan még odébb van.
Az időpont-korrekciót köszönjük.

A tv-közvetítésekről itt írtunk:

jegkorong.blog.hu/2008/10/07/a_sport_tv_is_bekapcsolodik

Ezt mondja benne Máté: "Ha a novemberi olimpiai előselejtezőn továbbjutunk, akkor tárgyalást kezdünk a lett féllel a februári rigai selejtező közvetítéséről is."
Ilyen szintű csapatok közül egyet-egyet most már szinte bármikor meg tudunk verni, ez nem kérdés. 3 nap alatt, 3 ilyen szintű ellenfelet nem tudunk elverni.
Bár ne lenne igazam.
Én is köszönöm.
A háromból egyet biztos legyőzünk,de tulajdonképpen nem várok semmi "különöset", csak azt amit eddig is kaptunk: válogatotthoz méltó játékot.
A pont az előttem szólóknál, tudjuk hol a helyünk, a nagyképűség nem csak a srácoktól, a szurkolóktól is messze van. Ha továbbra is igy küzdenek, ahogy eddig tették minden alkalommal, akkor sztem teljesen mindegy hol végzünk, de azért azt hozzátenném, szivesen elkisérném a csapatot Vancouverbe. Mert csodák azért vannak.
Szamomra es remelem masok szamara is legalabb egy gyozelem fontos, ez pedig nem mas, mint az Ukranok legyozese. Az o legyozesukkel jutottunk ki az A csoportba, en ha kerhetem, ezt az egyet kerem, h toluk ne kapjunk ki, ne agyjuk meg nekik azt a lehetoseget, h na a magyarok kijutottak es tessek, meg minket sem tudnak legyozni. Az olaszok es foleg a lettek ellen nagyon bizok a csapatban valamint Pat Cortinaban. Eleg, ha csak megnezzuk az idei eredmenyeinket. Utoljara iden aprilisban kaptunk ki a lengyelektol, de ebben az evben 14 meccsen 12x nyertunk, es a mar emlitett lengyel meccs mellett az ukranoktol kaptunk ki az ev elso meccsen, de mellettunk legyen szolva, h 2007-ben megvertuk elotte oket. Az olaszok verhetoek, ezt mindig bebizonyitjak, de remelem Rigaban nem lesz szuksegunk olyan szerencsere, mint a Japanok ellen volt Sapporoban...
Én már nem is figyelem, tök unalmas. A magyarok úgyis mindig nyernek.
Remélem, a közkedvelt szólást, mely szerint "a foci olyan játék, amit 22-en játszanak és a németek nyernek", át lehet hamarosan fordítani hokira és magyarokra. :D
Imádom ezt a blogot, és sanszos, hogy lett barátaimnak köszönhetően helyszínen izguljak a csapatért. ha nem, akkor svájcban. :-)
Leírom most ide mit álmodtam az egyik éjszaka:
"Első nap szoros meccsen nyerünk a lettek ellen és az olaszok simán kikapnak az ukránoktól.
Második nap megverjük az olaszokat, az ukránok a letteket.
Utolsó nap egy fantasztikus sapporo-i visszavágon
bebizonyítjuk a világnak, hogy jobbak vagyunk, mint az ukránok és ott leszünk az olimpián."
Ámen
Azt hiszem, hogy állami támogatás is több jutna a jégkorongra, ha 4 évig olimpiai sportág lenne.
Grundolf!

Váljon valóra az álmod! A magyar része mindenképp és akkor a többi eredmény lényegtelen.
Én személy szerint Rigától nem várok semmit, a válogatottól meg csak annyit, hogy tudásukhoz mérten jó formájukat agyják. Majd elválik, hogy ez mire lesz elég. Az biztos, hogy már az is nagy szó, hogy egyáltalán ott lesznek!

