HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Horvátország 6-1

2008.11.08. 20:00 D. Gromov

Második meccsét is simán nyerte a magyar válogatott, a budapesti selejtezőcsoportot vezetjük, vasárnap el kell intézni a litvánokat is az utolsó olimpiai kvalifikációs körért. Az első két harmadban nagyon jól játszottunk, a harmadikban kevésbé, ez is elég volt.

Az első pillanatoktól kezdve háromszor olyan gyorsan mentünk, mint a pénteki Szerbia-verés alkalmából, és bár az első előnyt horvátok kapták, ki kellett védekezni ügyesen, utána egykettőre kiderült, ki a jobb. A gólra a hetedik perc elejéig kellett várni, most már tényleg Horváth András bombázta rá messziről, eredményesen. A lendület maradt, két perccel később Palkovics palkovicsos szólója után Ocskay kotorta be közelről a másodikat. Lőttünk utána is minden létező szögből, de a háló rezzenéstelen maradt. A harmad kétharmadánál kissé megtört a lendület, de ez sem volt akadálya annak, hogy öt az öt ellen is felálljunk, ha olyan kedvünk volt. Pontosan két perccel a duda előtt leküldtek egy horvátot, pontosan egy perccel később egy másikat, a kettős fórt brutális kapuvassal fejezte be Palkovics, maradt a 2-0.

A második harmadot a maradék szimpla előnyben kezdtük,abból még nem lett semmi, de látszott, hogy túl soká nem várathat magára a harmadik találat. A válogatott nagyon jól játszott, kombinatívan, sok passzal, frissen, energikusan. Vas János tökéletes assziszt után lőtt orbitális gólt, nem sokkal később Peterdi kotorta be a negyediket. Utána kicsit lassabbra vettük, két kettős hátránnyal is kezdenünk kellett valamit, sikerrel bekkeltünk. Majd megint volt egy rakás helyzetünk, perfekt ziccerek is maradtak ki, a büntetőpadról éppen visszatérő Tokaji egyedül lépett el, majdnem megcsinálta, de mégsem. A publikum nagyon szerette volna, ha ebben a harmadban két magyar gólnál több születik, született is, Ondrejcik lőtte rá a kék vonalról 39:34-nél, bement, 5-0. Ondrejcik háromgólos, ő a gólkirályjelöltünk egyelőre.

A harmadik harmad sajnos nem a mienk lett, nyomtunk , de nem annyira szellemesen, mint addig, a horvátok szépíteni tudtak. 19 percig nem sikerült semmi, de hogy a vége vidám legyen, arról Ocskay passza után Fekete Dániel gondoskodott, 6-1.

Nem kérdés, sokkal jobb mérkőzést játszottunk a horvátokkal, mint a szerbekkel. Az ellenfél is jobb volt, de mi is. Bejönni látszik, amit reméltünk: talán az A csoportosság tudata is közrejátszik abban, hogy keményebbek, erősebbek, gyorsabbak, frissebbek vagyunk. Ezt a csatát öröm volt nézni az első percétől a negyvenedikig, de nem muszáj panaszkodni a maradék húszra sem.

Vasárnap este a litvánokkal elvben ki-ki meccset játszunk. A látottak alapján talán joggal bízunk abban, hogy a gyakorlatban nem okozhatnak gondot a baltiak sem.

45 komment

Címkék: magyarország litvánia olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Vasárnap este a litvánokkal elvben ki-ki meccset játszunk a litvánokkal." Én csak erre az egészen apró hibára szeretném felhívni a figyelmet. Amúgy grat a csapatnak! :-)
no para, hetényinek, a horvátok kapusának lőttünk pár gólt ma:)
természetesen nem gondoltam komolyan akik tudják azok tudják miért írtam így.

