HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Majdnem mindenki játszik

2008.11.06. 16:26 F. Kapus

Csütörtöktől vasárnapig rengeteg helyszínen rendeznek válogatott mérkőzéseket. Három városban olimpiai előselejtezőt vívnak, nívós kvartett alakult ki másutt is. Kanada időközben másodszor is kikapott, Németországban, 3-0-ra.

A három olimpiai előselejtező csoport a következő:

B csoport, Észtország (Narva)
Résztvevők: Kazahsztán, Észtország, Hollandia, Spanyolország

C csoport, Magyarország (Budapest)
Résztvevők: Magyarország, Horvátország, Litvánia, Szerbia

D csoport, Lengyelország (Sanok)
Résztvevők: Lengyelország, Japán, Nagy-Britannia, Románia

A Karjala Kupáról már írtunk, ismertettük a játékoskereteket. Egy mérkőzést Finnországon kívül rendeznek meg. Ez a kupa a Euro Hockey Tour első állomása.
Résztvevők: Finnország, Oroszország, Svédország, Csehország

A hagyományos Deutschland Cupon Németország, Kanada, Svájc és Szlovákia vesz részt. Mannheim és Frankfurt ad otthont a rangos eseménynek.

Három A csoportos válogatott izzad Oslóban az egyik legutóbbi kiesővel együtt. A norvégiai EIHC-torna szereplői: Norvégia, Franciaország, Ausztria, Olaszország.

Dánia és Fehéroroszország nem szórakozott tornaszervezéssel, úgy döntöttek, játszanak egymással háromszor. Dániában november 5-én, 6-án és 8-án.

Update: Szerdán már sor is került két mérkőzésre. Kanada ismét vereséget szenvedett, ezúttal Németországban, Dánia döntetlenezett Fehéroroszországgal szemben.

Németország-Kanada 3-0. Közel tízezer néző előtt nyert három góllal a hazai együttes. A vendégek néhány nap alatt másodszor kaptak ki. Külön érdekesség, hogy a németek két gólt is emberhátrányból ütöttek. Igaz, ebből a műfajból a második már az üres kapura sikerült. Még ha ez csak az európai légiósokból álló Kanada is, az meglepő, hogy nem tudták bevenni Németország kapuját egyszer sem.

A másik mérkőzésen a vendég fehéroroszok Muszjenko révén vezetést szereztek, de a záró harmadban Degn egyenlített, így 1-1 állt a táblán a végén.

15 komment

Címkék: válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon kiváncsi vagyok a románokra. Áprilisban olyan simán jutottak fel a divízió II-ből, mintha csak véletlenül kerültek volna oda. Azóta pedig csak tovább fejlődtek a Mol Ligában. Nem lepődnék meg ha elkapnák a briteket, de akár a japánokkal és a lengyelekkel szemben is meglepetést okozhatnak.
munkagep, a romanoknak semmi eselyuk, nem vettek komolyan az egesz olimpiai selejtezot, kb 4en serultek kozottuk Petres Tivadar es Mihaly Arpad is (HC)a SCtol is serult Zsok Levente....
S akkor ne is beszeljek azokrol akik nem jelentek meg, vagy nem volt rendbe az utleveluk...
Szoval 10-12 alapjatekos nelkul ment el a roman valogatott,csak a fiatalok fognak jatszani....
ugyanerről részletesebben:
www.sportoldal.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=3417&Itemid=86

Egyébként pedig természetesen hajrá magyarok!

