HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A juniorválogatott Szlovákiába megy

2008.11.03. 10:49 F. Kapus

A decemberi világbajnokságot megelőző összetartást leszámítva utoljára találkozik a juniorválogatott kerete. 22 fiatalember utazik Zólyomba, majd onnan tovább.

A kijelölt keret péntek délelőtt találkozik a Kisstadionnál, ahonnan egyből indul a túra bázisául szolgáló Zólyomba. November 7-én 17 órakor a hazai pályán szereplő HKM Zvolen junior extraligás csapatával játszik a válogatott felkészülési mérkőzést. Másnap Nagyszombatra látogat az együttes, 14 órakor a HK Gladiators Trnavával küzd meg, amely szintén a legmagasabb szintű szlovák juniorbajnokság reprezentánsa.

Nagyszombatól Budapestre utazik a társaság, és vasárnap 11 órakor azzal a lengyel ifjúsági válogatottal találkozik a káposztásmegyeri Jégcentrumban, amellyel az előző két napban a magyar ifik meccselnek.

A juniorok kerete:
Kapusok:
Bálizs Bence, Rajna Miklós
Hátvédek: Balogh Bálint, Erdélyi Tamás, Hetényi Péter, Kiss Dániel, Maklári Erik, Orbán Attila, Szepessy Gergő
Csatárok: Dancsfalvi Norbert, Fekti Ádám, Győri Tamás, Hajós Roland, Jonkl László, Kiss Dávid, Kóger Dániel, Mestyán István, Nagy Gergő, Popovics Patrik, Roczanov Dezső, Somogyi Balázs, Tóth Adrián

