HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy és Budai kimaradt

2008.11.06. 13:52 F. Kapus

Pat Cortina meghozta a legnehezebb döntést: kialakította a végleges keretet. Az utolsó körben a kapus Budai Krisztián és a csatár Nagy Gergő nem fért bele a legjobb 22-be. Megírjuk azt is, milyen sorokkal áll fel a csapat a szerbek elleni mérkőzésen.

Énekes Lajos, a válogatott edzője indokolta a döntést: "Budai Krisztián munkájával és hozzáállásával semmi gondunk nem volt, de Patnek döntenie kellett. Most, csakúgy, mint a világbajnokság előtt, Szuper és Hetényi mellett tette le a voksát. Úgy gondoljuk, Hetényi Zoltán a jövő kapusa, Cortina ezúttal benne bízik jobban. Nagy Gergő munkájával is elégedettek voltunk, a szezon alatt folyamatosan bizonyít. Egyelőre vannak rutinosabb centereink, akik jobban elvégzik azokat a feladatokat, amelyek a válogatottban várnak rájuk. A rutinos csapattagok a játéksziszémát alaposabban ismerik."

Nagy távozik a csapattól, valószínűleg részt vesz a junior válogatott szlovákiai túráján. Budai a csapattal marad, sérülés esetén egy kapus utólag is nevezhető.

A 19 éves Kóger Dániel személyében tehát abszolút újoncot avat a magyar válogatott, de tétmérkőzésen Sofron István is először szerepelhet.

"A keddel-szerdával szemben a csütörtöki edzésmunkával abszolút elégedettek voltunk - folytatta Énekes Lajos. - Jól és sokat dolgoztak a fiúk, anniyra, hogy a délutáni mozgás helyett pihenést írtunk elő. Szellemileg foglalkozunk a pénteki mérkőzéseel, csapatmegbeszélést tartunk, a fejekben kívánunk teljes rendet tenni. Péntek délelőtt rövid átmozgató edzés vár a 22 játékosra, estére teljesen felkészültek leszünk."

Énekes Lajos a négy sorösszeállítást is ismertette a jégkorongblog olvasóival. Ezek szerint így állunk fel a szerbek ellen:

1. sor: Horváth, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete
2. sor: Svasznek, Sille, Vas J., Vas M., Ladányi
3. sor: Kangyal, Ondrejcik, Holéczy, Kovács, Peterdi
4. sor: Ennaffati, Vaszjunyin, Kóger, Majoross, Sofron

Egy megjegyzés: a hét hátvéd miatt eggyel több csatárunk van, ők cserélgetik egymást. Várhatóan a Kangyal, Ondrejcik, Ennaffati trió is forgásban szerepel.

25 komment

Címkék: magyarország énekes válogatott cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kb ez az összeállítás az ami várható volt. Sajnálom Gergőt, szerintem Majoross helyett maradhatott volna ő, de Pat a kapitány és kiben bízzunk ha nem benne.
lehet, hogy laikus kérdés, de mennyire gyakori a hétvédős játék?
Nyilván Cortina a sikeredző, de azért Vaszjunyin remélhetőleg csak a kiíírásban játszik védőt... Amúgy meg lehet, h pszichológia miatt (is) hagyta ki Nagyot. Bár Kógernél több pontot termelt.
A VB-n is 7 védővel nyomtuk, ha Vas Jankó is beférjen. Kérdés, hogy az A- csoportos VB-n ez elég lesz-e.
jágör68! Olvasd csak el a cikk utolsó mondatát :)
7 hátvéd és 13 csatár
Nagy Gergőt nem Majoross helyett kellett volna vinni,hanem a kicsi Kóger Danit kihagyni...röhej ,hogy ő bennt maradt Naggyal szemben...Ugyan mi indokolja? árulja már el vki?Tavaly Nagy a salzburg farmban is több pontot szerzett és idén is, szerintem ez abszolút rossz döntés volt.
jágör68 Nem kell igy játszanunk az A csoportos VB-n, több játékost és 3 kapust nevezhetünk, ha jól emlékszem az összlétszám 25 fő. Ez a felállás az olimpiai selejtezőre vonatkozik.
Banyszi, pont most akartam leírni ugyanazt, amit te! :) Szerintem Cortina mester tudja a dolgát! :) Fradi-Mate: Kóger a Salzburgban stabilan a nagy csapat tagja, 2-3. soros általában. Szerintem elég nagy fegyvertény azért, hogy a liga bajnokcsapatában játszik. Minden bizonnyal nem is rosszul. Egy játékost nem csak a góljai, pontjai jellemeznek!
Egy meccsre a VB-n is 20+2 játékos lesz nevezhető, csak az utazó keret lesz bővebb.
Cortine mindig is a 7 védős játékot játszotta, valószínűleg a VB-n is ezt fogja.