:)

szép volt fiúk!
Huh, most értünk haza a meccsről, és még mindig nem térek magamhoz Vas Jani k***aszott nagy góljától, hatalmas volt... :D
Azert az felhaboritonak tartom, h megkerdeztem az informacional, es azt mondtak h a 3 eves gyereknek is TELJESARU JEGYET KELL VENNEM!!! Biztos vagyok benne h a security siman beengedte volna, de b@sszak meg, megvettem neki a jegyet.
DURVA. Igy hogy lehet a gyerekekkel megszerettetni a sportot???? A siras az megy mindig mindenhol hogy a fiatalokat ra kell venni a sportolasra, erre meg felnottaru jegyet fizettetnek ki velunk?
En szegyellem magam, hogy ez megy ma Magyarorszagon...
Most csak ezer ft volt, felre ne ertsen senki, nem vagott foldohoz, de meglepodtem azon hogy egy sportrendezvenyen van kepuk 6 ev alatt jegyet vetetni a gyereknek.

Amugy koszonom a fiuknak, nagyon elveztuk a meccset, remelem hogy meg 1-2 ilyen es a gyerek konyorogni fog erte hogy elvigyuk jegkorongozni... es remelem hogy a kovetkezo generaciokat majd TENYLEG megprobaljak a sport kozelebe csabitani...

HAJRA MAGYAROK!!!!
Nah én is hazaértem! Jól játszottak a fiúk. Az uccsó 20perc játékát ellensúlyozta az utolsó magyar gól:)
Külön gratula a végig lelkesen szurkoló csoportnak a 105ösben!!:)
Apropó szurkolás. Valamit ki kéne találni, mert néha nagyon csönd volt az arénában. (igen vállalom néha én is elhallgattam. Mentségemre szóljon hogy eleve torokfájással mentem ki:) ) A problémát abban látom, hogy majdnem egy teljes generáció nőtt fel úgy, hogy nem járt ki stadionokba bármely sporteseményre rendszeresen. Kivéve néhány száz fős fanatikus.

Mégegyszer grat a fiúknak!! Hajrá magyarok!!
3 dologra figyeltem fel

1.miért nem zenére vonul be a válogatott?(korábban AC/DC Thunderstruck című számára vonultak,úgy emlékszek),most miért nem?

2.a pálya fölötti kivetítő mmiért nem üzemel?

3.Azt a rohadt alumínium tartót amin a lámpák ,meg a lézer,ilyesmik vannak miért nem húzzák fentebb,pont nem látni tőle az eredményjelzőt?
Én a 206-os szektorban ültem,de ott is fantasztikus volt a hangulat, de szerintem az egész arénát átjárta a szurkolói "hajrá mámor"...de ne is errő beszéljünk:),még mindig a mai mecccs hatása allatt vagyok,főleg Vas Jankó gólja..mese szép volt! Hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!! SHALA-LALA-LALA... :D
Brashear, jól emlékszel. Azt a számot mintha erre találták volna ki. :)
Kolbaszosrajaspizza!

Az én gyerekemet beengedték, pedig 4 éves! Én is megkérdeztem a pénztárnál és azt mondták csak akkor kell jegy, ha külön székre ül, az ölemben jegy nélkül ülhet.
Most nem értem oda a kezdésre, de tegnap a bevonulásnál a zenén (AC/DC) kívül én még azt is hiányoltam, hogy a nézőkkel kiabáltassák be a játékosok keresztneveit. Ma volt ilyen? Ha nem, miért maradt el? Nem lehetne újra bevezetni mindkettőt?
nazgul,
engem az infomraciohoz kuldott a security (akkor meg nem volt velem a gyerek) ahol egy Horvath Attila (ha jol emlexem) nevu srac, azt mondta hogy mindenkinek kell jegy...
De mondom, csodalkozott is a securitys srac mikor lehuztuk a gyerek jegyet, szal tudom h siman beengedte volna, de ha a kedves szervezok ilyen f@szok, am legyen...
Morgó Muki:

Nem volt sajnos semmi ilyesmi. Pedig tényleg jó lett volna, ahogy 9-10ezer torokból hangzanak el a nevek:)
hát Cortina nagyon csóválta a fejét amikor olyan lassan adogattunk a maradék 3 horváth ellen hogy képtelenség volt gól ütni... ezt versenyhezetben nem engedhetjük meg magunknak.