93 komment

Címkék: magyarország válogatott juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallo??????!!!!!! Hári??????!!!!!!
Nyílván nem fontos nekik,nem érnek rá
Pakkk: erről kérdezd meg inkább Géczi Gábort, aki nem hívta őket! S tök röhej amiket mondott! Nem baj majd ismét megkönnyezik a 4:3-s vereséget, mint Miskolcon, csak azokat sajnálom, akik még komolyan vennék a lehetőséget, de az "egyéb" érdekek miatt elúszik.
Szóval te tudod,hogy Géczi gábor nem hívta??
g.m ez igaz??
Miért kell rögtön gm-hez fordulni, talán Gábor az ő szócsöve?
Mi volt a röhej abban, amit mondott?
Milyen Galló meg milyen Hári ? Janika itt volt legutobb, nemsokat mutatott fel, 1-2 jó csele volt, de semmi.. MIről beszéltek istenem? 16 éves gyerekek a junior válogatottban? Belőletek se legyen edző inkább
Kedves Kamphore!
Ez a cikk a juniorválogatottról szól. Ebben a korosztályban (is) az edzők döntik el, hogy kit hívnak. És ebbe a korosztályba, erre az összetartásra valóban nem kapott meghívást a két játékos. Továbbiakban azt javasolnám, hogy bízzuk ezt a játékosokra és az edzőkre. Nem hiszem, hogy az interneten álnéven irogató ellendrukkerek (kamphore) tüzében kell megtárgyalni a gyerekek ügyét.
Az olvasóink által felvetett játékosokról megkérdeztem Pék György junior válogatott szövetségi kapitányt. Az ő hozzájárulásával írom le a róluk alkotott véleményét.
Bartalis István: ”A junior korosztály egyik legnagyobb tehetsége, és az egyik kedvenc játékosom. Sajnos nem tud az év közi összejöveteleken és válogatottmeccseken részt venni, de nagyon remélem, hogy a világbajnokságra hazaengedi csapata és velünk lehet.”
Hári János: „Ifi korú játékos. Rész vett a franciák elleni juniormeccseken. Tehetséges játékos, de termete kicsi. Úgy gondolom, a junior vb-re nem fér be a keretbe, a 20 évesek között még nem állná meg a helyét.”
Galló Illés: „Szintén ifjúsági korú csatár. Egyszer-kétszer láttam játszani, de nem válogatott mérkőzésen. Jó felépítésű játékos, de amikor láttam, mozgása mackósnak, nehézkesnek tűnt. A junior világbajnokságon nem tudom számításba venni, a posztján vannak nála jobb játékosok.”
Hát igen ha a Pék mondja akinél 5 center volt a jégen egyszerre!!A Hárí kicsi hahaha Gallo szar hahaha....sírni fogtok még értük...Nem jól csinálja a magyar szövetség... sőt nagyon szarul!A Fekti mi a tökömet keres akkor jaa hogy fizet mint a fele...na pontosan ezért ilyen a magyar hoki...és ilyen is marad....
Pontosan igy van ahogy Pék mondja.. Mit keresne egy Galló a lassu mozgásával, Hári a kicsi termetével 20 éves, 2 méter magas játékosok között. Őszintén emberek, mit tudnának a korongal kezdeni? Semmit. Térjünk már észhez..
Kedves GM! NE hidd, hogy ellendrukker vagyok, csak a tényekre emlékeztem. Remélem, hogy a válogatott méltó ellenfele lesz a szlovák csapatoknak, majd a lengyel válogatottnak!
Tudod, kedves GM, a fő baj itt az, hogy aki más véleményen van, mint amit itt néhányan hallani/olvasni akarnak, az egyből meg lesz itt bélyegezve, jön a minősítgetés. Ez sehova nem vezet.
Kedves Kamphore!
Nagyon örülök annak, amit írtál. Sajnos a tény az tény: az akkori ifiválogatittunk kikapott a hollandoktól. És az is tény, hogy ezt sokan megkönnyeztük. Az akkor regnáló vezetőedző a legjobb lelkiismerete szerint állította össze a csapatot. Nem beszéltem, azóta vele, lehet, hogy ma már nem így állítaná össze. Jómagam úgy látom, hogy a mai edzők is a meggyőződésük szerint állítják össze a csapatot. (A tévedés joga természetesen mindenkit megillet.) A magamfajta segítőnek pedig csak annyi jut, hogy izguljon a magyar csapatokért, tapsoljon, ha nyernek, és szomorkodjon, ha kikapunk. Elfogadom a kritikát, hogy sündisznóbb voltam a kelleténél, és azt gondoltam, hogy vannak olyan szurkolók, akik csak abban az esetben szurkolnak a magyar válogatottnak, ha a nekik kedves játékos is szerepel benne.
boggle! 2 méteres játekosok? Ezt te honnan szeded?
Nekem nagyon nagy marhasagokat irsz! Lattal már te hoki meccset életedben? nekem nem ugy tunik!
Kedves KCs!
Lehetséges, hogy nem pontosan értem, mire gondolsz. Szerintem a kultúrált vita előrébb visz, mint a bólogatás. Csak azt az egyet nem szabad elfelejteni, hogy itt felnőtt gyerekekről van szó. Sem Illés, sem Jani nem érdemelnek bíráló szavakat, hiszen korosztályuk kiváló játékosai.
Véleménytelen élménybeszámoló következik.
Én legutóbb (előtte többet, másutt, szintén jól) augusztusban, az Újpest-Fradi felnőtt edzőmérkőzésen láttam játszani Galló Illést. Újpestiként mondom, sokszor élvezet volt nézni a játékát, pedig az ellenfélnél játszott. 15 évesen egy felnőtt meccsen, amin már a szlovák sorunk is a jégen volt. Csak én láttam így?
Szerintem nem csak te láttad igy!Csak mások nem akarják azt látni. Gallo nem lassu ez csak egy bejött szöveg amit mindenki tud mondani. A jégkorongban nem centire mérik a játekosokat. Hári esetében 175 cm 70 kg miért kistermet? Erre válaszoljon valaki!
Sokszor kritizáltam Pék kapitányt, de azt gondolom, hogy ha kihagyja ezt a két, agyonsztárolt játékost, akkor annak komoly oka kell, hogy legyen, nem lehet véletlen. Neki lényegesen könnyebb megoldás lett volna behívni őket, elvégre a közvéleménynek már be lett adva, hogy jóformán ez a két gyerek lesz a magyar hoki megváltója. Ő viszont kiállt a saját szakmai szempontjai, válogatási elvei mellett. Ez mindenképpen becsülendő.
KCs!
Részben egyetértek, de akkor mi a megveszekedett csudát keres a junior válogatottban Fekti Ádám?
theking : ezekszerint Te nem láttál még hokimeccset, mert elég karcsuak az infoid. Itt volt pesten a francia válogatott, szinte kivétel nélkül mint félplexis, 185-nél magasabb játékos. Ellenfeleink között lesz Fehéroroszország,Anglia, Szlovénok. Egyik csapat sem arról hires hogy kis termetű játékosokat nevelnek..
Hári : nem 175 cm hanem 168-169. És nem 75 kg, hanem 65 :) Nem midnegy
Galló : Még mindig lassú. és darabos a mozgása, bárki megmondja
kedves Boogle ! Jani a mult heten volt itthon,stockholmban,megmertem, 175cm magas,alacsony es 71 kilogramm sulyu.9 eves kora ota merem a fiaimat 2szer 1 evben,es fel is irom egy fuzetbe.Kerlek hulyeseget ne irj,abbol ugyis van eleg.Egyebkent mikor leigazoltak senki nem kapta elö a centit.Vannak itt is 195cm es csatarok es meg sem csinalnak több pontot.Jatszott mar sok 185cm feletti bekk ellen ,megsem szaladt ki ijedteben a csarnokbol.
Igen, de a franciák ellen mégsem mutatott fel semmit :)
kedves KCS! Nem tudom ki a sztar,ö csak egy srac aki imad hokizni.Az hogy ismerik eszaktol delsvedorszagig az ö erdeme.Egyaltalan nem erdekli ilyen sztar dolgok.akkor sztar ha helyet kap a csapatban es jol dolgozik .Azt hiszem a sztarsaggal meg varni kell egy par evet es semmi sem biztos.Az hogy neha irnak rola nem mi tehetunk.4 evig nem irtak ,ugy is jo volt.Igaz F.Kapus? sporttarsi udvözlettel Hari Janos
Kedves Boogle! A többi meg annyit sem!
azért nem :) voltak elég ügyesek nálunk, a légiósok..
JA persze,ezt elfelejtettem,csak ugy szortak a pontokat,az 1 2 3 evvel idosebb sracok.
Tisztelt Hári úr,

én nem állítottam egy szóval sem, hogy sztár volna, mindössze azt mondtam, hogy sztárolják. E kettő közt óriási különbség van. És ezt sem önmagában kritizáltam, ezzel nincs is semmi baj, hanem annak az összefüggésében említettem, hogy a kapitánynak sokkal könnyebb út lett volna beválogatnia, mint kihagynia. Lényegesen több rizikót vállalt azzal, hogy egy ismert nevet, egy nagy reménységnek tartott, külföldön sikeres játékost kihagy.