edudus: Kóger 9 meccsen volt nevezve a 18-ból és egy pontot szerzett. Ez nem von le az érdemeiből, remélem a szezon végére stabilan a csapata tagja lesz, mert tényleg tehetséges játékos. De most azért ilyet ne állítsunk, hogy jelenleg stabilan a Salzburg tagja.
edudus !

elhiszem és örülök neki ,hogy ott játszik,de Nagy meg a volánban játszik és ott 2.-3. soros és úgy termeli a pontokat.Attól ,hogy nevesebb csapatban játszik kóger attól még ugyanabban a bajnokságban tengődnek és ugyan azokkal játszanak.
Sokat számít ki kinek a valakije
Nagy-ot én sem hagytam volna ki:(
fejtsük már meg közösen ki a Kóger hátszele?!tudomásom szerint tavaly decemberben az u20-as vb-n apuci a torna felénél elhozta Rigából,megbocsájthatatlan bűn,cserben hagyta társait,hogy edzőmeccsen játszhasson Salzburgban,csodálkoznék ha a junior válogatott edzője a továbbiakban számítana rá.Az idei évben 9 mérkőzés,1 másodlagos gólpassz,csak akkor játszik ha valamelyik légiós sérült.Szerintem a Mol ligában is játszanak olyanok akik jobban megérdemelnék a válogatottságot és kétszer annyi mérkőzést játszottak.A DAB-os fiatalok távolmaradását nem értem.
Segítek: Kóger Dani hátszele az a szakmai munka, amit Pierre Pagé keze alatt végez, és az a teljesítmény, amit a Red Bull Salzburg felnőttcsapatában nyújt. Egy 4,5 millió euróból gazdálkodó klub, amely 22 játékost nevezhet, az EBEL-meccsek több, mint felén pályára küld egy magyar játékost. Gyakorlatilag Vas Jankó után ő játszik (és játszik) a második legnevesebb klubban. Ez az, ami a válogatottba hívását magyarázza.
Valószínűleg Pierre Pagé téved, amikor Kóger Dánielt beteszi a csapatba, hiszen nem ért hozzá. Elvégre csak 13 szezonon át edzősködött az NHL-ben, több mint hatszáz mérkőzésen át irányította a Minnesota, a Quebec, a Calgary és az Anaheim csapatát.
A második mondat egy kis részlet volt abból a cikkből, amit éppen most írok a témával kapcsolatban.
A megjelenés után remélhetőleg kevesebb támadás éri Kógert és Cortinát ezért a döntésért.
És el ne felejtsem: természetesen Pat Cortina sem érti ezt a hoki nevű csapatsportágat, ezt éppen áprilisban bizonyította be.
Én nem Kóger, hanem a MOL-ban edződő (igaz, rutinos és nagy csatákban edzett) Majoross, esetleg egyik kedvenc játékosom, Artyom Vaszjunyin kárára tettem volna be Nagy Gergőt, pusztán csak azért, mert amit Artyom idén (és egy kitűnő periódustól eltekintve tavaly) az EBEL-ben produkál pontszerzés terén, az nem mutat a tavalyhoz sem az azelőtthöz képest előrelépést, épphogy jobb Benknél pl., aki kimaradt. De ettől még tiszteletben tartom Pat Cortina véleményét, csak hát a plebs mindig igényli a fiatalítást, meg hát adott, hogy a közönség számára egy szövetségi kapitány nem dönthet jól sosem a válogatásnál. Lássuk meg a dolog pozitív oldalát, és örüljünk neki, hogy immár van kikből válogatni, nem mindig volt ez így.
Teszem hozzá mindezt Volán szurkolóként írtam, persze én is örültem volna, ha Nagy Gergő bent marad, de higyjük már el, hogy Cortina tudja mit csinál. Én elhiszem neki. :)
A Kóger Danit bírálókhoz csak egy kérdés. Ha Nagy annyival jobb, mint Kóger, akkor amikor tavaly mindketten a Salzburgban nyomták (és a statisztika tényleg Nagy javára billent), a végén miért csak Kóger kapott a sógoroktól ajánlatot?
(amúgy nyugi, fogtok ti még sűrűn elnézést kérni a félresikerült Kóger kritikák miatt, csak várjatok egy-két évet)