Egyébként tényleg nagyon jó volt... De jó is lenne minden héten egy egy ilyen mecs ekkora közönséggel egy ilyen jégpályán

na megyek lefeküdni mert már álmodom :)

Király volt a 105-ben.... Jó volt a meccs. S szerintem a szurkolás sem volt azért annyira gáz. Szerintem az ottlévők fele sosem volt még hokimeccsen.
Csináltam pár képet a meccsekről. Nem túl jók de egynek elmegy. :)
indafoto.hu/szeki
A szurkolásnak szerintem ez az egész amerikai - felfújtkolbászokatveregetünkössze és csókolózzanakaszerelmesek - stílus árt a legtöbbet, nekem nagyon nem jön be, bocsánat. Plusz ekkora csarnokban egy hangosbemondós animátor nélkül képtelenség összhangban szurkolni.

A meccsről: nem akarok ünneprontó lenni, de néhány mai csapattagnak VIP belépőt adnék a svájci vébére eddigi pályafutásaik elismeréseként, de könyörgöm, a válogatott meccs nem jutalomjáték!

Hajrá, Magyarország!
tudna nekem segiteni vki?:Dlehet a hejszinen is jegyet venni monjuk az 1000 forintos szektorba?előre is kössz
Jó meccs volt de nekem SILLE és KANGYAL lassúsága nagyon szúrta a szemem.Egy ilyen ellenféllel szemben nem nagyon számítt ,de egy velünk azonos képességü vagy jobb csapat ellen komoly hátrány.


HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha valakit érdekel van egy darab eladó jegyem a holnapi meccsre! Az érdeklődök küldjenek üzenetet esetleg egy msn cím megadásával, vagy ha nem akkor válaszolok és megadok egy telefonszámot.
Sziasztok, nekem is van egy fölösleges jegyem holnapra, ha valakit érdekel.
A gólokat nem tette még fel valaki?
alpec: de, pont hogy az. ez most az. a következő fordulóban, februárban majd lehet válogatni, lehet kísérletezni, de ez most jutalomjáték. pláne így.

nyertünk, nem?
"A szurkolásnak szerintem ez az egész amerikai - felfújtkolbászokatveregetünkössze és csókolózzanakaszerelmesek - stílus árt a legtöbbet, nekem nagyon nem jön be, bocsánat."

Érdekes, nekem pont ez tetszett. Sokáig jártam NB1-es meccsekre olaszosan és angolosan szurkolósdit játszani... aztán meguntam az éneklést meg az anyázást (persze vannak kivételek). Azóta leginkább amerikafoci meccsekre járok, ott is hasonlóan jó a hangulat, mint ma itt volt. Szóval a magam részéről támogatom a fenti stílust, mert így, ha elkísér a barátnőm ő is jól érzi magát szurkolóként és nem kell "hogyanlegyekultra" tanfolyamra iratni.

de persze másnak lehet más a véleménye
Ha valakit érdekel van egy darab eladó jegyem a holnapi meccsre! Az érdeklődök küldjenek üzenetet esetleg egy msn cím megadásával, vagy ha nem akkor válaszolok és megadok egy telefonszámot.
én még mindig Vas Jani gólját látom magam előtt, pont jó szó rá az orbitális:) pont mögötte ültem, igaz jóval feljebb, jött a passz, ütő emel, a korong meg mintha valami birodalmi vonósugár húzta volna, be a ficakba... mesés :)
holnap a litvánok ellen is szeretnék jópár hasonlót látni:)
Nagyon jó meccs volt, Vas Jankó kullári-kulihó nagy gólt lőtt, jó volt látni megint a sok hölgy/lány szurkolót, drága barátnőm is nagyon élvezte a meccset, már nem először jött el velem, nem bánta meg eddig soha.:P
Holnapra is: Hajrá magyarok!
Szerintem nagyon rossz zenék vannak , kb 4 szám ismétlődik folyamatosan. Amikor anno Ostravában voltunk A.csop VB-n. sokkal jobb zenék és hangulat volt.(asszem ez az iihf-en is múlik) Ebben már kéne újitani egy kicsit.
A kivetitő pedig botrányosan gagyi, de hát gondolom nincs másra pénz...
Jobb ellenfél, jobb meccs. Vas Jankó gólja tévében is remek volt. A mai játék képe alapján a litvánok ellen sem lehet gond.
Van 1 szabad jegyem a 206os szektor 3. sorába, akit érdekel hívjon!