Mellesleg kíváncsi leszek Galvinsra, mikor a magyar első sor lesz jégen :))))
agyják=adják :)))
Nem tudtam megállni, hogy ne írjam le az alábbiakat. Tisztelt előző hozzászólók, fórumozok mielőtt bárki, bármiféle elvárással lép fel a hokis társadalom irányába gondolja át az alábbiakat. Magyarországon van mindösszesen 3 (max 5!!) csapat, akinek játékosai a jégkorongból élnek, most ha összeadjuk az össz játékosállományt, kb. 150 fő, de akiből a válogatott összeáll az max: 40!!
Ehhez hozzáadva azt a minősíthetetlen körülményeket, amelyek hokis berkekben léteztek pár évvel ezelőtt, kész csoda, hogy van csapatunk. Nem akarok senkit azzal untatni, hogy meddig nem volt egyetlen fedett csarnok sem az országban, de amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy 2008-ban Zalaegerszegen a jégcsarnok bezárásán gondolkoznak, mivel hihetetlen mennyiségű közüzemi számlát halmoztak fel!?
Vegyük hozzá még az Astra Zeneca példáját, mindenfajta idióta rendezvény, koncert van a centerpályán, mert nem éri meg működtetni a csarnokot, természetesen sem a főváros, sem más szervezet sem száll be a költségekbe. Ne felejtse el senki, hogy hiába jutottunk fel A-csoportba, azóta egyetlen új szponzor sem állt a csapat mögé!!!
A csapat egy részét személyesen ismerve, csak elismeréssel, tisztelettel, köszönettel szólhatunk róluk, s nem feladva a reményt, hogy egyszer normális körülmények között lehet jégkorongozni Magyarországon.
Tudod, Atti az a baj, hogy ezek a dolgok léteznek, amiket leírtál, de annyiszor annyi helyen előkerültek, hogy az emberek már nem kapják fel a fejüket. Aki semmit nem ért a jégkoronghoz, még az is tudja, hogy milyen állapotok vannak nálunk. Tudom, hogy milyen nehéz, tudom, hogy emberfeletti teljesítmény ilyen eredményeket hozni és tudom, hogy van egy-két sportág Magyarországon (direkt nem mondok példákat, de úgyis mindenki tudja, mikre gondolok), ami példát vehetne a hokiról. Mindezek ellenére sajnos úgy látom, belefásultunk egy helyzetbe (és nemcsak mi, hanem a politika, meg a gazdaság is), ami egyelőre megváltoztathatatlan. Valami olyan dolog kellene, amire felkapják a fejüket ott fent. Úgy látszik, szállítani az eredményeket nem elég. Csak akkor nem tudom, minek lenne hatása.
Sziasztok en rendszeresen olvasom a blogot napi 2-3x benezek de csak ritkan szolok.
Szerintem azert van 1-2 teny ami realis kepet fest a magyar hoki jelenerol mert a valogatott mar sapporoban tulteljesitette sajat magat es ezt nem lehet mindig elvarni a fiuktol.
Ime az az 1-2 teny:
1) bejegyzet profi ferfi felnot jatekosok szama:
Hungary:512
Ukraine:668
Italy:2054
Latvia:3023
Ezek a IIHF honlapjan levol adatok de azt nem kell elfelejteni hogy az 512 magyar jatekosnak minimum a fele az OB II-ben hokizik
2)ha nem tevedek a Dinamo Riga a Khlben jatszik es az minimum 1 osztallyal az Ebel folot van ezzel nem akarom a Volanos fiukat lebecsulni mert csodalatra es tiszteletre melto amit csinalnak es ahogyan csinaljak.
3)valaki az elottem szolok kozul emlitette hogy az olaszok fel vannak pumpalva kanadaiakkal ez sem kell figyelmen kivul hagyni ami pedig az ukranokat illeti szerintem azert az ukran hokit pillanatnyi valsag miatt nem kell temetni
En is remelek egy csodat de csak ugy csendesen magamban
Én nagyon örültem, amikor a srácok beleérős/belepiszkálós góljait láttam. Ilyet nemigen láthattunk Sator mester érkezése előtt. A támadójátékunk mindenképpen biztató, de a védelemmel gondok lesznek, az már most biztos. Sztem Ukrajna és Olaszo legyőzése 1xerre már a bravúr kategóriába tartozik. Lettország megszorongatás pedig a csodába. Ne feledjük, kb a fél válogatottjuk a KHL-es Dinamo- ból jön. Ettől függetlenül ott már nem nézhetünk le egyetlen ellenfelet sem. Más kérdés még, hogy a tempót a minden héten 3 meccses terhelés után mennyire fogja bírni a Volán- keménymag
Ha a körülmények határoznák meg a válogatott helyét, akkor kb. azért izgulhatnánk évről évre, hogy bennmaradjunk a DIV-I-ben. De nem erről van szó, úgyhogy lehet nyugodtan "álmodozni". Reálisan a második hely már nagy bravúr lenne, a harmadik meg "kicsi", két nap alatt a lett-olasz duó, majd egy nap pihenővel az ukránok, azért így borzasztó nehéz a "szükséges" 150%-ot teljesíteni...
Szerintem korai még erről beszélni.
A srácok meg úgyis tudják hogy BÍZUNK BENNÜK és hogy a MAXIMUMOT FOGJÁK NYÚJTANI!!!
Részemről ennyi volna HAJRÁ MAGYAROK!!!! :)
Én is álmodtam egy szépet.