Azt gondolom, hogy - természetes módon - a szülők elfogultak saját gyerekeikkel, ezért is van egy szövetségi kapitány, aki a saját szempontjai szerint hirdet keretet, és a felelősség is az övé. Jogában áll megválasztani az embereit, saját koncepciót követni, és szerintem egyetlen ifi korú játékost sem értékel kevesebbre sem a közvélemény, sem a szakemberek attól, hogy nem kap szerepet a juniorválogatottban.

Kedves KCS !termeszetes ,hogy a kapitany dönt,kesöbb is öve afelelösseg.sok sikert neki.nem vagyok elfogult,ha rosszul jatszik azt is latom,ha jol azt is.egyaltalan nem bankodom hogy kihagyta,ezt elöre gondoltuk.persze ugy erzem voltak sokkal rosszabb teljesitmenyek mint az öve.de ismetlem nem kulönösebben erdekel.ha Mo-n kicsi a 175cm ezt elöre is megmondhattak volna,mert akkor ide se jövunk,megmaradt volna 5 ezer sved koronam.
Ki akartam maradni ebből az egészből. Csak azért írok, mert megszólítottatok. Amikor először írtam az ifjabbik Hári Jánosról, az azért történt, mert kitaláltuk, hogy körbenézünk a világban, hól játszanak tehetséges magyar játékosok. Egy sorozat keretében végigmentünk majd mindenkin. Belátom, előtte nem sokukról tudtam, és magam is meglepődtem, milyen jól állunk ezen a téren. Objektíven leírtam, ki mit tud felmutatni, hogyan szerepel a bajnokságban a csapatában. Egyik játékos esetében sem használtam túlzó jelzőket (sztár), most nem olvastam újra, de tán a nagyon tehetséges jelző volt a maximum.
Úgy gondoltuk ezt követően, hogy a hazai fiatalokkal is részletesen foglalkozunk, mert ők is megérdemlik. Beszámoltunk az edzőtáborokról, a felkészülési mérkőzéseikről, majd a bajnokságokról is. Előttünk sehol máshol fel nem lelhető információkat jelentettünk meg rendszeresen, boldogan írtunk kölykökről, serdülőkről, ifikről, juniorokról.
De mióta Hárival és Gallóval foglalkoztam, jó néhányan azt vágják a fejemhez, hogy sztárcsináló vagyok, vagy hogy sztárolunk egyes gyerekeket. Ezzel kapcsolatban néhány dolgot írnék ide:
1. aki ezt állítja, az nem azért teszi, mert én ezt írtam, hanem azért, mert ő az általam leírt adatokból, tényekből arra a következtetésre jutott, hogy ez vagy az a gyerek kiemelkedőt nyújt
2. semmivel sem írtam többet vagy többször Háriról, Gallóról vagy éppen Dancsfalviról (miatta kaptam még rengeteg kritikát), mint például Kóger Dánielről (tán a leglelkesebb írásaim róla születtek, megérdemli maximálisan) vagy Nagy Gergőről
3. amúgy nem értem, miért lenne baj, ha kiemelnénk játékosokat, akiknek a nevüket futtatnánk, akár a nemzetközi sajtóban is, mint pl. a spanyol srácét, aki az iihf.comon szerepelt fotóval, hosszú cikkben néhány hete, ő nem isten, csak úgy gondolták a spanyolok, legyen egy zászlóvivőjük, ahogy a kanadaiaknak is van minden évben, legutóbb Stamkos, most Tavares, vagy az oroszoknak, legutóbb szerencsétlen Cserepanov, a jövő generációból Kabanov (1991), utána jön Guszev (1992), és így sorban, persze ott rengeteg ilyen játékos van, és nem is kell jobbnak lenni másnál, de mégis kell egy név, aki viszi a bulit
4. bárcsak sztárcsináló lennék, akkor már több ezer magyar hokisztár korizna szerte a világban
5. feltűnő, hogy Hentes Kristóf miatt senki nem támad sztárcsinálással, igaz, ő – szemben Hárival, Gallóval és Dancsfalvival - egyelőre nem is tűnt fel a magyar válogatott környékén
6. nem élek vissza a blog adta nyilvánossággal, és egy szövetségi kapitány szakmai döntéseit sem fogom kritizálni, még akkor sem, ha érvei adott esetben számomra elfogadhatatlanok
7. gondoljon mindenki, amit akar
Sok minden kigyütt egy szuszra, remélem, nagyjából érthető voltam. Részemről ennyit erről.
Na meg annyit még, hogy továbbra is igyekszem objektíven írni minden magyar fiatal játékosról. Pozitívan, lelkesen, úgy, mint az eddigi majd egy év alatt minden egyes témában, amely a magyar jégkoronggal foglalkozott.
bocs a helyesírási hibákért, rohantam, mert idehaza is van négy sztárom
Kedves F.Kapus! Valoban mindenkiröl pozitivan irsz,lehet egyesekröl többet,mint ablogg olvasok szeretnek,de minden igenynek eleget tenni valoban nehez.En szolitottalak meg ,de nem szemrehanyasbol,inkabb viccbol.Emlekszel,viccböl mondtam Neked "addig voltunk nyugodtak mig meg nem talaltal."jobb szeretem a csendes hetköznapokat mint a nyilvanossagot.De a sajto azert van ,hogy irjon.Egyebkent csak köszönettel tartozunk Neked.Köszönöm Udvözletttel Hari
F. Kapus:

kérlek, ne értsd félre, amit írtam. Bár én is többször szóltam a sztárcsinálás kérdéséről, most nem ilyen összefüggésben említettem.