Egyébként Nagy kihagyása számomra is meglepő - bár talán érthető abból a szempontból, hogy Mogyoró tapasztaltabb, és univerzálisabban használható játékos, kisebb formaingadozásokkal. Azt viszont azt ne felejtsük el, hogy Nagy elsősorban center, Kóger meg szélső, és Cortina szereti a posztokon a rendet. Ha már formakérdés, akkor szerintem Vaszjunyin bekerülése az igazi meglepetés, de remélem ettől összekapja magát, mert a Volánnak is szüksége lenne egy tavalyi formában lévő Artyomra.

Edudus: egyetértek. :)
Raon!Rosszul tudod,vagy hiányosak az információid!! Gergő is kapott ajánlatot,amit nem fogadott el.Ugyan ezt ígérte Pagé,Mint Daninak.Lehet ,hogy játszik,lehet ,hogy nem .Ott is vannak szabályok szponzorok stb..Ezért Választotta a Volánt,Mert itt azt mondták ,ha beverekszi magát a felnőttbe játszik,ha nem akkor farm .Ő ezt választotta! Dani pedig azt!
Ez így van 4 A másik meg, én akkor kérek mjad mindenkitől bocsánatot ,ha avb-n mondjuk Kóger Dani győztes gólt lő a szlovákok ellen és bent maradunk a csoportban, addig ne akarjátok már meg magyarázni,hogy Kóger Dani munkája többet ér Nagyénál,aki több meccset és több pontot termelt ,mnit Kóger az ebelben.Nem akarom bántani Kógert ,fiatal ,tehetséges, nagy klubban játszik, elismerem ! Csak akkor mondjuk Patnek Nagyot bent kellett volna tartania,Majoross vagy Artyom helyett ,mert ez lett volna a reális, sztem.
Nem értem, mi ez a felháborodás! A cikkben feketén-fehéren le van írva, hogy Nagy és Kóger egy posztért küzdött, és ebben most Kóger volt a jobb... Nem lehet egy csapatot mondjuk csupa balszélsőből összerakni, csak azért, mert ők termelték abban a szezonban a pontokat. Nagy Gergőnek persze szerintem is helye van a válcsiban, csak nem ezzel a koncepcióval. Sok sikert neki és remélem, áprilisra beverekszi magát, az lesz a lényeg! Ja, és finoman fogalmazva, ebben a felállásban nem Kóger feladata lesz a szlovákok elleni győztes gól megszerzése, bár adná a Jóisten, hogy ő lője! :)
Vaze
Arról volt szó,hogy Nagy több mindent mutatott a bajnokságban ,.mint Kóger ,ezért lenne neki helye aválogatottban Kóger helyett.Inkább legyen egy olyan fiatal csatárunk aki tud védekezni és gólt lőni,mint aki mondjuk csak védekezni.
Fradi-Mate nincs neked Kóger fóbiád?
Egyébként hányszor láttad őket játszani,hogy el tudod dönteni ki is a jobb?
De még ha láttad is(amit kétlek)nem gondolod,hogy a Cortinának jobb a szeme ehez?
Tudom csak azért látja jobbnak,mert az öreg Kóger optikus,és biztos olyan szemüveget csinált a Petnek.
Nem kéne inkább neked adni a kapitányi posztot?
b23... :)

Igen több,mint vszinű ,hogy Kóger fóbiám van...,grat az elmés beszóláshoz.
Másrészt, láttam eleget Nagyot játszani és sztem meggyőző teljesítményt nyújt sokszor, egyébként meg a véleményemet a meccsek számára és a statisztikára alapozom ,ami azért nem mindig hazudik...
egyébként elmondtam már ,hogy nagy teljesítmény ,hogy Kóger a salzburgban tolja meg minden, meg hogy tehetséges ,de Nagy jobb ,és ez tény.
süti beállítások módosítása