Szerintem a selejtező egy meccsen fog múlni. Az elsőn. Ha ott képesek leszünk csodát tenni, akkor a második meccsen Cortina segítségével az olaszok elkaphatóak, s a harmadik meccs már indifferens lesz.
S hogy mire alapozom ezt az optimizmust.
Ma 2008 végén a válogatott biztos, hogy egy kategóriával jobb mint tavaly ilyenkor volt. Elég ha csak az Alba szereplését vetjük össze az előző évivel, s ráadásul ott is hálistennek a magyarok viszik a primet. Tehát igen is a magyar válogatott ma közel került az elitcsoport végéhez. Már pedig szerintem a lettek bár mostanában elitkörösök voltak, inkább tartoznak az ingázók közé mint a stabil elitkörösökhöz. Tehát ha évekkel ezelőtt is meg tudtunk szorongatni tétmeccsen egy német vagy szlovén csapatot, akkor szerintem, ha kellően felpörgünk itt is bejöhet a csoda. Ha pedig bejött, akkor speciel pont az olaszok azok akik lendületből elkaphatóak. Ő tőlünk nem kell megijedni. Ráadásul ők velünk együtt játszanak az ukránokkal, akik az első meccsen valószínűleg nagyon megszorongatják őket, de végül kikapnak majd, s a tornán is az utolsők lesznek. Igaz lehet hogy az utolsó meccsen pontot vagy pontokan szereznek ellenünk, mert a fiúk az előző napi ünneplés után még kissé fáradtak lesznek. Annak a meccsnek ugyanis már nem lesz nagy tétje.
Ha pedig nem lesz csoda ez első meccsen, akkor a szünnap után megverjük az ukránokat, akik addigra már ismét csalódottak lesznek és leeresztenek, nekünk pedig akkor az lesz a szépségtapasz. Tehát vagy kijutunk (10-20%), vagy harmadikok leszünk.
Én személy szerint nem várok semmit sem Rigától,az egy dolog ,hogy akkor vadul fogok otthon szurkolni és a körmömet rágom majd ,hogy csak a letteket csak az olaszokat és akkor már az ukránokat is verjük meg :) De sztem játszik a válogatott egy komoly 3 meccset etapot,amely majdnem olyan lesz ,mint a relegation round a világbajnokságon,csak ott 90% biztonsággal kijelenthető,hogy ott lesz a Magyar,osztrák,francia és vagy a dán/norvég válogatott.Ha a válogatott a rigai selejtezőn 2. tudna lennei akkor az azt jelentené,hogy a vb előtti hónapokban már olyan szinten pörögnek a játékosok pár nap összetartással a hátuk mögött amellyel ,már egy kiesős csoport küzdelemben bent tudnának maradni. Ha meg 3-4 helyen végeznénk akkor meg a hibákat kéne elemezni és felpörgetni a srácokat,hogy közel vannak a még nagyobb sikerhez a vb-k történetében csak egy hajszállnyi plusz kell még.
Ha a csapat 100%-os teljesitmenyt nyujtva kikap 10 gollal - nem szamit. Mert beleadtak amit tudtak es akkor, azzal az ellenfellel szemben az a 100% arra volt eleg.
Azért eléggé nagy arculcsapás lenne mniden játékosnak és az edzőistáb tagjainak is ,ha egy ukrán válogatottól akár 4 góllal is kikapnánk
Miért lenne arculcsapás? A hokibna ,kézilabdában, röplabdában, fociban bármikor előfordulhat, hogy akár kis, akár nagy téttel rendelkező világ vagy hazai versenyen, akár megegyező összeállításban is homlokegyenest más eredmény születik.. sok hónappal Sapporó után, HA mindenki legjobbja, vagy a közelben teljesít (efelől nincs kétségem), akkor ki lehet kapni ukrajnától. Mert mi van ha az ukránok felpörgetve, felhergelve ugyanúgy verik az olaszokat és a saját közönség előtt "leblokkolt" letteket? Ők pörögnek, mi is, de az utolsó harmadra elfogy az erő.. én akkori s boldog leszek.. és ha előtte kikpatunk mindkét csapattól, akkor is.. mert ide eljutni, eleve a lehetőséget megszerezni is a félcsoda kategóriába tartozik..
Lehet, hogy ez a csapat nem tud 3 egymást követő meccset megnyerni, de hát miért is kellene? Két győzelemmel "simán" meg lehet nyerni a csoportot. Mivel a csapatok viszonylag azonos erőt vonultatnak fel, könnyen előfordulhat körbeverés, amiből jól is kijöhetünk. Persze ettől még a letteket mindenképp el kéne kapni, de az olaszokkal vagy az urkránokkal szemben akár egy vereség is beleérhetne.
Lehet itt riogatni mindenfele statisztikakkal, hogy miert mi vagyunk a leggyengebbek, meg nekunk van a legkevesebb eselyunk, DE!
1. Szapporoban sem mi voltunk a legeselyesebbek.
2. egy jo focis pelda:
1992-ben az EB elott 1-2 hettel szedtek ossze a kesobbi EB gyoztes danokat, amikor kiderult, h jugoszlavia helyett ok indulhatnak a kontinenstornan. Nem daniaban van a legtobb modern stadion, nem ott van a legtobb profi igazolt jatekos, de a torna soran tobb golt rugtak, mint az ellenfeleink, ezert nyertek.
3. ha nem jutunk ki az olimpiara, ha kijutunk, akkor sem fognak megvaltozni a hazai korulmenyek, de mi akkor is ugyanugy fogunk szurkolni a csapatnak, mert ez a csapar MAR MOST megerdemli.
süti beállítások módosítása