Egyes-egyedül azt szerettem volna mondani, hogy Pék edző valószínűleg több kellemetlen kérdsnek néz elébe a srácok kihagyása miatt, mintha beválogatta volna őket. Így ez nem a könnyebb út. De megy a maga koncepciója szerint, ami pozitívum. A VB után pedig eljön a mérleg megvonásának ideje, amikor felelősséget kell vállalnia a döntéseiért.

Na ide figyeljetek barataim....Van 2 kerdesem...1.HOGY LEHET AZ HOGY GALLO LASSU MEG SZAR MEG DARABOS,MACKO STB.ES MEGIS MOST PER PILLANAT A 3.HEKYEN ALL A VILAG LEGEROSEBB BAJNOKSAGBAN???? 2.HOGYHA HARI KICSI HOGY TUD OTT ANNYI GOLT LONI????????legyszives valaszoljatok nekem mert erdekel a velemenyetek!!!!!!!!(es nekik mi a velemenyuk errol az egeszrol amit roluk irtok szeretnem hallani)
Nézd, szerintem nagyon szerencsétlen dolog, ha egy edző negatívan nyilatkozik egy játékosról. A szövetségi kapitány is fogalmazhatott volna kevésbé élesen.

A nevezett játékosok U18-as korúak, U18-as bajnokságban is játszanak. Itt most az U20-as válogatottról van szó. Ebbe a mezőnybe is bele kell szokni, bele kell edződni, és ha a fejlődésük töretlen marad, minden bizonnyal ezek a vitán felül tehetséges játékosok bele is fognak, amikor majd ők lesznek U20-as korúak. Egy-két év plusz izom, plusz centi, plusz rutin rengeteget számít.
Ha a Gallo rossz lenne nem játszana ott ahol játszik és föleg nem csinálna annyit pontot amennyit csinál! Mennyetek be a stat.swehockey.se re és meglehet nézni hogy ki mekkora a Hári csapatában és bajnokságában. Kattintcsatok csak a j18 elitre, utána vastra az a Hári csoportja. Ott csapatok méreteit meglehet nézni a players by team.
A pontlistan most 17 pontja van és 3.ezzel.
Nemhiszem hogy tulsokat fog nöni Hári és Gallo! Megnézzuk Hári gyorsabb mindegyik magyar U20 válogatottol!
Boogle!A Hárit zsugorítják?A Gallót fagyasztják?Az u-18-ban jó helyen állnak a listákon.Ha a Gallo lassú és darabos,milyen lehet oroszban a többi draftra kiírt játékos?HaHaHa!Te kis ...
Ha juniorról van szó,nem lehetne tudni többet azokról akik vannak?Miért azokkal foglalkozunk akik nincsenek?
Ígérem visszafogom magam és csak kérdéseket teszek fel, hm talán néha válaszolok is:
1 Van-e a felnőtt magyar válogatottban 178 cm alatti játékos és ha igen akkor ez kit zavar??? www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=33151???
2 Az NZ Stars felnőtt csapatában játszó talán az egész MOL liga egyik legtehetségesebb ( erősen szubjektív vélemény)játékosa Fodor Csanád egy hórihorgas és vénülő fiucska?
3 Volt ebben a témában mérettől és kórtól függetlenül más vélemény is???
jegkorong.blog.hu/2008/10/19/pek_gyorgy_nehezmenyez#more720237
(Olvasandó a 3. kérdésre adott válasz.)
4 Az orosz és a svéd korosztályos bajnokságot minőségban már sikerült a mieinkenk túlszárnyalnia?
5 Az elmult világbajnokság óta eltelt időben az U-20 válogatott mérkőzésein hány játékos szerzett több gólt Hári Jánosnál? A kérdés még igazságosabb lenne ha a nevezőbe betenném a jégidőt is!!!
6 Az elénk tárt szakvezetői indokok azaz a kor és a méret nem volt korábban is ismerős a szakmai stáb előtt?
7 Ezeket az adatokat nem lett volna egyszerübb e-mailben megkérdezni és megköszönve a választ elbúcsúzni.
A fentiek csak kérdések, és nem hiszem, hogy a srácoknak szüksége van a sztárolásra.
Nem mi csinálunk belőlük sztárt, hanem az a sok böte svéd és orosz kapus (bocs persze a gallokét se feledjük) akik direkt elugrálnak a srácok lövései elöl.
Elnézést kérek mégegyszer csak azért ömlött így ki minden, mert ezen a blogon néhány hónapja még többen hazaárulózták ezeket a srácokat a családjukkal együtt. Nos amennyire én tudom a srácok minden vágya az volt, hogy már decemberben pontokkal segítsék nemzetük válogatottját.
Hári Jancsi édesapja nem egy bróker, de megfinanszírozta a hazautat a franciák ellen és jött a fiával lelkesen. Az üzenet lényege csak ennyi: Soha nagyobb hazaárulókat ennek a mi kis furcsa országunknak