06-30-531-9814

1500 pénz
A meccs néha látványos és szórakoztató volt, a 3. harmadok kivéve. Hozni kellett a kötelezőt, ez pedig zsebben. Nekem a legfőbb problémám a szpíker csajszival volt, tökéletes angolsággal ugyan, de olyan halálra untan mondta be az eseményeket, hogy majdnem leestem a székről. (Arról nem beszélve, hogy minden 3.kisbüntit/vagy annak leteltét elfelejtette beolvasni)
Sztem a Gundel meg meccs közben is spannolhaná a nézőket, mert ez hiányzott talán, a temperamentuma meg adott az efféle dolgokhoz, szal bátran.

Végül a hurkaösszeütésescsókolózás+összeborulásos szurkolás már nekem se jön be annyira, pár éve ez o.k. volt, de mára elcsépelt -nálam legalábbis-. Egy-két üstdob, párszáz lelkes szurkoló és a szpíker támogatásával kiegészítve viszont a fenti amerikai kultúra is maradhatna, de ez így sztem. is gáz.
"A szurkolásnak szerintem ez az egész amerikai - felfújtkolbászokatveregetünkössze és csókolózzanakaszerelmesek - stílus árt a legtöbbet, nekem nagyon nem jön be, bocsánat."

A szurkolást akadályozza, de az az "utálunkszarszlovákia" beállítottságú embereknek a térnyerését is. A 1xx-es szektorban ülő dobos őrültekből :) kéne több.
Jó kis meccs volt, bár a végére tényleg leültek kicsit a srácok. Remélem ma 60 perc kőkemény hajtást láthatok. :)

A szurkolásról meg annyit, hogy szerintem jó lenne szurkolói szektorokat kialakítani, mert (vessetek meg) én meccset nézni járok ki, és kifejezetten idegesít mikor a fülem mellett folyamatosan dudálnak, ordítanak és az idióta kolbászokat verik.
Ejnye-ejnye... Hogy nektek semmi sem jó... :)
Ez hihetetlen,behalt a freemailem,különben már írtam volna zene,bevonulós zene meg a névbemondatás ügyében a szövetségnek.
Jó meccs volt,nagyon élveztük a gyerköccel,bár a 3.harmad tényleg álmosító volt.Engem a legjobban a pálya feletti kivetitő hiánya zavart!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
1 db felesleges jegyem van a mai meccsre. 30/5920372
Jó meccs volt.
A 3. harmad meg érthetően belassult, tartalékolták a srácok az erőt a köv. meccsre.
hmm egyeseknek semmi se jó :-)
Nagyon elkényeztettek minket az elmúlt években:P
Tudom balfasz vagyok, de megmondaná valaki, hogy melyik adón közvetítik?
Hogy lennél már az? Sport1.
Háát, tényleg vicces, hogy nincs középső kivetítő... Csak nem elromlott? A másik "elmésség", hogy ami kivetítő van, arra pénteken szinte minden gólnál feldobtak egy mms üzit...
Kedves Kolbaszosrajaspizza! Ne legy ilyen kritikus. Fogd fel ugy a dolgot, hogy ez egy ajanlott fogyasztoi ar es neked megert annyit, hogy akar a duplajat fizesd. Persze nem akarok a zsebedben turkalni, de valszeg megtehetted, hogy ezzel is kulon tamogasd a magyar jegkorong sportot es vegulis ez egy nagy lelku gesztus volt toled. Mindannyian koszonjuk.
Nagy élmény volt annak ellenére, hogy min. egy nagyságrenddel jobb a magyar csapat, mint a Horvátok.

Engem csak az zavart egy kicsit, hogy a végén a kézfogásnál már felálltak a nézők és vonultak kifelé, pedig lehetett látni, hogy a játékosaink még ekkor kezdték volna ünnepeltetni magukat! Ki is csusszantak a pályára, de látva a sok távozó hátat csak legyintettek és le is mentek rögtök.

Lehet, hogy már megy a busz, meg mindenki siet a parkolóba, de ezek a srácok szerintem megérdemelnének még öt perc ünneplést a végén is. És nem csak a tegnapi meccs miatt!
süti beállítások módosítása