felsh! A vb-re is ez várható? Vagy azt azért mindenki be szokta vállalni? Mert az újonnan behívottak többsége alapesetben messze lenne a román válogatott szintjétől... Lényegében mintha nálunk csupán Ocskay, Palkovics, Kovács, Fekete, Ladányi, Szuper, Tokaji meg Horváth nem lenne jelen...
Hat altalaba a vb-re elszoktak menni a jatekosok, ugye akkor mar lejartak a bajnoksagok is es nem kell attol felni h leserulnek
Ennyit a Románokról Japán-Románia 7:0(3:0,3:0,1:0)
En oszinten mondom megneznek most egy Roman-Magyar meccset tlejes kerettel persze mind2 csapat s draga magyar baratok!! ne legyetek olyan elfogultak az A csoportos hokitokkal mert amilyen konnyen feljutottatok olyan konnyen fogtok kiesni vegyetek mar eszre hogy Pofozogepnek mentek az A csoportba. Erre a beirasomra ne sertodjon meg senki ha ennyire leneztek akkor megis a MOL ligat szerintetek Magyar vagy Erdelyi csapat vezeti???
Kedves progymos!
Jó hírem van! Nem sértődtem meg. Csak kicsit szerényebben! Ha te most megnézhetnél egy "Roman-Magyar" meccset, bizony nem sok örömed lelnéd benne. Hidd el, mi nem elfogultak vagyunk, de nagyon boldogok, hogy fél év múlva a világ legjobbjai ellen játszhatunk. Meglehet, kiesünk, de nem szeretném elrontani a kedved, pofozógépek nem leszünk. Tudod miért? Mert ahhoz már túl jók vagyunk.
A MOL ligát egy "Erdelyi" csapat vezeti, csak kérdem tőled szerényen, mi köze ennek a válogatotthoz?
De értem ám az észjárásod, ezért még egy kérdés:
magyar vagy román csapat áll az osztrák bajnokság hatodik helyén? Őszintén remélem, nem terheltelek túl, ja és sok sikert a gyergyói gárdának a MOL ligában!
En mint erdelyi szurkolo, megnyugtatlak progymos hogy ha most lenne egy teljes keretes roman-magyar valogatott merkozes ,akkor is a magyarok nyernenek akar mennyire szeretnem(szeretned) h a romanok nyerjenek.
Egyszeruen nem lehet osszehasonlitani a ket csapatot, es ezt sajnos elfogadom. Az pedig h ki vezeti a MOL ligat, annak sok koze nincsen, mert ha most osszehivnam az idengenben jatszo magyarokat,s beraknam egy felnott Volan csapatba akkor szarra verne a HC-t, SC-t stb....
HAjjra SC, es hajjra Magyar valogatott!!! Majd ha a Roman valogatott is komolyan veszi,akkor hajjra Roman valogatott!!
azt szeretném mondani hogy megnéznék egy mol-liga vezető csapatot, mire menne mondjuk egy ebeles volánnal... no comment :)
HAJRÁHAJRÁHAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
Megint ez a pocskondiázás. Mindenki tudja, hogy jelnleg hol áll a Magyar és a Román válogatott egymáshoz képest. Sapporóban 4:2 lett a Japán elleni találkozó a mi javunkra, de azért nem volt az olyan sima meccs... Uram bocsá, a Románok most kikaptak tőlük 7:0-ra. Na és akkor mi van?!
Amiből ki lehet indulni, az az, hogy tavaly a döntőben találkozott egymással a Volán és a HC. Az eredmények Csíkszeredában 5:3, 6:2 a Volánnak, Fehérváron 9:1 és 6:0. Tudom, tavaly óta erősödött a HC, de a Volán is... Érdekes lenne idén is összeereszteni őket, bár a zsúfolt versenynaptár ezt valószínűleg nem teszi lehetővé. Hajrá magyar és román válogatott!
nem szeretnék jövőre pofozógépeket látni se itt, se délkeletre: maradjunk bent mi is az elitben, és az erdélyiekre épülő román válogatott a div.I-ben, mert bizony, ha dobálózunk az efféle szavakkal, akkor progymos talán gondolhatna erre az utóbbi csapatra és esélyeire is. az SC és főleg a HC remekül el van látva légiósokkal, ők nem szerelnek a nemzeti csapatban, ezt ne feledjük. nem mondom, a Volán is, mégis ezerszer inkább jellemzik Magyarország hokiját, mint a példaként felhozott csapatok Romániáét. de hát már túl is lihegtem egy valószínűleg épp csak tinédzserkorba lépett gyergyói szurkoló meggondolatlan véleményét.
szerepelnek, természetesen
hát akkor komoly baj lehet a román fejekben ha egy ilyen tornára nem állnak ki rendesen. Hol akarnak fejlődni ha nem egy ilyen tornán ahol stabil divízió 1-egy csapatokkal mérkőzhetnek? Kár érte, de ő bajuk.
süti beállítások módosítása