De Hokikori, hát U18-as srácokról van szó! És az U20-as válogatottról! Miért kell ezt túlmisztifikálni? Majd amikor abba a korba érnek, bekerülnek a csapatba.
Kedves KCs!
kivonat az előző hozzászólásomból:
6 Az elénk tárt szakvezetői indokok azaz a kor és a méret nem volt korábban is ismerős a szakmai stáb előtt?
7 Ezeket az adatokat nem lett volna egyszerübb e-mailben megkérdezni és megköszönve a választ elbúcsúzni.
+ egy bonus kérdés
Anze Kopitar mennyi idős volt amikor a felnőtt válogatottban bemutatkozott?

Vas János 17 Évesen mutatkozott be a Magyar felnött vàlogatottban. eliteprospects.com/player.php?player=520
Raven7 --> Miaz hogy te kis.. Névtelenül keménykedsz itt :) Magadra vall..

Az orosz a világ legerősebb bajnoksága... Jajj istenem mennyi mindent nem tudok ti erről.. :) Igen a felnőtt, a KHL, az igen a legerősebb. De ifi téren jóval erősebbek isvannak mint az orosz.
92-93 as gyerekek között, nemnehéz gólt lóni. 2-3 évvel ezelőtt is voltak ugyanilyen, sőt jobb légiósaink, akik már junior korúak.
Dancsfalvi Nyitrán, Hajós és Kiss Trnava, ott volt Pilcsik a Slovan Bratislavában..
Nem kell ezeket a gyerekeket sztárolni..
Ne hasonlidsd a szlovakot az orosszal juniorban se legyszives. Nézzuk meg hány szlovák volt az NHL drafton legutobb? 0 ami eggyenlö a nullával.
hokikori: És mi köze van Kopitarnak ezekhez a srácokhoz?

Ő a kivétel, nem a szabály.
Ja meg nem 93ok ellen játszanak hanem 91-92 az ifi korosztály nagyokos!! De az is megmutat mindent amikor a magyar 91 es válogattot szerencsével veri a cseh meg szlovák 93okat:) Ott a méret meg a kor??
Ne hasonlitsd össze Szlovákiát - Oroszországgal. 50x nagyobb, 50x több játékos jut ki :) De ha megnézed, hány szlovák játszik az OHL-ben, vagy a WHL honlapját ha meglesed.. De erre magadtól kéne rájönni.
Az hogy a 91-es magyar válogatottunk megverte azt a szlovák illetve cseh válogatottat ( NAGY NEHEZEN ), akiknél voltak 94-esek :) szerintem erre nem kéne büszkének lenni
Boogle! Mondjár már 3 JÓVAL ERÖSEBB ligát mint az orosz vagy a svéd! Mert a top3 az U18 as világbajnoksagon mindig Svéd orosz meg Kanada
Ha ott játszanak és olyan jók akkor miért nem voltak azok a jó szlovákok ledraftolva?? Mert oroszokat meg svédeket minden évben 20 fölött draftolnak
Kedves Boogle! Szerintem meg kéne. Minden jó teljesítményre büszkének kéne lenni! Sőt, segíteni és bátorítani a játékosokat azt is kéne!
Attol az még szégyen 2 évvel fiatalokkal szoros meccset játszani! Tavalyi 4 nemzet tornan a cseh 92 es válogatott 6-0 ra verte meg a magyar 90et! A svéd 92 meg megverte a cseheket, és hári az egyik legjobb 92 es svédorszagban! Akkor??????????? ez booglenek szól!
Theking, linkeljek neked egy világtérképet ? :) Szlovákia büszke lehet arra, hogy annak ellenére hogy kis ország, 25-30-35 NHL játékosuk van. Mi ezt sem értük el :)
Svédország, Oroszország, még mindig nagyobb mint Szlovákia... De látom ezt nem érted meg.
Egyszerüen nem értem, hogy mi a probléma. Galló és Hári 92-es születésüek, első éves ifi koruak. Úgy gondolom, hogy előszőr az ifi válogatottban kéne bizonyitaniuk és nem egy alkalommal, egy mérkőzésen. Az igazán örvendetes, hogy erős bajnokságban jól játszanak, de csapatjátékról van szó, nem egyedül vesznek részt ott sem a mérkőzésen. Előbb mutassák meg, hogy a saját korosztályukban az U18-as válogatottban helyt tudnak állni, sőt, hogy ki is emelkednek közülük és még akkor is kérdőjeles, hogy egy korosztállyal feljebb ott van-e a helyük vagy sem.
Úgy gondolom, hogy a 89-90-es korosztályban igazán jó és tehetséges csatáraink vannak, olyanok akik már bizonyitottak ifi ill. junior vb-n. Többen közülük is külföldön játszanak, és örömmel fogadták, ha hazahivták őket a korosztályos válogatottban, nem pedig azt hánytorgatták föl, hogy mindez mennyibe került nekik.
Egy nemzeti válogatottba bekerülni hatalmas megtiszteltetés, a bekerülésért meg kell küzdenie mindenkinek, nem pedig jár azért mert külföldön játszik valaki.
Ezen a héten IIHF szünet van, miért nem jönnek haza a Lengyel válogatott elleni ifi mérkőzésekre? Ez már derogál? Nem is értem, hogy Cortina hogy hagyhatta ki Őket a felnőtt válogatottból, amikor a 89-es Kógrer és Nagy Gergő ott van.........
De mi nem ország méretröl beszélunk hanem jégkorongról!!! Te soroltad a magyarokat akik szlovákiában játszanak vagy játszottak arra elemezve hogy milyen jó légiósok vannak máshol is!
Még mindig várom a válaszod a 3 JÓVAL ERÖSEBB ligával mint a svéd vagy az orosz
De nagyon igazad vad F.kapus
Kedves KCs akkor a kérdéseim a továbbiakban a kivételekre és a szabályokra vonatkoznak:
1 Vas János kivétel, vagy szabályt?
2 Egyáltalán ki mondja meg, hogy ki a kivétel és mi a szabály?
3 Az U-20-as válogatott 30-as keretében bentmaradt játékosok:Erdélyi Tamás, Fekti Ádám és Papp Csaba mennyivel idősebbek, mint Hári és Galló?
4 Ök kivételek, vagy ők a szabály?
F. Kapus:

Én kivonulni a jégkorongból Pék György miatt? Ez csak valami félreértés lehet: egyrészt nem vagyok én olyan jelentős szereplő, hogy bárhonnan is kivonuljak, másrészt nekem semmi közöm nincs hozzá, én a Volánnak dolgozom, ő pedig nem.

Azt gondolom, hogy kaptam hideget-meleget a kapitány bírálatáért, mert szembe mentem a fősodorral. Ki lettem kiáltva provokátornak,, és minden egyébnek, amit Gromov olyan rém intelligensen összefoglalt a minap.

A bírálatom alapja nem változott, ugyanakkor nem emlékszem arra, hogy egyetlen szóval is kritizáltam volna a válogatási elveit, azon túl, hogy nem látogatja az utánpótlás-meccseket.

Az óriási problémát amúgy abban látom, hogy sokan - és sajnos, Ti is, Gromovval - kategóriákban gondolkoztok, beskatulyáztok. Felcimkéztek fórumozókat a "Kercsó-ellenes", "Pék-ellenes", "Volán-ellenes" stb. cimkékkel és onnantól ez alapján ítélitek meg. Én is el lettem könyvelve ennek-annak, és akkor rögtön pálfordulásnak tűnik, ha a véleményem másik oldalát domborítom ki. Nem szeretek fehér-fekete kategóriákban gondolkodni, sem Pék, sem Kercsó, sem Cortina, senki kapcsán. Most olcsó lenne újra előjönnöm azzal, amit unalomig ismételgettem, pedig lehet, hogy többen értenének velem egyet.

Azt gondolom, hogy függetlenül attól, hogy milyen szakembernek tartjuk, annyi kijár a mindenkori szövetségi kapitánynak, hogy tiszteletben tartjuk a jogát ahhoz, hogy eldöntse, kikkel akar dolgozni.

Hogy én behívtam-e volna a két játékost, arról pedig direkt egyetlen szót sem szóltam eddig. (Amúgy a válaszom: igen.)
Hári egyszer volt itthon a franciák ellen a válogatott szineiben (valószinüleg nem nyerte el ezen meccs alatt Pék mester tetszését), tudomásom hzerintGalló még egy válogatott if mérkőzésen sem jelent meg. Erdélyi, Fekti és Papp számos alkalommal bizonyitott idehaza és Erdélyi, Fekti az idei ifi vb-n is bizonyitott.
Miért nem akarnak előbb a saját korosztályos válogatottjukban bizonyitani? Én szivesen megnézném Őket.
hahaha! Nagyon jókat irsz hokikori! Felteszed a kérdést az irigyeknek!
Kedves F. Kapus: válaszoltam a kérdéseidre, de nyom nélkül eltűnt, pedig a hozzászólás után megjelent.

Gondolom, ki lett moderálva. A kérdés már csak az, hogy miért. Azt gondolom, ha kapok egy kérdést, illik legalább megadni a jogot a válaszra.
avessik nagyon igazad van !
Hári 1 meccsen volt itthon, és máris az U20-ba kéne szerepelnie.
Galló 1 meccsen SEM, akkor miről beszélünk?
Senkinek nem bizonyitottak, nem voltak a felkészüléseken..
KCs, az isten áldjon meg. Kinek bizonygatod a nagyszerűségedet most már megszakítás nélkül? Nem lenne jobb, ha leállnál végre? Iszonyatosan unalmas vagy.
Kedves KCs! Nem tettem fel kérdést, nem tudom, mire válaszoltál. De szeretnék új irányt adni kommunikációnknak. Az a kérésem, kommentejink témája most és mindörökké a jégkorong legyen, és akkor jól megleszünk egymással. Kérlek, ne úgy kezd a választ, hogy te eddig is a jégkorongról írtál, meg a szokásos, OK? :-)
Mindjárt idedobom az előző kommentemet úgy, hogy az neked jobban tessék, és akkor tudjuk folytatni a diskurzust ebben az ügyben is.
Kedves Kcs (és mindenki más is, persze)!
Ejnye, ejnye, nem pikirtkedek, őszintén mondom, hogy szokatlan ez a tájékozatlanság tőled.
Ezt írod: „U18-as srácokról van szó! És az U20-as válogatottról! Miért kell ezt túlmisztifikálni? Majd amikor abba a korba érnek, bekerülnek a csapatba.”
Mondhatnám, hogy nézd végig a Szlovákiába utazó keretet, és állapítsd meg, hány ifi korú játékos van benne, de ne fáraszd magad, segítek, jelentős számban vannak. Az ifin belül is ugye ebből a szempontból az 1992-esek a fontosak. Belőlük is van kettő. A korábbi harmincas keretben van még legalább egy 1992-es ifi. Neveket ne említsünk, mert másnak nem szabad rosszat akarni.
Mint írtam az előző hozzászólásom, Pék György szövetségi kapitányt nem kitizálom, minthogy szakmailag baromira nem értek a jégkoronghoz. Egyszerűen csak az érveit nem tudom elfogadni. Ha azt mondaná, hogy a csapatban csak junior korú játékosok szerepelhetnek, nem lehetne vele vitatkozni. Ez a junior válogatott, játsszanak az 1989-es és az 1990-es születésű játékosok. Ha azt mondaná, csak az játszhat, aki minden egyes összetartáson itt van, az nem lenne szerencsés, de tiszta víz lenne a pohárban, nem vitatkoznék. De ha azt mondja, hogy valaki kicsi és fiatal, ezért nem játszhat, akkor azt gondolom, ne legyen a csapatban kicsi és fiatal egy sem. Márpedig a csapatban vannak kicsi és fiatal játékosok is.
A mackós mozgás mérésére vonatkozó mutatókat nem ismerem, ez ügyben nem tudok vitatkozni. Józan, de nem paraszti eszemmel azt gondolom (szigorúan nem szakmai alapon), hogy azt a srácot érdemes lenne egyetlenegyszer kipróbálni, aki annak a Dinamo Moszkvának két-három gólt lő, ahol néhány éve Alekszandr Ovecskin játszott, aki abban a ligában a legjobb tíz pontszerző egyike immár negyedik éve zsinórban, ahonnan az orosz világsztárok, az orosz lokális csillagok, vagy éppen csak a nagyon jó orosz játékosok tucatszám kikerülnek.
Boogle!Elnézést,ha félreérthető voltam.Csak gyerekesen sértegetsz gyerekeket.Keménykedni nem szoktam,ha gond van,irj e-mailt.
Nehogymár azt gondold hogy Oroszországbol vagy svédböl valaki is haza fog utazni a tesztekre meg ilyen marhasagokra! Bizonyittak elegett kulföldön! Az lenyegtelen hogy a magyar valogatottban vagy nem

Kedves mindenki a 3 srác 92 és 93 as!

Miért nem jönnek a serdülő vagy az ifi válogatottba,nem igaz,hogy egy megfelelő időpont sincs a számukra??Sőt volt olyan,hogy a válogatott helyett a starsban játszottak!
Szerintem jó lenne ha az ifi válogatottban megmutatnák,hogy mit tudnak és akkor mindenki megnyugszik és pont.Nem??
Kedves F. Kapus,

amellett, hogy kissé zavaros számomra a hozzászólásod átfogalmazásának oka, köszönöm, hogy kifejezted azon törekvésedet, hogy a vita során ne a hozzászólókról, hanem a jégkorongról beszéljünk. Ezt nekem is szem előtt kellett volna tartanom, valóban.

Mint írtam előző hozzászólásomban, én sokat kritizáltam Pék György kapitányt, és a bírálataimat tulajdonképen fenn is tartom. Ugyanakkor azt a jogát, hogy azokkal dolgozzon, akikkel ő szeretne, szerintem attól függetlenül el kell ismernünk és tiszteletben kell tartanunk, hogy milyen kapitánynak tartjuk - jónak vagy éppen rossznak.

Egyedül egy dolgot szerettem volna aláhúzni: a kapitány a nehezebb utat választotta, amikor kihagyta a két játékost. És én ezt becsülöm benne, hogy kiállt az elvei mellett.

És ez független attól, hogy jó szakembernek tartom-e, ez független attól, hogy én egyetértek-e a döntésével vagy annak okaival.

Eddig nem is szóltam arról, hogy én egyetértek-e azzal, hogy az általa említett indokokkal hagyta ki a játékosokat. A válaszom: nem. Ebben nincs köztünk vita. Sőt, továbbmegyek, elfogadhatatlan, hogy ilyen érveket nyilvánosan lenyilatkozik.

Ám a felelősség az övé, a döntési szempontok meghatározásának joga is.
Mi az hogy nehogy hazajöjjenek. Legalább annyira kötelességük hazajönni a tesztekre mint bárki másnak. Érdekes, más külföldön játszó magyar, haza tud jönni. Ha nem ér nekik ennyit a magyar válogatottság.. De nemhiszem el hogy nyáron nem volt idejük tesztelni, vagy most az IIHF szünetben..
Ők megtehetik hogy ne jöjjenek haza, miért????
Boogle!

Fizessd ki a kölcségeket a hazautazásra ha annyira akarod hogy mennyenek a tesztekre!!!!!!!
Boggle: a helyzet az, hogy ezek a játékosok a saját költségükön utaznak. Ráadásul sokszor elég későn hívják őket haza ahhoz, hogy már ne tudják olcsó jeggyel megoldani az utazást.

Nem gondolom,hogy a világ bármelyik pontján fizetnek utánpótlás válogatottaknak
Jaaa értem,automatikusan legyenek VB csapat tagok??
Galló jó párszor volt itthon mégsem állt sem a serdülőben sem az ifiben rendelkezésre,most meg van sértve,hogy nem került a junior keretbe.??
Hári már volt a juniorban ,biztos értesültek erről az ifi edzők is ,ő legalább ennyit megtett,biztos haza tud jönni valamelyik ifi összetartásra
A starsos tornára ami az egyik válogatott programmal egy időben volt és ahol játszottak oda olcsó jeggyel jöttek???
Szia Kerusz!
Gondolod, hogy külön figyeli valaki, hogy mikor drága a repjegy, és a drágulás napján hívja be a külföldön szereplőket? Elárulom a választ: nem így van. A távol játszókkal jóelőre próbálnak időpontot egyeztetni. A teljes szezonra vonatkozó válogatott program (egy-két napos csúszás előfordulhat) augusztusban a játékosok rendelkezésére áll.
Kedves gm!
Szerintem kerusz nem úgy értette, ahogy te értelmezted, de kétségtelen, lehetett úgy is olvasni, egy kicsit pontatlan volt a megfogalmazás, na.
De! Ha már az a nonszensz helyzet állt elő, hogy légiósaink repjegyeit maguk állják (természetsen nyilvánvaló, hogy ez a helyzet nem a válogatott körüli szakemberek miatt állt elő), amikor a válogatottba jönnek haza, akkor szerintem kellene egy kis figyelmet fordítani arra, hogy időben tudjanak arról, kell-e jönniük. Arról is, hogy ha nem kell. Legalábbis én a helyükben elvárnám ezt.
Merthogy igaz, a program augusztusban kész, de a konkrét kereteket adott hét elején, vagy az előző végén adják ki a kapitányok. Azt gondolom, a repülővel érkező néhány játékos annyit megérdemelne, hogy hamarabb értesüljön arról, készüljön-e. Esetükben ez a kivételezés tolerálható lenne a többiek részéről is, azt gondolom.
Pl. Háriék múltkor 4-5 nappal a meccs előtt kaptak meg a meghívót, amire Pék György mérkőzések utáni értékelése alapján most is számítottak.
Kedves f.Kapus!
A távol játszó játékosokkal az ifiválogatottban az a megállapodás, hogy - tudván az éves programot - előre jelzik, hogy mikor lesznek itthon, nekik melyik program időpontja felel meg. Természetesen a vb előtti felkészülés már nem "szabadon választható" terminus. Ezen felül is működik - nemcsak Illéssel és Janival, hanem további nagyszerű játékosokkal is - kapcsolattartás. Abban bízom, hogy ez a perpatvar nem veszi el a kedvüket attól, hogy az ifjúsági korosztályban beszálljanak a válogatott csapat munkájába.
Janival beszeltem és Svédorszagban házhoz jön a vonat,busz,repulöjegy a válogatottaknak, akár ifiben akár serdulöben!
Miaz hogy fizessem a költségüket. Gondolkozzál már el miket irsz. Galló - Hári, ellenükre van hogy nem hivják / hivták be őket a válogatottba. Persze hogy nem, ha haza sem jönnek az összetartásokra, vagy amikor itthon vannak akkor nem jönnek el. És azt nemond hogy azért nem, mert ha itthon vannak a családdal akarnak lenni. Akkor nem kell ilyenre vállalkozni hogy külföldön hokizik, ha velük akar lenni..
theking

Akkor légyszi szponzoráld meg őket!!
Ès mikor voltak otthon amikor válogatott volt ugyanakkor??? Ha a sztarsz tornára gondolsz akkor ne irj ameddig nem tudsz semmit! Akkor csehországban volt a serulö válogatott és 1 sztarszos sem ment! Ès igen az jo kifogás hogy a családjukkal vannak amikor otthon vannak egy falusi torna helyett csehországban!!
theking!
Ez idén tavasszal volt, mikor az oda-vissza játszós bajnoki döntőt 20 gól különbséggel nyerte a serdülő Stars az Alba ellen.Húsz gól. Komolytalan játék.
Ki se kapott a Stars az egész bajnokság alatt.
Miért ment volna Galló, meg Hári egy Stars nélküli "Magyar válogatott"-ba? Oda azok mentek, akik be sem férnének, a Stars első 2 sorába.
Savanyu a szőlő ezeknek a szülőknek.
Tényleg még idén sem kapott ki a Stars és nincs fényképes életrajzírás a gyerekekről.
Tudjátok miért?
Nincs rá szükségük.
Ők edzenek, dolgoznak, hogy jól hokizzanak.

A Hári Gallo téma megoldódott.Úgy tudom lemondták a válogatottságot.
Amennyiben ezt megoldásnak lehet nevezni...
Bocs Nátánka,igazad volt.
süti beállítások módosítása